25.3.11

Οι Έλληνες τίμησαν τους Ήρωες του 1821!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!


Για άλλη μια φορά οι Έλληνες τίμησαν τους Ήρωες του 21΄΄ και την γιορτή της ορθοδοξίας. Πλημμύρισαν τα μπαλκόνια από Ελληνικές σημαίες σε κάθε γειτονιά. Μικρά παιδιά, το μέλλον αυτού του τόπου κρατώντας την γαλανόλευκη χειροκρότησαν τα παλληκάρια μας.


Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στην Θράκη μας!

ΕΟΡΤΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρόι 25-3-2011.

Ο εορτασμός έγινε χωρίς τα φανατικά ποιήματα !!!
Σήμερα είναι η μέρα που η Ελλάδα επαναστάτησε και κήρυξε την ανεξαρτησία της απέναντι στο Οθωμανικό κράτος. Η εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου όπως σε όλη την Ελλάδα, γιορτάστηκε και στα μειονοτικά σχολεία της μειονότητας στην Δυτική Θράκη.

Το πιο ενδιαφέρον από τις τελετές υπήρξε στο χωριό Λύκειο. Στην περασμένη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου είχαν δοθεί από χριστιανούς δασκάλους σε παιδιά του μειονοτικού σχολείου φανατικά και ρατσιστικά ποιήματα, και ο κόσμος ως αντίδραση μποϊκοτάρισε την γιορτή της 28ης, και κανένας δεν μετείχε στην τελετή.
Σήμερα φάνηκε ότι οι διοικούντες πήραν μάθημα από το παρελθόν. Δεν δόθηκαν φανατικά και ρατσιστικά ποιήματα στα παιδιά. Βλέποντας το αυτό ο κόσμος του χωριού ενδιαφέρθηκε για την γιορτή. Περίπου 150 άτομα παρακολούθησαν την τελετή. Στην τελετή πολύ σύντομη ομιλία για την σημασία της μέρας έκανε ο δάσκαλος Αλή Ντερβίς. Ακολούθως το 1ο και 2ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο κατέθεσαν στεφάνια, έψαλαν τον εθνικό ύμνο και κράτησαν ενός λεπτού σιγή. Ακολούθως απήγγειλαν ποιήματα.
Το χωριό Λύκειο με αυτόν τον τρόπο, έδωσε ένα μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να παίξουν παιχνίδια πάνω στη Τουρκική μειονότητα. Οι χωρικοί του Λυκείου απέδειξαν πως δεν συγχωρούνε αυτούς που επιτίθενται στις εθνικές και πνευματικές τους αξίες και δίνουν την δέουσα απάντηση τον καιρό που πρέπει.
Σχόλιο : Σχετικά με το τι είχε γίνει στο συγκεκριμένο χωριό είχε γραφτεί τότε : http://antifonitis.gr/online/?p=2318
Λοιπόν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, μάθαμε πως υπέστη μια ΕΔΕ, αλλά … έλαμψε η αθωότητα του !! Oπότε καταλαβαίνεται αυτό τι μήνυμα περνά…  


Ο εθνικός κυβερνήτης Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ!

Ο Καποδίστριας, και όταν ήταν υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας και μεσουρανούσε στην ευρωπαϊκή διπλωματία αλλά και στη διεθνή -εφόσον είχε επί χρόνια ασχοληθεί και με τις πολιτείες της Αμερικής και με την Περσία και με άλλες ασιατικές χώρες-, έστελνε συνεχώς στην αγωνιζομένη Ελλάδα πολεμοφόδια και τρόφιμα και σπούδαζε με δικές του δαπάνες πολλούς Ελληνόπαιδες στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, για να προετοιμάζει τους μορφωμένους επιστήμονες σε όλους τους κλάδους που θα επάνδρωναν τις διάφορες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους μόλις θα ελευθερωνόταν από την τουρκική καταδυνάστευση.

Όταν το 1822 υπέβαλε την παραίτησή...
του από το υπουργείο, ο τσάρος Αλέξανδρος δεν τη δέχθηκε και του έδωσε άδεια επ΄ αόριστον με όλα όμως τα προνόμια του αξιώματός του, εφόσον τυπικά το διατηρούσε. Στη Γενεύη που εγκαταστάθηκε έπρεπε να κατοικήσει σε «ένα μέγαρο, να έχει τέσσερις άμαξες και ικανόν υπηρετικόν προσωπικόν». Ο Καποδίστριας κατοικούσε σε «δύο πτωχικά δωμάτια, είχε μόνο μία άμαξα και έναν υπηρέτη». Όταν οι πάντες, διπλωμάτες, αριστοκράτες και απλοί άνθρωποι τον ρωτούσαν κατάπληκτοι, εκείνος απαντούσε:

«Όταν αφού εκτύπησα πρώτον τας θύρας των μεγάρων των πλουσίων ηναγκάσθην κατόπιν να κτυπήσω και τας θύρας των πτωχών ζητώντας τον οβολόν τους προκειμένου να στείλω τρόφιμα και πολεμοφόδια εις τον αγωνιζόμενον ελληνικόν λαόν έπρεπε να ημπορώ να τους λέγω: Έδωσα πρώτος εγώ τα πάντα. Κανόνισα να μη εξοδεύσω δια τον εαυτό μου και δια τον υπηρέτην μου περισσότερα, από 60 φράγκα τον μήνα. Όλον τον άλλον μισθόν μου τον στέλνω στην Ελλάδα…».

Όταν έφτασε στην Ελλάδα ως κυβερνήτης του ελληνικού κράτους προσφέρθηκαν να του δώσουν ανάλογο οίκημα ως κατοικία. Ο Καποδίστριας δεν το δέχτηκε. Ήθελε να ζει απλά συμμεριζόμενος την κατάσταση που επικρατούσε τότε στη χώρα. Με δικά του έξοδα διόρθωσαν απλές οικίες στην Αίγινα και στον Πόρο, «χωρίς καμιάν επιβάρυνση των ιδιοκτητών». Έδωσε εντολή να μην ανοίξουν τις αποσκευές που έφερε από τη Γενεύη και επίπλωσε το σπίτι που έμενε με «σιδηράν κλίνην και ξύλινον τραπέζιον». Γι΄ αυτό ο αντικαποδιστριακός Γερμανός ιστορικός Μέντελσον-Μπαρτόλντι, όταν επισκέφτηκε τον Καποδίστρια έγραψε: «Ο μόνος στολισμός του κυβερνητικού… «μεγάρου» είναι ο λαμπρός ήλιος της Ελλάδας και η λατρεία των Ελλήνων, με την οποία δικαίως τον περιβάλλουν».

Όλα τα επίσημα ενδύματα δεν τα φόρεσε ποτέ. Ο γραμματέας του, Νικόλαος Δραγούμης, διηγείται το περιστατικό που συνέβη κατά την πρώτη περιοδεία που έκανε στην Κόρινθο, αμέσως μετά την άφιξή του.
Της όλης κυβερνητικής πομπής προηγούνταν ο ταχυδρομικός διανομέας Καρδάρας, που ήταν ενδεδυμένος με βελούδινο χρυσοκέντητο σεγκούνι. Ακολουθούσε έφιππος ο Κυβερνήτης, ντυμένος απλούστατα και κάτισχνος από την ταλαιπωρία και την κακήν διατροφή. Ο λαός που είχε παραταχθεί αυθόρμητα, νομίζοντας ότι ο Κυβερνήτης του ήταν ο λαμπροφορεμένος διανομέας, τον χειροκροτούσε με αμέτρητες εκδηλώσεις αγάπης. Στην αρχή όλοι διασκέδασαν. Ο Κολοκοτρώνης, όμως, δεν το άντεξε. Πλησίασε τον Καποδίστρια και του είπε ότι ο λαός έπρεπε να γνωρίσει τον Κυβερνήτη του.

- Και τι θέλεις να κάμνω, Θεοδωράκη; απήντησε ο Καποδίστριας.
- Η υπερεξοχότης σου να ενδυθεί την κυβερνητική της στολή.
Και ο Δραγούμης προσθέτει: «Οδήγησαν τον Κυβερνήτη εις τι παρακείμενον χάνιον και τον ηνάγκασαν να ενδυθεί την στολή ήτις ουδαμώς διέφερεν της των δασονόμων της αντιβασιλείας!…».

Ο γιατρός του, βλέποντας τον τόσον καταβεβλημένο από τους αδιάκοπους μόχθους και αγώνες, του συνέστησε αυστηρά ότι έπρεπε να βελτιώσει την τροφή του. Και ο Καποδίστριας απάντησε: «Ουδέποτε θα επιτρέψω στον εαυτό μου βελτίωση της τροφής, παρά μόνον τότε όταν θα είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνόπουλο που να πεινάει…».

Το Πανελλήνιο και η Γερουσία δύο φορές ψήφισαν τον μισθό που έπρεπε να δίνεται στον Κυβερνήτη. Και τις δύο φορές ο Καποδίστριας αρνήθηκε να δεχθεί μισθό.

«…Είμαι ευτυχής διότι ηδυνήθην να προσφέρω… διά την εθνικήν ανεξαρτησίαν και ελευθερίαν, δι΄ αυτό το τόσον θεάρεστον έργον, τα λείψανα της μετρίας καταστάσεώς μου εις το θυσιαστήριον της πατρίδας… Διά τον αυτόν τούτον λόγον θέλη αποφεύγει και ήδη να δεχθή την προσδιοριζόμενην ποσότητα διά τα έξοδα του αρχηγού της Επικρατείας, απεχόμενος, εν όσω τα ιδιαίτερά μου χρηματικά μέσα μου επαρκούν από το να εγγίσω μέχρι οβολού τα δημόσια χρήματα προς την ιδίαν μου χρήσιν… Αποστρέφομαι το να προμηθεύω εις τον εαυτόν μου τας αναπαύσεις του βίου, αι οποίαι προϋποθέτουν την ευπορίαν, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων περικυκλωμένοι από πλήθος ολόκληρον ανθρώπων βυθισμένων εις την εσχάτην αμηχανίαν… Ελπίζω ότι όσοι εξ΄ υμών συμμετάσχουν εις την κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μετ΄ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατό να λαμβάνουν μισθούς ανάλογους με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ΄ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η κυβέρνησις εις την εξουσίαν της». (Ο Καποδίστριας προς την Δ’ Εθνικήν Συνέλευση, Άργος 4 Αυγούστου 1829).

Αυτό το συγκλονιστικό μήνυμα του Μεγάλου Ηγέτου και Ανθρώπου δεν έπρεπε άραγε να αναρτηθεί μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;…

ΠΗΓΗ: Ελένης Κούκκου, Καθηγήτριας Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Καποδίστριας –Το υψηλό του ήθος, Νεανικό & Μαθητικό Περιοδικό «Ο Πυρσός» των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος», σελ. 188-189, τεύχος 30, περίοδος β΄, Ισθμός Κορίνθου, Νοέμβριος 2009.
πηγη


Κύριε πρωθυπουργέ επιτέλους, ασχοληθείτε με την Θράκη μας!

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ!

Ιστοσελίδα του ΒΑΤΤΑΜ 20-3-2011.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ¨Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ¨!
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Σουλεϊμάν Πεχλιβάν στην εκπομπή ¨ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΤΙΑ¨ του τηλεοπτικούs καναλιού Καρεσί TV είχε ως θέμα ¨Η Δυτική Θράκή και τα προβλήματα των Τούρκων που ζούνε στην Δυτική Θράκη, χτες και σήμερα¨. Η εκπομπή αυτή του Καρεσί TV παρακολουθήθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους τηλεθεατές του καναλιού.
Μετά από πολλά αιτήματα αναφέρθηκε από τον πρόεδρο των Τουρκικών Εστιών-τμήματος Μπαλίκεσίρ, πως θα ήταν επωφελής η οργάνωση ενός συνεδρίου. Στο συνέδριο αυτό κλήθηκε ως ο ομιλητής ο πρόεδρος του ΒΑΤΤΑΜ (Κέντρο Έρευνας Τούρκων Δυτικής Θράκης) Οζκάν Χουσείν. Ο Οζκάν Χουσείν ενημέρωσε τους μετέχοντες στο Κέντρο Πολιτισμού και Τέχνης για τις τελευταίες εξελίξεις στην Δυτική Θράκη.
Επίσης περιγράφηκαν τα προβλήματα της κοινότητας, οι προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων, ο αγώνας που δίνουν οι σύλλογοι στην Ευρώπη, καθώς και οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε βάρος των Τούρκων στην Δυτική Θράκη.
Σχόλιο : Η σημαία στην φωτογραφία είναι της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης. Ο ομιλητής δεξιά είναι ο κύριος Οζκάν Χουσείν. Γνωστός και για τις δηλώσεις του πως η Δ.Θράκη νομικά δεν ανήκει στην Ελλάδα !


Με το ΙΡΑΝ καλύτερα να μην παίζει το συμβούλιο ασφαλείας!

Πλησιάζουν το Ιράν!

Με το Ιράν αποφάσισε να ασχοληθεί ξαφνικά χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την άποψη ότι η «Ιθάκη» της λιβυκής «Οδύσσειας» είναι η Τεχεράνη.
Με την επιχείρηση κατά του καθεστώτος Καντάφι σε εξέλιξη, η αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο δήλωσε πως η επιτροπή επιβολής κυρώσεων στο Ιράν πρέπει να… είναι έτοιμη να δράσει γρήγορα και να λάβει πρόσθετα μέτρα προκειμένου να ενισχύσει την εφαρμογή των κυρώσεων!
Τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν την ανησυχία τους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης (αλλά όχι για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας) και εξέφρασαν τη βούλησή τους για καλύτερη εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

 «Ο στόχος μας είναι να εμποδίσουμε το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Παραμένουμε δεσμευμένοι στη στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στους κόλπους του Συμβουλίου και με τη διεθνή κοινότητα για το σκοπό αυτό», πρόσθεσε η Ντι Κάρλο.

Έναν τόνο πιο κάτω κράτησε ο Γερμανός πρεσβευτής Πέτερ Βίτινγκ, που είπε πως «παραμένουμε δεσμευμένοι στην εξεύρεση μιας ειρηνικής, διαρκούς λύσης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Καλούμε το Ιράν να επανεξετάσει την αδιάλλακτη στάση του και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλή τη πίστη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή, που ζήτησε αυστηρή εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας από τα κράτη-μέλη.

Στο μεταξύ, ο Ιρανός Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ, με την ευκαιρία του Νέου Περσικού Έτους, που γιορτάζεται τον Μάρτιο εδώ και 3.000 χρόνια, έστειλε νέο μήνυμα προς τη Δύση, δηλώνοντας πως και φέτος το Ιράν θα σταθεί απέναντι στις «τυραννικές και απάνθρωπες δομές της».

Τις τελευταίες ημέρες, στο Ιράν οργανώνονται διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές του Μπαχρέιν και κατά της σαουδαραβικής επέμβασης. Μάλιστα, η Τεχεράνη ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Μπαχρέιν, για διαβουλεύσεις σχετικά με την στάση που θα κρατήσει απέναντι στο καθεστώς.
 http://www.elzoni.gr


Ο ενεργειακός πλούτος της Κύπρου!

Μήνας πιέσεων ο Ιούνιος, λέγει ο Καρογιάν Νέα δεδομένα για την Κύπρο δημιουργεί ο ενεργειακός της πλούτος!

Του Άδωνη Παλληκαρίδη.
Άλλαξε η οπτική αντίκριση του Κυπριακού. Ασπίδα και δόρυ απέκτησε η Κύπρος.
Ασπίδα και δόρυ του κυπριακού ελληνισμού αποτελεί ο ενεργειακός πλούτος της Κύπρου, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν μιλώντας σε φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Παλέρμου της Ιταλίας και του Πανεπιστημίου Νανσί της Γαλλίας. Ο Πρόεδρος της Βουλής υπέδειξε ότι η Κύπρος έχει τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου, τα οποία αλλάζουν τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές δυνατότητες της Κύπρου.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, είπε, για πρώτη φορά μίλησε για εισβολή και κατοχή, αφού αντιλαμβάνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να απεξαρτηθεί από την αποκλειστική προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό ανέφερε ότι αναμένονται τον Ιούνιο ισχυρές πιέσεις στη δική μας πλευρά. Εξήγησε στους φοιτητές ότι στις διαπραγματεύσεις σήμερα δεν κινείται φύλλο, γιατί η τουρκική πλευρά προωθεί συνομοσπονδία στην Κύπρο και επιθυμεί να διατηρήσει τα επεμβατικά της δικαιώματα, ώστε να μπορεί όποτε θέλει, χωρίς την πίεση της διεθνούς κοινότητας, να επεμβαίνει στο νησί. Θέλουν, είπε, αριθμητική ισότητα μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας, κάτι που δεν υφίσταται σε καμία χώρα του κόσμου. Ισότητα μπορεί να υπάρξει στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κανείς δεν αμφισβητεί το θέμα αυτό.

Ο Μάριος Καρογιάν τόνισε ότι ο ελληνισμός είναι ενιαίος.

Επισήμανε ότι όταν υποφέρει η Κύπρος, υποφέρει και η Ελλάδα και αντιστρόφως. Όταν ευημερεί η Ελλάδα, ευημερεί και η Κύπρος και αντιστρόφως. Πρόσθεσε πως «τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχουμε κινδύνους να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να διαχειριστούμε μια δύσκολη διεθνή και πολιτική συγκυρία. Όμως, ο ελληνισμός έχει δυνατότητες, έχει περιθώρια», ανέφερε.

Ο κ. Καρογιάν είπε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, ιδιαίτερα μετά τον Ιούνιο, που πιστεύει ότι θα υπάρξουν πολλές πιέσεις επί της ε/κ πλευράς σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ροκανίζουν το χρόνο

«Στις διαπραγματεύσεις υπάρχει μια πλήρη στασιμότητα. Δεν κουνιέται φύλλο, δεν προχωρά τίποτα γιατί η τουρκική πλευρά θέλει να ροκανίσει το χρόνο, θέλει να εκφυλίσει τη διαδικασία και ήδη τα πρώτα ψήγματα του τρόπου που θέλουν να πολιτευτούν για τους επόμενους μήνες τα πήραμε στη διάρκεια των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ», ανέφερε.

Όπως είπε, η πρόταση της τουρκικής πλευράς είναι για διεθνή διάσκεψη, με την προσδοκία ότι μπορεί να βρει στηρίγματα στη διεθνή κοινότητα. Εξήγησε ότι «εμείς χρειάζεται να είμαστε συνεπείς στις θέσεις μας, σταθεροί στις αξίες μας, να αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας, να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες μας, να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με ένα αποτελεσματικό τρόπο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως συνεχίζει να υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις θέσεις των δυο πλευρών που κατατίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ανέφερε πως οι δυο πλευρές δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα και φαίνεται να μην υπάρχουν οι ίδιοι στόχοι.


Ο κ. αντιπρόεδρος!

«Γελοία» η διαφωνία για την ονομασία μεταξύ πΓΔΜ και Ελλάδα!




Από την 21η  Μάρτιου, το ΔΔΧ εξετάζει την προσφυγή που κατάθεσε η  πΓΔΜ εναντίον της Ελλάδας. 

Μέσω ενός διπλωματικού τηλεγραφήματος που αποκαλύφθηκε από τη Wikileaks, μαθαίνουμε ότι ο σημερινός αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, θεωρούσε «γελοία» το 2008 την διαφορά για την ονομασία μεταξύ των Σκοπιών και της Ελλάδος που διαρκεί ήδη 20 χρόνια.

«Η διαφωνία για την ονομασία μεταξύ πΓΔΜ και Ελλάδας είναι γελοία και καταστροφική από την αρχή. Πρέπει να επιτρέψουμε στη γείτονα μας, τα Σκόπια, να χρησιμοποιεί το όνομα που διάλεξε. Από την πλευρά της, η Αθήνα θα έπρεπε να χαρεί ότι τα Σκόπια θέλουν να χρησιμοποιούν αυτή την ονομασία». 

Αυτή είναι η δήλωση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ τον Φεβρουάριο του 2008 στην Αθήνα, σύμφωνα με τη μυστική αλληλογραφία που δημοσίευσε η Wikileaks.
Σύμφωνα με έκθεση που απέστειλε ο Σπέκχαρντ από την Αθήνα προς το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., ο Πάγκαλος θεωρούσε την ελληνική θέση παράλογη.

Κατά τη γνώμη του Πάγκαλου, η πρόταση της ονομασίας του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς ήταν μια λογική προσέγγιση. 
Επίσης διαβεβαίωνε την επικεφαλή της ελληνικής διπλωματίας Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) δεν θα έκανε κατάχρηση του θέματος.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι από τα πιο αξιοσέβαστα και ενεργά μέλη του ΠΑΣΟΚ, σήμερα στην εξουσία. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων και Άμυνας και της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, που δημιουργήθηκαν πρόσφατα.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, πρώην υπουργός Εξωτερικών, είναι επίσης γνωστός για την έντονη γλώσσα του και την αδέξια διπλωματία του.

Le Courrier des balkans       


 
ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΔΧ 21-30.03.2011


Εχουμε το μικρότερο χρέος δημόσιο και ιδιωτικό!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!


Πηγή: Συνδυασμός στοιχείων από Κομισιόν,McKinsey Global Institute και μελέτη της Deutsche Bank, σύμφωνα με την οποία το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας είναι 123% του ΑΕΠ, ενώ της Πορτογαλίας 239%
Πίνακας:
* Δημόσιο και ιδιωτικό, εσωτερικό και εξωτερικό
* Πρόβλεψη 2010
Λέει ότι το συνολικό χρέος της χώρας μας, είναι το μικρότερο από όλες τις μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ.!!
Λέει ότι το ιδιωτικό χρέος της χώρας μας, είναι το μικρότερο στην ευρωζώνη!!
Διαβάστε το πίνακα,
Ο πίνακας λέει ότι το Ελληνικό κράτος χρωστάει μεν 124% του ΑΕΠ, αλλά οι Έλληνες χρωστάνε συνολικά 123,1%, όταν οι Γερμανοί χρωστάνε 208,3%, και οι Άγγλοι 386,0%!!!
Καταλάβατε για ποιο πράγμα μιλάμε;
Οι Βρετανοί, κράτος και ιδιώτες, χρωστάνε 466%, και δεν πτωχεύουν, ενώ οι Έλληνες χρωστάνε 248% και πτωχεύουν;
Όλα αυτά τα νούμερα, είναι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 80% ΤΟΥ ΑΕΠ!!!
Δηλαδή αν υπολογίσουμε ότι το Ελληνικό κράτος, απλά και μόνο θα πιάσει τη φοροδιαφυγή, μόνο αυτό, τότε το δημόσιο χρέος θα γίνει 70% του νέου πια ΑΕΠ, και το συνολικό χρέος θα πέσει κάτω από το 200% του νέου ΑΕΠ.
Η Ελλάδα είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ στην Ευρώπη που οι πολίτες της ΔΕΝ είναι ΑΚΟΜΑ υπερχρεωμένοι στις τράπεζες!!
Είναι ο μοναδικός λαός που τα ιδιωτικά οικονομικά δηλαδή το ιδιωτικό χρέος, είναι μικρότερο από το Δημόσιο χρέος!!!
Και επειδή ο Έλληνας χαλάει την Ευρωπαϊκή πιάτσα, πρέπει να υποδουλωθεί.
Πως;;;
Με την απειλή χρεοκοπίας του Κράτους του, να τον βάλουμε να πληρώσει, όσα θα κερδίζαμε αν ήταν υπερχρεωμένος!!!
Δηλαδή, να απειλήσουμε χρεοκοπία του Κράτους, για να βουτήξουμε τα λεφτά των Ελλήνων.
Και γιατί την Ελλάδα;
ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ.
Αν ξαναδιαβάσετε τον πίνακα θα δείτε ότι σε ΟΛΕΣ τις άλλες χώρες
το Ιδιωτικό χρέος είναι τριπλάσιο από το δημόσιο, δηλαδή, είναι χρεωμένοι οι πολίτες και όχι το Κράτος.
Μόνο στην Ελλάδα οι πολίτες χρωστάνε λιγότερα από το κράτος. Πρέπει λοιπόν και οι Έλληνες να χρεωθούν όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και να πάψουν να έχουν τη ποιότητα ζωής που έχουν γιατί αποτελούν εστία «μόλυνσης» και των υπόλοιπων λαών.
Πως θα γίνει αυτό;
Σπείρε τον πανικό, να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες να βουλιάξουν το τραπεζικό σύστημα το οποίο δεν βουλιάζει αλλιώς αφού δεν είναι εκτεθειμένο σε επισφαλείς επενδύσεις να μεγαλώσει ο πανικός, να περάσουμε νόμους μειώσεως του εισοδήματος των Ελλήνων, να περάσουμε αβρόχοις ποσι το ασφαλιστικό, τη μείωση μισθών και συντάξεων και όλα τα μέτρα που θα μειώσουν το εισόδημα του Έλληνα και θα τον αναγκάσουν να δανειστεί όσο και ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης.
Αυτό είναι το σενάριο, με όλα τα επακόλουθα, που φέρνει και το μνημόνιο. Μας έχουν πρήξει με το χρέος των 300 δις.
Όταν οι ιδιωτικές καταθέσεις των Ελλήνων ΜΟΝΟ σε Ελληνικές τράπεζες είναι 350 δις και δεν λέει κανένας ότι,
ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ του κράτους ήταν 200 δις, δηλαδή 70% του ψεύτικου ΑΕΠ ή 50% του Πραγματικού ( μέσα και η φοροδιαφυγή ) ΑΕΠ τότε θα είμαστε, η καλλίτερη οικονομία του πλανήτη!!!
Επί τέλους ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ο δανειστής να χρωστάει 285% του ΑΕΠ, και ο δανειζόμενος 248%.
Ούτε ο Άγγλος να χρωστάει 466% του ΑΕΠ και να συμβουλεύει την Ελλάδα τι πρέπει να κάνει ή οποία χρωστάει 248% του ΑΕΠ.
Bloomberg: Πτώχευση της Ελλάδας «βλέπει» το 41% αναλυτών και επενδυτών.
Και μόνο η αλητεία, να παρουσιάζεται η γνώμη του 41%, ως ισχυρότερη του 59%, που ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ πτώχευση της Ελλάδας, δείχνει τι προσπαθούν να κάνουν.
«Θυσίασε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας», σχολιάζει στο Bloomberg ο Cyril Boudin, trader παραγώγων της Unicredit Group στο Λονδίνο, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.


Καλά αυτός ο υπουργός εξωτερικών της χώρας μας σε ποιό κόσμο βρίσκεται!

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Εφ. Αντιφωνητής 16-3-2011.

Στό διεθνές ἐπίπεδο.

- Το σχέδιο ψηφίσµατος για την κατάσταση των «τουρκικής κουλτούρας» κατοίκων της Κω και της Ρόδου έφερε ο Ελβετός βουλευτής της Συνέλευσης του Συµβουλίου της Ευρώπης, Αντρέας Γκρος, προς έγκριση στη Μόνιµη Επιτροπή της Συνέλευσης, στις 11 Μαρτίου, στο Παρίσι.

Στο σχέδιο αυτό («αντιστάθµισµα» υποτίθεται στο προ τριετίας ψήφισµα για την κατάσταση των Ελλήνων µειονοτικών σε Ίµβρο και Τένεδο), αναγνωρίζεται η ύπαρξη µειονότητας στα δύο νησιά και καλείται η Ελλάδα να ανοίξει τουρκόφωνα σχολεία σε Κω και Ρόδο, να πληρώσει δασκάλους για να διδάξουν… τουρκικά στα παιδιά των µουσουλµάνων και να διασφαλίσει διαφανή διαχείριση στα ισλαμικά ιδρύµατα που βρίσκονται εκεί. Ζητά µάλιστα γι’ αυτούς εφαρμογή της …Συνθήκης της Λωζάννης! Έτσι, εµείς πήραµε λίγα λόγια του αέρα για την Ίµβρο και οι Τούρκοι ζητούν σε αντάλλαγμα τα πάντα στη Ρόδο – ωραία ισορροπία!
- Στη Βουλγαρία µπορεί η Άγκυρα να επιµένει στον έλεγχο του θεσµού του αρχιµουφτή (µέ τόν Μουσταφά Αλίς Χατζή να «επανεκλέγεται» στις 12/2/11) αλλά το βουλγαρικό κράτος συνεχίζει να διεκδικεί ρυθµιστικό ρόλο στα πράγµατα. Έτσι, ο αναγνωρισµένος από τα δικαστήρια Νεντίµ Γκέντσεφ, µε τη βοήθεια της Αστυνοµίας µπήκε και εγκαταστάθηκε στο βακούφι της Αρχιµουφτείας. Οι διαµαρτυρίες έπεσαν στο κενό και ο γ.γ. Χαφίζωφ που αντιστάθηκε συνελήφθη και θα δικαστεί. Φαντάζεστε κάτι τέτοιο εδώ; Χά!
- Η ένωση πρακτόρων που ακούει στο όνοµα «Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης» (ΑΒΤTF) συνεχίζει τη συστηµατική δυσφήμηση τῆς χώρας µας στον ΟΗΕ. Μάλιστα πέρα από τις καταγγελίες της για το ζήτηµα του µουφτή (επικαλείται τη Συνθήκη τῶν Αθηνών του …1910!), έβγαλε καταγγελία ώς και για 30 πρόβατα που βρέθηκαν σφαγµένα στην Αρίσβη! Δώσε θάρρος στον χωριάτη…


Οι τούρκοι είναι αποφασισμένοι εμείς τι κάνουμε;

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!

Εφ. Σαμπάχ 22-3-2011.

Το πιο στέρεο κτίριο στο Ακουγιού.
O υπουργός Γιλντίζ σχολιάζοντας στην εφημερίδα Σαμπάχ, τις συζητήσεις που γίνονται για τους πυρηνικούς σταθμούς ανέφερε πως μετά το Τσερνόμπιλ, κατασκευάστηκαν 120 σταθμοί και πως το κτίριο στο Ακουγιού θα είναι το πιο στέρεο κτίριο στην Τουρκία.

Την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να μπει στην πυρηνική τεχνολογία με τους πυρηνικούς σταθμούς που θα κατασκευαστούνε στο Ακουγιού και στην Σινώπη, επανήλθε το ερώτημα ¨Μήπως υπάρξει ένα νέο Τσερνόμπιλ ;¨. Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ απάντησε στα σχετικά ερωτήματα. Ο Γιλντίζ είπε πως «Με ρωτάνε αν παρά το ατύχημα θα κάνουμε πυρηνικό σταθμό, και εγώ τους απαντώ με απόλυτο τρόπο πως ¨ναι θα κάνουμε¨. Φυσικά θα κατασκευάσουμε, αλλά μετά από αυτό το περιστατικό θα επανεξετάσουμε τα μέτρα ασφάλειας. Θα κάτσουμε και θα ερευνήσουμε τι μας δίδαξε αυτό το ατύχημα.» Ο Γιλντίζ θύμισε ότι μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ κατασκευάστηκαν 120 νέοι σταθμοί και είπε : ¨ Τα πυρηνικά τα κάνουν 30 ανεπτυγμένες χώρες. Όλες αυτές που είναι στην ομάδα G-20. Πυρηνική βιομηχανία υπάρχει στην Γερμανία, στην Ιαπωνία και στην Γαλλία. Δεν μπορούμε να τα παραβλέπουμε αυτά¨.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ο Γιλντίζ περιέγραψε πως αναγκαστικά τα κτίρια που θα κατασκευαστούνε στους πυρηνικούς σταθμούς θα είναι τα πιο στέρεα κτίρια στην Τουρκία και είπε πως ¨ Υπό το φώς νέων τεχνολογιών θα κατασκευάσουμε πυρηνικούς σταθμούς-μοντέλα.
Τα πυρηνικά αποτελούνε πια μια ανάγκη
Ο Γιλντίζ όταν τον ρώτησαν αν ¨η πυρηνική ενέργεια αποτελεί αναγκαιότητα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας¨ είπε πως «Αυτή τη στιγμή οι υδροηλεκτρικές μας δυνατότητες φτάνουν τα 150 δις. κιλοβάτ. Εμείς χρησιμοποιούμε τα 50 δις. Με το σύνολο των δυνατοτήτων μας από νερό, άνθρακα και ήλιο το 2023 δεν θα αρκεί για τις ενεργειακές μας ανάγκες» .
Οι παράμετροι ασφάλειας έγιναν 88
Ο Γιλντίζ ανέφερε πως οι παράμετροι ασφαλείας επανεξετάστηκαν και πλέον έφτασαν τις 88. Σχετικά με τους ισχυρισμούς πως γίνεται σε σεισμική περιοχή είπε πως «Το 2007 έγινε σεισμός σε αντιδραστήρα τύπου Κασιβαζάκι και το μόνο που κατέρρευσε ήταν ο σταθμός της πυροσβεστικής».


Ο κ. Δρούτσας να αφήσει τα ταξίδια και να ασχοληθεί με την Θράκη μας!

Ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΑΣ!

Εφ. Αντιφωνητής 16-3-2011.

Ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΑΣ.
Όλα όσα κατά καιρούς καταγγέλλουμε για την νεο-οθωμανική πολιτική στην ελληνική Θράκη επιβεβαιώθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο στην διάρκεια της περιοδείας του Αχμέτ Νταβούτογλου στην περιοχή, στις 9 Μαρτίου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πέρασε το ξεκάθαρο μήνυμα για την τουρκική πολιτική στη Θράκη και δεν το έλαβε μόνον όποιος δεν ήθελε ν’ ακούσει.

Η «ιδιωτική» επίσκεψη (!) Νταβούτογλου περιελάμβανε τα Αρριανά της Ροδόπης, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τον Εχίνο και τον ακολουθούσαν κι άλλοι «ιδιώτες»: βουλευτές, δήμαρχοι, διπλωμάτες και ο γ.γ. του ΙRCICA Χαλίτ Ερέν (που λύνει και δένει στην περιοχή). Ποιους είδε ο Τούρκος ΥΠΕΞ; Επισκέφθηκε τους παράνομους συλλόγους που έχουν διαλύσει αμετάκλητα τα ελληνικά δικαστήρια («Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής», «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»), συνοδεύτηκε από τους Σερήφ και Μέτε που δεν αναγνωρίζει ως μουφτήδες η χώρα μας, αγνοώντας, εννοείται, τους νόμιμους μουφτήδες, μίλησε στην παράνομη Συμβουλευτική Επιτροπή…
Και ποιο ήταν το μήνυμα των λόγων του;
Α. Είστε όλοι Τούρκοι. Αναφέρθηκε επανειλημμένως σε «τουρκική μειονότητα», μίλησε για τα 72.000.000 αδέρφια στην Τουρκία που ολημερίς τους σκέφτονται («στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στο Ικόνιο και στην Προύσα σας έχουμε και στον ύπνο μας και στα όνειρα μας, στα σχέδια μας, και θα συνεχίσετε να υπάρχετε στα μελλοντικά μας σχέδια») και βεβαίωσε πως «ο πολιτισμός που παραμένει ζωντανός στην Δυτική Θράκη μοιάζει πολύ με αυτούς στην Ανατολία».
Β. Το νεο-οθωμανικό όραμα δεν αργεί. «Παλιότερα η Αδριανούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Φιλιππούπολη ζούσαν όλες μαζί. Πάλι έτσι θα γίνουν», τόνισε στον Εχίνο. Και δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τον ρόλο που θα παίξουν οι Τούρκοι της νότιας Βουλγαρίας: «Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε σχέσεις ανάμεσα στις περιοχές της Κομοτηνής, της Αδριανούπολης και του Κίρτζαλι.» Ας το έχουν κατά νου όσοι δικοί μας σκίζονται για τη διασυνοριακότητα στην περιοχή μας και το λαμπρό μέλλον χωρίς σύνορα.
Γ. Η αναγκαιότητα για εξωστρέφεια της μειονότητας. Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένα θετικό μήνυμα, αν είχε την λογική της ένταξης στην ευρύτερη κοινωνία. Όμως όταν συνδυαστεί με όσα ειπώθηκαν πριν, για την ενότητα και την ταυτότητα της μειονότητας, δεν δείχνουν κάποια τέτοια πρόθεση αλλά μάλλον το αντίθετο. Μια πρόθεση διείσδυσης σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων και στοχεύσεων.
Πώς τον δέχθηκε όμως ο μειονοτικός πληθυσμός εδώ; Προσέξτε λόγια υποδοχής στον φανατικό Εχίνο: «Κύριε υπουργέ μου, πολύτιμοι καλεσμένοι, σήμερα είναι μια μέρα περηφάνιας για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Σας ευχαριστούμε και μέρους του χωριού και εκ μέρους των Τούρκων της Δυτικής Θράκης για την ιστορική σας αυτή πράξη. Άρχοντα μου, σας χαιρετίζουμε με στοργή και με αγάπη». Κι αυτός μετά, απευθυνόμενος στις Πομάκισσες που τον άκουγαν κρεμασμένες από τα μπαλκόνια, τις αντάμειψε: «Χάρη σε σας τα παιδιά σας, τα παιδιά του Εχίνου, δεν θα ξεχάσουν τα τουρκικά τους»! Κι όλες μιλάνε πομάκικα!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Και τι απαντήθηκε σε όλα τούτα; Μήπως αποτέλεσαν απάντηση τα καλωσορίσματα του Σ. Ξυνίδη ή η αφωνία του περιφερειάρχη Α. Γιαννακίδη; Ή οι κοινοτυπίες του Γ. Πεταλωτή για την ισονομία και το ότι «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε»; Η μόνη, αδύναμη έστω, απάντηση που δόθηκε στον νεοσουλτάνο ήταν από τον χώρο του «Αντιφωνητή». Αφού έγινε ένας γρήγορος συντονισμός με Κύπριους φοιτητές της Κομοτηνής, οργανώθηκε μια διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ 30 Ελλήνων με δίγλωσσα πανώ, αγγλόγλωσσα πλακάτ, σημαίες κουρδικές και κυπριακές και αναφορές στην τουρκική πολιτική και υποκρισία:
- ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό μέλλον, ΟΧΙ στο οθωμανικό παρελθόν
- Αρκετά με την τουρκική υποκρισία, ξεκουμπιστείτε από τη Θράκη!
- Αχμέτ, φεύγοντας πάρε και το Προξενείο μαζί σου!
- Κατοχική δύναμη της Κύπρου, η ελληνική Θράκη σου λέει: Άι σι…τίρ!
- Οι 114 ομαδικοί τάφοι δεν είναι εδώ, στο Κουρδιστάν να πας!
- Ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία: 114 ομαδικοί τάφοι, 1469 πτώματα. Κρατήστε τον ανθρωπισμό σας μακρυά μας!
Από τον τηλεβόα εστάλη και …προφορικό μήνυμα στον επισκέπτη, στα ελληνικά και στα τουρκικά: «Καταγγέλουμε την προκλητική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην περιοχή. Ο ιδιωτικός της χαρακτήρας είναι ο φερετζές της υποκρισίας. Όποιος κόπτεται για μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα δεν διατηρεί κατοχικούς στρατούς, δεν ισοπεδώνει γηγενείς λαούς εκατομμυρίων ψυχών, δεν αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο, δεν χρησιμοποιεί την γεωπολιτική ως όχημα του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού.
Δηλώνουμε αντίθετοι στην επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη, η σημειολογία της οποίας δεν καλύπτεται από τις γελοίες δικαιολογίες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο φιλήσυχος κόσμος της Θράκης που σιχαίνεται τους κάθε λογής νταβατζήδες μειονοτήτων, ενώνει τη φωνή του με κείνη των Τουρκοκυπρίων που του απηύθυναν εκείνο το μεγαλοπρεπές «Άι σικτίρ!». Να πάρει το μαγαζί του από την οδό Ιώνων και να μην τον ξαναδούμε!»
Δυστυχώς όμως όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του κατήφορου… Το είπε και ο ίδιος ο Νταβούτογλου: «Πριν 20 χρόνια ούτε θα σκεφτόμασταν τέτοια περιοδεία! Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος!»


Τα διέλυσαν όλα!


Όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος, η Ελλάδα στροβιλιζόμενη από μια πρωτοφανή οικονομική δίνη, θα εορτάσει την επέτειο από τα 190 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως, με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση εμπρός από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Για ακόμα μια φορά τα μηχανοκίνητα του ΕΣ δεν θα δώσουν το παρών στην αυριανή εκδήλωση. Ωστώσο , μιας και αναφερθήκαμε στα τεθωρακισμένα, οφείλουμε να επισημάνουμε και μια άλλη θλιβερή "επέτειο" η οποία πέρασε απαρατήρητη.

Ως γνωστόν τα πλέον σύγχρονα άρματα του Ελληνικού Στρατού δεν διαθέτουν πυρομαχικά. Στις 22 Μαρτίου, "εορτάστηκαν" τα 8 έτη από τότε που υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια των 170 Leopard 2HEL και μετά από παρέλευση 96 μηνών δεν έχει γίνει δυνατόν να υπογραφεί σχετική σύμβαση για την απόκτηση του αναγκαίου αριθμού βλημάτων για το πυροβόλο των 120mm που διαθέτουν. Η ευχή να τα 100στήσουμε έχει χάσει πλέον το νόημά της. Παρόμοια επίδοση ενός κρατικού μηχανισμού, δεν πρέπει να έχει καταγραφεί στα παγκόσμια χρονικά. Μία ακόμα ένδειξη της πλήρους ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού το οποίο οδηγεί εδώ και χρόνια την χώρα στην ανυποληψία και την χρεωκοπία..


Μία πατριωτική θέσις!



ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Ο Ελληνικός λαός υπήρξε ανέκαθεν μαχητής και δημιουργικός, σωστός αρχηγέτης και δημιουργός πολιτισμών. Συχνά ωστόσο καλοκάγαθος και μαζοχιστής. Ηρωικός στα δύσκολα και πάντα μαχητής στην υπεράσπιση των ιερών και των οσίων για την Πίστη στις αρχέγονες αξίες σε Θεό, Πατρίδα και Οικογένεια. Αλλά και ταυτίζων εσφαλμένα τις ξένες σκέψεις και επιδιώξεις με τους καθημερινούς του αγώνες και τις αγωνίες του για την υπερηφάνεια και την επιβίωσή του. Και εκεί επάνω, στο ελληνικό φιλότιμο και τις ανάγκες του, βασίζεται ο πολιτικάντικος θίασος του νεοταξικού καθεστώτος προκειμένου να περάσει μια σειρά καταπιεστικών νόμων για την άσκηση πνευματικού ευνουχισμού και τρομοκρατίας στην υπηρεσία του μεγάλου αδελφού, του σιωνιστικού νεοταξισμού.

Και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση συσκότισης του ελληνικού νου. Την θέση της συμβατικής στρατιωτικής γενοκτονίας πήρε η ασύμμετρη απειλή της πνευματικής γενοκτονίας που ξεκίνησε με την εκτράχυνση της καλλιέργειας του ενοχικού συνδρόμου για δήθεν ελληνικές ευθύνες σε εγκλήματα που διαπράττουν οι εξουσιαστές και παρακρατικοί του Συστήματος. Ξεκινήσανε λοιπόν από την δρομολόγηση ενός παρανοϊκού αντιρατσιστικού νόμου που καλλιεργεί τον αντιρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων εντός της ίδιας της Πατρίδος μας και την ποινικοποίηση της ελληνικής γνώμης που πρέπει να δέχεται ξένες «έγνοιες» αλλά να αποδέχεται την ισοπέδωση των ελληνικών δικαίων και διεκδικήσεων. Και ακόμη να δέχεται πεινασμένους, εξτρεμιστές και τρομοκράτες γιατί «χρωστάμε» νταβατζιλίκι και ψευτοανθρωπισμό στους παγκόσμιους διαστροφείς και τοκογλύφους μας αφού «πρέπει» να είμαστε πνεύματα «αλληλεγγύης» για να σώσουμε τις ψυχές μας.

Μετά μας πήγαν στην προέκταση του τοκογλυφικού μνημονίου στην παιδεία και τα σχολεία μας. Επιδίδονται στην διάδοση μιας νέας «ιστορίας» που μας θέλει να είμαστε τεμπέληδες, να αγαπάμε την σκλαβιά μας, να μην θυσιαζόμαστε για Αξίες και Ιδανικά! Οπότε πιστεύουν πως εύκολα θα δεχτούμε την διαγραφή της λευτεριάς μας, της ένθεης φύσης μας, αλλά και την συρρίκνωση των σχολικών συγκροτημάτων δυσκολεύοντας τη ζωή των ελληνόπουλων της επαρχίας κυρίως που αγκομαχεί να κρατήσει όρθια την ελληνικότητά της. Μας ζητούν δηλαδή να ρίξουμε στην φωτιά της νεοταξικής παλιανθρωπιάς τις νουθεσίες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Εθναποστόλου που μας ζητούσε να στηρίξουμε στην μόρφωση την ανάσταση της Μεγάλης Ελλάδος που με πάθος προφήτευσε, αλλά και τις νουθεσίες του Αδαμάντιου Κοραή. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά οι εχθροί μας ότι η Πίστη στο Ελληνικό Έθνος ενώνει τους Έλληνες και κονιορτοποιεί τις όποιες διαφορές.

Και ύστερα έφτασε ο καιρός της Κάρτας του Πολίτη, του μικροτσίπ και στη συνέχεια του ενσώματου χαράγματος που αφορούν παράλληλα εθνική ελευθερία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και θρησκευτικό συναίσθημα. Ο καιρός δηλαδή της εμφύτευσης του νεοταξικού ρουφιάνου στα σωθικά της ελεύθερης ανθρώπινης φύσης. Η μετατροπή της ανθρώπινης βούλησης σ’ ένα αυτοκαταστροφικό μηχανισμό ξένων θελημάτων. Θέλουν να κάνουν τους Έλληνες και τα λοιπά ελεύθερα έθνη ασυνείδητους αρνητές του εαυτού τους και της Φυλής τους. Θέλουν πρώτιστα να βγάλουν από τη μέση τους δημιουργούς της έννοιας της Ελευθερίας, τους αυτοφυείς φορείς της Εθνικής Υπεροχής και Πολιτισμικής Κατάκτησης, τους Έλληνες. Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Η μεγάλη τους απειλή είναι μια ισχυρή και ανόθευτη Ελλάδα. Γι’ αυτό ακριβώς βλέπουμε τον διεθνή μας περίγυρο και τις χώρες που μας περιβάλλουν να εκρήγνυνται και να τελματώνουν την ώρα που προσπαθούν οι «σύμμαχοι» να ξαρματώσουν προ της τελικής μάχης εμάς από τα ερείσματα και τα όπλα που διαθέτουμε. Δεν μας χτυπούνε δηλαδή στα ίσια αλλά ύπουλα και πισώπλατα με εσωτερικούς εχθρούς και χτυπήματα, βήμα με βήμα.

Στην «πολιτισμένη» Δύση και τις ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν τους λαούς ότι πρέπει να αποδεχτούν τον ηλεκτρονικό χαφιέ για να τους λύσει τα οικονομικά προβλήματα, τα προβλήματα κοινωνικής ανασφάλειας, αλλά και την ανάγκη ταυτοποίησης σε ζητήματα υγείας με την αποθήκευση απόρρητων δεδομένων αλλά και κρυφών κωδικών σε Κάρτες και μικροτσίπ http://www.youtube.com/watch?v=_2I-dG7lXpg&feature=player_embedded.

Εμείς ως Έλληνες και Εθνικοκοινωνιστές απαντούμε ότι η προσωπική μας αξιοπρέπεια και η ελευθερία του Μεγάλου Ελληνικού Έθνους είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση και δεν χωράει σε ηλεκτρονικές φυλακές παρά μόνο στις καρδιές μας και στην Ελληνική Γη την ποτισμένη με το Αίμα Ελλήνων Ηρώων. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Την Κυριακή 27 του Μάρτη θα είμαστε στο Πεδίο του Άρεως στις 3 μ.μ και την πορεία προς την βουλή για να διατρανώσουμε κι αυτό και όλα τα όχι μας, αφού δεν δεχόμαστε ξενοκίνητους πολιτικάντηδες, νεοταξικά μνημόνια, δολοφονίες Ελλήνων, σπιλώσεις ιστορικής μνήμης και Ελλήνων Ηρώων, λαθρεποικισμούς, υποδούλωση της Ελλάδος. Λέμε ναι στην αδούλωτη Ελλάδα που μας ενώνει. Λέμε ναι στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική μας ταυτότητα που θέλουν να μας δολοφονήσουν νεοταξίτες Βάρβαροι και Εφιάλτες.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Οι ενώσεις τραπεζών στην τουρκία!

ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ…

Εφ. Ταράφ 23-3-201.

Παντρεύτηκαν δύο τράπεζες, γεννήθηκαν 600 άνεργοι.
Η ένωση της τράπεζας Fortis με την ΤΕΒ που έγινε με σκοπό την δημιουργία της 6ης μεγαλύτερης τράπεζας στην Τουρκία, άφησε 600 άτομα άνεργους. Ο αριθμός αυτών που θα απολυθούνε αναμένεται να φτάσει τους δύο χιλιάδες. Η ΤΕΒ για τις απολύσεις υπέδειξε την Fortis.

Οι απολύσεις είχαν αρχίσει πριν από την διαδικασία ενοποίησης των Fortis και ΤΕΒ, και μετά την ενοποίηση συνεχίζονται υπό την στέγη της Fortis. Τους 600 έφτασαν οι απολυθέντες από την Fortis. Όσο και αν ο πρόεδρος του Δ. Σ. της ΤΕΒ Βαρόλ Τσιβίλ αναφερόμενος στις απολύσεις είπε πως ο ίδιος δεν επιθυμούσε να χωρίσουν οι δρόμοι με κανέναν εργαζόμενο, η ένωση αυτών των τραπεζών που θα πετύχει την δημιουργία της έκτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Τουρκία, αναμένεται να επιφέρει δύο χιλιάδες ακόμη ανέργους.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More