18.3.10

Και συ Ελληνικέ λαέ πλήρωνε ,πλήρωνε, πλήρωνε....


Ετοιμαστήτε να μας τα πάρουν όλα οι σοσιαληστές!

 

Οπου μπαίνει χέρι...θα μας το βάλουνε.



Το Δημόσιο ετοιμάζεται να «βάλει χέρι» και στις καταθέσεις όσων χρωστούν και δεν πληρώνουν ενώ προωθείται και η κατάσχεση ακινήτων για μεγάλα ποσά. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το αδίκημα της οφειλής προς το Δημόσιο ποινικοποιείται και θεσπίζονται ταχείες διαδικασίες για την αποκατάσταση του Δημοσίου.
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει διάταξη για τα ληξιπρόθεσμα χρέη η οποία προβλέπει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεση καταθέσεων όπως επίσης και ακινήτων με βάση το περιουσιολόγιο.
Επιπρόσθετα προβλέπονται πρόστιμα τύπου Τροχαίας τα οποία θα εισπράττονται...
άμεσα και κλείσιμο επιχειρήσεων σε περίπτωση που δεν εκδίδονται αποδείξεις.

Παράλληλα από την 1/1/2011 όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας όπως και όλες οι αμοιβές μισθοδοσίας πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών επαγγελματικών λογαριασμών. Με υπουργική απόφαση καθορίζεται το ύψος των συναλλαγών που υποχρεωτικά υπόκεινται σε αυτή τη ρύθμιση.
Σε συνδυασμό με τον επαγγελματικό λογαριασμό εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ηλεκτρονικής διακίνησης των τιμολογίων μεταξύ επιχειρήσεων και μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου. Από 1/1/2011 τιμολόγια για συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων ή μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου θα γίνονται δεκτά μόνο ηλεκτρονικά.
Από 1/1/2011 δεν θα θεωρείται νόμιμη κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων ή μεταξύ επιχειρήσεων, αξίας μεγαλύτερης των 1.500 ευρώ εάν αυτή γίνεται με μετρητά. Οι συναλλαγές αυτές θα γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή δίγραμμες επιταγές, ή ηλεκτρονικές διαβιβάσεις μέσω τραπεζών.


Γιατί δεν το περιμένατε !!!

Στα νύχια του ΔΝΤ η Ελλάδα μετά τον ''θρίαμβο'' του Jeffrey...



Η ΑΡΝΗΣΗ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών να συναινέσει στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, που έχει επεξεργασθεί η ηγεσία της ευρωζώνης, έδειξε ότι η απόσταση μεταξύ των «καλών λόγων» και των χειροπιαστών πράξεων στήριξης είναι τεράστια. Τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι η περιοδεία του πρωθυπουργού σε Βερολίνο, Παρίσι και Ουάσιγκτον ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, καθώς ο κ. Παπανδρέου έλαβε σαφείς διαβεβαιώσεις από τους συνομιλητές του ότι θα στηρίξουν τη χώρα μας. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, όμως, η Γερμανία δείχνει ακόμη ... απρόθυμη να εγκρίνει τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα για να αποκλιμακωθούν τα επιτόκια των ομολόγων, με αποτέλεσμα η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από διαπραγματευτικό όπλο έναντι των «σκληρών» της ευρωζώνης να φαντάζει πλέον ως η πιο πιθανή λύση.
ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τη στήριξη ή μη της Ελλάδας. Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη από τα ταξίδια του πρωθυπουργού διαψεύσθηκαν απότομα, καθώς η οικονομία δεν είναι υπόθεση δημοσίων σχέσεων, αλλά αριθμών και συσχετισμών δυνάμεων.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», φουσκώνοντας για το 2009 το έλλειμμα στο 12,7% και τώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από το ΔΝΤ, η προσφυγή στο οποίο θα συνοδευθεί από νέα δέσμη σκληρών μέτρων για τους φορολογουμένους.


Τα ερπετά των ΜΜΕ θέλουν πάτημα στο κεφάλι!

 

Το κουλούρι του Καραμανλή

Μέρες τώρα περιμένω να δω κάποιο από τα γνωστά ερπετά των ΜΜΕ να ουρλιάξει για τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα των μισθωτών, ή για την επιβολή των αισχρών έμμεσων φόρων που εκτίναξαν την τιμή των προϊόντων στα ύψη.
Μάταια!
Τα ίδια αυτά ερπετά ούρλιαζαν και τσίριζαν για την αύξηση .... των 30 ευρώ που έδινε ο Καραμανλής το μήνα, γιατί λέγανε δεν είναι ούτε ένα κουλούρι την ημέρα!
Για δε το επίδομα των 300 και 500 ευρώ που έδωσε το 2009 στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους τα ίδια ερπετά πάλι ούρλιαζαν ότι δε μετράει στη σύνταξη και είναι κοροϊδία!
Έτσι είναι γιατί ακόμα έχουμε μνήμη και δεν πάθαμε μαλάκυνση εγκεφάλου όπως πολλοί από δαύτους.
Σήμερα;
Που είναι όλα αυτά τα ερπετά;

Γιατί σιωπούν;
Μήπως γιατί δεν έχει μοιραστεί ακόμα η κρατική διαφημιστική πίτα και όλοι γλύφουν και στήνουν τον πισινό τους στο αφεντικό;

Προφανώς η έννοια της ενημέρωσης αποτελεί άγνωστη λέξη για όλα αυτά τα ερπετά που καθημερινά σέρνονται στο γυαλί της τηλεόρασης ή βρομίζουν με την πένα τους τις εφημερίδες στις οποίες εργάζονται.

Έχουν απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση του κόσμου και το μόνο που τους απομένει είναι να συνεχίσουν να κυλιούνται στους βόθρους που ζούνε μέχρι σήμερα.

http://politikiprotasi.blogspot.com


Η παγκοσμιοποίηση ετοιμάζει νέα κατοχή των λαών!!!!



 

Με αφορμή τη στημένη οικονομική κρίση ετοιμάζουν την πλήρη υποδούλωση των λαών.

Λαός, τι λέξη και αυτή και τι έννοια. Άραγε ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να επαναστατήσει;
Μπορούμε να αναλύσουμε (και δεν θα ήταν ίσως απαραίτητο) το ποιόν αυτού του λαού; Όλος αυτός ο κόσμος που βολοδέρνει ολημερίς τριγύρω μας, όλες αυτές οι ηλίθιες φάτσες, οι λοβοτομημένοι συμπολίτες μας πιστεύετε ότι είναι σε θέση να επαναστατήσουν για να αποτινάξουν τον ζυγό;

Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί ενώ όλοι βρίζουν τα κόμματα πάνε και τα ψηφίζουν;
Δεν πρέπει να δώσουμε μία εξήγηση γιατί γίνεται αυτό ώστε να μπορέσουμε να βρούμε το αντίδοτο;
To σύστημα έχει αποδομήσει σταδιακά μέσα σε λίγες δεκαετίες όλο τον κοινωνικό, θρησκευτικό και εθνικό ιστό. Ανέκαθεν οι Έλληνες ήταν θρησκευόμενος... λαός, ανέκαθεν πριν τις μάχες τους επικαλούνταν την θεία βοήθεια και πάντα πολεμούσαν υπέρ ΒΩΜΩΝ και ΕΣΤΙΩΝ.
Πόσοι συμπολίτες μας σήμερα δηλώνουν άθεοι ή μακρυά από την εκκλησία (ή αν θέλετε το λόγο του Θεού, τον λόγο της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας-θεολογίας); Μήπως πρώτοι εμείς πρέπει να βρούμε την χαμένη μας πίστη, να μιλήσουμε με τον εαυτό μας, να επικοινωνήσουμε με το θείο, να ζητήσουμε την αρωγή της υπέρμαχου στρατηγού στον ιερό αγώνα μας;
Μήπως οι Αθηναίοι δεν ζήτησαν την βοήθεια της Παλλάδας πριν την ναυμαχία της Σαλαμίνας, ή ο Αλέξανδρος πριν την μάχη του Γρανικού, ή ο Ηράκλειος κατά την πολιορκία της Πόλης από τους Αβαροπέρσες, ή ο Κολοκοτρώνης δεν έκανε συμβόλαιο με την Παναγία για την ελευθερία των Ελλήνων. Σας φαίνονται όλα αυτά γελοία ή αντιεπιστημονικά, δεν τα δέχεστε γιατί είστε ορθολογιστές, μήπως τελικά έχουμε χάσει την πίστη μας στο θείο μήπως χωρίς αυτήν τη βοήθεια είμαστε καταδικασμένοι σε αποτυχία; Για να αντιμετωπίσουμε το Ισλάμ και τη νέα τάξη πραγμάτων χρειαζόμαστε να επανελληνιστούμε και να γίνουμε πάλι ένθεοι, μόνο τότε έχουμε ελπίδες να σωθούμε. Αντιμετωπίζω καθημερινά όχι μόνο την απάθεια των γύρω μου σχετικά με την λαθρομετανάστευση αλλά και την συγκατάθεσή τους στο να χτιστούν μουσουλμανικά τεμένη !!!!! Με απίστευτες αιτιολογίες, όπου μόνο ένας άρρωστος ψυχολογικά θα έλεγε δικαιολογούν και αποδέχονται τα πάντα είναι ποτέ δυνατόν αυτοί οι υπάνθρωποι να στραφούν εναντίον του συστήματος; ΠΟΤΕ, είναι όλοι τους υλιστές,άθρησκοι,αποελληνοποιημένοι,προοδευτικοί ραγιάδες όπου το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν τη δουλεία τους. Εάν κινδυνεύσουν να την χάσουν να είστε σίγουροι ότι θα φύγουν από αυτόν τον τόπο και θα πάνε στο εξωτερικό να την βρουν. Για εμένα όλοι αυτοί είναι τελειωμένοι και δεν περιμένω τίποτα καλό από αυτούς. Περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να επαναστατήσουν οι λαθρομετανάστες λόγω ανέχειας, Σύριζα, μαφίας και νέας τάξης πραγμάτων παρά αυτοί.

Πιστεύω πως είναι έτοιμη η παγκόσμια διακυβέρνηση και το τελευταίο εμπόδιο είναι οι λαοί της Ευρώπης και δη οι Έλληνες (λόγω της ιστορίας μας), ήδη ο χριστιανισμός έχει αποδομηθεί (δεν σας φαίνεται περίεργο ότι χτυπιέται μόνο αυτός; ) και τώρα με αφορμή μία στημένη οικονομική κρίση ετοιμάζουν την πλήρη υποδούλωση των λαών.
Θυμάμαι αμυδρά όταν μικρό παιδάκι προσευχόμουν πόση δύναμη μου έδινε και πόσο πραγματικά με βοηθούσε (αντίθετα με σήμερα όπου δεν το κάνω αυτό), διαβάζοντας ιστορία έχω δει πως αυτό το έκαναν όλοι οι πρόγονοί μου από τον Αχιλλέα έως τα αμούστακα παιδιά (ήρωες) της ΕΟΚΑ, διαβάστε καλά τα λεγόμενά μου γιατί είναι αποτέλεσμα πολλών ετών σκέψης και συζητήσεων και εσωτερικής αναζήτησης και το λέω αυτό όχι γιατί αναζητώ την αυθεντία των λόγων μου αλλά γιατί δεν πρέπει να αφήσετε την "ορθή λογική" σας την "λογική" με την οποία μας μεγάλωσαν και μας ανάθρεψαν να σας σταθεί εμπόδιο στην αναζήτηση της αλήθειας.

Ζήτω το έθνος μας, ζήτω η Παναγία μας, με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Χρήστος Παναγιωτόπουλος.
http://deltio11.blogspot.com


Να μη καταντήσουμε δουλοπάροικοι των τοκογλύφων !!!!!

Και μετά τον θάνατο του δημοσίου υπαλλήλου, ο θάνατος του εμποράκου ο στραγγαλισμός του «αυτοδημιούργητου» και του μικρομεσαίου επιχειρηματία από τη λιτότητα.
Οι κυβερνήσεις…

… είναι πια φανερό πως είναι δεμένες χειροπόδαρα. Περιμένουν τη σωτηρία να έρθει ως διά μαγείας από τις αγορές. Στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία. Και στην Ελλάδα. Ύστερα από αλλεπάλληλα πογκρόμ λιτότητας στον δημόσιο τομέα, με μοναδικό στόχο την ελπίδα πως θα βρουν αγοραστές και για την επόμενη έκδοση των κρατικών ομολόγων τους. Και ας περιορίζονται συνεχώς τα έσοδα του ιδιωτικού τομέα από τη μείωση των δημόσιων δαπανών και από τη βαριά άμεση και έμμεση φορολογία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των μαγαζιών της διπλανής πόρτας και των νοικοκυριών. Μετά τη χρεοκοπία των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, λένε οι οικονομολόγοι, θα πρέπει να περιμένουμε τη χρεοκοπία των απασχολούμενων στον ιδιωτικό. Μετά την έκρηξη του δημόσιου χρέους, η έκρηξη του χρέους του ιδιωτικού.
Γιατί αυτό ακριβώς είναι το «παράδοξο της λιτότητας»: τα μέτρα για τη συγκράτηση του δημόσιου χρέους φέρνουν την έκρηξη του ιδιωτικού χρέους. Κάτι ξέρουν γι΄ αυτό οι Ιρλανδοί. Γράφει ο Μπιλ Μίτσελ: «Η ιρλανδική κυβέρνηση αφαίρεσε δισεκατομμύρια ευρώ από την οικονομία, επιβάλλοντας περικοπές στους μισθούς του δημόσιου τομέα, στις συντάξεις και στα επιδόματα. Και τι απέγινε; Τα φορολογικά έσοδα του Ιανουαρίου βούλιαξαν πάλι κάτω από τις προβλέψεις. Τι λέει γι΄ αυτό η κυβέρνηση; Χρειαζόμαστε κι άλλες περικοπές. Η διεθνής αγορά ομολόγων είναι περήφανη για την Ιρλανδία. Ίσως φτάσουμε έτσι να συναγωνιζόμαστε την Κίνα στους μισθούς και στα φορολογικά κίνητρα προς τις πολυεθνικές».
Ένα τέτοιο…
… μέλλον περιμένει τις χώρες που ακολουθούν αυτές τις πολιτικές, λένε οι οικονομολόγοι Μάρσαλ Όερμπακ και Ρομπ Παραντό: «Την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βρετανία, ίσως ακόμη και τις ΗΠΑ σε έναν χρόνο. Γιατί, καθώς τα μέτρα λιτότητας μειώνουν τα ιδιωτικά εισοδήματα, μειώνουν και τα φορολογικά έσοδα. Για να τηρηθούν οι ανειλημμένες δεσμεύσεις έναντι των αγοραστών κρατικών ομολόγων, επιβάλλονται και νέες περικοπές δαπανών, οι οποίες με τη σειρά τους φέρνουν νέα αύξηση των φόρων». Και το εισόδημα που αφαιρείται από τον δημόσιο τομέα συμπαρασύρει στο βάραθρο και τον ιδιωτικό. Καμιά οικονομία δεν μπορεί να αντέξει για πολύ αυτό το παράδοξο. Τι μπορεί να κάνει, λοιπόν, μια κυβέρνηση; Να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο, λένε οι δυο οικονομολόγοι, ανοίγοντας τον δρόμο της ανάπτυξης χρηματοδοτώντας την εργασία και όχι τους τοκογλύφους. Γιατί μονάχα η εργασία ήταν, είναι και θα είναι η μοναδική πηγή πλούτου στον κόσμο. Ναι, αλλά πώς;
Οι Ισλανδοί…
… έδειξαν πώς, όταν αρνήθηκαν να πληρώσουν αυτοί χρέη που δεν ήταν δικά τους αλλά των τραπεζών τους. Η αρκτική Λιλιπούτη των 320.000 ψυχών έδειξε πως οι διεθνείς αγορές ομολόγων στέκονται ανίσχυρες μπροστά σε λαούς που δεν εννοούν να καταντήσουν δουλοπάροικοι των τοκογλύφων.
Του Ρούσσου Βρανά rvranas@otenet.gr
πηγη


Ασκήσεις κάνουν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου !!!!

Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας ετοιμαζόταν να ενημερώσει τη Βουλή 16 τουρκικά αεροσκάφη έφταναν πάνω απ' τα νησιά του Αιγαίου!

Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας ετοιμαζόταν να ενημερώσει τη Βουλή 16 τουρκικά αεροσκάφη έφταναν μέχρι πάνω απ' τα νησιά του Αιγαίου. Οκτώ από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Οι Τούρκοι μπήκαν με δύο σχηματισμούς ταυτόχρονα στο Νότιο και το Βόρειο Αιγαίο και στη συνέχεια αφού έκαναν πτήσεις πάνω από αρκετά Ελληνικά νησιά αποχώρησαν. Αυτή τη φορά χρειάστηκε τα ελληνικά αεροσκάφη να εμπλακούν μαζί του για να τους ... πείσουν να φύγουν καθώς οι Τούρκοι δεν... έστριψαν όταν τα αεροσκάφη της Ελλάδας έφτασαν σε απόσταση βολής. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα πάνω από 1.500 (!) τουρκικά αεροπλάνα έχουν κάνει παραβάσεις ή παραβιάσεις στο Αιγαίο, ενώ τα ελληνικά τηρούν “στάση αναμονής” καθώς τις περισσότερες φορές περιορίζονται σε αναγνώριση, αποφεύγοντας την εμπλοκή. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις έντεκα συνολικά “βόλτες” τουρκικών πλοίων μέχρι το Σούνιο την ίδια περίοδο κάνουν την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να ανησυχεί για το “που το πάνε οι Τούρκοι” καθώς στο Αιγαίο μοιάζουν να κάνουν “κρουαζιέρες” και “πτήσεις τσάρτερ” σαν να επρόκειτο για δικό τους χώρο.
Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού πάντως δεν κρύβουν τη δυσφορία τους καθώς οι εντολές που έχουν, συνήθως, είναι τα μεν αεροσκάφη να αποφεύγουν την εμπλοκή, τα δε πλοία να παρακολουθούν μόνο μέσω οργάνων τους Τούρκους να... κόβουν βόλτες.

newsit


Και όμως θέλουν να μας εξαφανίσουν!!!!

Η Ελλάδα είναι η πιο γενναιόδωρη χώρα της ΕΕ στην αγορά οπλικών συστημάτων!

Η Ελλάδα είναι η πιο γενναιόδωρη χώρα της ΕΕ στην αγορά οπλικών συστημάτων. Και η Γερμανία, που, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου SIPRI, διπλασίασε την τελευταία πενταετία τις εξαγωγές όπλων, είναι ο πιο πρόθυμος προμηθευτής εντός της ΕΕ. Στη λίστα των καλύτερων πελατών είναι πρώτη η Αγκυρα και δεύτερη η Αθήνα. «Το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών πολεμικού υλικού διοχετεύεται σε εταίρους μας στο ΝΑΤΟ», επισημαίνει με εμφανή απολογητική διάθεση η γερμανική κυβέρνηση, ωσάν να μην υπήρχε η ελληνοτουρκική διαμάχη στο Αιγαίο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδηγηθεί σε ανάφλεξη. Και όχι μόνο.
Στο γερμανικό πελατολόγιο, που περιλαμβάνει 55 χώρες, φιγουράρουν και το Ιράν, το Βιετνάμ, η Βενεζουέλα, η Ταϊβάν, η Κίνα, η Ινδία, το Ισραήλ και η Ιορδανία. Χώρες σε εστίες κρίσης, όπου η αποσταθεροποίηση συνιστά μόνιμο κίνδυνο. Το φάσμα των γερμανικών οπλικών συστημάτων που εξάγονται διευρύνεται διαρκώς. Πέραν των υποβρυχίων και των αρμάτων μάχης, μεγάλη «εμπορική επιτυχία» σημειώνει το τυφέκιο G3 της Heckler&Koch. Το εν λόγω όπλο έχει γίνει ανάρπαστο στη «μαύρη αγορά» της ανατολικής Ευρώπης, του Πακιστάν, του Αφγανιστάν και της Εγγύς Ανατολής. Πώς βρέθηκε άραγε εκεί; Πριν από μερικούς μήνες η Διεθνής Αμνηστία είχε προειδοποιήσει για τις ολέθριες συνέπειες που θα είχαν ενδεχόμενες τάσεις χαλάρωσης των ελέγχων στο πεδίο της εξαγωγής όπλων. Οι Γερμανοί πολιτικοί, που μέμφονται την υπερχρεωμένη Ελλάδα για τις δημοσιονομικές της σπατάλες, δεν αισθάνονται την παραμικρή ανάγκη να τοποθετηθούν για τις λαμπρές δοσοληψίες με την Ελλάδα.
Εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι γνωρίζει εντυπωσιακή άνθηση ο κλάδος της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας. Ομως, οι μπίζνες αυτές δεν έχουν καλά αποτελέσματα. Τα όπλα διακινούνται σε περιοχές μεγάλης έντασης, όπου ο κίνδυνος αιματηρών συγκρούσεων είναι παρών. Το εμπόριό τους συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στις ειρηνευτικές προσπάθειες και έχουν δίκιο τα κόμματα της γερμανικής αντιπολίτευσης που ζητούν αυστηρότερους κοινοβουλευτικούς ελέγχους στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων. Η γερμανική δραστηριοποίηση υπέρ της ειρήνευσης στις εστίες κρίσης χάνει την αξιοπιστία της, όταν ανθεί σε αυτές το εμπόριο γερμανικών όπλων.

Αγγελιοφόρος


Είναι οι τράπεζες που θέλουν να μας γδάρουν;;;

Ιταλία: Στο εδώλιο Deutshe Bank, JP Morgan, UBS

Κατηγορίες για "απάτη" σε σχέση με την πώληση παραγώγων στο δήμο του Μιλάνο βρίσκονται οι Deutsche Bank, JP Morgan, UBS και Depfa Bank (θυγατρική της Hypo Real Estate) σύμφωνα με το Bloomberg. Σύμφωνα με τις κατηγορίες του εισαγγελέα Alfredo Robledo, οι τράπεζες "παραπλάνησαν" την πόλη στη χρήση προϊόντων swaps για την αναπροσαρμογή επιτοκίων σε δημοτικά ομόλογα συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Η δίκη των τεσσάρων τραπεζών, 11 τραπεζιτών και δυο αξιωματούχων του δήμου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαϊου. Σύμφωνα με τους δικηγόρους που ασχολούνται με την υπόθεση, οι εισαγγελείς προχωρούν σε εκτεταμένη έρευνα στις τράπεζες καθώς οι δήμοι αλλά και το ιταλικό δημόσιο υφίστανται ζημιές ύψους 2,5 δισ. ευρώ λόγω της χρήσης των παραγώγων.
euro2day


Ελάτε όλοι στην Ελλάδα !!!!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 170 ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΑΠΛΑ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΕΛΟ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα για όλους τους Αλβανούς! ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Η Κυβέρνηση θα βοηθήσει να καταργηθεί η «βίζα

.• Χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει ούτε μία (!) έμπρακτη απόδειξη ότι οι γείτονές μας Αλβανοί σέβονται την υπογραφή τους, κάτω από τις κατά καιρούς διακρατικές ελληνοαλβανικές συμφωνίες που έγιναν, ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης που επισκέφτηκε τα Τίρανα, όχι απλά δεν έλαβε υπόψη του τα παραπάνω, αλλά αντίθετα σε δηλώσεις του εξύμνησε την Αλβανία, πλέκοντας το εγκώμιο του ομολόγου του υπουργού και της αλβανικής αστυνομίας.

Μάλιστα δήλωσε ότι θα βοηθήσει ώστε οι γείτονές μας να έρχονται πλέον στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζονται «βίζα», μίλησε για τον πρόσφατο νόμο απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες Αλβανούς, τους οποίους όπως είπε θεωρεί «γέφυρα» φιλίας και συνεργασίας των δυο λαών, δίνοντας και πολλά άλλα «εύσημα» στην αλβανική κυβέρνηση.
Αντίθετα ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν ανέφερε ούτε μια λέξη για την ελληνική μειονότητα, η οποία ακόμη στερείται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσον αφορά τα σχολεία, τις περιουσίες, τις θρησκευτικές ελευθερίες κ.α.

Ο Έλληνας Υπουργός σα να ζει σε άλλο… πλανήτη «αγιογράφησε» τους Αλβανούς και εκθείασε την ιστορία τους, ενώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις τους διαβεβαίωσε για συνεχή ελληνική στήριξη και βοήθεια σε όλους τους τομείς!

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
• Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδης συναντήθηκε στα Τίρανα με τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών κ. Λουλζίμ Μπάσα, όπου υπέγραψαν Πρωτόκολλο Αστυνομικής Συνεργασίας. Ο κ. Χρυσοχοϊδης επισκέφθηκε και τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, ενώ συναντήσεις είχε ακόμη με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, αλλά και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε και τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» και δήμαρχο Χιμάρας Βασίλη Μπολάνο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
• Από το ίδιο το κείμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα Τίρανα ο κ. Χρυσοχοΐδης, επιβεβαιώνονται επακριβώς όλα τα παραπάνω. Ο Έλληνας υπουργός κυριολεκτικά «έσταζε μέλι» όταν μιλούσε για την γείτονα χώρα, δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στην ελληνική μειονότητα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς, ενώ διαρκώς έκανε λόγο για στενή συνεργασία, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην ολιγωρία που επιδεικνύει η αλβανική πλευρά σε όλους αυτούς τους τομείς.
Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω αποσπάσματα:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι στα Τίρανα. Είναι μια από τις πολλές επισκέψεις που έχω πραγματοποιήσει ως Υπουργός, αλλά και ως ιδιώτης, στη φίλη και γείτονα χώρα και χαίρομαι για την τόσο σημαντική εξέλιξη που σημειώνει ο αλβανικός λαός και η χώρα. Θέλω να διακηρύξω, για μια ακόμη φορά, τη φιλία και τη συνεργασία των δύο χωρών και των δύο λαών. Πιστεύουμε βαθιά στη φιλία με τους γείτονές μας και ιδιαίτερα με ένα ιστορικό έθνος, όπως είναι ο αλβανικός λαός…»!

«…Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά που συναντώ σήμερα για πρώτη φορά το συνάδελφό μου τον κ. Μπάσα, έναν νέο και σημαντικό πολιτικό, με σημαντικό ρόλο στα δρώμενα της χώρας του, που καταβάλλει σήμερα μια μεγάλη προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας του. Θέλω να σας διακηρύξω κι εγώ εκ μέρους μου, όπως είπε και ο κ. Μπάσα, ότι ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία των δύο χωρών, που έχει σχέση με τη συνεργασία των Σωμάτων Ασφαλείας για να σταθεροποιήσουμε την περιοχή, να την κάνουμε πιο ασφαλή, πιο αναπτυγμένη και πιο ειρηνική».

«…Εμείς υποστηρίζουμε το αίτημα της Αλβανίας για την κατάργηση της βίζας, τηρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από αυστηρούς ελέγχους, έτσι ώστε ανοίγοντας τα σύνορα να περιορίσουμε όλα τα εγκληματικά δίκτυα που αξιοποιούν τα εμπόδια για να εκμεταλλεύονται δυστυχείς ανθρώπους. Συμφωνήσαμε με τον κ. Μπάσα να οργανώσουμε κοινές εκπαιδευτικές προσπάθειες, να οργανώσουμε κοινές επιχειρήσεις στα σύνορα, στενή συνεργασία των περιφερειακών διοικητών της αστυνομίας, ανταλλαγή πληροφοριών, μια κοινή βάση δεδομένων, για τους εγκληματίες, να καταπολεμήσουμε τη διακίνηση των όπλων σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, από όπου κι αν προέρχονται αυτά…».

«Για τη διαδικασία της άρσης των θεωρήσεων υπάρχει μια προδιαγεγραμμένη διαδικασία με συγκεκριμένα στάδια και συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα πάρει η υποψήφια χώρα που ζητά την απελευθέρωση της βίζας, έτσι ώστε τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα να πάρουν αποφάσεις. Εξ όσων μου περιέγραψε ο κ. Μπάσα, η Αλβανία πραγματοποιεί θετικά βήματα, έτσι ώστε η τελική αξιολόγηση που θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, να τύχει θετικής απόφασης».
***

• Όλα τα παραπάνω η αλβανική πλευρά τα υπόσχονταν πάντα, σε όλες τις διακρατικές συμφωνίες, αλλά και στις κατά καιρούς συναντήσεις που είχε με Έλληνες αξιωματούχους. Ειδικά σε ότι αφορά το οργανωμένο έγκλημα, τη φύλαξη των συνόρων και τις εισαγόμενες πυρκαγιές. Όμως η πραγματικότητα την διαψεύδει. Συχνά η Αλβανία επιδεικνύει μια ολιγωρία και είναι η Ελλάδα αυτή που καλείται να βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση. Ο Έλληνας υπουργός όφειλε κατά την επίσημη επίσκεψή του να τα επισημάνει αυτά στον Αλβανό ομόλογό του με αυστηρό ύφος και να μην περιοριστεί μόνο σε κολακείες και ύμνους!ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ




Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More