27.12.11

Οι εκδόσεις Λόγχη προσφέρουν...




ΠΡΟΣΦΟΡΑ 7 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ!
 
Οι εκδόσεις Λόγχη προσφέρουν στους επισκέπτες του logxi.com 7 βιβλία για τον κόκκινο Δεκέμβρη του ‘44. Για να θυμηθούμε τα γεγονότα της εποχής μέσα από ντοκουμέντα, την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων εθνικιστών και των Σωμάτων Ασφαλείας, την Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή και την Αστυνομία Πόλεων και τραγικά  θύματα του Δεκεμβρίου 1944. Με αυτό το «πακέτο» αποκτάτε τα  βιβλία:
1.«ΕΛΕΝΗ» του Νίκου Γκατζογιάννη
2. «ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» του Κώστα Καλατζή
3. «Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» του Βασίλειου Σταυρογιαννόπουλου
4. «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» του Ιωάννη Μπουγά
5. «ΤΟ ΚΚΕ» του Μάξιμου Δρακούλη
6. «ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ» έκδοση του Παν. Σύλλογος Αν.ν Φυ. Οπλ. Χωροφυλακής
7. «ΦΕΝΕΟΣ 1944 Η ΓΗ ΤΗΣ ΟΔΥΝΗΣ» της Άννας Σταματοπούλου


συνολικής αξίας 88 ευρώ ΜΟΝΟ με 50 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνοντα και τα ταχυδρομικά έξοδα).

περισσότερα για τα βιβλία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.




ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ.
 
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 62 χρόνων από την λήξη του συμμοριτοπολέμου, αλλά και για να διατηρούνται νωπές οι αναμνήσεις οι εκδόσεις «ΛΟΓΧΗ» προσφέρουν στους επισκέπτες της τα κάτωθι βιβλία:
  1. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ [ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΝΟΠΛΟΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ]
  2. ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΓΡΑΜΜΟΣ ΒΙΤΣΙ 1946-1949 [ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ]
  3. ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 1940-45
  4. Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  5. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΡΕΙΣ [ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 1918-1949]
  6. Ο ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ 1945-1949
Από την τιμή των 158 ευρώ μόνο 80 ευρώ [δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα αποστολής].
δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία.


Στην "εορταστική" Αθήνα, οι Έλληνες είναι σε κατάσταση σοκ.

Άδειοι δρόμοι, κατήφεια και μια «παράξενη ησυχία».




Στην "εορταστική" Αθήνα, οι Έλληνες είναι σε κατάσταση σοκ.
Αγνώριστη γενικότερα η Αθήνα το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, αλλά και γενικότερα στις γιορτές. Μια διαδρομή όμως στον Πειραιά την παραμονή, μας εξέπληξε. Άδειοι δρόμοι, λίγος μόνος κόσμος στις καφετέριες της Πλατείας Κοραή (φωτογραφία), ελάχιστοι διαβάτες στη Βασιλέως Γεωργίου Β' και όσοι βρίσκονταν στους δρόμους, ήταν κατηφείς.
Η κρίση άλλαξε κατά πολύ τις ζωές μας. Κόπηκαν πολλά, όπως τα ψώνια και μπήκε τροχοπέδη στην κυκλοφορία του χρήματος. Από την άλλη, εξορθολογίστηκαν απόλυτα οι προτεραιότητές μας, όσον αφορά στους οικογενειακούς και στους προσωπικούς προϋπολογισμούς. Με λίγα λόγια, αντίο στην πολυτέλεια και σε μια επίπλαστη «ποιότητα» ζωής, βασισμένη στον δανεισμό, στην επίδειξη, στον ατομοκεντρισμό, στις αδιαφανείς συναλλαγές, στην παραοικονομία και στη φοροδιαφυγή.
Είναι καιρός να δούμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, που πάμε. Το αηδιαστικό θέαμα με τα σπασμένα πιάτα και τους όγκους λουλουδιών στις πίστες των νυκτερινών κέντρων, δεν ήταν κάτι που άρμοζε στο λαό μας και στις παραδόσεις του. Για την ακρίβεια, ήταν και είναι απόλυτα ξένο με τα όσα θα έπρεπε ως έθνος να εκφράζουμε. Και μπορεί τα μπουζούκια να αποκλήθηκαν από κάποιους στο παρελθόν «πολιτιστικά κέντρα», αλλά το μόνο που έκαναν ήταν να προωθήσουν και να προωθούν ακόμα την υποκουλτούρα της νεοπλουτίστικης αστικής παρακμής.
Φυσικά, οι άδειοι δρόμοι δεν έχουν απαραίτητα να κάνουν και με άδεια μπουζούκια ή το "νταμπλ ντοτ", το οποίο παρεμπιπτόντως, μας άφησε χρόνους, λόγω κρίσης. Όπως συνήθως, ως λαός πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Αλλά, ούτε εκεί είναι η λύση, δηλαδή σε μια ιδιώτευση που μας αποξενώνει και μετατρέπει τις πόλεις μας, μέρες που είναι, σε ερημητήρια. Η λύση είναι στο να ανακαλύψουμε τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τη θαλπωρή, να ανοίξουμε τα σπίτια μας, να πιούμε ένα ποτήρι κρασί μαζί με χαμογελαστούς ανθρώπους, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αναφορές, παραδόσεις, ανησυχίες και προσδοκίες για το μέλλον της πατρίδας και των οικογενειών μας.
 www.elkosmos.gr 


Κατά τους άρχοντες και ο λαός.

Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων!


Νέα κρούσματα διαφθοράς αποκάλυψαν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης μετά από ελέγχους σε κρατικούς λειτουργούς που εντοπίστηκαν με καταθέσεις μαμούθ.
 Εκτός από υπαλλήλους της Πολεοδομίας η διαφθορά φαίνεται πως έχει αγγίξει και το χώρο της δικαιοσύνης. Κατά τον έλεγχο του πόθεν έσχες δικαστικού υπαλλήλου βρέθηκαν καταθέσεις πάνω από επτά εκατομμύρια ευρώ σε διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.  Κρατικοί λειτουργοί με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ έπεσαν στα χέρια των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Με την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου εντοπίστηκαν ανώτεροι και ανώτατοι υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης με τεράστια χρηματικά ποσά.
Σε σχετική έρευνα, πρωταθλήτριες της διαφθοράς αναδείχθηκαν και πάλι οι Πολεοδομίες. Σε τραπεζικούς λογαριασμούς προϊσταμένου της πολεοδομίας Κυκλάδων βρέθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ, σε υποδιευθυντή πολεοδομίας της Σύρου 600, 000 ευρώ, σε πρώην Γεν Διευθυντή του ΥΠΕΧΩΔΕ 1,2 εκατομμύρια ευρώ, σε προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς 900, 000 ευρώ, ενώ πρώην προϊστάμενος τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς διέθετε αδικαιολόγητα ποσά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Στον κλάδο της υγείας, δέκα γιατροί του ΕΣΥ βρέθηκαν με καταθέσεις από ένα έως 2,5 εκατομμύρια ευρώ και πανεπιστημιακοί καθηγητές, ορθοπεδικοί και γυναικολόγοι με τρία και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.


Μέχρι να φύγετε μην αφήσετε τίποτα όρθιο!

"Μαχαίρι" σε όλες τις φοροαπαλλαγές.


Η υστέρηση που παρουσιάζει ο τομέας των εσόδων έχει πλέον «υποχρεώσει» το οικονομικό επιτελείο να σχεδιάζει τη δεύτερη φάση κατάργησης και περικοπής φοροαπαλλαγών, οι οποίες «κοστίζουν» στον προϋπολογισμό 6,19 δις  ευρώ σε ετήσια βάση.

Έτσι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι καταργήσεις και οι περικοπές θα αφορούν αυτήν τη φορά όλες τις ρυθμίσεις που προβλέπουν εκπτώσεις δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων, μειώσεις φόρων και αφορολόγητα όρια.
Ειδικότερα, το σχέδιο που επεξεργάζονται ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των άλλων, προβλέπει:
Πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων φόρου για δαπάνες που αφορούν σε ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ. για όσους δηλώνουν οικογενειακά εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ (1,8 δισ. ευρώ «κοστίζουν» οι συγκεκριμένες εκπτώσεις δαπανών).
Πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων δαπανών χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων (82,7 εκατ. ευρώ «χάνονται» από τις φοροαπαλλαγές που ισχύουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως η αφαίρεση επιχειρηματικής αμοιβής από τα κέρδη των προσωπικών εταιρειών και φορολόγησή της με βάση τη φορολογική κλίμακα, ενώ 104,2 εκατ. ευρώ είναι η «ζημιά» από τις μειώσεις φόρου, εκπτώσεις δαπανών και φορολογικές απαλλαγές για τα κέρδη των νομικών προσώπων (Α.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΠΕ).
Κατάργηση των μειώσεων που ισχύουν σήμερα στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους.
Περικοπή όλων των φοροαπαλλαγών κατά την αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτου από τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους (35,86 εκατ. ευρώ «κοστίζουν» κάθε χρόνο οι απαλλαγές οχημάτων από τα τέλη ταξινόμησης).


Κάποιος να τον προσέχει....

Γιώργος Παπανδρέου: "Μένω ενεργός στην πολιτική"!


Την κατηγορηματική διαβεβαίωση πως θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική, παρέσχε στην εκπομπή του BBC, "PRI's the World", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου,
καθιστώντας σαφές με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τα μελλοντικά του σχέδια, αλλά και το τι θα αναφέρει στη σημερινή κρίσιμη για πολλούς, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του, η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, κ. Παπαδήμο. «Σε όλη μου την πολιτική ήμουν ενεργός, και πριν μπω στην πολιτική και αφού μπήκα. Θα παραμείνω, λοιπόν, ενεργός αλλά το πώς δε θα το απαντήσω ακόμη». 
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην παράδοση της οικογένειας του στην πολιτική και τις μάχες που έχει δώσει για τη δημοκρατία, ο κ. Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις πέρα από την πολιτική: «Όποιες πολιτικές κι έχουμε, αν δεν έχουν την υποστήριξη των πολιτών στο τέλος δε θα επιτύχουν».
Αναφερόμενος δε στην πρότασή του για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σχετικέ μτ ην παραμονή ή μη της χώρας στο ευρώ, σημείωσε πως : «Δε μετανιώνω καθόλου για την απόφαση του δημοψηφίσματος γιατί σημαίνει ότι οι Έλληνες αποφασίσουν οι ίδιοι για τη μοίρα τους. Πιστεύω ότι θα το "κερδίζαμε"» για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως ακόμη και αν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό ως προς την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, τότε αυτό θα αποτελούσε την «δημοκρατική απόφαση του λαού».


Η κυβέρνηση ΠαπαδημοΠΑΣΟΚ σας εύχεται καλή χρονιά!

Νέος γύρος μειώσεων στους μισθούς του δημοσίου!


Μεγάλη «κρυάδα» παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι καθώς οι πληρωμές τους σήμερα και αύριο για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου είναι... πετσοκομμένες ελέω ενιαίου μισθολογίου και αναδρομικών κρατήσεων από 1ης Νοεμβρίου.
Οι διατάξεις του νέου μισθολογίου μπαίνουν σε πλήρη εφαρμογή και επειδή, σύμφωνα με τον νόμο, τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από την 1η-11-2011, οι συνολικές απώλειες στις αποδοχές κυμαίνονται από 206 έως και 937 ευρώ ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατήσεις των αναδρομικών θα γίνουν σε δύο δόσεις.
Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται οι εφοριακοί και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, καθώς γι΄ αυτούς το «κούρεμα» των μηνιαίων αποδοχών φθάνει και τα 1.000 ευρώ λόγω των υψηλών επιδομάτων τα οποία ελάμβαναν πριν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Εκτιμάται ότι στα «εκκαθαριστικά» για την προκαταβολή του Ιανουαρίου πολλοί υπάλληλοι του δημόσιου τομέα θα δουν με έκπληξη πολύ χαμηλές καθαρές αποδοχές, ακόμη και κάτω των 100 ευρώ.  Σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι βασικοί μισθοί έχουν ήδη προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που φέρνει το μισθολόγιο και έχουν κοπεί τα επιδόματα.
Ειδικά για τους εφοριακούς, τους τελωνειακούς και τους υπόλοιπους υπαλλήλους του υπουργείου, οι μειώσεις των συνολικών ακαθάριστων αποδοχών που προκύπτουν βάσει του νέου μισθολογίου ξεκινούν από 40% και φθάνουν ακόμη και το 52%.

Θα πρέπει να τονιστεί πως σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν λάβει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τη δόση να παρακρατείται αυτόματα από τον μισθό τους. Οπως σημειώνουν συνδικαλιστικά στελέχη, θα υπάρξουν και περιπτώσεις υπαλλήλων των οποίων οι καθαρές αποδοχές δεν θα φθάνουν για να καλυφθεί η δόση του στεγαστικού τους δανείου.
Το 2012... φέρνει περικοπές μεταξύ 15% και 20% και στις αποδοχές των περίπου 300.000 υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων.
Στο μνημόνιο υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τις μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια, και το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν τις σχετικές διατάξεις. Οι μειώσεις αφορούν δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ και τους ένστολους (Eνοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα).


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More