29.3.11

Τους Έλληνες ήρωες των βαλκανικών πολέμων τους θυμάτε κανείς; Όχι!

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!

Πρακτορείο Τζιχάν 26-3-2011.
 

Μνημονεύτηκαν με τελετή οι ήρωες των Βαλκανικών πολέμων.
Μνημονεύτηκαν με τελετή που οργανώθηκε στην Ανδριανούπολη οι ήρωες που σκοτώθηκαν στους Βαλκανικούς πολέμους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έγινε στο μνημείο των Βαλκανικών Πολέμων στην ιστορική περιοχή Σαραγιτζί. Στην τελετή μετά την κατάθεση των στεφανιών, υπήρξε ενός λεπτού σιγή, ακολούθως εψάλλη ο εθνικός ύμνος, ενώ υπήρξαν και βολές στον αέρα από στρατιωτική μονάδα. Στην τελετή μιλώντας ο καθηγητής ιστορίας του επαγγελματικού λυκείου θηλέων Αδριανούπολης Φατίχ Αρντά τόνισε την σημασία και την έννοια της μέρας.
Ο Αρντά ανέφερε πως πάνω στην περιοχή όπου για αιώνες οι λαοί ζούσαν εν μέσω ειρήνης και γαλήνης, μετά από προκλήσεις των δυνάμεων που είχαν φιλοδοξίες, υπήρξε ένα ανθρώπινο δράμα στον πόλεμο.
 Ο μουφτής Αδριανούπολης Ντουρμούς Καμπακτσί προσευχήθηκε για αυτούς που έπεσαν ηρωικά και έδωσαν την ζωή τους, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα
 Στο τέλος του προγράμματος ο νομάρχης Αδριανούπολης Γκιοκχάν Σοζέρ, ο διοικητής της 54ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας αντιστράτηγος Τζενγκίζ Ντεμιρτζή,ο δήμαρχος Αδριανούπολης Χαμδή Σεντεφτσί, και ο πρόεδρος του συλλόγου Αλληλεγγύης οικογενειών ηρώων Αλή Βαρντάρ άφησαν λουλούδια στον χώρο όπου βρίσκονται τα ονόματα των πεσόντων στους Βαλκανικούς Πολέμους.
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Βούλγαρος πρόξενος στην Αδριανούπολη Βάλχο Μάρκοβ ο οποίος επίσης άφησε λουλούδια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More