19.2.11

Λίγα είναι τα ψωμιά των πράσινων παπαγάλων της συμφοράς!

Φωτογραφία από το http://www.xanthipress.gr
 
Πρωτοφανή επεισόδια σημειώνονται στην Κομοτηνή με αφορμή την εκεί επίσκεψη και ομιλία του Πρωθυπουργού , αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ στα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ επικρατεί άκρα του  τάφου σιωπή.

Για τις 2μμ ήταν προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με θέμα «Το Καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ», στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης. Η συνεδρίαση δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.
Το μεσημέρι, όμως, aπέναντι από το ξενοδοχείο εμφανίστηκαν εργαζόμενοι στην κλωστουφαντουργία ΕΝΚΛΩ (πρώην όμιλος Λαναρά) και ζήτησαν να πάρουν δεσμεύσεις από Κυβέρνηση και να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Δεν τους το επέτρεψαν. Κλούβες ΜΑΤ εμφανίστηκαν και όταν το πλήθος των εργαζομένων πέταξε πέτρες απάντησαν με δακρυγόνα. Με ντοντούκες οι διαδηλωτές φώναζαν “Λεφτά Υπάρχουν” και στη συνέχεια ακούστηκαν συνθήματα όπως “Εσείς τα φάγατε, Λαμόγια – Καρχαρίες”.

Παράλληλα αγρότες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συγκρότησαν πορεία η οποία  διαλύθηκε  από την αστυνομία με την χρήση δακρυγόνων
Οι περισσότεροι από τους 600 εργαζόμενοι του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 24 μήνες και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση παρά τις περυσινές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου προς τους ίδιους.

πηγή


Υπάρχει άραγε...

Για να γίνουμε "αφεντάδες στον τόπο μας" δεν χρειαζόμαστε κάποιον "Κλεισθένη" αλλά ψυχή και λεβέντικο φρόνημα!


Ο λαός  είναι ένα καζάνι που βράζει , η  εξέγερση είναι ante portas και  επειδή όλα αυτά είχαν προβλεφθεί   απο τα επιτελεία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων", έχουν  σχεδιάσει  εδώ και καιρό  την... εναλλακτική λύση της "επόμενης μέρας" στην περίπτωση που οι πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις καταστολής  δεν  τα καταφέρουν.
Την  "επόμενη μέρα ",  έχουν ήδη  αρχίσει να περιγράφουν   τα μεταμφιεσμένα  σε  περιστέρια  όρνια του συστήματος, θα  είναι  η μέρα της "νέας  μεταπολίτευσης"  η μέρα που οι "ανεξάρτητοι" πολίτες  θα έχουν πάρει την εξουσία  χωρίς αρχηγό χωρίς καθοδηγητή και θα ξαναφέρουν επιτέλους τη δημοκρατία  στην πατρίδα μας.
Τι όμορφα λόγια.
Αν δεν τα  έλεγαν  άνθρωποι  που μέχρι τα  προχθές  γυάλιζαν με την γλώσσα τα  πασούμια του Σουλτάνου, ίσως και να έκλαιγα απο εθνική συγκίνηση που  έδωσε ο Θεός να ζήσω τέτοιες μοναδικές για τον τόπο μου ιστορικές στιγμές.Όμως  αυτά  και άλλα πολλά  λόγια γεμάτα  πατριωτικό αέρα αλλά χωρίς στάλα  αληθινής πατριωτικής ουσίας  δεν βγαίνουν απο  πρόσωπα  αλλά απο μουτσούνες κατασκευασμένες  είτε στα εργαστήρια  του  γνωστού  μεγαλοεκδότη - φαρμακέμπορα κλπ , είτε στις Αμερικανο- εβραϊκές σχολές  γεωπολιτικής.
Καμώνονται τους "Ροβεσπιέρους" και τους επαναστάτες, κολακεύουν σαν  τον  "μπαμπά - Αδόλφο"  τα  πλήθη τονίζοντάς τους  το αυτονόητο , ότι δηλαδή   ο λαός  έχει την δύναμη να ανατρέψει τα καθεστώτα   και επαναφέρουν  στο προσκήνιο με περιγραφικό τρόπο και χωρίς να το λένε,  τα παλαιά  και εν  πολλοίς μαγαρισμένα  συνθήματα του ΠΑΣΟΚ της  δεκαετίας του ΄80.
Επειδή όμως ο διάβολος κρύβεται πάντα στις  λεπτομέρειες και η αλήθεια  υπάρχει  στα πολύ ψιλά γράμματα , θα καταλάβετε  το παιχνίδι  που παίζουν  αρκεί να   προσέξετε τα σημεία  που λένε πως αφού ο λαός  ανατρεψει το καθεστώς,  θα  καλέσει  τον  "φωτισμένο ηγέτη" , για να οργανώσει τη "νέα Ελλάδα"  με αρχαιοπρεπές  δημοκρατικό και "Ελληνικό"  πνεύμα.
Με δύο λόγια όλοι αυτοί  που  για χάρη του Ελλαδεμπορικού  σχεδίου των  νεοταξικών επιτελείων,  αλλάζουν  τα ονόματά τους και υπογράφουν ότι νάναι , είναι  εκείνοι που  απλώς θα διαχειριστούν με πανουργία και  καλά καμουφλαρισμένοι, τον πόνο, την δυστυχία  και την  δίκαιη οργή του  Ελληνικού λαού.
Κηρύττουν ανυπακοή και την ελέγχουν μετατρέποντας τις  γνήσιες απόπειρες   εξέγερσης  σε  φραγκολεβαντίνικο  ακτιβισμό   ενώ  τις μαγαρίζουν  με το ιδεολογικό τους νεοεποχήτικο καπέλωμα.
Αυτοί που τρέχουν να σ΄αγκαλιάσουν  αδελφέ Έλληνα, είναι οι ίδιοι που θα σε φέρουν δεμένο  χειροπόδαρα στα  πόδια του Σουλτάνου.
Αν πίστευαν στον λαό και τη δημοκρατία  γιατί δεν τον άφησαν  να εκλεξει ο  ίδιος π.χ τα "προσωρινά μέλη" των  ...συμβουλευτικών τους επιτροπών; 
Γιατί δεν άφησαν τον λαό να  αυτοοργανωθεί και έμπασαν απο την πίσω πόρτα κάθε  παλιό βρωμιάρη  γαι να τους ...οργανώσει;
Προσέξτε  Έλληνες,  μας ετοιμάζουν  μια δεύτερη και πιο πονηρή λακούβα στην οποία αν πέσουμε και  αυτή τη φορά δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ  απο εκεί.
Ετοιμάζουν  την "νεα μεταπολίτευση"  με έναν "νέο εθνάρχη"  και  ένα  "¨νέο " κόμμα που έχει  πασπαλιστεί  την κολώνια του  παλιού ΠΑΣΟΚ.
Ο λαός  στην εξουσία   ναι, όχι όμως  με τις ευλογίες   κάποιου   "Φαραώ" ή κάποιου "Μωυσή".


Γιατί περιμένατε κάτι διαφορετικό;




Φαίνεται πως τελικά μετά τη Vodafone, κάποιος άλλος το έχει πάρει απόφαση να "ξυθεί στην γκλίτσα του τσομπάνη"... Δεν εξηγείται διαφορετικά...
Μετά την τελευταία πρόκληση με την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης, από τη Vodafone η οποία κινείται στο γνωστό κλίμα του φιλο-νεο-οθωμανισμού για να προκαλέσει με την διαφημιστική της καμπάνια μέσα στην Θράκη, και άλλη εταιρεία μπαίνει στον κόσμο των εθνικών προκλήσεων... Ποιά; H Forthnet!!
Έτσι, σήμερα 18.2.2011, στα δρομάκια της παραδοσιακής παλιάς πόλης της Ξάνθης (όπου σιγά σιγά αρχίζει να γεννιέται το πνεύμα του Καρναβαλιού με πλήθος κόσμου να έρχεται από τις γειτονικές πόλεις) βρέθηκαν πάρα πολλές διαφημιστικές αφίσες της εταιρείας σκάνδαλο, μέσω των οποίων ψάχνει για... συνδρομητές.
Φυσικά δεν είναι κακό αυτό.
Αλλά, το να ψάχνει για συνδρομητές σε μία πόλη της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τουρκική γλώσσα, τότε αν μη τι άλλο γίνεται προκλητική...!
Φαίνεται πως ο χώρος της διαφήμισης είναι σαν τα λεφτά. Δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε σεβασμό... απέναντι στους ανθρώπους που -υποτίθεται- απευθύνεται...
Μήπως πρέπει να θυμίσουμε στην τηλεφωνική εταιρεία πως η Θράκη είναι Ελληνική περιοχή, πως οι κάτοικοί της μιλάνε και γράφουν στην Ελληνική γλώσσα και πως καμία σχέση δεν έχει με την Τουρκία, πέρα από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου που προσπαθούν να την κάνουν τουρκική;
Τελικά, μήπως και η Forthnet έχει τα χαρακτηριστικά των τούρκων προπαγανδιστών που αποσκοπούν στην σμίκρυνση και την εν γένει μείωση της Ελλάδας;
Μπορεί να είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων να βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους... Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, μήπως θα έπρεπε να πάψουν τις συνδέσεις τους όλοι οι πολίτες της Θράκης από την εν λόγω εταιρεία, για να της δείξουν ότι "πρέπει να σέβεται τα χέρια που της δίνουν ψωμί";
Εκτός και αν η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει περισσότερα χρήματα από άλλες πηγές, χρησιμοποιώντας αυτού του είδους τις προκλητικές διαφημιστικές καμπάνιες... που θυμίζουν να έχουν άλλου τύπου 2play περιεχόμενο...!
Το μέγεθος της πρόκλησης γίνεται τεράστιο, όταν προσέξουμε πως ο χάρτης της χώρας που διαφημίζεται η Forthnet, είναι η... Τουρκία!!!

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

το είδαμε εδώ


Δεν τους απασχολεί τους κ.κ. Παπουτσή και Ραγκούση!





Θύμα άγριου ξυλοδαρμού με σκοπό την ληστεία από δύο λαθρομετανάστες έπεσε μια Ελληνίδα στα Πετράλωνα.


Οι δυο αλλοδαποί ξυλοκόπησαν με ανελέητο τρόπο την 53χρονη με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Το θύμα υποβλήθηκε σε απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθούν τα τραύματα που της προξένησαν οι δυο δράστες.

Ήταν τέτοια η δολοφονική μανία των κακοποιών, που της προκάλεσαν 17 συντριπτικά κατάγματα στο πρόσωπο!

Η 53χρονη όπως είναι φυσικό έχει υποστεί, εκτός από σωματικές βλάβες, και ισχυρό ψυχικό σοκ ψελλίζοντας διαρκώς στους δικούς της ανθρώπους «εγώ δεν θα ξαναπάω στα Πετράλωνα»…

Η επίθεση συνέβη μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στη περιοχή των Πετραλώνων. Εκεί όπου διαμένει η μητέρα της παθούσας την οποία κάλεσε η ίδια να επισκεφτεί λόγω προβλήματος υγείας. Η 53χρονη, αφού πάρκαρε το αυτοκίνητό της, μόλις 40 μέτρα από την είσοδο του σπιτιού, δέχτηκε την επίθεση από τους δράστες με σκοπό να της αρπάξουν τη τσάντα.

Η αστυνομία κατάφερε και συνέλαβε τον έναν από τους δυο, έναν 31χρονο αλλοδαπό Μαροκινής καταγωγής ο οποίος αρχικά διατεινόταν πως είναι Παλαιστίνιος που ζητά… πολιτικό άσυλο.

Ο δράστης είχε απελαθεί από την Ελλάδα στις 29 Νοεμβρίου 2010, αλλά είχε επιστρέψει σαν πολιτικός πρόσφυγας με άλλα χαρτιά…


Να γίνει η κρίσης ευκαιρία για τα Μall...



Μερικές απλές κουβέντες, γιατί μας έχουν τρελάνει στην παραπληροφόρηση:

Οι επιχειρήσεις λέει ο κ. Ρόβλιας, που έκλεισαν είναι λιγότερες από πέρυσι, ή λιγότερες από αυτές που άνοιξαν σύμφωνα με στοιχεία επιμελητηρίων.
Λοιπόν, να τα πούμε πολύ απλά για να τα καταλάβετε κι εσείς που δεν έχετε κολλήσει ένσημο και δεν έχετε πατήσει ποτέ το πόδι σας σε δημόσια υπηρεσία:

Τα στοιχεία τα δίνουν τα επιμελητήρια. Λένε δηλαδή π.χ. "τον Δεκέμβριο σύμφωνα με το Μητρώο μας, έκλεισαν μόνο 100 επιχειρήσεις". Από πού βγαίνει το νούμερο 100;
Από τις διαγραφές !

Πώς γίνεται όμως οριστική διαγραφή από το επιμελητήριο και πότε;
Όταν η επιχείρηση κάνει οριστκή παύση εργασιών στη Δ.Ο.Υ. !
Παίρνουμε το "χαρτί της διακοπής" λοιπόν και πηγαίνουμε στο επιμελητήριο για να διαγραφούμε.

Πότε παίρνουμε το χαρτί της διαγραφής όμως από την εφορία;
Όταν κάνουμε διακοπή !

Τι χρειάζεται για να κάνουμε διακοπή;
Να είμαστε τακτοποιημένοι με το ΤΕΒΕ !!!! (νυν ΟΑΕΕ) ! Αλλά και με την εφορία και με το ΙΚΑ.

Γιατί κλείνουν χιλιάδες μικρομάγαζα γύρω μας;
Μα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ ! Συνεπώς, δεν μπορούν να κάνουν διακοπή, αν δεν κάνουν διακανονισμό ! Για να κάνεις διακοπή, πρέπει να πάρεις "ενημερότητα" από το ΤΕΒΕ !

Για αυτό τον απλούστατο λόγο, εκατοντάδες χιλιάδες μαγαζιά έχουν κλείσει στην πράξη, αλλά δεν έχουν κάνει διακοπή στην εφορία και ούτε φυσικά στα επιμελητήρια. Επειδή έχουν εκκρεμότητες.

Απαραίτητη διαγραφή από το Επιμελητήριο, είναι η
διακοπή στην εφορία.

Κι όχι μόνο με το ΤΕΒΕ, αλλά δεν έχουν υποβάλλει κάποιες δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ, συγκεντρωτικές κ.λ.π. Για να πάρεις την πολυπόθητη "οριστική διακοπή" πρέπει να είσαι τακτοποιημένος!

Θέλετε απόδειξη;
Ρωτήστε τα επιμελητήρια πόσοι είναι ενήμεροι από τους εγγεγραμμένους επαγγελματίες.
Σε ένα επιμελητήριο εμφανίζονται π.χ. 20.000 επαγγελματίες. Από αυτούς όμως οι 10.000 π.χ. είναι ανενεργοί, έκλεισαν το μαγαζί τους και δεν χρειάζεται να θεωρήσουν τιμολόγια, άρα δεν χρειάζονται την ενημερότητα, για αυτό και δεν πληρώνουν το επιμελητήριο.
Άλλωστε, το 35% των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. δεν κατέβαλε τις εισφορές του ΣΤ' Διμήνου του 2010, όπως μπορεί να σας πληροφορήσει κύριε Υπουργέ η διοίκηση του Οργανισμού.
Ένας στους τρείς επαγγελματίες, δεν μπορεί να πληρώσει τον ΟΑΕΕ , αλλά και δεν μπορεί να κάνει διακοπή !
Δεν έχει ο κόσμος να πληρώσει ΤΕΒΕ ! Τόσο απλά!
Και δεν μπορεί να κάνει διακοπή. Απλά πήγε σπίτι και κάθεται, για να μην έχει και ρεύματα, υπαλλήλους κλπ.


















taxalia.blogspot.com


Υπάρχουν ακόμη νέοι πατριώτες...

της Μελίνας Τσιλιμίγκρα
Φοιτητριας Νομικής Αθηνών.

Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να κατανοήσουμε πως η οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε στη καθημερινότητα μας εμπεριέχει και άλλα “αθύρματα” που παίζονται στην πλάτη μας εν αγνοία μας(;). Τα “επιμέρους” σημαντικότατα εθνικά μας θέματα παραγκωνίζονται σκοπίμως. Όταν το βλέμμα είναι προσανατολισμένο στη διαβίωση, ποιος θα “ενοχληθεί” για τη Μακεδονία( του Βαρδάρη;;),την αποπρος(ανατολισμένη) και ελλείψει της Νικοπούλου απροστάτευτη Θράκη( των γειτόνων;;), της Χίου (του ανιστόρητου και εν ταχίστη εξελίξει και  εκκολάψει γενιτσάρου νομάρχη Λαμπρινούδη);;; Είναι συνεπώς εθνικώς επιβεβλημένο να ενθυμούμεθα όχι μόνον τους ήρωες του παρελθόντος αλλά και τα παλικάρια του σήμερα που ενδεδυμένοι την ηρωικότητα βαδίζουν στα μονοπάτια της υστεροφημίας.. 
Να σας πάω κάποια χρόνια πίσω συνελληνες..14 Αυγούστου 1996..
  Την ημέρα της κηδείας του Τάσου Iσαάκημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Τάσου Iσαάκ. Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκαν «Γκρίζοι Λύκοι» και άρχισαν τον πετροπόλεμο. Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τους Κυανόκρανους πέρασε στη νεκρή ζώνη και προπάθησε να ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, ενώ άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Tούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές από το έναντι τουρκικό φυλάκιο τον πυροβόλησαν και ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός.. Στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν προς τους διαδηλωτές. Οι εθνοφρουροί πήραν θέση μάχης. H σωρός του Σολωμού απομακρύνθηκε από την περιοχή. Επίσης αρκετά ακόμα άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των Τούρκων στο χώρο του επεισοδίου..


Ο δολοφόνος του Σολωμού : Κεναν Ακίν—> “καταζητείται” αφού αναγνωρίστηκε από τις φωτογραφίες των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων να σημαδεύει και να πυροβολεί τον Σολωμού.Τον αμετανόητο «εκτελεστή της Δερύνειας», τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Κύπριο ήρωα στον ιστό της σημαίας του ψευδοκράτους και η Ιντερπόλ αδυνατεί (!!!)  επισήμως να εντοπίσει 14 χρόνια τώρα ώστε να δικαστεί για τις πράξεις του... μα τον βρήκε το «Θέμα» στα Κατεχόμενα, λίγες ημέρες μετά την απόφασή του να πολιτευτεί, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο…!Ο Κενάν Ακίν υπήρξε πρώην αξιωματικός του Τουρκικού Στρατού, υπουργός του ψευδοκράτους και, σύμφωνα με πληροφορίες,πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών. Υπήρξε ένας από τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης του ψευδοϋπουργού Εξωτερικών Τουργκάι Αβτζί για τις λεγόμενες βουλευτικές εκλογές που διεξηχθησαν στο ψευδοκράτος.

 «Τον πυροβόλησα και θα τον πυροβολούσα και πάλι», δηλώνει με σιγουριά και υποστηρίζει ότι κατεβαίνει στις εκλογές γιατί, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι τουρκοκύπριοι τον λατρεύουν σαν εθνικό ήρωα. Ακόμη θεωρεί αδιανόητο να γίνεται τόσος ντόρος και να είναι επικηρυγμένος διεθνώς. Χαρακτηριστικά ξεστομίζει «Πυροβόλησα τον Σολωμού, θα τον πυροβολούσα ξανάΓιατί κάνετε το σκότωμα ενός σκύλου να ακούγεται τόσο σημαντικό; Πράγματι. Δεν μετανιώνω για όσα έχω πει»ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ!
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ.. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΟΜΙΑΣΤΕ..

Το παλικάρι μας όμως πολλοί το χλεύασαν. Άλλοι τον κατηγόρησαν για ψευτοπαλικαρισμό. Άλλοι τον θεώρησαν ως κίνδυνο για τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας .Μερικοί λυπήθηκαν που… δε λυπήθηκε τη ζωή του. Πολλοί καθήμενοι στις πολυθρόνες τους θεώρησαν την πράξη του "βλακεία" και τη θυσία του άδικη. "Η πατρίδα δεν μετριέται με το στρέμμα αλλά μονάχα με της καρδιάς το πύρωμα και το αίμα" όπως λέει και ο ποιητής. Το Ελληνόπουλο της Κύπρου μας απέδειξε ότι η πατρίδα δεν είναι μόνο υλικές ανέσεις αλλά προπαντός ένα από τα ανώτερα ιδανικά. Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο Σολωμός μας έδωσε ένα γερό μάθημα ελληνικής παιδείας. Όχι σαν αυτά που διδασκόμαστε στα σχολεία και στην καθημερινή μας ζωή που μας οδηγεί στον αφελληνισμό. Κι ύστερα φταίει ο ανθελληνικός ξένος παράγοντος για τα δικά μας προβλήματα...Μάλλον ο ωχαδελφισμός και η μοιρολατρία μας ευθύνονται για τα εθνικά και κάθε είδους προβλήματα. Η θυσία του Σολωμού δείχνει το δικό μας χρέος απέναντι στην πατρίδα. Αν όλοι προσφέρουμε το ελάχιστο απ' αυτό που πρόσφερε ο Σολωμός τότε η αντιμετώπιση των εθνικών προβλημάτων θα γίνει περισσότερο εύκολη.  Η φωτιά του τσιγάρου του Σολωμού που περιφρόνησε το θάνατο, ας αναζωπυρώσει μέσα μας την εθνική φλόγα για να μη θρηνήσουμε άλλες "χαμένες πατρίδες". Το γοερό κλάμα του έθνους μας που εξακολουθεί να θρηνεί παλικάρια του, πρέπει να ταράζει το μακάριο εθνικό μας λήθαργο.Είθε..


Τα ρήμαξε όλα η πράσινη συμφορά!

Του Γιάννη Σουλιώτη.

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο οικονομικού κραχ βρίσκεται η ΕΛ. ΑΣ. Βασικές λειτουργικές ανάγκες καλύπτονται πλέον μέσω των «απόρρητων» (όπως αποκαλούνται) λογαριασμών της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να «στερέψουν» τα χρήματα που διατίθενται και για τις εκτός έδρας μετακινήσεις αστυνομικών ή τις μεταγωγές κρατουμένων. Ταυτόχρονα, ακινητοποιημένα λόγω βλάβης είναι πολλά περιπολικά και μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ. Αξιωματικοί εξηγούν στην «Κ» ότι από τις αρχές του έτους κάθε δαπάνη άνω των 300 ευρώ πρέπει (σύμφωνα με το Π. Δ. 113/2010) να ελέγχεται από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα, καθώς μεσολαβούν έως και 7 ημέρες για την έγκριση των πιστώσεων, και σίγουρα δεν καλύπτει έκτακτα κόστη, όπως η μετακίνηση διμοιριών σε περίπτωση επεισοδίων. Στην ΥΔΕ έχουν αποσπαστεί τέσσερις υπάλληλοι του υπ. Προστασίας του Πολίτη και έχει δρομολογηθεί η απόσπαση τριών ακόμα.

Για να αντεπεξέλθουν στην πρωτοφανή έλλειψη ρευστότητας, οι επικεφαλής των υπηρεσιών εκταμιεύουν χρήματα που τους έχουν διατεθεί ως «πάγιες προκαταβολές» (για την κάλυψη άμεσων αναγκών) που όμως μέρα με την ημέρα εξαντλούνται. Αξιωματικοί μάλιστα προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη πρακτική ενέχει τον κίνδυνο τα έξοδα π. χ. μιας μεταγωγής να παρακρατηθούν από τον μισθό του αστυνομικού, καθώς η εκταμίευση χρημάτων γίνεται ονομαστικά και σε περίπτωση μη έγκρισης της δαπάνης από την ΥΔΕ, υπόλογος είναι ο αστυνομικός! Πηγές του αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ. σημειώνουν ότι η τροφοδοσία με καύσιμα του στόλου της ΕΛ. ΑΣ. γίνεται μέσω των ανεφοδιαστικών μονάδων του Στρατού. Στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ιδιώτες βενζινοπώλες αρνούνται πλέον να εξυπηρετούν «επί πιστώσει» την ΕΛ. ΑΣ. Το πρόβλημα περιπλέκεται περισσότερο εξαιτίας α) της ρητής οδηγίας του υπ. Οικονομικών να εξοφληθούν πρώτα εκκρεμείς δαπάνες προηγουμένων ετών πριν εγκριθούν νέες πιστώσεις, και β) της απόφασης να χορηγούνται κάθε μήνα πιστώσεις που αντιστοιχούν στο 7% του συνολικού ποσού που έχει προβλεφθεί για κάθε κωδικό (π. χ. επισκευές οχημάτων) του προϋπολογισμού. Τι σημαίνει αυτό; Οτι για να εγκρίνει η ΥΔΕ πιστώσεις για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης προσωπικού ή επισκευής οχημάτων θα πρέπει πρώτα να εξοφληθούν εκκρεμότητες προηγουμένων ετών. Αρα, το 7% για κάθε κωδικό που διατίθεται ανά μήνα δαπανάται όχι σε τρέχουσες ανάγκες, αλλά για την κάλυψη εκκρεμοτήτων περασμένων ετών.
Προκαταβολικά πλέον τα χρήματα

Αμφίβολη είναι και η τύχη προμηθειών που έχει δρομολογήσει η ΕΛ. ΑΣ. Όπως εξηγεί στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός, «μέχρι πρότινος καλύπταμε το κόστος των προμηθειών όταν ο διαγωνισμός έμπαινε στο στάδιο υπογραφής σύμβασης. Τώρα το υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας απαιτεί τα χρήματα προκαταβολικά. Είναι πιθανό πολλοί από τους διαγωνισμούς να μην προκηρυχθούν». Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση διαγωνισμού για την προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων. Έχει εγκριθεί από το 2009, καθώς όμως εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων δεν προκηρύχθηκε, κινδυνεύει να ακυρωθεί. Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΕΛ. ΑΣ. αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης (προ δύο εβδομάδων) του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Οθωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη. Νωρίτερα, και ο κ. Χρ. Παπουτσής είχε καταβάλει προσπάθεια να μην καταργηθεί το προνόμιο της οικονομικής αυτονομίας (το ελεγκτήριο δαπανών αντικαταστάθηκε από την ΥΔΕ), κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό.

http://news.kathimerini.gr


Και πάλι ο Φαήλος...

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.

Ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός είναι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά. Πριν από μερικές μέρες μιλώντας εκεί σε εκδήλωση για τα εικοσάχρονα της «Ομόνοιας» είπε μεταξύ άλλων ότι:

- Στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες και πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της υπόλοιπης Αλβανίας.

- Τους κάλεσε δε να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή στην επικείμενη απογραφή πληθυσμού.

- Έκανε και την απλή και επιστημονικά ορθή διαπίστωση ότι οι Βλάχοι, που υπάρχουν αρκετοί και στην Αλβανία, έχουν ελληνική συνείδηση.

Ο κ. Γενικός Πρόξενος εκτελώντας ευόρκως τα καθήκοντα του, είπε τα αυτονόητα. Δεν κάλεσε την 8η Μεραρχία να εξορμήσει από το Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στα Γιάννενα και να καταλάβει την Βόρειο Ήπειρο. Δεν αμφισβήτησε τα σύνορα. Δεν έβρισε κανέναν. Είπε απλώς και μετ’ επιτάσεως αυτά που πρέπει να θέτει η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική διπλωματία.

Ξεσηκώθηκαν τα ΜΜΕ των αλβανών κατσαπλιάδων σωβινιστών και του επιτέθηκαν. Ο Γ.Γ. του αλβανικού ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα και διαμαρτυρήθηκε, ζητώντας εξηγήσεις κλπ. Ο Πρέσβης τί νομίζετε ότι έκανε; Του είπε να πάει για φρέσκα; Του είπε ότι αυτά που είπε ο Πρόξενος είναι η απλή αλήθεια, στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες, εξ αυτών οι πλείστοι Βλάχοι και η Αλβανία οφείλει να επιτρέψει στους Έλληνες αυτούς να δηλώσουν ελεύθεροι την εθνική τους καταγωγή στην απογραφή κι ότι η Ελλάδα θα επιτηρήσει άγρυπνα την διασφάλιση της διαδικασίας, ζητώντας και διεθνείς παρατηρητές; Του είπε ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα είναι γέφυρα φιλίας των λαών μας, η Ελλάδα την προστατεύει και συμφέρει και την Αλβανία, που ζει από την Ελλάδα να την προστατεύει; Λοιπόν αδέρφια, ο εξοχότατος κ. Πρέσβης είπε ότι αυτά που είπε ο κ. Καμαρινός είναι προσωπικές του απόψεις!

Στην συνέχεια, την παρελθούσα Δευτέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ο κ. Καμαρινός ανεκλήθη στην Αθήνα και Χάρης Δημητρίου τις τον επιτίμησε για τον «υπερεθνικισμό» του και του ανακοίνωσε ότι ανεκλήθη από την θέση του, ότι είναι σε διάθεση του Υπουργού και μελετώνται και περαιτέρω πειθαρχικά μέτρα. Υποθέτω βεβαίως ότι ο κ. Δημητρίου επικεφαλής, διευθυντής ή κάτι τέτοιο της αρμοδίας βαλκανικής διευθύνσεως «κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει», δεν κάνει ότι του καπνίσει. Έτσι του είπαν οι από πάνω, έτσι είπε. Εν πάση δε περιπτώσει το μαγαζί έχει πολιτικό προϊστάμενο τον πολύ κ. Δρούτσα, ο οποίος και φέρει ακεραία την πολιτική ευθύνη για ότι κακό ή καλό λαμβάνει χώρα στους από κάτω ορόφους ή τι λένε οι Πρέσβεις του, όταν μιλάνε με Γ.Γ. ξένων ΥΠΕΞ. Κάτι ξέρει κι ο Γ.Γ. του Ελληνικού ΥΠΕΞ, Ζέππος το όνομα του, αν δεν απατώμαι.

Το μήνυμα βέβαια που εκπέμπεται στους σωβινιστικούς κύκλους των Τιράνων με τα παραπάνω αλλά και την επιρροή πάνω στο ηθικό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, δεν χρειάζεται να σας το αναλύσω. Όποιος έχει τελειώσει την πρώτη την μικρή και αντιλαμβάνεται την στοιχειώδη έννοια του καλώς εννοούμενου εθνικού συμφέροντος, καταλαβαίνει.

Πήγε βέβαια στην Κορυτσά κι ένα συνεργείο του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού ALSAT, το οποίο βρήκε εκεί πολυάριθμα παράξενα όντα, τα οποία, ώ του θαύματος, ομιλούσαν την ελληνική και δήλωσαν και Έλληνες. Ο αλβανικός λοιπόν τηλεοπτικός σταθμός έδειξε κάποια πράγματα και μετέδωσε το αυτονόητο, ότι δηλαδή, ναι, υπάρχουν Έλληνες στην Κορυτσά και πρέπει να έχουν κι αυτοί δικαιώματα. Δηλαδή ότι είπε, αυτονοήτως, και ο ανακληθείς Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά.

Φαντάζομαι ότι όταν ο κ. Δρούτσας πάρει χαμπάρι τις συνέπειες όλων αυτών, θα φροντίσει να στείλει τον άνθρωπο πίσω στη θέση του για να συνεχίσει το έργο του και θα βάλει τον Πρέσβη και το Υπουργείο του να ασχοληθούν με το σημαντικότερο, που είναι η διασφάλιση του κύρους της απογραφής, αφού γίνεται για πρώτη φορά μετά από 80 τόσα χρόνια και θα αποτυπώσει την πραγματική και σημαντική εικόνα και παρουσία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και την υπόλοιπη Αλβανία.

Αν δεν απατώμαι, δουλειά του ΥΠΕΞ, κυρίως, είναι η με συνέπεια και σταθερότητα προαγωγή των εθνικών συμφερόντων και η υπεράσπιση των Ελλήνων όπου γης κι όχι να κρατάνε το χέρι του αλβανικού ή όποιου άλλου σωβινισμού.

http://www.antinews.gr


Θα κλέψουν τα πάντα!

Η ΜΑΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ !


Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας διότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.
H κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο!
Η χρήση των Ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.
Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.

Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.
Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ? καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!
Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!
Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως. απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More