13.2.12

Και ψήφισαν το μνημόνιο για να μας σώσουν!

Στη Βουλή έβλεπαν ποδόσφαιρο την ώρα που καιγόταν η Αθήνα
Στη Βουλή έβλεπαν ποδόσφαιρο την ώρα που καιγόταν η Αθήνα!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Την ώρα που μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας δινόταν μια «μάχη» μεταξύ των κομμάτων για τη νέα δανειακή σύμβαση και καιγόταν η Αθήνα από κουκουλοφόρους, βουλετές παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Εντευκτήριο της Βουλής.


Δεν αλλάζουν μυαλά αυτοί!

Ο Σκυφτούλης ανάμεσα στους καταληψίες του Δημαρχείου της Αθήνας
Ο Σκυφτούλης ανάμεσα στους καταληψίες του Δημαρχείου της Αθήνας!

O Eπαμεινώνδας Σκυφτούλης, γνωστός αντιεξουσιαστής,  συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 23 ατόμων που συνελλήφθησαν χθες μέα στο Δημαρχείο της Αθήνας την ώρα των μεγάλων επεισοδίων.
Συμφωνα με δηλώσεις του Αττικάρχη Γιώργου Λιούκα,ο Σκυφτούλης μπήκε με τους συντρόφους του  στο κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου στην Κοτζιά από την πίσω πόρτα.Χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τους είχε καταγγείλει ότι επιχείρησαν να κάψουν το Δημαρχιακό Μέγαρο.Ο Σκυφτούλης είχει απασχολήσει στο παρελθόν  τις αρχές για την αντιεξουσιαστική του δράση. Μάλιστα του το όνομα του είχε εμπλακεί στις αρχές της δεκαετίας του 90 σε υποθέσεις τρομοκρατίας αλλα και στον ΕΛΑ όμως ειχε απαλλαχθεί με βουλεύματα.


Θα κληθεί κανείς από αυτούς να δώσει εξηγήσεις;

Θα δώσει κανείς εξηγήσεις για όλα αυτά;


Τα όσα έγιναν χτές αποτελούν μία ακόμη σελίδα στην ιστορία της πολιτικής βίας στην χώρα μας. Μία από τις μεγαλύτερες δυσλειτουργίες του ελληνικού κράτους διαχρονικά είναι το ότι ποτέ κανείς δεν καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις αποτυχίες και τις παραλείψεις του. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον κυρίως υπεύθυνο, υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, αλλά και στους ιθύνοντες της ελληνικής αστυνομίας, οι οποίοι απέτυχαν για ακόμη μία φορά να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Θα κληθεί κανείς από αυτούς να δώσει εξηγήσεις; Θα απολογηθεί κάποιος σε κάποιον; Θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις ενώπιον κάποιας επιτροπής; Ή ο ρόλος τους είναι απλά να κοιτούν αμέτοχοι μία πόλη να καίγεται, ενώ αυτοί το μόνο που κάνουν είναι το να παίζουν τον ρόλο των "σκυλιών" που φυλάνε μόνο τα κρατικά κτήρια; Να κάνουν τις φιλιπινέζες των διαφόρων επωνύμων, πολιτικών και μή;
Θα βρεθεί κάποιος πολιτικός που θα ζητήσει ευθύνες; Γιατί το να πάει ο Παπουτσής να δεί τον Παπαδήμο δεν μας λέει τίποτε... Τι θα του πεί ο πρωθυπουργός; θα του τραβήξει το αυτί; Ποιές ήταν οι αποτυχίες της αστυνομίας; Γιατί εξάντλησε την καταστολή της στους διαδηλωτές και επέτρεψε σε πέντε - έξι "καταδρομικές" ομάδες να κάνουν όλα αυτά που έκαναν;  Θα αντικατασταθούν αυτοί που απέτυχαν; Θα παραιτηθεί κάποιος; Ή όλα αυτά έχουν να κάνουν μόνο με κομματικές ιδιότητες;


Μεγάλε Παπουτσή τα κατάφερες πάλι!

45 διαγράφτηκαν, ο Παπουτσής όμως θεωρείται ... πετυχημένος!


Εμπορικά καταστήματα, υποκαταστήματα τραπεζών, καφετέρεριες, κινηματογράφοι, ακόμη και ένα οπλοπωλείο καταστράφηκαν, ενώ συνολικά πάνω από 40 κτήρια στο κέντρο των Αθηνών παραδόθηκαν στις φλόγες. Ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να υπολογίζουμε πόσοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι λόγω των εκτεταμένων αυτών καταστροφών. Σε πολιτικό επίπεδο, η καταστροφή κινείται σε εξίσου υψηλό επίπεδο, με τα μέτρα λιτότητας να υπερψηφίζονται από την Βουλή, με κόστος όμως την διαγραφή πάνω από 40 βουλευτών επειδή καταψήφισαν τα μέτρα (και δύο επειδή τα υπερψήφισαν).
Μέσα στα κατεστραμμένα δυστυχώς και το βιβλιοπωλείο "Η αλληλεγγύη των φίλων" του Γιάννη Γιαννάκενα, το οποίο έγινε για μία ακόμη φορά στόχος των κουκουλοφόρων.
Και κάποια στιγμή βγαίνει ο Χρήστος Παπουτσής ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να μας ενημερώσει ότι "έδρασαν τα άκρα" και ότι "υπήρχε οργανωμένο σχέδιο". Σοβαρά ρε μεγάλε; Πώς το σκέφτηκες αυτό; Πώς έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα; Μήπως επειδή οι αντιεξουσιαστές ξεφτίλισαν την αστυνομία, η οποία το μόνο που έκανε ήταν να προστατεύει τους κώλους των βουλευτών, μην τυχόν και τους αποδοκιμάσει κανένας;
Τι ομάδα "Δέλτα" και ιστορίες... Τους ξεφτιλίσανε στους δρόμους της Αθήνας, με σκοινάκια και λαδάκια. Σαν τα κοτόπουλα ήταν οι αστυνομικοί, ζαλισμένοι, παρακολουθούσαν να καίγονται τα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας. Και όταν οι ... αντιεξουσιαστές έφταναν στα Αστυνομικά Τμήματα, οι αστυνομικοί κλείνονταν μέσα και πέταγαν έξω κρότου – λάμψης και δακρυγόνα. Και γιατί να κάνουν κάτι άλλο; Η κυβέρνηση τους δίνει πολιτική κάλυψη εάν χτυπάνε διαδηλωτές στο Σύνταγμα, στον σωρό. Εάν όμως τραυματίσουν κανέναν αντιεξουσιαστή, είναι άλλη ιστορία.
Πάντως πρώτη φορά στην ιστορία οποιουδήποτε κράτος, πρέπει υπουργός να πιστεύει ότι εφόσον οι "αντίπαλοι" του είχαν οργανωμένο σχέδιο, αυτός έπρεπε να σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Φαίνεται όμως ότι και οι "γαλονάδες" της αστυνομίας ασχολούνται περισσότερο με την καρριέρα τους, οπότε καλά κάνουν οι αντιεξουσιαστές και τα σπάνε. Και στον Χρήστο Παπουτσή αξίζει ένα ακόμη "νόμπελ πολιτικής οξυδέρκειας" αφού κατάλαβε ότι επρόκειτο περί οργανωμένου σχεδίου.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More