25.3.11

Οι τούρκοι είναι αποφασισμένοι εμείς τι κάνουμε;

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!

Εφ. Σαμπάχ 22-3-2011.

Το πιο στέρεο κτίριο στο Ακουγιού.
O υπουργός Γιλντίζ σχολιάζοντας στην εφημερίδα Σαμπάχ, τις συζητήσεις που γίνονται για τους πυρηνικούς σταθμούς ανέφερε πως μετά το Τσερνόμπιλ, κατασκευάστηκαν 120 σταθμοί και πως το κτίριο στο Ακουγιού θα είναι το πιο στέρεο κτίριο στην Τουρκία.

Την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να μπει στην πυρηνική τεχνολογία με τους πυρηνικούς σταθμούς που θα κατασκευαστούνε στο Ακουγιού και στην Σινώπη, επανήλθε το ερώτημα ¨Μήπως υπάρξει ένα νέο Τσερνόμπιλ ;¨. Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ απάντησε στα σχετικά ερωτήματα. Ο Γιλντίζ είπε πως «Με ρωτάνε αν παρά το ατύχημα θα κάνουμε πυρηνικό σταθμό, και εγώ τους απαντώ με απόλυτο τρόπο πως ¨ναι θα κάνουμε¨. Φυσικά θα κατασκευάσουμε, αλλά μετά από αυτό το περιστατικό θα επανεξετάσουμε τα μέτρα ασφάλειας. Θα κάτσουμε και θα ερευνήσουμε τι μας δίδαξε αυτό το ατύχημα.» Ο Γιλντίζ θύμισε ότι μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ κατασκευάστηκαν 120 νέοι σταθμοί και είπε : ¨ Τα πυρηνικά τα κάνουν 30 ανεπτυγμένες χώρες. Όλες αυτές που είναι στην ομάδα G-20. Πυρηνική βιομηχανία υπάρχει στην Γερμανία, στην Ιαπωνία και στην Γαλλία. Δεν μπορούμε να τα παραβλέπουμε αυτά¨.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ο Γιλντίζ περιέγραψε πως αναγκαστικά τα κτίρια που θα κατασκευαστούνε στους πυρηνικούς σταθμούς θα είναι τα πιο στέρεα κτίρια στην Τουρκία και είπε πως ¨ Υπό το φώς νέων τεχνολογιών θα κατασκευάσουμε πυρηνικούς σταθμούς-μοντέλα.
Τα πυρηνικά αποτελούνε πια μια ανάγκη
Ο Γιλντίζ όταν τον ρώτησαν αν ¨η πυρηνική ενέργεια αποτελεί αναγκαιότητα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας¨ είπε πως «Αυτή τη στιγμή οι υδροηλεκτρικές μας δυνατότητες φτάνουν τα 150 δις. κιλοβάτ. Εμείς χρησιμοποιούμε τα 50 δις. Με το σύνολο των δυνατοτήτων μας από νερό, άνθρακα και ήλιο το 2023 δεν θα αρκεί για τις ενεργειακές μας ανάγκες» .
Οι παράμετροι ασφάλειας έγιναν 88
Ο Γιλντίζ ανέφερε πως οι παράμετροι ασφαλείας επανεξετάστηκαν και πλέον έφτασαν τις 88. Σχετικά με τους ισχυρισμούς πως γίνεται σε σεισμική περιοχή είπε πως «Το 2007 έγινε σεισμός σε αντιδραστήρα τύπου Κασιβαζάκι και το μόνο που κατέρρευσε ήταν ο σταθμός της πυροσβεστικής».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More