26.3.10

Τι συμβαίνει στο ΛΑ.Ο.Σ.;;;;

Άνω-κάτω στο ΛΑΟΣ και εχθροπραξίες!


harakiriwomanΗ συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Γιάννη Κουριαννίδη στην παρουσίαση βιβλίου του Κώστα Πλεύρη την περασμένη Κυριακή το πρωί, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, εκνεύρισε κάποιους στο ΛΑΟΣ. Η απόπειρα του γραμματέα του κόμματος και βουλευτή Άδωνι Γεωργιάδη να αποτρέψει τον κ. Κουριαννίδη από τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, έπεσε στο κενό, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος δεν είναι από αυτούς που βαράνε προσοχές ή καταλαβαίνουν από νουθεσίες. Πήγε λοιπόν στην παρουσίαση και μίλησε, αγνοώντας τα όσα διέρρεαν κάποιοι για «διαγραφή» του.
Τα θέλουν όλα
laosΣημειωτέον ότι στο ΛΑΟΣ θέλουν την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Ο υιός Πλεύρης, ο Θάνος, είναι βουλευτής του κόμματος, το οποίο εκμεταλλεύεται το όνομά του για να αλιεύει ψήφους από την εθνικιστική Δεξιά. Όμως, το κόμμα βγάζει ταξιδιωτικές οδηγίες για να μην πηγαίνουν τα στελέχη του στις ομιλίες του πατέρα του, Κώστα Πλεύρη. Λογικό είναι ο Θάνος να αισθάνεται προσβεβλημένος με τη συμπεριφορά του Άδωνι και του αρχηγού. Όπως και ο Μάκης Βορίδης, οι σχέσεις του οποίου με τον Άδωνι έχουν περάσει από μύρια κύματα και μπορεί να διαφώνησε με την επιλογή του συναγωνιστή του Γιάννη Κουριαννίδη (σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του Άδωνι Γεωργιάδη), όμως δεν βλέπει με καλό μάτι τις μεθοδεύσεις και δεν θα συνεργαστεί στην καρατόμηση του πρώην συνεργάτη του. Σημειώνουμε εδώ ότι ο Γιάννης Κουριαννίδης προέρχεται από το Ελληνικό Μέτωπο του Μάκη Βορίδη και το 2002 μάλιστα, ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
 
Ακολούθησε φημολογία για παραπομπή σε πειθαρχικό του Γιάννη Κουριαννίδη, ο οποίος με δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», τόνισε ότι «αναφορικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με επικείμενη... διαγραφή μου από τον ΛΑΟΣ (!), θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στερούνται πάσης αληθείας, αφού, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχω στα χέρια μου κανένα έγγραφο του κόμματος που να με εγκαλεί για κάποια παρατυπία μου… Η παρουσία μου και συμμετοχή μου στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Κώστα Πλεύρη στη Θεσσαλονίκη, πράγματι έγινε παρά τη σχετική απαγόρευση του Άδωνι Γεωργιάδη, που υποτίθεται ότι μου μετέφερε κομματική εντολή, κάτι για το οποίο όμως δεν είχα την παραμικρή ένδειξη».
Θέλει να κάνει κουμάντο ο Άδωνις
adonis_georgiadisΟ Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε όμως να δώσει το στίγμα του τι μέλλει γενέσθαι και τοποθετήθηκε για το θέμα στην ιστοσελίδα του. Και το έκανε με τρόπο που μάλλον δεν άρεσε, καθώς ήταν καυστικός («δεν κατάφερε ποτέ να εκλεγή σε Δημόσια Θέσι» υπογραμμίζει για τον Γιάννη Κουριαννίδη, ενώ γράφει συνεχώς με λάθος τρόπο το όνομα του), απαντώντας στα μηνύματα πολιτών:
«Ο φίλος μου Ιωάννης Κουριανίδης, αγωνιστής πολλά χρόνια ήδη από την εποχή του μετώπου, δεν κατάφερε ποτέ να εκλεγή σε Δημόσια Θέσι, παρά μόνον με τον ΛΑ.Ο.Σ. και μάλιστα ως επιλαχών. Την θέσι στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσ/νίκης την έλαβε διότι ο Πρόεδρος του Κόμματος παραιτήθηκε και ο ίδιος, αλλά ζήτησε και από άλλους να παραιτηθούν ενδιαμέσους, έως ότου φθάσει η σειρά εκλογής και στον κ.Κουριανίδη και μπει και αυτός στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Κουριανίδης παρήκουσε κομματική εντολή, δεν έχει καμμία σημασία πια, παρήκουσε σαφή κομματική εντολή. Έσπασε τον ιερώτερο κανόνα λειτουργίας ενός κόμματος. Οι προσωπικές επιλογές ενός εκάστου ατόμου είναι σεβαστές, αλλά όταν λαμβάνεις την απόφασι να ενταχθής σε ένα κόμμα, υποτίθεται ότι αντιλαμβάνεσαι ότι οι προσωπικές σου επιλογές πια, τίθενται υπό τον αυτοπεριορισμό των συλλογικών αποφάσεων. Τα καθήκοντά μου από την θέσι του Γραμματέως μου επιβάλλουν να φροντίζω λοιπόν την πλήρη τήρησι της Κομματικής Πειθαρχίας από οποιονδήποτε θέλει να φέρη κομματική ιδιότητα... Όσοι θέλουν να ασκούν προσωπική πολιτική, πολύ ευχαρίστως μπορούν να το κάνουν, εκτός κόμματος».
Όμως, υπήρξε και συνέχεια εκ μέρους του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς κάποιοι επέμειναν:
«Τον κ. Κουριανίδη, τον παρέπεμψα εγώ προσωπικά στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, διότι, αν και τόσο εγώ ως Γραμματεύς της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και ο κ. Μάκης Βορίδης, ως Γραμματεύς της Κ.Ο. του κόμματος, σαφώς του ξεκαθαρίσαμε ότι κομματική εντολή, να μην ταυτίση καθ'οιονδήποτε τρόπο την παρουσίασι του συγκεκριμένου βιβλίου του Κώστα Πλεύρη με τον ΛΑ.Ο.Σ… Φυσικά εγώ ως Γραμματεύς δεν έχω καμμία αρμοδιότητα να διαγράψω κανέναν. Τον παρέπεμψα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, εκεί θα απολογηθή, θα εξηγήση γιατί έλαβε αυτή την απόφασι, η Επιτροπή θα εισηγηθή την ποινή που εκείνη θεωρεί ορθή στον Πρόεδρο και ο Πρόεδρος θα αποφασίση. Εγώ δεν έχω άλλη εμπλοκή στο θέμα… Εάν ρωτάτε δε την δική μου γνώμη, εάν δηλαδή ήμουν μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΛΑ.Ο.Σ. ποιά ποινή θα πρότεινα, ευθέως το λέω, την διαγραφή του, άνευ συζητήσεως. Όμως δεν έχω ψήφο σε αυτό το όργανο και φυσικά ο τελευταίος που θα αποφασίση θα είναι ο Πρόεδρος και η όποια του απόφασις από εμένα θα είναι σεβαστή. Εκτός και αν θέλετε να καταντήσουμε ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ασκέρι, δηλαδή σκορποχώρι!... Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει προ πολλού ξεκαθαρίσει, ήδη από τις Εκλογές του 2007, όταν οι δημοσιογράφοι μανιωδώς ρωτούσαν για την υποψηφιότητα του Θάνου, ότι οι πολιτικές ιδέες του Κώστα Πλεύρη, τις οποίες ειρρήσθω εν παρρόδω, δημοσίως ο ίδιος πάντα υπερασπίζεται επωμιζόμενος το δικό του κόστος γι' αυτές, δεν έχουν θέσι στον ΛΑ.Ο.Σ. Οι ιδέες αυτές είναι σφόδρα αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές. Όποιος λοιπόν νομίζει ότι ψηφίζοντας ΛΑ.Ο.Σ. ψηφίζει ένα κόμμα που ονειρεύεται τέτοιου είδους λύσεις, ειλικρινά να μην μας ξαναψηφίση. Εμείς είμαστε ένα Δημοκρατικό Κόμμα και δεν το λέμε για λόγους πολιτικής ορθότητος, αλλά το εννοούμε σας διαβεβαιώ… Εάν εσείς νομίζετε ότι είναι φυσιολογικό και λογικό, ένας αιρετός Δημοτικός Σύμβουλος, ενός Δημοκρατικού Κόμματος, να παρουσιάζη ένα τέτοιο βιβλίο, τότε πράγματι έχω λάθος... εγώ όμως δεν θα επιτρέψω όσο έχω αυτήν την θέσι, σε κανένα να βλάψη το Κόμμα για να κάνη το κέφι του. Και βέβαια κατά την γνώμη μου, δεν θα είχαν άδικο εάν μας κατηγορούσαν σε μία τέτοια περίπτωσι, για να μιλάμε και σοβαρά».
Ο Γιάννης Κουριαννίδης αντεπιτίθεται
foto_koyrianidis2Ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, δεν έκανε πίσω. Μαθαίνοντας για τα λεγόμενα του Άδωνι Γεωργιάδη, τοποθετήθηκε, κάνοντας λόγο για «θλιβερά» πράγματα:
«Διάβασα με έκπληξη τα όσα αναφέρει στο ιστολόγιό του ο Γραμματέας του ΛΑΟΣ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τη φημολογία περί διαγραφής μου από το κόμμα! Η έκπληξή μου προήλθε όχι από τα όσα αναφέρει και τα οποία σε γενικές γραμμές είναι πράγματι όπως τα περιγράφει (ποτέ δεν αρνήθηκα, αντιθέτως το επιβεβαίωσα, ότι παρέβην εντολή του που την παρουσίασε ως κομματική βούληση, να μην παραστώ στην εκδήλωση παρουσιάσεως του βιβλίου του κ. Πλεύρη), αλλά από το ότι, ενώ μου κοστολογεί ότι το κόμμα κινδύνευσε να διασυρθεί από την παρουσία μου στην εν λόγω εκδήλωση (!!!), ο ίδιος επέλεξε την δημόσια «διαβούλευση» επί του θέματος μέσω των blogs! Ενώ με κατηγορεί ότι έκανα του κεφαλιού μου παρακούοντας τις κομματικές εντολές, ο ίδιος επιλέγει τον δρόμο της δημόσιας καταγγελίας εναντίον μου επειδή θεωρεί ότι θίχτηκε προσωπικά από κάποια δημοσιεύματα. Ενώ εγώ προσπάθησα να διαφυλάξω το κύρος του κόμματός μου, αναμένοντας τις κομματικές διεργασίες κλήση μου από την Επιτροπή Δεοντολογίας και απολογία μου, ο ίδιος όχι μόνο τις παρέκαμψε και τις υπερέβη, αλλά φτάνει στο σημείο να υποδεικνύει στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, το τι πρέπει να πράξουν («Εάν ρωτάτε δε την δική μου γνώμη, εάν δηλαδή ήμουν μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΛΑ.Ο.Σ. ποια ποινή θα πρότεινα, ευθέως το λέω, την διαγραφή του, άνευ συζητήσεως», ως άνω!). Είναι πραγματικά θλιβερά όλα αυτά και διαταράσσουν την εσωκομματική ειρήνη. Από πλευράς μου δυστυχώς αναγκάστηκα να κάνω αυτήν τη δήλωση και δεν πρόκειται να επανέλθω μέχρι την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας (εφ’ όσον βεβαίως μου κοινοποιηθεί κάποιο σχετικό έγγραφο, για το οποίο δεν γνωρίζω ακόμη, αλλά δεν τολμώ να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος επιβεβαιώνει την ύπαρξή του, όπως εξάλλου μου είχε υποσχεθεί)».
Προσωποκεντρική προσέγγιση
karatzaferhs 1Είναι πλέον φανερό ότι στο ΛΑΟΣ αδυνατούν να «μαζέψουν» τα στελέχη τους, ενώ δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι «αποστασιοποιήσεις». Το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, όντως έχει ενταχθεί πια στο «σύστημα» και λειτουργεί καθαρά προσωποκεντρικά, με κύριο στόχο την προστασία της εικόνας του Προέδρου του. Βασική επιδίωξη σε αυτό το πλαίσιο, είναι να μη χαρακτηριστεί το ΛΑΟΣ «ακροδεξιό κόμμα» και να μη ταυτιστεί με «ακραίους κύκλους», την εποχή μάλιστα που η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι στα φόρτε της. Εν κατακλείδι: η πολιτική ορθότητα χτύπησε την πόρτα στην Καλλιρρόης και κάποιοι, της άνοιξαν.
 


Λέτε να είναι αλήθεια ;;;

“Όλα εκεί οργανώθηκαν!”...στη συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο!

Ο σ. Vrennus, φυσικός και συνάμα ηθικός αυτουργός του ιστολογίου το Φάντασμα της Ελευθερίας, έθεσε στο προηγούμενο ποστ, με δύο σχόλιά του (εδώ κι εδώ), έναν... σκασμό ερωτήματα. Όπως κάθε ιστολόγος που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι εγώ μη γνωρίζοντας τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα του σ., απάντησα σε όλα τα υπόλοιπα. Απολαύστε το σχόλιό μου εδώ, υπό μορφή ποστακίου, αφού ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να διαβάζουν τα σχόλια [και καλά κάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνον που μερικές φορές...]
Φούιιιι!!! Πολλά τα ερωτήματα και αδυνατώ [λόγω έλλειψης γνώσεων] να απαντήσω σε οποιοδήποτε [ντρέπομαι, αλλά τι να κάνω;]. Προσωπική μου άποψη είναι ότι κανένας δεν ξέρει τι να κάνει. Και δεν αναφέρομαι στο ελληνικό γκουβέρνο, αυτό δα έλειπε να ξέρει. Αναφέρομαι εις τας Ευρώπας.

Όλος αυτός ο καυγάς Μέρκελ-Σαρκοζί-Ρεν-Τρισέ, οι δηλώσεις κόντρα σε δηλώσεις, τα σενάρια, τα “θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν μας ζήτησε βοήθεια”, νομίζω ότι έχουν έναν κοινό παρονομαστή: ό,τι και να κάνουμε για την Ελλάδα, είτε το ένα, είτε το άλλο, είτε το τρίτο, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο: να πάμε όλοι φούντο.
Πώς το είχε πει ο… χαρβαρντής Νάιαλ Φέργκιουσον προ καιρού; Το είχα βάλει σ’ ένα σχόλιο [αλλά ποιος διαβάζει σχόλια ]:
On reflection, it is appropriate that the fiscal crisis of the west has begun in Greece, the birthplace of western civilization. Soon it will cross the channel to Britain. But the key question is when that crisis will reach the last bastion of western power, on the other side of the Atlantic.
Appropriate και last bastion… Τρελαίνομαι με κάτι τέτοια…
Κι επειδή η ρήση του Φέργκιουσον είχε πάει άπατη [αυτό δα έλειπε!] πρόσεξε να δεις πώς θα γίνει ευρύτατα γνωστή η ρήση και “περιβόητος” ο Φέργκιουσον:
Ο Φέργκιουσον είχε συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο!
“Όλα εκεί οργανώθηκαν!”
Κουφάλες συνωμοσιολόγοι δεν θα σας αφήσω άπραγους ποτέ!


Θεαμαπάτες και Δικτυώματα


Αυτοί είναι πατριώτες !!!!

Παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα και άλλων χωρών οι Τούρκοι και ιδού πως αντιμετωπίζονται!

Με αφορμή τις πρόσφατες συνεχόμενες τουρκικές ναυτικές προκλήσεις στον Αργοσαρωνικό και την απορία που αρκετοί εξέφρασαν για το τι θα μπορούσε να πράξει το Πολεμικό Ναυτικό για τη συμμόρφωση των υπερφίαλων Τούρκων κυβερνητών των συνολικά 7 πολεμικών πλοίων που αποφάσισαν να διασχίσουν το Στενό του Καφηρέα, θα μπορούσαμε να ανατρέξουμε στο πρόσφατα παρελθόν και να δούμε δύο περιστατικά που σημάδεψαν τις ουκρανο-τουρκικές σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα στα μέσα Ιανουαρίου του 1998, δεκαεπτά τουρκικά αλιευτικά πλοία εντοπίστηκαν από τρία σκάφη της ουκρανικής Ακτοφυλακής να ψαρεύουν στην περιοχή των ρουμανο-ουκρανικων θαλάσσιων συνόρων, εντός της ΑΟΖ της Ουκρανίας. Παρά τις προειδοποιήσεις των σκαφών της ουκρανικής Ακτοφυλακής, τα τουρκικά αλιευτικά συνέχισαν να μην υπακούν στις υποδείξεις τους, ενώ ξεκίνησαν να εκτελούν επικίνδυνους ελιγμούς. Ως αποτέλεσμα αυτής της στάσης των τουρκικών αλιευτικών, τα σκάφη της ουκρανικής Ακτοφυλακής άνοιξαν προειδοποιητικό πύρ κατά των τουρκικών αλιευτικών με σκοπό να τα αναγκάσουν να σταματήσουν. Την ίδια στιγμή ένα από τα τουρκικά αλιευτικά κατά τη διάρκεια επικίνδυνων χτύπησε ένα σκάφος της ουκρανικής Ακτοφυλακής που βρισκόταν κοντά του. Αποτέλεσμα αυτών των επικίνδυνων «παιχνιδιών» ήταν ο θάνατος δύο τούρκων ψαράδων οι οποίοι έπεσαν στην θάλασσα από το σκάφος, ενώ επτά ακόμη ψαράδες διεσώθησαν αργότερα από την ουκρανική Ακτοφυλακή.

Ο Τούρκος Πρέσβης στην Ουκρανία Alp Karaosmanoglu αναγνώρισε ότι τα τουρκικά σκάφη ψάρευαν εντός της ουκρανικής ΑΟΖ, αλλά όπως δήλωσε η χρήση βίας για κάτι τέτοιο ήταν υπερβολική και μη αποδεκτή. Ακολούθησε νότα διαμαρτυρίας στο ουκρανικό ΥΠΕΞ στην οποία ανέφερε ότι «η Τουρκία θα διατηρήσει το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημιώσεις για την απώλεια ζωών και υλικού».
Δύο χρόνια αργότερα η σύγκρουση της ουκρανικής Ακτοφυλακής και των Τούρκων ψαράδων έλαβε νέες, πιο δραματικές διαστάσεις αυτή τη φορά, αφού στις 22 Μαρτίου 2000, σε παρόμοια αντιπαράθεση μεταξύ των Τούρκων ψαράδων και της ουκρανικής Ακτοφυλακής, ένα σκάφος της τελευταίας άνοιξε πυρ κατά τεσσάρων τουρκικών αλιευτικών, βυθίζοντας ένα από αυτά και συλλαμβάνοντας τα πληρώματα τους.
Τα τουρκικά αλιευτικά ψάρευαν εντός των χωρικών υδάτων της Ουκρανίας κοντά στη νήσο Zmiiny (ή αλλιώς νήσος των Φιδιών) 410 χλμ από την πλησιέστερη τουρκική ακτή και μόλις 36 χλμ από τις ακτές της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα η ουκρανική Ακτοφυλακή να αναγκαστεί να τους ζητήσει να απομακρυνθούν. Τα τουρκικά πλοία δεν απεχώρησαν και ακολούθησε καταδίωξη, η οποία συνοδεύτηκε από ρίψη φωτοβολίδων και τελικά χρήση αληθινών πυρών.
Αποτέλεσμα της χρήσης αληθινών πυρομαχικών ήταν η βύθιση ενός από των αλιευτικών, ο θάνατος ενός Τούρκου ψαρά και ο τραυματισμός ενός ακόμα. Τα πληρώματα των τουρκικών αλιευτικών συνελήφθηκαν από την ουκρανική Ακτοφυλακή και μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία για τα περαιτέρω. Σύμφωνα με αναφορές της ουκρανικής Ακτοφυλακής από τον Φεβρουάριο του 2000 μέχρι και τον Μάρτιο του 2000 εκατόν πενήντα τουρκικά αλιευτικά είχαν εισέλθει παράνομα στα ουκρανικά ύδατα.
Το συμπέρασμα είναι ένα και απλό. Η τότε ουκρανική κυβέρνηση δεν φοβήθηκε να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα παρά το γεγονός ότι χώρα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα. Οι Ουκρανοί απέδειξαν ότι έχουν κράτος και δεν φοβήθηκαν να εφαρμόσουν το Διεθνές Δίκαιο, έδειξαν αποφασιστικότητα αφού είχαν το δίκιο με το μέρος τους. Αναμφίβολα η χρήση βίας θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή για μία χώρα. Όμως κάποιες φορές αν δεν υπάρξει αντίδραση το αποτέλεσμα που θα ακολουθήσει μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε με την αποφυγή της χρήσης βίας.

defencenet


Οι ξένοι γιορτάζουν το 21 . Εμείς κάνουμε οικονομίες.

 

 

Βελιγράδι: Η Σερβία γιόρτασε την ελληνική επανάσταση του ΄21

Από το Σερβικό πατριαρχείο, σήμερα αργά το απόγευμα, ανακοινώθηκε ο εορτασμός της ελληνικής εθνικής επετείου που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι. «Με τη χάρη του θεού ο επίσκοπος της σερβικής πόλης Bački με τον επίσκοπο της πόλης Hvostanskog, και με την παρουσία της Αυτού Αγιότητας του Σέρβου Πατριάρχη Ειρηναίου, συλλειτούργησαν σήμερα στο πατριαρχικό παρεκκλήσι του Βελιγραδίου για την εορτή του Ευαγγελισμού, με το νέο ημερολόγιο και ακολούθησε δοξολογία με την ευκαιρία της Ελληνικής Απελευθερωτικής Εξέγερσης του 1821 από την τουρκική σκλαβιά. Στη δοξολογία συμμετείχαν η εξοχότητα του Πρέσβη της Ελλάδας, Δημοσθένης Στοίδης, εξέχοντες εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, εκπρόσωποι της ένωσης Σερβο- ελληνικής φιλίας καθώς και της ελληνικής κοινότητας της Σερβίας".

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος


Όλα δήθεν για την οικονομία !!!!!

Παραπλανητικά δημοσιεύματα για το δήθεν μεγάλο κόστος της παρέλασης

  1. Μόνο πεζοπόρα τμήματα του στρατού παρέλασαν, στην καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών λόγω της οικονομικής κρίσης. Τι συμβαίνει στ' αλήθεια με το κόστος. Η σημερινή παρέλαση θα κοστίσει 170.000 ευρώ. Τα νούμερα που δίνουν τα επιτελεία είναι αληθινα αλλά έχουν "ξεχάσει" τις πτήσεις ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών. Μόνο για σήμερα υπολογίζεται ότι γλιτώνουμε απ΄ αυτές τις πτήσεις 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
  2. Ειδικότερα, το ΓΕΣ αναφέρει ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου κόστιζε 840.000 ευρώ και αυτή της 28ης Οκτωβρίου 430.000 ευρώ (λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη).
  3. Για το ΓΕΝ το κόστος είναι 307.334 ευρώ για την 25η Μαρτίου και 468.321 ευρώ για την 28η Οκτωβρίου.
  4. Για το ΓΕΑ το κόστος είναι 694.728 ευρώ για την 25η Μαρτίου και 415.497 ευρώ για την 28η Οκτωβρίου.
  5. Αναλύοντας αυτούς τους προϋπολογισμούς οι αρχηγοί των επιτελείων υποστηρίζουν οτι το κόστος αυτό προκύπτει από τα καύσιμα των μηχανοκίνητων μονάδων, τα οδοιπορικά των αξιωματικών και σε κάποια σώματα και τις εμφανίσεις τους.
  6. Ασφαλώς και δεν λύνονται τα οικονομικά προβλήματα του ελληνικού Κράτους με περικοπές δαπανών 3.155.880 ευρώ το χρόνο.
  7. Από την άλλη πλευρά, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι πριν ακόμη διατυπωθούν οι οικονομικές εκτιμήσεις των Γενικών Επιτελείων, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέβαζαν το κόστος των παρελάσεων από επτά έως και 50 εκατομμύρια ευρώ!
  8. Είναι προφανές ότι τα δημοσιεύματα αυτά απλώς δημιουργούν εντυπώσεις και έρχονται να δικαιολογήσουν την απόφαση που οδηγεί στην περαιτέρω απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων.


newsit


Και πόσα ακόμη περιμένουμε .....

Τα μελλοντικά ελληνόπουλα!



Στις 23 Μαρτίου άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν βάρκα με 25 λαθρομετανάστες, από τη Νιγηρία.
Θα μου πείτε ότι αυτό δεν είναι είδηση!
Έχουμε συνηθίσει πλέον στους… λαθρομετανάστες και έχουμε πάθει ανοσία!
Η είδηση είναι ότι από τους 25 λαθρομετανάστες, οι 20 ήταν γυναίκες και μάλιστα όλες ...έγκυες!
Ήρθαν να γεννήσουν τα μελλοντικά ελληνόπουλα!
Δεν ανησύχησαν όμως γιατί κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι το ΠαΣοΚ, πρωθυπουργός ο επιτηρούμενος Γιωργάκης και Σύμβουλος του υφ/ργού κ. Βούγια είναι η περίφημη κ. Αλ Σαλέχ!
Σοβαρότερη όμως είδηση είναι, ότι μετά την ανακοίνωση των  οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης πληροφορήθηκαν στη Νιγηρία, ότι οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον, έχουν … σεξουαλικά προβλήματα και μας τις έφεραν έτοιμες προς τεκνοποίηση!
Είδαν την Τζούλια να έχει… Γάλλο πατραινέρ και σου λεν, οι Έλληνες δεν… μπορούν πλέον, ας πάμε έτοιμες…
Βλέπετε ότι οι ειδήσεις τρέχουν πολύ γρήγορα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη ακόμη και στη Νιγηρία! 
Το άκουσε κανείς σας από τα ΜΜΕ;
Μούγκα...


Η ιστοσελίδα μας.

Ακόμη μία φορά δεν είμαστε συνεπής με την καθημερινή  ενημέρωση της ιστοσελίδας μας . Η μετάβαση μας στην επαρχία δεν μας επέτρεψε την ενημέρωση της ιστοσελίδας μας . Και την Μεγάλη εβδομάδα  θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα και θα είμαστε συνεπείς από την τρίτη του Πάσχα. Το σαββατοκύριακο όπως σας έχουμε προαναγγείλει θα έχουμε άρθρα και σχόλια για την οικονομική , πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας τα οποία έγραψαν Έλληνες πατριώτες .

Νίκος Αγαπηνός . 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More