1.6.11

Ποιός νοιάζεται για την Θράκη;

ΒΡΑΔΙΑ ΕΠΑΘΙΤΩΝ ME ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ!

Περιοδικό Αζινλίκτσα 31-5-2011.

Βραδιά αλληλεγγύης του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ.
Ο σύλλογος αποφοίτων της ΕΠΑΘ- Ροδόπης-Έβρου, οργάνωσε στις 30-5 στην Κομοτηνή την ¨3η παραδοσιακή βραδιά αλληλεγγύης¨. 
Στην βραδιά αυτή κατά την οποία ο σύλλογος αποφοίτων της ΕΠΑΘ είχε ετοιμάσει σκετς που έπαιξαν ομάδες παιδιών καθώς και παραδοσιακούς χορούς μετείχαν ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζήογλου, ο τέως βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, η πρόεδρος του συνδυασμού Πρώτο βήμα για την ισότητα Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, και ο υποπρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Φατίχ Ακαρτζά. Στην βραδιά δεν μετείχαν επίσημοι της πλειονότητας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν απευθυνόμενος στους μετέχοντες της 3ης Παραδοσιακής βραδιάς Αλληλεγγύης είπε τα εξής :
Κύριε βουλευτή, κύριε συντονιστή της μειονοτικής εκπαίδευσης, κύριε πρόξενε της T.C.,κύριοι δήμαρχοι, κύριοι πρόεδροι συλλόγων, αξιότιμοι συνάδελφοι μου, κύριοι των διαχειριστικών επιτροπών των σχολείων, κύριοι καλεσμένοι
…………………………………
Θα ήθελα να απευθυνθώ από εδώ στους αρμόδιους : Επιθυμώ να αναφέρω ότι η μειονοτική εκπαίδευση δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο, και πως είναι ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος της και να διασωθεί από τα ιδεοληψίες και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Σε κανένα μέρος του κόσμου η (δικτατορική)-περιοριστική εκπαίδευση δεν επέφερε επιτυχίες. Αντίθετα αύξησαν την ανασφάλεια. Αυτή η νοοτροπία των περιορισμών που για χρόνια σέρνεται στην εκπαίδευση της μειονότητας, γέννησε την έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στην μειονότητα της Δυτικής Θράκης και το κράτος. Την συνεργασία που αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο χώρες τα τελευταία χρόνια, θέλουμε να την δούμε και στο εκπαιδευτικό επίπεδο. Η συνεργασία των δύο χωρών αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός. Αυτό αντανακλάται σε πολλά θέματα. Όπως ξέρουμε όλοι η εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό θέμα για μια κοινωνία και για ένα έθνος. Για αυτό μας αναλογεί ένα σημαντικό καθήκον, πρώτα στο υπουργείο αλλά και σε όλους μας να βελτιώσουμε την μειονοτική εκπαίδευση και να την σώσουμε από τις ιδεοληψίες.
………………….
Δεν θα αποφύγω να αναφερθώ και στην ΕΠΑΘ από την οποία αποφοιτήσαμε. Η ΕΠΑΘ που ιδρύθηκε κατά παράβαση της συνθήκης της Λοζάννης είναι πλέον ιστορία. Επί 42 χρόνια απασχόλησε την μειονοτική εκπαίδευση. Για αυτό επαναλαμβάνω ξανά αυτό που έχω πει πολλές φορές ότι ¨Μακάρι να μην είχε ιδρυθεί η ΕΠΑΘ¨. Το κράτος έκανε το πρώτο του λάθος με την ίδρυση της ΕΠΑΘ το 1969. Το δεύτερο λάθος του κράτους ήταν το 1987 όταν αν και μετέτρεψε τις παιδαγωγικές ακαδημίες σε από δύο σε τέσσερα χρόνια, άφησε την ΕΠΑΘ έξω από αυτό το μέτρο. Εάν το κράτος κάνει το τρίτο λάθος τώρα τότε θα έχει επέλθει ένα χτύπημα στην μειονοτική εκπαίδευση. Πλέον για να γίνει ένα βήμα προς το μέλλον με την ίδρυση ενός νέου τμήματος στο πανεπιστήμιο, η πιο σωστή και αποδοτική απόφαση θα ήταν να ιδρυθεί στην κατεύθυνση των επιθυμιών της μειονότητας και αν υπάρξει ανάγκη ( δηλαδή στα πλαίσια των υπαρχόντων συμφωνιών και πρωτοκόλλων των δύο χωρών) να γίνει και ένας διάλογος. Επιθυμία μας είναι το κράτος να πάρει τα μαθήματα του από τις ελλείψεις και από τα λάθη του παρελθόντος. Για αυτό είναι ανάγκη ο καθένας από την θέση του να αναλάβει και να εκπληρώσει το καθήκον του. Πιστεύουμε πως θα είναι πιο επωφελές αν η νέα παιδαγωγική σχολή ιδρυθεί στην Κομοτηνή ή την Αλεξανδρούπολη στα πλαίσια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Διότι οι αποφοιτούντες δάσκαλοι που θα δουλέψουν στο τομέα των τουρκικών στα μειονοτικά σχολεία, θα έχουν πιο εύκολα την δυνατότητα κατά το τελευταίο έτος τους να κάνουν την πρακτική τους στα δημοτικά. Παράλληλα με την νέα παιδαγωγική σχολή που θα ιδρυθεί είναι ανάγκη παράλληλα να ιδρυθεί και ένα τμήμα νηπιαγωγών. Είναι υποχρεωτικό δίπλα στο πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης των 10 ετών της δίγλωσσης μειονοτικής εκπαίδευσης να ιδρυθούνε και δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Η μειονότητα ζητάει νηπιαγωγεία με δίγλωσση εκπαίδευση. Τα νηπιαγωγεία της μειονότητας πρέπει να ενταχθούνε στο σύστημα τη μειονοτικής εκπαίδευσης.
…………………..
Σχόλιο : Προφανώς το προεδρείο του συλλόγου προτίμησε την παρουσία του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ από τις παρουσιές οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου της πλειονότητας. Δικιά τους η βραδιά, δικαίωμα τους να καλούνε όποιον θέλουν. Πάντως είναι λίγο οξύμωρο αυτοί που δουλεύουν λιγότερες από 200 μέρες το χρόνο και παίρνουν πάνω από 1000 ευρώ να λένε  κι από πάνω ¨Μακάρι να μην είχε ιδρυθεί η ΕΠΑΘ¨.  Ναι αλλά εσύ ρε φίλε πήγες και φοίτησες και δουλεύεις και πληρώνεσαι. Οπότε….    


Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλους... οικονομολόγους....

Μείωση Μισθών στην Ελλάδα vs Αύξηση μισθών στην Ιρλανδία!



Αυτοί έκοψαν τον μισθό σου!


Για να καταλάβουμε όλοι μας πόσο ξεφτύλες είναι οι Ελληνες Πολιτικοί και δη οι ΠΑΣΟΚοι.
Ο Ιρλανδός υπουργός Επιχειρήσεων, Richard Bruton, ανακοίνωσε στις 14/4/2011 πως η κυβέρνηση θα αντιστρέψει τις περικοπές στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, έπειτα από μια αναθεωρημένη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!
Και πριν προλάβουν να σας που οι εξωνημένοι δημοσιογράφοι ή η κ.Ξαφά ότι "άλλο η Ιρλανδία" να σας θυμίσω ότι η Ιρλανδία έχει ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ από την Ελλάδα που αγγίζει το 32%! ( στοιχεία capital.gr )
θυμάστε λοιπόν που η Κατσέλη έδινε και την ζωή της, για να σώσει ο,τι μπορεί από τα εργασιακά δικαιώματα μας τον Δεκέμβριο του 2010; Ε, λοιπόν είναι όλα κακοήθειες! Η κ.Κατσέλη είναι πιστή και στο Κόμμα αλλά και στην Κυβέρνηση, κι όταν της έφερε το χαρτί ο κ.Παπακωνσταντίνου ρώτησε αμέσως που υπογράφουν!
 
Απόφασισαν λοιπόν και διέταξαν..., προωθώντας νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20% για τους νεοεισερχόμενους απασχολούμενους στην αγορά εργασίας ηλικίας 18 έως 25 ετών.
Με αυτό τον τρόπο «καταρρίπτεται» ο κατώτατος μισθός που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των 739,56 ευρώ και θα φθάσει τα 591,65 ευρώ...μικτά. Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου


Εκεί υπάρχουν εισαγγελείς με αρσενικούς αδένες.

Ένα χρόνο φυλακή σε Βρετανό βουλευτή για απάτη!

Φυλακή; Μα τι μπανάλ άνθρωποι....
προανακριτική-της προανακριτικής-της εξεταστικής επιτροπής κάνατε;..δεν νομίζω...

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον Τζον Τέιλορ, πρώην μέλος της Βουλής των Λόρδων και βουλευτή των Συντηρητικών επέβαλε Βρετανικό δικαστήριο. Κρίθηκε ένοχος για απάτη, καθώς ζητούσε να αποζημιώνεται για δήθεν μεταμεσονύχτιες μετακινήσεις του, αποκομίζοντας...

ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 12.600 ευρώ (11.000 λίρες).

Ο λόρδος Τέιλορ παρουσίαζε ψευδή στοιχεία σχετικά με έξοδα που έκανε ώστε να μετακινείται στον μόνιμο τόπο διαμονής του, στην Οξφόρδη, μια οικία που, όπως αποδείχτηκε, δεν είχε πάει ποτέ, αφού δεν ανήκε στον ίδιο, αλλά στον ανιψιό ενός άμεσου συνεργάτη του.

Πριν μερικές ημέρες, το ίδιο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 16 μηνών στον πρώην υπουργό Αλιείας και Περιβάλλοντος Έλιοτ Μόρλεϊ. Ο κ. Μόρλεϊ ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι διεκδίκησε 30.000 λίρες (σχεδόν 35.000 ευρώ) ως βουλευτικά έξοδα για να αποπληρώσει στεγαστικά δάνεια και υποθήκες. Είναι ο πρώτος πρώην υπουργός ο οποίος καταδικάζεται για το σκάνδαλο των εξόδων που κάλυπταν παράνομα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων, το οποίο εξόργισε την βρετανική κοινή γνώμη. Πέραν του Μόρλεϊ, που είναι ο πρώτος πρώην υπουργός, που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης, άλλοι τρεις πρώην Εργατικοί βουλευτές έχουν ήδη φυλακιστεί για απάτη.
trelokouneli (άρθρο και σχόλιο)


Όλη η Ευρώπη μιά γροθιά κατά της τοκογλυφικής παγκοσμιοποίησης!


Η «Αθήνα του Βορρά» συμπαραστέκεται στην αγωνιζόμενη μητέρα Αθήνα του Νότου

Εδιμβούργο, 29 Μαΐου 2011, Έλληνες και Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» μαζί

«Η “Αθήνα του Βορρά” συμπαραστέκεται στην αγωνιζόμενη μητέρα Αθήνα του Νότου».
Λάμπρος Καούλλας.
Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, έτσι και στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, στις 29 Μαΐου 2011 έλαβε χώρα μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο κύμα αγανάκτησης που σαρώνει την Μεσόγειο, με εμπροσθοφύλακες τις δύο ευρωπαϊκές όχθες της, την Ισπανία και την Ελλάδα μας. Οι διαδηλωτές απαίτησαν περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη διαφάνεια, και απεξάρτηση από το τραπεζικό κεφάλαιο και τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικοποιήσεις που στραγγαλίζουν το κράτος προνοίας, μειώνουν τους μισθούς, αυξάνουν την ανεργία και ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο.
Οι Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι του Εδιμβούργου, σε μια όμορφη και δυνατή σε παλμό διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ένωσαν συναγωνιστικά τα χέρια και τις φωνές τους με τους αγανακτισμένους Ισπανούς αλλά και μαζί με ντόπιους Σκωτσέζους και ανθρώπους από πολλές άλλες χωρές. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία του Καθεδρικού Ναού του St. Giles, υπό το «βλέμμα» των αγαλμάτων των Σκωτσέζων Adam Smith και David Hume, και σταθεροποιήθηκε αρχικά μπροστά από το Δημαρχείο. Με την συνοδεία τυμπάνων και άλλων κρουστών, η «Αθήνα του Βορρά» (όπως αποκαλείται το Εδιμβούργο λόγω της συμβολής του στον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό και την επιρροή την οποία δέχτηκε από την αρχαία Ελλάδα) σείστηκε κυριολεκτικά από συνθήματα στα αγγλικά, τα ισπανικά και τα ελληνικά. Μερικά από τα ελληνικά συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα ήταν και τα «εεε οοο πάρε το Μνημόνιο και φύγε απ’ εδώ» και «παρ’ το ΔΝΤ και μπρος, δεν σε θέλει ο λαός».
Οι Ισπανοί ενημέρωσαν για την απρόκλητη και άγρια καταστολή από πλευράς Αστυνομίας του συγκεντρωμένου πλήθους στην Βαρκελώνη προ ολίγον ημερών, και αρκετές από τις πινακίδες τους στηλίτευαν την συμπεριφορά της τοπικής Αστυνομίας. Ένας Σκωτσέζος ομιλητής, προσεγγίζοντας το θέμα από μια άλλη σκοπιά, υπενθύμισε πως οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας είναι και αυτοί άνθρωποι και εργαζόμενοι οι οποίοι, όπως το έθεσε, «υφίστανται πλύση εγκεφάλου», με σκοπό να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μια μικρής κάστας ανθρώπων, και πως ο αγώνας για ουσιαστική ελευθερία και πραγματική Δημοκρατία, ουσιαστικά, στο τέλος θα τους απελευθερώσει και αυτούς.
Εδιμβούργο, 29 Μαΐου 2011, Έλληνες και Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» μαζί
Έλληνες, Ισπανοί, Σκωτσέζοι και πολλοί άλλοι μπροστά από το Δημαρχείο του Εδιμβούργου. Στην αυλή του, διακρίνεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον Βουκεφάλα.
Η συγκέντρωση οργανώθηκε εντελώς αυθόρμητα, μέσα από ένα απλό κάλεσμα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και τίποτα δεν ήταν προσχεδιασμένο. Ελλαδίτες και Κύπριοι φοιτητές προπορεύονταν της πορείας πλάι-πλάι με Ισπανούς και Καταλανούς, με τους οποίους φώναζαν κοινά συνθήματα όπως «From Greece to Spain, the problem is the same» («Από την Ελλάδα μέχρι την Ισπανία, το πρόβλημα είναι το ίδιο»). Οι επιγραφές των δύο ομάδων αλληλοσυμπλήρωναν η μία την άλλη. Το πανό των Ιβήρων έγραφε «They don’t represent us!» («Δεν μας εκπροσωπούν!») και έφερε την ισπανική σημαία. Δίπλα, το πανό των Ελλήνων έγραφε «Real democracy is direct democracy!» («Η πραγματική δημοκρατία είναι η άμεση δημοκρατία!»), με ζωγραφισμένες την ελληνική και την κυπριακή σημαία. Δεν θα μπορούσε να λείπει και το «Ελευθερία ή Θάνατος», ένα σύνθημα που στις διάφορες παραλλαγές του ακούστηκε σε κάθε φάση αντίστασης της ελληνικής ιστορίας.
Η άψογη παρουσία κατενθουσίασε τους παρευρισκομένους.  Η παρουσία σημαιών και συνθημάτων στα ελληνικά προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών ξένων οι οποίοι ρωτούσαν συνεχώς και μάθαιναν για την κατάσταση στην Ελλάδα με το ΔΝΤ, για το παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο που την κυβερνά, για την υποβάθμιση της κρατικής κυριαρχίας, για την τουρκική κατοχή και τις βρετανικές βάσεις που πληγώνουν την Κύπρο, για τις μαζικές διαδηλώσεις αντίδρασης των αγανακτισμένων (πλην συνειδητοποιημένων πλέον) Ελλήνων στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο και σε όλη την Ελλάδα.
Κανείς δεν είναι αφελής να θεωρεί πως μια μικρή παρουσία Ελλήνων σε μια ξένη χώρα θα κάνει κάποια διαφορά στο τι γίνεται στην Ελλάδα. Η ουσία της αλληλεγγύης στο Εδιμβούργο, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της Ευρώπης, δεν έγκειται στην πράξη αυτήν καθ’ εαυτήν, αλλά στον συμβολισμό της. Πόσα, άλλωστε, μπορεί να κάνει κάποιος από τόσο μακριά; Συνεπώς, πρακτική σημασία δεν έχει τόσο το γεγονός, αλλά η δημοσιοποίηση του. Διότι δείχνει στους συμπατριώτες μας, κάτω στην Αθήνα, την μάνα-Αθήνα της Δημοκρατίας, την Θεσσαλονίκη, και αλλού, πως είμαστε και εμείς εκεί, όπως μπορούμε, και όσο μπορούμε. Τονώνει το ηθικό τους, παίρνουν δύναμη γνωρίζοντας πως κάτω από τους συννεφιασμένους ουρανούς της Σκωτίας τους θυμόμαστε και τασσόμαστε φανερά και θαρραλέα μαζί τους.
Οι Έλληνες μπορούμε! Η Πλατεία Συντάγματος μας έδωσε το έναυσμα. Όλοι μαζί, σε όλες τις πόλεις, τα χωριά και τα νησιά της Ελλάδας, στην Κύπρο, στην Διασπορά, είναι η ώρα να συνεχίσουμε και να παλέψουμε πέρα από τα στενά και αποπροσανατολιστικά πλαίσια ολοκληρωτικών ιδεολογιών, για αυτά που μας ενώνουν: για εθνική ανεξαρτησία, για λαϊκή χειραφέτηση, για ισχυρή, παραγωγική οικονομία που θα επιτρέψει στιβαρούς θεσμούς και κρατική ασφάλεια, για μια πραγματική Δημοκρατία, πέρα από τις ολιγαρχικές και παρασιτικές τάσεις του παρόντος, ελλειμματικού κοινοβουλευτισμού. Οι Έλληνες του Εδιμβούργου, μέσα στο κοσμοπολίτικο κέντρο μιας απόμακρης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, ανάμεσα σε ένα πολυπολιτισμικό πλήθος, ύψωσαν, εντελώς αυθόρμητα και καλοπροαίρετα, ενωμένοι και περήφανοι το ανάστημα τους, κέρδισαν τις εντυπώσεις, και έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές ενός δημοκράτη λαού που αρνείται να υποτακτεί στην νεοφιλελεύθερη δικτατορία και την συνεπακόλουθη πνευματική και εθνική μιζέρια.
Εδιμβούργο, 29 Μαΐου 2011, Έλληνες και Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» μαζί
Εδιμβούργο, 29 Μαΐου 2011, Έλληνες και Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» μαζί
Εδιμβούργο, 29 Μαΐου 2011, Έλληνες και Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» μαζί
Εδιμβούργο, 29 Μαΐου 2011, Έλληνες και Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» μαζί

Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/8939


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More