10.5.11

Αλωνίζουν οι τούρκοι στην Θράκη και ο φον Δημητράκης...

ΧΑΤΙΜ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 8-5-2011.

Το Μεγάλο Δέρειο στήριξε τις πνευματικές του αξίες.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αυλή του μειονοτικού σχολείου Δερείου τελετή χάτιμ με την στήριξη των γονέων των παιδιών και του κόσμου του χωριού. Ο Αμντουραχίμ Κουρού και ο Χιλμί Κουρού ήταν που έβαλαν φέτος 18 παιδιά να αποστηθίσουν από το Κοράνι. Έκπληξη υπήρξε από την συμμετοχή μαθητών από το θρησκευτικό σχολείο Ισά Μπέι, από τα Σκόπια-Μακεδονία.
Στην εκδήλωση μετείχαν ο υποπρόξενος Φατίχ Ακαρτζά, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο πρόεδρος του Μειονοτικού Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, ο Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρος του Ιδρύματος Διαφύλαξης του Τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, και χιλιάδες ομογενείς.
Το πρόγραμμα άρχισε με πλακέτες που δόθηκαν στα παιδιά. Οι πλακέτες δόθηκαν στα παιδιά, στους μπαμπάδες και στους συγγενείς τους. Ακολούθως οι μαθητές των Κουράν Κουρσού του Μεγάλου Δερείου ανέγνωσαν μόνοι ή και εν χορώ τα ποιήματα και τους ύμνους που έμαθαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Εντύπωση προκάλεσε η άψογη απαγγελία του Κορανίου, καθώς και η σωστή προφορά της μητρικής τους γλώσσας της τουρκικής.
Ο Αμντουραχίμ Κουρού στην σύντομη ομιλία που έκανε, ανέφερε πως η χρονιά ήταν γεμάτη επιτυχίες και ευχαρίστησε για αυτό τις μάνες και τους πατεράδες. Ο Κουρού ανέφερε : Ευχόμενοι ο Θεός να μας δίνει τέτοιες εκδηλώσεις που ενδυναμώνουν την ενότητα, την ομοψυχία και την αδερφοσύνη, δηλώνουμε τις ευχαριστίες μας προς τον δάσκαλο των μαθημάτων Κορανίου Χιλμί Κουρού και προς τους δασκάλους Μουμίν Πιρελή και Ακίφ Πιρελή που με την μουσική τους συνόδευσαν τους ύμνους. Ευχαριστούμε όλους τους μουσαφίρηδες που μετείχαν στην τελετή¨
Η συνέχεια του προγράμματος είχε την προσευχή της μέρας, που έκανε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ.
 Στην ομιλία που έκανε ο Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε πως στο Μεγάλο Δέρειο μετά την κούραση μιας χρονιάς τα παιδιά είχαν την γιορτή τους, το πανηγύρι τους. Ο Σερίφ δήλωσε : ¨Ευχαριστώ τα παιδιά, τους δασκάλους τους που τα ανέθρεψαν και τις αξιότιμες μητέρες των παιδιών. Συγχαίρω για αυτή την ωραία εκδήλωση. Ξέρετε άλλωστε την σημασία της. Θα την επαναλάβουμε και τα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε αυτά τα ωραία έθιμα και τις παραδόσεις μας ¨.
Ο υποπρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Φατίχ Ακαρτζά εξέφρασε τον βαθύ του σεβασμό και την αγάπη του προς τα αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο Ακαρτζά είπε : Είδαμε όλοι μαζί πως σε αυτή την τόσο ωραία εκδήλωση παρά τον δυνατό αέρα και το κρύο, τα παιδιά μας ζέσταναν εσωτερικά με τα ποιήματα και τους στίχους από το Κοράνι. Όπως ανέφερε και ο κύριος μουφτής μας πριν, εκφράζω την ευχαρίστηση μου καθώς με τέτοιες ωραίες εκδηλώσεις συνεχίζεται ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας και ευχαριστώ ιδιαίτερα τα παιδιά μας, τους δασκάλους τους και ξεχωριστά εσάς τους γονείς. Επίσης δίνω τις ευχές μου σε όλε στις μητέρες επ΄ευκαιρία της ημέρας της μάνας. Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ.¨
Η έκπληξη της ημέρας ήρθε από την Μακεδονία (FYROM). Ομάδα μαθητών 4ης τάξης μετέχοντας στην τελετή πρόσφεραν αξέχαστες στιγμές στον λαό του Μεγάλου Δερείου. Τα παιδιά είπαν ύμνους στα αλβανικά, στα Τουρκικά και στα αραβικά και κέρδισαν ζεστό χειροκρότημα
Η εκδήλωση περατώθηκε με προσφορά φαγητού στους μουσαφίρηδες.
Οι χωρικοί του Μεγάλου Δερείου απέδειξαν για μια ακόμη φορά σήμερα πόση ενότητα και ομοψυχία έχουν και πόσο στηρίζουν τις πνευματικές και εθνικές τους αξίες. Η εκδήλωση ήταν ένα είδος απάντησης στις σκοτεινές δυνάμεις που στο παρελθόν έκαναν τους ανθρώπους μας να περάσουν δύσκολες μέρες και προσπάθησαν να τους διαιρέσουν σε στρατόπεδα.
Οι μαθητές που αποφοίτησαν φέτος από ταμαθήματα Κορανίου στο Μεγάλο Δέρειο είναι οι ακόλουθοι :
3η τάξη
1- Μουράτ Κουρτ
1- Murat Kurt
4 τάξη
1- Ερντέμ Μπολούκμπασί
2- Μπερνά Κουρού
3- Χουσείν Κουρτ
4- Σαμπρή Πενταρασίτ
5- Μουμπερά Πενταρασίτ
6-Εμίρ Κουρού
7- Ιλχάν Ντερτλί
8- Μεχμέτ Κοτζά
9- Σερκάν Κασάικα
10- Μεχμέτ Χατζή
5η Τάξη
1- Σαλίχ Χατζή
2- Φατμά Μέτε
6η τάξη
1- Τζεϊντά Εφέντι
2- Ζεκιγιέ Πενταρασίτ
3-Σαμπρή Κουρού
4- Βαχιντέ Κοτζά
5- Νουμάν Κουρού
Σχόλιο : Έτσι είναι έφυγε η Χαρά Νικοπούλου, χορεύουν τα ποντίκια. Αλήθεια λήφθηκε άδεια από την Διέυθυνση Πρωτοβάθμιας για να γίνει η τελετή στον περίβολο του σχολείου ; Γιατί είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο τις τελευταίες μέρες. Και τα έξοδα π.χ. για τους μαθητές από τα Σκόπια ποιος τα πληρώνει άραγε ; Κύριε Γεροντόπουλε εσείς αλήθεια τι δουλειά είχατε εκεί στην τουρκογιορτή ; Φυσικά δεν ξεχνάμε και την παρουσία σας πριν δύο χρόνια περίπου στην πλατεία του χωριού σε εκδήλωση ενάντια στην παρουσία της Νικοπούλου στο χωριό…Ελπίζουμε να το θυμούνται και οι ψηφοφόροι σας.



Ποιός νοιάζεται για την Θράκη;

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ.

Εφ. Γκιουντέμ 29-4-2011.

Προς τα που πηγαίνει η Μειονότητα;
Αρθρογράφος Τζεμίλ Καπζά
…….
 Όταν λέμε μειονότητα στην Δυτική Θράκη, το μυαλό όλων πηγαίνει στην Τουρκομουσουλμανική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Έτσι δεν είναι;
Γιατί όμως λέμε «Μειονότητα» και όχι «Τουρκική Μειονότητα»; Μήπως επειδή ακόμη απαγορεύεται επίσημα στην Δυτική Θράκη η λέξη «Τούρκος»; Ας υποθέσουμε ότι έτσι είναι. Είναι δυνατόν να απαγορεύσεις την χρήση μιας λέξης επίσημα. Είναι δυνατόν να αλλάξεις έτσι την εθνικότητα ενός ανθρώπου; Φυσικά όχι. Είναι δυνατόν να βασανίζεις τον άνθρωπο λόγω της εθνικότητάς του, της θρησκείας του, της γλώσσας του, του διαφορετικού πολιτισμού του και της φιλοσοφίας της ζωής του; Ναι, είναι δυνατόν. Θέλετε παράδειγμα;
Η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης!
Δεν είναι δυνατόν να περιγράψει και να μεταφέρει κανείς γραπτώς τα βάσανα που έχουν υποστεί αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι ζουν σε αυτά τα εδάφη εδώ και αιώνες, λόγω της διαφορετικότητάς τους.
… Ξέρετε ποια είναι η θλιβερή και τρομακτική πλευρά της υπόθεσης; Το να κάνουν την ίδια την μειονότητα να υποχωρήσει από αρκετά μειονοτικά δικαιώματά της.
Ας προσπαθήσω με κάποια παραδείγματα να εξηγήσω τι εννοώ.
… Λόγω της αύξησης τα τελευταία χρόνια των δηλώσεων και των απόψεων περί κλεισίματος της ΕΠΑΘ, το κράτος πήρε την απόφαση να σταματήσει του χρόνου την λειτουργία της βασιζόμενο στην θέση «η απαίτηση της μειονότητας είναι να κλείσει η ΕΠΑΘ». Αυτήν την στιγμή ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα η ερώτηση «έγινε άραγε κάποιο λάθος;». Ήρθε στην επικαιρότητα διότι από την απαίτηση της μειονότητας που ήταν «Να κλείσει η ΕΠΑΘ, στην θέση της να λειτουργήσει μια παιδαγωγική σχολή στην οποία θα φοιτούν μόνο φοιτητές της μειονότητας και θα εκπαιδεύονται δάσκαλοι οι οποίοι αφού αποφοιτήσουν θα υπηρετήσουν στα μειονοτικά δημοτικά», το κράτος με τσιμπίδα πήρε μόνο την λέξη «να κλείσει», και έτσι έκλεισε την ΕΠΑΘ.
… Οι βακουφικές περιουσίες παραχωρήθηκαν στην διάθεση των διορισμένων ανθρώπων. Αυτά τα άτομα που έχουν διοριστεί από το κράτος είναι μέλη αυτής της μειονότητας. Όλες οι αποφάσεις που παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι λανσάρονται ως «αποφάσεις που έχουν λάβει οι άνθρωποι της μειονότητας». Είναι αυτό σωστό στα χαρτιά; Ναι είναι σωστό!
Ας έρθουμε στο θέμα των σχολείων που θα κλείσουν. 34 «αυτόνομα και ειδικά» μειονοτικά δημοτικά βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο να κλείσουν. Αφού αυτά τα σχολεία είναι «ειδικά και αυτόνομα», πως μπορεί το κράτος να τα κλείσει; Εδώ βρίσκεται άλλωστε το κρίσιμο σημείο της υπόθεσης.
Τα οικόπεδα και τα κτίρια (κάποια από αυτά) αυτών των σχολείων είναι βακουφική περιουσία. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στο κράτος. Το κράτος πληρώνει και τους μισθούς όλων των δασκάλων. Το κράτος αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα έξοδα αυτών των σχολείων. Εν ολίγοις, το κράτος πληρώνει όλα τα λειτουργικά έξοδα ενός σχολείου. Θα πείτε όμως ότι, σύμφωνα με την Συνθήκη της Λοζάνης και τις άλλες διμερείς συνθήκες, η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πραγματοποιήσει όλες αυτές τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Είναι σωστό. Όμως, τι να πει κανείς για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των εφορευτικών επιτροπών που πήραν από τα χέρια τους;
Πως φτάσαμε όμως σε αυτήν την κατάσταση; Είναι μόνο αποτέλεσμα των καταπιέσεων; Ναι, οι καταπιέσεις έχουν παίξει αρκετά μεγάλο ρόλο. Δεν πρέπει όμως να παραλείψουμε το γεγονός ότι η μειονότητα έμεινε θεατής σε όλες τις εξελίξεις και συνήθισε στο τζάμπα.
Τελικά, αυτά τα 34 σχολεία που αναφέρθηκαν μετά από διάφορες μανούβρες θα κλείσουν και το θέμα αυτό θα ξεχαστεί, όπως ακριβώς ξεχάστηκε και το θέμα των νηπιαγωγείων!
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι το κράτος, όπως ανταποκρίθηκε με νηπιαγωγεία που παρέχουν εκπαίδευση μόνο στην ελληνική στην απαίτηση της μειονότητας για δίγλωσσα νηπιαγωγεία, δεν θα ανταποκριθεί με κρατικά σχολεία στην απαίτηση της μειονότητας για μειονοτικά σχολεία;
Ο αγώνας που δίνεται για την εθνική ταυτότητα αυτήν την στιγμή έχει περιοριστεί μόνο με τον νομικό αγώνα που δίνουν η Τουρκική Ένωση Ξάνθης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Γυναικών του νομού Ροδόπης.
… Να μην υπάρξει η λέξη «Τούρκος» ή «Τουρκικός» και ας υπάρξει οποιαδήποτε άλλη λέξη! Είναι γνωστό ότι από το 1983 έως τώρα έχουν ιδρυθεί πάνω από 100 σύλλογοι με το όνομα «μειονοτικός, μουσουλμανικός κλπ». Θα μου πείτε, ποιος είναι ο σκοπός; Να φας σταφύλια ή να δείρεις τον αμπελουργό; (σ.σ. τουρκική παροιμία) Αν υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι οι Τούρκοι τρώνε σταφύλια (σ.σ. εννοεί επωφελούνται) από αυτό το σύστημα της οργάνωσης, τότε βγάζω το καπέλο μου. Υπάρχει κανείς που ισχυρίζεται τέτοιο πράγμα; Σαφέστατα δε μπορεί να αγνοήσει κανείς τις προσφορές αυτών των συλλόγων στην κοινωνία! Υπάρχει όμως αυτό το αλλά…
Εγώ πιστεύω ότι αυτό το σύστημα μας έκανε να χάσουμε περισσότερα σε σύγκριση με εκείνα που κερδίσαμε.
Σαν αποτέλεσμα, η μειονότητα εξαναγκάστηκε να παραχωρήσει με τα ίδια της τα χέρια αρκετά βασικά δικαιώματα όπως εθνική ταυτότητα, ελευθερία οργάνωσης, βακούφια, μειονοτικά σχολεία που θα κλείσουν, νηπιαγωγεία, ΕΠΑΘ κ.α.
Το να παραμένουν θεατές και να εγκρίνουν με την σιωπή τους αυτές τις εξελίξεις οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, φοβάμαι πως θα μας κάνουν στο σύντομο μέλλον να λέμε ότι κάποτε εδώ υπήρχαν σχολεία, τζαμιά, σύλλογοι, Τουρκική Ένωση, έρχονταν δάσκαλοι και βιβλία από την Τουρκία, κάποτε σε αυτά τα σχολεία διδάσκονταν τα Τουρκικά, Κοράνι, θρησκευτικά, εδώ υπήρχε Οθωμανική γέφυρα, νεκροταφείο, εδώ βρίσκονταν τα βακούφιά μας.
Δε μπορώ να μην αναρωτηθώ προς τα πού πηγαίνει η μειονότητα βλέποντας αυτές τις ανησυχητικές εξελίξεις. Πράγματι, προς τα πού πηγαίνει η μειονότητα;
Σχόλιο : Η λύση αν τόσο  ανησυχείτε,  είναι να πείτε τον κύριο Σάρνιτς να πληρώσει και άλλους πράκτορες να ¨νοιάζονται για την Θράκη¨. Κάτι θα έχετε ακούσει φαντάζομαι….


Ο Πεταλωτής το έγκλημα το θεωρεί συμβάν!

κ. Πεταλωτή , Εύχομαι να μήν σας τύχει «Ανατριχιαστικό συμβάν» …

Όπως το χαρακτηρίσατε κύριε κυβερνητικέ εκπρόσωπε γιατί θα είναι «άδικο και μονομερές» …
Στην πολυπολιτισμική Αθήνα των Αλληλέγγυων και Ανεύθυνων και Αυθαίρετων και Προκλητικών  Επαγγελματιών  ”Δημοκρατών“ και ΨΕΥΤΟ-Κουλτουριάρηδων , στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας τρία άτομα μελαψοί, πιθανόν αλλοδαποί (Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί…) σκότωσαν με μαχαίρι έναν 44χρονο, Ελληνικής υπηκοότητας, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του, για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του, που θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους.
Οι δράστες του άρπαξαν μία κάμερα και εξαφανίστηκαν.
Το γεγονός αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής το χαρακτήρισε σαν «Ανατριχιαστικό συμβάν» και επεσήμανε ότι για το κέντρο της Αθήνας γίνονται, υπό τον πρωθυπουργό, συντονισμένες προσπάθειες,
για την αναβάθμισή του και χαρακτήρισε «άδικο και μονομερές»να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης…
Σχετικά την εν ψυχρώ δολοφονία του 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Χρ. Παπουτσής δήλωσε:
«Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας».
Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ακόμη ότι «η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται, αυξάνεται όμως στην υπόλοιπη χώρα κυρίως η μικροεγκληματικότητα, που σε κάθε περίπτωση δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες».
Σίγουρα η χήρα και τα παιδιά του δολοφονημένου θα ανακουφιστούν που η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται σύμφωνα με τα στατιστικά.
Θα ήθελα μόνο οι στατιστικολόγοι που βλέπουν την μείωση στο κέντρο να εξετάσουν :
  • Μήπως πλέον δεν υπάρχουν αρκετοί Έλληνες για να καταγγείλουν την εγκληματικότητα ;;;
  • Μήπως έχει δημιουργηθεί κάποιου είδους γκέτο όπου επικρατεί η αυτοδικία ;;;
  • Μήπως οι κάτοικοι του κέντρου σήμερα δεν έχουν τα απαιτούμενα νόμιμοποιητικά στοιχεία για να καταγγείλουν την εγκληματικότητα φοβούμενοι μήπως μπλέκοντας με την ΕΛ.ΑΣ αντί να δικαιωθούν βρεθούν προς απέλαση ;;;
Λέω Μήπως να εξετάσουμε και μερικά άλλα σενάρια ΠΡΙΝαποφανθούμε για την στατιστική μείωση ;;;
Πηγή: Antilogos-gr


Για τον Ελληνισμό Β. Ηπείρου αρχίζουν τα προβλήματα.

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΑ Ο ΜΠΟΛΑΝΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Του Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Μόνο απογοήτευση μπορεί να σημάνει για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που διενεργήθηκαν στην Αλβανία την Κυριακή.
Ο Βασίλης Μπολάνος, που εδώ και αρκετά χρόνια αποτελούσε “αγκάθι” στα μάτια των Αλβανών σωβινιστών αλλά και των συμφερόντων που ήθελαν να “εκμεταλλευτούν” την “αλβανική ριβιέρα” όπως ονομάζεται η παραλία της Χιμάρας δεν θα είναι πλέον Δήμαρχος στην ιστορική αυτή πόλη του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Για πολύ λίγους ψήφους (από 3 έως 90 ή 250 κάνουν λόγο διάφορες πηγές) ο Βασίλης Μπολάνος χάνει από τον “αιώνιο αντίπαλό” του, τον οποίο είχε κερδίσει στις εκλογές και του 2007 και του 2003, Γιώργο Γκόρο, ο οποίος ήταν ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ήττα φαίνεται να έχει παίξει αυτή την στιγμή και η συμμετοχή στις εκλογές του υποψηφίου του ΕΕΜ-ΜEGA (άλλο ελληνικό κόμμα) Δημήτρη Λάζαρη, παρόλο που ακόμη δεν γνωρίζουμε το ποσοστό που απέσπασε.
Βέβαια πηγές από την Βόρειο Ήπειρο κάνουν λόγο για τρείς ακόμη παράγοντες, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος. Κατ΄αρχήν όλοι θεωρούν πλέον ότι υπήρξε “κρυφή συμμαχία” μεταξύ δημοκρατικού και σοσιαλιστικού κόμματος, σε πρακτικό επίπεδο, καθώς το 17% του υποψηφίου των δημοκρατικών δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.
Ο δεύτερος παράγοντας ήταν η συσπείρωση των αλβανών κατά του Βασίλη Μπολάνου, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις σε αλβανοχώρια όπου όλο το χωριό ψήφιζε συγκεκριμένο υποψήφιο, μονοκούκι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπήρξε και σημαντική μεταφορά ψηφοφόρων σε όλα τα αλβανοχώρια.
Ο τρίτος (και ίσως σημαντικότερος) ήταν το περιουσιακό ζήτημα. Για τους Έλληνες, εν γένει, είναι σημαντικό να παραμείνουν οι ελληνικές περιουσίες στα χέρια Ελλήνων. Υπάρχουν όμως και αρκετοί οι οποίοι θέλουν να πουλήσουν σε Αλβανούς, προκειμένου να καρπωθούν τα κέρδη.
Η αντίθεση του Βασίλη Μπολάνου σε αυτές τις τακτικές σίγουρα του κόστισε. Η αλήθεια είναι ότι ο Βασίλης Μπολάνος είχε αρκετούς εχθρούς. Και πλήρωσε τις αντιπάθειες που δημιούργησε στο όνομα της υπεράσπισης της ελληνικότητας της Χιμάρας.
Καλύτερα τα νέα από Αλύκο και ΛειβαδιάΑντίθετα καλύτερα είναι τα νέα από τις ελληνικές επαρχίες του νομού των Αγιών Σαράντα, όπου οι υποψήφιοι του ΚΕΑΔ κερδίζουν τις εκλογές.
Στην Λιβαδειά ο Ηρώδης Νταλιάνης παίρνει περίπου 65% των ψήφων και εκλέγεται πανηγυρικά νικητής. Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για την συμβολή των Βορειοηπειρωτών που ήλθαν από την Ελλάδα και κρίνουν το αποτέλεσμα.
Ενώ και στην Αλυκό την επαρχία κερδίζει ο υποψήφιος του ΚΕΑΔ. Έλληνας κερδίζει και την επαρχία Φοινίκης και συγκεκριμένα ο υποψήφιος του EEM- MEGA. Το ίδιο αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες και για την Άνω Δρόπολη.
Αλληλοκατηγορίες για την ΧιμάραΌσα όμως θετικά αποτελέσματα και αν καταφέρουν να πάρουν οι Έλληνες υποψήφιοι σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ηπείρου, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθμιστεί η απώλεια της Χιμάρας, καθώς ο Βασίλης Μπολάνος είχε μεταβληθεί σε σύμβολο του αγωνιζόμενου ελληνισμού.
Η στάση του καθ' όλη την διάρκεια των περασμένων χρόνων μετέτρεψε την Χιμάρα σε προπύργιο του ελληνισμού και πολύ συχνά έφερε τον ίδιο τον Δήμαρχο σε άμεση σύγκρουση όχι μόνο με το Αλβανικό κράτος αλλά και μεγάλα συμφέροντα που υποθάλπουν κύκλους σωβινιστών.
Είναι προφανές ότι κάτι πήγε στραβά. Εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστό ότι το κύριο πρόβλημα στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα είναι η διχόνοια η οποία το μοναδικό που έχει σαν αποτέλεσμα είναι την αποδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ύπαρξη δύο ελληνικών κομμάτων. Είναι αλήθεια ότι είναι πολλοί οι Βορειοηπειρώτες οι οποίοι συνεργάζονται και με τα κυρίαρχα αλβανικά κόμματα. Αλλά και πολλοί αυτοί οι οποίοι φροντίζουν με διάφορους τρόπους να “βρίσκουν ευκαιρίες” για να δημιουργούν διαμάχες.

http://www.elora.gr/


Ο Αντιφωνητής γράφει...

Η ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΙΛΛΕΤ1

Eφ. Αντιφωνητής 1-5-2011

Για να μην ξεχνιόμαστε…
Επειδή δεν πρέπει να φεύγουν εντελώς από το μυαλό μας όσα προσπερνάει η επικαιρότητα, θα συμφωνήσουμε με τον Τζενγκίζ Ομέρ που έγραψε στη Μιλλέτ (31.3.2011) ένα άρθρο με τίτλο «Θυμηθείτε και θυμίστε ποιοι είστε!». Πράγματι, μία εφημερίδα που έχει μόνο καταδίκες στο ενεργητικό της – κι είναι τόσο λίγες επειδή κανένας δεν ήθελε να της δώσει σημασία κι αφορμή ηρωοποίησης – δεν πρέπει να ξεχνάμε ποια είναι και τι ρόλο παίζει.

Ευτυχώς οι ίδιοι δεν παραλείπουν κάθε λίγο και λιγάκι να μας το θυμίζουν και ιδού τι έγραφε το προαναφερθέν άρθρο, μετά τις καταδίκες τους από τους θιχθέντες Πομάκους: «…Έγραψα και θα συνεχίσω να γράφω ότι κάποιοι αγράμματοι, απερίσκεπτοι και «καημένοι» εντός της Μειονότητας έχουν πιαστεί στη δίνη της προδοσίας… Έγραψα και θα συνεχίσω στο εξής να γράφω, χωρίς να κουράζομαι και να πτοούμαι, ότι αυτοί οι απερίσκεπτοι έχουν δηλώσει «Ελληνόψυχοι Πομάκοι» αλλά ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα δάχτυλα ενός χεριού… Έγραψα τονίζοντας και υπογραμμίζοντας πως αυτοί οι ηλίθιοι δεν έχουν την επιρροή και την αξίωση ώστε να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να εκπροσωπήσουν όλη την Μειονότητα. Όσο αναπνέω θα συνεχίσω να το γράφω χωρίς να κουράζομαι, ώστε αυτοί κάποια στιγμή στο μέλλον να μην γίνουν ισχυροί. Δεν πρέπει να υποβιβάζεις τίποτα. Μπορεί σήμερα να μην είναι αποτελεσματικοί αλλά μπορεί να μεταμορφωθούν σε μια μεγάλη απειλή εάν εμείς δεν είμαστε ξύπνιοι. (…) Ισχυρίστηκα, απέδειξα, έγραψα και θα συνεχίσω να γράφω μέχρι να πεθάνω ότι, οι Ελληνόψυχοι Πομάκοι είναι προϊόν του σεναρίου του «βαθέος κράτους» και ο σκοπός είναι να αφομοιωθεί η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Επειδή στο τέλος αποκαλύψαμε ως εφημερίδα ότι κορόιδεψαν κάποιους από την Μειονότητα γράφοντάς τους ως μέλη στον Ελληνόψυχο Πομακικό σύλλογο και επειδή με αυτόν τον τρόπο αποκωδικοποιήσαμε το παιχνίδι του βαθέος κράτους, υπήρξε καταγγελία εις βάρος μας…».
Τόσο συνετίστηκαν! Και μετά επιτίθενται στην ελληνική Δικαιοσύνη, γράφοντας: «Έγραψα και θα συνεχίσω να γράφω μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη ότι, το κράτος προσπαθεί να εκφοβίσει την εφημερίδα μας με αυτήν την νομική νοοτροπία που είναι αντίθετη με την δικαιοσύνη (…) Εμείς αντιλαμβανόμαστε τις ποινές ως ενδείξεις του ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο. Από πείσμα θα συνεχίσουμε να γράφουμε». Αυτό σημαίνουν λοιπόν κατά τον κ. Τζενγκίζ οι καταδίκες του με αντίδικους τον Καραχότζα, τον Αγκά ή τον Ταχήρ, ότι είναι σε …καλό δρόμο! Έτσι βλέπει την ελληνική Δικαιοσύνη ο πρόμαχος αυτός του εκτουρκισμού των Πομάκων! Αποκαλυπτικός και ο τρόπος που κλείνει το άρθρο του: «Να το επαναλαμβάνετε. Κάθε μέρα να υπενθυμίζετε στους εαυτούς σας ξανά και ξανά το ποιοι είστε!» Καλά, είναι δυνατόν να ξεχάσω εγώ ποιος είμαι; Ή μήπως λες να μην ξεχάσω το ποιος ΛΕΩ ΤΩΡΑ ότι είμαι;


Δουλεύουν καλά στην Θράκη οι Μουσταφάδες!

TO KOMMA TOY ΤΟΥ ΣΑΔΙΚ ΑΝΟΙΞΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!

Εφ. Μπιρλίκ 9-5-2011.

Δελτίο Τύπου του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη.
Άνοιξαν τα γραφεία του D.E.B στην Ξάνθη !
Άνοιξαν τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (D.E.B). Το κόμμα D.E.B ανοίγει για πρώτη φορά πέραν αυτών της Κομοτηνής.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το γραφείο, άνοιξαν πλέον τα γραφεία του κόμματος μας στην Ξάνθη. Τα γραφεία του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη βρίσκονται στο ισόγειο της γωνίας Θερμοπυλών και Θήρας. Το τηλέφωνο του γραφείου είναι 25410-66795.Άρχισαν ήδη στην οργάνωση Ξάνθης και οι εγγραφές στο κόμμα μας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούνε να απευθύνονται στα γραφεία της Ξάνθης ή στους διοικούντες του κόμματος D.E.B στην Ξάνθη.
Σχόλιο : Άρα λεφτά υπάρχουν !  Τώρα βέβαια από που έρχονται, ε  είναι… γαλαντόμος ο Μουσταφά !


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More