22.1.11

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

22 Ιανουαρίου.




  • Γεγονότα.
1830: Με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος.
1842: Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της, με πρώτο διοικητή τον Γεώργιο Σταύρου.
1889: Ιδρύεται στη Νέα Υόρκη η δισκογραφική εταιρεία Columbia.
1924: Ο Ράμσεϊ ΜακΝτόναλντ γίνεται ο πρώτος «εργατικός» πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.
1938: Η Ελλάδα νικά την Παλαιστίνη με 3-1 στο Τελ Αβίβ, με δύο γκολ του Κλεάνθη Βικελίδη κι ένα του Αντώνη Μηγιάκη. Είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.
1987: Ο αμερικανός πολιτικός Μπαντ Ντουάιερ αυτοκτονεί μπροστά στις κάμερες, ανοίγοντας μια έντονη συζήτηση για τα όρια της δημοσιογραφίας.
  • Γεννήσεις.
1788: Λόρδος Βύρων, άγγλος ρομαντικός ποιητής. [θαν. 19/4/1924]
1891: Αντόνιο Γκράμσι, ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος, από τους ιδρυτές του Κομουνιστικού Κόμματος Ιταλίας. [θαν. 27/4/1937]
1942: Μίμης Δομάζος, ο στρατηγός του ελληνικού ποδοσφαίρου.
  • Θάνατοι
1901: Αλεξαντρίνα Βικτόρια, πριγκίπισσα του αγγλικού θρόνου, που ως βασίλισσα Βικτόρια σημάδεψε τον 19ο αιώνα στη Μ. Βρετανία. (Βικτωριανή Εποχή) [γεν. 24/5/1819]
1977: Μενέλαος Λουντέμης, συγγραφέας. («Ένα παιδί μετράει τ' άστρα»). [γεν. 1906 ή 1912]
1994: Τέλι Σαββάλας, ελληνικής καταγωγής αμερικανός ηθοποιός. («Κότζακ») [γεν. 21/1/1924]


Τα καθημερινά μας νέα...

Νέα τριήμερη πανελλαδική απεργία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί (2011-01-22) - Express.gr
 Τη συνέχιση πανελλαδικά της απεργίας τους την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (26,27,28,Ιανουαρίου), αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή του , το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτι..(20 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Λάρισα: Απεβίωσε 56χρονος που είχε προσβληθεί από τη «νέα γρίπη» (2011-01-22) - Express.gr
 Ένας 56χρονος, που έπασχε από την «νέα γρίπη», άφησε την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.     Ο άτυχος άνδρας, είχε εισα..(18 σχετικα αρθρα) (3 σχολια)
Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας οι αυξήσεις (2011-01-22) - Zougla.gr
Οι νέες αυξημένες τιμές των διοδίων επιβάλλονται τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Δευτέρας προς Τρίτη, και αφορούν στα διόδια στον δρόμο Κόρινθος- Καλαμάτα, στη Νεστάνη, στην Ελευσίνα κ.λπ.Στο δρόμο Κόρινθο..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πάρτι «τρωκτικών» στα νοσοκομεία (2011-01-22) - Imerisia
Της Ελένης ΠετροπούλουΑπάτες στο ΕΣΥ και το ΙΚΑ που ζημίωσαν με περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ το ελληνικό δημόσιο, αποκάλυψε το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας - Πρόνοιας. Οι επιθεωρητές εντόπισαν παράνομες ακ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων από χώρες των Βαλκανίων (2011-01-22) - Express.gr
 Με την συμμετοχή 10 κομμάτων από 8 χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Ελλάδα) πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, η συνάντηση κομμο..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Προανακριτική για 15 στην υπόθεση Siemens (2011-01-22) - Express.gr
 ΠΟΛΙΤΙΚΗ θύελλα με καταιγισμό αντιδράσεων προκαλεί το πόρισμα της Eξεταστικής Eπιτροπής για τη Siemens, που αναμένεται να παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής την προσεχή Δευτέρα και θα παραπέμπει ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στις 26 Ιανουαρίου συγκαλείται η Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ (2011-01-21) - Capital.gr
Στις 26 Ιανουρίου προγραμματίζεται να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, οπως αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη συνεδρίαση του..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Οι προτάσεις των κομμάτων για την υπόθεση Siemens (2011-01-21) - Express.gr
 Δόθηκαναπό τη γραμματεία της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεσηSiemens τα ονόματα των πρώην υπουργών που προτάθηκαν από τα κόμματα γιανα ερευνηθούν περαιτέρω για τυχόν ευθύνες τους..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Οργισμένη δήλωση Λιάπη για την υπόθεση Siemens (2011-01-21) - Zougla.gr
Ως εξαρχής προδιαγεγραμμένες από την κυβέρνηση χαρακτήρισε, σε δήλωσή του, τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, προσθέτοντας ότι «ένα σκάνδαλο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρείται ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ρωσία: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο (2011-01-22) - Capital.gr
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε πενταόροφο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στην πόλη Ούφα της νοτιοδυτικής Ρωσίας, μετ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Παραιτήθηκε ο Κόουεν αλλά παραμένει πρωθυπουργός (2011-01-22) - Antenna
Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fianna Fail, αλλά θα παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι τις 11 Μαρτίου που θα διεξαχθούν βουλευ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στη Βραζιλία (2011-01-22) - Eleutherotypia
Δεκάδες ακόμα πτώματα περισυλλέχτηκαν στη Βραζιλία ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τις πλημμύρες στους 785 μέχρι στιγμής. Οι επίσημες αρχές ωστόσο εκφράζουν φόβους ότι οι νεκροί θα φτάσουν τούς..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ταινία θα γίνει η ζωή του Ασάντζ (2011-01-22) - Capital.gr
Σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο η ζωή του Αυστραλού ιδρυτή της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, θα γίνει κινηματογραφική ταινία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το σενάριο της ταινίας-θρίλερ που θα γυριστεί στο..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

«Η Ευρώπη στο μάτι του κυκλώνα» (2011-01-22) - Antenna
Στη διαπίστωση ότι για την έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση απαιτείται κυρίως πολιτική βούληση συνέκλιναν οι περισσότεροι από τους ομιλητές της ανοικτής συζήτησης με κεντρικό τίτλο «Το μέλλον της Ευ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
33.500 βγήκαν στην ανεργία τον Δεκέμβριο (2011-01-22) - Eleutherotypia
Σχεδόν 33.500 άτομα προστέθηκαν τον περασμένο μήνα στη μακρά λίστα των ανέργων του ΟΑΕΔ, όπου συνωθούνται πλέον 653.552 άτομα χωρίς εργασία...(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Η κρατική κινεζική τράπεζα ICBC γίνεται η πρώτη που διεισδύει στην αμερικανική αγορά τραπεζικών λιαν (2011-01-22) - Kerdos
Η κινεζική κρατική τράπεζα ICBC, πρώτη στον κόσμο σε χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση, υπέγραψε συμφωνία για την είσοδό της στην αγορά λιανικών τραπεζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Διαμορφώνεται η ατζέντατου ελέγχου της τρόικας (2011-01-22) - Express.gr
 Η ΑΤΖΕΝΤΑ του επικείμενου έλεγχου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το υψηλόβαθμο στέλεχο..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Να πάνε όλοι φυλακή!

Δεν υπάρχει παραγραφή στα πολιτικά σκάνδαλα.


Όλοι συζητούν και συμφωνούν ότι παραγράφηκαν τα αδικήματα των υπουργών για τα διάφορα σκάνδαλα.
Θα τολμήσουμε να διαφωνήσουμε με  νομικούς και συνταγματολόγους ( αν και φαίνεται παράλογο ).

Το άρθρο 86 του Συντάγματος, αναφέρει:
" Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως ο νόμος ορίζει.Απαγορεύεται  η θέσπιση υπουργικών αδικημάτων"...


Το " κατά την άσκηση των καθηκόντων τους " τα λέει όλα.
Οι  όποιες παρανομίες τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους;
Φυσικά όχι. οι παρανομίες δεν αποτελούσαν μέρος των καθηκόντων τους και ΔΕΝ τελέσθηκαν κατά την άσκηση των υπουργικών τους καθηκόντων, αλλά κατά τη ΔΙΑΡΚΕΙΑ των υπουργικών τους καθηκόντων.
Αν ο νομοθέτης ήθελε να καλύψει κάθε παρανομία των υπουργών θα χρησιμοποιούσε τη φράση  κατά τη " ΔΙΑΡΚΕΙΑ..." και όχι κατά την "άσκηση " των καθηκόντων. Σαφώς και δεν αναφέρεται εις τη χρονική διάρκεια των υπουργικών καθηκόντων, αλλά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.
Άλλη είναι η έννοια της "άσκησης των καθηκόντων " και άλλη η διάρκεια.
Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα.
{Αστυνομικός κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, συναντά στο δρόμο ένα άτομο με το οποίο είχε προσωπικές διαφορές. Εξαγριωμένος από όσα είχε πει εναντίον του προ ολίγων ημερών, του επιτίθεται και του δίνει ένα χαστούκι.Αυτός ανταποδίδει το χτύπημα και έρχονται στα χέρια.}

Το ερώτημα είναι: Μπορεί να παραπεμφθεί ο πολίτης για "αντίσταση κατά της Αρχής" ( 167 ΠΚ ) ;
Η απάντηση είναι : ΟΧΙ. Γιατί το όποιο αδίκημα διεπράχθη -και από τους δύο- ΔΕΝ είχε σχέση με την "άσκηση καθηκόντων" ( εν προκειμένω του αστυνομικού ) αλλά διεπράχθη "κατά τη διάρκεια  της υπηρεσίας του "
-Θα είχε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων του εάν πχ εζητούντο τα στοιχεία ή κάποια άλλη ενέργεια που θα είχε σχέση με άσκηση  υπηρεσιακών καθηκόντων.


Η διαφορά είναι ξεκάθαρη.
Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι δεν την βλέπουν οι αρμόδιοι ή ότι δεν γνωρίζουν Ελληνικά.
Απλά δεν θέλουν να τη δουν.
EFENPRESS/b


Το θέμα είναι αν το γνωρίζει ο κ. Παπανδρέου!


Το ξέρατε ότι ο Μπέν Άλι και το κόμμα του ήταν μέλη στη Σοσιαλιστική Διεθνή;


Όπως διαβάζουμε στα blogs antilogos και  filologos10., ο δικτάτορας Μπέν Άλι ( στη φώτο παρασημοφορεί τον σοσιαλιστή «ευεργέτη» της χώρας μας κ. Στρος Καν) και το σοσιαλιστικό του κόμμα, ανήκαν στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην οποία ανήκει και το σοσιαλιστικό κόμμα της χώρας μας (ΠΑΣΟΚ)  και της οποίας Πρόεδρος είναι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός μας κ. Παπανδρέου.

Προφανώς εκεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή, είτε δεν έχουν καλά αντανακλαστικά,.....

Διάβασε τη συνέχεια...


Για την κ. Διαμαντοπούλου!

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΠΕΝΤΕ ολόκληρες σελίδες ρεπορτάζ αφιέρωσε η τοπική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αναδεικνύοντας προβλήματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τίτλο «κάτι σάπιο υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας».

Σήμερα θέλω από το βήμα ....
αυτό να συγχαρώ την δημοσιογράφο κ Λίνα Κοϊνά και τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ για το υποδειγματικά αντικειμενικό ρεπορτάζ και ταυτόχρονα να καταθέσω τη θλίψη και την οργή μου για τα πρόσωπα που δημιούργησαν προϋποθέσεις για αρνητική προβολή του Ιδρύματός μας!

Ο τέως Πρύτανης κ Κουσκουβέλης στο άρθρο του (μέρος του ρεπορτάζ) διατείνεται ότι διαχειρίστηκε σωστά το Δημόσιο Χρήμα και έσωσε από τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου «…σχεδόν 500,000 ευρώ με το δικό του επίμαχο Συμβόλαιο Καθαριότητας του Πανεπιστημίου!»

ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ δηλαδή αφήνει με το κείμενό του να αιωρείται το υπονοούμενο ότι οι προκάτοχοί του Πρυτάνεις κκ Τσιότρας και Βελέντζας είτε ΔΕΝ διέθεταν τις δικές του ικανότητες συνετής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος ή, εάν τις διέθεταν, μάλλον «αμέλησαν» τα καθήκοντά τους (ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΩΝΤΑΣ στα προηγούμενα Συμβόλαια καθαριότητας ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ χιλιάδες ευρώ!!!) Απορίας άξιο είναι ότι λησμόνησε να αναφέρει στο άρθρο του ο τέως Πρύτανης κ Κουσκουβέλης ότι υπήρξε Αντιπρύτανης του προηγούμενου Πρυτανικού Συμβουλίου (που εμμέσως κατηγορεί…)

Ελπίζω ότι οι κκ Τσιότρας και Βελέντζας θα τοποθετηθούν ΑΜΕΣΑ στον ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ υπαινιγμό του κ Κουσκουβέλη!

Μου προξενεί, όμως, αφόρητο άλγος ο περίεργος υπαινιγμός του κ Κουσκουβέλη ότι ο Υφυπουργός κ Πανάρετος ζητώντας την πειθαρχική δίωξη του ιδίου και των Αντιπρυτάνεων κκ Κατρανίδη, Νούλα και Σουμπενιώτη για το Συμβόλαιο Καθαριότητας ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ προθέσεις του Υπουργείου για Κατάργηση του Ονόματος και του Εμβλήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!...

Ως ένα από τα μέλη ΔΕΠ που αγωνιστήκαμε πριν 21 χρόνια για την απόκτηση του τίτλου «Πανεπιστήμιο Μακεδονίας», εποχή που ο κ Κουσκουβέλης ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με το Ίδρυμά μας, θα ήθελα να χαρακτηρίσω ως άκομψο, αναίτιο και δυνητικά ανήθικο τον υπαινιγμό του!

Όταν Δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και το Υπουργείο Παιδείας αναδεικνύουν θέματα που αναδύουν «κακοσμία» και απαιτούν εξονυχιστικό έλεγχο η συνομωσιολογική ερμηνεία αυτών των πράξεων απαιτεί υπενθύμιση στον κ Κουσκουβέλη του γνωστού …«Αιδώς Αργείοι!»

ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ότι ο κ Πανάρετος θα ΑΣΚΗΣΕΙ σύντομα την πειθαρχική δίωξη που αρνήθηκε να ασκήσει ο νυν πρύτανης κ Χατζηδημητρίου (και ο Αντιπρύτανης κ Ζαπράνης που λέγεται ότι υπηρέτησαν σε 3-μελείς επιτροπές που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, και στα Συμβόλαια Καθαριότητας του κ Κουσκουβέλη…)

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα του 5-σέλιδου ρεπορτάζ του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ διαβάζοντάς τα μπορεί κανείς να συμπεράνει – το λέει άλλωστε και το λαϊκό μας ρητό – ότι «όπου υπάρχει τόσος καπνός σίγουρα υπάρχει και…φωτιά!»

Σίγουρα ΔΕΝ είναι δείγμα σοφίας και άσκησης χρηστής διοίκησης για έμπειρα και υπεύθυνα μέλη ΔΕΠ η αιτιολογία ότι ψηφίστηκε θετικά στην πρώτη της εκλογή η κ Φλώρου αλλά καταψηφίστηκε όταν έκανε αίτηση εξέλιξης επειδή τότε κάποιοι συνάδελφοι διάβασαν «…πιο προσεκτικά τα έργα και τις εργασίες της υποψηφίας»…Φυσικά η συγκεκριμένη υποψηφία ήδη έχει πολλές δικαστικές διαμάχες σε εξέλιξη με τα μέλη ΔΕΠ του συγκεκριμένου τμήματος οπότε απαγορεύεται να επεκταθώ…

Στην κείμενη ελληνική Νομοθεσία ούτε και στην δεοντολογία της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας υπάρχει Νόμος που να στοιχειοθετεί ως αδίκημα την «αυτολογοκλοπή» δηλαδή την χρήση ήδη δημοσιευμένου πνευματικού έργου ενός μέλους ΔΕΠ σε μια μελλοντική της εργασία όπως είναι η περίπτωση της κ Λυρούδη που «απολύθηκε» για τον λόγο αυτό από τον ίδιο Πρόεδρο και το ίδιο Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!

Εδώ τα πράγματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι πολύ πιο σαφή καθώς η απολυθείσα ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ αλλά κατά τα λεγόμενά της ο τέως πρύτανης κ Κουσκουβέλης και ο τέως Πρόεδρος του τμήματός της ΔΕΝ έκαναν δεκτές αποφάσεις του ΣτΕ!...Και εδώ υπάρχουν δικαστικές διαμάχες οπότε δεν επιτρέπεται να επεκταθώ…

Οι αιτιολογίες για τα βάσανα που υφίστανται οι κκ Μαυρουδέας και Τσουλφίδης επιδέχονται πολλά και ποικίλα σχόλια ίσως και…χαμόγελα, αλλά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η κατάσταση ΔΕΝ είναι για…χαμόγελα!..

Πολλά τα κενά στη δήλωση κορυφαίου συνδικαλιστή φοιτητή ότι μειώθηκαν τα πάρτι του Σαββατοκύριακου σε χώρους του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «επειδή έχουν ξεπεραστεί ως μόδα» καθώς ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στα αιωρούμενα ερωτήματα του ΠΩΣ επί σειρά ετών οι οργανωτές χρέωναν (όπως λέει το ρεπορτάζ του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ) 5 έως 10 ευρώ για κάθε ποτό ΧΩΡΙΣ να εκδίδουν ΘΕΩΡΗΜΕΝΕΣ από την ΕΦΟΡΙΑ αποδείξεις…

Μπορεί να μειώθηκαν τα φοιτητικά πάρτι - σε αυτό συντρέχουν και οι δεδομένες οικονομικές συνθήκες φοιτητών που ζούνε στην Ελλάδα της τρόικα - αλλά στο ερώτημα ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ τα τεράστια ποσά που συσσωρεύτηκαν από τα αμέτρητα φοιτητικά πάρτι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κανείς δεν…ΑΠΑΝΤΑ!...

Σε χτεσινό άρθρο της τοπικής εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αναφέρονται 2 περιπτώσεις ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τις οποίες ΚΑΝΕΙΣ ακόμη ΔΕΝ τιμωρήθηκε…

Εάν συμβολικά το επίμαχο «Συμβόλαιο Καθαριότητας» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτελέσει την απαρχή της επιβεβλημένης ΚΑΘΑΡΣΗΣ προχωρήστε με θάρρος.

Κύριε Πανάρετε και κ Διαμαντοπούλου, ξεκινήσατε ένα έργο και μια πορεία που ήταν ήδη αναγκαία εδώ και πολλά χρόνια. Τα μεγάλα προβλήματα της Ανωτάτης Παιδείας απαιτούν ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ λύσεις για να προχωρήσουμε μπροστά.

Θα βρείτε αμέτρητους συμμάχους «που τους έσκιαζε η φοβέρα και τους πλάκωνε η σκλαβιά» Πανεπιστημιακών κατόχων θώκων εξουσίας που είχαν «μπερδέψει» το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ με το ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ, την ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ και την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ σε πολλά (εάν όχι όλα) τα ΑΕΙ και ΤΕΙ!...


Ας κάνουμε και λίγο κουστομπολιό...


Επαναλαμβάνουμε ο κ. Δρούτσας σε ποιά δεξίωση βρίσκεται;


Η απόφαση της Βολιβίας για αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το "συνταγματικό" της όνομα συνδέεται με τη στήριξη των Σκοπίων στην πρωτοβουλία της Βολιβίας για νομιμοποίηση του μασήματος φύλλων κόκας.

Η απόφαση της Βολιβίας να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το λεγόμενο συνταγματικό της όνομα, πριν από τρεις ημέρες, συνδέεται με τη στήριξη που παρείχε η ΠΓΔΜ στην πρωτοβουλία της Βολιβίας, στον ΟΗΕ, για τη νομιμοποίηση του μασήματος φύλλων κόκας. Από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσαν ότι η συμφωνία με τη Βολιβία για την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος συνδέεται άμεσα με τη στήριξη των Σκοπίων, σε πρωτοβουλία της Βολιβίας σχετικά με τροποποιήσεις στην Ενιαία Συνθήκη για τα Ναρκωτικά του ΟΗΕ, όσον αφορά το "μάσημα φύλλων κόκας".

"Η κατάθεση παρατηρήσεων (σ.σ. στις τροποποιήσεις της Βολιβίας), όπως και η απόσυρσή τους ήταν απλώς εργαλείο, δια του οποίου επετεύχθη διπλωματική νίκη σχετικά με το ζήτημα που αποτελεί ύψιστο εθνικό μας συμφέρον, δηλαδή την αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας υπό το συνταγματικό όνομα", δήλωσαν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Όπως αναφέρει μερίδα των ΜΜΕ των Σκοπίων, από την πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια δήλωσαν "έκπληκτοι" με την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να αποσύρει τις παρατηρήσεις της κατά της τροπολογίας της Βολιβίας στον ΟΗΕ.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ έχουν καταθέσει παρατηρήσεις στον ΟΗΕ σχετικά με τις τροπολογίες, που εισηγήθηκε η Βολιβία.
Παρατηρήσεις, μεταξύ άλλων χωρών, κατέθεσε και η ΠΓΔΜ, ωστόσο τελικά τις απέσυρε, υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την πρωτοβουλία της Βολιβίας για τη νομιμοποίηση του μασήματος φύλλων κόκας.-


e-typos


Μιά ζωή εγγλέζοι θα είναι! Κάτι ήξερε ο μεγάλος ηγέτης...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Τα βρετανικά έντυπα προεξοφλούν την χρεοκοπία της Ελλάδας χωρίς να περιμένουν το Εurogroup

Της Νατάσας Καντζάβελου, Λονδίνο - H τύχη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη κριθεί για τα βρετανικά έντυπα. Αναλυτές, οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι επισημαίνουν την μονόδρομη λύση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Με απλές μαθηματικές πράξεις η Ελλάδα θα διαπιστωθεί ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και θα είναι η πρώτη χώρα που θα "δοκιμάσει" αυτή τη διαδικασία. Ακόμα κι αν η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να κατευνάσει τους τόνους, σε συνέντευξή της στο ΒΒC, για την τύχη της Ελλάδας, οι επενδυτές στο Λονδίνο αναζωπυρώνουν τα σενάρια χρεοκοπίας, σπέρνοντας το φόβο και τον εκνευρισμό στις αγορές.

Η επόμενη πενταετία για την Ελλάδα μοιάζει με δρόμο στρωμένο με αγκάθια, σύμφωνα με το βρετανικό οικονομικό και πολιτικό περιοδικό Economist, που βλέπει την χώρα να επιβαρύνεται δημοσιονομικά, με φορολογικές αυξήσεις, περικοπές δαπανών και το δημόσιο χρέος της να φτάνει στο 165% του ΑΕΠ το 2015, αν δεν προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Τεκμηριώνοντας τις προβλέψεις του, το περιοδικό τονίζει ότι η Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση, θα πληρώνει 8% με 9% του ΑΕΠ της χώρας σε τόκους το 2015. Όπως σχολιάζεται, αυτό είναι ένα ανυπόφορο κόστος που σημαίνει ότι η Ελλάδα μοιάζει χρεοκοπημένη. Επιπλέον, τραπεζίτες και δικηγόροι διχάζονται για την επερχόμενη πτώχευση της Ελλάδας σε σχέση με το πότε θα συμβεί. Κάποιοι πιστεύουν ότι η δραματική ανακοίνωση θα γίνει το δεύτερο τρίμηνο του 2011 και άλλοι πιστεύουν ότι το τρίτο θα ήταν καταλληλότερο.
Τονίζοντας ότι θάνατος είναι αναπόφευκτος, όπως και η φορολογία, οι αγορές, σε άρθρο των Financial Times, δίνουν υψηλά ποσοστά πιθανότητας στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός των επόμενων πέντε ετών. Σημειώνεται ότι με βάση τις τιμές των ασφαλίστρων πιστωτικού κινδύνου, η Ελλάδα έχει πιθανότητες 60% να πτωχεύσει εντός της επόμενης πενταετίας, ποσοστό υψηλότερο από ασταθείς οικονομίες, όπως η Βενεζουέλα και το Πακιστάν.
Μια χώρα είναι ικανή όταν συλλέγει φόρους, στον βαθμό που καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, είχε επισημάνει η Independent, υπονοώντας ότι τα έσοδα της Ελλάδας δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις της.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βάζει, δικαιολογημένα, φρένο στα σενάρια ότι «η Ελλάδα έχει προτείνει κάποια ήπια αναδιάρθρωση του χρέους», ενώ σχολιάζοντας τις αρνητικές προβλέψεις αναλυτών και αγορών αναφέρει ότι «στην πραγματική οικονομία οι ανθρώπινες αποφάσεις ανατρέπουν τα δεδομένα και τις συνθήκες και μπορούν να μεταβάλουν ριζικά τις προοπτικές».
Πως θα μπορούσε, όμως, να αγνοήσει κανείς τα δεκάδες δημοσιεύματα που υπογράφονται από επικεφαλής οικονομολόγους, όπως του Willem Buiter, που με σιγουριά είχε δηλώσει ότι "η Ελλάδα είναι de facto χρεωκοπημένη" και του Κένεθ Ρογκόφ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που περιέγραψε την οικονομική εικόνα των αδύνατων χωρών της περιφέρειας ως "ζοφερή, που δεν μπορούν να αποφύγουν το σενάριο της αναδιάρθρωσης, όπως η Ελλάδα που έκρυψε την πραγματική δημοσιονομική θέση της". Πώς θα μπορούσε να παραβλέψει κανείς τις αξιολογήσεις οίκων πιστοληπτικής ικανότητας που κατατάσσουν τα ελληνικά ομόλογα στην κατηγορία σκουπιδιών, δημιουργώντας ερωτηματικά για το αν η χώρα θα τα καταφέρει-λίγες μέρες πριν ο οίκος Fitch και τον Απρίλιο του 2010 ο Standard & Poor's.
Είναι ανώφελο η Ελλάδα να παρουσιάζει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα "διαφορετική" από αυτή που βλέπουν ακόμα και όσοι δεν έχουν εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις. Ας μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος που κόστισαν την εικόνα της ελληνικής αγοράς στο εξωτερικό. Αυτή τη μαύρη σελίδα πρέπει να αλλάξει το ελληνικό κράτος με καθαρή σκέψη και ρεαλιστική βάση.
Αποτελέσαμε την επίσημη αρχή της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, τρανταχτό παράδειγμα που "με απατεωνιές κατάφερε να μπει στην ευρωζώνη το 2001, παρέχοντας στοιχεία που μειώνουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά 2,1% σε μέσο όρο, κάθε χρόνο από το 1997", περιγράφει ο Matthew Lynn, οικονομικός αναλυτής του Bloomberg, στο βιβλίο του, "Χρεοκοπία: Η Ελλάδα, το ευρώ και η κρίση χρέους", επισημαίνοντας πως καλύτερη λύση για την κρίση θα ήταν να χρεοκοπήσουμε. Ακόμα χειρότερα, εξηγεί ότι το ευρωπαϊκό κατεστημένο επέλεξε να μη δώσει σημασία σε όλα αυτά. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης δεκαετίας, τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια που υπήρχαν στην ευρωζώνη κατέστησαν τη ζωή ένα μεγάλο πάρτι για τους εύπορους Έλληνες, που ήδη εφάρμοζαν τη φοροδιαφυγή σε επικές διαστάσεις. Όταν οι φορολογικές αρχές εξέτασαν την κατάσταση σε ένα από τα πιο εύπορα προάστια της Αθήνας βρήκαν ότι μόνο 324 άνθρωποι είχαν δηλώσει τις ιδιόκτητες πισίνες τους, όταν οι χάρτες του Google έδειχναν 16.974 γαλάζια ορθογώνια".
Το ελληνικό κράτος έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πώς είναι δυνατό να σταθεί κανείς στην φράση ενός τόσο δυνατού πνεύματος -«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα»- σαν μια ελπίδα ότι η χώρα θα ξαναπερπατήσει, όπως και στο παρελθόν. Ποιο θα είναι το επόμενο θαύμα που θα τη σώσει?

 newscode


Μας ετοιμάζουν για να τους υποδεχθούμε!

Τα τουρκικά σήριαλ και ο Μέγας Αλέξανδρος

Με έκπληξη παρατηρώ ότι τα τουρκικά σήριαλ κάνουν θραύση στην Ελλάδα. Χαρακτηρίζονται εξαιρετικά δημοφιλή, σημειώνουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και απέκτησαν φανατικό κοινό.Η επαφή με την τουρκική γλώσσα είναι καθημερινότητα πλέον. Από την άλλη έχουμε πλέον συνηθίσει την παρουσία τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο αλλά και μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο. Τίτλοι όπως…«Αμηχανία από την παρουσία τουρκικού πλοίου στο Αιγαίο» και «Βγήκε και το Τσεσμέ τσάρκα στο Αιγαίο» δεσπόζουν στα ελληνικά ΜΜΕ.Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος σε ρόλο παθητικού παρατηρητή αρκείται να καταγράφει και να παρατηρεί τις τουρκικές κινήσεις.

Μήπως όλα αυτά είναι τυχαία; Ας θυμηθούμε ένα ιστορικό γεγονός: Ο Μέγας Αλέξανδρος το 327 π.Χ. μπήκε στην Ινδία, αφού νίκησε και κατέκτησε τις ιθαγενείς φυλές. Τον Ιούλιο του 326 π.Χ έφτασε στον ποταμό Υδάσπη, ένα απροσπέλαστο σημείο: Στην απέναντι όχθη του ποταμού παρατάχθηκαν τα στρατεύματα των Ινδών, με αρχηγό τον Βασιλιά Πόρο «πάση δυνάμει». Ο Πόρος διέθετε στρατό, ιππικό και 200 πολεμικούς ελέφαντες. Ήταν σχεδόν αδύνατον να καταφέρουν τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να περάσουν τον ορμητικό ποταμό και να προσπεράσουν τα ινδικά στρατεύματα.
Σημείωση, ήταν η πρώτη φορά που ελληνικά στρατεύματα έρχονταν αντιμέτωπα με πολεμικούς ελέφαντες. Χρειαζόταν μια πολυμήχανη στρατηγική. Ο Μέγας Στρατηλάτης είχε σχέδιο δράσης: Τη νύχτα οδηγησε τα στρατεύματα του σε άλλο σημείο του ποταμού. Ο Πόρος από την απέναντι όχθη έκανε το ίδιο ακολουθώντας με τα δικά του στρατεύματα.Την επόμενη νύχτα πάλι ο Αλέξανδρος οδηγούσε αλλού το στράτευμα του, και πάλιν ακολουθούσε ο Πόρος με τα δικά του στρατεύματα από την απέναντι όχθη. Αυτό έγινε πολλές φορές κι επί πολλές νύχτες. Οι Ινδοί έφτασαν στο σημείο να περιγελούν τη δειλία των αντιπάλων τους αφού δεν τολμούσαν να τους επιτεθούν. Σε κάποιο χρονικό σημείο ο Βασιλιάς Πόρος σταμάτησε να ακολουθεί πάνω-κάτω τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έβαλε λοιπόν σε διάφορα σημεία της όχθης σκοπιές. Τότε ήρθεν ο ευφησυχασμός και η χαλάρωση. Οι Ινδοί είχαν συνηθίσει τα τερτίπια των «απέναντι». Χαλάρωσαν, ευφησυχάστηκαν, υποτίμησαν, συνήθισαν. Ο Μέγας Αλέξανδρος με μία αιφνιδιαστική κίνηση, επιτέθηκε απέναντι. Τα στρατεύματα του επιβιβάσθηκαν σε πλοιάρια και δερμάτινες σχεδίες, γεμάτες χόρτα, και πέρασε τον Υδάσπη σε χρόνο ρεκόρ, κατατροπώνοντας τα ινδικά στρατεύματα. Οι Ινδοί είχαν αιφνιδιαστεί και κυριολεκτικά πιαστεί στον ύπνο. Έχουμε διδαχτεί κάτι από την ιστορία μας; Οι παραλληλισμοί είναι προφανείς.


vatopaidi


Και που δεν κάνει λάθη...

Όμηροι στο Αιγαίο απο τα λάθη Παπανδρέου.

Του Αλέξανδρου Τάρκα - Κίνδυνο εγκλωβισμού της κυβέρνησης στη, διπλωματική και νομική, παγίδα που στήνει η Τουρκία για διαχωρισμό της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου διαπιστώνουν πεπειραμένα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών. Το σήμα συναγερμού της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας διατυπώνεται ενόψει της προσέγγισης που εξετάζουν οι πρωθυπουργοί κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν με την υπογραφή, αρχικά, ενός «κειμένου αρχών», στη συνέχεια με τη διαπραγμάτευση επί του αυξομειούμενου εύρους των ελληνικών χωρικών υδάτων και, τελικά, με την παραπομπή ασαφούς αριθμού εκκρεμοτήτων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Οι επαφές Αθήνας-Άγκυρας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σε πολύ πιο προχωρημένο σημείο απ’ ότι παραδέχεται η κυβέρνηση, όπως αποκαλύφθηκε και στις 27 Νοεμβρίου 2010 στον «Κόσμο του Επενδυτή» από το σύμβουλο έκδοσης της «Α&Δ» Στ. Λυγερό και από τον κ. Δημ. Κωνσταντακόπουλο με τη δημοσιοποίηση τμημάτων απορρήτου εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών.
Με βάση το ίδιο απόρρητο έγγραφο και πρόσθετα στοιχεία διπλωματικών πηγών, το κύριο συμπέρασμα είναι ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος (που δεν έχει μεν άμεση ανάμιξη στις επαφές με την Άγκυρα, αλλά ως εκ της θέσεώς του οφείλει να συναινέσει ή να διαφωνήσει) βρίσκονται ενώπιον δύο ιστορικών αποφάσεων: πρώτον, ισχύει η πάγια ελληνική πολιτική, από το 1974 ως σήμερα, ότι η μόνη διαφορά με την Τουρκία, που μπορεί να παραπεμφθεί στη Χάγη, είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή θα συνταχθεί συνυποσχετικό και για μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως ο καθορισμός του εύρους των χωρικών υδάτων; Και, δεύτερον, η Ελλάδα θα συναινέσει στη «διάσπαση» του εθνικού χώρου της, διαχωρίζοντας το Αιγαίο από το Καστελόριζο;


- Νομική και πολιτική πραγματικότητα
Σύμφωνα με τις έγγραφες αναλύσεις της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας, θα ήταν θανάσιμο λάθος της κυβέρνησης να δεχθεί ότι δεν υπάρχει πλήρης, αδιατάρακτη ενότητα των θαλασσίων συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας από τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο. Πέραν του ότι πρόκειται για μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα, και η νομική επιχειρηματολογία είναι υπέρ των ελληνικών θέσεων. Συγκεκριμένα, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το Καστελόριζο και όλο το νησιωτικό του σύμπλεγμα (συνολικά 13 νησιά) δεν βρίσκονται στο Αιγαίο, αλλά στη Θάλασσα της Λεβαντίνης επικαλούμενη, υπέρ αυτής, σχετικούς χάρτες του Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού. Ωστόσο είναι σαφές ότι ο διαχωρισμός μεταξύ Αιγαίου Πελάγους και Θάλασσας της Λεβαντίνης είναι τεχνητός, όπως έχει αποφανθεί παρεμπιπτόντως γι’ άλλη υπόθεση, μόλις προ τετραετίας, το Διαιτητικό Δικαστήριο. Το Δικαστήριο είχε ρητά προσθέσει ότι παρόμοιοι απλοί γεωγραφικοί προσδιορισμοί ούτε δικαιώματα μπορούν να αναγνωρίσουν ούτε και να αποτελέσουν βάση για νομική οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων.
Τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζουν προς την πολιτική ηγεσία του ότι η εμμονή της Άγκυρας στην εξαίρεση-διαχωρισμό του συμπλέγματος του Καστελόριζου (και ιδιαίτερα της νήσου Στρογγύλης) από τη συνέχεια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου οφείλεται στο ότι επηρεάζει τρία κράτη: την Τουρκία, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Αντίθετα, σε περίπτωση αναγνώρισης της ελληνικής «εθνικής συνέχειας» και πλήρους επήρειας της Στρογγύλης στο οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, τότε η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν κοινή υφαλοκρηπίδα, η οποία θα καταλήγει, νοτιότερα, σε κάποιο τριεθνές σημείο με την Αίγυπτο. Αντίθετα, αν δεν αναγνωριστεί πλήρης επήρεια της Στρογγύλης, τότε η τουρκική υφαλοκρηπίδα θα διακόπτει την ελληνική και την κυπριακή.
Η στάση της Άγκυρας θυμίζει έντονα το γενικότερο πνεύμα και κλίμα της κρίσης των Ιμίων, όταν είχαν αμφισβητηθεί, για πρώτη φορά, οι ιταλοτουρκικές διευθετήσεις του 1932 για τα Δωδεκάνησα (συμφωνία του Ιανουαρίου και συμπληρωματικό πρακτικό του Δεκεμβρίου του ιδίου έτους) που ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα το 1948. Σε αντίθεση με τα σημερινά όψιμα τουρκικά επιχειρήματα, τα νομικώς πανίσχυρα κείμενα του 1932 αναγνωρίζουν ότι τα 13 νησιά του Καστελόριζου ανήκουν διοικητικά και έκτοτε είναι πλήρως ενσωματωμένα στα Δωδεκάνησα, οπότε δεν μπορεί να τεθεί καν ερώτημα «απομόνωσής» τους και μειωμένης επήρειας στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

- Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και η επήρεια των νησιών
Η ανησυχία των στελεχών της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας είναι, μήπως, στο πλαίσιο της διμερούς προσέγγισης, η κυβέρνηση υπονομεύσει (ασφαλώς άθελά της) βασικά ελληνικά επιχειρήματα ως προς το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας. Γιατί κι αν ακόμα δεν υπάρξει τελικά ούτε «κείμενο αρχών» ούτε παραπομπή διαφορών στην υφαλοκρηπίδα, το βέβαιο είναι ότι οι θέσεις των δύο χωρών, όπως τώρα διαμορφώνονται και διατυπώνονται, θα επηρεάσουν το πολιτικό και νομικό πλαίσιο και των πολλών επόμενων ετών.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζεται πως βασική ελληνική αρχή παραμένει ότι η υφαλοκρηπίδα οριοθετείται με την αρχή της ίσης απόστασης-μέσης γραμμής νησιωτικών και ηπειρωτικών σημείων. Επίσης, βάσει της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, όλα τα νησιά έχουν και αιγιαλίτιδα ζώνη και συνορεύουσα ζώνη και αποκλειστική οικονομική ζώνη και υφαλοκρηπίδα. Το συγκεκριμένο άρθρο της σύμβασης, το 121 παρ. 2, δεσμεύει, εθιμικά και τα κράτη πουν δεν έχουν προσχωρήσει σε αυτήν. Κατά τη διεξαγωγή των διερευνητικών επαφών, η Άγκυρα έχει επικαλεστεί την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου της σύμβασης για τους «βράχους», οι οποίοι δεν μπορούν να συντηρήσουν οικονομική δραστηριότητα και, κατά συνέπεια, δεν δικαιούνται οικονομική ζώνη και υφαλοκρηπίδα. Στην παρούσα χρονική συγκυρία και με δεδομένη την, παραδοσιακά, «αργή» εξέλιξη του διεθνούς δικαίου δεν μπορεί να διευκρινιστεί με ασφάλεια πώς ορίζεται η ανθρώπινη οικονομική δραστηριότητα σε βραχώδεις νησίδες. Άλλωστε έχουν συμπληρωθεί μόλις 16 χρόνια από τη θέση σε ισχύ της νέας Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας. Επίσης, δεν μπορεί να γίνει εθιμική εφαρμογή ισχύος της παραγράφου 3, οπότε εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας ότι κάθε μορφής νησιωτικός συσχετισμός διαθέτει όλες τις θαλάσσιες ζώνες.
Ως προς τη μέθοδο της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, είναι γνωστό ότι υπάρχουν αντίθετες τάσεις εντός του επιστημονικού κλάδου του διεθνούς δικαίου, καθώς άλλοι προκρίνουν την αρχή της μέσης απόστασης-μέσης γραμμής κι άλλοι εμμένουν στην αρχή της ευθυδικίας με ανάλυση όλων των συνδεόμενων στοιχείων. Παρά τις αντικρουόμενες απόψεις, οι περισσότερες σχετικές διμερείς συμφωνίες, διεθνώς, έχουν υιοθετήσει, όπως και η Ελλάδα, την αρχή της ίσης απόστασης-μέσης γραμμής που κατοχυρώνεται πλέον και από τη νομολογία. Η ίδια, και «ντε φάκτο», επικράτηση της αρχής της ίσης απόστασης παρατηρείται και ως προς την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.
Προς αντιμετώπιση αυτής της πραγματικότητας, το υπουργείο Εξωτερικών διαπιστώνει πως είναι αναμενόμενο η Τουρκία να καταφεύγει στη θεωρία της «μειωμένης επήρειας», ώστε να υποστηρίξει ότι στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου δεν έχουν όλα τα νησιά υφαλοκρηπίδα ή ότι πρέπει να εφαρμοστεί η –σχετικά, νέα από πλευράς διεθνούς δικαίου- αρχή της αναλογικότητας. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, θα πρέπει να υφίσταται αναλογία μεταξύ του μήκους των ακτών και της περιοχής της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης που θα οριστεί υπέρ κάθε κράτους.
Με δεδομένα όλα αυτά τα στοιχεία, είναι εμφανές ότι, για πολιτικούς και νομικούς λόγους, η Ελλάδα μόνον να κερδίσει έχει από την εμμονή στη «συνέχεια και συνοχή» της επικράτειάς της και των θαλασσίων συνόρων της από τον Έβρο ως το Καστελόριζο. Στην περίπτωση παραπομπής και κρίσης του ζητήματος στη Χάγη, το Δικαστήριο θα προχωρήσει βέβαια σε «διαίρεση» της επίδικης περιοχής, αλλά μόνον στο πλαίσιο μιας εσωτερικής διαδικαστικής λειτουργίας του. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να πράξει το ίδιο πρώτη, διαιρώντας την περιοχή του Καστελόριζου με δική της πρωτοβουλία. Μια τέτοια απευκταία κίνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου θα προκαλούσε δυσμενείς νομικές και πολιτικές επιπτώσεις ως προς την οριοθέτηση, συνολικά, της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ως προς το εύρος των χωρικών υδάτων και, γενικότερα, ως προς όλα τα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο.

antinews


Σιγά - σιγά θα βγούν όλα στην φόρα!


 

ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ.


Ιστοσελίδα του περιοδικού Αζινλίκτσα 11-1-2011.

Δρούτσας : Το αίτημα για εκλογή μουφτή συζητήθηκε στο Ερζερούμ.
• Ο ΥΠΕΞ Δρούτσας μετέχοντας στην εκπομπή ¨Πρώτη γραμμή ¨ του καναλιού ΣΚΑΙ απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.
Όταν τον ρώτησαν ¨Θα δεχτείτε εκλογή μουφτήδων στη Δυτική Θράκη ;¨ ο υπουργός εξωτερικών Δρούτσας απάντησε λέγοντας ¨όλα αυτά τα θέματα τέθηκαν στο Ερζερούμ¨.
……………….
……………..
Σχόλιο : Όταν πριν από ένα περίπου χρόνο τους είχαν κατηγορήσει στη βουλή πως διαπραγματεύονται με την Τουρκία θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες, το διέψευδαν... Πότε θα ξεκουμπιστούν  επιτέλους ; Πότε ;


Να μη ξαναζητήσει τίποτα. Δεν τον θέλουμε στο Ελληνικό κοινοβούλιο!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΝΤΑΤΖΗ.

Εφ. Μιλλέτ 13-1-2011.

Ο βουλευτής Μάντατζη μίλησε ανοιχτά.
¨Εάν την επόμενη περίοδο δεν υπάρξει εξέλιξη σε τουλάχιστον ένα από τα μειονοτικά προβλήματα, δεν θα βγω να ξαναζητήσω ψήφο από αυτό το έθνος¨
Ο Τούρκος μειονοτικός βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη οργάνωσε στις 9 Ιανουαρίου μια συζήτηση με τον μειονοτικό τύπο. Στην συγκέντρωση αυτή εκτός από κάποια ΜΜΕ, μετείχε όλος ο μειονοτικός τύπος. Ο βουλευτής Μάντατζη απάντησε με ειλικρίνεια στις απαντήσεις των δημοσιογράφων.
…………………………………….
Αξιότιμοι φίλοι δημοσιογράφοι σας καλωσορίζω όλους. Σας ευχαριστώ που βρήκατε χρόνο να έλθετε. Εύχομαι το 2001 να είναι καλύτερο και πιο τυχερό και για την μειονότητα μας και για τον κόσμο όλο. Στο διάστημα των 3 ετών που είμαι βουλευτής πρώτη φορά οργανώνουμε μια τέτοια συγκέντρωση. Μακάρι και στο μέλλον περιοδικά να συνεχίσουμε να τα λέμε με τον τύπο. Στόχος μας είναι μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση στα ερωτήματα σας και κατά το δυνατόν να βρούμε την αλήθεια. Ξέρετε ότι το 2010 ήταν ένα πολύ κινητικό έτος. Ιδιαίτερα οι τελευταίοι μήνες του 2010, για την μειονότητα μας ήταν πολύ κινητικοί. Μετά τις εκλογές του 2009 μπήκα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως κυβερνητικός βουλευτής. Επί ένα χρόνο κάναμε ότι μπορούσαμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι μας στην καθημερινή ζωή τους, ενώ προβήκαμε και σε προσπάθειες για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της μειονότητας. Αυτά τα παρακολουθήσαμε στενά. Οι τελευταίοι μήνες του 2010 ήταν μια περίοδος στην οποία συζητήθηκαν περισσότερο τα μειονοτικά θέματα. Εμείς σχετικά με τα μειονοτικά θέματα ελπίζουμε πως θα βρεθεί μια λύση η οποία θα είναι επωφελής για την μειονότητα και θα μπορεί να είναι αποδεκτή από όλους. Σε αυτή τη χώρα όμως είναι δύσκολο να σκύψει κάποιος σε αυτά τα προβλήματα. Είναι πραγματικά δύσκολο να επέλθει λύση. Η για να το πω αλλιώς, για να επέλθει λύση χρειάζεται ισχυρή πολιτική θέληση. Το επόμενο διάστημα θα δούμε αν αυτή η πολιτική θέληση υπάρχει ή όχι στην κυβέρνηση μας και στον πρωθυπουργό μας. Στο μεταξύ υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών ένα ωραίο περιβάλλον, το οποίο παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς. Μακάρι σκεφτόμαστε αυτή η προσέγγιση να αποβεί θετικά και για τους λαούς των δύο χωρών, αλλά και για τις μειονότητες που αυτές οι χώρες φιλοξενούνε. Προς αυτή τη κατεύθυνση είναι η ελπίδα μας.
Ξέρετε ότι το 2010 ο πρωθυπουργός του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε την Αθήνα. Πραγματοποιήθηκαν ιδιαίτερα ευρείς συνομιλίες. Μετέπειτα συνεχίστηκαν οι σχέσεις και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών. Πρώτο σημείο αυτό. Δεύτερο σημείο οι τοπικές εκλογές και οι ανεξάρτητες λίστες που έστησε η μειονότητα. Ακολούθως άρχισαν να τίθενται στην επικαιρότητα τα μειονοτικά θέματα, και ίσως κατ΄ αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά τέθηκαν στον τύπο. Ειπώθηκαν διάφορα. Υπήρξαν διάφορες παρεξηγήσεις. Στο μεταξύ πάλι συνεχίζονται οι δίκες σε βάρος του μειονοτικού μας τύπου, και αναφέρομαι στις ποινές που επιβλήθηκαν στις εφημερίδες Μιλλέτ και Γκιουντέμ. Στο πλαίσιο όλων αυτών που περιέγραψα, θα προσπαθήσω με ειλικρίνεια να απαντήσω σε κάθε σας ερώτημα.¨
…………………………….
¨Εάν εμείς σε αυτή τη χώρα κολλάμε ακόμα με το ύψος των μιναρέδων, αυτό δεν μπορούμε να το συνδέσουμε με την δημοκρατία. Πρόκειται για έναν περιορισμό στην θρησκευτική ελευθερία. Βλέπω το εξής. Όλοι ξέρουν πόσο δίκαια είναι τα αιτήματα μας. Ξέρουν τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Όμως όταν έρθουμε στο θέμα της επίλυσης, κανείς δεν μπορεί να επιδείξει την αναγκαία και θαρραλέα πολιτική θέληση. Δεν κάνουν το βήμα που περιμένουμε¨.
………………………………..
¨Το θέμα του Μουφτή είναι ένα θέμα που η συζήτηση γύρω του, άναψε τον Μάιο μετά την επίσκεψη του κυρίου Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στη Αθήνα. Για χρόνια η μειονότητα μας έχει το θέμα του μουφτή. Η λύση για κάποιος σε αυτό το θέμα είναι οι εκλογές. Για κάποιους άλλους ο διορισμός. Στο θέμα αυτό ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, αλλά την τελευταία λέξη θα την πούνε οι δύο χώρες. Εμείς ότι συμφωνήσουν οι δύο χώρες θα το στηρίξουμε. Φυσικά πρέπει αυτό το τέλος να είναι προς όφελος των συμφερόντων της μειονότητας, δεν πρέπει να είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε. Εδώ θέλω να θίξω ιδιαίτερα το θέμα των δικαστικών αρμοδιοτήτων του μουφτή. Βγήκαν ειδήσεις πως είμαστε υπέρ της αφαίρεσης των δικαστικών αρμοδιοτήτων από τον μουφτή. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτε τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση αναφέραμε πως οι δικαστικές αρμοδιότητες του μουφτή είναι ένα κερδισμένο δικαίωμα και ταυτόχρονα μέρος της κουλτούρας μας. Σχετικά με το θέμα αυτό, στις προτάσεις που υποβάλλαμε κατά τις συναντήσεις μας στην Τουρκία, αλά και στις προτάσεις προς τους υπουργούς εδώ, είπαμε πως πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνουνε οι δικαστικές αρμοδιότητες. Εντέλει να πως το εξής. Πρέπει πλέον να επιλυθεί αυτό το θέμα. Σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν γίνει τόσο στενές, βρίσκω άκαιρο και απρεπές την επιμήκυνση της θητείας του διορισμένου μουφτή στην Κομοτηνή. Ήταν λάθος. Εγώ ως βουλευτής, να μην έχει κανείς αμφιβολία πως όπως μέχρι τώρα έτσι και παραπέρα, θα είμαι μαζί με τον μουφτή που επέλεξε ο λαός μας¨


Τα καρντάσια μας οι σφαγείς!


Υπερήφανος σφαγέας, τα 78 κεφάλια Κούρδων που δολοφόνησε, επικαλέστηκε ως προσωπικό του τρόπαιο - παράσημο και ως «τεκμήριο υπεράσπισής» του, στη δική της «Εργκένεκον» στην Τουρκία, ο συνταγματάρχης ε.α. Αρίφ Ντογάν («Π» 19.1.11). Είν’ η ίδια υπερηφάνεια σφαγέα, με την οποία καμάρωνε, Ιανουάριο του 2009, στην τηλεόραση ότι εκτέλεσε εν ψυχρώ 10 δεμένους Ε/κ αιχμαλώτους κι έναν 19χρονο που τον έφτυσε στα μούτρα το 1974, υπηρετώντας στις μονάδες του Αττίλα, ο Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς.

Ο Αρίφ Ντογάν διετέλεσε επικεφαλής της τουρκικής ΚΡΑΤΙΚΗΣ υπηρεσίας σφαγών των Κούρδων, της JIDEM, την οποία συγκρότησε το 1987 η Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), ως «υπηρεσία πληροφοριών Στρατοχωροφυλακής», με πρώτον επικεφαλής τον μετέπειτα δολοφονηθέντα (από τους ιδίους) ταγματάρχη Τσεμ Ερσεβέρ. Η ΔΕΠ ήταν η ανέλιξη του Γραφείου Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ), που από το 1958 συγκρότησε και διοικούσε ώς το 1974 την ΤΜΤ στην Κύπρο. Ο Ντογάν κατέθεσε ότι ο ίδιος συγκρότησε και την τουρκική «Χεζμπολάχ». Ισλαμική οργάνωση σφαγής των «άπιστων» Κούρδων, στελεχωμένη, τότε, από ομοϊδεάτες του νυν πρωθυπουργού Ερντογάν, που μαζί του μετείχαν στο κόμμα του Ερμπακάν.

Αιμοσταγή τμήματα του τουρκικού Κράτους - Σφαγέα, στις από το 1984 επιχειρήσεις Γενοκτονίας των Κούρδων. Τους οποίους, Κούρδους, είχε χρησιμοποιήσει, ως όργανά του, το 1915 το κράτος των Νεοτούρκων και το 1919-22 ο Κεμαλισμός, για τις Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικρασίας. Πράγμα για το οποίο ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ τη νοσταλγία του και ο ΝΥΝ υπ.Εξ. της Τουρκίας Νταβούτογλου, στις σελίδες 669 επ. του βιβλίου του, «Στρατηγικό Βάθος»… Υπενθυμίζεται η φωτογραφία των Τούρκων στρατιωτών που πόζαραν υπερήφανοι κρατώντας κι επιδεικνύοντας τα κομμένα κεφάλια Κούρδων ανταρτών, που είχε δημοσιεύσει αρχές του ’90 η αγγλόφωνη εφημερίδα «The European». Λίγα μόλις χρόνια προτού, παρόντων επιτόπου όλων των επίσημων εκπροσώπων του τουρκικού κράτους και του κατοχικού καθεστώτος του, στην Κύπρο, τα όργανά του, δολοφονήσουν, μπροστά στις κάμερες των τηλεοράσεων, Αύγουστο 1996 στη Δερύνεια, τους Τάσο Ισαάκ και Σολάκη Σολωμού…



Μόνος ΑΠΟ όλους τους εν εξουσία σε Αθήνα και Λευκωσία, ο πρόεδρος του Ελλα-δικού μας κράτους Κάρολος Παπούλιας, επιμένει να θυμάται: «Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο», δήλωσε υποδεχόμενος στην Αθήνα τον πρόεδρο Σαργκισιάν της Αρμενίας. Και ατιμώρητος έκτοτε ο βάρβαρος δεν έπαυσε να κατακρεουργεί…

Του Λάζαρου Μαύρου
Σημερινή


Να παρουσιάσουμε και εμείς τον πολυσυζητημένο Φαήλο!

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.

Δομικό στοιχείο της παρακμής, που οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού, είναι κι ο Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός.
Από ελεγκτής της εξουσίας κι ανεξάρτητος παράγοντας διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, σε πολλές περιπτώσεις, κατρακύλησε σε περιτύλιγμα για cd και dvd. Όργανο μιας παρασιτικής ολιγαρχίας, «δολοφόνος προσωπικοτήτων», χειραγωγός συνειδήσεων, φερέφωνο προπαγάνδας και Καιάδας ειδήσεων και συνειδήσεων.
Πως ήταν η στάση των Ιρλανδικών ΜΜΕ στην πρόσφατη κρίση, όπου καθημερινά και σε ζωντανή μετάδοση οι Δημοσιογράφοι ξεφτίλιζαν τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς και έτριβαν στα μούτρα της κοινωνίας την ωμή αλήθεια; Ε, καμμία σχέση.

Προέκταση των εργολάβων και προμηθευτών, τα παθητικά μαγαζιά της «ενημέρωσης», ήταν και είναι σε κάποιες περιπτώσεις «έξοδα παραστάσεως» των εξωθεσμικών κέντρων για να παίρνουν έργα, να πουλάνε όπλα ή για να επιβάλλουν πολιτικά πρόσωπα που θα τους επιτρέψουν να πάρουν έργα ή να πουλήσουν όπλα. Έτσι στο σύνολο της η μπίζνα, τουλάχιστον μέχρι προ κρίσης, ήταν κερδοφόρα. Τώρα όμως…
Αδιαφανή οικονομικά κι ενίοτε αφανής η ιδιοκτησία, μέσω αχυρανθρώπων. Κάθε «νταβαντζής» κι ο «αυτοφωράκιας» του. Φοροδιαφυγή και θεσμική ακροβασία μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας στον τρόπο λειτουργίας τους, συνιστούν ένα εξωθεσμικό όνειδος για την δημοκρατία μας αλλά και για κάθε έννοια καλώς εννοούμενου επιχειρείν.

Κλίκες της «πολιτικής ορθότητας» αλληλοπροωθούνται και στελεχώνουν μηχανισμούς μαζικής παραπληροφόρησης, που αποστολή έχουν να αποκρύψουν και διαστρεβλώσουν γεγονότα, να προωθήσουν χωρίς όρους κι αναστολές τα συμφέροντα της παρασιτικής ολιγαρχίας και ξένων εντολοδοτών, να χτυπήσουν άξιους κι ικανούς, να εξυψώσουν κι ηρωοποιήσουν πρόθυμους και χρήσιμους «ηλίθιους».

Το καθήκον αληθείας, η αντικειμενικότητα κι η υποχρέωση διασταύρωσης της είδησης, οι στοιχειώδεις συναλλακτικές υποχρεώσεις του Τύπου απέναντι στο κοινό, είναι απλώς ανέκδοτο.
Θα σας πω μια ενδεικτική ιστορία που μου αφηγήθηκε ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος. Μια φορά κι ένα καιρό, πριν πολλά χρόνια, ένα αστόπαιδο, που ‘χε το προοδευτιλίκι στο κούτελο, ήταν τότε και της μόδας, πήγε στην Αμερική, όπου δούλευε και σπούδαζε, όπως χιλιάδες άλλοι.

Εκεί μαζί μ’ έναν άλλο Έλληνα, κολλητό του, επίσης της πολύ βαριάς «αριστεράς», κάνανε μια ψιλοκομπίνα για να μιλάνε τζάμπα στο τηλέφωνο με τους συγγενείς και φίλους τους στην Ελλάδα. Συνηθισμένα ρωμέϊκα πράγματα. Αυτό που δεν ξέρανε όμως, είναι ότι στις ΗΠΑ οποιαδήποτε κλοπή, απάτη κλπ, σε σχέση με το ταχυδρομείο ή την τηλεφωνία, είναι ομοσπονδιακό αδίκημα. Θέλετε από σύμπτωση, θέλετε γιατί τους παρακολουθούσανε λόγω φρονημάτων κι άλλων δραστηριοτήτων, τους σβέρκωσε το FBI. Τους ετέθη ένα πολύ απλό δίλημμα.

Ή θα δεχόντουσαν να δουλέψουν για την Υπηρεσία (μία είναι η Υπηρεσία) ή θα εξασφάλιζαν μερικά χρονάκια διακοπές σε ευαγές ομοσπονδιακό ίδρυμα μαζί με τον Ληρόϋ Ουάσινγκντον και την παρέα του, που ισοβίτες γαρ, θα εκτιμούσαν πολύ τα τρυφερά ελληνάκια. Ως γνήσιοι ιδεολόγοι διάλεξαν την κουρτίνα ένα κι έτσι το καλόπαιδο αυτό ξεκίνησε να κάνει δουλειές για την μεγάλη μας φίλη και σύμμαχο. Κι όπως λένε οι σοφοί αμερικάνοι, once a marine, always a marine. Ο τύπος γύρισε στην Ελλάδα μεταλλαγμένος και με καινούργιο αφανές αφεντικό. Ικανός και πρόθυμος, με τις υπηρεσίες του δημιούργησε καλές σχέσεις με παράγοντες των ΗΠΑ κι από τα ΜΜΕ που εργάστηκε, προωθούσε και προωθεί, πάντα με την σοβαροφάνεια του, την ατζέντα, όσο αντιδημοφιλής κι αν είναι αυτή. Στην παράδοση Οτσαλάν υπέρ των Τούρκων και των Αμερικανών με κάλυψη στον Σημίτη. Στους βομβαρδισμούς της Σερβίας υπέρ της επέμβασης.

Στο Σχέδιο Ανάν διαπρύσιος κήρυκας του ΝΑΙ. Στα ελληνοτουρκικά αβανταδόρος των Τούρκων και στο ψευδομακεδονικό αβανταδόρος των επιγόνων του Ιβάν Μιχαήλοφ, φίλου και συνεργάτη του Χίμλερ, ιδρυτή των σκοπιανών βοηθητικών ταγμάτων των SS, κολλητού του γεονοκτόνου Άντε Πάβελιτς, του Κροάτη αρχηγού της αιμοσταγούς Ουστάσα, μπροστά στον οποίο ο Ράϊνχαρτ Χάϋντριχ ήταν αρσακειάδα. Στιλβωτής του Μνημονίου και κάθε αντιλαϊκής πολιτικής, υβριστής και συκοφάντης κάθε πατριωτικής φωνής, πρόθυμος αναμεταδότης κάθε παραπληροφόρησης, στέκεται σταθερά αντίθετος στο εθνικό συμφέρον και «πουσάρει» με το αζημίωτο, υποθέτω, διάφορα συμφέροντα, από πολιτικές φιλοδοξίες γόνων κι επιγόνων, μέχρι περιβαλλοντικές μπίζνες κολλητών του. Την ιστορία μου την αφηγήθηκε κραταιός παράγων της Ομογένειας, από αυτούς που πέτυχαν το αμερικάνικο εμπάργκο κατά της Τουρκίας την περίοδο 1974-1977.

Ο εν λόγω, θέλοντας να την επιβεβαιώσει, μου είπε ότι απευθύνθηκε σε WASP φίλο του, που διετέλεσε Διευθυντής της ακατανόμαστης Υπηρεσίας. Η απάντηση που έδωσαν οι παλιοί υφιστάμενοί του στον φλεγματικό Αμερικάνο, όταν ρώτησε για τους δυο Έλληνες, ήταν “we cannot reveal any information, because the file is still active, open” («δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε οποιαδήποτε πληροφορία, γιατί ο φάκελος είναι ακόμη ενεργός, ανοικτός»)! Πάντως αυτά κυκλοφορούν, από το μαρτυρικό Βελιγράδι ως το κλεινόν Άστυ και τα χωριά της Μακεδονίας μας.
Αλήθεια ή ψέματα; Ποιος ξέρει; Αν ναι, τότε θα υπάρχουν και χαρτιά…Πάντως έκτοτε αλλιώς βλέπω, διαβάζω κι ακούω τον εν λόγω. Απλώς μου κάνει εντύπωση μια επίμονη στάση. Όπου κείται το εθνικό και λαϊκό συμφέρον, κοιτάζω απέναντι κι αυτός ο τύπος και μερικοί άλλοι πάντα στέκονται εκεί…. Σύμπτωση;

* Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (19-1-2011)


Εμείς τι κάνουμε κ. Βενιζέλε;

Του Χρήστου Μηνάγια

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Εμπορικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης Σπάρτη (Isparta) Ηasan Huseyin Kacikoc, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων ∆υνάμεων, στις 21-1-2011,θα προβεί στη διενέργεια διαγωνισμού για την κατασκευή έργων υποδομής στο αεροδρόμιο Suleyman Demirel της παραπάνω πόλεως, στα πλαίσια του σχεδιασμού μεταστάθμευσης της Σχολής Αεροπορίας Στρατού Etimesgut της Άγκυρας στη Σπάρτη.

Ο διαγωνισμός αυτός περιλαμβάνει την κατασκευή υποστέγων ελικοπτέρων αεροσκαφών, ελικοδρομίων, διαδρόμων προσγείωσης μικρών αεροσκαφών,κέντρου συντήρησης-επισκευών, κοιτώνων προσωπικού, αιθουσών συσκέψεων και διδασκαλίας, σταθμό Α΄ Βοηθειών κ.λπ. Ταυτόχρονα η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από το βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Sait Dilek, ο οποίος γνωστοποίησε ότι τα σχετικά πρωτόκολλα παραχώρησης γης είχαν υπογραφεί πριν από 2 χρόνια, ενώ τα έργα υποδομής προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 2,5 έως 4 ετών.

Για την καλύτερη κατανόηση των κινήσεων της Άγκυρας σχετικά με την αεροπορία στρατού, αλλά και το είδος της διαμορφούμενης τουρκικής απειλής, παρατίθενται τα ακόλουθα στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στο βιβλίο του συντάκτη του παρόντος άρθρου με τίτλο: «Η γεωπολιτική στρατηγική και η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας», εκδόσεις Τουρίκη, (σελ. 164:166)

«Στις 15:8:2003, στα πλαίσια του προγράμματος Kuvvet 2014 (∆ύναμη:2014) που αφορά στην αναδιοργάνωση των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων συγκροτήθηκε η τουρκική ∆ιοίκηση Αεροπορίας Στρατού (ΚΗΚ) στην οποία υπήχθησαν τα τέσσερα συντάγματα αεροπορίας στρατού, τα οποία μέχρι τότε υπάγονταν στις τέσσερις στρατιές.

Η ΚΗΚ εδρεύει στην Άγκυρα και ο διοικητής της είναι υποστράτηγος. Συνεπώς, οι δυνάμεις που υπάγονται στη ∆ιοίκηση Αεροπορίας Στρατού είναι: το 1ο Σύνταγμα Αεροπορίας Στρατού με έδρα την Άγκυρα, το 2ο Σύνταγμα Αεροπορίας Στρατού με έδρα τη Μαλάτια (Μalatya) στο οποίο υπάγεται η 7η ∆ιοίκηση Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού, το 3ο Σύνταγμα Αεροπορίας Στρατού με έδρα το Ιμέριον Σμύρνης (Gaziemir), το 4ο Σύνταγμα Αεροπορίας Στρατού με έδρα την Κωνσταντινούπολη και η Διοίκηση Ομάδος Εναερίων Μεταφορών με έδρα την Άγκυρα. Η διάταξη τους αποτυπώνεται στο παρακάτω χάρτη:


Σημειώνεται ότι η ∆ιοίκηση της Ομάδος Εναέριων Μεταφορών έχει ως αποστολή τη μεταφορά προσώπων VIP, τη μεταφορά προσωπικού και υλικών, τη μεταφορά αλληλογραφίας, τη διακομιδή ασθενών και τραυματιών, τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού και την εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για μεταστάθμευση της Σχολής Αεροπορίας Στρατού από την Άγκυρα στην πόλη Σπάρτη (Isparta)όπου θα ενσωματωθεί με τη Σχολή Ορεινών Καταδρομών που εδρεύει στην ίδια περιοχή και θα δημιουργηθεί μία ενιαία Βάση Εκπαιδεύσεως Ειδικών ∆υνάμεων και Επιθετικών-Μεταφορικών Ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με άρθρο του πρακτορείου ειδήσεων Cihan Haber Ajansι της 20-3-2009, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Sait Dilek δήλωσε ότι οι εργασίες για τη μεταστάθμευση της Σχολής Αεροπορίας Στρατού από την Άγκυρα στη Σπάρτη (Ιsparta) βρίσκονται σε εξέλιξη. Ήδη έγιναν οι απαλλοτριώσεις των εκτάσεων για την κατασκευή των κτηρίων. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης Σπάρτη (Isparta) τον Ιανουάριο του 2009, στα πλαίσια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Σχολή Ορεινών Καταδρομών του Εgirdir του νομού Σπάρτης (Isparta), ο τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός İlker Bajbuğ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για το εν λόγω θέμα. Η παραπάνω μεταστάθμευση θα συμβάλει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία, διότι στη σχολή υπηρετούν περίπου 2.000 στρατιωτικοί και 15.000 πολιτικοί υπάλληλοι. Επιπλέον στη σχολή εκπαιδεύονται ετησίως 1.000 στρατιωτικοί από τους οποίους οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις σύμφωνα με δήλωση του πρώην αρχηγού τους στρατηγού Isik Kosaner, έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια ταξιαρχία με ελικόπτερα σε μία διαδρομή, ημέρα και νύκτα, σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, καθότι διαθέτουν 282 μεταφορικά ελικόπτερα, ενώ η στρατοχωροφυλακή με τα 60 ελικόπτερα που διαθέτει δύναται να μεταφέρει 2 τάγματα καταδρομών σε μία διαδρομή.


Με την μεταστάθμευση της Σχολής Αεροπορίας Στρατού στη Σπάρτη το αεροδρόμιο Suleyman Demirel θα μετατραπεί σε μία νέα αεροπορική βάση, η οποία αναβαθμίζει την απειλή τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, διότι οι αποστάσεις για μεταστάθμευση ελικοπτέρων, στα πλαίσια μιας επιχείρησης, πλέον μειώνονται στο μισό. Τούτο, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση που έγινε στη Σχολή Ορεινών Καταδρομών στο Εgirdir/Isparta την τελευταία διετία, προσδίδει στην περιοχή το χαρακτήρα μίας νέας ενιαίας Βάσης Εκπαιδεύσεως Ειδικών ∆υνάμεων και Επιθετικών-Μεταφορικών Ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα η τουρκική απειλή να προσλαμβάνει νέες διαστάσεις.

(Ο Χρήστος Μηνάγιας είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η γεωπολιτική στρατηγική και η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας», εκδόσεις Τουρίκη. Πρόκειται για 1ια ε1περιστατω1ένηελέτη η οποία βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε πρωτογενείς τουρκικές πηγές και 1πορεί να χαρακτηρισθεί ως ένας χρήσιμος οδηγός για το είδος της απειλής που συνιστούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τις επιδιώξεις της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας υπό το μανδύα του νεο-οθωμνισμού. Επίσης, είναι τακτικός αρθρογράφος επί θεμάτων Τουρκίας στην ιστοσελίδα www.geostrategy.gr)

www.geostrategy.gr


Εκείνος ο Παπακωνσταντίνου ακούει;

«…Κάτω από την κρούστα κάθε ομαλότητας, ακόμα και της δημοκρατικής, σιγοκαίνε ή κοχλάζουν δυνάμεις στοιχειακές, που κάποτε εκρήγνυνται, καταπίνοντας όσους επαίρονταν για τον ρεαλισμό τους…»

Το μήνυμα – πυροδότης προέρχονταν από Γαλλία…
Από κει ξεκίνησε τουλάχιστον πριν λίγο καιρό. Γιατί στην πορεία διαδόθηκε και υιοθετήθηκε κι από
άλλα κράτη.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, παρότρυνε:

«…7 Δεκέμβρη 2010 σηκώστε όλοι τις καταθέσεις σας…»

Το σκεπτικό είχε βάση όντως:

«… Η επανάσταση σε μια «χρηματοοικονομική κοινωνία» δεν χρειάζεται να είναι ένοπλη και αιματηρή. Αρκεί να κόψεις την «αιματοδοσία» του συστήματος, που βασικό του στοιχείο είναι οι καταθέσεις των τραπεζών…»

Καλό, δε λέω.
Μόνον που, αναρωτιέμαι, πόσοι να έχουν μείνει άραγε που διατηρούν καταθέσεις στις τράπεζες;
Και τι θα τα κάνει αυτός που τα σήκωσε;
Θα τα φυλάξει στο σεντούκι; Χαράς Ευαγγέλια για τα κλεφτρόνια.
Ένας τέτοιος κίνδυνος καθιστά απαγορευτική τη σκέψη και μόνο.
Ιδίως όταν ένα τεράστιο ποσοστό της σύγχρονης εγκληματικότητας αφορά ακριβώς στις διαρρήξεις
και ληστείες σπιτιών.
Ενώ χρέη προς τις τράπεζες έχει και η κουτσή Μαρία.

Τουτέστιν, τι θα συνέβαινε άραγε εαν σταματούσαν όλοι να πληρώνουν αυτά τα
χρέη;

Να ένα ωραίο Κίνημα...
Κι επειδή, οι νόμιμοι αυτοί βρυκόλακες τοκογλύφοι έχουν καλύψει τα νώτα τους μέσω
των «εγγυήσεων ακινήτων», κάλλιστα η μαζική αυτή στάση πληρωμών θα μπορούσε να αφορά σ’
αυτούς που οφείλουν άνευ «ακινήτου αντικρύσματος», πχ χρέη και καταναλωτικά δάνεια όπου ο
οφειλέτης δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στ’ όνομά του.
Τι είπατε κύριοι νομικοί σύμβουλοι των τραπεζών; Θα μας κάνετε αγωγή γι’ αυτήν την «παρακίνηση
σε στάση πληρωμών»;
Ευχαριστώ θερμά, αλλά δεν ξέρω πώς να σας ξεπληρώσω μια τέτοια τεράστια χάρη.
Είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε για να πάρει έκταση δημοσιότητας το θέμα.
Θα αναμένομε λοιπόν μετ’ ακράτου ενδιαφέροντος....
Βεβαίως, ξέρουμε τι θα έκαναν πάλι οι κυβερνήτες μας. Θα τους έπιανε ο πόνος μόλις θα έβλεπαν τους καημένους τους τραπεζίτες να υποφέρουν και αμέσως θα έπιαναν δουλειά. Δηλαδή, θα διέθεταν εν ριπή οφθαλμού ένα υπέρογκο κονδύλι για ενίσχυσή τους (Πακέτο διάσωσης τραπεζών θα ονόμαζαν το καινούριο αυτό παραμύθι). Και φυσικά το κονδύλι ποιος θα το πλήρωνε; Μα ποιος άλλος βεβαίως; Οι πολιτικοί και οι ελίτ των Ελβετικών σαλέ αποκλείεται. Ο έρμος ο λαουτζίκος και η φτωχολογιά όπως πάντα. Με ακόμη περισσότερους φόρους, ακόμη μεγαλύτερους φόρους, ακόμη πιο ασύδοτους φόρους...
Χρειάζεται – είπε το ΔΝΤ – βελτίωση του συστήματος συλλογής φόρων.
Και θυμήθηκα πάλι εκείνη την - ο Θεός να την κάνει – Εθνοσυνέλευση, που συνεκάλεσε ο
Λουδοβίκος λίγο προτού το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης.
Ε, λοιπόν εκεί μέσα συμμετείχαν καμιά 300αριά ευγενείς αριστοκράτες (που είχαν παντελή απαλλαγή
καταβολής φόρων), καμιά 300αριά Ιερείς (που κι αυτοί είχαν πλήρη απαλλαγή καταβολής φόρων – να
λέμε και τα στραβά της ιστορίας και του βίου σας Άγιοι Πατέρες, έτσι;) και καμιά 500αριά «αστοί»
που επωμίζονταν ουσιαστικά το φορολογικό βάρος στήριξης του κράτους.
Για την φτωχολογιά δε, ούτε συζήτηση. Κανένας εκπρόσωπός τους στην συνέλευση. Κι επειδή
η «μεγάλη πείνα» αυτούς ήταν που έπληττε, δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους διάφορους Μαράδες και Ροβεσπιέρους να τους ξεσηκώσουν και να τους μετατρέψουν σε λυσσασμένο όχλο με άσβεστη δίψα για αίμα.

Χιλιάδες μέλη της Γαλλικής αριστοκρατικής, οικονομικής και ιερατικής Ελιτ σφαγιάστηκαν τότε.
Ακραίο; Ναι.
Παράξενο; Υπό εκείνες τις συνθήκες ασύδοτης εκμετάλλευσης από μέρους της Ελίτ, όχι.

Όσο για την Ιεροσύνη, να τους θυμίσουμε πως απαγορεύτηκαν οι τελετές και οι λειτουργίες για καμιά
δεκαπενταριά χρόνια;
Οικτρό; Ναι.
Όταν ξεφεύγουν τα πράγματα όμως, συμπαρασέρνουν και ότι καλό.
Ουδέν πρωτότυπο βεβαίως…
Παντού και πάντα στην ιστορία ανά την υφήλιο, το «κοινωνικό ξέσπασμα» έρχονταν όταν η «άπληστη
Πολιτειακή ελίτ» (Οικονομική, Πολιτική, Δημόσιοι καρεκλοκένταυροι, κλπ) ξεπερνούσε ένα όριο στο
σφίξιμο της φορολογικής θηλιάς κατά της φτωχολογιάς.
Θυμίζει κάτι;
Αυτό που βλέπουμε και σήμερα είναι μόνον «ευχολόγια» και εφαρμογή της παλιάς καλής συνταγής με
την οποία «ξελάσπωναν» πάντα οι «κρατούντες».
Ξεζούμισμα μέχρι θανάτου του λαού.

«… πληρώστε εσείς φτωχοί ανόητοι παρίες, να ξεπληρώσουμε αυτά που φάγαμε τόσα χρόνια εμείς οι έξυπνοι και να είστε σίγουροι πως η «ανάπτυξη» θα έρθει…»

Δεν μας λένε όμως για «ποιόν» θα έρθει.

Διότι, γι’ αυτούς είναι που θάρθει και όχι για την φτωχολογιά που θα έχει πληρώσει με το αίμα της
γι’ αυτήν την «περιλάλητη ανάπτυξη».

«…Δηλαδή, φάγαμε μέχρι σκασμού εμείς οι έξυπνοι, πληρώστε εσείς τώρα τον λογαριασμό φτωχοί ηλίθιοι, να συνέλθει η χώρα για να ΞΑΝΑΦΑΜΕ…».

Ακόμη κι αυτή την «μικροπαραοικονομία» που είχε αποκούμπι η φτωχολογιά και ξέφευγε ως τώρα
από τις άπληστες δαγκάνες τους, έχουν βαλθεί να την φέρουν στην επιφάνεια για να την ρουφήξουν κι
αυτή οι «αχόρταγες προνομιούχες βδέλλες».

Να την μετατρέψουν κι αυτή σε μίζες στην τσέπη τους.

Όσον αφορά στα περιβόητα «προγράμματα οικονομικής στήριξης» τύπου ΤΕΜΠΜΕ, επιδοτήσεις
ΟΑΕΔ, ΕΟΜΜΕΧ, Ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης, κλπ κλπ (αυτό εννοούν με τον όρο «Ανάπτυξη»)  μια μπαρούφα είναι. Μια επικοινωνιακή φούσκα.
Προγράμματα επιδότησης, ναι είναι.
Λεφτά; Ναι δίνουν.
ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;
Στους «ημέτερους» πάντα με τις «κατάλληλες πολιτικοκοινωνικές διαπιστεύσεις και συστάσεις» και όχι στον αφελή φτωχό, χωρίς στον ήλιο μοίρα και μπάρμπα στην Κορώνη φτωχοδιάβολο του Λαού.
Πληρώστε λοιπόν εσείς κορόϊδα για να πάρουν μέρος μετά στο «φαγοπότι της ανάπτυξης»
οι «ημέτεροι»….
Συνεχίστε να κάθεστε ήσυχοι στον καναπέ σας σαν ήμερα χαζοκούταβα ή σαν μαστουρωμένα με
πρέζα ανθρωποειδή, έτοιμα για κάθε θυσία προς το συμφέρον του «Αφέντη»….

Μια προειδοποίηση από τον «Ακραίο»…

Θυμηθείτε την Ιστορία κύριοι, «Πολιτειακοί Άρχοντες».

Υπάρχει πάντα ένα «όριο πίεσης της φτωχολογιάς», το οποίο μόλις «ξεπερνιέται» πυροδοτείται
η «Σχάση του Πυρήνα». Ο Πυρήνας της περιβόητης «κοινωνικής γαλήνης» διαρρηγνύεται και η
έκρηξη είναι πάντα σφοδρή και δη μεγατόνων.

Και όσο για τα όργανά σας, τους φοροεισπράκτορες, τους εντεταλμένους νομικούς παρατρεχάμενους τραπεζών και εισπρακτικών μηχανισμών του δημοσίου, δικαστικούς επιμελητές, κοράκια πλειστηριασμών, εισπρακτικές εταιρείες και διαπλεκόμενους, αστυνομικούς συνοδούς, δικαστές χωρίς άγγιγμα λαϊκής ψυχής, τοπικούς δερβέναγες, κλπ κλπ ας θυμηθούν πως αυτοί ιστορικά ήταν πάντα οι πρώτοι που καλούνταν να αντιμετωπίσουν την λαϊκή οργή όταν αυτή ξεσπούσε μην αντέχοντας άλλο την φορολογική πίεση.

Κύριοι, σκεφτείτε καλά προτού τολμήσετε να ξανακατασχέσετε το μισοδιαλυμένο κρεβάτι του πάμφτωχου κατεστραμμένου συνταξιούχου και ανέργου.

Σκεφτείτε καλά προτού συλλάβετε και φυλακίσετε τον κατεστραμμένο μικρομαγαζάτορα επειδή δεν
έχει να πληρώσει το ΤΕΒΕ του – την ίδια στιγμή που αφήνετε ελεύθερους όλους αυτούς τους χιλιάδες
λαθρομετανάστες εγκληματίες για να ξανακάνουν τα εγκλήματά τους.

Ένστολοι, σκεφτείτε καλά την απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ εσάς και του λαού σας.
Αστυνομικοί σκεφτείτε καλά προτού τολμήσετε να ξαναχτυπήσετε Πατριώτη.
Σκεφτείτε καλά πως η οργή του, την κρίσιμη ώρα θα ξεσπάσει και σ’ εσάς, εφόσον εσείς θα κληθείτε να την αντιμετωπίσετε και να υποστείτε το «ανάλογο κόστος».
Κι επειδή, βεβαίως – κύριοι ένστολοι - σας βλέπουν όλοι πόσο «την πάπια παριστάνετε» δεκαετίες τώρα στα «θορυβώδη και άκρως προκλητικά αίσχη» των πολιτικών.
Ο λαός γνωρίζει επίσης για τον «περίεργο πλουτισμό» των στρατηγών σας (με μικρό «σ» φυσικά).

τι θεωρείτε άραγε πως πιστεύει για όλους σας βλέποντάς σας να «σιωπάτε συστηματικά και
εκκωφαντικά»;

Και αντίστοιχα, όταν φτάσει η «Μεγάλη Πείνα» - συνεπώς το «Μεγάλο Ξέσπασμα» - δηλαδή,
σύντομα, τι πιστεύετε ότι θα πράξει επί των κεφαλών σας;
Με το χέρι στην καρδιά, για σκεφτείτε το λίγο.

Κηφήνες και Μνημόνια ή «Νέα Σεισάχθεια»;

Τα Πολιτικά Βαμπίρ του Μνημονίου για μια ακόμη φορά έδωσαν συγχωροχάρτι σε όλο το κηφηναριό
της διαπλοκής των επιτηδείων και των ημετέρων που διασπάθισε επί δεκαετίες το δημόσιο χρήμα.
Και τώρα κόβει τις συντάξεις από φτωχούς ανθρώπους για να πληρωθούν τα «σπασμένα».
Είναι λένε απαραίτητο για να βγούμε από την κρίση.
Ε, λοιπόν, ίσως και να τους εμπιστευόμασταν εάν μαζί με τα παραπάνω έκαναν και κάτι ακόμη.

Όπως χάρισαν στους «προνομιούχους ομοτράπεζούς» τους όλα αυτά τα «φαγωμένα δις», έτσι
να βγουν και να χαρίσουν και στα εκατομμύρια του λαουτζίκου τα χρέη τους προς τράπεζες και
δημόσιο.

Δίκαιο και σωστό δεν είναι;
Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Δεν πληρώνουν οι «ελίτ»; Τους «χαρίζονται» με «συνοπτικές πολιτικές διαδικασίες»;
Ε, λοιπόν, να μην πληρώσει κι ο λαός.
Του ζητάτε να πληρώσει τα «σπασμένα» τα δικά σας και των «φίλων» σας;
Δώστε του και κάτι σημαντικό σε αντάλλαγμα.
Πχ 200,000 ευρώ χρέος ανά τετραμελή οικογένεια.
Έτσι κι αλλιώς, το «μέσο άνοιγμα» μιας μικρομεσαίας λαϊκής φτωχής οικογένειας είναι κάπου εκεί.
Μια «Νέα Σεισάχθεια» κύριοι. Εάν θέλετε reset της οικονομίας θα πρέπει να το κάνετε «ριζικά». Κι
όχι «μονόπλευρα».
Κι επειδή δεν πρόκειται να το κάνετε πεμπτοφαλαγγίτικα , αποκτηνωμένα, αδίστακτα ανθρωποειδή μίσθαρνα της Νεοταξίτικης Πολιτικής, καιρός είναι να πάρουν οι Πολίτες την ζωή τους στα χέρια τους.

Καιρός να κάνουν όλοι αυτό που περισσότερο φοβάται η «Ελίτ» των Προνομιούχων.

«Σταματήστε να πληρώνετε Τράπεζες και Δημόσιο».

Κερδίστε στην πράξη αυτό που σας αρνούνται οι Δήμιοί σας.
Το δικαίωμα να μηδενιστεί το χρέος σας όπως μηδενίστηκαν τα δικά τους.
Μηδενίστε το λοιπόν με μια απλή κίνηση Ολοκληρωτικής Διαγραφής του.

Παύση Πληρωμών, τώρα!!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ!!!
Ακυρώστε το καθεστώς τους στην πράξη.
Όσο θα αποδέχεστε τα αντιλαϊκά μέτρα τους που μεταφέρουν στην ήδη τσακισμένη ράχη σας τα χρέη
από την δική τους «Μεγάλη Ζωή», τόσο και θα σας επιβαρύνουν με σκληρότερα ακόμη μέτρα.
Βυθίστε τους όλους λοιπόν εκεί που τους αξίζει.
Στην καταστροφή τους.
Η ζωή του φτωχού λαού να γίνει χειρότερη απ’ ότι θα γίνει ούτως ή άλλως τους επόμενους μήνες,
δεν πρόκειται. Ο φτωχός άνθρωπος μόνον να κερδίσει πρόκειται απ’ αυτήν την επανάσταση, την Νέα
Σεισάχθεια. Θα κερδίσει τα υπέρογκα χρέη του ώστε να έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει με μηδενικά
χρέη από την αρχή. Άλλωστε,

«…γιατί μόνον αυτοί και όχι όλοι;»

Κι ας βγει η Καθεστωτική (Παρα)Δικαιοσύνη των Επιτηδείων και των Ημετέρων ύστερα να δικάσει και να καταδικάσει κάμποσα εκατομμύρια εξοργισμένων πολιτών που θα έχουν κηρύξει Στάση Πληρωμών.

Φυσικά, θα προκύψει εξέγερση. Και γνωρίζουν όλοι καλά «τι θα γεννήσει αυτή η εξέγερση».
Εάν οι εγχώριοι Πραιτωριανοί της «Διεθνούς Κυβέρνησης» θέλουν τον πληθυσμό να αναλάβει τα χρέη
τους, είναι επιλογή μονόδρομος να του χαρίσουν και τα δικά του χρέη σε δίκαιο αντάλλαγμα.
Όταν δίνουν δωρεάν βοήθειες στις τράπεζες και τους μεγαλοκαρχαρίες να θέτουν ως αντάλλαγμα το
χάρισμα των χρεών ΚΑΙ του λαού.
Αν δεν το κάνουν, απλά θα το κάνει από ώρα σε ώρα ο λαός από μόνος του.

Θα προχωρήσετε σε κατασχέσεις εκατοντάδων χιλιάδων σπιτιών;
Κι αν σε κάθε ένα απ’ αυτά τα σπίτια ταμπουρωθεί κι από ένας απελπισμένος οπλισμένος πολίτης, τι θα κάνετε; Θα στείλετε τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλάβουν όλες αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες ενόπλων πολιτών;
Μόλις θα έχετε ξεκινήσει έναν εμφύλιο.
(Συνειδητοποιείτε βεβαίως πόσο εύκολα θα μπορούσε να «μεθοδευτεί» κάτι τέτοιο, έτσι; Συμφωνείτε
επίσης – φαντάζομαι – ότι υπάρχουν πάρα πολλοί «καλοθελητές» που θα είχαν συμφέρον να
πυροδοτήσουν μια τέτοια ένταση)…

Όσον αφορά στο που θα βρουν τα όπλα οι πολίτες ή αν θα είχαν την πρόθεση να κάνουν κάτι τέτοιο,
γελοίο και ν’ αναρωτιέται κάποιος.
Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι η οπλοκατοχή των Πολιτών έχει ήδη γενικευθεί. Δηλαδή,
τι περιμένατε όταν αφήνατε την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών να θεριέψει και να πάρει
τέτοιες απίστευτες διαστάσεις;
Ότι αυτός ο «οιονεί πολεμικός» λαός των Ελλήνων δεν θα στρεφόταν ανακλαστικά προς τα πολεμικά του αρχέτυπα; Ότι δεν θα ξυπνούσε κάποια στιγμή το ένστικτο της αυτοσυντήρησης;
(Παρεμπιπτόντως, όσο νωρίτερα αφήσετε ελεύθερη την οπλοφορία και οπλοκατοχή των Ελλήνων
πολιτών, τόσο νωρίτερα θα επανέλθει η σιγουριά και η ασφάλεια σ’ αυτόν τον ρημαγμένο από την
ασυδοσία σας τόπο).
Κι αν σκεφτείτε πως η επερχόμενη «κοινωνική εξέγερση» θα δημιουργήσει ασφυκτικές ανάγκες
αυτοπροστασίας του πληθυσμού – εφόσον εσείς αποδεικνύεστε ανίκανοι να τον προστατεύσετε -
αντιλαμβάνεστε τι θα επακολουθήσει, έτσι;
Είστε προετοιμασμένοι κύριοι γι’ αυτό το λουτρό αίματος;

Το «άνοιγμα της Μαύρης Βεντάλιας»….

Άπαξ δε και άρχισε η «ανταλλαγή βολίδων από τα άκρα» - όπως αρέσκονται να προφητεύουν κάθε
τόσο Κατεχάκη και Μπόση(δες) η εξέλιξη θα παραγίνει «μελανή»…ή «αιμάτινη», διαλέγετε και
παίρνετε…
Τραπεζικοί στόχοι, νομικοί (υποστηρικτές των τραπεζών), δικαστικοί επιμελητές (διεκπεραιωτές
τραπεζικών εξωδίκων), εισπρακτικές εταιρείες, δικαστές, εφοριακοί, διεφθαρμένοι δημόσιοι
καρεκλοκένταυροι, αντεθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα που επενδύουν σε Σκόπια, Αλβανία
και Τουρκία, πολυεθνικές, Δραγώνες και Ρεπούσηδες, Πάγκαλοι και Σημίτες, Παπανδρέηδες και
Χριστόφιες, Παυλόπουλοι και Μπακογιάννηδες, Βοσκόπουλοι και Δημητράδες, Ιοί και Ζούγκλες,
Αλτσαντίρια και Ραδιοαρβύλες, εκδότες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί ένθεν κι ένθεν, Κρήτες,
Κερκυραίοι και λοιποί επίδοξοι αυτονομιστές, Κληρικοί, Άφρες, Ισλαμιστές και Αλβανοί ξεσηκώστρες συνδικαλιστοπατέρες, εγκάθετοι Τουρκοπρόξενοι της Θράκης, εθνικά επικίνδυνοι (επίδοξοι εισβολείς και πεμπτοφαλαγγίτες) μετανάστες, ένστολοι, κλπ κλπ Ο κατάλογος των υποψήφιων «στόχων»
(άλλοτε διαφοροποιημένοι, άλλοτε κοινοί και για τα δύο «ακραία στρατόπεδα») «ανοίγει» επικίνδυνα
σαν «Σκοτεινή Βεντάλια Θανάτου».

Άλλωστε, όπως είπε και ο μεγάλος Έλληνας ειδήμονας της Γεωπολιτικής Π. Κονδύλης:

«…Κάτω από την κρούστα κάθε ομαλότητας, ακόμα και της δημοκρατικής, σιγοκαίνε ή κοχλάζουν δυνάμεις στοιχειακές, που κάποτε εκρήγνυνται, καταπίνοντας όσους επαίρονταν για τον ρεαλισμό τους…»

Φυσικά, η αντιπαράθεση θα έλεγε κανείς, πως έχει ήδη αρχίσει. Ή μάλλον, έχει αρχίσει μονόπλευρα.
Και δη, από την αναρχοαριστερά.
Ξεκινώντας από την «προπαγάνδα» και φτάνοντας στις βομβιστικές επιθέσεις σε πατριωτικούς
στόχους αλλά και σε φόνους αστυνομικών.
Διότι, το Εθνικό Μέτωπο – αυτό το υποτυπώδες τέλος πάντων που υφίσταται – ως τώρα τουλάχιστον
δεν έχει ξυπνήσει.

Μόνον, που δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμη η Πατρίδα που ξέρουμε εάν συνεχίσουν να διστάζουν οι Πατριώτες να βουτήξουν μέσα στο «Μάτι του Κυκλώνα» με δυναμικά πλέον μέτρα και ενέργειες. Και να πάψουν να περιμένουν ο ένας από τον άλλον να κάνει την «Αρχή».

Ο καθένας ας αναλογιστεί τον Καζαντζάκη:

«… να σκέπτεσαι ότι, ναι, εσύ μονάχος θα σώσεις την γη (την Ελλάδα εν προκειμένω)…».

Φοβάσαι να μιλήσεις στον διπλανό σου για «μεγάλες δράσεις»;
Κατανοητός ο φόβος σου.
Ναι, όλος ο ευρύτερος Πατριωτικός χώρος είναι γεμάτος από «ρουφιάνους».
Και; Παντού και πάντοτε έτσι ήταν κι έτσι θα’ ναι.
Είστε διαρκώς καχύποπτοι ότι την ώρα που συζητάτε με κάποιον «συναγωνιστή» σας για «δυναμικές
ενέργειες», αυτός μπορεί να είναι «εγκάθετος» κάποιας υπηρεσίας και ότι κάπου δίνει αναφορά για τα
όσα του λέτε;
Ε, Και;
Να σκέφτεστε πως εκεί, βαθιά μέσα στις «Υπηρεσίες» υπάρχουν όχι μόνον εχθροί αλλά και «φίλοι».
Τολμήστε λοιπόν.
Υπάρχει μήπως κάποια άλλη επιλογή δράσης;
Ο μόνος τρόπος για να ξεχωρίσει η «ήρα» από το «στάχυ» είναι να επέλθει η «οριστική ρήξη».
Τότε θα «ξεκαθαρίσουν» όλα.
Μα όλα….

Γεράκι του Αιγαίου


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More