29.3.11

3η ΓΙΟΡΤΗ PATRIA!



Ανθελληνικές Διαφημίσεις!


Μετά τη VODAFONE, ο ΑΒ Βασιλόπουλος διχοτομεί το Αιγαίο και εξαφανίζει από τον χάρτη Μακεδονία και Θράκη

ab-02Μετά την διαφήμιση της VODAFONE στην οποία εμφανιζόταν η σημαία της «ανεξάρτητης» Κρήτης, την οποία η VODAFONE απέσυρε μετά από την κατακραυγή - στην οποία ΔΕΝ συμμετείχαν τα κανάλια - την σκυτάλη πήρε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος. Σε χάρτη που εμφανίζει σε διαφημιστική ταινία της, η ΑΒ χαρίζει το μισό Αιγαίο και εξαφανίζει την Θράκη και ολόκληρη σχεδόν η Μακεδονία.

Μάλιστα, το διαφημιστικό spot του Βασιλόπουλου αρχίζει λέγοντας: «Στα ΑΒ σεβόμαστε την παράδοση, επιλέγουμε φημισμένες περιοχές που χρόνια τώρα μας δίνουν τα πλούσια αγαθά τους». Όμως αν προσέξει κανείς καλύτερα τον χάρτη στη συνέχεια, η ΑΒ όχι μόνο δεν τρέφει κανένα σεβασμό στην παράδοση... Μάλλον ειρωνεύεται την παράδοση.

Η Μακεδονία στην οποία βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα νερού και χρυσού σε όλη την Ευρώπη αλλά και η Θράκη με την τεράστια γεωπολιτική της σημασία και αξία και το πλουσιότατο υπέδαφος της, δεν συμπεριλαμβάνονται στον χάρτη που δημοσιεύει η αλυσίδα στο διαφημιστικό της...
ab-01
Καρέ από το διαφημιστικό spot του ΑΒ Βασιλόπουλου

Από το διαφημιστικό επίσης λείπει το μισό Αιγαίο, το Καστελόριζο, η Ζουράφα, τα Δωδεκάνησα, κ.α. Πιο συγκεκριμένα η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει διχοτομήσει το Αιγαίο με μια κάθετη γραμμή. Από εκεί μέχρι εκεί ίσως που εξυπηρετεί την Τουρκία η διχοτόμηση του Αιγαίου πελάγους.


Μια σημειολογία που πέρασε απαρατήρητη στην διαφήμιση της VODAFONE
Όλοι λίγο πολύ έχουν αναρωτηθεί τι είναι η σημαία δίπλα στην σημαία της «ανεξάρτητης» Κρήτης. Η δεύτερη σημαία στην διαφήμιση της VODAFONE είναι η σημαία των νησιών Μάρσαλ. Ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών με 62.000 κατοίκους, απέναντι σχεδόν από την Ιαπωνία το οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε το 1986 με την βοήθεια των Αμερικανών. Με αντάλλαγμα η Δημοκρατία των Νησιών Μάρσαλ να παρέχει στις ΗΠΑ το έδαφος της για στρατιωτική χρήση και για δοκιμές πυρηνικών πυραύλων. Η Διεθνής Επιτροπή έχει χαρακτηρίσει τα νησιά Μάρσαλ ως το πιο μολυσμένο σημείο του πλανήτη από πυρηνικά. Στα νησιά Μάρσαλ γίνονται πυρηνικές δοκιμές από το 1946
Τόσες συμπτώσεις σε ένα διαφημιστικό κινητής τηλεφωνίας διάρκειας 40 δευτερολέπτων;...

vodafone-before
Οι σημαίες της "ανεξάρτητης" Κρήτης και της Δημοκρατίας των Νησιών Μάρσαλ
στο πρώτο διαφημιστικό.

vodafone-after
Μετά την κατακραυγή στο internet, oι σημαίες διαγράφηκαν από το spot,
άφησαν όμως ανεξίτηλη τη σκιά τους...


Γιατί μέσω των διαφημίσεων;
Η λογική είναι απλή. Τα διαφημιστικά spot προβάλλονται δεκάδες φορές ημερησίως σε τεράστιο τηλεοπτικό κοινό. Όσο οι τηλεθεατές παρακολουθούν την εξέλιξη του σεναρίου, μέσω της περιφερικής όρασης στο υποσυνείδητο τους εντυπώνονται εικόνες, μηνύματα και σύμβολα προκειμένου να δημιουργηθεί η οικειότητα προς αυτά. Όταν αυτά τα μηνύματα, οι εικόνες και τα σύμβολα εμφανισθούν πιο δυναμικά στο μέλλον το τηλεοπτικό κοινό θα τα γνωρίζει ήδη, θα έχει αποδεχθεί την ύπαρξη τους χωρίς να έχει κανένα λόγο να τα αρνηθεί. Ουσιαστικά, αυτό που γίνεται είναι μια εξοικείωση της κοινής γνώμης με αλλαγές που συμβαίνουν και που θα συμβούν για να μειωθεί η αντανακλαστική ισχύς της και να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν εκδηλωθούν φανερά πλέον τέτοια φαινόμενα «ανεξαρτητοποιήσεων».

Μάνος Μεϊμαράκης
www.elkosmos.gr 


Τελικά πάντα οι άμαχοι την πληρώνουν!

¨ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ¨!

Εφ. Μιλλιέτ 28-3-2011.

¨ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ¨!
Ο αρθρογράφος Αμίρ Ορέν της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ σχολιάζοντας την επιχείρηση που έγινε επειδή ο Καντάφι χτύπησε αμάχους, έγραψε πως και ο τουρκικός στρατός έχει δολοφονήσει αμάχους.

Ο Ορέν στο άρθρο του αναφέρει : ¨Στην Λιβύη σκοτώθηκαν άμαχοι, οι απώλειες αυτές στην πλειοψηφία τους προήλθαν από επιθέσεις του στρατού, αλλά και οι επαναστάτες σκότωσαν αμάχους. Πρόκειται για μια απεχθή αλλά όχι ασυνήθιστη τακτική. Ο τουρκικός στρατός κατά τις επιχειρήσεις του ενάντια στους διαμελιστές σκότωσε πολύ περισσότερους αμάχους (και οι διαμελιστές δεν δίστασαν να σκοτώσουν αμάχους). Η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ όμως και κανένας Αμερικανός αξιωματούχος έχων σώας τας φρένας δεν τολμά να προτείνει απαγόρευση πτήσεων πάνω από το Ντιγιαρμπακίρ των Κούρδων.


Τα ΜΜΕ των διαπλεκομένων προμηθευτών του δημοσίου γιατί να πάνε;

Κανένα Ελληνικό ΜΜΕ στη Χάγη...


Είναι δυσάρεστο ότι σε μια ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση, όπως αυτή της εκδίκασης της προσφυγής της ΠΓΔΜ εναντίον της χώρας μας, κανέναν εκπρόσωπος ελληνικού ΜΜΕ δεν βρέθηκε στη Χάγη για να καλύψει τη διαδικασία. Ούτε και το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη φαίνεται ότι ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση..!

* Μοναδική πηγή ενημέρωσης παραμένουν τα σκοπιανά ΜΜΕ καθώς και η ζωντανή μετάδοση της εκδίκασης από τον κόμβο του Δικαστηρίου μέσω του icj-cij.org !

Πάντως, η σκοπιανή πλευρά βρήκε αρκετά...από τα επιχειρήματα που χρειαζόταν στις δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών της νυν και της προηγούμενης κυβέρνησης, που καμάρωναν για το «βέτο» στο ΝΑΤΟ, τη στιγμή που η Ελλάδα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει βέτο στη Συμμαχία, αλλά απλώς δεν επετεύχθη ομοφωνία. Για ακόμη μια φορά προκύπτει το ηθικό δίδαγμα ότι οι πολιτικοί μας, όταν αναφέρονται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, πρέπει να γνωρίζουν ότι τους ακούν και άλλοι, πέραν των ψηφοφόρων στις εκλογικές τους περιφέρειες...

πηγή


Τους Έλληνες ήρωες των βαλκανικών πολέμων τους θυμάτε κανείς; Όχι!

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!

Πρακτορείο Τζιχάν 26-3-2011.
 

Μνημονεύτηκαν με τελετή οι ήρωες των Βαλκανικών πολέμων.
Μνημονεύτηκαν με τελετή που οργανώθηκε στην Ανδριανούπολη οι ήρωες που σκοτώθηκαν στους Βαλκανικούς πολέμους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έγινε στο μνημείο των Βαλκανικών Πολέμων στην ιστορική περιοχή Σαραγιτζί. Στην τελετή μετά την κατάθεση των στεφανιών, υπήρξε ενός λεπτού σιγή, ακολούθως εψάλλη ο εθνικός ύμνος, ενώ υπήρξαν και βολές στον αέρα από στρατιωτική μονάδα. Στην τελετή μιλώντας ο καθηγητής ιστορίας του επαγγελματικού λυκείου θηλέων Αδριανούπολης Φατίχ Αρντά τόνισε την σημασία και την έννοια της μέρας.
Ο Αρντά ανέφερε πως πάνω στην περιοχή όπου για αιώνες οι λαοί ζούσαν εν μέσω ειρήνης και γαλήνης, μετά από προκλήσεις των δυνάμεων που είχαν φιλοδοξίες, υπήρξε ένα ανθρώπινο δράμα στον πόλεμο.
 Ο μουφτής Αδριανούπολης Ντουρμούς Καμπακτσί προσευχήθηκε για αυτούς που έπεσαν ηρωικά και έδωσαν την ζωή τους, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα
 Στο τέλος του προγράμματος ο νομάρχης Αδριανούπολης Γκιοκχάν Σοζέρ, ο διοικητής της 54ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας αντιστράτηγος Τζενγκίζ Ντεμιρτζή,ο δήμαρχος Αδριανούπολης Χαμδή Σεντεφτσί, και ο πρόεδρος του συλλόγου Αλληλεγγύης οικογενειών ηρώων Αλή Βαρντάρ άφησαν λουλούδια στον χώρο όπου βρίσκονται τα ονόματα των πεσόντων στους Βαλκανικούς Πολέμους.
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Βούλγαρος πρόξενος στην Αδριανούπολη Βάλχο Μάρκοβ ο οποίος επίσης άφησε λουλούδια.


Οι ανθέλληνες!


Για χρόνια διάφοροι παραποιούν και συκοφαντούν την Ελληνική ιστορία. Καλοί μαθητές του ανθέλληνα Φαλμεράγιερ, προσπαθούν να δηλητηριάσουν την συνείδηση των Ελλήνων. Αποσιωπούν φυσικά ότι ένας από αυτούς που αντιτάχθηκαν σε αυτά τα ανθελληνικά ψεύδη ήταν και ο Άρης Βελουχιώτης με τον περίφημο πια, λόγο του στην Λαμία. Μας λένε λοιπόν ότι Αρβανίτες και Αλβανοί είναι η ίδια φυλή και διαφέρουν μόνο στο λάμδα που έγινε ρο. Η αλήθεια όμως είναι άλλη.

Οι Αλβανοί κατοικούν πέραν του Γεννούσου ποταμού και είναι Σκιπετάροι. Οι Αρβανίτες πήραν το όνομα τους από την οροσειρά-τοποθεσία Άρβανα της Βορείου Ηπείρου. Όσοι ισχυρίζονται ότι ήρωες της επανάστασης δεν ήταν Έλληνες (Μπουμπουλίνα,Μάρκος Μπότσαρης, κ.τ.λ),είναι τουλάχιστον ανιστόρητοι, διότι όλοι ξέρουν ότι η Αλβανική εθνική συνείδηση αναπτύχθηκε από τους Ευρωπαίους σε αντιστάθμισμα στον αγώνα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου (πρωτόκολλο Κέρκυρας,κτλ).

Αποσιωπούν ακόμα ότι και ο γραπτός τους λόγος διαμορφώθηκε το 1913(!). Ας μας ενημερώσουν για το θρήσκευμα των Γκέκηδων. Ποια καταγωγή και θρησκεία έχουν οι Τόσκηδες. Από που προέρχονται οι Τσάμηδες, και αν όλος αυτός ο κόσμος θα συνυπήρξε στο ίδιο κράτος αν δεν υπήρχαν οι Ιταλοί(!)..
Τολμούν μάλιστα να ισχυρίζονται ότι η φουστανέλα δέν είναι Ελληνική(!)..
Τους παραπέμπουμε λοιπόν σε ένα θαυμάσιο λεύκωμα που είχε κυκλοφορήσει το 1948 το μουσείο Μπενάκη, με πρόλογο και παρουσίαση να ανήκουν στην αείμνηστη Χατζημιχάλη. Όλοι ξέρουν-ω ανθέλληνες- πως το χιτώνιο μετεξελίχτηκε σε φουστανέλα.
Και που κατοικούσαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

Μήπως να σας θυμίσουμε πως λεγόταν το Δυρράχιο (για παράδειγμα;)..Επίδαμνος, αποικία των αρχαίων Κορινθίων. Δείξτε μας ένα μνημείο, μια επιτύμβια στήλη στα ''αρχαία'' Αλβανικά. Πέστε μας έναν ιστορικό έναν φιλόσοφο έναν πολιτικό. ΚΑΤΙ..
Μην κουράζεστε μισέλληνες. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..

Ο Ρήγας Φεραίος σας έχει απαντήσει στον κύκλο τραγουδιών του για την καταγωγή των Αρβανιτών. Σας έχει απαντήσει η Άννα η Κομνηνή στην ''Αλεξιάδα''.
Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος όπου αναφέρει τους Αλβανούς σαν φυλή του Καυκάσου(!)..
ΠΡΟΣΟΧΗ..Μιλάμε για τον 9ο μχ.
Τα Αρβανίτικα ειναι ''ντοπολαλιά'',μια από τις πολλές διαλέκτους που υπάρχουν στην πατρίδα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνια Έλληνες κατοικούσαν σχεδόν σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Κάποιοι λοιπόν ανακάλυψαν την Αμερική 500 χρόνια μετά τον Κολόμβο. Φυσικό να αλληλοδανείζεσαι γλωσσικά στοιχεία με λαούς που συνυπάρχεις για αιώνες.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..Πολλοί θεωρούν ότι η λέξη τεφτέρι είναι Τουρκική. Και όμως είναι αντιδάνειο. Προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη διφθέρα. Σημαίνει πάπυρος αντιρατσιστές μου.

Μήπως θέλετε να αναφερθούμε και στον Γεώργιο Καστριώτη; Υπάρχει επιστολή (1460)προς τον Ιταλό Ursini όπου παρουσιάζεται σαν γόνος Ηπειρωτών και όχι Ιλλυριών. Ο Τούρκος βιογράφος του Αλί Πασά, Αχμέτ Μουφίτ γράφει: ''το έτος 1443 δραπέτευσε από το Οθωμανικό στρατόπεδο του Μόραβα ο Έλληνας ηγεμόνας Καστριώτης και στην έδρα των προγόνων του στην Κρόια''
Ο Ιταλός A.Salvi (1718), o Aγγλος C.Randall (1810) αλλά και οι Σουηδοί Barrau και Rudbeck (1835), OΛΟΙ αυτοί λένε ότι ο Καστριώτης ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ.
Υπάρχουν φυσικά και Έλληνες Βαλκανιολόγοι όπως για παράδειγμα ο καθηγητής κ.Αχιλλέας Λαζάρου που λένε τα ίδια..

Απλά τα πράγματα. Κάποιοι δέν έχουν ταυτότητα και προσπαθούν να την ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ κλέβοντας την ιστορία των άλλων. Μεγάλες δυνάμεις παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια
βρίσκοντας ''αγνούς'' συμμάχους σε ανθέλληνες και προδότες. Διότι πως αλλιώς θα αφανίσεις ένα Έθνος αν πρώτα δεν χτυπήσεις την ιστορία του;
Το καταλάβαμε λοιπόν πως - κάπως έτσι- η σφαγή της Σμύρνης γίνεται ''συνωστισμός;''

Π.Β.


Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα!


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το παγκόσμιο Συνέδριο Εκτοπισμένων Ελλήνων που διοργάνωσε στη Λευκωσία το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Μελετών.

Το Συνέδριο αποτελούσε μια ακόμη σοβαρή πρωτοβουλία του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια ενταγμένη στην προσπάθεια συσπείρωσης και συντονισμού προσπαθειών με στόχο την αναχαίτιση των Τουρκικών επεκτατικών ενεργειών σε βάρος του Ελληνισμού.

Ρίγη συγκίνησης σκόρπησαν οι αναφορές των αδελφών Εκτοπισμένων Ελλήνων από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, την Θράκη, την Ίμβρο, την Τένεδο, για την γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους την εγκατάλειψη που έτυχαν από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις έναντι των αυθαιρεσιών του Κεμαλικού καθεστώτος, και για τους αγώνες των απογόνων να διατηρηθεί η μνήμη, η κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα.

Τραγικός ήταν ο παραλληλισμός με τα δεινά των Ελλήνων της Κύπρου, στα χέρια των Νεοτούρκων και των Κεμαλικών το 1974, δεκάδες χρόνια μετά.

Επιβεβαιώθηκε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται μέσα από λάθη και ανεπάρκεια των Ηγετών του Ελληνισμού από το 1920 μέχρι σήμερα, πράγμα που κοστίζει στον Ελληνισμό συνεχή συρρίκνωση.

Ως αποτέλεσμα των διαπιστώσεων αυτών το Συνέδριο κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα και αποφάσεις:

- Ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο Ελληνισμός εκ των κάτω να απαιτήσει και διεκδικήσει δικαίωση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου,
- Ότι είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μιας μόνιμης Επιτροπής των Εκτοπισμένων Ελλήνων για συντονισμό ενεργειών προς Δικαίωση...
Ειδικότερα, στην ομιλία της, η Thea Halo, Συγγραφέας, συγγραφέας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ποντιακής Κληρονομιάς, “Sano Themia Halo”, στην ομιλία της «Η γενοκτονία των Ελλήνων στην Οθωμανική Τουρκία (1914-1923), και η αποτυχία της Συνθήκης της Λωζάνης», αναφέρθηκε εκτενώς στη Γενοκτονία που υπέστησαν οι Έλληνες στην περίοδο 1914- 1923 και τόνισε ότι η Λωζάννη αποτέλεσε μία αποτυχημένη προσπάθεια της Διεθνούς κοινότητας.

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, στην εισήγησή του «Η γενοκτονία των Ελλήνων στο Διεθνές περιβάλλον», αναφέρθηκε στην Γενοκτονία που στοίχισε στη ζωή σε 1.000.000 Έλληνες και στο γεγονός ότι η Σύμβαση του ΟΗΕ για το έγκλημα της Γενοκτονίας στηρίχτηκε στη μαζική δολοφονία των Ελλήνων και Αρμενίων και έκλεισε με τη κατάσταση που σχετίζεται με τη Γενοκτονία στο διεθνές περιβάλλον.

Ο Χρίστος Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, στην εισήγησή του «Η αναίμακτη γενοκτονία του Ελληνισμού σε Ίμβρο και Τένεδο μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης», επισήμανε μέσα από παραδείγματα την κατάσταση που επικράτησε στην Ίμβρο και την Τένεδο, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, που οδήγησε μέσα από την τουρκική πολιτική στην ερήμωση των νησιών από τους Έλληνες.

Ο Στέλιος Βαρυπάτης, ερευνητής, Έφορος Αρχειακού Υλικού του Μικρασιατικού Συλλόγου «Ο Διδυμαίος Απόλλων», στην ομιλία του «Μικρά Ασία –Ελλάδα 1922, η περιπλάνηση –η παραπλάνηση –ο εμπαιγμός», τόνισε το διωγμό που υπέστησαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, ενώ επισήμανε την προσφυγιά και τα προβλήματα που βίωσαν οι Έλληνες της Ανατολής όταν κατέληξαν στον ελλαδικό χώρο.

Ο Φιλόθεος Κεμετζετζίδης, Πρόεδρος Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, στην ομιλία του “Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου στη δίνη του Αλβανικού Εθνικισμού και ο ρόλος της Τουρκίας στην Ανθελληνική στάση της Αλβανικής Πολιτικής Ηγεσίας», συνέδεσε τον εκτοπισμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου με την πολιτική της Τουρκίας που επηρεάζει ολοένα και περισσότερο την αλβανική πολιτική εναντίον της Ελλάδας και της ελληνικής μειονότητας.

Ο Ιωάννης Κουριαννίδης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων στην εισήγησή του «Η κλιμάκωση των προκλήσεων και η αμφισβήτηση της Ελληνικής Κυριαρχίας στη Θράκη», αναφέρθηκε με δεκάδες παραδείγματα στην πολιτική αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Ελλάδας στη Θράκη, που ξεκίνησε μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο καθηγητής της Σχολής Διπλωματίας της Γενεύης πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ, Alfred des Zayas, ο οποίος δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης, μίλησε για την τις βασικές αξίες του Διεθνούς Δικαίου στην περίπτωση της Κύπρου και αναφέρθηκε εκτενώς στο πως αυτές οι αρχές και αξίες παραβιάστηκαν και παραβιάζονται συνεχώς.

Ο Ιωάννης Σιεκέρσαββας, Γραμματέας του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, στην εισήγησή του «Το Εθνικό ξεκαθάρισμα και ο εποικισμός των κατεχομένων της Κύπρου και η απαιτούμενη δικαίωση», αφού ευχαρίστησε όλους τους εισηγητές για την παρουσία τους στο πρώτο συνέδριο για αυτό το ζήτημα που έγινε στην Κύπρο, ζήτησε την ανάγκη για επαναχάραξη της πολιτικής σχετικά με την Κύπρο.

Στο Συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό με εκπρόσωπό του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β. Χαιρετισμούς έστειλαν γραπτώς και η Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο από την Αθήνα και η Ελληνική Κοινότητα Βελγίου.

Στο Συνέδριο παρέστησαν εκπρόσωποι των Κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΣΥ, ΕΥΡΩΚΟ, και Οικολόγων, Βουλευτές, πρώην Υπουργοί Παιδείας και Άμυνας, η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Κερύνειας, Εκπρόσωποι Σωματείων και Οργανώσεων, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και πλήθος κόσμου. Τα πρακτικά του Συνεδρίου θα ετοιμασθούν και θα διατεθούν σε όλους, και θα αναρτηθούν και στο διαδίκτυο.

πηγή


Μιά πατριωτική θέσις για τα παιδιά της Ελλάδος!



ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Το κράτος των τοποτηρητών της Νέας Τάξης Πραγμάτων, πολιτικάντηδων γραικύλων και ελληνόφωνων, κάνει πραγματικά κάθε μέρα σωρεία ολέθριων έργων προκειμένου να αποδείξει τα ανθελληνικά του ένστικτα. Ένστικτα που αποδεικνύουν την μεθοδευμένη κοινωνική αναλγησία και την ανύπαρκτη κρατική πρόνοια που εμφανίζεται επιλεκτικά στους πρόθυμους ραγιάδες συνεργούς του καθεστώτος και τους λαθρομετανάστες εποικιστές, όμοια ενεργούμενα του Διεθνιστικού Συστήματος.


Ένα σχέδιο για την διαμόρφωση μιας πολυπολιτισμικής Ελλάδος δίχως Έλληνες εξυφαίνεται στις πλέον κρίσιμες ώρες του Ελληνικού Έθνους. Ένα σχέδιο που το γνωρίζουμε ως σκοπό του Συστήματος και τώρα πλέον βαδίζει στο τελικό του στάδιο. Όμως οι τρόποι που μετέρχονται τα γεράκια του ανθελληνισμού είναι τόσο αποκρουστικοί ώστε κάθε ανθρώπινος λόγος να μοιάζει αδύνατος να αποδώσει την τραγικότητα των στιγμών και το τερατώδες μέγεθος της απανθρωπιάς και του ανθελληνισμού. Ειδικότερα όταν οι τερατώδεις συλλήψεις σχετίζονται με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κυρίως την προσπάθεια στέρησης του μέλλοντος των παιδιών μας.


Η τραγικότητα της φτώχιας που έχουν σκορπίσει επάνω στην Πατρίδα μας τα πολιτικά σκύβαλα του καθεστώτος έχει φτάσει στο έσχατο σημείο να στερεί από τις ελληνικές οικογένειες το πλέον στοιχειώδες αγαθό της τροφής και της ουσιαστικής αυθυπαρξίας. Η μεθοδευμένη ανέχεια έχει φτάσει ακόμη στο σημείο να χωρίσει ελληνόπουλα από τους γονείς τους εν έτει 2011. Είναι στιγμές που κυριολεκτικά χάνεις τα λόγια σου και την ψυχραιμία. Γιατί είναι πάρα πολύ σκληρό να βλέπεις μπροστά στα μάτια σου την εσωτερική γενοκτονία του λαού μας για την οποία τόσο καιρό μιλάμε και γράφουμε να παίρνει σάρκα και οστά.


Στην εκπομπή του Δήμου Βερύκιου στο ραδιοφωνικό σταθμό 98,9 στις 18 Μαρτίου 2011 ο διευθυντής κοινωνικής εργασίας και έρευνας στα Παιδικά Χωριά SOS κ. Στέργιος Σιφνιός προέβη σε συγκλονιστικές μαρτυρίες για την αλγεινή συγκυρία στην οποία βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες. Ο κ. Σιφνιός μας είπε ότι το 2010 1000 οικογένειες παρέδωσαν τα παιδιά τους στα παιδικά χωριά SOS γιατί δεν μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Τα αριθμητικά δεδομένα και η αναφορά της εθνικής καταγωγής των αθώων θυμάτων της μιζέριας σε ένα καπιταλιστικό ψευτορωμέϊκο προκαλούν πρόσθετη ανατριχίλα, γιατί φανερώνουν μια σαθρή κατάσταση που προσπαθούν να αποκρύψουν τα προπαγανδιστικά παπαγαλάκια του Συστήματος.


Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε από τον κ. Σιφνιό ότι το 60% των πενομένων οικογενειών προέρχεται από το Κέντρο των Αθηνών. Από την πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους που θέλει να δείξει μια ψεύτικη εικόνα των Ελλήνων μαχητών της ζωής να αποδέχονται τις αυταρχικά επιβαλλόμενες θυσίες για την υπεράσπιση του πορτοφολιού των διεθνών και εντόπιων τοκογλύφων και των εμπόρων της Ελλάδος ως τάχα επιβεβλημένες και λαϊκά αποδεκτές.


Μαθαίνουμε ακόμη ότι το 80% των καταχρεωμένων οικογενειών είναι ελληνικές! Είναι οι ίδιες αυτές οικογένειες που μαζί με το σύνολο των λιγότερο ή περισσότερο χειμαζόμενων Ελλήνων ζητείται να αποδεχτούν τις δωρεάν δημόσιες παροχές και τα πλουσιοπάροχα επιδόματα μετά εργασιακών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες που φορτώνουν στις πλάτες μας οι διορισμένες νεοταξικές εξουσίες και οι αντιεξουσιαστικοί τους σύντροφοι. Είναι οι ίδιοι αυτοί Έλληνες που αν καθυστερήσουν κάποια δόση στην εφορία προσπαθώντας να εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας θα συρθούν στις φυλακές του καθεστώτος όταν οι χρυσοκάνθαροι πραιτοριανοί σε πολιτικά και οικονομικά πόστα θησαυρίζουν. Ενώ οι Έλληνες του καθημερινού μόχθου αποχωρίζονται τα παιδιά τους για να μην στερηθούν το δικαίωμα στη ζωή.


Το μέγεθος της κοινωνικής αναλγησίας του κράτους «μας» δεν έχει πάτο αφού ακόμη και τα ίδια τα Παιδικά Χωριά SOS αντιμετωπίζουν σημαντικό οικονομικό πρόβλημα. Και τούτο διότι έχουν επιβληθεί δυσβάσταχτες φορολογήσεις ακόμη και στις δωρεές! Στο βίντεο αυτό http://www.dailymotion.com/video/xhoxow_yyyyyyyy-yyyyyyy-18-3-11-yyy-yyyy-yyyyyyyy_news#from=embed φαίνεται η σχετική φρίκη. Η απόλυτη χρεοκοπία του καθεστώτος.


Για τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό η ανατροπή των ολετήρων των παιδιών μας είναι ιερός σκοπός. Η δική μας Ελλάς δεν είναι ούτε απρόσωπη ούτε προτεκτοράτο ούτε σκλαβοπάζαρο ελληνικών ψυχών. Είναι η Πατρίδα Όρθιων Ελλήνων που έχουν το απόλυτο δικαίωμα στην προστασία της ψυχικής και της σωματικής υγείας των παιδιών τους. Για την ακεραιότητα και την καθαρότητα της Ελληνικής Οικογένειας.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Όση και μπογιά να φάει τώρα είναι αργά! Η καταστροφή της χώρασ μας έγινε επί των ημερών του. Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα!

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στον Σημίτη και την σύζυγο του στο Λονδίνο (του πετάξαμε κόκκινη μπογιά στην καράφλα ...)!

"Τον ανακαλύψαμε την ώρα που έκανε ακριβά ψώνια με την σύζυγο του στην oxford Street. Του επιτεθήκαμε και του πετάξαμε κόκκινη μπογιά στην καράφλα. Έτρεξαν πανικόβλητοι και κρύφτηκαν μέσα σε ένα ακριβό μαγαζί για να σωθούν. ΨΩΝΙΖΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"!
Αυτή είναι η περιγραφή που βρίσκεται σε
Βρετανική ιστοσελίδα σχετικά με το επεισόδιο. Διαβάστε και ολόκληρο το αρχικό κείμενο:
During 26m Demo....we were just behind the black block trying to join them, when suddendly we recognised the bastard Kostas Simitis(former Greek Prime Minister and former leader of the PASOK party)and his wife in Oxford street, as they were enjoying their high class shopping(just behind the black block) with the greek people's stolen money, we moved fast and we attacked him with offensive vocabulary and we threw him red paint on his baldness, before he managed to hide in a high class shop in Oxford street, with his wife screaming. That's what all the dirty politicians deserve...we should terrorise them and attacked them all as soon as they get out of their homes.
SOLIDARITY TO THE STRUGGLE OF THE ENGLISH PEOPLE!!!! the Next Demo will be even more Destructive
πηγη 1,2
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ-



Με τις υγείες μας!


ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΣΙΟ 2012-2015, ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ € 22 ΔΙΣ!
Το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αποτελεί για την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, έναυσμα για την επιτάχυνση εφαρμογής των προβλέψεων και των μέτρων του μνημονιακού προγράμματος. Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση του Μνημονίου επιθυμεί να παρουσιάσει «έργο» στους ελεγκτές της τρόικας κατά την επίσημη επίσκεψη τους στις 15 Απριλίου.

Η επίσκεψη αυτή θα είναι...
η πρώτη σειράς επισκέψεων που θα αποκρυσταλλωθούν στη σύνταξη του Μνημονίου – 5 και στην εκταμίευση της ανάλογης δόσης του τροϊκανού δανείου τον Ιούνιο.

Στα παραπάνω πλαίσια, έχουν δρομολογηθεί το νέο πακέτο επιπρόσθετων μνημονιακών μέτρων του 2011, το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2012 – 2015 και το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων. Στο πλαίσιο μάλιστα του τελευταίου μελετάται και η "αξιοποίηση" σε ρόλο αναπληρώτριας Υπουργού Αποκρατικοποιήσεων της βουλευτού Επικρατείας και πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας Ελένης Παναρίτη.

Το νέο πακέτο επιπρόσθετων, πέραν του Προϋπολογισμού, μνημονιακών μέτρων εντός του 2011, έχει ως αφορμή τον πρωτοφανή εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού του 2011, του οποίου η «μαύρη τρύπα» φτάνει σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις το € 1,5 δις, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου. Αιτία για αυτό, είναι η κατάρρευση των εσόδων, λόγω της οικονομικής ύφεσης την οποία το Μνημόνιο βαθαίνει.


Το νέο πακέτο επιπρόσθετων μέτρων για το 2011, αναμένεται να περιέχει τα εξής:


• Μεταφορά αγαθών και υπηρεσιών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (13%) στον υψηλό (23%) και κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, με στόχο την είσπραξη € 300 εκατ. και τίμημα ένα νέο θανατηφόρο χτύπημα στο λιανεμπόριο.

• Μείωση κοινωνικών επιδομάτων, όπως π.χ. επιδόματα ανεργίας, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα ΟΓΑ μέσω της θέσπισης εισοδηματικών κριτηρίων, για να «περισωθούν» περίπου € 500 εκατ.

• Κατάργηση ή περικοπή δεκάδων φοροαπαλλαγών, που αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους, με τη θέσπιση και στην περίπτωση αυτή εισοδηματικών κριτηρίων για τη διατήρησή τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρχει πλήρης κατάργηση φοροαπαλλαγών για εισοδήματα άνω των € 60.000

• Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ,

• Εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, προκειμένου να εισπραχθούν περισσότερα από €700 εκατ.

• Νέες αυξήσεις στους ΕΦΚ σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα,

• Αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων κατά μέσο όρο 30% σε δύο δόσεις, φέτος και το 2012, με στόχο την είσπραξη € 600 εκατ.

• Επιβολή φόρου στα αναψυκτικά, για να εισπραχθούν € 300 εκατ.

• Επιβολή "πράσινου" φόρου που "κοστίζει" τουλάχιστον € 150 εκατ.

• Επιβολή ειδικού τέλους στα αυθαίρετα κτίσματα, με στόχο την είσπραξη € 100 εκατ.

• Αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Μάλιστα, κάποια από αυτά τα μέτρα επικαλύπτονται με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο έτσι και αλλιώς αναμενόταν να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το τέλος Ιούνη του 2011, βάσει και της τελευταίας έκθεσης του ΔΝΤ (για σχετικό ρεπορτάζ της ΙΣΚΡΑ πατήστε εδώ).


Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2012 – 2015, το «μίνι» δηλαδή μνημόνιο των τουλάχιστον € 22 δις βρίσκεται στην τελική ευθεία. Στη φάση αυτή, μπαίνουν από τους υπουργούς οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου η τελική του μορφή να εγκριθεί κατά την «τεχνική» επίσκεψη της τρόικας στις 4 Απριλίου. Το 1/3 του συνολικού ψαλιδίσματος (€ 7 δις) θα αφορά τα Υπουργεία Εργασίας, Παιδείας, Υγείας, Εσωτερικών και Άμυνας.


Στον τομέα των δαπανών, πέραν των επικαλυπτόμενων με το 2011 μέτρων, περιλαμβάνεται το ενιαίο μισθολόγιο – πεινολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, και οι μεγάλες περικοπές στις λειτουργικές (καταναλωτικές και προμηθευτικές) δαπάνες των υπουργείων. Στον τομέα των εσόδων, κυβέρνηση και τρόικα ισχυρίζονται πως τα επιπρόσθετα μόνιμα μέτρα που θα παρθούν ήδη από το 2011, αποδίδοντας πλήρως από το 2012, (πχ αύξηση ΦΠΑ, κατάργηση φοροαπαλλαγών κλπ), μπορεί να αποδειχτούν επαρκή...

Είναι όμως πλέον προφανές πως το μνημονιακό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί πλήρως, καθώς όσο η Κυβέρνηση περικόπτει τις δαπάνες και αυξάνει τους φόρους για να μειώσει το έλλειμμα, τόσο βαθαίνει η ύφεση. Και όσο βαθαίνει η ύφεση τόσο μειώνονται τα φορολογικά έσοδα και απομακρύνεται έτσι ο «στόχος» για το έλλειμμα.

Και όλα αυτά με τίμημα την εκτόξευση της ανεργίας, την αύξηση των φαινομένων εξαθλίωσης και το θάνατο των μικρών επιχειρήσεων.
iskra.gr
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Ποιός ενδιαφέρεται για την Ελλάδα;



Σε έρευνα που διενήργησε το BBC για τις Ευρωπαϊκές Οικονομίες, τα δύο τρίτα των οικονομολόγων, 25 από τους 38, εκτίμησαν πως η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να αποπληρώσει τα χρέη της.
Ωστόσο, εμφανίζονται αισιόδοξοι για την Ευρωζώνη, επισημαίνοντας πως το ευρώ θα καταφέρει να επιβιώσει.
Με τον αρθρογράφο να επισημαίνει πως η κρίση του ευρώ ξεκίνησε όταν κατέστη σαφές πως θα έπρεπε να χορηγηθούν δάνεια διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα, ο Gabriel Stein της Lombard Street Research επισημαίνει...
πως η αναδιάρθρωση του χρέους είναι απαραίτητη.
"Θα αναγκαστεί επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να κατορθώσει να εκπληρώσει τους στόχους που είναι αναγκαίοι για να είναι ανεκτό το χρέος", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Gabriel Stein.
O Massimiliano Marcellino, επικεφαλής του τομέα Οικονομικών στο European University Institute, από την άλλη πλευρά εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν αναδιαρθρώσεις.
"Οι χώρες που βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση είναι αρκετά μικρές για να διασωθούν και για αυτό φαίνεται να υπάρχει επαρκής πολιτική στήριξη. Θα ήταν καλύτερο να επιτραπούν αναδιαρθρώσεις, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή από πολιτικής και οικονομικής πλευράς να συζητήσουμε κάτι τέτοιο", σημείωσε.
Η κυρίαρχη άποψη μεταξύ των αναλυτών είναι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές που ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει και για άλλες χώρες.
Ειδικότερα, δεκατέσσερις από τους 38 ερωτηθέντες επισήμαναν πως τον ίδιο δρόμο θα τραβήξει και η Ιρλανδία και επτά πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και στην Πορτογαλία.
Η χρεοκοπία και στο Facebook
Με τα αποτελέσματα της έρευνας να προβλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας, η Manuel Saragosa από το World Business Report πρόκειται να φιλοξενήσει στον ραδιοφωνικό αέρα τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Το BBC μάλιστα έβαλε και τους Facebook fans στο παιχνίδι, θέτοντας το ερώτημα εάν πρέπει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Η πλειοψηφία των σχολίων τάσσεται υπέρ της χρεοκοπίας και αποπομπής της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
"Όχι, δεν πρέπει. Περιμένω από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα να αναλάβουν το ρόλο τους", σημείωσε ο Tejbir Singh.
Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο Matthew Jensen, σημειώνοντας πως η Ελλάδα πρέπει να εκδιωχθεί από το ευρώ. "Μετά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η Ευρώπη πρέπει να τιμωρήσει τα "PIGS" (ακρωνύμιο για Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία)", επισήμανε.
Με τον Matthew Jensen συμφώνησε και η Brigitte Pachot-Hyte, σημειώνοντας πως η Ευρωζώνη θα πρέπει να έχει μέλη με σταθερές οικονομίες. "Η Ελλάδα θα έπρεπε να δηλώσει χρεοκοπία", σημείωσε.
http://news247.gr
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More