19.1.11

Πολλά λάθη εκεί στην Καληρόης!

Λάθος η διαγραφή Τούτουζα απο το ΛΑΟΣ

   
180111-toutouzasΑργά το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, διέγραψε τον υπ. Δήμαρχο στις περασμένες εκλογές και στέλεχος του κόμματός του, Νίκο Τούτουζα. Ο λόγος γι' αυτό ήταν κάποιες φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα indymedia, η οποία έχει μεγάλη παράδοση στο να στοχοποιεί πατριώτες και αγωνιστές.
Την προπαγάνδα του indymedia ανηπαρήγαγαν και διάφορα άλλα μέσα, που φαντάστηκαν ότι τσίμπησαν "λαβράκι" επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος, όταν άρχισαν οι γκλοπιές των ΜΑΤ και τα διάφορα αντικείμενα να πέφτουν, φόρεσε το κράνος του, προφανώς για να μην τραυματιστεί. Πέραν όμως όλων αυτών, και με δεδομένο το ότι δεν είναι κανείς δημοσιογράφος αρμόδιος να κρίνει, να δικάσει ή και να καταδικάσει κάποιον άνθρωπο, θέτονται κάποια θέματα, σχετικά με την απόφαση αυτή της διαγραφής του κ. Τούτουζα.
Το πρώτο είναι το ηθικό. Πώς μπορεί να διαγράφεται κάποιος για την συμμετοχή του σε μια πορεία στην οποία συμμετείχαν άλλωστε -έστω και για μικρό χρονικό διάστημα λόγω των γνωστών προβλημάτων - βουλευτές του κόμματός του. Σαφώς και οι κινητοποιήσεις του Αγίου Παντελεήμονα δεν αποτελούν "αντιδημοκρατικές κινητοποιήσεις".
Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει και για κάποιους είναι το σημαντικότερο, είναι το πολιτικό. Είναι αν μη τι άλλο χαρακτηριστικό του δικομματισμού, που ο ίδιος ο ΛΑΟΣ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης καταγγέλει, το να υποχωρεί κάθε φορά που η άκρα αριστερά ωρύεται για ... ρατσιστές και φασίστες. Ακόμη και εάν ετίθετο κάποιο θέμα με τον κ. Τούτουζα, θα έπρεπε να διαγραφεί από τα πειθαρχικά όργανα του κόμματος, με την σωστή διαδικασία και όχι υπό την πίεση της αριστεράς και των μήντια. Ποιός θα μπορούσε να κατηγορήσει τον ΛΑΟΣ εάν η ανακοίνωση, αντί για την διαγραφή του, μιλούσε για παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά. Ίσως κάποιες φορές υπάρχει κάποιο κόστος. Θα πρέπει όμως ένα κόμμα να είναι διατεθειμένο να δεχτεί το κόστος, προκειμένου να μην υποχωρήσει υπό την πίεση της επικαιρότητας. Και αυτό έχει μακροπρόθεσμα ωφέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Νίκος Τούτουζας δήλωσε ότι "καλώς" τον διέγραψε το κόμμα του σε γνωστή ιστοσελίδα. Προφανώς όντας άνθρωπος με συγκεκριμένες αρχές το δέχεται σαν... κόστος των επιλογών του. Το ζήτημα όμως δεν είναι προσωπικό. Είναι πολύ περισσότερο πολιτικό. Δεν γνωρίζουμε τον κ. Τούτουζα, δεν είναι φίλος μας. Θεωρούμε όμως καθήκον μας, να υπερασπιστούμε την παρουσία του στο πλευρό των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα. Και το ίδιο πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να πράξει, έστω με κάποιο κόστος και το κόμμα του.
www.elkosmos.gr


Λησμόνισε ο Παπανδρέου να του πει ότι είμαστε καρντάσια;

Με νέα, ευθεία αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο ρόλο που έχει διαδραματίσει η Τουρκία στην ιστορία της Ελλάδας και της Αρμενίας -«κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο»- και την ευχή η Άγκυρα να ανταποκριθεί στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης, ξεκίνησε η διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Αρμενίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Αρμένιου προέδρου, Σερζ Σαρκισιάν, στην Αθήνα.

Ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε ακόμη ότι, αν η Ελλάδα δεν είχε «το οικονομικό βάρος της ισορροπίας των εξοπλισμών, δεν θα είχε ανάγκη το ΔΝΤ» και συνέχισε: «Δίνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμάχους μας στους εξοπλισμούς και αυτό είναι άδικο για έναν ειρηνικό λαό. Ελπίζουμε όμως».

Ο κ. Σαρκισιάν αναφέρθηκε και αυτός στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για "δύσκολους γείτονες και δύσκολα προβλήματα", για γείτονες οι οποίοι "συνεχίζουν να ομιλούν με τον τόνο της θέσης ισχύος, συνεχίζουν, όπως πάντα, να διεκδικούν τα πάντα και πάρα πολύ γρήγορα μάλιστα". Ο Αρμένιος πρόεδρος τόνισε ωστόσο ότι "οι καιροί άλλαξαν" και προσέθεσε: "Έχουμε δικές μας επιθυμίες και οράματα για το μέλλον των χωρών μας".

"Εμείς απλώνουμε το χέρι προς όλους, θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλους, αλλά περιμένουμε από αυτούς ειλικρίνεια και θέληση συνεργασίας", σημείωσε ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια έμμεση αναφορά στην Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αρμενίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του λαού του για την αρωγή που έχει προσφέρει η Ελλάδα, αλλά και επειδή, όπως είπε, "ένα σημαντικό κομμάτι του λαού μας, όταν εκδιώχθηκε από την πατρίδα, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου βρήκε δεύτερη πατρίδα". Σημείωσε ακόμη ότι Αρμένιοι και Έλληνες "έχουν υποφέρει στη διάρκεια της ιστορίας και έχουν διανύσει μακρές περιόδους από κοινού".

Ακόμη, ο Αρμένιος πρόεδρος ανέδειξε ως προϋποθέσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την αποκατάσταση αρμονικών σχέσεων με τους γείτονες.


Αυτός ο μήνας είναι ο μήνας των δικαιώσεων!

Του Παναγιώτη Δούμα.


* Αυτός ο μήνας είναι ο μήνας των δικαιώσεων. Σιγά-σιγά βέβαια, αυτές οι δικαιώσεις έχουν αρχίσει και γίνονται ρουτίνα, καθώς πυκνώνουν όσο περνούν τα χρόνια.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
* Κάποτε, όταν μιλούσαμε για λαθρομετανάστευση, ήμαστε φασίστες. «Ακροβατούσαμε» στο περιθώριο της συνείδησης που διαμόρφωναν τα ΜΜΕ και το αριστερό πολιτικό κατεστημένο. Ξάφνου, όλες αυτές οι «ακρότητες» μετετράπησαν σε εκπεφρασμένη κυβερνητική βούληση.
* Μιλούσαμε τότε για την Ισπανία και για τους φράχτες που έστηναν οι Ίβηρες για να αποκρούσουν τα κύματα των εξ Αφρικής ορμώμενων αλλοδαπών και η καραμέλα του «φασίστα» έδινε κι έπαιρνε, στην καλύτερη των περιπτώσεων.
* Συνδέαμε την λαθρομετανάστευση με την εγκληματικότητα και μας αποκαλούσαν λαϊκιστές και κινδυνολόγους. Προειδοποιούσαμε για δημογραφική αλλοίωση και διατάραξη του κοινωνικού ιστού και μας μούντζωναν, στην καλύτερη των περιπτώσεων.
* Πιο πρόσφατα καταδείξαμε την σχέση της κοινοβουλευτικής Αριστεράς με την βία και την τρομοκρατία και η γενιά του Πολυτεχνείου ζητούσε την κεφαλή μας επί πίνακι, στην καλύτερη των περιπτώσεων.
* Στην καλύτερη των περιπτώσεων, διότι η χειρότερη και πιο οδυνηρή ήταν ότι μας αγνοούσαν παντελώς. Δεν μας ήξεραν, δεν μας άκουγαν, δεν υπήρχαμε γι’ αυτούς. Τουλάχιστον για τους πολιτικούς ταγούς της μεταπολιτευτικής Ελλάδος.
* Σήμερα, και μας ξέρουν και μας ακούν -όχι πάντα φυσικά- και τα όσα λέγαμε τότε ανήκουν στο ... ακραίο παρελθόν μας, καθώς εμείς «ξεπλυθήκαμε» από την όποια αναβάθμισή μας σε μιντιακό επίπεδο, αλλά και την όποια κοινοβουλευτική μας εκπροσώπηση. Τώρα πια μας ξέρουν και μας ακούν, όμως δεν τους κάνουμε τόση εντύπωση. Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως λένε αυτοί τα όσα λέγαμε εμείς.
* Τώρα πια, όλα αυτά δεν είναι ακρότητες. Δεν είναι φασιστικά. Είναι κοινή λογική. Εμείς, προφανώς, δεν λέγαμε αυτά, αλλά κάτι άλλο. Κάτι άλλο που δικαιολογούσε όλους τους χαρακτηρισμούς που μας προσάπτουν ακόμη και σήμερα σχετικά με το παρελθόν μας.
* Δεν ξέρω, ίσως να έχουν δίκιο. Ίσως να μην θυμόμαστε καλά και να φωνάζαμε για άλλα πράγματα, όντως ακραία τότε. Να μην ζητούσαμε την απέλαση των λαθρομεταναστών, αλλά την εκτέλεσή τους. Ίσως να μην φωνάζαμε για φύλαξη των συνόρων, αλλά για εισβολή με ναπάλμ σε όλα τα όμορα κράτη.
* Αρκετά. Να υπενθυμίσω μόνο και άλλη μία δικαίωση: Δημοσθένης Παπαδάτος Αναγνωστόπουλος. Τον είχαμε ξεκουκουλώσει από την εποχή που νομιμοποιούσε στην «Αυγή» το κάψιμο των πατριωτικών βιβλιοπωλείων, αλλά και στα Δεκεμβριανά που μπούκαρε στα μαγαζιά με τον Στρατούλη και κάτι άλλους ομοίους του, απειλώντας τα ότι αν δεν κλείσουν θα τα κάψει. 

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ


Κοιτάσματα έχουμε πετρέλαιο δεν έχουμε!

ΚΟΙΤΑΣΜΑ 170 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μείζον θέμα και περαι­τέρω τριβή ανάμεσα στις σχέσεις Τουρ­κίας – Ελλάδος ανα­μένεται να προκύψει με τα κοιτάσματα πε­τρελαίου που υπάρ­χουν νοτίως της Κρήτης, αλλά και κοντά στο Καστελόριζο και την Κύπρο, μια περιοχή που η Τουρκία εδώ και χρόνια διεκδικεί, γνωρίζοντας προφανώς την ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Οι πληροφορίες από το Ερζερούμ λένε πως Παπανδρέου και Ερντογάν συνομίλησαν για τα θέματα του Αιγαίου, όπως και για το πετρέλαιο. Τα αποτελέσματα των συνομιλιών δεν έγιναν γνωστά στους δημοσιογράφους, όμως είναι βέβαιο πως το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυ­σικού αερίου νοτίως της Κρήτης και γύρω από το Καστελόριζο είναι ένα «αγκάθι» για την ελληνική πολι­τική ηγεσία, καθώς η Τουρκία διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια ένα «κομμάτι από την πίτα» του Αιγαίου.

Επομένως, μιλάμε για ενδεχόμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με­ταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Θυμίζουμε πως η Τουρκία έχει ήδη οριοθετήσει αυθαίρετα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) την οποία διεκδικεί μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, καθώς επίσης έχει ορίσει επί χάρ­του τρεις περιοχές έρευνας για την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) από το 2007.

Το πετρέλαιο στη Νότια Κρήτη.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημί­ου Κρήτης, Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων, έχει δηλώσει σε δημοσιογράφους την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Κρή­τη, κυρίως στη νότια πλευρά της. «Υπάρχουν τρεις περιοχές κοντά στην Κρήτη, με τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η μια είναι νοτιοανατολικά της Κρήτης και αυτή είναι που γνωρίζουμε περισσότερο, με βάση τα νέα στοιχεία από τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας. Έχουμε επίσης μια άλ­λη, που είναι νοτίως της Κρήτης, κάτω από τη Μεσσαρά. Και υπάρχει επιπλέον ένα σημείο που είναι κοντά, προς τη Λιβύη. Είναι τρεις διαφορετικές περιοχές οι οποίες έχουν απο­θέματα. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ένα απόθεμα με πιθανότητα 50%, διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά στοιχεία. Το υπολο­γίζω μεταξύ ενός και τριών τρισεκατομμυρίων κυβικών φυσικού αερίου. Και τονίζω φυσικό αέριο, διότι υπάρχει μια ευαισθησία από την κυβέρνηση όταν ακούει πετρέλαιο, που δη­μιουργεί εμπλοκές για το περιβάλλον. Με το φυσικό αέριο δεν έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Το φυσικό αέριο είναι καθαρό, δεν πρόκειται να μολύνει, και θα δείξω επίσης πόσο φυσικό αέριο χάνεται κάθε χρόνο επί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την Κρήτη, νοτίως του νη­σιού. Τα 3 τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο, γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα.

Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια… Αλάσκα, η οποία μπορεί να φέρει αναλογία 20% στην ελληνική κυβέρ­νηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση. Θα αφήσει δη­λαδή ένα κέρδος σε ευρώ της τάξης των 170 δισ. ευρώ» επισημαίνει ο κύριος Φώσκολος και συμπληρώνει: «Εκτός βεβαίως και από τις δουλειές που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη, θα δουλέψουν επίσης όλα τα ναυπηγεία, Σκα­ραμαγκά, τα Νεώρια της Σύρου, θα δώσουμε δουλειά επίσης στους χημικούς μηχανικούς, θα αναπτυχθεί όλη η χημική βιομηχανία.

Γιατί το φυσικό αέριο είναι η πρώτη ύλη με την οποία κάνουμε λιπάσματα, φάρμακα και βεβαίως όλες οι εταιρείες δίνουν και ένα ποσοστό στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπως π.χ. έδωσε τώρα η BP στη Λιβύη στο Πολυτεχνείο Τρίπολης 50 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα που έρχονται είναι τεράστια και θα δημιουργηθεί μια ανακούφιση».

Γι’ αυτό πήγε η Μέρκελ στην Κύπρο.

Θυμίζουμε πως και η καγκελάριος Μέρκελ επισκέφτηκε την Κύπρο, αμέσως μόλις ανα­κοινώθηκαν οι ανακαλύψεις μεγάλων κοι­τασμάτων αερίου σε θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιβεβαιώνοντας ότι η ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται στο επί­κεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τον ορυκτό της πλούτο.

Ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μα­νιάτης σε δηλώσεις του έχει παραδεχθεί πως βάσει των υφιστάμενων επίσημων στοιχείων, η περιοχή του Ιονίου παρουσιάζει σε ορισμέ­να σημεία «σημαντικό ενδιαφέρον», όπως επίσης και η περιοχή του λιβυκού πελάγους και της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Κρήτης, Κύπρου και Αιγύπτου.

«Οι ομοιότητες ωστόσο στα γενικότερα χαρακτηριστικά, με κανέναν τρόπο δεν δίνουν βεβαιότητες εκτίμησης ποσοτήτων υδρογονανθράκων, αν δεν γίνουν οι σωστές έρευνες» κατέληξε.

http://olympia.gr


Νέα εξ ανατολών!

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ


Εφ. Μπιργκιούν 18-1-2011

Ρατσιστής Αρίντς !
Συνεχίζονται στο κόμμα ΑΚΠ τα ρατσιστικά λόγια. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, περιγράφοντας την αφαίρεση των μηδενικών από το νόμισμα της Τουρκίας είπε πως ¨Παλιά το νόμισμα μας ήταν πιο άχρηστο και από των ανθρωποφάγων της Αφρικής.
Επισκεπτόμενος μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλλάχ Εργκίν, την βιομηχανική περιοχή του Χατάι και την Ένωση Επιχειρηματιών (BİRSİAD), περιέγραψε τα πεπραγμένα στην οικονομία.
ΚΑΛΗ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Ο Αρίντς αναφέροντας πως τα τελευταία χρόνια τα μέλη του BİRSİAD έκαναν ¨απόβαση¨ στην Αφρική είπε πως ¨ Όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση το 2002 οι ετήσιες εξαγωγές μας ήταν 20 δις $. Φτάσαμε τα 132 δις $. Κατά την τελευταία οικονομική κρίση παρέμεινε στ αν στα 100 δις $. Σήμερα ως το τέλος του 2010 πετύχαμε να φτάσουμε στα 120 δις $. Ευτυχώς έχουμε ένα πολύ ισχυρό νόμισμα. Παλιά το νόμισμα μας ήταν πιο άχρηστο και από των ανθρωποφάγων της Αφρικής, με πολλά μηδενικά, σαν το τραίνο Κουρταλάν, μια μηχανή μπροστά και από πίσω 6 βαγόνια με μηδενικά… Ακόμα και για να πάμε στην τουαλέτα, πηγαίναμε με νόμισμα με 6 νούμερα. Αυτή η κυβέρνηση, πέταξε όλα τα μηδενικά. Και άφησε μόνο το ένα νούμερο. Σχεδόν έχει γίνει η μια λίρα ίση με 1 δολάριο. Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτήν την επιτυχία. Πρώτον η πολιτική σταθερότητα και η συνδεδεμένη με αυτό οικονομική σταθερότητα. Αυτά τα δύο είναι σαν σιαμαία. Δεν μπορείτε να τα χωρίσετε, Αν τα χωρίσετε πεθαίνουν.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ, τον Ιούλιο του 2010, σε ανακοίνωση που έκανε στο Γιόζγκατ, είχε πει ρατσιστικές κουβέντες και για τους Κούρδους πολίτες, αλλά και για τους μαύρους ανθρώπους. Περιγράφοντας την επίσκεψη του στην Νιγηρία είπε πως : Υπάρχουν εκεί τουρκικά σχολεία.Τουρκικά μιλάνε, αλλά εμείς δεν μπορέσαμε να λύσουμε το εκπαιδευτικό θέμα. Διδάξαμε τουρκικά στους Νιγηριανούς της Νιγηρίας. Ενώ σε αυτούς που μένουν στο Χακκάρι και στο Ντιαρμπακίρ¨.
Σχόλιο : Σαν να βλέπω πάλι τον Μέτε, τον ψευδομουφτή Ξάνθης, Σε ομιλία του έλεγε απευθυνόμενος σε Πομάκους πως ¨πρέπει να μιλάμε τα τουρκικά παντού, στο δρόμο, στο σπίτι κ.α.¨. Αυτό δηλαδή που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Τούρκοι σε βάρος των Κούρδων στην Τουρκία, εδώ γίνεται με την βοήθεια του ελληνικού κράτους. Διδάσκουμε τουρκικά σε παιδιά που δεν ξέρουν μερικές φορές γρι από τουρκικά. Γιατί απλά έχουν άλλη μητρική γλώσσα !


Η Σμύρνη είναι Ελληνική!

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

Νέτγκαζέτε 14-1-2011


Μνημονεύτηκε στον τάφο της η Ζουμπεϊντέ Χανούμ
Η Ζουμπεϊντέ Χανούμ-μητέρα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, μνημονεύτηκε στον τάφο της στο Καρσίγιακα, κατά την 88 επέτειο του θανάτου της
Κατά την τελετή μνήμης τονίστηκε πως η Ζουμπεϊντέ Χανούμ υπήρξε γυναίκα-σύμβολο για τις Τουρκάλες και πως αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας. Στην τελετή αυτή για την Ζουμπεϊντέ Χανούμ που έκλεισε τα μάτια της στις 14-1-1923 στην Σμύρνη, μετείχαν η αντινομάρχης Σμύρνης Οζλέμ Μποζκούρτ Γκεβρέκ, η Δρ. Τουρκεγκιούλ Κοτζάογλου-σύζυγος του δημάρχου Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου, ο έπαρχος του Καρσίγιακα Μεχμέτ Εμίν Αβτζί, ο δήμαρχος του Καρσίγιακά Τζεβάτ Ντουράκ, εκπρόσωποι συλλόγων και πολίτες. Μετά την κατάθεση στεφάνων στον τάφο, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλλη ο εθνικός ύμνος. Η Τουρκεγκιούλ Κοτζάογλου στην ομιλία της εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της προς την Ζουμπεϊντέ Χανούμ και είπε πως ¨Η μητέρα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, του ιδρυτή της δημοκρατικής και ανεξάρτητης Τουρκικής Δημοκρατίας, αποτελεί στοιχείο θαυμασμού για όλες τις μητέρες.¨
Η Τουρκεγκιούλ Κοτζάογλου λέγοντας πως το ότι η Ζουμπεϊντέ Χανούμ πέρασε τις τελευταίες της μέρες στην Σμύρνη, αποτελεί για την Σμύρνη πηγή υπερηφάνειας, ανέφερε πως ¨ ο λαός της Σμύρνης, ως ατρόμητος φρουρός των αρχών και των μεταρρυθμίσεων του Ατατούρκ, ορκιστήκαμε να διαφυλάττουμε μέχρι τέλους αυτήν την κληρονομιά¨.


Τουρκική παιδεία!

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΩ ΜΑΝΤΙΛΑΣ

Εφ. Χουριέτ 18-1-2011
 Şanlıurfa'da iki ilkokulda türban krizi
 Κρίση με την μαντίλα
Κρίση γύρω από τη μαντίλα εμφανίστηκε σε δύο δημοτικά σχολεία στην περιοχή Χιλβάν της Σανλιούρφας. Γονείς των μαθητών που επί ένα μήνα δεν γίνονται δεκτές στα μαθήματα, δεν μπόρεσαν να συναντήσουν τη διοίκηση του σχολείου. Οι αρμόδιοι της τοπικής Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας, είπαν πως κινήθηκαν στην κατεύθυνση του νόμου για τον τρόπο ντυσίματος, πως οι μαθήτριες που δεν υπακούνε στους κανονισμούς δεν μπαίνουν στα μαθήματα, και πως έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.
Σε δημοτικά σχολεία της περιοχής Χίλβαν, περίπου 40 μαθήτριες δεν γίνονται δεκτές στα μαθήματα καθώς πάνε στο σχολείο φορώντας μαντίλα. Εδώ και 1 περίπου μήνα, κάθε μέρα, κορίτσια ηλικίας από 8 έως 13 χρονών, μη μπορώντας να μπούνε έτσι στα μαθήματα, γυρνάνε στο σπίτι. Οι επί μακρόν συνεχιζόμενες συναντήσεις των γονέων σχετικά με αυτό το θέμα, με την διοίκηση του σχολείου και με τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.


Νέα εξ ανατολών!

ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Εφ. Χουριέτ 18-1-2011

Έχουμε στα χέρια μας εικόνες αυτών διαμαρτύρονταν στον πρωθυπουργό
Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αβνί Μουτλού δήλωσε πως έχει στα χέρια του εικόνες από τις διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα εναντίον του Ερντογάν στο Τουρκ Τέλεκομ Αρένα και πως γίνονται προσπάθειες να ταυτοποιηθούνε τα άτομα.
…………..
Ο νομάρχης Μουτλού όταν τον ρώτησαν ¨Αν έχει αρχίσει κάποια διαδικασία σε βάρος αυτών που διαμαρτυρήθηκαν στο στάδιο Τουρκ Τέλεκομ Αρένα¨ , απάντησε πως ¨Έχουμε εικόνες των ατόμων που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. Γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούνε. Σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και στις αθλητικές εκδηλώσεις υπάρχουν τηλεοπτικές εγγραφές. Αυτές θα τις αξιολογήσουμε .Έτσι το τι μπορεί να γίνει σε βάρος αυτών που προκάλεσαν αυτή την λυπηρή εικόνα σε μια τόσο λαμπρή τελετή, θα το αξιολογήσουμε μετά τις προσπάθειες εντοπισμού¨.
Σχόλιο : Γιουχαϊστηκε ο Ερντογάν στα εγκαίνια ενός σταδίου και αμέσως άρχισαν όπως φαίνεται οι διαδικασίες για τα ....δέοντα !


Να δούμε τι θα δηλώσει μετά την επίσκεψη!

DORA GELİYOR

Εφ. Μπιρλίκ 18-1-2011

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
H πρόεδρος της ¨Δημοκρατικής Συμμαχίας¨ Ντόρα Μπακογιάνη, θα έρθει στην Κομοτηνή την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Αναφέρεται πως η Μπακογιάνη στα πλαίσια των συναντήσεων της με μέλη του κόμματος στην Κομοτηνή, θα συζητήσει για το προσυνέδριο που σχεδιάζεται να γίνει στην Κομοτηνή στις 27-11-2011. Με βάση έγκυρες πηγές της εφημερίδας Μπιρλίκ, η Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.


Βόλτες στο Αιγαίο!

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΝ ΣΤΗΝ ΚΕΑ



Τουρκικό ήταν τελικά το υποβρύχιο  που εντόπισαν και κυνήγησαν επί ώρες τα δύο ελικόπτερα S-70 B-6 Aegean Hawk την Πέμπτη το πρωί βόρειοδυτικά της Κέας, 8,5 μίλια από την νήσο Μαντιλού και 11,5 μίλια νότια της Καρύστου, σε μία κορυφαία επιθετική κίνηση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν! Το defencenet.gr μετά από έρευνα τριών ημερών φέρνει στην επιφάνεια και αποκαλύπτει πλέον όλες τις λεπτομέρεις ενός ναυτικού επεισοδίου που έχει πολλά κοινά με την ταινία «Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη» με την μόνη διαφορά, ότι τα πράγματα εδώ ήταν πολύ αληθινά: Υπήρξε κίνδυνος μέχρι και πρόσκρουσης του τουρκικού υποβρυχίου που μετά το αρχικό πάγωμα στο βυθό ξεκίνησε ελιγμούς πανικού, χωρίς να καταφέρει όμως να ξεφύγει ούτε λεπτό από τους κυνηγούς του, τα πληρώματα των ελληνικών S-70 B-6 Aegean Hawk!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More