31.3.10

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!!!

Η ιστοσελίδα μας θα είναι και πάλι κοντά σας την τρίτη του Πάσχα . Θέλουμε να ευχηθούμε στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ  χρόνια πολλά υγεία και οικογενειακή ευτυχία .


                                                   ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 

                     ΥΜΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ  


ΝΊΚΟΣ  ΑΓΑΠΗΝΟΣ


Η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει λεφτά από τους αστυνομικούς!!!!

 

 

 Δεν πληρώνονται ούτε για το αίμα που χύνουν!!!

ELASΗ κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κόβει επίδομα 100 ευρώ στους (ήδη κακοπληρωμένους) αστυνομικούς, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν (αν και έθεσαν ήδη τη ζωή τους σε κίνδυνο για την πατρίδα και τους συμπολίτες τους) για τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
Δηλαδή, την ώρα που υπουργοί της κυβέρνησης υπογράφουν αποφάσεις για την καταβολή υπερωριών ή «υπερωριών» σε υπαλλήλους των υπουργείων τους αλλά και των οργανισμών που εποπτεύουν, στερούν από τους τραυματίες αστυνομικούς, ένα ισχνό επίδομα ύψους 100 μόλις ευρώ, απαραίτητο όμως για την επιβίωσή τους. Αυτό είναι το ευχαριστώ της πατρίδας για τη θυσία τους και την προσήλωσή τους στο καθήκον.
Με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη και θέμα «Εξαίρεση της μείωσης του επιδόματος που χορηγείται στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο έχει τραυματισθεί εν ώρα υπηρεσίας», οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Δένδιας και Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρουν ότι «η καθημερινή αύξηση της μικρής και μέσης εγκληματικότητας, καθώς και του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία» και υπογραμμίζουν ότι «είναι πρόδηλο πως η αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών της χώρας προϋποθέτει την άμεση ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των ίδιων των Αστυνομικών».
ASTYNOMIKOS Z
Οι δύο βουλευτές, αφού επικαλούνται τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας και ότι «το μάχιμο προσωπικό της ΕΛΑΣ υφίσταται τραυματισμούς, οι οποίοι και αλλάζουν τον τρόπο ζωής των παθόντων», διευκρινίζουν ότι για το λόγο αυτό «με το Ν. 3554.2007 (Άρθρο 3 παρ. 5) προβλέπεται η χορήγηση ειδικού επιδόματος 100 ευρώ στους αστυνομικούς, συνοριοφύλακες και ειδικούς φρουρούς που, λόγω τραυματισμού εν ώρα υπηρεσίας, έχουν αναγκαστικά μεταταχθεί σε υπηρεσίες γραφείου και, συνεπώς, έχουν υποστεί, επιπλέον του τραυματισμού, ανυπαίτια απώλεια του επιδόματος των μάχιμων υπηρεσιών». Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν, «στο Ν.3833/2010 του Υπουργείου Οικονομικών “Προστασία της Εθνικής Οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης”, η περικοπή των τακτικών επιδομάτων κατά 12% (Άρθρο 1, παρ. 2) περιλαμβάνει και το προαναφερθέν επίδομα των 100 ευρώ.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη αποζημίωση λανθασμένα λογίζεται ως πρόσθετο επίδομα, καθώς αφορά πραγματική απώλεια εισοδήματος μάχιμων υπηρεσιών και χορηγείται ως ελάχιστη αποζημίωση σε αστυνομικούς που έχουν υποστεί σωματικές βλάβες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.  «Κατά συνέπεια, κρίνεται αναγκαίο και κοινωνικά δίκαιο να εξαιρεθεί από τη σχετική διάταξη του Ν. 3833/2010 το επίδομα των 100 Ευρώ που χορηγείται στους Αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν εν ώρα υπηρεσίας». Οι δύο βουλευτές λοιπόν, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς σε τι ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να διευθετήσουν το ως άνω ζήτημα.
Ο λαλίστατος κατά τ’ άλλα Μιχάλης Χρυσοχοϊδης οφείλει να αποκαταστήσει την αδικία κατά των αστυνομικών. Θα το πράξει;
Ελεύθερη Ώρα


Ενώ ο Δημήτρης Παπαγεωργίου θα κάνει Ανάσταση στις φυλακές της Δημοκρατίας....

 

 

Πλήρη κάλυψη δίνει στους Πυρήνες της Φωτιάς ο Χρυσοχοϊδης! Άφησε ελεύθερο τον 22χρονο!

Ο 22χρονος , του οποίου η αντιτρομοκρατική είχε δημοσίευσει φωτογραφίες του και χαρακτήριζε ως συγγγραφέα προκυρήξεων των “Πυρηνων της Φωτιάς”, αφέθηκε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αρκεί να επισκέπτεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να μην βγει από την χώρα, με εγγύηση 10.000 ευρώ, πληρωμένα από τον πλούσιο πατέρα του!


ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ! Γιατί άλλωστε “να το κάψουν”το παιδί το κράτος και να το έχουν να κάθεται απλά να δίνει συνεντεύξεις και να γράφει ... βιβλία μέσα από τα “λευκά κελιά” των τρομοκρατών, με DVD, τηλεόραση, σύνδεση στο Ίντερνετ, δωρεάν φαγητό και καθαρίστρια, σε μια περίοδο που χρειάζονται ΕΞΩ άτομα να στηρίζουν επιθέσεις εναντίον πατριωτικών στόχων, αλλά και άτομα να μπορούν βοηθήσουν να στηθούν και τα σενάρια περί “ακροδεξιάς τρομοκρατίας;”

Ας βγει έξω και αυτός να κάνει την δουλειά του, προβεβλημένος πλέον ως προσωπικότητα από τα ΜΜΕ, και ως “ήρωας ” από τον “πολιτικό” χώρο του , ας φτιάξει και κάποια δική του Μ.Κ.Ο ή Εταιρεία ώστε να επιδοτείται με κρατικά κονδύλια, και ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ( όπως και οι προκάτοχοί του) αλλά αυτή τη φορά με καλύτερη δημοσιότητα, κρατική επιδότηση και ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ!

ΜΠΡΑΒΟ ΕΡΡΙΚΟ! ΤΑΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ! ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ! (ΕΙΧΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΟΥ!)

ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ!
ΕΝΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΙΡΑΖΕΣ ΦΥΛΛΑΔΙΑ, Η ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΑΝ Η ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!


Οι διαχρονικοί καραγκιόζηδες !!!!!

Η Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή", ο γνωστός για τις ευαισθησίες του Πέτρος Κωνσταντίνου, ένας Αλβανός που μας διαφεύγει το όνομα και ένας από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να διαμαρτυρηθούν για τα συνθήματα του στρατιωτικού αγήματος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Κατά τους διοργανωτές η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία!! μην μας ρωτήσετε το γιατί...μάλλον γιατί οι ομιλητές ήταν περισσότεροι από τους παρευρισκομένους !
Στο τέλος της εκδήλωσης οι διαδηλωτές έφυγαν όλοι μαζί με δύο ΤΑΞΙ εκτός από έναν που χρησιμοποίησε αστικές συγκοινωνίες.


Να δούμε τι θα μάθουν οι μαθητευόμενοι πράσινοι μάγοι !!!!!

 ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΟΣΤΙΣΕ 250 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΚ.... ΤΟΥ ΠΑΞΙΜΑΔΙ;;
TO MONO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Φροντιστήριο για επίδοξους ηγέτες δέχθηκαν χθες ορισμένοι από τους υπουργούς που συμφώνησαν να καθήσουν στα θρανία που στήθηκαν στην Ιπποκράτους με καθηγητή τον κ. Ρόναλντ Χάιφετζ του Χάρβαρντ και επιθεωρητή τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου . Στο σεμινάριο για τη διαχείριση κρίσεων είχαν κληθεί όλοι οι υπουργοί, αλλά οι περισσότεροι την έκαναν... κοπάνα!


Το «παρών» έδωσαν οι .....
Χ. Παμπούκης , Π. Γερουλάνος , Ι. Πανάρετος , Στ. Αρναουτάκης , Μιχ. Καρχιμάκης , Φ. Σαχινίδης και οι κυρίες Λούκα Κατσέλη , Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τίνα Μπιρμπίλη. Επίσης, στα «θρανία» κάθησαν αρκετοί ευρωβουλευτές ( Στ. Λαμπρινίδης , Συλβάνα Ράπτη, ΑννυΠοδηματά, Γ. Σταυρακάκης , Σπ. Δανέλλης ), ορισμένοι περιφερειάρχες και ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδης.

Αν και το πρόγραμμα έγραφε ώρα προσέλευσης 2.30 μ.μ., μόνο οι ευρωβουλευτές έφτασαν στην ώρα τους. Οι υπουργοί καθυστέρησαν τουλάχιστον μισή ώρα (και έφυγαν στο διάλειμμα), διάστημα κατά το οποίο οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου ορόφου της Ιπποκράτους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κ. Χάιφετζ, προτού τον καλέσει ο κ. Παπανδρέου στο γραφείο του, έναν όροφο πιο πάνω. Στις 3.30 μ.μ. οι δύο άνδρες κατέβηκαν στην αίθουσα, έκλεισαν τις πόρτες σχεδόν για τέσσερις ώρες, η γιγαντοοθόνη «ζωντάνεψε» από τις πρώτες διαφάνειες και ο Πρωθυπουργός προλόγισε τον καλεσμένο του. Επίσης, δεν παρέλειψε να προσθέσει και μια συμβουλή προς τα στελέχη του. «Πολλοί μπορεί να προβληματίζονται από αυτή τη διαδικασία διαρκούς επιμόρφωσης επειδή νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ή ότι έπειτα από κάποια ηλικία ο άνθρωπος δεν μπορεί να μάθει. Η γνώση όμως εξελίσσεται» είπε. Τέτοιου είδους σεμινάρια θα επαναληφθούν με άλλους ομιλητές, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός.

O σα στελέχη παρακολούθησαν το σεμινάριο έλεγαν έπειτα ότι τους φάνηκε ενδιαφέρον. Ο κ. Χάιφετζ τούς ανέλυσε τη θεωρία του ότι σε περιόδους κρίσης ένας ηγέτης μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα επειδή αναγκάζεται από τις συνθήκες να πάρει περισσότερα ρίσκα. Ο καθηγητής του Χάρβαρντ παρομοίασε μια οντότητα σε κρίση με έναν ασθενή που μεταφέρεται επειγόντως στο νοσοκομείο με καρδιακή προσβολή. Οι γιατροί τον σταθεροποιούν, η επείγουσα ανάγκη ξεπερνιέται, αλλά υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν για να προλάβει ο ασθενής μία ακόμη προσβολή. «Η αντιμετώπιση της κρίσης από τον ηγέτη έχει δύο φάσεις. Την επείγουσα και τη φάση της προσαρμογής, που είναι η πιοδύσκολη. Οι άνθρωποι ζητούν απεγνωσμένα καθοδήγηση, ενώ εσείς αντιμετωπίζετε μια πορεία προς τα εμπρός που δεν είναι καθόλου προφανής» σημείωσε. Στη συνέχεια έθεσε το δίλημμα: Αμυντική στάση ή νέα ώθηση; Οσο καλά τα πήγε στη θεωρία ο κ. Χάιφετζ τόσο σκούρα τα βρήκε στην πράξη. Οι υπουργοί είχαν συγκεκριμένες σκοτούρες στο μυαλό τους και προσπάθησαν να τις περιγράψουν σε αδρές γραμμές στον καθηγητή, μήπως και τους δώσει καμιά ωραία ιδέα.

Αντί για απαντήσεις πήραν και άλλες... ερωτήσεις. «Εσείς τι θα λέγατε;», «εσείς πώς θα αντιμετωπίζατε την κατάσταση;», «εσείς τι λύσεις θα προτείνατε;» τους ρωτούσε ο καθηγητής εφαρμόζοντας τη θεωρία του ότι η ηγεσία είναι μια τέχνη αυτοσχεδιασμού.


Οι καραγκιόζηδες των ΜΜΕ !!!!

Χοντροκομμένη προβοκάτσια απο ''ψυχοπαθείς ''δημοσιογράφους που δεν πείθουν πλέον κανέναν.


Μετά την έξαρση της εγληματικότητας τις τελευταίες μέρες και τον θάνατο 15χρονου αφγανού λαθρομετανάστη από βόμβα που είχε τοποθετηθεί δίπλα σε δημόσια υπηρεσία το σύστημα έπρεπε να βρει ένα νέο εχθρό για να ρίξει το φταίξιμο, και να μην αμαυρωθεί η αριστερή τρομοκρατία των Πυρήνων και των Χέστρας Επαναστατών.


Μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε... το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό Alter οι αστυνομικοί έψαχναν στα Πατήσια την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ευβοίας (αυτό σημαίνουν τα αρχικά ΕΒΕΕ) γιατί ενδεχομένως να μην είχε καταγραφεί σωστά το περιεχόμενο προειδοποιητικού τηλεφωνήματος για έκρηξη βόμβας στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Μπέρδεψαν δηλαδή το Β με το Δ, και είναι πιθανό γιατί ακούγεται το ίδιο.

Από αξιωματικούς θεωρείται δηλαδή πιθανό η τσάντα με τη βόμβα που έσκασε στα χέρια του 15χρονου μετανάστη να βρισκόταν στο σημείο εκείνο από το πρωί της ίδιας ημέρας και να μην είχε εκραγεί από κατασκευαστικό λάθος.

Βέβαια οι τρομοκράτες δεν επρόκειτο να πάνε να αφοπλίσουν την βόμβα γιατί είναι ηλίθιο να γυρίσεις στο τόπο του εγκλήματος και δεν ήταν βέβαιοι αν οι αστυνομικοί αφόπλισαν την βόμβα μυστικά και τους περίμεναν.



Τους πόνεσεεεε ;;;;;

«Καβάλησε» την αριστερά ο Καβαλιέρε


310310-berlusconiΘρίαμβος για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τους συνεργαζόμενους με αυτόν πολιτικούς σχηματισμούς στις περιφερειακές εκλογές στη γειτονική μας Ιταλία. Από δύο περιφέρειες που ήλεγχε, τώρα πλέον έχει έξι. Η αριστερά από 11, πλέον ελέγχει επτά. Και αυτό, παρά την απόπειρα να μπλοκαριστούν οι συνδυασμοί του σε Ρώμη και Μιλάνο (κέρδισε και τις δύο περιοχές), αλλά και την ακατάσχετη σε βάρος του σκανδαλολογία από τον αριστερό Τύπο καθ' όλη τη διάρκεια του 2009 και του 2010.
Ο μεγάλος νικητής των εκλογών, βέβαια, είναι η Λέγκα του Βορρά, η οποία στον ιταλικό Βορρά αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα, με ποσοστά που φθάνουν και το 30% στην Λομβαρδία και το Βένεττο.
Η ρήση του επικεφαλής της Λέγκας Ουμπέρτο Μπόσι ότι «η αριστερά δεν υπάρχει πλέον στο Βορρά», αποτυπώνει με ακρίβεια το μέγεθος της ήττας για τη συμμαχία του Λουίτζι Μπερσάνι, που πλέον ψάχνει να βρει τι πήγε στραβά. Κοινή είναι η διαπίστωση πλέον ότι η επίθεση λάσπης στον Μπερλουσκόνι λειτούργησε ως μπούμερανγκ. Επίσης, οι θέσεις της αριστεράς για τη λαθρομετανάστευση ενόχλησαν το μέσο Ιταλό, ο οποίος εξέφρασε στην κάλπη τη δυσαρέσκειά του για την άνοδο της εγκληματικότητας εκ μέρους των αλλοδαπών και την κάλυψη που τους προσφέρει απλόχερα η ιταλική αριστερά.

Η «καθ' ημάς» δεξιάΚαλές επιδόσεις σημείωσαν και τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα του Μπερλουσκόνι, συνεργαζόμενα όμως μαζί του σε αυτές τις εκλογές. Ειδικά η «La Destra» (Η Δεξιά) στο Λάτσιο κέρδισε το 4% των ψήφων και δύο περιφερειακούς βουλευτές. Επίσης, στην περιοχή της Νάπολης εξέλεξε άλλον έναν.
Η «Forza Nuova» επέλεξε την αυτόνομη κάθοδο και είδε τα ποσοστά της να συμπιέζονται. Μετά την σκανδαλώδη απόρριψη της υποψηφιότητος του γραμματέως της, Roberto Fiore στο Λάτσιο, κατέβηκε σε τρεις περιφέρειες του Βορρά, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στην Λομβαρδία με 0,6%. Ο «δικός μας» Paolo Caratossidis στο Βένετο συγκέντρωσε το 0,4% των ψήφων.
Σε κάθε περίπτωση, η καινούρια ήττα της αριστεράς αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, με την θέση του Μπερλουσκόνι να εδραιώνεται απέναντι στους αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένων και των εσωκομματικών. Η επίδοση δε της Λέγκας είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει μία ακόμη αυστηρότερη πολιτική απέναντι στην λαθρομετανάστευση, καθώς αυτό ήταν και το κυρίαρχο πολιτικός της σύνθημα. Οποιαδήποτε σύγκριση με την Ελλάδα είναι απλώς... απογοητευτική.
www.elkosmos.gr 


Στην Ιταλία δεν παίζουν με την πατρίδα !!!!

Έτσι! Χίλια μπράβο! Ο ΔΕΞΙΟΣ Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρά τα γαυγίσματα της διεθνιστικής ταξιαρχίας των «προοδευτικών» ιταλικών αλλά και των «πολιτικά ορθών» ευρωπαϊκών ΜΜΕ που του ρίχνονται συνεχώς, βγαίνει για άλλη μια φορά θριαμβευτής από την κάλπη. Αυξάνει τις περιφέρειες... που ελέγχει στη χώρα του, από δύο σε έξι.

Ρώμη, Νάπολη, Τορίνο και Μιλάνο, μεταξύ άλλων, στα χέρια του. Η Λέγκα του Βορρά πρώτευσε στη Βόρεια Ιταλία κι όπως πολύ σωστά υπογράμμισε ο ηγέτης της Ουμπέρτο Μπόσι, «η αριστερά δεν υφίσταται πλέον στο Βορρά» της χώρας. Η αριστερά, χάνει τέσσερις περιφέρειες: από 11 κρατά επτά.

Οι «μωβ» ή όπως αλλιώς λέγονται όλοι αυτοί οι γραφικοί που διαδηλώνουν εναντίον του (δουλειά δεν έχουν;) Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά και τα ΜΜΕ που όλο βλέπουν «πτώση της δημοτικότητας» του Ιταλού πρωθυπουργού (αφού όλο πέφτει η ριμάδα, πως γίνεται να βγαίνει συνεχώς νικητής από την κάλπη), διαψεύστηκαν πανηγυρικά για άλλη μια φορά.

Του έβαλαν εμπόδια, ακύρωσαν τους συνδυασμούς του σε συνεργασία με αριστερούς δικαστές, όμως ο λαός δεν μάσησε από την προπαγάνδα και τους σαματάδες των επαγγελματιών «επαναστατών» της κακιάς ώρας, που δεν έχουν δουλειά να κάνουν και διαδηλώνουν. Ο λόγος για αυτούς που κάποτε λιβάνιζαν τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες» και ακόμα κρύβουν στα ντουλάπια τους, τους σκελετούς των αδικοχαμένων θυμάτων τους. Και ψήφισε ο λαός ΔΕ-ΞΙ-Α!

Ο ιταλικός λαός βαρέθηκε τη μίζερη αριστερά

Οι Ιταλοί ζήτησαν ασφαλείς δρόμους, να μπει τέλος στη λαθρομετανάστευση, προστασία του τρόπου ζωής τους και των παραδόσεών τους, περιθωριοποίηση της πολιτικής βίας της αριστεράς και των «ανένδοτων» ομάδων της, αισθητική και ομορφιά. Για να έχουν όλα γύρω τους κάποιο νόημα. Και όλα αυτά, τα προσφέρει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο αυτοδημιούργητος που ξεκίνησε από το μηδέν, ο ανορθολογιστής και συναισθηματίας με την έφεση στο ωραίο φύλο (στην εποχή της «πολιτικής ορθότητας» αυτό είναι έγκλημα για το «σύστημα»), ο ΔΕΞΙΟΣ Ιταλός πρωθυπουργός!

Ρε τι έπαθαν οι διεθνιστικές ταξιαρχίες των media! Και πως θα δικαιολογήσουν στους αναγνώστες, ακροατές και τηλεθεατές τους, αυτό που έγινε στην Ιταλία; Και βρήκαν τη λύση: απλά, δεν θα πουν τίποτα! Μούγκα. Όσο για τους «αντιδραστικούς» που θα κάνουν «ερωτήσεις», θα αγνοηθούν επιδεικτικά. Η ενημέρωση αν δεν είναι «προοδευτική», δεν είναι ενημέρωση κατά την απανταχού αριστερά. Κι όμως, ο ιταλικός λαός μίλησε! Και η Ιταλία πανηγυρίζει! Ας έρθουν τώρα να μας ξαναπούν για «πτώση της δημοτικότητας» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι…


Νίκος Χιδίρογλου


ΔΕΝ ΞΕΧΝΏ !!!!!!

Ειρήσθω:Τα της νίκης σύμβολα…

 
ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ
Π Α Μ Π Α Λ Α Ι Ο βέβαια το… Κυπριακό! Παμπάλαιο, όμως, και το θεμελιώδες ερώτημα: Σχεδιάσαμε ποτέ οι Έλληνες πώς θα νικήσουμε; Στις δεκαετίες του Κυπριακού, ως πρώτο πληθυντικό, «σχεδιάσαμε οι Έλληνες», νοείται πρωτίστως η κρατικά οργανωμένη συλλογικότητά μας: Πρώτο το ελλαδικό μας κράτος.

Μαζί του κι η ηγεσία του υπόδουλου -πρώτα στους Οθωμανούς και κατόπιν στους Εγγλέζους- κυπριακού Ελληνισμού. Μετά το 1960, ιδίως από το ’64, τα δύο ελληνικά κράτη: Το ελλαδικό μας και το κυπριακό μας.

Σχεδίασαν ποτέ, τα κράτη μας, ως εκλελεγμένες κυβερνήσεις μας, ως πολιτικές μας ηγεσίες και αρμόδιες υπηρεσίες, πώς θα νικήσουμε στο Κυπριακό; Πώς θα νικήσουμε τους εχθρούς, τους αντιπάλους, τους ενάντιους, δηλαδή τα κράτη, βρετανικό και τουρκικό, που από δεκαετίες σχεδίασαν και υλοποιούν τα σχέδιά τους, για να μάς νικήσουν στην Κύπρο;

Υπήρξε ποτέ, από το 1974 κι εντεύθεν, οποιοδήποτε ελληνικό σχέδιο (κρατικό, ελλαδικό και κυπριακό) πώς θα νικήσουμε το κοινό μέτωπο του Αττίλα κατακτητή και του Εγγλέζου αποικιοκράτη; Σχέδιο ανάπτυξης και ενδυνάμωσης όλων των εσωτερικών και εξωτερικών συντελεστών ΙΣΧΥΟΣ, επιδεξιότητας, ευφυΐας, πανουργίας και «αριστοτεχνικών χειρισμών», ώστε ο Ελληνισμός να καταστεί άξιος, πρόθυμος και ικανός, με φρόνημα, γνώση, πίστη και μέσα, να υλοποιήσει αποτελεσματικά, μια σχεδιασμένη, υπομονετική κι επίμονη, ΝΙΚΗΦΟΡΑ πολιτική; Χωρίς Σχέδιο Νίκης, τι είδους είναι, λοιπόν, ο περιλάλητος «αγώνας μας»;

Φ Υ Σ Ι Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ο απότοκο της ανυπαρξίας ελληνικού Σχεδίου Νίκης και της απουσίας κρατικής βούλησης για νίκη, είναι οι ήττες που υφίσταται ο Ελληνισμός. Παλαιές και νεότερες.

Πελώριες, σε διαστάσεις εθνικής καταστροφής το ’74 και αλληλοδιαδοχικές μικρότερες, ίσαμε σήμερα, που συναποτελούν αστιστοίχως τις επάλληλες νίκες του διαιωνιζόμενου στη σκλαβωμένη πατρίδα μας, ατιμώρητου Αττίλα κατακτητή και των διαιωνιζομένων βρετανικών βάσεων ωσαύτως. Που έχουν φτάσει, πλέον, στα πρόθυρα να επιβάλουν τον τουρκικό έλεγχο εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου, διά της επινοήσεως του «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς» και της τουρκικής εκ περιτροπής προεδρίας.

Με επικείμενη τη σχεδιασμένη ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη τους, να αφαιρέσουν από τους Έλληνες το κυπριακό μας κράτος, μετατρέποντάς το σε τουρκο-βρετανικό προτεκτοράτο. Είναι δυνατόν, στην παρακμή όπου έχουμε περιαγάγει εαυτούς, σε αμφότερα τα κράτη μας, ελλαδικό και κυπριακό, να τους αποκρούσουμε; Μπορούμε, άραγε, ν’ αναστηθούμε επιτέλους, ώστε «και ημείς, ως οι παίδες, τα της ΝΙΚΗΣ σύμβολα φέροντες», ν’ ατενίσουμε με βεβαιότητα το τέλος του Γολγοθά και τη Λύτρωση;
Καλή Ανάσταση.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ


Εκδήλωση για την ΕΟΚΑ !!!!

Τιμή στους Ήρωες της ΕΟΚΑ.«Ψηλά οι σημαίες...»

 

Λαμπρή εκδήλωση μνήμης στον κυπριακό ξεσηκωμό.Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΚΑ πραγματοποίησε χθες μεγαλειώδη εκδήλωση μνήμης στο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία» για την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ.

ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΖΑ-ΣΗΜΕΡΙΝΗ
ΘΑΣΟΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
«Απορρίπτουμε την εκ περιτροπής προεδρία»


Πενήντα πέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός της Κύπρου αποφάσισε να εξεγερθεί εναντίον του Άγγλου κατακτητή - αποικιοκράτη. Αψηφώντας την τεράστια δύναμη της βρετανικής αυτοκρατορίας και μη φοβούμενος το θάνατο, ξεκίνησε τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα, με σύνθημα «Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ», έχοντας στόχο την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ και το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης άρχισε με εμβατήρια από την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου, ακολούθησε η άφιξη της φλόγας από τα Φυλακισμένα Μνήματα και η παρέλαση αντιπροσωπιών διαφόρων οργανώσεων που έχουν σχέση με τον Αγώνα της ΕΟΚΑ. Μετά την έπαρση της σημαίας και το προσκλητήριο πεσόντων ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Θάσο Σοφοκλέους, χοροί και τραγούδια. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε δράμα αφιερωμένο στους αθάνατους ήρωες του Απελευθερωτικού μας Αγώνα, Χρίστο Κκέλη και Μιλτιάδη Στυλιανού, που έπεσαν στις 7 Μαρτίου 1957, στην περιοχή Κισσόνεργας - Τάλας Πάφου.

«Γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο»

Η έπαρση της σημαίας σηματοδότησε το ξεκίνημα της εκδήλωσης, με το κοινό να καταχειροκροτεί το άγημα που έφερε την ιερή φλόγα από τα Φυλακισμένα Μνήματα, τον τάφο του Μακαρίου και τον τάφο του Αρχηγού Διγενή. Οι αντιπροσωπίες των συνδέσμων αγωνιστών, ανταρτών, καταδίκων, πολιτικών κρατουμένων και εθνικοφρόνων σωματείων, με τα λάβαρά τους αφού παρέλασαν, έλαβαν θέσεις και παρακολούθησαν τη συνέχεια της εκδήλωσης. Στο προσκλητήριο πεσόντων, που προκάλεσε ρίγη και περηφάνια στους παρευρισκομένους, άγημα καταδρομών απέδωσε τιμές ρίχνοντας πυροβολισμούς. Αναγνώσθηκαν ένα - ένα τα ονόματα των απαγχονισθέντων, των πεσόντων κατά τη μάχη, των πεσόντων κατά τα βασανιστήρια, και αυτών που έγιναν ολοκαύτωμα για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση με την Ελλάδα. Η χορωδία του Συνδέσμου Αγωνιστών και η Φιλαρμονική της Αστυνομίας ταξίδεψαν το κοινό χρόνια πριν, «αναγκάζοντας» μεγάλους και μικρούς, γεμάτους αναμνήσεις, να συνοδεύουν περήφανα τα τραγούδια των ανταρτών της ΕΟΚΑ. Συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική», «Ελλάς - Κύπρος - Ένωσις» και «Κάτω τα χέρια, ομοσπονδιακοί, η Κύπρος είναι ελληνική», έδωσαν παλμό στην εκδήλωση και τόνωσαν το ηθικό των παρευρισκομένων, που άλλοτε φώναζαν μαζί με τους νεότερους και άλλοτε τους χειροκροτούσαν με περηφάνια. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε δράμα αφιερωμένο στους αθανάτους ήρωες του Απελευθερωτικού μας Αγώνα Χρίστο Κκέλη και Μιλτιάδη Στυλιανού, που έπεσαν στις 7 Μαρτίου στην περιοχή Κισσόνεργας - Τάλας Πάφου. Στο δράμα συμμετείχαν επαγγελματίες ηθοποιοί, κομπάρσοι και στρατιώτες από τις Δυνάμεις Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς, καθώς και η χορωδία του Συνδέσμου Αγωνιστών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος κ. Δημήτρης Σιλλούρης. Έλαμψαν με την παρουσία τους, επίσης, οι νέοι από την Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων, το Ελεύθερο Λαϊκό Μέτωπο και η Ελεύθερη Σπουδαστική ΕΝΩΣΙΣ. Η εκδήλωση περατώθηκε με την υποστολή της σημαίας και τον Εθνικό Ύμνο. Εις μνήμην των ηρώων του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ διεξήχθη αιμοδοσία στο χώρο του Σταδίου Ελευθερία, σε συνεργασία των Συνδέσμων Αγωνιστών με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας.

«Ψηλά οι σημαίες...»
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ κ. Θάσος Σοφοκλέους, σε σύντομη ομιλία του, τόνισε ότι με την εκδήλωση αυτή μνημονεύουμε και ευγνωμονούμε τους αγωνιστές μας. Σημείωσε ακόμα ότι οι τραγικές συνθήκες ημικατοχής, που ζούμε, έχουν αποπροσανατολίσει το λαό από τις αξίες του και τους στόχους του και ότι η ασέβεια προς τα ιδανικά μας και η παραχάραξη της ιστορίας δεν πρέπει να εδραιωθούν. Απορρίπτουμε, τόνισε, την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο, είμαστε σταθεροί στις αξίες μας και δεχόμαστε λύση που στηρίζεται στους ευρωπαϊκούς κανόνες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Μιλούμε μόνο για εισβολή, κατοχή, και λύση εννοούμε μόνο όταν φύγει ο τουρκικός στρατός και ελευθερωθεί η κατεχόμενη Κύπρος, από τη Μόρφου μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα. Τελειώνοντας, ο κ. Σοφοκλέους εμψύχωσε τον κόσμο τονίζοντας «ψηλά οι σημαίες, νυν υπέρ πάντων ο αγών». Τέλος στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έδωσε το κλιμάκιο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, που παρουσίασε ελληνικούς χορούς, δίνοντας το «παρών» της και θυμίζοντάς μας ότι ο αγώνας είναι κοινός. Η εκδήλωση μνήμης συνδέθηκε αναπόφευκτα με το συνεχιζόμενο πρόβλημα της πατρίδας μας, την εισβολή και κατοχή. Τα τραγούδια και τα μηνύματα άφηναν μια πίκρα για τη σκλαβωμένη ακόμα υπόσταση της Κύπρου. Ανέφερε ακόμη πως η διατήρηση της μνήμης των αγωνιστών του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα αποτελεί χρέος της πολιτείας αλλά και όλων των πολιτών, γιατί, όπως είπε, οι ήρωες του ’55-’59 «είναι οι καθοδηγητές που δίνουν το παράδειγμα» για να συνεχίσει τον αγώνα του ο κυπριακός λαός.

Τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα
Τελέστηκε χτες στα Φυλακισμένα Μνήματα, στη Λευκωσία, το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του ’55-’59, ενόψει της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου. Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ και σε αυτό παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, ο Αρχηγός της ΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και οι ευρωβουλευτές Ελένη Θεοχάρους και Αντιγόνη Παπαδοπούλου.
Του τρισαγίου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, ο Αρχηγός της ΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης, εκ μέρους του ΑΚΕΛ η βουλευτής του κόμματος Σκεύη Κουκουμά, εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο αναπληρωτής πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, εκ μέρους του ΔΗΚΟ ο αντιπρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, εκ μέρους της ΕΔΕΚ το μέλος της Κ.Ε. Άθως Χαραλαμπίδης, εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λουκής Αυγουστίδης και εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ο εκτελεστικός γραμματέας Σάββας Φιλίππου, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Γεώργιος Θαλασσινός και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ Θάσος Σοφοκλέους. Στη συνέχεια οι οικογένειες και οι συγγενείς των αγωνιστών της ΕΟΚΑ κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια στους τάφους των ηρώων στα Φυλακισμένα Μνήματα. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του τρισαγίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι «το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς που θυσιάστηκαν είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη τους και να τους τιμούμε πάντα».


Οι αιώνιοι εθνομηδενιστές .....

Βανδαλισμοί σε μνημεία ηρώων στη Λακατάμια

 
Συνθήματα και υβρεολόγια στο μνημείο του Κυριάκου Μάτση, στην προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου και στο μνημείο Ηρώων. Έκτακτη σύσκεψη του Δήμου με Αστυνομία, γονείς και σχολικές διευθύνσεις.

Ασχήμιες σε μνημεία από ανεγκέφαλους
Ο τοπικός δήμος συγκαλεί επείγουσα σύσκεψη για αντιμετώπιση του θέματος
ΤΟΥΛΟΥΚΑ ΠΑΡΠΑ

Ημάχη των συνθημάτων που ξέσπασε προ καιρού στη Λακατάμια, καλά κρατεί. Ο τοπικός δήμος, που δεν προλαβαίνει να τα σβήνει, αρνείται να σηκώσει τα χέρια μπροστά στο φαινόμενο και μελετά διάφορους τρόπους για πάταξη του.

Ξημερώματα της Δευτέρας, τα συνεργεία του δήμου Λακατάμιας, βρέθηκαν για άλλη μια φορά, μπροστά στο αποτέλεσμα της νυκτερινής παράνομης δράσης των γνωστών αγνώστων. Το Μνημείο Ηρώων της Λακατάμιας και η προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου έγιναν στόχος βανδαλισμών. Όπως πιστεύεται, οι δράστες, αφού πρώτα κατέβασαν την ελληνική σημαία, στη συνέχεια με μαύρη μπογιά έγραψαν διάφορα συνθήματα. Πριν από λίγες μέρες, εντοπίστηκαν ασχήμιες και στην προτομή του ήρωα Κυριάκου Μάτση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μνημεία στη Λακατάμια γίνονται στόχος τέτοιων πράξεων. Τόσο ο δήμαρχος Λουκάς Ιατρού, όσον και οι Αστυνομία, καταδίκασαν την συγκεκριμένη πράξη και απηύθυναν έκκληση στους δημότες για συνεργασία, στις προσπάθειες τερματισμού τέτοιων φαινομένων, όμως μέχρι σήμερα, καμία κίνηση δεν έχει γίνει που να δίνει ελπίδα για οριστική επίλυση του προβλήματος.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος στον «Φ», οι δράστες δεν δείχνουν διάθεση για να σταματήσουν τις παράνομες πράξεις τους. «Στις αρχές, είπαμε να κάνουμε υπομονή… Τα πρώτα συνθήματα μαζί με ζωγραφιές εμφανίσθηκαν πίσω από μνημείο και αποφασίσαμε να μην στείλουμε συνεργείο για να τα σβήσει, με την ελπίδα ότι δεν θα τους προκαλέσουμε και να αντιδράσουν, λερώνοντας και μπροστά το μνημείο. Τελικά όμως δεν μας σεβάστηκαν και το βράδυ της Κυριακής, έγραψαν συνθήματα και στο μπροστινό μέρος του μνημείου» λέει ο κ. Ιατρού.

Το φαινόμενο της αναγραφής συνθημάτων, είναι συχνό στη Λακατάμια, όπως βεβαίως και σε όλες τις πόλεις και σε αρκετά χωριά. «Πρόσφατα μας έγραψαν συνθήματα στον ανδριάντα του Κυριάκου Μάτση. Συνθήματα γράφουν παντού ακόμη και σε δημόσια κτίρια, σε γήπεδα, σε σωματεία, σε σπίτια παλιά και καινούργια», τονίζει ο δήμαρχος.
Απαντώντας στην ερώτηση εάν μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί τα άτομα που συνηθίζουν να αναγράφουν συνθήματα και να λερώνουν τοίχους και μνημεία, ο δήμαρχος Λακατάμιας είπε ότι δεν έχει καμία σχετική ενημέρωση. «Η Αστυνομία ασχολείται με πιο σοβαρές υποθέσεις και δεν κυνηγά όπως θα έπρεπε τα άτομα που αναγράφουν συνθήματα. Όπως είπα και στον σταθμάρχη της περιοχής, πρέπει να προχωρήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψη ενός τουλάχιστον ατόμου, για να φοβηθούν και οι υπόλοιποι και έτσι να σταματήσει το ανεπίτρεπτο φαινόμενο της αναγραφής συνθημάτων», υποστήριξε. Παρόλα αυτά, πολλές φορές στο παρελθόν, ο Δήμος Λακατάμιας δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον εντοπισμό συνθημάτων σε διάφορα σημεία της επικράτειάς του και αυτό για να μην ενθαρρυνθούν και άλλα άτομα να πράξουν το ίδιο.

Αυτή η ενέργεια όμως, δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, πρόσφατα άγνωστα άτομα άνοιξαν το αμφιθέατρο και έκλεψαν διάφορα αντικείμενα που βρήκαν εκεί. Διέρρηξαν επίσης άλλα δωμάτια του αμφιθεάτρου, στα οποία όμως δεν υπήρχαν αντικείμενα αξίας για να κλαπούν και έτσι οι δράστες αποχώρησαν άπραχτοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αμφιθέατρο δεν υπάρχει κλειστό σύστημα παρακολούθησης των επισκεπτών και έτσι, ήταν αδύνατος ο εντοπισμός των δραστών αφού δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες.

«Ζητούμε τη βοήθεια και της Αστυνομίας αλλά και της οικογένειας για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα. Σημαντική επίσης βοήθεια προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, μπορούν να προσφέρουν τα σχολεία, αλλά και τα σωματεία. Όλα αυτά που αναγράφονται έχουν συνήθως σχέση με το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό οφείλουν τα σωματεία να καλέσουν τους φιλάθλους τους να μην προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις», λέει ο κ. Ιατρού. Όπως αποκαλύπτει, αμέσως μετά τις γιορτές θα συγκαλέσει σε ευρεία σύσκεψη όλα τα οργανωμένα σύνολα της Λακατάμιας και μαζί με το δημοτικό συμβούλιο, να λάβουν από κοινού αποφάσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Το ευχάριστο στην όλη υπόθεση είναι ότι και δεξιοί και αριστεροί, καταδικάζουν την αναγραφή συνθημάτων» τονίζει.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΝΕΟΛΑΙΑ
Ο δήμαρχος Λακατάμιας, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από το πόστο του, δείχνει κατανόηση και υποστηρίζει ότι οι νέοι χρειάζονται και αυτοί τους δικούς τους χώρους για να συγκεντρώνονται. Πρόσφατα πήγε για δύο βράδια στον Αρχάγγελο, κοντά στο έβδομο δημοτικό σχολείο και συνάντησε τους νέους που συγκεντρώνονται εκεί. Του είπαν ότι θέλουν οικήματα στα οποία να συχνάζουν και έτσι άρχισε μαζί τους διάλογο για προώθηση λύσεων στα προβλήματα που τους απασχολούν


Οι αιώνιοι Τούρκοι....

Η καταστροφή της Χίου

 

Ευγένιου Ντελακρουά «Η σφαγή της Χίου» (1824)
Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.

Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.

Έτσι, οι κυρίαρχες τάξεις της Χίου δεν είχαν κανένα λόγο να ξεσηκωθούν κατά των Τούρκων. Το μαρτυρά και η αποτυχία του Τομπάζη τον Απρίλιο του 1821. Οι ντόπιοι πρόκριτοι είχαν και μία σοβαρή δικαιολογία να αντιδρούν στον ξεσηκωμό: η Χίος βρίσκεται σχεδόν δύο μίλια από τη Μικρασιατική ενδοχώρα, με αποτέλεσμα κάθε απόπειρα εξέγερσης να είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Στις 10 Μαρτίου 1822 ο Σάμιος Λυκούργος Λογοθέτης, με την προτροπή του Χιώτη Αντωνίου Μπουρνιά, αποβιβάστηκε στο νησί με 1.500 άνδρες και πέτυχε να συνεγείρει τους ντόπιους, κυρίως τους κατοίκους της υπαίθρου. Οι 3.000 Τούρκοι του νησιού πρόλαβαν να κλειστούν στο Κάστρο και η ολιγοήμερη πολιορκία τους δεν έφερε κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα, καθώς οι άνδρες του Λογοθέτη ήταν ανεπαρκώς εξοπλισμένοι.

Μόλις έφθασε το μαντάτο της εξέγερσης στην Υψηλή Πύλη, ο Σουλτάνος Μαχμούτ Β' την εξέλαβε ως αχαριστία των Χίων, αλλά και ως προσωπική προσβολή, επειδή η αδελφή του καρπούταν από το νησί τον φόρο από τα μαστιχόδεντρα. Έμπλεος οργής διέταξε αμέσως να φυλακιστούν όλοι οι Χιώτες της Κωνσταντινούπολης και εξήντα από αυτούς να αποκεφαλιστούν. Στη συνέχεια έδωσε την εντολή στον αντιναύαρχο Καρά-Αλή πασά να καταπλεύσει στον νησί και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους εξεγερθέντες.

Στις 30 Μαρτίου 1822 και μετά από έντονο κανο- νιοβολισμό, ο Καρα-Αλής αποβίβασε στην ακτή 7.000 άνδρες και με τη συνδρομή της τουρκικής φρουράς κατέστειλε εύκολα και σύντομα την εξέγερση, εκμεταλλευόμενος τον κακό σχεδιασμό της και τις έριδες για την αρχηγία μεταξύ Μπουρνιά και Λογοθέτη. Στη συνέχεια πυρπόλησε όλα τα περίχωρα και την πρωτεύουσα του νησιού και επιδόθηκε σε ανήκουστες σφαγές. Υπολογίζεται ότι από τους 117.000 χριστιανούς κατοίκους του νησιού, 42.000 σφαγιάστηκαν, 50.000 πιάστηκαν αιχμάλωτοι και 23.000 διέφυγαν προς τις επαναστατημένες περιοχές της Ελλάδας και τη Δυτική Ευρώπη. Οι Τούρκοι έχασαν περίπου 600 άνδρες, ενώ αναφέρθηκαν και θύματα μεταξύ των Εβραίων, που διεκπεραιώθηκαν από τη Μικρασιατική ακτή στο νησί για να πλιατσικολογήσουν και επόπτευαν το δουλεμπόριο.

Τα αιματηρά γεγονότα της Χίου προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση στην Ευρώπη. Η κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε και οι τάξεις των φιλελλήνων πύκνωσαν. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις φρικιαστικές σκηνές στις εφημερίδες, ζωγράφοι (Ντελακρουά) τις απεικόνισαν και ποιητές (Ουγκώ, Χέμανς, Πιέρποντ, Χιλ, Σιγκούρνεϊ) έψαλλαν τη θλιβερά καταστροφή. Πολλοί έκαναν λόγο για το ασυμβίβαστο της τουρκικής φυλής με τον ανθρωπισμό, ενώ άλλοι τόνισαν την αδυναμία συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Η ελληνική νέμεση θα έλθει σύντομα, με την ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας του Καρα-Αλή από τον Κωνσταντίνο Κανάρη (6 - 7 Ιουνίου 1822).


Αιωνία Ελλάς !!!!!

Στο φως πέτρινο τείχος ηλικίας 23.000 ετών!!!

Το αρχαιότερο τεχνικό έργο της Ελλάδας, πιθανόν μάλιστα και του κόσμου, βρίσκεται στο σπήλαιο της Θεόπετρας στην Καλαμπάκα και μετρά 23.000 έτη.

Στο φως πέτρινο τείχος ηλικίας 23.000 ετών!!!Πρόκειται για ένα πέτρινο τείχος που είχε κατασκευαστεί στην είσοδο του σπηλαίου περιορίζοντας έτσι το άνοιγμά της κατά τα 2/3. Η κατασκευή αυτή λιθοσωρός για την ακρίβεια - μελετήθηκε και χρονολογήθηκε με τη μέθοδο της οπτικής φωταύγειας στο εργαστήριο αρχαιομετρίας του κέντρου «Δημόκριτος», από όπου χθες παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα. Η ηλικία μάλιστα συμπίπτει απόλυτα με την ψυχρότερη περίοδο της τελευταίας παγετώδους εποχής υποδηλώνοντας ότι οι παλαιολιθικοί οικιστές του σπηλαίου είχαν κατασκευάσει αυτό το τείχος στην είσοδό του προκειμένου να προστατευθούν από το δριμύ ψύχος της εποχής.

Υπολείμματα φωτιάς, εργαλεία από πυριτόλιθο και χαλαζία, πρώιμα κοσμήματα από δόντια ελαφιού, λίθινα εργαλεία και κεραμική έχουν έρθει στο φως στο προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας κατά τις ανασκαφές που διεξάγει εδώ και 25 χρόνια η δρ Νίνα Κυπαρίσση Αποστολίκα, έφορος Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος του ΥΠΠΟ. Οι ανθρώπινοι σκελετοί που έχουν βρεθεί είναι ελάχιστοι. Αντιθέτως, πολλά είναι τα οστά ζώων από όλες τις περιόδους χρήσης του σπηλαίου.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελούν και τα ευρήματα της μεσολιθικής εποχής, που σχετίζονται με την κεραμική και την καλλιέργεια. Είναι καρποί (κριθάρι, σιτάρι, φακή) τόσο σε άγρια (παλαιολιθική εποχή) όσο και σε καλλιεργημένη μορφή, αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι εκείνοι είχαν ανακαλύψει μόνοι τους την καλλιέργεια, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα προσπαθειών χιλιετιών και ίσως όχι από τη μετάδοση εμπειριών λόγω των μετακινήσεων πληθυσμών από τη Μέση Ανατολή.

Το σπήλαιο της Θεόπετρας αποτελείται από μία κύρια αίθουσα 24 Χ 30 μέτρων με μικρές κόγχες στην περιφέρεια, ενώ η είσοδός του είναι αψιδωτή. Ο σχηματισμός του τοποθετείται στην ανώτερη κρητιδική περίοδο, δηλαδή 137 ως 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω. Ουδείς γνώριζε πάντως τη σημασία του ως τη στιγμή που άρχισε η ανασκαφή, οπότε και σταμάτησε να χρησιμοποιείται για τον σταβλισμό ζώων. «Είναι η μόνη προϊστορική θέση του ελληνικού χώρου με ακολουθία επιχώσεων από την ανώτερη και μέση παλαιολιθική εποχή,τη μεσολιθική και τη νεολιθική, γεγονός που αποδεικνύει τη συνέχεια του πολιτισμού στον ελλαδικό χώρο πολύ πριν από τη νεολιθική εποχή» λέει η ανασκαφέας, τονίζοντας τη σημασία του σπηλαίου για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο. Η χρονολόγηση πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα του κ. Ν.Ζαχαριά, επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και του δρος Ι. Μπασιάκου , διευθυντή Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Αναζητώντας τον έλληνα Νεάντερταλ
Ανθρώπινα αποτυπώματα, πιθανότατα τεσσάρων παιδιών- το ένα γυμνό και τα άλλα καλυμμένα-, έχουν αποκαλυφθεί στα βαθύτερα στρώματα του σπηλαίου, όπου τα κατάλοιπα φωτιάς χρονολογήθηκαν με τη μέθοδο του Ανθρακα 14 περίπου στο 45000 π.Χ. Τα αποτυπώματα είναι στη σειρά, το ένα πίσω από το άλλο, και η μελέτη τους μπορεί να οδηγήσει στην αναζήτηση της ύπαρξης του προγενέστερου ανθρώπινου τύπου, και συγκεκριμένα του Ηomo Sapiens Νeanderthalensis. Να σημειωθεί ότι η παρουσία αυτού του ανθρώπου στην Ευρώπη τοποθετείται πριν από 40.000 χρόνια, χρονολογία που ταιριάζει με τις ηλικίες της Θεόπετρας. Ειναι η εποχή πάντως κατά κατά την οποία έγινε η μετάβαση στον σύγχρονο τύπο ανθρώπου, τον Ηomo Sapiens Sapiens. Σε περίπτωση λοιπόν που αποκαλυφθεί στη Θεόπετρα ένας ανθρώπινος σκελετός που να αντιστοιχεί σε αυτές τις ηλικίες, τότε μπορεί να επιβεβαιωθεί αν εκείνη την εποχή υπήρχε ή όχι ο άνθρωπος Νeanderthal και στον ελλαδικό χώρο.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More