26.5.11

Η πράσινη ακρίδα θα φύγει!

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ!



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 26, 2011


Να φύγη αμέσως η πράσινη ακρίδα.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ-ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


Ο πρωθυπουργός του μνημονίου βρίσκεται σε απόγνωση.  Οι δηλώσεις των αβανταδόρων της τρόϊκα, σφυρίζουν σαν σφαίρες πάνω από τα κεφάλια μας. Πτώχευση, αναδιάρθρωση, αναδιάταξη, έξοδος από το ευρώ, επιστροφή στην δραχμή, δεν θα εκταμιευθεί η
πέμπτη δόση. Οι δηλώσεις αυτές έχουν ως σκοπό να πανικοβάλλουν τους Έλληνες και να κάμψουν το φρόνημά τους. Ο στοχαστής ιός της Μαργαρίτας, επεστράτευσε τις τελευταίες ημέρες τον Δασκαλόπουλο και την Δαμανάκη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πετύχει συναίνεση (διάβαζε συνυπευθυνότητα) στην διάλυση της χώρας, για την οποία τόσο πολύ προσπάθησε προκειμένου να ικανοποιήσει τους προϊσταμένους του και για να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία. Όμως και σε αυτό απεδείχθη ανίκανος.   Αύριο παίζει το τελευταίο χαρτί του. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας συνεκάλεσε για αύριο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με προφανή στόχο να εκμαιεύσει την συναίνεση για λογαριασμό του πρωθυπουργού. Παράλληλα και όλως τυχαίως, ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), Ζαν - Κλώντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να μην μας δώσει  το μέρος της πέμπτης δόσεως που του αναλογεί. Έτσι αύριο ο κ. Παπούλιας θα έχει ακόμη ένα επιχείρημα για να προσπαθήσει να σύρει εκόντες-άκοντες τους πολιτικούς αρχηγούς στον γκρεμό της συναινέσεως. Μένει να μάθουμε αύριο ποιος πολιτικός αρχηγός θα κιοτέψει.
Ποιος θα βγάλει την μάσκα του. Ο Παπανδρέου μόνος του μας έσυρε από τα μαλλιά στην άκρη του γκρεμού και τώρα θέλει να τον βοηθήσει η αντιπολίτευση για να μας σπρώξει στο κενό. Ο κ. Σαμαράς, η κ. Παπαρήγα, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Δημαράς και ο κ. Κουβέλης δεν ανήκουν στην κατηγορία των «προθύμων». Οι υπόλοιποι θα αποκαλυφθούν.  Τώρα το παραμύθι με μπαμπούλες την πτώχευση, την αναδιάρθρωση, την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή μην σας τρομάζει. Πρόκειται για χυδαίο εκβιασμό και μην μασάτε. Αν είναι να πτωχεύσουμε, ας πτωχεύσουμε. Ακόμη καλύτερα, αφού δεν θα χάσουμε τίποτα. Οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι δανειστές μας και ο εν Ελλάδι τοποτηρητής τους, Γιώργος Παπανδρέου.

Α.Α.
http://filotimia.blogspot.com/2011/05/blog-post_1081.html


Να φύγει αμέσως η κυβέρνηση της συμφοράς.

“Αγανακτισμένοι ΝΟ2!” – Χιλιάδες κόσμου ΤΩΡΑ στο Σύνταγμα!



Δεν καταλαβαίνουν τίποτα!
Ξεφυτρώνουν από παντού!
Χιλιάδες κόσμου για δεύτερη μέρα στο Σύνταγμα!
Η βροχή προηγουμένως δεν χάλασε τη διάθεση όσων βρέθηκαν από τις 6 εκεί.
Τώρα που άνοιξε ο καιρός η πλατεία είναι όπως και χθες γεμάτοι από Έλληνες που φωνάζουν συνθήματα. Αρκετοί κρατούν και κατσαρόλες!
Είναι μακρυά η νύχτα. Όλοι στην ειρηνική διαδήλωση!


Σε λίγο θα την ακούσει και η κυβέρνηση της συμφοράς.

Στο Σύνταγμα χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας!

diamartyria_syntagmaΑκούγονται πολλά για την χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Ακούγονται πολλά για τη μεθοδολογία, για την κοινωνική σύνθεση του πλήθους, για τα συνθήματά του, για, για, για... Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ορισμένα πράγματα. Γιατί η κριτική, δεν είναι πάντα καλόπιστη, μιας και τα παπαγαλάκια έχουν «ξεσαλώσει», υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και προκαλώντας τους πάντες.
Έλληνες
Στο Σύνταγμα, συγκεντρώθηκαν ΕΛΛΗΝΕΣ. Και μάλιστα, ομοεθνείς μας, χωρίς προβοκατόρικη διάθεση. Όλα τα βλέμματα ήταν «καθαρά». Και ακάλυπτα. Ούτε κουκούλες είδαμε, ούτε διάθεση για «μπάχαλα» και εικονικές συγκρούσεις με τα ΜΑΤ είδαμε, ούτε αριστεριστική & σταλινική μιζέρια είδαμε. Αντίθετα, είδαμε νέους, είδαμε πολλά ζευγάρια, είδαμε και οικογένειες με παιδιά, είδαμε κάποιους ηλικιωμένους, είδαμε πολλούς μεσήλικες. Κυρίως όμως ΕΛΛΗΝΕΣ νέους, αξιοπρεπείς, με τη φλόγα στα μάτια. Ο λόγος για ανθρώπους, όχι σαν αυτούς τους κρατικοδίαιτους που κατεβαίνουν «συντεταγμένα», ως συνδικαλιστικοί & εργατοπατερικοί στρατοί, στις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, σε προγραμματισμένες διαδηλώσεις-οπερέτες, για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους και να διαιωνίσουν τη χειραγώγηση όσων δήθεν εκπροσωπούν. Ο λόγος για το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, αυτούς που ανησυχούν για το αύριο της πατρίδας και απλά αποστρέφονται το πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί.
Ας σταματήσει η μιζέρια
Τόσο καιρό, πολλοί γκρίνιαζαν ότι ο κόσμος δεν κατεβαίνει στο δρόμο. Και μόλις βγήκε ο κόσμος και μάλιστα πολιτισμένα, χωρίς να ανοίξει μύτη ή να σημειωθούν υλικές ζημιές, άρχισαν οι θεωρίες συνωμοσίας, οι γκρίνιες για τα... σύμβολα (!), η ανάλυση της συμπεριφοράς του πλήθους. Απλά πράγματα: ο κόσμος έχει περάσει ένα ισχυρό σοκ και έχει κλονιστεί. Οι του εξουσιαστικού συστήματος ΠΑΣΟΚ του είπαν ΨΕΜΑΤΑ κατάμουτρα, ότι «λεφτά υπάρχουν». Απέσπασαν την ψήφο του και τώρα, τον «ρημάζουν». Και φυσικά, όχι μόνο δεν ζήτησαν συγνώμη, αλλά εξακολουθούν να τον κοροϊδεύουν, για να «τιμήσουν» τις δεσμεύσεις τους έναντι του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Απαιτείται λοιπόν να πάρει ο κόσμος ένα πολιτικό Baygon και να αρχίσει να ψεκάζει τις «κατσαρίδες» του προαναφερόμενου πολιτικού συστήματος.
Ας κόψουν κάποιοι το δούλεμα
Το σύστημα, έχει «άμυνες». Αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας και η διασπορά «περίεργων» φημών... Μέχρι και η «απουσία» κουκουλοφόρων από τη συγκέντρωση της Τετάρτης, σχολιάστηκε «κάπως»... Λες και αποτελούν, για κάποιους, απαραίτητο «αξεσουάρ» των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Αποτελούν για το «σύστημα», μην τρέφετε αυταπάτες... Ποιον δουλεύουν, όσοι, αντί να διαδηλώσουν ειρηνικά, ασχολούνται με την «ανάλυση» των κινήτρων των ΕΛΛΗΝΩΝ που διαμαρτύρονται και εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για ένα αξιοπρεπές αύριο; Ας αφήσουν λοιπόν τα ψόφια όσοι γκρινιάζουν. Γιατί, θα αρχίσουμε να υποθέτουμε άλλα...
Νίκος Χιδίρογλου 
Ελεύθερη Ώρα


Φυσικά και όχι μόνο αυτός!

ΑΥΤΟΣ: Ανέκαθεν έβλεπε την Ελλάδα ως προϊόν εκμετάλλευσης.

george-papandreouΑν όσοι ψήφισαν ΑΥΤΟΝ και τον ανέδειξαν Πρωθυπουργό αυτής της χώρας αντιληφθούν, κάποια στιγμή, το κακό που έκαναν, πρώτα απ’ όλους, στους εαυτούς τους, ασφαλώς και θα έκοβαν το χέρι τους, αναθεματίζοντας την ώρα και την στιγμή που έριξαν στην κάλπη ψήφο υπέρ αυτού.
Βεβαίως, ήδη θα έπρεπε να έχουν καταλάβει το εγκληματικό τούτο λάθος τους. Καθώς, όμως, ο εγκέφαλος του ανθρώπου, πολλές φορές παθαίνει – όπως με το ηλεκτρικό ρεύμα – διακοπές μπορεί οι ψηφοφόροι περί ων ο λόγος να μην έχουν ακόμη αφυπνισθεί. Κάποια στιγμή, πάντως, θα καταλάβουν την βλακεία τους.
Διότι μπορεί να λέμε ότι ο Κ. Καραμανλής δεν κυβέρνησε καλά τον τόπο, ότι υπήρξε άτολμος ή ότι έκανε κακές επιλογές σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες του, πλην όμως μίσθαρνο όργανο των «αγορών» - ήτοι των εβραιομασονικών τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, βέβαιον είναι ότι δεν ήταν. Και στο κάτω – κάτω ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος, ενώ και πατριώτης απέδειξε ότι είναι ειδικά όταν προέβαλε το γνωστό «βέτο» για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Αψηφώντας τις όποιες απειλές ακόμη και τον ίδιο τον Τζ. Μπους που λύσσαξε όταν άκουσε τον Καραμανλή να εναντιώνεται στην βούλησι των ΗΠΑ για το γειτονικό ψευδοκρατίδιο.
Τούτο, όμως, το κακό που μας βρήκε από τον Γιώργο Π. (πρωθυπουργό ατυχώς της Ελλάδος εδώ και 19 μήνες) γιατί περί αυτού ο λόγος, δεν συγκρίνεται, εν ουδεμιά περιπτώσει με τα λάθη και παραλείψεις του Κ. Καραμανλή.
Πρόκειται, ειλικρινώς, για ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στον Τόπο. Πρόκειται για κατάρα, κυριολεκτικώς.
Αφήστε που, πρώτα απ’ όλα, δεν πιστεύει στην έννοια «Εθνος» κατά συνέπειαν και στο δικό μας – ο ίδιος το έχει δηλώσει επισήμως και κατ’ επανάληψιν – αλλά συν τοις άλλοις είναι και θιασώτης της Σαηεντολογίας. Της επάρατης αυτής πνευματικής νόσου που, δυστυχώς, έχει σπείρει την δυστυχία σε πολλούς συνανθρώπους μας.
lll_papΑλλά και στρατιώτης των ILLUMINATI είναι ο Giorgos «μας». Δηλαδή των «πεφωτισμένων» Εβραιοσιωνιστών που προσπαθούν να καταδυναστεύσουν τους λαούς και σαφώς υπηρετούν τις σκοτεινές δυνάμεις του Σύμπαντος που με επικεφαλής τον Εωσφόρο προσπαθούν να μας καταστήσουν πιθηκοειδή στην υπηρεσία του.
Και ως υπάλληλος των δανειστών τοκογλύφων «μας» κατέφθασε εδώ ο φοβερός και τρομερός Γιώργος Π. Σαν ένα είδος εισπρακτικής εταιρείας των οφειλομένων στις «αγορές», ήτοι των  οφειλομένων σε ΙΔΙΩΤΕΣ! Η λέξις ΙΔΙΩΤΕΣ υπογραμμίζεται από τον γράφοντα καθ’ όσον όσο χρεωστούσαμε σ’ αυτούς το πρόβλημα της Ελλάδος δεν ήταν δα και τόσο μεγάλο. Μπορούσαμε, κάλλιστα να προχωρήσουμε σε μια στάσι πληρωμών και οι τοκογλύφοι θα ελάμβαναν μόνον δέκατα της οφειλής μας. Και γι’ αυτό ΕΤΡΕΜΑΝ!…
Και γι’ αυτό έστειλαν τον Giorgos εδώ, τον βοήθησαν να γίνει πρωθυπουργός και στην συνέχεια να μας εισαγάγει στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ ώστε να δανειστούμε από ΚΡΑΤΗ και ΛΑΟΥΣ για να τα δώσουμε στους τοκογλύφους ΙΔΙΩΤΕΣ!
Ετσι τώρα οφείλοντας σε ΚΡΑΤΗ και ΛΑΟΥΣ δεν μπορούμε να αμυνθούμε. Και μας εκβιάζουν οι πάντες. Και θα ξεπουληθούμε για να πληρώσουμε.
Αυτός, ο εκτελών χρέη εισπράκτορος των τοκογλύφων, λοιπόν, έχει την απαίτησι, τώρα, να συναινέσουν οι άλλοι πολιτικοί στο γενικό ξεπούλημά μας στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Ετσι για να ολοκληρώσει την αποστολή του και να μας καταστήσει ΣΚΛΑΒΟΥΣ σε όποιον χρωστάμε.
Και προσέξατε: Δεν πράττει όλα τούτα ο Γιώργος Π. απλώς ως εκτελεστής των επιθυμιών των δανειστών μας. Ο,τι πράττει ο φρικτός αυτός πρωθυπουργός (ατυχώς) της Ελλάδος, το πράττει και διότι (το πιστεύω ακραδάντως αυτό) μισεί αφάνταστα τον Ελληνισμό και τους Ελληνες. Ως γνήσιος, βεβαίως, Σιωνιστής που είναι!..
Σωτήρη Ζαφειρακόπουλος
Ελεύθερη Ώρα


Ο εκβιασμός του λαού συνεχίζεται...

ΟΛΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!


 
Δραματικές και ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι τελευταίες ώρες για την Ελλάδα.
Επίσημα, τον ασκό του αιόλου άνοιξε η σημερινή ξαφνική πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για έκτακτη συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών αύριο στις 12 και μισή το μεσημέρι.
Ανεπίσημα οι εξελίξεις έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά 24ωρα όταν ο πρωθυπουργός δεν έλαβε τη συναίνεση που ζητούσε από τον Αντώνη Σαμαρά.
Σημείο – κλειδί όμως, είναι η χθεσινή συνάντηση Γ. Παπανδρέου – Χ. Κλίντον. Εκεί, ο πρωθυπουργός προφανώς ενημερώθηκε για τις αποφάσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και έπειτα έδωσε το “πράσινο φως” στον Κάρολο Παπούλια να συγκαλέσει την έκτακτη συνάντηση.
Να θυμίσουμε ότι χθες η συνάντηση Παπούλια – Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα.
Ο λόγος που έγινε αυτή η κίνηση, δεν έχει κανένα άλλο σκοπό παρά μόνο την ύπαρξη πρακτικών!
Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός θέλει να έχει γραπτά όλες τις απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών.
Έτσι, το βάρος πέφτει στους ώμους του Αντώνη Σαμαρά. Αν δεν συναινέσει και η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, θα αποδοθούν σε αυτόν οι ευθύνες της κατάρρευσης της χώρας!
Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαρρέεται έντονα, ότι είναι διατεθειμένος να φτάσει στο θέμα “μέχρι το τέλος”, ενώ σκέφτεται επίσης να κάνει και υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά το θέμα του φορολογικού, που αποτελεί βασικό σημείο απόκλισης με τη ΝΔ.
Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να υπάρξει και πρόταση για εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα κοινής αποδοχής σε θέσεις – κλειδιά, ακόμα και σε Υπουργεία!
Σημαντικές όμως, είναι και οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Πρόεδρος του Eugoroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ανέφερε ότι η 5η δόση της Ελλάδας βρίσκεται κυριολεκτικά στον “αέρα”!
Ο λόγος είναι ότι το ΔΝΤ σύμφωνα με το καταστατικό του, για να εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την Ελλάδα, θα πρέπει η χώρα μας να έχει εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση των δανείων της για τους επόμενους 12 μήνες, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας ο οποίος είπε ότι αν δεν υπάρξει πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα, η χώρα του δεν θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση.
Ακριβώς γι’ αυτό η τρόικα πιέζει για τις αποκρατικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις, που απαιτούν την συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας. Μάλιστα, στα γραφεία της Συγγρού πήγε ο σκληρός πυρήνας της τρόικα που έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα στη ΝΔ για συναίνεση!
Να θυμίσουμε ότι οι αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις, θα αποτελέσουν εγγύηση για τους δανειστές μας να μας δώσουν και νέο δάνειο 50 – 60 δις για να καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες μετά το 2013. Το γεγονός ότι οι αγορές θα μείνουν κλειστές για την Ελλάδα και το 2012, ενισχύουν τους φόβους και ασκούν νέες πιέσεις στην Ελλάδα.
Έτσι, πλέον θα τεθεί το δίλημμα ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ ή ΠΤΩΧΕΥΣΗ.


Όχι Έλληνες ανθέλληνες.

Υπάρχουν Ελλήνες (;) που θέλουν να εξαφανίσουν το Μνημείο «η Ναυμαχία της Σαλαμίνας»!

ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
salamina_arxaiologikos_xorosΠοιος ευθύνεται για τις συνεχιζόμενες καταστροφές στην Αρχαιολογική / Ιστορική & Α’ Ζώνη περιοχή της Κυνόσουρας όπου έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας;
- Το Υπουργείο Πολιτισμού
- Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο
- Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς
- Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κοινότητας/ Δήμου Αμπελακίων
- Η αδιαφορία όλων των φορέων του νησιού
- Η μη εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος
- Ολοι μαζί
Υπάρχουν, όμως, ακόμη, και Σαλαμινομάχοι, με πρώτον τον Χρήστο Μαριδάκη
Από δύσκολο μέχρι αδύνατον πρέπει ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος πολίτης αυτού του τόπου να θεωρεί ότι μια ολόκληρη σειρά από κρατικούς και τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες αλλά και απλούς πολίτες ευθύνονται για την καταστροφή της αρχαιολογικής και ιστορικής (Α’ ζώνης, παρακαλώ) περιοχής της Κυνόσουρας όπου, ως γνωστόν, εγένετο η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Ένα γεγονός που δικαίως χαρακτηρίζεται από την Παγκόσμια Πνευματική Κοινότητα ως το μεγαλύτερο στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία, καθώς δι’ αυτού διεσώθη ο Δυτικός Πολιτισμός. Χωρίς να παραγνωρίζεται η επίσης μεγάλης σημασίας Μάχη του Μαραθώνος όπως και η μάχη στις Θερμοπύλες, εξ αντικειμένου ο κάθε ένας μας, οφείλει να αναγνωρίσει ότι η ήττα των Περσών στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας σηματοδοτεί την σωτηρία της Δύσεως από τον σκοταδισμό. Την σωτηρία της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, επίσης.
Περί των τεκταινομένων, από πολλού, στην περιοχή Κυνόσουρας, όπου έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας ας παρακολουθήσει ο ευγενής Αναγνώστης, μια σύντομη αναδρομή στα χρόνια που πέρασαν και ας… τραβήξει στα μαλλιά του από απελπισία και αγανάκτηση, όπως, άλλωστε, έπραττε και ο γράφων όταν επληροφορείτο τις εξελίξεις.
Από την δεκαετία του 50΄ η περιοχή της Κυνόσουρας, που δεν είχε χαρακτηριστεί τότε ως αρχαιολογικός χώρος, πέρασε εν μια νυκτί στα χέρια του ΟΛΠ με τη συναινετική υπογραφή του τότε κοινοτάρχη Αμπελακίων, ως μόνη αναγκαία προϋπόθεση για τη παραχώρηση αυτού του χώρου, αφού ο ίδιος ο νόμος σκόπιμα παραμέριζε την απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου.
Μετά την σκανδαλώδη αυτή έγκριση, ο ΟΛΠ αρχίζει τη λεηλασία του με ανατινάξεις για τη λήψη αδρανών υλικών, ώστε να επεκταθούν τα κεντρικά λιμάνια του κράτους και γενικότερα να προωθηθεί η κερδοσκοπική ηθική των καιρών.
Με το πέρασμα του χρόνου, νομοτελειακά προκλήθηκε μια τεράστια πληγή στη βραχώδη βόρεια πλαγιά του ακρωτηρίου, εκεί όπου σύμφωνα με χάρτες ξένων περιηγητών σημειωνόταν η ύπαρξη ιερού χώρου προς τιμή του Κυχρέα. Τα τελευταία χρόνια, κι ενώ οι εργασίες του νταμαριού έχουν σταματήσει, η λεηλασία άλλαξε μορφή.
Ο χώρος του νταμαριού μετατράπηκε σε χώρο απόθεσης απορριμμάτων, είτε από ιδιώτες, είτε από απορριμματοφόρα του Δήμου, ύστερα μάλιστα από την έγκριση της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας, με την προϋπόθεση τα απορρίμματα αυτά να είναι ήπιας μορφής.
Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΟΛΠ επί σειρά ετών εκμεταλλεύεται τον θαλάσσιο χώρο για ελλιμενισμό και επισκευή πλοίων, τη γνωστή σε όλους μας ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Κυνόσουρας.
Μια ζώνη θανάτου, μιας και αρκετές φορές έχουν επισημανθεί ελλείψεις, ακόμη και των πιο στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας των ναυτεργατών, τα οποία επιβεβαιώθηκαν με το θανατηφόρο ατύχημα του Οκτώβρη του 2001 στο δεξαμενόπλοιο SAILOR, που κόστισε τη ζωή σε 5 ναυτεργάτες.
Από την άλλη, δε μπορεί να αποσιωπηθεί η οικολογική καταστροφή από τη λειτουργία της Ν/Ε Ζώνης η οποία επιβεβαιώθηκε απόλυτα: μετά από έρευνα της Greenpeace, 9 χρόνια πίσω, η Κυνόσουρα αποδείχτηκε η πιο μολυσμένη και επιβαρυμένη τοξικά περιοχή της Ελλάδας.
Η πρώτη εκδήλωση εις μνήμη των Σαλαμινομάχων έγινε από τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Αθλητικού σωματείου της Σαλαμίνας  "Α.Ο. Θεμιστοκλής" κύριο Χρήστο Μαριδάκη με το όνομα "ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ - 1978 " και αργότερα συνεχίστηκαν από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιοτήτων "ΑΙΑΝΤΙΣ" ακολούθησε η συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και στο τέλος καθιερώθηκε ως επίσημη εκδήλωση.
"Μέχρι και το 1977-1978 κανένας Σαλαμίνιος ποτέ στην Ιστορία δεν είχε ενδιαφερθεί για τον Πολιτισμό. Απλώς επί δικτατορίας γίνονταν κάποιες εκδηλώσεις στο Καματερό για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και αυτές επιδοτούμενες από προγράμματα του στρατού και ο λόγος ήταν για να ξυπνήσει συνειδήσεις. Μέσα από αυτήν την εκδήλωση όμως έχουμε μισθοδοσία ανθρώπων, δηλαδή έπαιρναν χρήματα κάθε μήνα όλον τον χρόνο για να κάνουν μια εκδήλωση, κι αυτή στεγανή και άχαρη μακριά από τον χώρο που έπρεπε.
Μόλις σταμάτησε η χρηματοδότηση ,κάποιος άλλος Πρόεδρος Συλλόγου των Σαλαμινομάχων  προσπάθησε να κάνει κάτι για 1-2 χρόνια και τελείωσε. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ!! και είναι άξιο απορίας γιατί μέχρι τώρα κανένας Κοινοτάρχης ή Δήμαρχος δεν εναντιώθηκε όταν ο χώρος της Κυνοσούρας μετατράπηκε σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ; Μάλιστα ορισμένοι έχουν και μετοχές σ' αυτές τις εταιρείες."
1982. Το ΦΕΚ 305/26.5.1982 υπογεγραμμένο για δεύτερη φορά μετά από το ΦΕΚ 84/Β.2.69 από την Μελίνα «Χαρακτηρίζουμε ως αρχαιολογικό και ιστορικό τόπο τον όρμο των Αμπελακίων (όπου και η αρχαία πόλη της Σαλαμίνας) με ολόκληρη τη Χερσόνησο της Κυνοσούρας και τη Χερσόνησο των Αμπελακίων όπου έγινε η περίφημη ναυμαχία που αποτελεί το σπουδαιότερο γεγονός της αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.» Η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη είχε ενημερωθεί στο γραφείο της από τον Πρόεδρο κ. Μαριδάκη για την κατάσταση στην περιοχή της Αρχαίας Σαλαμίνας
"Το 1984 η Κοινότητα Αμπελακίων σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πειραιώς τότε πήραν την απόφαση η περιοχή των Σαλαμινομάχων να γίνει Βιομηχανική! Το 1986 η Κοινότητα Αμπελακίων , διαπλεκόμενη με το Δήμο Σαλαμίνας και την Αστυνομία, έδωσαν άδεια να γίνει διαλυτήριο στον πρώτο κόλπο,δηλαδή έδωσαν άδεια να γίνει περίφραξη ενός ναυπηγείου, ονόματι Μπεκρή , για να το κάνει διαλυτήριο, στα νεώρια της Αρχαίας Σαλαμίνας .Τότε ακριβώς επεμβαίνει ο κ. Χρήστος Μαριδάκης παρουσία του εκδότη  κ. Ροκίδη πηγαίνουν στον Εισαγγελέα και εκεί ανακαλύπτουν ότι η άδεια που είχε πάρει ο κ. Μπεκρής ήταν παράνομη. Δίνουν δημοσιότητα στο θέμα και η περίφραξη με το διαλυτήριο σταμάτησαν. Έτσι υπάρχει σήμερα ο χώρος εκεί που περπάτησαν ο Θεμιστοκλής και ο Ευρυβιάδης.
1987-1988-1989 Ο κ. Μαριδάκης επικοινώνησε και ήρθε σε επαφή με τον κ. Μύλλερ τον Πρόεδρο της Αμερικανικής σχολής που κάνει έρευνες στην Ελλάδα. Σε αυτό βοήθησε και η κ. Δεκουλάκου Υπ. Πολιτισμού. Ηρθε στη Σαλαμίνα ο κ.Μύλλερ και με τις ανασκαφές που έκανε στην καταπατημένη Αρχαία Σαλαμίνα των Αμπελακίων ανακάλυψε πάνω στο Καματερό το αρχαίο τείχος, που είναι το μοναδικό στον κόσμο ως οχυρωματικό έργο υψηλής τεχνολογίας, που οι Καματεριώτες με τις μπουλντόζες το κατέστρεφαν! Δυστυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση δεν του επέτρεψε να κάνει σωστικά έργα με χρήματα των Αμερικανών και να έρθουν στην επιφάνεια πολλά πράγματα. Και όχι μόνο αυτό , αλλά άφησαν να εννοηθεί πως θα πρέπει να σηκωθεί και να φύγει από την περιοχή των Αμπελακίων. Ο κ. Μύλλερ σηκώθηκε και έφυγε , πήγε στην Κόρινθο συνεχίζοντας εκεί το ανασκαφικό του έργο.
Με τις εκπομπές στην τηλεόραση που έκανε ο κ. Μαριδάκης ήρθε σε επαφή με τον κ. Λάμπρο Λαμπράκο ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος Πολιτισμού των ΑΧΕΠΑΝΣ στην Αμερική.
Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν στην Ελλάδα και επισκέφθηκαν όλον τον αρχαίο χώρο.
Οι τιτάνιες προσπάθειες του Προέδρου κ. Χρήστου Μαριδάκη μαζι με την  κ. Despina Spanoy - Ikarι Executive Director "The International Institue of Classical Humanities " in New York U.S.A. ώστε να τοποθετηθεί  ένα εντυπωσιακό άγαλμα (Ελέυθερο πνέυμα - Free Spirit )του  διεθνείς φήμη γλύπτη Νίκου Ίκαρη  εις μνήμη των Σαλαμινομάχων δυστυχώς έπεσαν στο κενό αφού  ο Δήμος Αμπελακίων δεν υποστήριξε την ιδέα αυτή.... με αποτέλεσμα το άγαλμα να έρθει στην Ελλάδα και να .... ξαναγυρίσει πίσω στην Νέα Υόρκη αφού κανείς από την Τοπική αυτοδιοίκηση δεν φιλοτιμήθηκε να το παραλάβει από τις αποθήκες στον Πειραιά. Έτσι το άγαλμα το πήραν πίσω οι Αμερικάνοι . Οποία ντροπή.! Η θέση για να τοποθετηθεί το άγαλμα είχε βρεθεί στον όρμο, για να φαίνεται από την Ακρόπολη, αλλά τα ναυπηγεία… διαφώνησαν.
Το έτος 2000 κάνει μια κίνηση ο κ. Μαριδάκης ζητώντας ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κωστή Στεφανόπουλο. Γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο, μιλάει μαζί του και αφού τον άκουσε με προσοχή, επικοινωνεί με τον Πρωθυπουργό κ. Σημίτη, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή στον κ. Λαλιώτη-Υπουργό ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ. Ο κ. Λαλιώτης επισκέπτεται την περιοχή και με προσωπική φροντίδα περνάει την περιοχή στα Ολυμπιακά προγράμματα.
Πράγματι βγήκαν τα πρώτα εκατομμύρια, για να διαμορφωθεί ο χώρος εν όψει Ολυμπιάδας. Τότε ο κ. Μιχας, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αμπελακίων κ. Μάριο Τραυλό πάλεψαν να παραμείνουν τα ναυπηγεία και να μειώσουν το ενδιαφέρον όλων στον περιορισμένο, λιγοστό χώρο του Τύμβου, που οι βάνδαλοι παραχώρησαν. Τότε η Κυβέρνηση με τους κκ. Ανωμερίτη και Φωτιάδη, βγάζει μια απόφαση που παραχωρούσε την περιοχή στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. ενώ παράλληλα παραπλανούσαν τον κόσμο, λέγοντας πως με τη βοήθεια του δημάρχου κ. Τραυλου πήραν το αρχαίο το λιμάνι σώζοντας τον Ιστορικό χώρο, εννοώντας βέβαια το μικρό λοφάκι (κατσούτη) του Τύμβου που στην ουσία είχε παραχωρηθεί το 1953."
Κλείνοντας οφείλω να σημειώσω τον μεγάλο αγώνα που έχει δώσει και εξακολουθεί να δίδει για την διάσωση του τεραστίας σημασίας ιστορικού αυτού χώρου στη Σαλαμίνα, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Συλλόγου «ΑΙΑΝΤΙΣ» Χρήστος Κ. Μαριδάκης, ο οποίος εξακολουθεί να αγωνίζεται για το ιερό αυτό μνημείο του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητος. Καθ’ όσον – παρ’ ότι υφίστανται αποφάσεις επί αποφάσεων, από την Μελίνα Μερκούρη μέχρι τον Ευάγγελο Βενιζέλο που κατοχυρώνουν την περιοχή αρχαιολογικώς – υπάρχουν ακόμη Ελληνες (;) που θέλουν την καταστροφή της. Δυστυχώς.
(Σημείωσις: Για την σύνταξη του άρθρου αυτού χρησιμοποιήθηκαν και στοιχεία από το βιβλίο «Ναυμαχίας της Σαλμίνας, Τότε και Τώρα» του Αχιλλέα Μπιθίζη)
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος
Δείτε και αυτό: http://salamis-aiantis.blogspot.com


Τεχνικά προβλήματα.




Θέλουμε να ενημερώσουμε τους φίλους μας ότι, τις τελευταίες ημέρες η Ιστοσελίδα μας παρουσίασε κάποια τεχνικά προβλήματα και ως εκ τούτου η αναρτήσεις μας ήταν πολύ περιορισμένες. Τα  προβλήματα τακτοποιήθηκαν και συνεχίζουμε.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΑΓΑΠΗΝΟΣ.



Συνέλλαβαν τον Ράντκο Μλάντιτς


Ο Ράτκο Μλάντιτς, πρώην αρχηγός των Σερβοβόσνιακών δυνάμεων, φέρεται να έχει συλληφθεί από τις σερβικές δυνάμεις, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε ο Σερβικός ραδιοφωνικός σταθμός B92. Συγκεκριμένα ο σταθμός εξέπεμψε ανακοίνωση που έλεγε ότι: ο B92 έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει ότι ένας άνδρας, που κατά πάσα πιθανότητα είναι ο Μλάντιτς, βρίσκεται υπό κράτηση". Ο πρώην ηγέτης των Σερβοβοσνίων, καταζητείται από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου και ... γενοκτονία. Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών της Σερβίας έχει όντως συλληφθεί ένας άνδρας αλλά αναμένονται τα αποτελέσματα του DNA, προκειμένου να αναδειχθεί αν είναι ο Μλάντιτς. Οι αρχές φαίνεται να κατάφεραν να τον συλλάβουν, μετά από ανώνυμη πληροφορία. Ο άνδρας χρησιμοποιούσε το όνομα Milorad Komadic. Μετά τον - νεκρό πιά - Κάρατζιτζ αποτελούσε τον πλέον καταζητούμενο άνθρωπο στην Σερβία, αφού οι αρχές της χώρας στην προσπάθειά τους να "ευχαριστήσουν" την ΕΕ και να ... προχωρήσουν προς τις δομές τόσο αυτής όσο και του ΝΑΤΟ ήθελαν να τον πιάσουν οπωσδήποτε.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More