29.1.12

Αγοράστε κουπόνια για να την σώσουμε!
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί.

Ο κύκλος εργασιών....
της εταιρείας ανήλθε την 31/12/2010 στα 43.214.753 ευρώ και την 31/12/2009 στα 50.730.108 ευρώ. Σημειώνεται ότι στο τέλος του Απριλίου 2011 ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναδιάρθρωσης του μακροπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας με μείωση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες εντός του 2011 και αύξηση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες μετά την 31/12/2011. Και αυτό, όπως σημειωνόταν στην ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας, χωρίς την παράταση της διάρκειας των δανείων ή την μεταβολή του αριθμού και των ημερομηνιών λήξεως των δόσεων. Ωστόσο, όπως προκύπτει, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών παραγόντων της επιχείρησης.

Ήδη μέχρι τον Απρίλιο του 2011 ο κυριότερος εκ των μετόχων της εταιρείας, το ΚΚΕ, κατέθεσε στο ταμείο της, πέραν των ήδη κατατεθειμένων μέχρι την 31/12/2010 ποσών, άλλα 2.671.000 ευρώ, για την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση και την αντιμετώπιση της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας, ενόψει της οικονομικής κρίσης. Έτσι το συνολικό μέχρι την 30/4/2011 ποσό των καταθέσεων των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ανερχόταν στα 7.118.565,30 ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της εταιρείας κατά την χρονιά που πέρασε, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ «αντιμετωπίζει (και) εξωγενείς κινδύνους που προέρχονται από την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεδομένου ότι η οικονομική αυτή κρίση έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου του Τύπου».

Όπως αναφερόταν στην οικονομική έκθεση της χρήσης του 2010 «η διοίκηση της εταιρείας αποδεδειγμένα παρακολουθεί ενεργά τις εξελίξεις στην αγορά και όπου χρειάζεται και έχει τη δυνατότητα αντίδρασης προσπαθεί να προσαρμοσθεί στις εκάστοτε συνθήκες».


Αφού ακόμη τους ανέχεται ο Ελληνικός λαός...Από την ώρα που σφίξαν τα πράγματα στην Ελλάδα, με την πτώχευση, έπεσαν κι οι μάσκες σε όλες τις πλευρές.
Σήμερα θα ασχοληθώ με το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται Δημοκρατικη Αριστερά, του Φώτη Κουβέλη.
Κι αυτό διότι διαβάζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση, φαίνεται να βάζει πλώρη για αξιωματικη αντιπολίτευση.
http://toixo-toixo.blogspot.com
Θέλω από καιρό.....
να πω κάποια πραγματάκια.
Αυτή η ομάδα στελεχών υπήρχε στο Συνασπισμό πάντα και αποτελούσε κάποτε την πλειοψηφία του, αλλά την τελευταία δεκαετία τη μειοψηφία του.
Επρόκειτο για ανθρώπους που αυτοτοποθετούνται στην αριστερά.
Αλλά ρωτώ εγώ: νοείται αριστερά χωρίς σοσιαλισμό;
Αν δεν πρεσβεύεις κάποια μορφή του σοσιαλισμού, συνεχίζεις να λέγεσαι αριστερός;
Σαφώς και όχι. (απαντώ μόνος μου)

Όταν λοιπόν μιλά η Κυβέρνηση για ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων ή πλουτοπαραγωγικών πηγών, και ένα κόμμα δεν είναι αντίθετο σε αυτές, αλλά ζητά να γίνουν με "διαφάνεια" και "αξιοκρατία", τότε είναι αριστερό;
Αν δηλαδή επιμένει απλώς και μόνο στο ηθικό ζήτημα, μάλλον παραπέμπει σε... παραθρησκευτική οργάνωση ή σε κατηχητικό παρά σε κόμμα με σοσιαλιστικό ιδεολογικό υπόβαθρο.

Αν ένα κόμμα αποδέχεται ως αυτοσκοπό την παραμονή πάση θυσία σε έναν διεθνή οργανισμό, όπως η Ευρωζώνη, και τους συν αυτή οργανιμσούς, ακόμη κι αν η θυσία αυτή είναι η δολοφονία του ελληνικου λαού, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευρωπαική "Αγορά", τότε αυτό το κόμμα είναι αριστερό;

Όταν υποδέχεται με ανακούφιση και ελπίδα έναν Τραπεζίτη, μη εκλεγμένο αλλά διορισμένο στην Κυβέρνηση της χώρας είναι αριστερό;
Όταν μάλιστα παραπονείται ο πρόεδρός του για την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στους υπουργούς της διορισμένης κυβέρνησης, όταν αγανακτεί για την έλλειψη σύμπνοιας των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζουν απροκάλυπτα το Κεφάλαιο, συνεχίζει να λέγεται αριστερό κόμμα;

Όταν αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας κάθε έκφραση επιθετικότητας του λαού προς τους εξουσιάζοντες, τότε συνεχίζει να είναι αριστερό κόμμα;

Όταν επικροτεί το στόχο της νεοφιλελεύθερης "ανταγωνιστικότητας" είναι αριστερό κόμμα;

Όταν είναι υπέρμαχο της Παγκοσμιοποίησης (ουδεμία σχέση με το διεθνισμό) είναι αριστερό κόμμα;

Όταν απορρίπτει, χαρακτηρίζοντάς την ανεύθυνη ή ανήθικη, κάθε ιδέα διεκδίκησης άρνησης πληρωμής -μέρους έστω- του χρέους ή έστω ολιγοετούς αναστολής αποπληρωμής του χρέους και των τοκοχρεωλυσίων προς τους διεθνείς τραπεζίτες... συνεχίζει να είναι αριστερό κόμμα;

Όταν θεωρεί σημαντικότερο στόχο την σταθερότητα της Ευρωπαικής Ένωσης από την αξιοπρεπή επιβίωση των Ελλήνων πολιτών είναι αριστερό κόμμα;

Όταν δε μιλά ποτέ και με κανέναν τρόπο για το σοσιαλισμό, παρά μόνο μιξοκλαίει για την "αναπόφευκτη" θυσία του ελληνικού λαού, εξακολουθεί να είναι αριστερό κόμμα;


Προφανώς και η απάντηση -για μένα τουλάχιστον- είναι :ΟΧΙ! Δεν είναι αριστερό κόμμα.
Δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον πολιτικό χώρο που περιλαμβάνει τις εκφράσεις του σοσιαλισμού.

Δεν πρόκειται για τίποτα άλλο, παρά για μία αξιέπαινη προσπάθεια του δικομματικού συστήματος να επιβιώσει, γι αυτό και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των ΜΜΕ έχουν ανεβάσει τόσο πολύ το συγκεκριμένο κομματίδιο.
Το Mega, ο Σκάι και η ΝΕΤ έχουν λυσσάξει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια να μας υποδεικνύουν με το δάχτυλο την "υπεύθυνη φωνή της αριστεράς, χωρίς κραυγές".
Λες και η κραυγή είναι κακό πράγμα.
Το λιοντάρι βρυχάται, δε νιαουρίζει..
Και ο Κουβέλης και οι συν αυτώ νιαουρίζουν συνεχώς σαν μιξοπαρθένες.


Αξιέπαινη η προσπάθεια του συστήματος Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Αλαφούζου, Ψυχάρη να αναστήσουν τον εκ του αποτελέσματος καταστροφικό σημιτικό "εκσυγχρονισμό", μέσω του νέου πολιτικού μορφώματος, της Δημ.Αρ.
Γι αυτό και συνευρίσκονται σε πλείστες εκδηλώσεις ο Κουβέλης, ο Σημίτης και άλλα πρωτοπαλλήκαρα της ανανεωτικής "αριστεράς" και του σημιτικού μπλοκ.
Γι αυτό και η σημιτική πτέρυγα, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο το Σημίτη, βγαίνουν τώρα και λένε ότι ήταν λάθος το Μνημόνιο και άλλα παρόμοια, χωρίς βέβαια να μας λένε τι θα ήταν το σωστό.
Αυτή τους η καινούρια στάση εξηγείται πιθανότατα από την προσπάθεια δημιουργίας ενός "αντιμνημονιακού" -light και χωρίς λιπαρά- προφίλ, με σκοπό να συμπορευθούν οι Σημιτικοί εκσυγχρονιστές με τη Δημ Αρ, που τυπικώς καταψηφίζει τα Μνημόνια, αλλά ουσιαστικώς τα προβάλλει ως αναπόφευκτα στο δημόσιο διάλογο και τα παρουσιάζει ως... μεταρρυθμίσιμα, όπως και οι Σημιτικοί!


Αρκεί μια βόλτα να κάνει κανείς στα ΠΑΣΟΚικά sites και blogs, στις εφημερίδες του κεντροαριστεορού χώρου και να διαβάσει τους ύμνους στον Κουβέλη και τα αναθέματα στην αριστερά.

Αρκεί να δει κανείς ποιοι στηρίζουν το συγεκριμένο κόμμα.
Μεγαλοδημοσιογράφοι όπως ο Θεοδωράκης και ο Μαλέλης, μεγαλοπανεπιστημιακοί όπως ο πρύτανις Πανούσης, μεγαλοσυγγραφείς όπως ο Χωμενίδης κι ο Κακουλίδης, "διανοούμενοι" όπως ο Ζουγανέλης, ο Χατζησάββας κι ο Μπέζος, η αλήστου μνήμης Ρεπούση του... "στριμωξιδιού" στη Σμύρνη, πρώην υπουργοί όπως ο Χριστοδουλάκης και ο Μπίστης, ο αρχιεκσυγχρονιστής Αυγερινός και κάποια... ίχνη λαού!

Μεγαλοστελέχη λοιπόν της δημόσιας ζωής, μεγαλοαστοί που θέλουν να διαφυλάξουν τα προνόμιά τους, γι αυτό και συνασπίστηκαν εκεί, μην τυχόν και αναδειχθεί ως ρυθμιστής των εξελίξεων καμιά "ανεύθυνη" δύναμη της αριστεράς και πειράξει τα προνόμιά τους και τις επιχορηγήσεις του από την Ευρωπαική Ένωση, εξ ου και ο αυτοσκοπός τής παραμονής στην Ευρωζώνη.
Η ΔημΑρ είναι προφανέστατα το νέο κόμμα της διαπλοκής, έτοιμο να συνεργαστεί ή και να αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ, έχοντας την αβάντα των μεγαλοεκδοτών που το "σπρώχνουν" συνεχώς.

Αξιοπρόσεκτη, εκτός των άλλων, και η παρουσία του Κουβέλη στην κηδεία του Κεφαλογιάννη, μεγαλοδελφίνου της ΝΔ, όπου παρευρέθηκαν επίσης: Μητσοτάκης, Καραμανλής, Μπακογιάννη, Καρατζαφέρης, Ψυχάρης, Μπόμπολας...
Τι συνδέει όλους τους παραπάνω; Η οικογένεια Βαρδινογιαννη που παρευρέθηκε όλη, αφού ο εκλιπών είχε παντρευτεί ένα μέλος της.
Το Mega νερό δε γίνεται...


Το φυσικό μειλίχιο ύφος του Κουβέλη τον κάνει να (αυτο)παρουσιάζεται ως σοβαρή και υπέυθυνη εκδοχή της αριστεράς.
Μιας αριστεράς που προσπαθεί να μας πείσει πως η πολιορκία λύεται ως διά μαγείας, χωρίς συγκρούσεις, χωρίς κραυγές, χωρίς ανακατατάξεις, χωρίς ανατροπές.
Μιας αριστεράς της ηθικολογίας, που παραπέμπει σε μορμόνους ιεραπόστολους.
Μιας αριστεράς που χασμουριέται.
Της αριστεράς του Κουβέλη...

Λες και αριστερός θεωρείται όποιος δε μισεί τους μετανάστες και δεν τραβάει ζόρι με τους γκέι γάμους.
Λες και η αριστερά, ο σοσιαλισμός δηλαδή, είναι απλά μια ηθική θεωρία κατανόησης, φιλανθρωπίας και συμπόνοιας υπέρ του αδυνάτου και όχι μια ιδεολογία πάλης του λαού ενάντια στους οικονομικούς και πολιτικούς εκμεταλλευτές του, μια ιδεολογία που πρεσβεύει την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων, το χτύπημα στα μονοπώλια και στα ολιγοπώλια.

Ο Κουβέλης κι οι υπόλοιποι στη ΔημΑρ εξαντλούν την προοδευτικότητά τους σε ήσσονος σημασίας θέματα, όπως η νομιμοποίηση του χασίς, οι γκέι γάμοι, το σύμφωνο συμβίωσης, μαξιμαλίζουν ανέξοδα μιλώντας για τα πυρηνικά όπλα και τον παγκόσμιο αφοπλισμό, ρίχνουν και δυο στροφές οικολογίας και χοροπηδουν αό χαρά στην εκτρατεία Αλαφούζου για το περιβάλλον (εδώ γελάνε), λένε και καμιά αντιεθνικιστική κουβεντούλα και νομίζουν πως καθάρισαν!
Μα ο Σοσιαλισμός αγαπητοί μου ΔημΑρ-ίτες, είναι πρώτα απ' όλα οικονομική θεωρία.

Αλλά εσείς...
Κουβέντα για τις ιδιωτικοποιήσεις
Κουβέντα για τις τράπεζες.
Κουβέντα για Σεισάχθεια.
Κουβέντα για την εκποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, που ανήκουν στο λαό της.
Κουβέντα για παράνομο και τοκογλυφικό χρέος.
Κουβέντα για την ελεύθερη αγορά.
Κουβέντα για τις εργατικές διεκδικήσεις.
Δε θέλει ο εργαζόμενος να του πείτε ότι δεν είναι σωστό να του κοπεί ο μισός μισθός.
Αυτό του το λέει μέχρι κι ο... Βενιζέλος! Κι αυτός κλαίγοντας κόβει μισθούς.
Ο εργαζόμενος και ο άνεργος λαός θέλει να του πείτε να αγωνιστεί για να δικαιωθεί, θέλει να βγείτε μπροστά στον αγώνα για τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων και να τον τραβήξετε.
Αλλά εσείς εκείνη την ώρα στριμώχνεστε για μια θέση στο κάδρο πλάι στον Παπαδήμο...Η Δημ. Αρ. του Κουβέλη λοιπόν δεν είναι παρά ένα απροκάλυπτα κατασκευασμένο από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα αριστερούλικο μαξιλαράκι του συστήματος, ούτως ώστε να οδηγούνται εκεί με ασφάλεια οι απογοητευμένοι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι λόγω πολιτικής αυτοτοποθέτησης θα κινούνταν αναγκαστικά αριστερόστροφα λόγω της απόρριψης της νεοφιλελεύθερης τροχιάς του ΠΑΣΟΚ, οπότε υπήρχε ο κίνδυνος να οδηγηθούν σε ριζοσπαστικές δυνάμεις της αριστεράς, εκδοχή στην οποία βγάζει σπυράκια το κατεστημένο οικονομικο-πολιτικό σύστημα.

Εγώ το μόνο που έχω να πω σε όσους σκέφτονται να ψηφίσουν τη Δημ Αρ είναι να το ξανασκεφτούν.
Να επανεξετάσουν το ρόλο που παίζει η ΔημΑρ αυτή τη στιγμή στα πράγματα.
Αν απορρίπτουν το ΠΑΣΟΚ με ειλικρίνεια, τότε σίγουρα θα αντιλαμβάνονται πως δε θα αλλάξει τίποτα με την ανάδειξη ενός νέου (του ίδιου με το παλιό) ΠΑΣΟΚ, με λίγο πιο... γκέι στυλ, στα χρώματα του ροζ.
Αν πάλι δεν το απορρίπτουν, αλλά απλώς θέλουν να δηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για πέντε-έξι θεματάκια, τότε ας μην κάνουν τον κόπο να ψηφίσουν ΔημΑρ και ας περιμένουν απλώς τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για να εκφραστούν.

Η ψήφος τους άλλωστε στο ΠΑΣΟΚ θα είναι πιο ειλικρινής, έντιμη και υπέυθυνη.
Διότι θα είναι μια ψήφος που αναλαμβάνει το βάρος της υπεράσπισης της Μνημονιακής πολιτικής.
Ενώ η ψήφος στη ΔημΑρ δεν είναι παρά ένα κρυφτούλι πίσω από την κουρτίνα της σοσιαλδημοκρατίας, χωρίς να αναλαμβάνουν ούτε την ευθύνη της στήριξης της Μνημονιακής πολιτικής ούτε την ευθύνη της ανατροπής της.
Μία ψήφος στο τίποτα δηλαδή.
Μία ψήφος "για να είμαστε μέσα σε όλα".
Μια ψήφος για να λέμε "α, εγώ τους τιμώρησα!", ακόμη κι αν τελικά ψηφίσαμε τους ίδιους με άλλα αρχικά.
Μια ευθυνόφοβη ψήφος.
Και όταν στιγμές είναι τόσο κρίσιμες για τη χώρα και το λαό, η ευθυνοφοβία δεν κοστίζει τίποτα, αλλά πληρώνεται πολύ ακριβά.


Οι κηπουροί ακόμη μιλάνε!

Δεν έχουν πρόβλημα να καταπροδώσουν την Ελλάδα....Αρκεί να κάνουν αυτοί κουμάντο....Αν έχουν ξένους επίτροπους τι να το κάνουν.


Μπεγλίτης: Να αποκρουσθεί οποιαδήποτε ιδέα και πρόταση περί «Επιτρόπων» στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στα σενάρια περί «Επιτροπείας» της Ελλάδος:

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο.....
και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, αποτελεί εθνική ευθύνη η συμβολή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στην υπέρβαση...

...της κρίσης. Μέσα απ΄αυτή τη συλλογική προσπάθεια θα υπερασπισθούμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την εθνική κυριαρχία, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού μας.

Η συνεργασία με τους κοινοτικούς μας εταίρους βασίζεται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26-27 Οκτωβρίου και στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ή χώρα μας, μετά τη σαφή απόρριψη των προσπαθειών εταίρων για «επιτρόπους» και «κηδεμονία», στις οποίες είχαν, τότε, αντιταχθεί ο Πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου και η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Εάν τα δημοσιεύματα ισχύουν, θα πρέπει και πάλι να αποκρουσθεί οποιαδήποτε ιδέα και πρόταση περί «Επιτρόπων» στην Ελλάδα. Η υποχρέωση της υλοποίησης των υποχρεώσεων, που έχει αναλάβει η χώρα, δεν αναιρεί την ανάγκη σεβασμού από τους εταίρους μας των θεμελιωδών αρχών στις οποίες έχει οικοδομηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.


H ΚΣΣE καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων.

H ΚΣΣE καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων.

Με Ψήφισμα-Δήλωση η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων

Επιμέλεια Δρ. Βασιλείου Θ. Μεϊχανετσίδη
με πληροφορίες από το Panarmenian.Net

26.01.2012. Με ευκαιρία τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Αρμενίου δημοσιογράφου Χράντ Ντινκ, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ, Parliamentary Assembly of the Council of Europe), σε Ψήφισμα-Δήλωση, που υιοθέτησε, καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, σύμφωνα με πληροφορίες του Παναρμενικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στο Ψήφισμα-Δήλωση αναφέρεται σχετικά: «Μας προβληματίζει η διαρκής πολιτική άρνησης έναντι της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων(Σύρων) εκ μέρους των Τουρκικών αρχών, καθώς επίσης και οι διώξεις δημοσιογράφων και συγγραφέων με την επίκληση του άρθρου 301 του Ποινικού Κώδικα».

Το Ψήφισμα-Δήλωση της ΚΣΕΕ προτάθηκε από την Αρμένια Βουλευτή Zaruhi Postanjyan και υπογράφεται από 35 μέλη της Συνέλευσης, που εκπροσωπούν 24 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το συγκεκριμένο Ψήφισμα το οποίο συνυπογράφουν και αντιπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί σημαντικό σταθμό στη διαδικασία διεθνούς αναγνώρισης ιδιαιτέρως της Ασσυριακής και Ελληνικής Γενοκτονίας.

Η υιοθέτηση του Ψηφίσματος-Δήλωσης των 35 μελών της ΚΣΣΕ συνέπεσε με την ψήφιση από πλευράς της Γαλλικής Γερουσίας Νόμου, ο ο οποίος καθιστά τιμωρητέα με φυλάκιση ενός έτους και καταβολή προστίμου ύψους 45.000 € την άρνηση των αναγνωρισμένων από τη Γαλλία Γενοκτονιών, μεταξύ των οποίων η Αρμενική Γενοκτονία. Ο Γαλλικός Νόμος συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας, η οποία απείλησε τη Γαλλία με οικονομικά και εμπορικά αντίπονα και υποβάθμιση των διμερών διπλωματικών σχέσεων. Η Γαλλία είναι από τις πρώτες χώρες, που έχουν αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία, ως ιστορικό γεγονός, αλλά και μεταξύ αυτών, που έχουν προχωρήσει στην ποινικοποίηση της άρνησής της, μετά την Αργεντινή, την Ελβετία, την Ουρουγουάη και τη Σλοβακία.

Ιστορική αναδρομή

Ως γνωστόν, κατά την τελευταία ιστορική περίοδο της οθωμανικής τουρκικής αυτοκρατορίας (1913-1923), η σουλτανική Κυβέρνηση – κατόπιν γερμανικής κυβερνητικής προτροπής και τεχνοκρατικής αρωγής υψηλόβαθμων Γερμανών στρατιωτικών – εφήρμοσε συγκεκριμένο Σχέδιο Γενοκτονίας κατά του συνόλου των Χριστιανικών πληθυσμών, δηλαδή των Αρμενίων, των Ασσυρίων/Αραμέων και των Ελλήνων/Ρωμιών. Το Σχέδιο αυτό συνέχισε και ολοκλήρωσε η μετά-οθωμανική Εθνικιστική Κυβέρνηση του Μουσταφά Κεμάλ Πασά (“Ατατούρκ”) με αποτέλεσμα το συνολικό εξανδραποδισμό και το Ολοκαύτωμα των προαναφερθέντων γηγενών Χριστιανικών ιστορικών λαών της Εγγύς Ανατολίας.

Τα γεγονότα κατά των Αρμενίων και των Ασσυρίων/Αραμέων της λεγομένης μείζονος Αρμενίας και της ιστορικής κοιτίδας των Ασσυρίων/Αραμέων, αλλά και κατά των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στη διαδικασία αυτή εξολόθρευσης, ενώ η απαρχή τους εντοπίζεται στις γενοκτονικές διώξεις κατά των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης και της Ιωνίας το 1913-1914 με πρώτο αποκορύφωμα τα γενοκτονικά γενονότα κατά των Αρμενίων και των Ασσυρίων/Αραμέων το 1915.

Υπολογίζεται πως ως αποτέλεσμα του τουρκικού αυτού σχεδίου άνω του 1.5 εκατομμυρίου Αρμενίων, 1 εκατομμυρίου Ελλήνων/Ρωμιών και 750.000 Ασσυρίων/Αραμέων απώλεσαν τη ζωή τους και περίπου ίσος αριθμός από επιζήσαντες εξαναγκάσθηκε σε βίαια εξορία από τις από χιλιετιών ιστορικές τους κοιτίδες και υποχρεωτική μετεγκατάσταση στην Ελλάδα ή μετανάστευση στη Δυτική Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία.

Το Ολοκαύτωμα αυτό των Χριστιανικών Λαών της Τουρκίας αποτελεί την πρώτη χρονικά – αυτού του μεγέθους – Γενοκτονία του 20ου αιώνα, και θεωρείται πρόδρομος και εμπνευστής του Ναζιστικού Εβραϊκού Ολοκαυτώματος κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλων παρομοίων Γενοκτονιών.

Η ΚΣΣΕ

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ιδρύθηκε το έτος 1949 ως αποτέλεσμα των ιστορικών διεργασιών για τη θεσμοποίηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο καταστατικός σκοπός του είναι η πραγματοποίηση μιας στενότερης ένωσης μεταξύ των κρατών-μελών του με την προώθηση του διαλόγου, τη σύναψη συμβάσεων και την υιοθέτηση κοινών δράσεων, με βασική επιδίωξη την κατοχύρωση των Δημοκρατικών Θεσμών, του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Βασικά όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η Επιτροπή Υπουργών, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση και το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών. Ο Οργανισμός εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας και περιλαμβάνει 47 κράτη-μέλη.

Tο πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος-Δήλωσης σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων ακολουθεί παρακάτω:

25 January 2012

Call to draw attention to the persistent scourge of impunity in Turkey

This written declaration commits only the members who have signed it

The Criminal Code and the Anti-Terrorism Act continue to seriously impede freedom of expression in Turkey. The provisions of these pieces of legislation have been applied to disproportionately limit freedom of expression, including that of journalists, broadcasters and publishers. The amendments adopted so far by Turkey have not been sufficient to deal with the root causes of violations of the right to freedom of expression found by the European Court of Human Rights. We express our particular concern about the use of civil and criminal defamation provisions and invite public figures to refrain from initiating defamation proceedings which have serious effects on media freedom.

We consider that the Turkish authorities should urgently review the Internet and Radio and Television Acts and in particular recognize that systematic Internet censorship and the blocking of websites by competent administrative authorities are beyond what is necessary in democratic societies.

Recalling notably the murder of Hrant Dink, advocate of the freedom of expression, we urge the authorities to step up efforts to effectively protect journalists from violence and intimidation.

We are concerned about the continuous denial of the Genocide of Armenians, Greeks, and Assyrians (Syriacs) by the Turkish authorities and the use of Article 301 of the Criminal Code for criminal persecution of journalists and writers.

We strongly condemn the continuous violations of their international obligations by the authorities of Turkey.

Signed (see overleaf)

Signed:
- POSTANJYAN Zaruhi, Armenia, EPP/CD
- ALIGRUDIĆ Miloš, Serbia, EPP/CD
- BARDINA PAU Josep Anton, Andorra, ALDE
- CEDERBRATT Mikael, Sweden, EPP/CD
- COLOMBIER Georges, France, EPP/CD
- CONDE Agustín, Spain, EPP/CD
- DENDIAS Nikolaos, Greece, EPP/CD
- DERVOZ Ismeta, Bosnia and Herzegovina, EPP/CD
- DONABAUER Karl, Austria, EPP/CD
- FARINA Gianni, Italy, SOC
- FARINA Renato, Italy, EPP/CD
- FISCHER Axel E., Germany, EPP/CD
- GUŢU Ana, Republic of Moldova, ALDE
- HARUTYUNYAN Davit, Armenia, EDG
- HUSKOWSKI Stanisław, Poland, EPP/CD
- JÓNSSON Birkir Jón, Iceland, ALDE
- KYRIAKIDOU Stella, Cyprus, EPP/CD
- LOUKAIDES George, Cyprus, UEL
- MARIN Christine, France, EPP/CD
- MARLAND-MILITELLO Muriel, France, EPP/CD
- MAYER Edgar, Austria, EPP/CD
- McNAMARA Michael, Ireland, SOC
- MEALE Alan, United Kingdom, SOC
- NAGHDALYAN Hermine, Armenia, ALDE
- OMTZIGT Pieter, Netherlands, EPP/CD
- OTTAVIANI Nadia, San Marino, EPP/CD
- PFLUG Johannes, Germany, SOC
- POULSEN Lisbeth Bech, Denmark, UEL
- ROCHEBLOINE François, France, EPP/CD
- ROUQUET René, France, SOC
- RUSTAMYAN Armen, Armenia, SOC
- SCHÄDLER Leander, Liechtenstein, EPP/CD
- VIROLAINEN Anne-Mari, Finland, EPP/CD
- ZELLER Karl, Italy, EPP/CD
- ZOHRABYAN Naira, Armenia, ALDE
- CHISU Corneliu, Canada
- DI NINO Consiglio, Canada

Total : 35

- EPP/CD: Group of the European People’s Party
- SOC: Socialist Group
- ALDE: Alliance of Liberals and Democrats for Europe
- EDG: European Democratic Group
- UEL: Group of the Unified European Left
- NR: not registered in a group


Που είσαι Παπανδρέου να τους λύσεις τα προβλήματα.

Προκλητική πορεία των λαθρομεταναστών - Ψευτοαπεργών "πείνας" της Υπατίας!

Στους δρόμους βγήκαν και πάλι οι μετανάστες της «Υπατίας», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης, όσον αφορά στο πρόβλημά τους! Αρχικά, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο
Εσωτερικών, στη Βασιλίσσης Σοφίας, και ζητούσαν να δουν...
τον υπουργό, Τάσο Γιαννίτση. Τελικά, αντιπροσωπεία τους επρόκειτο να γίνει δεκτή από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου. Όπως καταγγέλουν οι μετανάστες, κάποια πράγματα που είχαν συμφωνηθεί, προκειμένου να λήξουν την απεργία πείνας των 44 ημερών, δεν τηρούνται απο την πλευρά της κυβέρνησης.

Πρώτο και σημαντικοτερο, όπως ισχυρίζονται οι μετανάστες, είναι πως δεν τους έχει δοθεί άδεια εργασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν οι περισσότεροι και άρα, να πάρουν τα απαραίτητα ένσημα, για να βγάλουν βιβλιάριο υγείας.

Ένα ακόμη που δεν τηρήθηκε, ήταν η συμφωνία που αφορά στην άδεια παραμονής. Από τα 12 χρόνια που ήταν αρχικά, το όριο έπεσε στα δέκα και όχι στα οκτώ χρόνια, που ήταν η συμφωνία.


Τα αγαθά του πολυπολιτισμού.

Αλβανοί έκλεβαν πετρέλαιο.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δύο άνδρες από την Αλβανία, ηλικίας 20 ετών, την ώρα που αφαιρούσαν πετρέλαιο με τη μέθοδο της αναρρόφησης από φορτηγό Δημοσίας Χρήσης (Δ.Χ.), ιδιοκτησίας 52χρονου.

Η κατασχεθείσα ποσότητα πετρελαίου αποδόθηκε στον...
νόμιμο κάτοχό της, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.


Για να ασχολούνται με κάτι τα παιδιά.

Αλλοδαποί είχαν κάνει επάγγελμα τις κλοπές αυτοκινήτων!

Συνελήφθησαν στην Πάτρα, ένας 39χρονος Τυνήσιος και ένας 19χρονος Μαροκινός σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων και αντίσταση.

Οι δυο αλλοδαποί επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο...
αλλά τράπηκαν σε φυγή, καθότι έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους.

Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, ενήργησαν άμεσα έρευνες με αποτέλεσμα να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τους δυο αλλοδαπούς, αυτοί προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση, χτυπώντας τους με γροθιές και κλωτσιές.

Στη κατοχή των δυο δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα σουγιά και ένα κατσαβίδι, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως διαρρηκτικα εργαλεία.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες, με την ίδια μέθοδο, είχαν διαρρήξει το ίδιο βράδυ άλλα έξι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στη Πάτρα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.


Η Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία του Λαού.

Αστυνομία και κοινωνία.


Η εγκληματικότητα στην χώρα μας συνεχώς αυξάνεται και έχει φτάσει στο σημείο του να είναι εντελώς ανεξέλεγκτη. Μέσα σε ένα χρόνο οι ένοπλες ληστείες έχουν διπλασιαστεί ενώ πρωτοφανή αύξηση παρουσιάζουν όλοι οι ποσοτικοί και ποιοτικοί δείκτες του εγκλήματος. Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα. Ο Ελληνικός λαός σήμερα αισθάνεται απροστάτευτος. Το κράτος απουσιάζει από την προστασία του και η πατρίδα μας έχει μεταβληθεί σε ξέφραγο αμπέλι. Χιλιάδες λαθρομετανάστες εισέρχονται καθημερινά στην χώρα μας και όσοι από αυτούς συλλαμβάνονται, δεν έχουν μαζί τους ταξιδιωτικά έγγραφα και ουδείς γνωρίζει από κρατάει η σκούφια τους κατά το κοινός λεγόμενο. Πολλοί από αυτούς είναι διάφορα κακοποιά στοιχεία τα οποία προφανώς καταζητούνται στις χώρες καταγωγής τους. Έρχονται στην Ελλάδα η οποία έχει μεταβληθεί στον παράδεισο των λαθρομεταναστών και κάθε κακοποιού στοιχείου.
Η επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας ουσιαστικά βρίσκεται σε μηδενικό σημείο. Η Ελληνική Αστυνομία δυστυχώς φέρει την παθογένεια που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο Δημόσιος τομέας στην χώρα μας. Δεν υπάρχουν χρήματα για να εφοδιασθούν με βενζίνη και να κινηθούν τα περιπολικά και οι αστυνομικές μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ κλπ. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και πολλές φορές οι βλάβες που παρουσιάζονται τις αποκαθιστούν οι αστυνομικοί με δικά τους έξοδα. Δεν υπάρχουν ελαστικά για τα οχήματα και τις μοτοσυκλέτες και φυσικά στον τομέα αυτόν υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Και φυσικά κάθε μήνα οι αστυνομικοί βλέπουν οι αποδοχές τους να μειώνονται όπως και των άλλων δημόσιων υπαλλήλων.
Οι υπηρεσίες της Αστυνομίας υπολειτουργούν ή κλείνουν και οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι ασφυκτικές. Εκτός αυτού το πολιτικό σύστημα έχει καταφέρει να φέρνει συνεχώς σε αντιπαράθεση την Ελληνική Αστυνομία με τους πολίτες, με αποτέλεσμα να μη εμπιστεύεονται τους αστυνομικούς. Η φυσική ηγεσία της Αστυνομίας πρέπει να φροντίσει για αλλαγή πλεύσης. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επίσης και των καταδιωκτικών αρχών της.
  • Θα πρέπει λοιπόν πρώτα από όλα να αλλάξει η νομοθεσία η σχετική με την χρήση όπλων από τους αστυνομικούς. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν οι αστυνομικοί πρώτα να τους θερίσουν με τα καλάσνικωφ οι κακοποιοί και μετά να αρχίσουν να πυροβολούν εναντίον τους τα όπλα τους.
  • Θα πρέπει να ενισχυθούν οι πεζές περιπολίες των αστυνομικών, ώστε βλέποντας οι πολίτες να περιπολούν στις γειτονιές τους αστυνομικοί να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.
  • Θα πρέπει να δημιουργηθούν μονάδες δίωξης για τα ιδιαίτερα εγκλήματα τα οποία καθημερινά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
  • Θα πρέπει να προσληφθεί επιστημονικό προσωπικό για να μπορέσει να διαχειρισθεί τις νέες μεθόδους εγκλήματος των κακοποιών.
  • Θα πρέπει στο έμψυχο υλικό της Αστυνομίας να γίνει ορθολογιστική κατανομή και οι περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη εγκληματικότητα να ενισχυθούν με περισσότερο προσωπικό για καλλίτερη αστυνόμευση της περιοχής.
  • Θα πρέπει το προσωπικό της Αστυνομίας να εκπαιδεύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αστυνόμευση δύσκολων καταστάσεων.
  • Θα πρέπει να γίνει ανανέωση και εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής.
  • Τέλος θα πρέπει όλες οι Αστυνομικές υπηρεσίες να έχουν αγαστή συνεργασία μεταξύ τους στην δίωξη και πάταξη της εγκληματικότητας.
Η εγκληματικότητα μπορεί πολύ εύκολα να τεθεί υπό έλεγχο εφ' όσον υπάρξει πολιτική βούληση από όλα τα πολιτικά κόμματα. Η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να σταματήσει να είναι τσιφλίκι του εκάστοτε κόμματος που κυβερνά την χώρα, αλλά και του κάθε υπουργού ο οποίος προΐσταται του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως τώρα ΠΡΟ - ΠΟ και να τεθεί στην υπηρεσία του λαού. Από την πρώτη ημέρα της μεταπολιτεύσεως και αφού ανέλαβαν την εξουσία οι πολιτικοί, η πρώτη τους φροντίδα ήταν να αποψιλώσουν και να παροπλίσουν πληθώρα ικανών και άξιων στελεχών της Αστυνομίας αλλά και απλών αστυνομικών ως χουντικών. Λες και το έγκλημα έχει κομματική ή πολιτική ταυτότητα. Συγχρόνως οι πολιτικοί διέβαλαν στον Ελληνικό λαό τους αστυνομικούς και τους χαρακτήριζαν βασανιστές κλπ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί και ιδιαίτερα οι αξιωματικοί σε προηγούμενα χρόνια να δέχονται πολλές φορές προπηλακισμούς και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στον δρόμο με την υπηρεσιακή τους στολή.
Τέτοια ήταν η προπαγάνδα της ανεξέλεγκτης αριστεράς εναντίον των αστυνομικών, ώστε ο αστυνομικός να έχει κατέβει στα τελευταία σκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας. Ήταν ο αστυνομικός εκείνη την εποχή του κλώτσου και του μπάτσου κατά το κοινός λεγόμενο. Η προπαγάνδα εναντίον των αστυνομικών είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε τα παιδιά τους να ντρέπονται στα σχολεία να αναφέρουν ότι ο πατέρας τους είναι αστυνομικός. Να ντρέπονται για όσα άκουγαν καθημερινά για τους γονείς τους. Τα οποία τα ουσιαστικά όλα ήταν ψέματα και κατευθύνονταν από την αισχρή προπαγάνδα της αριστερής θολοκουλτούρας. Με αυτόν τον τρόπο μέσα σε λίγα χρόνια φτάσαμε στην πλήρη απαξίωση της Αστυνομίας και των στελεχών της. Πρέπει λοιπόν αυτή η κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί να ανατραπεί άμεσα. Οι πολιτικοί έχουν αφήσει την Αστυνομία στην τύχη της. Ουδείς κακοποιός φοβάται τον Έλληνα αστυνομικό. Ιδιαίτερα οι λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν τους αστυνομικούς όταν τους ελέγχουν με δυσμενείς μεταθέσεις. Πρέπει η Ελληνική Αστυνομία να ανακτήσει το γόητρο της και να πάρει την θέση που της αξίζει εντός της Ελληνικής κοινωνίας.
Θα πρέπει λοιπόν οι προαγωγές των στελεχών της Αστυνομίας να σταματήσουν επιτέλους να γίνονται με κομματικά κριτήρια όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Τα κριτήρια για να προαχθεί ένας αστυνομικός θα πρέπει να είναι αφ' ενός αξιοκρατικά, αφ' ετέρου ανάλογα με την εργατικότητα και τις επιτυχίες που θα έχει παρουσιάσει στον τομέα ευθύνης του. Στα ανώτερα και ανώτατα αξιώματα της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναδεικνύονται οι πλέον ικανοί οι οποίοι θα είναι σε θέση να συντονίζουν και να αναδεικνύουν το έργο της. Εάν τους το επιτρέψει το πολιτικό σύστημα, τα στελέχη της Αστυνομίας μπορούν να επαναφέρουν την αστυνόμευση σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας και να την καταστήσουν και πάλι ένα από τους πυλώνες που στηρίζουν την πατρίδα και την κοινωνία μας.
Νίκος Παπαγεωργίου


Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.Η Πατρίδα μας αιμορραγεί κάτω από την μπότα του πιο σκληρού δυνάστη που έχει προκύψει ποτέ εν καιρώ ειρήνης προ των τειχών μας. Και η μηδενική αντίσταση που συναντά από τους πολιτικάντηδες του δωσιλογισμού που εμμένουν να διοικούν έναν λαό για τον οποίο αδιαφορούν είναι το στημένο κλειδί στην πόρτα που συναντάει ο διεθνιστικός νεοταξισμός στο διάβα του ανάμεσα στα ερείπια της ελληνικής πολιτείας. Τώρα πια η εθνική αντίσταση των Ελλήνων και η αντεπίθεση κάτω από τα λάβαρα του Ελληνικού Έθνους έχουν τον επαναστατικό λόγο γιατί από την νέα κερκόπορτα κάνουν παράλληλα με τους τοκογλύφους την είσοδο οι Τούρκοι και οι λοιποί νεοταξικοί δορυφόροι σε μια στημένη υποχώρηση στα εθνικά μας θέματα.

Στα μετώπισθεν οι εθνικοί ολετήρες προχωρούν στην παραχώρηση των υδρογονανθράκων μας στους τοκογλύφους ακόμη και προ της εξόρυξης αυτών. Παραχωρούν δηλαδή εθνικό έδαφος στον ξένο παράγοντα που θα έχει πλέον την αποκλειστική κυριότητα και χρήση εθνικής γης. Και στην ανοχύρωτη πρωτεύουσα του ελληνικού προτεκτοράτου οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες που μας έχουν κουβαληθεί με ειδική αποστολή από την νεοοθωμανική Τουρκία βρίσκονται με παράνομα Τζαμιά αλλά και καζίνο στα οποία διαχειρίζονται εκατομμύρια τουρκικές λίρες. Ποιος να είναι άραγε ο σκοπός των χρημάτων αυτών; Περιμένουν μήπως κάποιο νεύμα που μπορεί να είναι η δικαιολογημένη έκρηξη του λαού μας και η άνανδρη επίθεση της Τουρκίας εντός της ελληνικής επικράτειας;

Στο Αιγαίο η Τουρκία επιχειρεί να χτίσει μια νέα κρίση στην περιοχή των Ιμίων. Διαβάσαμε πως σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ είχαμε την είσοδο Ελλήνων ψαράδων με τη συνοδεία σκάφους του λιμενικού μας στα υποτιθέμενα τουρκικά χωρικά ύδατα στις βραχονησίδες των Ιμίων στα ανοιχτά του δήμου Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ. Έχουμε δηλαδή την αναβίωση του λεγόμενου πόλεμου της τσιπούρας από την Άγκυρα που προσπαθεί να καταγράψει τις γκριζοποιημένες ζώνες που άφησαν πίσω οι σοσιαλιστές προδότες του 1996 ως τάχα τουρκικές περιοχές. Η Χουριέτ εμφάνισε το σκάφος του λιμενικού μας να κόβει το δρόμο σε τουρκικό αλιευτικό το οποίο προειδοποιήθηκε αφού επιχείρησε προφανώς παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων. Η τουρκική φυλλάδα αναφέρει ότι οι Έλληνες ψαράδες παραβίασαν τα «τουρκικά» ύδατα ερχόμενοι προς το νησάκι Τσαβούς.

Και στη Θράκη μας το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και το επαναδραστηριοποιηθέν τουρκικό κόμμα του μακαρίτη Σαδίκ αλωνίζουν ελεύθερα κάνοντας προσηλυτισμό ψευτοτουρκικότητας στους Έλληνες μουσουλμάνους στους οποίους μιλάνε για δικαιώματα που πρέπει να διεκδικήσουν από το ελληνικό κράτος. Παράλληλα έχουν φτάσει στο σημείο να γιορτάζουν παλιότερους ξεσηκωμούς απέναντι στο ανάλγητο τάχα ελληνικό κράτος μέσα στην Κομοτηνή κάνοντας ουσιαστικά επίδειξη ισχύος έναντι του καθημαγμένου κράτους των συνεργατών του νεοταξισμού.

Ο αντιπρόεδρος της ψευτοκυβέρνησης και εις εκ των ριψάσπιδων της περιόδου των Ιμίων Πάγκαλος συναντήθηκε με την αλβανόφωνη ομόλογή του εκ Σκοπίων Αρίφι και μας είπε ότι προέκυψαν κοινές διαπιστώσεις που μπορούν να τεθούν στο μέλλον σε εφαρμογή. Και η αξιωματούχος των Σκοπίων μίλησε για ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας των δύο χωρών ως απάντηση στα προβλήματα. Η Αρίφι έδωσε στον Πάγκαλο επιστολή του Σκοπιανού πρωθυπουργού Γκρούεφσκι με άγνωστο περιεχόμενο που όμως, όπως λέγεται μέσω διαρροών, περιείχε σαφείς αναφορές στο όνομα των Σκοπίων και τον «εξευρωπαϊσμό» των νεοκομιτατζήδων.

Οι αναφορές περί διασυνοριακών και οικονομικών συνεργασιών και ευρωπαϊκών στηρίξεων σε συνδυασμό με την γνωστή πριμοδότηση των πασόκων από τις ΗΠΑ ως πρόθυμων υπέρ των σκοπιανών ψευτομακεδονισμών την ώρα που τα Σκόπια ονειρεύονται καρναβαλίστικες κηδείες της Ελλάδος και κατάληψη ελληνικών εδαφών, αποτελούν τον προθάλαμο ολέθριων υποχωρήσεων. Ήδη τα ενταύθα ενεργούμενα των Σκοπίων μιλούν για μη Έλληνες Μακεδόνες. Στην δε «ευρωπαϊκή» ένωση υπάρχουν εισηγήσεις που μιλούν για μια «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα.

Και στο κυπριακό ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μουν θέτει οδικούς χάρτες που εκτείνονται ως την άνοιξη και κάνουν λόγο για ανταλλαγή στοιχείων για το περιουσιακό, σύνταξη εκθέσεων για τις συνομιλίες στο συμβούλιο ασφαλείας και πολυμερείς διασκέψεις. Με τον ειδικό αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών Ντάουνερ να αναφέρεται ξεκάθαρα στην ελεύθερη Κύπρο ως ελληνοκυπριακή πλευρά, υιοθετώντας την τουρκική θεωρία περί ελληνοκυπριακής διοίκησης κι όχι νομίμου κράτους. Η υποκρισία πάντως και εδώ περισσεύει αφού και μόνο οι συνομιλίες που διεξάγει ο αμερικανοκομμουνιστής Χριστόφιας για ομοσπονδιακή κυβέρνηση και εξουσίες τουρκικές έχουν ήδη νομιμοποιήσει τον αιμοσταγή Αττίλα.

Την ίδια στιγμή ο γνωστός Σόρος μιλάει για την αναμενόμενη πρόκληση χάους και συγκρούσεων στην Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης όταν στις ΗΠΑ θα υπάρχουν ανάλογες αναταραχές και βίαιες καταστολές. Οι δε νεοταξίτες έμποροι των εθνών και φίλοι των εχθρών μας ετοιμάζονται για πόλεμο με το Ιράν όταν η χώρα αυτή είναι η μόνη που μας προμηθεύει με πετρέλαιο με πίστωση σε μεγάλες ποσότητες.

Ο κίνδυνος για την εθνική μας ασφάλεια είναι ορατός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διώξουμε κλοτσηδόν τοκογλύφους, λαθραίους και πολιτικάντηδες. Να θωρακίσουμε την Ελλάδα με μια ισχυρή Επαναστατική Εθνικιστική Διακυβέρνηση και να στηρίξουμε με δυνατές συμμαχίες όπως τη ρωσική τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ευκαιρία αλλά και μονόδρομος. Ελλάς ή ταν ή επί τας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com


Η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος των ελλήνων εβραίων στη δημόσια εκπαίδευση και στον δημόσιο λόγο!

Γιατί τόση… πρεμούρα για το ρόλο της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα;

Premoura

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται ότι έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό, στην χώρα μας σχετικά με τον... ρόλο της εβραϊκής κοινότητας στην ιστορία της. Και από παντού ξεπετάγονται κάθε τόσο διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες ως σκοπό έχουν ακριβώς την αναζήτηση του ρόλου αυτού αλλά και το πώς αυτή γίνεται αντιληπτή στο σήμερα.
 Μπορεί η χώρα μας να μην έχει βιβλία να δώσει στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο. Μπορεί να λείπουν από την ελληνική εκπαίδευση ζωτικά πράγματα. Μπορεί τα ελληνικά πανεπιστήμια να έχουν πιάσει πάτο. Μπορεί κάποια Ελληνόπουλα (βλ. θέμα με το Σούλι) να μην μπορούν καν να πάνε στο σχολείο.
Την "υψηλή διανόηση" όμως της χώρας την απασχολούν άλλα ζητήματα. Όπως φαίνεται άλλωστε από την διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος των ελλήνων εβραίων στη δημόσια εκπαίδευση και στον δημόσιο λόγο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19.00, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης με ομιλήτρια την τ. πανεπιστημιακό Ελένη Κουρμαντζή – Παναγιωτάκου. Όλα τελικά στην ζωή είναι θέμα... προτεραιοτήτων!
Αναλυτικά το πάνελ της εκδήλωσης είναι το εξής:
Ομιλητές:
Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου: Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Στράτος Δορδανάς: Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Ελένη Κουρμαντζή-Παναγιωτάκου:  Πανεπιστημιακός-ιστορικός-ερευνήτρια
Ρένα Μόλχο: Ιστορικός
Συντονίστρια:
Μικέλα Χαρτουλάρη: Δημοσιογράφος, Εφημερίδα Τα Νέα
Η εκδήλωση του Nosotros και της Βουλής των Ελλήνων!
Ενώ φυσικά και στον γνωστό "ελευθεριακό χώρο" Nosotros στα Εξάρχεια, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη... σχετική εκδήλωση με τίτλο ""Η ιστορία της Ελλάδας από Εβραϊκή σκοπιά". Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από την "Αντιεθνικιστική Κίνηση".
Εκεί ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ένας ανώνυμος “σύντροφος” από την οργάνωση Terminal 119. Ανάμεσα στις θέσεις της οποίας μπορεί κανείς ξεκάθαρα να διακρίνει την απόλυτη προσήλωση στα ιδανικά του Ισραήλ, ακόμη και όταν αυτά περιλαμβάνουν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των Παλαιστινίων. Κατηγορώντας ευθέως τους δεύτερους.
Χαρακτηριστικό απόπασπασμα από κείμενο – μπροσούρα της οργάνωση που αναφέρει: “Είναι η μη υπέρβαση ενός συγκεκριμένου αριθμού διαμελισμένων μαθητών κάποιου σχολικού λεωφορείου ή κατακερματισμένων πτωμάτων νεαρών θαμώνων κάποιου καφέ του Τελ Αβίβ;
Από πόσα πτώματα και πάνω, λοιπόν, δεν θα θεωρούνται οι στρατιωτικές ενέργειες του IDF «αμφίβολες»; Πόσο ψηλός είναι ο πήχης;“
Δεν είναι όμως μόνο κάποιοι "κουλτουραίοι" και κάποιοι αναρχικοί που ανησυχούν για την ιστορία του εβραϊσμού στην χώρα μας. Μαζί τους και το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.
Το οποίο στις 30 Ιανουαρίου, δεν διοργανώνει φυσικά κάποια εκδήλωση για να τιμήσει τους νεκρούς των Ελλήνων, αλλά εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου "Οι Ισραηλίτες Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (1915-1936)" που συνέγραψε ο Λέων A. Ναρ με πρωτοβουλία του Ιδρύματος.
H εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος. Tο βιβλίο θα παρουσιάσουν ο καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος και ο δημοσιογράφος Νίκος Δαββέτας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ.
Δεν σας είναι αρκετά; Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες... Αυτές άλλωστε είναι μόνο οι εκδηλώσεις του Ιανουαρίου!
Διαβάζοντας λοιπόν για τις παραπάνω εκδηλώσεις θυμηθήκαμε μία είδηση που διαβάζαμε πριν από έναν περίπου χρόνο στην αγγλόφωνη έκδοση της εβραϊκής εφημερίδας Haaretz (28.11.10). Η οποία ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ισράηλ Λίμπερμαν, σχεδίαζε να ξεκινήσει μία νέα εκστρατεία δημοσίων σχέσεων σε έναν αριθμό ευρωπαϊκών πρωτευουσών τον επόμενο χρόνο.
Η εκστρατεία που θα κάνει ευρεία χρήση επαγγελματιών και ειδικών των δημοσίων σχέσεων, από τις εβραϊκές πρεσβείες στην Ευρώπη, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μέχρι και χίλιους ανθρώπους σε κάθε χώρα, οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν να μεταδοθεί το “μήνυμα του Ισραήλ”.
Κάθε πρεσβεία έπρεπε να ετοιμάσει έναν κατάλογο με χίλιους πιθανούς συνεργάτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πού θα αναζητούσαν τους “συμμάχους” τους οι ισραηλινές πρεσβείες. Όπως αναφέρει η πρεσβεία, ανάμεσα στους τύπους των προσώπων που θα αναζητούσαν για να συμμετέχουν στην εκστρατεία θα ήταν μέλη των τοπικών εβραϊκών κοινοτήτων, ακτιβιστών σε χριστιανικές οργανώσεις (μάλλον αναφέρεται σε ευαγγελιστές και προτεστάντες), δημοσιογράφους, πολιτικούς, διανοούμενους, ακαδημαϊκούς και “ακτιβιστές” φοιτητικών οργανώσεων.
Κοιτάξτε να δείτε συμπτώσεις μεταξύ του τι έψαχναν οι ισραηλινές πρεσβείες και του ποιοί διοργανώνουν εδώ τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις...
Φυσικά η Haaretz δεν ανέφερε το εάν αυτοί οι εθελοντές για την μετάδοση του μηνύματος του Ισράλ ή θα ήταν αφιλοκερδείς ή το ισραηλινό κράτος θα φρόντιζε να τους αποζημιώσει για τον κόπο τους, με οποίοδήποτε τρόπο.
Πάντως αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή αυτή η σύμπνοια τριών συγκεκριμένων πολιτικών αξόνων για την διεξαγωγή τέτοιου είδους εκδηλώσεων. Και μάλιστα τόσο κοντά η μία στην άλλη που μπορεί κάλλιστα σε κάποιον να μπεί η υποψία μιας προσπάθειας συντονισμού μίας επικοινωνιακής “επίθεσης” σε κάθε μέτωπο. Από τα Εξάρχεια έως την Βουλή και τα Πανεπιστήμια, αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον για την σχέση της ελληνικής ιστορίας με τον εβραϊσμό είναι αν μη τι άλλο αξιοπερίεργο.
Θα πει κανείς πολλά πράγματα είναι αξιοπερίεργα σε αυτήν εδώ την ζωή. Αξιοπερίεργη είναι και η κοινή καταγωγή των “κατεχόντων” του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, αξιοπερίεργες είναι και οι σχέσεις των “αντιεξουσιαστών” με δισεκατομμυριούχους τύπου Σόρος, οι οποίοι με την σειρά τους χρηματοδοτούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουν “ακτιβιστές” οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και σύμβουλοι πρωθυπουργών.
Αλλά άμα κάτσεις να τα ψάξεις όλα αυτά και καταλήξεις σε κανένα συμπέρασμα, να δεις που στο τέλος θα σε πούν συνομωσιολόγο και θα σε βγάλουν και τρελό. Οπότε για να είμαστε καλυμμένοι, μήπως να πιστέψουμε ότι πρόκειται όντως περί συμπτώσεων και απλά την ίδια στιγμή η σχέση των Εβραίων με την χώρα μας συγκίνησε αρκετό κόσμο; Ίσως να είναι και έτσι..


Νέο τοπίο στις εμπορικές συναλλαγές.

Νέες πιέσεις στους επαγγελματίες μέσω του ΦΠΑ.


Ένα τελείως νέο τοπίο στις εμπορικές συναλλαγές θα επέλθει με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, τόσο στο σύστημα είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ όσο και με την επικείμενη μείωση των συντελεστών. Με βάση τις αλλαγές που προωθούνται, αποσυνδέεται από την αξία του τιμολογίου το ποσό του ΦΠΑ, ενώ καθιερώνεται η υποχρεωτική τήρηση ειδικού τραπεζικού λογαριασμού ΦΠΑ από όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις παράλληλα με την υποχρεωτική διενέργεια των συναλλαγών μέσω τραπεζικού συστήματος.
 Το υπουργείο κατατείνει στο σχέδιο αυτό ύστερα από τη διαπίστωση ότι η ουσιαστικότερη αιτία για τις μειωμένες εισπράξεις από τον ΦΠΑ δεν είναι μόνον η μείωση της κατανάλωσης λόγω της αύξησης των συντελεστών, αλλά επίσης η αδυναμία του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού να συλλάβει τη φορολογητέα ύλη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το οικονομικό επιτελείο, ενώ είχε υπολογίσει να εισπράξει πέρυσι έσοδα 18,030 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ, το ποσό που θα εισέλθει στον κρατικό κορβανά δεν ξεπερνά τα 16,9 δισ. ευρώ. Πρόκειται για υστέρηση της τάξης των 1,1 δισ. ευρώ, τη στιγμή που και το τρέχον έτος υπολογίζεται περαιτέρω απώλεια 340 εκατ. ευρώ μόνο από την ύφεση. Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και οι εισπράξεις από τους φόρους κατανάλωσης, αφού ο περυσινός προϋπολογισμός προέβλεπε έσοδα ύψους 11,6 δισ. ευρώ και εισπράχθηκαν τελικά μόλις 10,3 δισ. ευρώ (υστέρηση 1,2 δισ. ευρώ).
Οι υπέρμαχοι των αλλαγών υποστηρίζουν ότι το σύστημα που θα προκύψει θα είναι ορθολογικότερο, αποτελεσματικότερο και το κυριότερο δεν θα δημιουργεί οφειλές από τον ΦΠΑ, η είσπραξη του οποίου με τον τρόπο αυτόν αποσυνδέεται από την ύφεση στην αγορά και ενδεχόμενα «κανόνια» και μεταχρονολογημένων επιταγών.
Και αυτό, καθώς σε μία επιταγή αξίας 10.000 ευρώ, τα 2.300 ευρώ που αντιστοιχούν στην αξία του ΦΠΑ θα πρέπει να αποδοθούν αμέσως από τον υπόχρεο επαγγελματία στο Δημόσιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας λήξης της επιταγής.
Ακριβώς για τον λόγο αυτόν όλοι οι επιτηδευματίες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) θα υποχρεωθούν να τηρούν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό ΦΠΑ, στον οποίο οι λήπτες των παραστατικών θα είναι υποχρεωμένοι να αποδίδουν τον ΦΠΑ. Ετσι, από τη στιγμή που θα εκδίδεται το τιμολόγιο, η τράπεζα θα λαμβάνει αμέσως γνώση και θα δεσμεύει το συγκεκριμένο ποσό του ειδικού λογαριασμού, προκειμένου εν συνεχεία να αποδοθεί στο Δημόσιο. Ετσι, το κράτος ξεφεύγει από την ομηρία των ασυνεπών συναλλασσομένων.
Προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα των πάσης φύσεως συναλλαγών αλλά και να παταχθεί μία και καλή η μάστιγα των πλαστών και εικονικών τιμολογίων, το σχέδιο προβλέπει επίσης την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου με τη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ έτσι ώστε κάθε συναλλαγή (έκδοση απόδειξης) να καταγράφεται και να μην είναι δυνατό να αλλοιωθεί.
Επιπλέον, θα καθιερωθεί η ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων (e-invoicing), με καταγραφή, όχι μόνο της έκδοσης αλλά και της πληρωμής του τιμολογίου. Για τον σκοπό αυτό προβλέπεται επίσης αντίστοιχη online σύνδεση με τη ΓΓΠΣ. Εκτιμάται ότι με το μέτρο καταπολεμούνται οριστικά τα πλαστά τιμολόγια.
Οι παραπάνω αλλαγές αποτελούν προϊόν συνεννόησης και συμφωνίας και των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, αφού όλες οι προτάσεις έχουν γίνει αποδεκτές από οποιαδήποτε πλευρά και εάν έχουν διατυπωθεί.
Μία πρώτη συμφωνία επί των βασικών αρχών απλοποίησης της είσπραξης των παρακρατούμενων φόρων επιτεύχθηκε στην πρώτη σύσκεψη για την κατάρτιση του εθνικού φορολογικού συστήματος, με τα τρία κυβερνητικά κόμματα να επανέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την ερχόμενη Τρίτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις πλευρές συγκλίνουν στην ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων που θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και θα προσδώσουν άμεσα στη δοκιμαζόμενη αγορά μία πολύτιμη ανάσα.


Να είναι καλά τα σαίνια του Πασοκ και οι νόμοι που ψήφισαν. Να τους ξαναψηφίσετε

Με το πρόσχημα παροχής εργασίας, δραπέτης των φυλακών, βίαζε γυναίκες!


Για βιασμούς γυναικών, τις οποίες παρέσυρε με αγγελίες σύμφωνα με τις οποίες πρόσφερε δήθεν εργασία, συνελήφθη,46χρονος δραπέτης των φυλακών χτες στο Βοτανικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαϊδαρίου.
 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς μέσω αγγελιών που τοιχοκολλούσε σε δρόμους της Αθήνας και με τις οποίες προσέφερε εργασία, ερχόταν αρχικά σε τηλεφωνική επαφή με γυναίκες που αναζητούσαν εργασία και στη συνέχεια προγραμμάτιζε συνάντηση μαζί τους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έπειθε τα θύματα του να επιβιβασθούν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, τις οδηγούσε σε ερημική περιοχή στο Σκαραμαγκά και με την χρήση βίας και απειλή μαχαιριού ασελγούσε σε βάρος τους.

Από την έρευνα του Τ.Α. Χαϊδαρίου εξιχνιάσθηκαν δύο τέτοιες περιπτώσεις κατά το τελευταίο δεκαήμερο.

Επιπλέον ο δράστης είχε αφαιρέσει από την περιοχή της Καλλιθέας και της Μεταμόρφωσης δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα.

Ο συλληφθείς είναι δραπέτης, από τον Απρίλιο του 2011 όποτε και παραβίασε δεκαήμερη τακτική άδεια, των φυλακών Μαλανδρίνου, όπου ήταν έγκλειστος εκτίοντας ποινή κάθειρξης 25 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, απάτες, επιταγές και άλλα αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Τι τον πήγαν στον εισαγγελέα; Κανονικά έπρεπε να τον αφήσουν να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του. Σε λίγο θα είναι και πάλι έξω για να συνεχίσει. Το μόνο που δεν μας λεν είναι η εθνικότητα του! 


Τι σου είναι αυτοί οι πολιτικοί και μάλιστα Δημοκρατικοί!

Αμερικανός πολιτικός θα παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς του!


Ο Barney Frank, ένας ομοφυλόφιλος Δημοκρατικός βουλευτής από τη Μασαχουσέτη, ο οποίος μάλιστα ήταν ένας από τους πρώτους Αμερικανούς πολιτικούς που δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, σκοπεύει να παντρευτεί το σύντροφό του, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το γραφείο του.
 O 71χρονος Frank, ο οποίος στα τέλη του 2011 είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να αποσυρθεί από την πολιτική, θα παντρευτεί το σύντροφό του James Ready σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Μασαχουσέτη.
Η Μασαχουσέτη είναι η πρώτη πολιτεία που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, το 2004.
Ο Barney Frank εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 1980.


Άργησες πολύ Δημήτρη!

Μητροπάνος για ΓΑΠ:" Έπρεπε να τον πετάξουν κλωτσηδόν έξω... Έλεος!"


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο aixmi.gr τα λέει έξω από τα δόντια, εμφανίζεται ιδιαίτερα αυστηρός, αλλά και απογοητευμένος ο Δημήτρης Μητροπάνος.
Είστε θυμωμένος με αυτό που ζούμε σαν Έλληνες;
Χρόνια είμαι, δεν είμαι τώρα. Απλώς τώρα μαζεύτηκαν πολλά.
Τι σκέφτεστε;
Ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Αλλά αυτό που με εξοργίζει αφάνταστα είναι ότι παίζουν με τη νοημοσύνη μου. Είναι όλοι τους θρασείς. Τις προάλλες άκουγα τον Παπανδρέου που έλεγε πως όταν μας είπε «λεφτά υπάρχουν» δεν εννοούσε αυτό που εννοούσαμε εμείς. Το θέμα είναι ότι καταλάβαμε αργά τι εννοούσε. Τα είχε κανονίσει όλα από πριν με το ΔΝΤ. Ο λαός, όμως, με αυτό το «λεφτά υπάρχουν» τον τίμησε, του έδωσε 160 βουλευτές. Μπορούσε να κάνει ένα νόμο στη Βουλή, να τον περάσει και να πάρει τα λεφτά από αυτούς που έχουν, αυτό που προσπαθεί σήμερα να μας πείσει ότι τέλοσπάντων εννοούσε και να τελείωνε το πράγμα. Απλά δεν είχε διάθεση. Η μόνη διάθεση που είχε ήταν να τα πάρει από το ΔΝΤ και μετά δεν τον ενδιέφερε τι θα γίνει. Γιατί και τότε που τέθηκε θέμα πτώχευσης ας το συζητάγαμε. Εξάλλου και τώρα θα πτωχεύσουμε. Η διαφορά είναι ότι τώρα θα μας ζητήσουν να υποθηκεύσουμε την Ακρόπολη, τα νησιά, τους φυσικούς πόρους μας. Όλα, τα πάντα. Τώρα η πτώχευση θα είναι και αρπαγή.
Μόνο η κυβέρνηση των τελευταίων δύο ετών ευθύνεται για την κατάσταση;
Όχι βέβαια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται γιατί, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε χιλιάδες πράγματα και παραλείψεις, πήγε να κάνει και ένα καλό. Πήγε να ανοίξει τη συνεργασία με τη Ρωσία στο θέμα των πετρελαίων. Ο Γιωργάκης άνοιξε την πόρτα στην Αμερική, με το ΔΝΤ, να μπει μέσα και αν μη τι άλλο ξέρουμε ότι, όπου έβαλε το χεράκι του το ΔΝΤ, οι χώρες καταστράφηκαν. Όπου το έδιωξαν είδαν άσπρη μέρα. Να ʽναι καλά το παλικάρι, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, άντε αύριο μεθαύριο να κάνει κι άλλα καλύτερα. Και τον έχουν ακόμα και συζητάνε. Έπρεπε να τον πετάξουν κλωτσηδόν έξω... Έλεος!


Μήπως είναι λίγο αργά Πρόεδρε!

Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση.


Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει ένα «δια ταύτα» φέρεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, οι οποίοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, εάν δεν υλοποιηθούν κάποια από τα ζητήματα που έχει θέσει.
Σε δήλωσή του πριν από λίγο, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε δύσκολη ημέρα τη σημερινή, και είπε ότι προσέρχεται στο μέγαρο Μαξίμου για την ανάγκη δυο διαπραγματεύσεων.
«Μία με την τρόικα και μία με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, για να δούμε εάν και πόσο μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος, αυτό το οποίο έχουμε μπροστά μας», όπως υποστήριξε και κατέληξε: «Η προχθεσινή ψηφοφορία στη βουλή δεν μας ενθαρρύνει».


Ακόμη και σήμερα κάποιοι εξακολουθούν να μη πληρώνουν!

Συμβαίνουν στην Ελλάδα...


Σύμφωνα με την Αρχή, οι εταιρείες Hellas Power και Εnerga εισέπραξαν από 200.000 καταναλωτές δημοτικά τέλη και χαράτσια και αντί να τα αποδώσουν στο κράτος, τα έστειλαν με εμβάσματα στην Ελβετία.
 Με την ιδιότητα των υπόπτων για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με τον νόμο «περί καταχραστών του Δημοσίου», που επισύρει ποινές μέχρι ισόβια κάθειρξη, αναμένεται να κληθούν το επόμενο διάστημα οι εκπρόσωποι των εταιρειών Hellas Power και Energa, για να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, που διενεργεί δικαστική έρευνα για τις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και συγκεκριμένα για ποσά εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται ότι δεν απέδωσαν οι δύο εταιρείες στον κρατικό φορέα (ΔΕΣΜΗΕ), που διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ τα είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους, μέσω των λογαριασμών για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ως ύποπτοι για αδικήματα επίσης κακουργηματικής μορφής, με την ίδια επιβαρυντική περίσταση, αναμένεται να κληθούν από την εισαγγελέα και τα μέλη του ΔΕΣΜΗΕ, που φέρονται ότι δεν έκαναν τις νόμιμες ενέργειες προς τις δύο εταιρείες, με αποτέλεσμα να χάσει το Δημόσιο χρήματα.

Καταπέλτης είναι τα δύο απανωτά πορίσματα του επικεφαλής της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, Παναγιώτη Νικολούδη, που διενήργησε έρευνα, μετά τις πληροφορίες ότι οι εκπρόσωποι των δύο ελληνικών εταιρειών προσπαθούσαν να πουλήσουν, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, τις μετοχές των εταιρειών τους σε ένα ρωσοαραβικό fund, μέσω offshore εταιρειών.

Στο πρώτο πόρισμά του, ο πρόεδρος της Αρχής εντοπίζει σοβαρά αδικήματα σε βάρος των εμπλεκομένων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, βάσει των οποίων κινητοποιήθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναθέτοντας τη δικαστική έρευνα στην κ. Παπανδρέου. Ο κ. Νικολούδης κάνει λόγο για απιστία στην υπηρεσία, σχετικά με τις ενέργειες και παραλείψεις των μελών του ΔΣ του ΔΕΣΜΗΕ, που «χωρίς νόμιμους λόγους επέτρεψαν στις δύο εταιρείες να μην πληρώσουν για σημαντική ποσότητα ρεύματος, ενώ, σύμφωνα με τον κανονισμό, έπρεπε να πληρώνουν κάθε μήνα», όπως αναφέρει.
Παράλληλα, στο πόρισμά του ο πρόεδρος της Αρχής αποδίδει ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη, στους επιχειρηματίες Βασίλη Μηλιώνη της εταιρείας Energa και Αριστείδη Φλώρου της εταιρείας Hellas Power, οι οποίοι εισέπραξαν την αξία του ρεύματος από τους καταναλωτές και δεν απέδωσαν μέχρι τώρα στον ΔΕΣΜΗΕ ποσά 130 εκατ. ευρώ.

 Στο πόρισμα της Αρχής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο «διαπιστώθηκαν εντονότατες και συχνότατες διαρροές προς την Ελβετία χρημάτων των εκπροσώπων των δύο εταιρειών, με αντίστοιχα εμβάσματα, συνολικής αξίας 42 εκατομμυρίων και 47 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα».
Με συντονισμένες κινήσεις της Αρχής και του ΣΔΟΕ δεσμεύτηκαν 27 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς των δύο επιχειρηματιών σε ελληνικές τράπεζες, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.


Στο δεύτερο πόρισμα της αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, το οποίο επίσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναφέρεται ότι δύο εταιρείες, ενώ εισέπραξαν από τους πελάτες τους, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, τα τέλη υπερ των δήμων και τα τέλη ακίνητης περιουσίας (υπολογίζονται σε 100 εκατ. ευρώ), δεν απέδωσαν αυτά τα χρήματα, όπως όφειλαν, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο.
Σε σχέση με τα παραπάνω, στο δεύτερο πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής ξεπλύματος, εντοπίζεται το αδίκημα της υπεξαίρεσης χρημάτων του Δημοσίου, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινές ακόμη και ισοβίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η κλήτευση μαρτύρων από την εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, ενώ θα ακολουθήσει η κλήση των υπόπτων.
Ανακριβή, ανυπόστατα και ενδεχομένως κακόβουλα χαρακτηρίζει ο κ. Βασίλης Μηλιώνης δημοσιεύματα που αφορούν παρατυπίες ή ύποπτες ενέργειες της εταιρείας Hellas Power. Οπως διευκρινίζει, η παρουσία του ως διαχειριστή, μέλους Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιοκτήτη της εταιρείας έληξε τη 13η Νοεμβρίου του 2011.
Τονίζει με νόημα ότι μέχρι την αποχώρησή του τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρείας ήταν πάντοτε κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες στην Ελλάδα και πως ό,τι κι αν συνέβη μετά την αποχώρησή του δεν τον αφορά.
Την ίδια ώρα με αποκαλύψεις σχετικά με το ποιοι διοικούν πραγματικά τις εταιρείες Hellas Power και Energa απειλούν οι εμπορικοί συνεργάτες της εταιρείας Hellas Power, εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα της καταβολής δεδουλευμένων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για τους συνεργάτες της εταιρείας, οι οποίοι τους τελευταίους 13 μήνες έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100.000 πωλήσεις συμβολαίων σύμβασης με την Hellas Power «παίρνοντάς τους» από τη ΔΕΗ.
Σε ανακοίνωσή τους απειλούν με αποκαλύψεις «προσώπων και καταστάσεων που περιήλθαν στην αντίληψή μας το τελευταίο χρονικό διάστημα» και ζητούν από την ελληνική πολιτεία να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους, των λοιπών συνεργατών και των καταναλωτών. Ως ύποπτος για ηθική αυτουργία θα κληθεί από τον εισαγγελέα ο πρώην πρόεδρος της Hellas Power.


Οι πολιτικάντηδες πέφτουν δήθεν από τα σύννεφα!

Το πλήρες περιεχόμενο του εγγράφου για τον ορισμό επιτρόπου στην Ελλάδα!


Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί νομικά στο ότι θα δίδει απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του μελλοντικού της χρέους. Η δέσμευση αυτή πρέπει να υιοθετηθεί νομοθετικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ένας Επίτροπος επί του προϋπολογισμού πρέπει να ορισθεί από το Eurogroup με αρμοδιότητα να διασφαλίζει τον έλεγχο του προϋπολογισμού, επισημαίνεται στο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που αποκάλυψε η εφημερίδα Financial timesκαι αφορά την Ελλάδα και την επιβολή κηδεμονίας σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά ζητήματα της χώρας.

Το πλήρες περιεχόμενο του εγγράφου είναι το παρακάτω:  Διασφάλιση συμμόρφωσης για το 2ο δανειακό πρόγραμμα
Ι. Πλαίσιο
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τρόικα, η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότατα έχει και πάλι αποτύχει στους βασικούς στόχους του προγράμματος κατά το 2011. Ειδικότερα το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν έχει μειωθεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επομένως η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά τη μελλοντική της συμμόρφωση προς το πρόγραμμα ώστε να τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές. Ειδάλλως, η Ευρωζώνη δεν θα μπορέσει να εγκρίνει εγγυήσεις για το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα.
ΙΙ: Πρόταση για τη βελτίωση των επιπέδων συμμόρφωσης
Για τη βελτίωση της συμμόρφωσης στο 2ο πρόγραμμα, το νέο Μνημόνιο πρέπει να περιέχει δύο καινοτόμα θεσμικά στοιχεία, έναντι των οποίων η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί. Θα καταστούν επιπλέον προϋποθέσεις για το δεύτερο πρόγραμμα. Μόνον όταν και εφόσον εφαρμοστούν θα μπορεί το νέο πρόγραμμα να ξεκινήσει.
1. Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους
Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί νομικά στο ότι θα δίδει απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του μελλοντικού της χρέους. Η δέσμευση αυτή πρέπει να υιοθετηθεί νομοθετικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Τα κρατικά έσοδα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά πρώτον και κύριο λόγο για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μόνο πιθανά υπόλοιπα εσόδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση πρωτογενών δαπανών.
Αυτό θα επαναδιαβεβαιώσει τους κρατικούς και ιδιώτες πιστωτές ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της μετά το PSI και θα έχει θετική επίδραση στην πρόσβασή της στις αγορές.
Η de facto εξάλειψη της πιθανότητας χρεοκοπίας θα καταστήσει την απειλή της μη εκταμίευσης μίας δόσης πιο αξιόπιστη (σσ: αποτελεσματική). Εάν μία μελλοντική δόση δεν εκταμιευθεί, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να απειλεί τους πιστωτές με χρεοκοπία, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να αποδέχεται περαιτέρω περικοπές στις πρωτογενείς δαπάνες ως τη μόνη δυνατή συνέπεια της μη - εκταμιευμένης δόσης.
2. Μεταβίβαση εθνικής δημοσιονομικής κυριαρχίας
Η τήρηση του προϋπολογισμού πρέπει να τεθεί υπό ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου και επιτήρησης.
Δεδομένων των μέχρι τούδε απογοητευτικών επιπέδων συμμόρφωσης, η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί την εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για εύθετο χρονικό διάστημα.
Ένας Επίτροπος επί του προϋπολογισμού πρέπει να ορισθεί από το Eurogroup με αρμοδιότητα να διασφαλίζει τον έλεγχο του προϋπολογισμού.
Πρέπει να έχει την εξουσία α) να εφαρμόζει ένα συγκεντρωτικό σύστημα ελέγχου και επιτήρησης όλων των μειζόνων δαπανών του ελληνικού προϋπολογισμού β) να προσβάλλει με βέτο αποφάσεις που δεν ευθυγραμμίζονται με τους τεθέντες από την τρόικα στόχους του προϋπολογισμού και γ) να έχει την αρμοδιότητα να διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τον προαναφερθέντα κανόνα της προτεραιότητας στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
Η νέα εποπτική και θεσμική προσέγγιση πρέπει να διατυπωθεί στο Νέο Μνημόνιο ως εξής: «Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβεβαιωθείσης από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένας νέος Δημοσιονομικός Επίτροπος που θα οριστεί από το Eurogroup θα βοηθήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ο Επίτροπος θα έχει ευρείες αρμοδιότητες εποπτείας στις δημόσιες δαπάνες και θα διαθέτει δικαίωμα βέτο έναντι δημοσιονομικών αποφάσεων που δεν ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του προϋπολογισμού και τον κανόνα «προτεραιοποίησης» στην εξυπηρέτηση του χρέους».
Η Ελλάδα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι ο νέος μηχανισμός εποπτείας θα εγκολπωθεί πλήρως στο εθνικό δίκαιο, κατά προτίμηση δια μέσου συνταγματικής τροποποίησης.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More