17.2.10

Γιορτή PATRIA


Θα γίνει κε Παπανδρέου εξεταστική;;;

Η αποκάλυψη των «New York Times» για τη συμμετοχή της Goldman Sachs στην προσπάθεια της κυβέρνησης Σημίτη να κρύψει το 2001 ελλείμματα και χρέη ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα.


Οι λογιστικές αλχημείες, τα μαγειρέματα δηλαδή στα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού, ήταν ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούσε το οικονομικό επιτελείο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.


Το 2001 ο κ. Σημίτης μέσω ενός ομολόγου που βασιζόταν.......
σε πολύπλοκες συναλλαγματικές εξισώσεις έκρυψε από τα λογιστικά βιβλία του κράτους το 2,5% του ΑΕΠ. Αυτό έγινε γνωστό στα μέσα του 2004 όταν θα ξεκινούσαν οι πληρωμές των δόσεων στον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό κολοσσό και έγινε επαναδιαπραγμάτευση των όρων.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα τώρα, καθώς όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ξεσκονίζουν τις ειδήσεις που αφορούν την οικονομία της χώρας μας προκειμένου να εντοπίσουν τις διαστάσεις του «ελληνικού προβλήματος».

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Οχι γιατί το κόλπο ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ αλλά διότι η κυβέρνηση θέλησε να παίξει κομματικά παιχνίδια. Το οικονομικό επιτελείο κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων του Προϋπολογισμού του 2009 αλλά θέλησε να περάσει στη λήθη τις αλχημείες της περιόδου Σημίτη. Ερωτηματικά προκαλεί και

το γεγονός πώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

που συγκροτήθηκε με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τον εντοπισμό κρυφών χρεών του Δημοσίου δεν εντόπισε το κόλπο με την Goldman Sachs.

Η κυβέρνηση έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε. Φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 ακυρώνοντας σειρά εισπρακτικών ρυθμίσεων και εξοφλώντας το σύνολο

των προμηθευτών του Δημοσίου, αλλά αντί να εισπράξει το «μπράβο» της Ευρώπης, όπως περίμενε, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για λήψη επώδυνων μέτρων.
πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Υπάρχει πολιτικός που να μη λέει ψέμματα ;;;

Εάν ένας πολιτικός σέ μιά χώρα κερδίζει εκλογές λέγοντας συνειδητά ψέματα στόν κόσμο, αυτό είναι αντικείμενο εξεταστικής;

Ας υποθέσουμε ότι σε μια μπανανία υπάρχει ένας πολιτικός πού ενώ ξέρει ότι η χώρα στήν οποία πολιτεύεται είναι χρεωμένη και μέσα στην χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών καί προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές, λέει ότι υπάρχουν λεφτά, και απλά είναι κριμένα, υπόσχεται δε, έξοδο από την κρίση, ενώ θα δίνει ταυτόχρονα αυξήσεις και παροχές, και κερδίζει έτσι τις εκλογές...

Ας υποθέσουμε ότι αφού κερδίσει τις εκλογές και προκειμένου να καλύψει τα προεκλογικά ψεύδη του σηκώνει τον κόσμο ολόκληρο στο πόδι καταγγέλλοντας την ίδια του τη χώρα καί βγάζοντας στη φόρα αυτά πού κάνουν όλες οι κυβερνήσεις αλλά κανείς δεν λέει....
Ας υποθέσουμε ότι στην προσπάθεια του να διασωθεί πολιτικά βυθίζει τη χώρα στην ανυποληψία και την εκθέτει διεθνώς και έτσι οι πολίτες τής χώρας αυτής βρίσκονται μπλεγμένοι και αναγκασμένοι να πληρώνουν επί μία δεκαετία όλη αυτή την ανευθυνότητα...
Εάν τα υποθέσουμε όλα αυτά τότε αυτός ο πολιτικός θα πρέπει να γίνει αντικείμενο εξεταστικής και ενδεχομένως προανακριτικής επιτροπής?
Αυτές οι ευθύνες είναι πολιτικές ή ποινικές?




Τέλος, για να τα λέμε όλα, η μπουνταλοσύνη και η βαριά πολιτική ανικανότητα των αντιπάλων του μήπως και αυτή θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο εξεταστικής?
Εν τέλει όταν ένα πολιτικό προσωπικό ενός λαού είναι εντελώς διεφθαρμένο και ανίκανο τότε αυτός ο λαός τι ακριβώς θα πρέπει να κάνει για να γλιτώσει από αυτό το πολιτικό προσωπικό?
  Ποια δικαστήρια είναι αρμόδια για τέτοιες περιπτώσεις?


Τα χρέη μας......

Η χρηματοοικονομική διάσταση της ελληνικής κρίσης



Το πρόβλημα της Ελλάδος, που έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην Ευρωζώνη τον τελευταίο καιρό είναι, βεβαίως, από τη μια πλευρά καθαρά ελληνικό ζήτημα: 
Αφορά τα δημοσιονομικά της χώρας.
Τη δραματική επιδείνωση των οικονομικών της μεγεθών, την καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων που περίμεναν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αγορές για τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας, την αμφιβολία ως προς την καταλληλότητα και αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων μέτρων και, τέλος, τη δυσπιστία ως προς την εφαρμογή των μέτρων.
Η άλλη όψη του θέματος, που είναι, κατά την άποψή μας, αν όχι εξίσου, πάντως πολύ σημαντική για να την παραγνωρίζουμε, είναι αυτή της στάσης των αγορών έναντι των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ), του χρηματοοικονομικού δηλαδή εργαλείου που αντανακλά κατ’ εξοχή τη στάση των αγορών ως προς την πορεία της...
ελληνικής οικονομίας.
Δεδομένης της ανάγκης υψηλού δανεισμού της Ελλάδος, οι όροι του δανεισμού είναι αποφασιστικοί για την αντιμετώπιση της κρίσης και την έκβαση της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Αύξηση των επιτοκίων διογκώνει το χρέος και επιτείνει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.
Λειτουργούν, λοιπόν, οι αγορές με κανόνες υγιείς στο θέμα αυτό ή μήπως το όλο χρηματοοικονομικό σύστημα επιτρέπει την ανάπτυξη και ευδοκίμηση μηχανισμών που επιτείνουν το πρόβλημα;
Μήπως, δηλαδή, η χώρα μας έχει μπει σε ένα φαύλο χρηματοοικονομικό κύκλο, από τον οποίο είναι αδύνατο να βγεί λόγω εξωγενών παραγόντων, της στάσης δηλαδή των αγορών απέναντί στα ΟΕΔ, όσο και αν προσπαθήσει και πετύχει, εν τέλει, να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της; Ή, συναφώς, μήπως οι αγορές, με την επιθετική στάση απέναντι στα ΟΕΔ τα υποβαθμίζουν και τα απαξιώνουν, οδηγώντας σε συνεχή αύξηση των επιτοκίων, πράγμα που αδυνατίζει συνεχώς τη θέση της χώρας μας, αφού, με την αύξηση του χρέους, ακυρώνονται – ως ένα βαθμό – ή τουλάχιστον περιορίζονται τα οποιαδήποτε επιτεύγματα στο συμμάζεμα και νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας εσωτερικά (π.χ. μείωση δαπανών, αύξηση εσόδων);
Μήπως, δηλαδή, πέρα από το βασικό μας δημοσιονομικό πρόβλημα, έχουμε καταστεί βορά των ανελέητων αγορών που λειτουργούν με ύποπτη λογική και έχει δοθεί το σύνθημα «δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται»;
Πρέπει να τονισθεί, βεβαίως, ότι η συζήτηση για τυχόν στρεβλές επιδράσεις των αγορών και για προσπάθεια αντιμετώπισής τους δεν επιτρέπεται να νοηθεί ως σήμα για χαλάρωση των μέτρων που επιβάλλεται να λάβει εσωτερικά η Ελλάδα ούτε ως άλλοθι για τη δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας.



Μόνο ξύλο έφαγες ; Ήσουν τυχερή!!!



 

Ούτε τους δικούς του δεν μπορεί να προστατεύσει ο Προποτζής!


Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων-Πράσινων, πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ιδρύτρια του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων εν Ελλάδι (και μόνιμη κατήγορος των σωμάτων ασφαλείας για …βασανιστήρια λαθρομεταναστών), τακτική εισηγήτρια της “ένωσης πολιτών κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας” και ιδρυτικό μέλος κάμποσων ΜΚΟ, Μαρία Πίνιου-Καλλή, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας από… ξένους μετανάστες!

Ηταν το βράδυ της Κυριακής 31ης Ιανουαρίου –ξημερώματα προς Δευτέρα– όταν η κ. Πίνιου – Καλλή, παρέα με μία φίλη της έβγαιναν από το γνωστό καλλιτεχνικό στέκι «Αλεκτον» στον Κεραμεικό. Ούτε 50 μέτρα δεν έκαναν και εμφανίστηκε ένα ταξί, θα το μοιράζονταν.



Πρώτη μπαίνει η φίλη της, ενώ η Μαρία Πίννιου κάνει τον γύρο του αυτοκινήτου για να μπει από την άλλη πλευρά. Είχε μπει σχεδόν η μισή μέσα όταν είδε μια ομάδα πέντε ατόμων να πετάγονται από μία γωνία και να έρχονται προς το μέρος της. «Ηθελαν να μου πάρουν την τσάντα. Ηταν κρεμασμένη, όμως, στον ώμο μου, οπότε με τράβηξαν κι εμένα κάτω και άρχισαν να με σέρνουν στο οδόστρωμα».


Από τις φωνές βγήκαν έξω οι θαμώνες παρακείμενου μπαρ. «Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν τρομακτικό, μια κι επειδή εγώ πέφτοντας από το ταξί πλάκωσα την τσάντα μου, η ομάδα των νεαρών με χτυπούσε ΑΝΕΛΕΗΤΑ στο πρόσωπο, στα πλευρά, σε όλο το σώμα», διηγείται η κ. Πίνιου – Καλλή.


«Τους κυνήγησαν, αλλά μου είχαν ήδη αποσπάσει την τσάντα κι έτρεχαν. Δεν τους έπιασαν».


Από τις πρώτες στιγμές είχε αντιληφθεί ότι οι δράστες δεν ήταν Ελληνες και καθώς παρέμενε ΑΙΜΟΦΥΡΤΗ στο οδόστρωμα, συνειδητοποιούσε ότι το ψυχολογικό σοκ ήταν μεγαλύτερο και από τον σωματικό πόνο.


«Πρέπει να καταλάβετε ότι για μένα ήταν διπλό το χτύπημα.


Είκοσι πέντε χρόνια ασχολούμαι με μετανάστες και ξαφνικά βρέθηκα κάτω από τις μπότες τους, να με κλωτσούν.


.......................................................


ΒΡΕ ΡΕΖΙΛΗ ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ;


ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ, ΤΙ ΣΟΪ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΑΙ ;


ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;


Με τα μυαλά που κουβαλάς, όχι ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΠΟΤΖΗΣ αλλά ούτε για ΑΠΛΟΣ ΠΡΟΠΟΤΖΗΣ δεν κάνεις!
dexiextrem.blogspot.com


Τι μας λέτε !!!!!


Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής εμφανίστηκε ο Χρυσοχοϊδης


«Δόθηκε μια κρίσιμη μάχη με βαρύ όμως τίμημα καθώς χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου…» τόνισε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης για τη «ματωμένη» επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Βύρωνα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη συνέντευξη που παραχώρησε απέφυγε να αναφερθεί σε ευθύνες της Αστυνομίας κάνοντας απλώς λόγο για ενδεχόμενα λάθη αστυνομικών χωρίς τελικά να απαντήσει γιατί χθες μέρα μεσημέρι η Αθήνα θύμιζε Καμπούλ!
Ο κ. Χρυσοχοίδης «άδειασε» τον διοικητή της Ασφάλειας κ. Γιάννη Δικόπουλο ο οποίος χθες χαρακτήρισε επιτυχημένη την.....
.

....επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ΣΤΟ Βύρωνα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία όταν έχουμε χάσει μια ζωή. Για όνομα του Θεού… Υπάρχει θρήνος γιατί χάθηκε ένας νέος άνθρωπος».

Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε πως μετά από κάθε φιάσκο, φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αναλώνονται σε απλές διαπιστώσεις και αποφεύγουν την σε βάθος κριτική ενώ σχεδόν πάντοτε ανακοινώνουν κάποια μέτρα τα οποία όμως είναι αμφίβολο αν τελικά αποδώσουν. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχει «έλλειμμα οργάνωσης και υποδομών στην Αστυνομία» ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετούν σχέδιο για την αλλαγή του νόμου περί οπλοκατοχής ενώ εξήγγειλε ότι θα στελεχωθούν 101 μάχιμες υπηρεσίες, θα βγουν και άλλοι αστυνομικοί στο δρόμο ενώ σύντομα και σε άλλες πόλεις θα κυκλοφορούν αστυνομικοί με μηχανές δηλαδή η γνωστή ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Για τα επιχειρησιακά μέρη της ματωμένης επιχείρησης του Βύρωνα μίλησε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος Οικονόμου ο οποίος δήλωσε πως ουσιαστικά δεν επρόκειτο για επιχείρηση σύλληψης κακοποιών αλλά εντοπισμού κρησφύγετου η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε επιχείρηση σύλληψης διευκρινίζοντας πως «Τα ΕΚΑΜ δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιχείρηση καθώς δεν μπορούν να επιχειρήσουν σε ανοικτό χώρο».

Τέλος αξίζει να τονισθεί πως τόσο ο κ. Χρυσοχοίδης όσο και ο κ. Οικονόμου έκαναν πολλές φορές αναφορά στην επικινδυνότητα των δύο Αλβανών τονίζοντας πως έπρεπε άμεσα να συλληφθούν ενώ αποκάλυψαν ότι αμέσως μετά το φιάσκο στο Μαρούσι το βράδυ της Κυριακής με την αρπαγή οπλισμού δύο αστυνομικών από τους ίδιους κακοποιούς γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με μέλη της συμμορίας των ληστών με τις βαριοπούλες από ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στο περιπολικό.

themaonline


Τι να μας ετοιμάζουν άραγε ;;;;

Συναντήσεις Παπανδρέου με Σαμαρά - Καρατζαφέρη

Συναντήσεις με τους προέδρους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη αντίστοιχα, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην οικονομία, είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Κάθε συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες έχουν τα γεγονότα, είναι ευχάριστη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Προηγήθηκε συνάντηση του Πρωθυπουργού και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, ωστόσο, δεν προέβη σε δηλώσεις.

NAFTEMPORIKI.GR


Πόσες Δραγώνες ακόμη θα καθίσουν στο σβέρκο μας ;;

 

 

Η ΔΡΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ

ΚΑΙ ΑΛΛΗ «ΔΡΑΓΩΝΑ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ .Η λ. ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ !

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ; ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ;
http://www.greekalert.com/2010/02/blog-post_17.html

Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ !!

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΔΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΣΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
Ο ΣΥΝΗΘΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Όταν τα λεφτά του λαού μετατρέπονται σε αντεθνική προπαγάνδα

«Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, Λένα Διβάνη, ζητάει να αποκαλούνται τα Σκόπια… Μακεδονία(!), επειδή αυτή είναι η επίσημη ονομασία τους από το 1949.»

Το Μακεδονικό ζήτημα είναι ένα κεφάλαιο της ιστορίας που έχει μείνει σε «αδράνεια» εδώ και δεκαετίες, με μόνες σπασμωδικές κινήσεις από πλευρά της Ελλάδος τις προσφυγές σε διεθνή δικαστήρια και τη μετατόπιση των όποιων ευθυνών σε ξένους παράγοντες, που στην ουσία αποτελούν τον προάγγελο ενός ξεπουλήματος της Ιστορίας και της εθνικής αξιοπρέπειας μας με την σφραγίδα του ΟΗΕ. Άλλωστε η γνωστή φράση του Τζέφρυ Παπανδρέου, ότι τα χρέη ίσως αποτελέσουν παράγοντα συρρίκνωσης της εθνικής μας κυριαρχίας, υποδηλώνει....

ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ Η ΔΙΒΑΝΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟ 1999 ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ ΟΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ(ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ) ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΜΟ (ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΚΟΠΠΑ)...


Τι λέτε εσείς κε Χρυσοχοϊδη ;;;;;

Η πολιτική ανικανότητα και ανευθυνότητα έχει πολλά πρόσωπα. Συμφωνείτε κύριε Χρυσοχοΐδη;


  • Φταίει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου που έκανε τους αστυνομικούς… σκληρούς απέναντι στους καλούς Αλβανούς κακοποιούς
  • Γιατί να προσπαθήσουν να συλλάβουν τα παιδιά με τα όπλα προτεταμένα; Έτσι αναγκάστηκαν αυτοί πέταξαν τις χειροβομβίδες. Και τι έγινε; Ένας Έλληνας αθώος σκοτώθηκε, ένας Έλληνας λιγότερος… Δεν σκοτώθηκε δα και κανείς από αυτούς για να διατάξουμε έρευνα και να θέσουμε σε διαθεσιμότητα τους τραυματίες αστυνομικούς…
Πόση αποτελεσματικότητα μπορείς να περιμένεις άραγε από ένα υπουργό που λέει δημόσια ότι θα χάνει τη δουλειά του όποιος αστυνομικός αγγίξει αλλοδαπό, τη ίδια στιγμή που χιλιάδες αλλοδαποί κυκλοφορούν ανάμεσά μας με πιστόλια στις τσέπες;
Πόσο μπορεί να σε εμπνεύσει για τις καλές προθέσεις του ένας Υπουργός, που, παρόλο που ξέρει ότι η πλειοψηφία της εγκληματικότητας οφείλεται στους παράνομους μετανάστες, αυτός σπρώχνει λυσσασμένα το νομοσχέδιο για την παροχή Ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς, Σουδανούς και κάθε καρυδιάς καρύδι;
Πόσο σοβαρά να μπορείς πάρεις ένα Υπουργό, που την επομένη ημέρα των “αυστηρών” δηλώσεών του περί τρομοκρατίας πάνε οι πιτσιρικάδες και του κάνουν πλάκα, βάζοντας βόμβα μπροστά στη Βουλή και τους τσολιάδες του Άγνωστου Στρατιώτη;
Θυμάστε τον Χρυσοχοϊδή με τι άνεση έβγαινε πριν τις εκλογές και κατηγορούσε τους προηγούμενους υπουργούς δημόσιας τάξης; Σε κάθε περίπτωση βρισκόταν στα παράθυρα και μιλούσε για την μείωση του ηθικού της ελληνικής αστυνομίας, για περίεργες μετατάξεις προσωπικού κοκ.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσα και ποιά από αυτά που έλεγε τότε ο κύριος Χρυσοχοϊδης ήταν αλήθεια, γνωρίζω όμως ότι τα κοινωνικά προβλήματα είναι πολλά και έχουν διαφορετικές και πολύπλοκες γεννεσιουργές αιτίες. Οπότε είναι αφελές να βγαίνεις και να κατηγορείς τους πάντες παρουσιάζοντας τον εαυτό σου περίπου ως μεσσία (ή ως τον (μεθ)επόμενο ικανό πρωθυπουργό…)
Ο Χρυσοχοϊδης θα είναι ο πρώτος υπουργός αυτής της κυβέρνησης που θα φύγει νύχτα και το σύστημα που τον αγιοποιεί έως σήμερα θα είναι πρωταγωνιστής στην αποκαθήλωσή του αύριο. Μην του το πείτε όμως, επειδή του το κρατάνε για έκπληξη…
Όσο για τους κακοποιούς, ήταν Αλβανοί που είχαν πάρει άδεια από τις φυλακές Λαρίσης και μάλλον σκέφτηκαν να «το ρίξουν έξω»… Αναρωτιέμαι, αν έχει προβλεφθεί να δίνεται επίδομα αδείας στους κάθε λογής λαθρομετανάστες-κακοποιούς όταν εξέρχονται των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας, για να… ξεμουδιάσουν. Αν δεν τους δίνουν επίδομα, μήπως θα έπρεπε να το κόψουν από όλους εμάς και να το δώσουν σε αυτούς;
Και για όλους εκείνους που θα «τρέξουν» να φορτώσουν και πάλι τις ευθύνες στους αστυνομικούς, μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθούν:
Ο απλός αστυνομικός έδωσε εντολή να χαϊδεύονται τα αυτιά των ξένων λαθρομεταναστών ή ο κύριος Χρυσοχοΐδης;
Ο απλός αστυνομικός φταίει που το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει απροσπέλαστο για τους Έλληνες ή η ελεεινή παθητικότητα της επιχειρησιακής ομάδας που έχει επιλέξει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη;
Ο απλός αστυνομικός έφτιαξε νομοσχέδιο που προβλέπει την Ελληνοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, που ο Θεός ξέρει τι εγκλήματα έχουν διαπράξει στις ίδιες τους τις χώρες;
Ο απλός αστυνομικός καθόρισε την ηγεσία και τα ανώτατα και ανώτερα κλιμάκια της ιεαραρχίας της αστυνομίας που συντάσσουν τα επιχειρησιακά σχέδια ή ο Προποτζής;
Ο απλός κόσμος βιώνει πλέον την αληθινή πραγματικότητα και όχι την τηλεοπτική πραγματικότητα που επιβάλλει το καθεστώς του κυρίου Χρυσοχοΐδη και του κυρίου Παπανδρέου.
Τέλος, κύριε Χρυσοχοΐδη, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πείς! Οχι, όχι, ακόμα κανείς δεν ζήτησε την παραίτησή σου, και γι αυτό προφανώς δύο είναι οι λόγοι:
α) ή τρίβουν χαιρέκακα τα χέρια τους, που τώρα λούζεσαι αυτά που έλεγες
β) ή περιμένουν σαδιστικά την στιγμή που θα σου πει ο δικός σου, να κατέβεις απ’ το τρένο.
Διαλέγεις και παίρνεις κύριε υπουργέ… Διαλέγεις και παίρνεις…


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More