23.9.11

Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!



Το γαϊτανάκι ενός στημένου πολιτικού παιχνιδιού στην πλούσια αυλή του δήθεν πτωχευμένου κράτους μας συνεχίζεται. Μπροστά η γνωστή πλέον οικονομική «κρίση», πιο πίσω το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και πάρα πίσω οι κουβέντες για τη νομή και τον ανασχεδιασμό φυσικού πλούτου και εθνικής κυριαρχίας σε βάρος της πατρίδος μας. Στη θάλασσα γίνεται κανονικός συνωστισμένος από τους πολεμικούς στόλους απάντων των «συμμάχων» και εχθρών. Και το διεθνές ενδιαφέρον για μερίδιο στο μεγάλο έπαθλο μεγαλώνει και συγκεντρώνει πολλούς παίκτες.

Πίσω από το μεγάλο αλισβερίσι και το ακόμα μεγαλύτερο φαγοπότι ξεπροβάλλει στη θέση της πάντα όμορφη και πάντα ζηλευτή η Βασίλισσα ολάκερου του Ελληνικού Έθνους. Είναι η Βασιλεύουσα, η Αιώνια Πρωτεύουσα της Αγίας και Μεγάλης Ελλάδος, η δική μας Κωνσταντινούπολη. Τι κι αν της έχουν φορέσει βαριές αλυσίδες και την έχουν μολύνει με την μιαρή παρουσία χρόνων πολλών οι Τούρκοι απόβλητοι της μογγολικής στέπας. Τι κι αν δυσωδία, βαρβαρότητα και βεβήλωση ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας έχουν κατακλύσει τα σοκάκια και τα περάσματα στην Πόλη των Κωνσταντίνων. Το Ελληνικό Αίμα έχει στοιχειώσει το χώμα το ελληνικό και το δάκρυ το ελληνικό μαζί με τη θύμηση κρατάει ορθάνοικτο και καθάριο το δρόμο της Μεγάλης Επιστροφής στην Κωνσταντινούπολή Μας.

Ένα Έθνος για να θεωρηθεί άξιο να ζήσει πρέπει να έχει όρεξη να παλέψει για την λευτεριά του σαν χρειαστεί. Αυτό σημαίνει ότι για να έχει αξιοπρέπεια και υψηλές αξιώσεις, για να εξαρτά την πορεία του από τα δικά του έργα το Έθνος, πρέπει οπωσδήποτε να μην σκορπά ξωπίσω του πατρίδες σε χέρια ξένα. Γιατί οι υποχωρήσεις φέρνουν κι άλλες απώλειες και η ατίμωση θα βαραίνει τη φυλή στο δρόμο του χαμού που της φέρνουν ανάξιοι και προδότες. Τώρα λοιπόν που ο τυχοδιωκτισμός και η αλαζονεία των έκφυλων και ολετήρων της οικουμένης δημιουργούν παραλογισμούς και έριδες, είναι καιρός να ετοιμαστούμε για το μεγάλο ραντεβού με την δική μας Ιστορία. Να ετοιμαστούμε αφού στα χέρια μας θα έρθει ξανά η Πόλη η μεγάλη.

Όπως συμβαίνει πάντοτε όταν το σκάφος γέρνει από υπερβολικό και άχρηστο φορτίο, έτσι και τώρα θα ξεφορτωθούμε το δικό μας άχρηστο φορτίο που μορφοποιούν οι γραικύλοι πολιτικάντηδες και το ανθελληνικό καθεστώς τους. Και ύστερα, έχοντας πια στη κεφαλή της Ελληνικής Φυλής Άξιους και Όρθιους Έλληνες, θα ορθώσουμε αληθινά ελληνικό ανάστημα. Θα γυρέψουμε να ξεπλύνουμε άδικο αίμα αιώνων σκότους και θα τοποθετήσουμε νοερά τον εαυτό μας στην Πύλη του Ρωμανού. Θα αφουγκραστούμε την αγωνία και την προσήλωση μαζί στα πεπρωμένα του Ελληνισμού που όπλισαν τον Βασιλιά μας Κωνσταντίνο Παλαιολόγο προκειμένου να μην υποσταλθούν οι σημαίες του Γένους μας και να μην μαγαριστεί η Κωνσταντινούπολη και η Πίστη μας.

Θα νιώσουμε το κάλεσμα της μοίρας να ολοκληρώσουμε το έργο που δεν μας άφησαν να ολοκληρώσουμε «σύμμαχοι» και Εφιάλτες το 1922. Θα κάνουμε στην άκρη πάθη και διχασμούς δια παντός και θα ολοκληρώσουμε τη μισοτελειωμένη επανάσταση του 1821. Θα πάμε πίσω στην Αυτοκρατορική Εκκλησιά της Αγίας Σοφίας για να ολοκληρώσουμε την λειτουργία που διακόπηκε όταν έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης. Θα τιμωρήσουμε τους δολοφόνους και βιαστές τουρκομογγόλους για τα αίσχη της σκλαβιάς, για τις θηριωδίες του 1955 στην Πόλη Μας, για κάθε μαύρη στιγμή και κατοχή. Θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει. Και οι σάλπιγγες οι ελληνικές θα βγάλουν ήχο ευφρόσυνο και πανηγυρικό. Κι αυτή τη φορά εγγυητές της ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης θα γενούν οριστικά οι φυσικοί ιδιοκτήτες και γεννήματα αυτής, οι Έλληνες.

Όσο κι αν παλεύουν ελληνόφωνοι νάνοι και νεοταξικά ερπετά να μοιράσουν γη και ύδωρ για ειρήνη λένε και ησυχία, ειρήνη ατιμωτική και ησυχία νεκροταφείου στην πραγματικότητα, ο Θεός έχει ορίσει αλλιώς και οι Έλληνες γνωρίζουν να σέβονται και ποθούν να ικανοποιήσουν την φυλετική ψυχή τους για Ελλάδα κοσμοκρατόρισσα. Κι όσο κι αν στήνονται κρίσεις και κόντρες σε αιθέρα και θάλασσα γαλανόλευκη, όσο κι αν όλοι οι άτιμοι της πλάσης συνωστίζονται τριγύρω μας, ο δικός μας θησαυρός λέγεται Ελλάδα.

Η καρδιά και ο Τίμιος Θρόνος της Αγίας και Μεγάλης Ελλάδος είναι η Πρωτεύουσα του Αιώνιου Ελληνισμού Κωνσταντινούπολη. Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις. Τώρα φτάνει η ώρα πάλε δική μας να γενεί http://www.youtube.com/watch?v=P4jXFyLElmw&feature=share. Τώρα που θρυμματίζεται το προσωπείο των ψευτοηγητόρων και δαγκώνουν τις σάρκες τους τα διεθνή αφεντικά.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com


Γ.Α. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!!!

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο ή τη φτώχεια και βρέθηκαν στα ελληνικά νησιά να απολαμβάνουν μοχίτο στην πισίνα κάποιου ξενοδοχείου! Την ώρα που πέφτει «τσεκούρι» σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις, το κράτος χρυσοπληρώνει τη διαμονή λαθρομεταναστών σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια!

Μόνο το 2010 δόθηκαν 3,6 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία των λαθρομεταναστών σε αποθήκες και ετοιμόρροπα κτίρια, που «βαφτίστηκαν» κέντρα υποδοχής, ενώ οι πιο τυχεροί έζησαν το «μύθο» τους στα ελληνικά νησιά! Το newsbomb αποκαλύπτει έγγραφα – «φωτιά» και φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τις συνθήκες διαμονής των μεταναστών, που θα προκαλέσουν σάλο.

Λουξ διαμονή σε πισίνα ξενοδοχείου!

Τρίβουν τα μάτια τους οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας από την Τουρκία και συλλαμβάνονται από τους άνδρες του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, όταν μεταφέρονται στο «κέντρο υποδοχής» των Δωδεκανήσων. Και αυτό διότι πρόκειται για ξενοδοχείο και μάλιστα με πισίνα στη Λέρο! Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Ara», στο οποίο ο κάθε μετανάστης φιλοξενείται για περίπου πέντε ημέρες, μέχρι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του (μερικές φορές «ταυτοποίηση» σημαίνει ό,τι δηλώσουν…). Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρονται στην Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε γκέτο.

Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου


Η λουξ διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια των παράνομων μεταναστών στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο το 2010 περισσότερες από 300.000 ευρώ!
 Το newsbomb αποκαλύπτει το έγγραφο με την απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ. Κυριάκου Βελόπουλου.



Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου

Στις 2 Αυγούστου του 2011 ο κ.Κουκουλόπουλος αφού πρώτα σημειώνει, ότι το υπουργείο εγκρίνει πιστώσεις προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες διαμονής, τροφής και υγειονομικής περίθαλψης υπηκόων τρίτων χωρών, προσθέτει ότι «στις περιοχές όπως αυτής των Δωδεκανήσων, όπου δεν υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας, αλλά περιστασιακά προκύπτουν έκτακτα επεισόδια παράνομης εισόδου μεταναστών, το Υπουργείο χρηματοδοτούσε δαπάνες σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ιματισμό των εν λόγω αλλοδαπών. Στο πλαίσιο αυτό, για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου μέχρι 31-12-2010 καλύφθηκαν, με μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων, δαπάνες ύψους 303.653,99 ευρώ, μετά από την αποστολή και τον έλεγχο των παραστατικών στοιχείων δαπάνης»!
Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου

3,6 εκατ. για τη διαμονή των λαθρομεταναστών
Εκτός από το ξενοδοχείο στη Λέρο, το κράτος νοικιάζει κτίρια για τη φιλοξενία των παράνομων μεταναστών και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του υφυπουργού Εσωτερικών, το 2010 διατέθηκαν 1.180.308,65 ευρώ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, 1.799.111,28 ευρώ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Έβρουκαι 308.959,01 ευρώ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου για το κέντρο υποδοχής στη Λέσβο. Στο σύνολό του το ποσό ανέρχεται σε περίπου 3,6 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία των λαθρομεταναστών μόνο στα συγκεκριμένα τέσσερα κέντρα υποδοχής. Του Έβρου, της Σάμου, της Λέσβου (Ν.Α. Χίου) και φυσικά στο ξενοδοχείο στη Λέρο (Ν.Α. Δωδεκανήσων), όπου οι λαθρομετανάστες πίνουν στην πισίνα τα δροσερά κοκτέιλ στην… υγειά των Ελλήνων φορολογουμένων.

Ερώτηση για τις δαπάνες φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου


Ερώτηση για τις δαπάνες φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής Δωδεκανήσου


Ερώτηση για τις δαπάνες φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής Έβρου


Ερώτηση για τις δαπάνες φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής Ν.Α. Λέσβου


ΠΗΓΗ


Το νέο τεύχος του περιοδικού PATRIA κυκλοφόρησε.

Νεό τεύχος Patria: Από το Bang στο Κραχ.

220911-patria29Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος του περιοδικού Patria. Με εμμονή στο σύνθημά του "σκέψου διαφορετικά - ζήσε εναλλακτικά" συνεχίζει την προσπάθεια για μια διαφορετική ματιά στο σήμερα. Σε αυτό το τεύχος αφιέρωμα στην 11η Σεπτεμβρίου και τον νέο κόσμο που δημιουργήθηκε μετά από αυτή την ημέρα. Πρόκειται για την αρχή της μονοκρατορίας των ΗΠΑ ή για την ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου; Ερωτήματα που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε σε αυτό το τεύχος του περιοδικού. Μαζί τους όμως και μια ακόμη σειρά θεμάτων, όπως σε κάθε τεύχος του περιοδικού. Εδώ και αρκετό καιρό το Patria αποτελεί την μοναδική προσπάθεια άρθρωσης πολιτικού λόγου πέρα από τα στενά όρια της επικαιρότητας και της κομματικής σκοπιμότητας, που βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας. Πρόκειται για ένα μοναδικό στην χώρα μας πείραμα, στο οποίο αξίζει όλοι να συμμετέχουν. από το editorial
Ένα αφιέρωμα στην 11η Σεπτεμβρίου δεν είναι ότι πιο εμπορικό θα μπορούσε να κάνει κανείς σε ένα περιοδικό. Ειδικά σε καιρούς σαν και αυτούς που βιώνει η χώρα μας σήμερα, όπου στο προσκήνιο δεν βρίσκονται αλλαγές σε γεωπολιτικό επίπεδο, αλλά η καθημερινή μάχη της επιβίωσης, υπό το πρίσμα της κατάρρευσης του μεταπολιτευτικού συστήματος. Παρ'ολα αυτά, επειδή εμείς εδώ στο Patria προσπαθούμε να προσφέρουμε - όπως λέει και η προμετωπίδα μας - μια πραγματικά εναλλακτική στα όσα συμβαίνουν γύρω μας και επειδή ακόμη και η ίδια η οικονομική κρίση που βιώνουμε ως κομμάτι του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος έχει να κάνει με την νέα εποχή αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο ζήτημα. Και αυτό διότι είναι σχεδόν καθολικά αποδεκτό, ότι η είσοδος στον νέο αιώνα που διανύουμε, στην νέα χιλιετία αν θέλετε, δεν μπορεί να έχει σαν ενδεικτική της ημερομηνία την 11 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν και η εποχή των "ρόζ ελεφάντων" και του "επί γης παράδεισου" για την οποία ήλπιζαν οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης, της δημοκρατικής επιβολής, του φιλελευθερισμού τελείωσε. Θάφτηκε κάτω από τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων, στο σημείο στο οποίο οι αμερικάνοι έδωσαν την ονομασία "σημείο μηδέν". Όλα αυτά φυσικά δεν τα κατάφερε η Al Kaeda για τον ρόλο και την αυτενέργεια της οποίας υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Δεν πρόκειται ούτε καν για την σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ισλάμ στην οποία αναφερόμαστε. Αυτό που επί της ουσίας συνέβη ήταν η ανάδυση ενός διαφορετικού κόσμου, όπου η επικυριαρχία των ΗΠΑ ως παγκόσμιου αστυφύλακα, τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Και μαζί της τέθηκε υπό αμφισβήτηση η "ανωτερότητα" του Δυτικού πολιτισμού ως πανάκεια, ή μάλλον ως ένα κουστούμι το οποίο κάνει σε όλους και φοριέται όλες τις ώρες. Γιατί η "Αμερική" δεν είναι μια "χώρα", αλλά ένας τύπος πολιτισμού, ο οποίος ταυτίζεται με την έννοια Δύση - δυστυχώς για την δεύτερη. Συντελούμενη από ίσα μέρη φιλελεύθερου καπιταλισμού και εμπορικού αυταρχισμού, αυτός ο τύπος του πολιτισμού χρησιμοποιεί την "ελευθερία" και την "ισότητα". Ο νέος αιώνας, βρίσκει τις ίδιες τις ΗΠΑ αποδυναμωμένες, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κοινωνικές αναταράξεις και μια έκδηλη αδυναμία να "ολοκληρώσει" ότι αρχίζει. Κάτι που έχει ως αφετηρία την ίδια την θέληση των αμερικανών, οι οποίοι δεν φαίνεται να μοιράζονται τις φιλοδοξίες των ηγετών τους για την διατήρηση μιας παγκόσμιας κυριαρχίας. Αυτήν ακριβώς την αφετηρία προσπαθούμε να εξερευνήσουμε σε αυτό το τεύχος του περιοδικού.

διαβάστε ακόμη:

ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΜ ΣΤΟ ΚΡΑΧ

του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
του Νίκου Δούκα
Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟτου Νίκου Χιδίρογλου
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΘΝΙΚΗ EΝΩΣΗ ΜΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
του Χρίστου Γούδη
ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
του Μπάμπη Καραθάνου
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ:
Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;

του Γιάννη Κολοβού
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΙΩΝΑ
του Θάνου Γκουρνέλου
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
του Δημήτρη Μιχαλόπουλου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ: «ΤΟ «1922» ΥΠΗΡΞΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΟΡΓΗΣ»
στον Γιώργο Πισσαλίδη
ΣΑΛΑΜΙΝΑ 480 πΧ: ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ
του Μανούσου Καμπούρη
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
του Δημήτρη Σαββίδη
ΚΟΝΓΚΟ 1960 ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΕΞΟΡΜΟΎΝ
του Δημήτρη Ιωάννου
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ CHARLES MAURRAS
του Ευάγγελου Χανιώτη
ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΤΡΕΝΤ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ
του Κώστα Κυρίμη
κυκλοφορεί από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου
στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά


Είναι ώρα να αφήνουμε εμπειροπόλεμους εκτός Ελλάδος;

Eπιτρέφουν οι Ελληνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ...Και πάνε μέτωπο!


Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι "το υπουργείο προετοιμάζεται σε σημαντική μείωση της εθνικής συμμετοχής στις διεθνείς αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στο Αφγανιστάν, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Σομαλία,
εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που υφίσταται η χώρα αλλά και της Τούρκικης απειλής .

Πληροφορίες αναφέρουν οι οι δυνάμεις με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει είναι έτοιμες για για πόλεμο και θα στελεχώσουν μονάδες στην πρώτη γραμμή.
Αν υπάρχει και σκέψη να σχηματίσουν συγκρότημα αφού είναι οπλισμένοι και οργανωμένοι με τα πιο σύγχρονα μέσα!
Πάντως ο Μπεγλίτης ξεκαθάρισε ότι θα διατηρήσουμε κάποιες δυνάμεις εκτός Ελληνικής Επικράτειας.
Είναι ώρα να αφήνουμε εμπειροπόλεμους εκτός Ελλάδοςς ;


Τι ρόλο παίζει;

Παλαιστινιακή οργή για τον «νέο Ομπάμα»!


Πλήρης η ευθυγράμμισή του με θέσεις Ισραήλ στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Reuters, AFP.


Σε τροχιά ρήξης βρίσκονται οι σχέσεις της Παλαιστινιακής Αρχής με την Ουάσιγκτον ύστερα από την πλήρη ευθυγράμμιση του Μπαράκ Ομπάμα με τις θέσεις του Ισραήλ στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και την επιβεβαίωση της δέσμευσής του ότι θα ασκήσει βέτο, αν χρειαστεί, στο αίτημα αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Αμερικανού προέδρου που τόσες ελπίδες έθρεψε στον αραβικό κόσμο με την τοποθέτησή του για παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, πραγματοποιήθηκαν χθες στη Δυτική Οχθη αντιαμερικανικές διαδηλώσεις με συνθήματα όπως «Ομπάμα, είσαι υποκριτής» και «Η Αμερική συντάσσεται με τους δολοφόνους εναντίον των θυμάτων». Οι παλαιστινιακές εφημερίδες όλων των πολιτικών αποχρώσεων μοιράζονταν την απογοήτευση και την οργή για την ομιλία του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος κατάφερε να συμφιλιώσει, έστω και προσωρινά, τα αντιμαχόμενα παλαιστινιακά στρατόπεδα. «Η ομιλία του Ομπάμα αντανακλά την αμερικανική προκατάληψη υπέρ της ισραηλινής κατοχής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισλαμικής Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι, ο οποίος κάλεσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς «να υιοθετήσει μια εθνική, παλαιστινιακή στρατηγική», αφού οι ελπίδες για στήριξη από τις ΗΠΑ αποδείχθηκαν φρούδες.

Αντιθέτως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξήλθε πανευτυχής από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, δήλωσε, μάλιστα, ότι πρέπει να απονεμηθεί στον Ομπάμα «μετάλλιο τιμής» για την υπεράσπιση του Ισραήλ από τους εχθρούς του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η έγκυρη ισραηλινή εφημερίδα Haaretz εμφανίστηκε επικριτική απέναντι στον -βασιλικότερο του βασιλέως- «νέο Ομπάμα», ο οποίος, κατά τον συντάκτη του πρωτοσέλιδου άρθρου, «έφερε αντιμέτωπους τον κατακτητή και τον κατακτημένο και τους ζήτησε να επιλύσουν μόνοι τη διαμάχη τους».

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν ο Αμπάς γυρίσει με άδεια χέρια από τη Νέα Υόρκη, υπάρχει κίνδυνος η απογοήτευση και η οργή των Παλαιστινίων να τροφοδοτήσει μια νέα ιντιφάντα (εξέγερση), με ευρύτερες επιπτώσεις στον αραβικό κόσμο. Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, προειδοποιώντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι ενδεχόμενο αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο βίας.

Υιοθετώντας μια ενδιάμεση θέση, ανάμεσα στο αμερικανο-ισραηλινό μέτωπο και τους Παλαιστινίους (οι οποίοι υποστηρίζονται από την πλειοψηφία των Ηνωμένων Εθνών), ο Σαρκοζί πρότεινε ένα νέο «οδικό χάρτη» με ορίζοντα ενός έτους για την τελική επίλυση του προβλήματος και τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ως «κράτους παρατηρητή» - ένα καθεστώς παρόμοιο με του Βατικανού. Ο επικεφαλής των Παλαιστινίων διαπραγματευτών Ναμπίλ Σάαθ επέμενε χθες ότι ο Μαχμούντ Αμπάς θα καταθέσει αύριο την πρόταση για αναγνώριση της Παλαστίνης ως πλήρους μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά δεν έκλεισε εντελώς την πόρτα στη συμβιβαστική πρόταση Σαρκοζί. «Θα δώσουμε κάποιο χρόνο στο Συμβούλιο Ασφαλείας να εξετάσει το αίτημά μας προτού απευθυνθούμε στη γενική συνέλευση», δήλωσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος. Σε αντίθεση με το Συμβούλιο Ασφαλείας, η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να αποφασίσει με απλή πλειοψηφία (την οποία δεν θα δυσκολευτούν να εξασφαλίσουν οι Παλαιστίνιοι) και κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί να ασκήσει βέτο.


Τελικά συμφώνησαν.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ PREDATOR!

Εφ. Ραντικάλ 23-9-2011.

Συμφωνία λέγεται ότι επήλθε ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία στο θέμα των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων Predator, που επιθυμεί η Τουρκία να χρησιμοποιήσει ενάντια στο ΠΚΚ.
Με βάση την είδηση του CNN Türk, τα μη επανδρωμένα Predator που χρησιμοποιούνε οι οι ΗΠΑ στο Ιράκ έρχονται στο Ιντζιρλίκ. Οι ΗΠΑ και η Τουρκία συμφώνησαν κατ΄αρχήν.

Μετά την κατά παράβαση των συμφωνιών μη επιστροφή των 6 μη επανδρωμένων οχημάτων που πούλησε το Ισραήλ στην Τουρκία , η Άγκυρα κινητοποιήθηκε, και είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο όταν θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ να έλθουν τα Predator στην Τουρκία.
Σε μεγάλο άρθρο της εφημερίδας Washington Post με την υπογραφή του Γκρέγκ Γουίτλοκ αναφερόταν πως ¨Η κυβέρνηση Ομπάμα ερευνά το αίτημα της Τουρκίας ο στόλος των μη επανδρωμένων Predator να εγκατασταθούνε στην Τουρκία για να χρησιμοποιηθούνε στον αντιτρομοκρατικό αγώνα στο Βόρειο Ιράκ. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να ενδυναμώνει την διπλωματική συμμαχία, αλλά οδηγεί τις ΗΠΑ ακόμη πιο μέσα σε μια περιφερειακή ρήξη¨.



Θα το επιτρέψει ο λαός;

Παπανδρέου: Το 2013 θα γίνουν οι εκλογές.





Σημειώνεται ότι η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στις 12 Σεπτεμβρίου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ χθες ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με βουλευτές από τα Ιόνια Νησιά και την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είπε στον πρωθυπουργό ότι «δεν διαπραγματεύεται και δεν εκβιάζει με την ψήφο του και θα στηρίξει τα μέτρα στην Βουλή», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τόσο τους πολίτες όσο και τους δανειστές. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι πολίτες πρέπει να πειστούν πως θα σταματήσουν τα μέτρα, ενώ αναμένουν να δουν την προσπάθεια της κυβέρνησης. Επίσης, από την άλλη, η τρόικα πρέπει να δει το πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η κυβέρνηση.

Ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου είναι καθοριστικής σημασίας, και πρόσθεσε ότι όταν διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας της χώρας, και αν χρειαστεί εθνική συνεννόηση μετά την 6η δόση τότε να προκηρυχθούν εκλογές.

Με ποδοσφαιρικούς όρους διατύπωσε την κριτική του ο βουλευτής Ηλείας Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι «πρόεδρε είσαι επιθετικός παίκτης, παίζεις στα αντίπαλα καρέ ωστόσο η άμυνα-η κυβέρνηση δεν αποδίδει.»

Από την μεριά του ο βουλευτής Αχαΐας, Αθανάσιος Παπαδόπουλος είπε στον πρωθυπουργό ότι «χρειάζεται συναίνεση από τον λαό για να εφαρμοστούν τα μέτρα και πρέπει να του εξηγήσουμε γιατί κάνει θυσίες».

Επίσης, η βουλευτής Αχαΐας, Μαρία Κυριακοπούλου παρατήρησε ότι «δεν αναδείξαμε την καταστροφή που έκανε η ΝΔ την τελευταία πενταετία και εμφανιζόμαστε εμείς τώρα οι «κακοί"», επισήμανση, με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν και άλλοι βουλευτές, ζητώντας «να θυμίζουμε όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το σημείο».


Τι λέει ο ποιητής;

Χρ. Πρωτόπαππας: Έκκληση στους πολίτες να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις του!




 Έκκληση στους πολίτες να πληρώσουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις, απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

    «Παρακαλώ αυτούς που στοιχειωδώς μπορούν να πληρώσουν, να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα τους, με γνώση ότι αυτή η δυσκολία θα αποδώσει, για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και για το μέλλον των παιδιών μας», ανέφερε ο κ. Πρωτόπαππας.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «παρά τα προβλήματα και τα ερωτήματα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα κάνει το καθήκον της απέναντι στη χώρα και τους πολίτες», επιχειρώντας να υποβαθμίσει το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Υπογράμμισε ακόμη πως «αν χρεοκοπήσει η χώρα, όπως η Αργεντινή, δεν θα υπάρχει τίποτα και δεν θα έχει καμία σχέση, με αυτά που ζούμε τώρα».


Και που θα φτάσουν ακόμη...

Πάνω από 820 εκατομμύρια οι οφειλές στη ΔΕΗ !


Σε 822 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται σήμερα οι οφειλές των πελατών προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Όπως προκύπτει από τη μελέτη των στοιχείων, τα χρέη των πελατών στην κατηγορία «χαμηλή τάση» προέρχονται σε ποσοστό 45,8% από οικιακούς καταναλωτές και το 46% από εμπορικούς (καταστήματα και επιχειρήσεις).
Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Ζερβός, σε ό,τι αφορά στη διαδικασία είσπραξης των λογαριασμών, αυτή γίνεται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της επιχείρησης και τον ισχύοντα κώδικα προμήθειας και συνεπώς, εάν ένας λογαριασμός δεν εξοφληθεί μέχρι την έκδοση του επόμενου, τότε το ανεξόφλητο ποσό ενσωματώνεται αυτόματα σε αυτόν και σε ευδιάκριτο σημείο, αναγράφεται πλέον το ειδικό μήνυμα «ειδοποίηση διακοπής», με το οποίο ο πελάτης ενημερώνεται εγγράφως για την επικείμενη διακοπή ρεύματος στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί κατ’ ελάχιστον το ποσό οφειλής που προέρχεται από τον προηγούμενο λογαριασμό, μέχρι την ημερομηνία λήξης του δεύτερου αυτού λογαριασμού.
Έτσι, στην πράξη οι πελάτες με διμηνιαίους λογαριασμούς ρεύματος έχουν πλέον περιθώριο να εξοφλήσουν το λογαριασμό τους σε 85 μέρες από την επίδοσή του και σε 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή τους με τον επόμενο λογαριασμό. Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, αναφέρει ο κ. Ζερβός, και εφ’ όσον οι λογαριασμοί δεν εξοφληθούν, εφαρμόζονται όλες οι νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται από τη σύμβαση προμήθειας και τον κώδικα προμήθειας, «μη αποκλειόμενης και της διακοπής του ρεύματος».


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More