31.3.10

Τους πόνεσεεεε ;;;;;

«Καβάλησε» την αριστερά ο Καβαλιέρε


310310-berlusconiΘρίαμβος για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τους συνεργαζόμενους με αυτόν πολιτικούς σχηματισμούς στις περιφερειακές εκλογές στη γειτονική μας Ιταλία. Από δύο περιφέρειες που ήλεγχε, τώρα πλέον έχει έξι. Η αριστερά από 11, πλέον ελέγχει επτά. Και αυτό, παρά την απόπειρα να μπλοκαριστούν οι συνδυασμοί του σε Ρώμη και Μιλάνο (κέρδισε και τις δύο περιοχές), αλλά και την ακατάσχετη σε βάρος του σκανδαλολογία από τον αριστερό Τύπο καθ' όλη τη διάρκεια του 2009 και του 2010.
Ο μεγάλος νικητής των εκλογών, βέβαια, είναι η Λέγκα του Βορρά, η οποία στον ιταλικό Βορρά αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα, με ποσοστά που φθάνουν και το 30% στην Λομβαρδία και το Βένεττο.
Η ρήση του επικεφαλής της Λέγκας Ουμπέρτο Μπόσι ότι «η αριστερά δεν υπάρχει πλέον στο Βορρά», αποτυπώνει με ακρίβεια το μέγεθος της ήττας για τη συμμαχία του Λουίτζι Μπερσάνι, που πλέον ψάχνει να βρει τι πήγε στραβά. Κοινή είναι η διαπίστωση πλέον ότι η επίθεση λάσπης στον Μπερλουσκόνι λειτούργησε ως μπούμερανγκ. Επίσης, οι θέσεις της αριστεράς για τη λαθρομετανάστευση ενόχλησαν το μέσο Ιταλό, ο οποίος εξέφρασε στην κάλπη τη δυσαρέσκειά του για την άνοδο της εγκληματικότητας εκ μέρους των αλλοδαπών και την κάλυψη που τους προσφέρει απλόχερα η ιταλική αριστερά.

Η «καθ' ημάς» δεξιάΚαλές επιδόσεις σημείωσαν και τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα του Μπερλουσκόνι, συνεργαζόμενα όμως μαζί του σε αυτές τις εκλογές. Ειδικά η «La Destra» (Η Δεξιά) στο Λάτσιο κέρδισε το 4% των ψήφων και δύο περιφερειακούς βουλευτές. Επίσης, στην περιοχή της Νάπολης εξέλεξε άλλον έναν.
Η «Forza Nuova» επέλεξε την αυτόνομη κάθοδο και είδε τα ποσοστά της να συμπιέζονται. Μετά την σκανδαλώδη απόρριψη της υποψηφιότητος του γραμματέως της, Roberto Fiore στο Λάτσιο, κατέβηκε σε τρεις περιφέρειες του Βορρά, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στην Λομβαρδία με 0,6%. Ο «δικός μας» Paolo Caratossidis στο Βένετο συγκέντρωσε το 0,4% των ψήφων.
Σε κάθε περίπτωση, η καινούρια ήττα της αριστεράς αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, με την θέση του Μπερλουσκόνι να εδραιώνεται απέναντι στους αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένων και των εσωκομματικών. Η επίδοση δε της Λέγκας είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει μία ακόμη αυστηρότερη πολιτική απέναντι στην λαθρομετανάστευση, καθώς αυτό ήταν και το κυρίαρχο πολιτικός της σύνθημα. Οποιαδήποτε σύγκριση με την Ελλάδα είναι απλώς... απογοητευτική.
www.elkosmos.gr 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More