27.4.10

Βιβλιοπαρουσίαση !!!!

Παρουσίαση του βιβλίου «Η αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908» στην Αθήνα

Το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης», σε συνεργασία με τις εκδόσεις Patria, σας προσκαλούν την Πέμπτη 29 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο President (λεωφόρος Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι) στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Χρίστου Γούδη «Η αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908».
Για το θέμα του βιβλίου θα μιλήσει ο ιστορικός-συγγραφέας Σαράντος Καργάκος.
Συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι εκδότες-συγγραφείς Παντελής Γιαννουλάκης, Δημοσθένης Κούκουνας και Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. 
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η γλύπτρια Ναταλία Μελά, εγγονή του ήρωος Μακεδονομάχου Παύλου Μελά. 
Την παρουσίαση θα συντονίζει ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης», δημοσιογράφος-συγγραφέας Βαγγέλης Παπαδόπουλος.


Έχουν βάλει στόχο να διαλύσουν τα πάντα!!!

Λευκή απεργία στην Πολεμική Αεροπορία - Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Η αντίσταση στο ΔΝΤ ξεκίνησε από τους Ίκαρους της ΠΑ!!!

Λευκή απεργία κήρυξαν από την Δευτέρα οι ιπτάμενοι στην Πολεμική Αεροπορία αντιδρώντας στην άδικη και δυσανάλογη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους. Απέχουν από τις εκπαιδευτικές πτήσεις ως διαμαρτυρία ενώ πραγματοποιούν κανονικά τα ρέντινες και τις πτήσεις διακομιδών κλπ. Σύσκεψη αυτή την ώρα (χθες) στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη (ο Ε.Βενιζέλος απουσιάζει εκτός Ελλάδος) με τον αρχηγό της Αεροπορίας Βασίλη Κλόκοζα. Οι πιλότοι που πρόκειται να πετάξουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δηλώνουν αδυναμία λόγω ασθένειας να πετάξουν την πτήση. Βέβαια παραμένουν στους "προμαχώνες", δηλαδή στα readiness και φυσικά έτοιμοι για οποιαδήποτε επιχειρησιακή αποστολή. Πρόκειται για το ύστατο μέσο διαμαρτυρίας τους, καθώς το υπουργείο Eθνικής Άμυνας μέχρι στιγμής δεν έχει βρει λύση για το πτητικό τους επίδομα, παρά το γεγονός ότι άλλα είχε υποσχεθεί με απόλυτο τρόπο σε δηλώσεις η πολιτική ηγεσία.
Το defencenet.gr όπως και η free press έκδοσή του είχε προειδοποιήσει για το τι θα συνέβαινε. Βέβαια εκεί μας οδηγεί η πολιτική ηγεσία - όχι του υπουργείου, αλλά η πολιτική ηγεσία της χώρας, η οποία βέβαια έχει τους "δικούς της" ανθρώπους στο υπουργείο. Η μεθόδευση προέρχεται καθαρά από το εξωτερικό, από το ΔΝΤ και τα γεωπολιτικά κέντρα που βρίσκονται από πίσω τους. Χθες σε άρθρο του καθηγητή του Θ.Κουλουμπή, του περιβόητου ΕΛΙΑΜΕΠ, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δηλωνόταν ευθέως ότι πρέπει να σταματήσουμε να εξοπλιζόμαστε ως χώρα! Στόχος τους είναι η αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων του μοναδικού εμποδίου που έχουν τα κέντρα που κατευθύνουν τους εγχώριους πολιτικούς "αντιπροσώπους" τους σε μεθοδεύσεις κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρώτα αφοπλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και μετά "σπάνε το ηθικό" οδηγώντας τα στελέχη τους στην ανέχεια. Παρόμοιες κινητοποιήσεις - όχι σε τέτοια έκταση - είχαν κάνει και πριν τρία περίπου χρόνια οι πιλότοι (επί ηγεσίας Γ. Αυλωνίτη και ΑΤΑ Ι. Γιάγκου) όταν περικόπηκε μέρος του πτητικού τους επιδόματος. Πριν από μια περίπου δεκαετία μια ακόμα λευκή απεργία είχε κηρυχθεί για το πτητικό επίδομα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πιλότοι μεν πετούσαν ωστόσο δεν πήγαιναν στα ταμεία να παραλάβουν το πτητικό επίδομα το οποίο ήταν πολύ χαμηλό. Μετά από εκείνη την διαμαρτυρία, έγινε μια αύξηση του πτητικού τους επιδόματος. Πάντως, το ενδεχόμενο της λευκής απεργίας είχε συζητηθεί έντονα τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα στο ίντερνετ κυκλοφορούσαν σενάρια “επιστημονικής φαντασίας” που παρουσίαζαν μια εικόνα του τι θα μπορούσε να συμβεί εάν πραγμαικά οι πιλότοι έκαναν απεργία (κάτι που όμως απαγορεύεται από το Σύνταγμα).
Ένα από αυτά τα σενάρια, που δείχνει και το μέγεθος της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει, αλλά και την αγωνία τους να μεταφέρουν στον κόσμο την κατάστασή τους, είναι το ακόλουθο:
“Μια μέρα κηρύσσεται τρίωρη προειδοποιητική απεργία των πιλότων. Η κυβέρνηση παντελώς αμήχανη, ψέλλισε ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο στα παγκόσμια χρονικά κλπ. Τα Μ.Μ.Ε. παίρνοντας γραμμή άρχισαν να λοιδορούν τους πιλότους, στολίζοντάς τους με διάφορα κοσμητικά, όπως προδότες, επίορκους, άπληστους, ρετιρέ κλπ κλπ κλπ…
Ο κόσμος ξαφνιασμένος και επηρεασμένος από τα κανάλια, άρχισε να κατηγορεί τους προνομιούχους και πάμπλουτους πιλότους για απληστία και αγανακτισμένος τους καλούσε να ανακαλέσουν. Τα διεθνή μέσα εκτάκτως ανέφεραν την είδηση και γέλαγαν-όπως πάντα- με τα Ελληνικά τεκταινόμενα. Την επομένη και επί 3ωρο, κανείς πιλότος δεν πέταξε και η στάση των πάντων ήταν αρνητική.
Κανείς δεν έψαξε, ούτε ρώτησε το λόγο που συνέβαιναν αυτά και κανείς δεν τους υποστήριξε. Οι πιλότοι αγανακτισμένοι κηρύξαν απεργία διαρκείας. Τα τουρκικά αεροσκάφη αρχίζουν ν’ αλωνίζουν όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και πάνω από τις πόλεις των νησιών. Έντρομη η κυβέρνηση απειλεί με στρατοδικεία, αποτάξεις κλπ. Οι πιλότοι δηλώνουν «φοβία» και αρνούνται να πετάξουν. Οι Τούρκοι κάνουν πτήσεις πάνω απ’ την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όπου θέλουν, ενώ μέχρι και κάτι πανάρχαια αλβανικά αεροσκάφη, πετάνε για «πλάκα» πάνω από τα Γιάννενα.
Οι πιλότοι πραγματοποιούν συνέντευξη τύπου όπου εκθέτουν στον κόσμο τα 3 βασικά αιτήματά τους:
1.Οι μισθοί τους είναι για αξιωματικούς από 5 έως 20 χρόνων υπηρεσίας 980 έως 1620 ευρώ, τη στιγμή που των υπαλλήλων (εναεριτών) της Δ.Ε.Η. (που έχουν δηλώσει έδρα τους άλλο τόπο από τον τόπο καταγωγής τους) είναι από 2000 έως 5500. Επίσης οι μισθοί των αεροσυνοδών είναι από 3000 και πάνω.
2. Ενώ εκτελούν 24ωρη υπηρεσία σε κατάσταση συναγερμού (τουλάχιστον 10 το μήνα) δεν αποζημιώνονται και δεν δικαιούνται ρεπό. Οι αντίστοιχοι της Δ.Ε.Η. αποζημιώνονται για τις καθημερινές (8ωρο όχι 24ωρο, 200 ευρώ) ενώ για τις αργίες 300. Φυσικά δικαιούνται ρεπό.
3.Η επικουρική τους σύνταξη είναι στο 5 έως 10 % της βασικής τους ( η βασική με 35 χρόνια υπηρεσίας φτάνει τα 1700 ευρώ) ενώ των αντιστοίχων της Δ.Ε.Η. φτάνει έως και το 60% σε μια σύνταξη ύψους ανω των 3000 ευρώ.
Έκπληκτοι όλοι άκουσαν τα αιτήματά τους και δεν πίστευαν στ΄ αυτιά τους. Νόμιζαν ότι οι μισθοί των πιλότων ήταν της τάξεως των 5 έως 6 χιλιάδων ευρώ. Νόμιζαν ότι όλες αυτές τις πτήσεις αναχαίτισης που πραγματοποιούσαν, τις εκτελούσαν ξεκούραστοι και καλά αμειβόμενοι. Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν ήξεραν γι αυτή τη κατάσταση.
Ο κόσμος πλέον άλλαξε τη στάση του γιατι τώρα πια γνώριζε. Η κυβέρνηση μετά τη κατακραυγή όλων για το θέμα, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα. Οι πιλότοι επέστρεψαν. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε αλλά η κατάσταση παρέμεινε η ίδια. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γι αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί;”
Το ίδιο “γιατί” παραμένει ως αμείλικτο ερώτημα στην πραγματικότητα. Οι πιλότοι δεν πρόκειται φυσικά να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να πάψουν να πετούν για να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα-ας μην κάνουν όρεξη οι "στρατηγικοί σύμμαχοι", οι Τούρκοι, του ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα. Το γιατί κανένας δεν τους ρώτησε, παραμένει αναπάντητο. Μόνη τους λύση οι λευκές απεργίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δεν επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια και οι παραιτήσεις για όσους έχουν κατοχυρώσει συντάξιμα χρόνια. Και αναμένεται να είναι μαζικές αν δεν δοθεί λύση.


Ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον τούρκο πρωθυπουργό...

 

Και νέα «θρησκευτική» σύναξη των τουρκοφρόνων στη Θράκη!

Πριν από λίγες μέρες, σας δείξαμε στιγμιότυπα από το προπέρσινο Χάτιμ της ψευτομουφτείας Ξάνθης, με τον τουρκομουφτή Μέτε να αποθεώνει τα ιδεώδη και την…υψηλή παιδαγωγική σημασία του Τουρκισμού και τα παιδάκια να απαγγέλουν στιχάκια, που τα επινόησαν εθνικιστικά παραληρούντες εγκέφαλοι υπέρ της Μητέρας Τουρκίας και κατά των αντιφρονούντων (στην προξενική γραμμή) μουσουλμάνων. Για να μη νομίσετε όμως ότι επρόκειτο για μεμονωμένο συμβάν, εμείς σας ενημερώνουμε ότι όλα αυτά τα (φερόμενα ως) «Μαθήματα Κορανίου» των τουρκομουφτειών και όλες οι αντίστοιχες τελετές λήξης τους κάθε χρόνο (δηλαδή τα Χάτιμ) στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο κινούνται. Και σας παραθέτουμε αμέσως άλλη μια απόδειξη. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, στις 17 Απριλίου 2010, στο τζαμί του χωριού Λυκείου (περιοχή Σαππών Ροδόπης) οργανώθηκε από την ομάδα μαθημάτων Κορανίου, το ετήσιο παραδοσιακό χάτιμ.
Στο χάτιμ που μετείχαν 12 παιδιά, συμμετείχαν ακόμη ποιοι νομίζετε; Ακούστε! Ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο τουρκομουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερήφ, ο δήμαρχος Αρριανών Χαλίτ Μεχμέτ, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης» Φερούχ Οζκάν, ο τέως πρόεδρος της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Αντνάν Σελίμ, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κοτζάελι Ζιγιά Μπαικαρά, ο πρόεδρος των αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου Εσάτ Χουσείν και ακόμη αρκετοί ντόπιοι μουσουλμάνοι από τα γύρω χωριά.
Όπως διαβάζουμε μάλιστα στον ιστότοπο tourkikanea.wordpress.com (μετάφραση από δημοσίευμα «Υπέροχο Χάτιμ στο Λύκειο» στη δημοσιογραφική ιστοσελίδα www.burasibatitrakya.com) «τα παιδιά που μετείχαν στο Χάτιμ διάβασαν προσευχές, το Κοράνι, καθώς και ποιήματα εθνικού περιεχομένου» (σ.σ. μαντέψτε τώρα βέβαια εσείς σχετικά με ποιο…έθνος). Και συνεχίζει το ίδιο δημοσίευμα:
«Ο Μουσταφά Σάρνιτς πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, εξέφρασε για την ευτυχία του για την παρουσία του εκεί μαζί με τον λαό του Λυκείου…Στο τέλος της ομιλίας του δήλωσε: «Ζείτε βαθιά τον πολιτισμό σας και την κουλτούρα σας. Σε αυτό το σημείο όσο και να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας, λίγο είναι. Η περιοχή αυτή στον τομέα της κουλτούρας και της οικονομίας είναι πολύ παραγωγική».
Ο βουλευτής Χατζηοσμάν ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις γυναίκες και συνέχισε ως εξής: Ζώντας σε αυτά τα χώματα, είναι ανάγκη τα παιδιά μας να στηρίζουν τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες και να εφοδιάζονται με αυτές. Στα σχολεία μας, τα γνωστά. Είναι κρίμα αλλά στον 21ο αιώνα τα παιδιά μας δεν λαμβάνουν την εκπαίδευση που είναι αναγκαία. Χρόνια πριν στα σχολεία μας υπήρχαν μαθήματα Κορανίου και θρησκευτικών. Όμως κόψε-κόψε εξαφανίστηκαν και εκείνα. Μόνο χάρη στους δασκάλους μας στα χωριά, αυτές οι αξίες παραμένουν σταθερές. Εάν επιθυμούμε η Τουρκομουσουλμανική μειονότητα εδώ να παραμείνει όρθια, πρέπει να στηρίζουμε τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες και να τα εφοδιάζουμε με αυτές».
Τι παρατηρούμε;
1) Πολύ περισσότεροι ήταν οι… επίσημοι προσκεκλημένοι απ’ ό,τι τα ίδια τα παιδιά του Χάτιμ!
2) Παρευρέθη όλος σχεδόν ο…καλός κόσμος, ακόμη και…original Τούρκοι (εκ Τουρκίας δηλαδή).
3) Η παρουσία του Τούρκου πρόξενου ήταν και πάλι ηγετική (παρότι φυσικά το να κάνει βόλτες στα χωριά έχει τόση σχέση με τον ρόλο και τα δικαιώματά του βάσει του Διπλωματικού Δικαίου, όση και ένας μπακάλης με την κβαντομηχανική ή η Θάλεια Δραγώνα με τον Μακρυγιάννη).
4) Πέραν αυτού όμως, ακόμη και το τι γυρεύει ο εκπρόσωπος ενός κοσμικού κράτους σε μια ισλαμική τελετή θα έπρεπε (υπό άλλες συνθήκες) να τυγχάνει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας…
5) Ο προκλητικός Χατζηοσμάν (βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζουμε) επέμεινε για μια ακόμη φορά στον γνωστό του πεμπτοφαλαγγίτικο ρόλο υπέρ της…Μητέρας Πατρίδας του, την οποία άλλωστε ουσιαστικά εκπροσωπεί συνεχώς και στην ίδια την Ελληνική Βουλή (εννοείται βέβαια ότι και πάλι δεν θα ιδρώσει το αυτί κανενός)!
6) Δεν πιστεύουμε τέλος το πονηρό μυαλό σας να συνδυάσει τις στολές των παιδιών (βλ. φωτό) με τα χρώματα της τουρκικής σημαίας, έτσι; Ε, έλεος! Μην είστε τόσο καχύποπτοι κι εσείς πια!


Φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Και εμείς συζητάμε με τους τουρκαλάδες!

Έρογλου: "Δεν θα κατέβει η σημαία από τον Πενταδάχτυλο"

  • Ο Έρογλου που όλοι περίμεναν, έδειξε από την πρώτη στιγμή το πρόσωπο της αδιαλλαξίας που πρόκειται να ακολουθήσει
  • Όποιος πιστεύει πως μπορεί να συνετίσει το νέο κατοχικό ηγέτη, προφανώς δεν έχει ιδέα για την προσωπικότητα του Έρογλου
Προκλητική στάση συνεχίζει να κρατά ο νέος τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό. Σε χθεσινή του συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα "Vatan" δήλωσε ότι η τουρκική σημαία στον Πενταδάχτυλο, δεν θα κατέβει ακόμα και αν εξευρεθεί λύση.
"Δεν θα κατέβει η σημαία από τον Πενταδάχτυλο. Εκείνη είναι το σύμβολο της "ΤΔΒΚ". Ποιον ενοχλεί εκείνη η σημαία; Ίσως να ενοχλούνται οι γείτονες μας στο νότο. Όμως εμείς είμαστε ένα κράτος και οι δυο σημαίες στο βουνό θα παραμείνουν", ανέφερε ο Έρογλου. Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων μίλησε και για τις διαπραγματεύσεις που αρχίζουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαίου λέγοντας:
"Το τραπέζι των διαπραγματεύσεων εξακολουθεί να υφίσταται. Στο τραπέζι υπάρχουν έξι κεφάλαια. Στο τέλος των διαπραγματεύσεων θα υπάρξουν δημοψηφίσματα για το συμφωνημένο κείμενο. Όταν λέμε ότι θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν δεν εννοούμε ότι δεν θα συζητήσουμε τα θέματα που έχουν ήδη συζητηθεί. Άλλωστε, δεν υπάρχει συμφωνία σχεδόν σε κανένα ζήτημα. Όλα θα συζητηθούν. Ο στόχος μας είναι ένα συμφωνημένο κείμενο που θα καλύπτει όλα τα ζητήματα από την κατανομή εξουσίας μέχρι τις εγγυήσεις". O κ. Έρογλου τόνισε επίσης ότι οι δυο λαοί στην Κύπρο έχουν το δικαίωμα για ελεύθερη συμβίωση.
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου όσον αφορά τις σχέσεις του με την Άγκυρα ο τουρκοκύπριος ηγέτης τόνισε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις του με την τουρκική κυβέρνηση.Μάλιστα διευκρίνησε ότι, "επί 18 χρόνια δεν συγκρούστηκα με τις τουρκικές κυβερνήσεις. Δεν είχα διαφωνίες με την κυβέρνηση του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Δεν τίθεται ζήτημα αντιπαράθεσης διότι δεν μπορεί να υπάρξει "ΤΔΒΚ" δίχως Τουρκία. Στις διαπραγματεύσεις θα συνεργαστούμε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Θα υποστηρίξω τον "πρωθυπουργό" για την σύσφιξη των σχέσεων με την Τουρκία".
Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/


Η σοσιαλίστρια!!!!!!!

Η Υπουργός Παιδείας καί σοσιαλίστρια πού στέλνει τό παιδί της φυσικά σέ ιδιωτικό σχολείο

ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΡΕ ΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η κ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg59DbXXcSKBDDbe2kgF553W8voszW9kVhFrJ6WOwG1TJhloTLXpDU63oKUaIUDJ1pRx5UZ6vFCsYDNQHXaZ1JiwztHWWgtTtQtkWgFcqHDZiw5VdNhrgmhlujdenDU10LEN1e7YGlPLn8/s320/anna+diamantopoulou.jpg
Έχει ένα γιο (να της ζήσει) που πηγαίνει στη Δευτέρα Λυκείου. Ο γιός
της, όμως πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα στη Βάρη) και
μάλιστα ΔΕΝ παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα αλλά το IB(Διεθνές
Μπακαλορεά).

Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα:
1. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο.... Δημόσιο Σχολείο.
2. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αφού είναι γνωστό ότι
όποιος παρακολουθεί το ΙΒ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες
εξετάσεις
και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό.

Ποια είναι αυτή η μητέρα;

Μα... η Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, που
υπεραμύνθηκε
στη Βουλή του Δημόσιου Σχολείου και Πανεπιστημίου!

Αυτά


ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ LOUIS DOUKAS

Επί του θέματος θα επανέλθουμε, αλλά και για την σοσιαλιστική μεταρρύθμιση στην παιδεία.
Νίκος Αγαπηνός. 


Σαν σήμερα.....

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1864 ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ



Όσα και να πούμε για τον Μακρυγιάννη θα είναι λίγα .Ποια πένα και πιο χαρτί μπορούν να χωρέσουν λόγια που να περιγράψουν αυτόν τον πιστό αγωνιστή;
  Άλλοι σπουδαίοι έχουν αφιερώσει χρόνια μελέτης για αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα. Εμείς με βαθύτατη συναίσθηση της ελαχιστότητάς μας μπροστά στο μέγεθος ενός τέτοιου ανδρός, θα αρκεστούμε σε μια αναδημοσίευση του βιογραφικού του από το http://www.livepedia.gr:Εξαιρετικός αγωνιστής, στρατηγός και μεγάλη μορφή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και των πρώτων, μετά την απελευθέρωση, χρόνων. Ο Μακρυγιάννης γεννήθηκε το 1797 από φτωχή οικογένεια στο χωριό Αβορίτη του νομού Φωκίδας. Το κανονικό του επίθετο ήταν Τριανταφύλλου, αλλά ονομάστηκε Μακρυγιάννης (μακρύς Ιωάννης), γιατί είχε ψηλό ανάστημα. Όταν ήταν ενός χρόνου οι Τούρκοι σκότωσαν τον πατέρα του κι η οικογένειά του, μετά από πολλές ταλαιπωρίες στα βουνά, κατάφυγε στη Λιβαδειά. Σε ηλικία 14 χρόνων πήγε κι εργάστηκε στην Άρτα στα κτήματα του συμπατριώτη του Αθαν. Λιδωρίκη. Ασχολήθηκε και με το εμπόριο και στην αρχή της Επανάστασης είχε μια σεβαστή περιουσία για την εποχή εκείνη. Στην Άρτα μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και προσχώρησε στην Επανάσταση λίγο πριν την έκρηξή της Οι Φιλικοί τον έστειλαν στην Πάτρα να συγκεντρώσει πληροφορίες για την εξέγερση. Εκεί τον υποπτεύτηκαν οι Τούρκοι κι όταν γύρισε στην Άρτα τον έριξαν στη φυλακή απ' όπου δραπέτευσε μετά από δύο μήνες. Στην αρχή της Επανάστασης υπηρέτησε κάτω απ' τις διαταγές του οπλαρχηγού Μπακόλα, που θαύμαζε πολύ Πήρε μέρος στις μάχες του Σταυρού και του Πέτα κι επικεφαλής 700 αντρών μπήκε θριαμβευτής στην πόλη της Άρτας που την κυρίεψαν απ' τους Τούρκους.
Τον Απρίλη του 1822, παρόλο που είχε αρρωστήσει λίγο καιρό πριν, ως οπλαρχηγός 4 χωριών των Σαλώνων, επιτέθηκε εναντίον της Υπάτης, που όμως δεν μπόρεσε να πάρει απ' τους Τούρκους.
Τον Αύγουστο, που ο Ανδρούτσος ανάλαβε την αρχιστρατηγία της Αν. Στερεάς, ο Μακρυγιάννης ορίστηκε αντιφρούραρχος κι ο Γκούρας φρούραρχος της Ακρόπολης. Κατόπιν ορίστηκε και πολιτάρχης της Αθήνας, δηλ. είχε καθήκον να επιβλέπει τη δημόσια τάξη.
Μαζί με το Νικηταρά εκστράτευσε στη Ρούμελη και πήρε μέρος σε πολλές μάχες.
Στην περίοδο των εμφύλιων πολέμων ο Μακρυγιάννης τάχτηκε με το μέρος της κυβέρνησης και κυνήγησε τους αντάρτές, γιατί πίστευε ότι έτσι θα ερχόταν γρηγορότερα η τάξη στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος.
Το 1825 διορίστηκε απ' την κυβέρνηση πολιτάρχης της Αρκαδίας. Εκεί τον προσκάλεσαν οι πολιορκούμενοι απ' τους Τούρκους στο φρούριο του Νεόκαστρου. Έτρεξε για βοήθειά τους μαζί με 100 άνδρες και πολέμησε γενναία μέχρι την παράδοση του κάστρου Μετά την άλωση της Τρίπολης πολέμησε τον Ιμπραήμ στη μάχη των Μύλων, τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Εκεί παντρεύτηκε την κόρη του Γεωργαντά Σκουζέ.
Το 1825 πήγε στην Ύδρα για να την προστατέψει από ύποπτες τούρκικες κινήσεις και κατόρθωσε να καθησυχάσει τα επαναστατημένα ελληνικά πληρώματα, που ζητούσαν τους μισθούς τους, πληρώνοντας με δικά του χρήματα.
Αλλά η γενναιότητα του στρατηγού Μακρυγιάννη φάνηκε στις μάχες της Ακρόπολης, που την πολιορκούσε ο Ρεσίτ πασάς Κιουταχής. Εκεί τραυματίστηκε στο λαιμό και στο κεφάλι.
Το τραύμα αυτό τον βασάνιζε μέχρι το τέλος της ζωής του.
Το 1830 έγινε χιλίαρχος. Ο Μακρυγιάννης, φύση φιλελεύθερη, ήρθε πολλές φορές σε σύγκρουση με τον Καποδίστρια για την αυταρχική πολιτική που ακολουθούσε. Επειδή αρνήθηκε να υπογράψει τον όρκο που έβαζε ο Καποδίστριας στους δημόσιους υπαλλήλους (τον θεωρούσε προσβλητικό), έχασε το αξίωμα του αρχηγού της εκτελεστικής δύναμης της Πελοποννήσου και το βαθμό του. Στ' απομνημονεύματά του κατηγορεί τον Καποδίστρια για τη δικτατορική του πολιτική και την ανάπτυξη του χαφιεδισμού στη χώρα.
Όταν ήρθε ο Όθωνας στην Ελλάδα, τον χαιρέτησε με αισιοδοξία. Απογοητεύτηκε όμως απ' τη βίαιη διάλυση των αντάρτικων ομάδων των αγωνιστών, την περιφρόνηση των Βαυαρών προς τους αγωνιστές και τις αδικίες που έγιναν σε βάρος τους. Ο Μακρυγιάννης, ως δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας, πέτυχε να εκδώσει το δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα για την παραχώρηση απ' τον Όθωνα συντάγματος στον ελληνικό λαό Μετά από μια περίοδο πολιτικής απραξίας (1836-1840), στην οποία αφοσιώθηκε στη ζωγραφική εικόνων απ' τον ιερό αγώνα του '21, ο Μακρυγιάννης εμφανίστηκε και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο. Άρχισε την πολιτική κίνηση, που συσπείρωσε γύρω της τους δημοκρατικούς και φιλελεύθερους άντρες και ζητούσε σύνταγμα απ' τον Όθωνα. Έτσι, με την αναίμακτη εξέγερση της 3ης Σεπτέμβρη 1843 και με τη βοήθεια του στρατού με αρχηγό τον Καλλέργη, ο Όθωνας αναγκάστηκε να παραχωρήσει σύνταγμα. Έτσι ο Μακρυγιάννης αναδείχτηκε πρωτεργάτης του αγώνα, που χάρισε το πρώτο σύνταγμα στον ελληνικό λαό. Ο Μακρυγιάννης πήρε μέρος στη διαμόρφωση του συντάγματος. Τότε πήρε και το βαθμό του υποστράτηγου. Ο αγώνας του Μακρυγιάννη για την τήρηση του συντάγματος θεωρήθηκε ύποπτος και το 1852 τον κατηγόρησαν για συνωμοσία εναντίον του Όθωνα. Στις 16 Μάρτη του 1853, το στρατοδικείο τον καταδίκασε σε θάνατο. Η καταδίκη του Μακρυγιάννη, του αγωνιστή που τόσα πρόσφερε στην ελευθερία της πατρίδας, προκάλεσε την αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να μετατρέψει την ποινή σε ισόβια, μετά σε 10 χρόνια και τέλος τον άφησε ελεύθερο.
Αλλά η υγεία του είχε κλονιστεί σε ανεπανόρθωτο βαθμό.
Στο κίνημα εναντίον της βασιλείας του Όθωνα της 10ης Οκτώβρη 1862, ο λαός της Αθήνας θυμήθηκε τον αρχηγό του στο προηγούμενο κίνημα, (1843), πήγε στο σπίτι του Μακρυγιάννη και τον περιέφερε θριαμβευτικά στην πόλη.
Στις 20 Απρίλη του 1869 έγινε αντιστράτηγος και στις 27 Απρίλη του 1864, ο Μακρυγιάννης άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο Μακρυγιάννης, εκτός απ' την ανεκτίμητη προσφορά του στην επανάσταση του εικοσιένα μας άφησε κι ένα θαυμάσιο ιστορικό και λογοτεχνικό μνημείο. Είναι τα "Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη".
Ο στρατηγός, αν και αγράμματος, μας άφησε ένα απέριττο ιστορικό κείμενο, που περιλαμβάνει τα γεγονότα μέχρι το 1850. Ο Μακρυγιάννης κάνει περιγραφές γεμάτες ζωντανή αφέλεια, φυσικότητα, λυρισμό και παραστατικότητα. Εκθέτει τα γεγονότα και κάνει χαρακτηρισμούς με το δικό του τρόπο και τα αναλύει όλα με το αγνό, πατριωτικό, φιλελεύθερο και δημοκρατικό πνεύμα του.
Τα "Απομνημονεύματα" εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1907 απ' το Γιάννη Βλαχογιάννη.


Τα ψέματα του κ . Παπανδρέου!

  • "Οι επιλογές της κυβέρνησης, που τόσο εύκολα έκανε, δεν πλήττουν κατ' ουσίαν τόσο το μεγάλο κεφάλαιο αλλά τον μικρομεσαίο Έλληνα. Αυτό, από μόνο του λέει, ποιανών συμφέροντα υπηρετεί η δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση..."
Πέσαμε τελικά στον γκρεμό, το ΔΝΤ είναι εδώ. Η κυβέρνηση, μέσα από απίστευτες παλινωδίες και αντιφάσεις, υπέκυψε στην πίεση των αγορών χωρίς όρους. Το μέλλον της χώρας είναι πια άδηλο, η καταδίκη των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεδομένη.
Δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου κυβέρνηση, που να αθέτησε τόσο γρήγορα, τόσες υποσχέσεις, που να εξαπάτησε τόσο έναν ολόκληρο λαό και που εξακολουθεί στο ίδιο τροπάριο, χωρίς ντροπή, με την πλεοψηφία των ΜΜΕ (ευτυχώς υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις) να υποστηρίζουν με φανατισμό τις αυτοκτονικές (για το λαό) επιλογές της και να συσκοτίζουν οποιαδήποτε άλλη άποψη.
Οι συνειδητά ψευδείς υποσχέσεις του κ Παπανδρέου προεκλογικά δείχνουν και την αγωνία, το κόμμα του να καταλάβει με κάθε μέσον την εξουσία. Ίσως οι κυρίαρχοι του πλανήτη και οι ελέγχοντες την παγκόσμια οικονομία να πίστευαν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ, που ελέγχει μέρος του συνδικαλιστικού κινήματος, θα μπορούσε να λάβει τόσο αντιλαϊκά μέτρα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, τι ντροπή, υποκλίνονται μπροστά στην καταστροφή της χώρας, υποτελείς όντες του κόμματος.
Ουδεμία άλλη εναλλακτική δυνατότητα εξετάστηκε από την κυβέρνηση για να απορριφθεί ως ανεφάρμοστη. Μας οδήγησαν στο μονόδρομο του ΔΝΤ χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η τρομοκρατία των Ελλήνων είναι καθημερινή πρακτική τόσο από τα κυβερνητικά στελέχη όσο και από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.
Πιστεύεται αν κάποιος π.χ. εργολάβος, που κατέχει ΜΜΕ, έβγαινε χαμένος από την προσφυγή στο ΔΝΤ θα την υποστήριζε μέσα από την τηλεόρασή του ή την εφημερίδα του; Μάλλον θα την πολεμούσε με φανατισμό.
Βέβαια, θα μου πει κανείς, πως το κεφάλαιο στη χώρα μας (τράπεζες κλπ) θα βγει σχεδόν αλώβητο από την κρίση την οποία θα πληρώσουν αποκλειστικά οι μη έχοντες και οι μη κατέχοντες. Οι επιλογές της κυβέρνησης, που τόσο εύκολα έκανε, δεν πλήττουν κατ' ουσίαν τόσο το μεγάλο κεφάλαιο αλλά τον μικρομεσαίο Έλληνα. Αυτό, από μόνο του λέει, ποιανών συμφέροντα υπηρετεί η δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση δεν πίεσε για διαπραγμάτευση του χρέους για να μην χάσουν οι δανειστές - τράπεζες αδιαφορώντας τι αυτό θα σημάνει για τον Ελληνικό λαό (τουλάχιστον την πλειοψηφία του).
Ο λαός είναι μάλλον παγωμένος μπροστά σε όλα αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και γι' αυτό πιστεύω ότι και οι κινητοποιήσεις δεν γενικεύτηκαν ακόμη.
Η αριστερά, σε ιδεολογικό αδιέξοδο, περιορίζεται σε καταγγελίες εφ' 'ολης της ύλης και σε περιστασιακές απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς μαζική συμμετοχή.
Θα έπρεπε να οργανωθεί έστω αυθόρμητα και μέσα από τα μπλογκς ένα κίνημα διαμαρτυρίας γιατί τα χειρότερα έπονται.
Έλληνες Αντισταθείτε!


Η υποδούλωση έχει συντελεσθεί!

«Έλληνες, να έχετε το νου σας. Προσπαθούν να σας υποδουλώσουν»

Max Keiser: Πραγματικά, μετά από κάποιους μήνες, αν η κυβέρνηση επιλέξει να μην αντιδράσει στα παραπάνω, θα πρέπει να αναρωτηθείτε, αν πρόκειται για καθαρή βλακεία, ή για διαφθορά...Διαλέγετε και παίρνετε!

Max Keiser: «Έλληνες αρνηθείτε να πληρώσετε το χρέος σας»
«Προσπαθούν να σας υποδουλώσουν»
«Έλληνες αρνηθείτε να πληρώσετε το χρέος σας»


Για τις προτάσεις του Max Keiser σας είχαμε γράψει στις 6 Απριλίου 2010, ότι η μόνη λύση είναι η Στάση Πληρωμών των Ελληνικών Ομολόγων!
Το ΔΝΤ είναι η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα.
Είναι όλοι η ίδια κλίκα.
Όλοι αυτοί είναι συνεργοί όπως αποδείχθηκε προ δύο ετών που ξέσπασε η κρίση.

«Η Γερμανία χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να διασπάσει την Ευρωζώνη και να κυνηγήσει τους ιμπεριαλιστικούς της στόχους».

Ο Αμερικανός πρώην χρηματιστής της Wall Street, Max Keiser, είναι αν όχι ο διασημότερος, ένας από τους διασημότερους οικονομικούς αναλυτές του πλανήτη.
Διατήρησε εκπομπή (φυσικά για την οικονομία) στο BBC επί σχεδόν μια δεκαετία και σήμερα είναι ο καλεσμένος των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων του κόσμου στα θέματα που χρήζουν βαθιάς οικονομικής ανάλυσης.

Και ήταν μια τέτοια ανάλυσή του στο Al Jazeera για την κρίση στην Ελλάδα, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε, «ανέβηκε» στο Youtube και έγινε ανάρπαστη. Ήταν τέτοια η απήχηση των λεγομένων του, που στο Διαδίκτυο δημιουργήθηκε site το οποίο τον πρότεινε ως... Υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Ίσως γι’ αυτό, ίσως για το γεγονός ότι έχει βαθύτατη γνώση των οικονομικών θεμάτων, των «παιχνιδιών» της Wall Street, των αιτίων της κρίσης, ίσως επειδή δε μασάει τα λόγια του, επιλέξαμε να ζητήσουμε τις απόψεις του για όσα απασχολούν τους Έλληνες και... εσχάτως, τον υπόλοιπο πλανήτη.

Ο Κάιζερ, μιλώντας στην Press Time, από το Παρίσι, όπου βρίσκεται, εξηγεί ότι πίσω από τις επιθέσεις στην Ελλάδα κρύβεται ένα ύπουλο σχέδιο κερδοσκόπων της Wall Street και της Γερμανίας, κατονομάζει τους υπεύθυνους της κρίσης, προτείνει στην Ελλάδα να μην υποδουλωθεί στο ΔΝΤ και να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος της, δείχνει μια σειρά μέτρων και προειδοποιεί για «τραπεζικά κανόνια» που θα σκάσουν στην ελληνική αγορά σε δύο- τρεις μήνες...

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Στην Ελλάδα μας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως η μόνη λύση είναι να πιεστούμε όλοι ώστε να σωθεί η χώρα από τα χειρότερα. Είναι έτσι, κατά την άποψή σας;
Όχι! Αυτό δεν είναι αλήθεια.
Επί της ουσίας ζητείται από το λαό να πληρώσει εκ μέρους των τραπεζών!
Η κυβέρνηση βάζει το πιστόλι στον κρόταφο του Έλληνα και του λέει «πλήρωνε, αλλιώς...».

Δηλαδή φορολογούνται οι Έλληνες, αλλά η Goldman Sachs που προκάλεσε το πρόβλημα, δεν πλήρωσε πέρυσι φόρο μεγαλύτερο του 1%.
Αυτό είναι παράλογο!
Είναι γελοίο!
Εκτός και αν οι Έλληνες έχετε μετοχές της Goldman Sachs.
Ή αν σας αρέσει αυτό που γίνεται.
Δηλαδή είναι σαν να πάσχετε από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης:
Είστε όμηροι τραπεζιτών της Goldman Sachs και της Wall Street και κατηγορείτε τον εαυτό σας και αυτομαστιγώνεστε και κατηγορείτε εαυτούς για τη διαφθορά άλλων.
Είναι γελοίο αυτό.
Το ξέρουν όλοι ότι το ποσοστό του ΑΕΠ που ταλαιπωρεί την Ελλάδα είναι ίδιο με του 2000.
Όπως και ότι υπήρξε συνέργεια της Goldman Sachs, τραπεζιτών της Wall Street και της ελληνικής κυβέρνησης για χάλκευση δεδομένων.
Για απόκρυψη δισεκατομμυρίων χρέους.

Και τι θα έπρεπε να γίνει δηλαδή;

Να αρνηθείτε να πληρώσετε! Πείτε όχι!
Κάντε ό,τι και η Ισλανδία.
Δείτε από πού προήλθε αυτό το χρέος.
Χρέος σας είναι να αποφύγετε να μετατραπείτε σε όργανο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Πρέπει να καταλάβετε ότι αν δεν το κάνετε αυτό, χάνετε την ανεξαρτησία σας. Ότι γίνεστε θύματα μιας χρηματοπιστωτικής συμμορίας που διαπράττει απάτη - και αυτό φαίνεται απ’ το 2007 .

Ωραία! Ποιος θα τα πληρώσει αυτά δηλαδή;

Πάντως όχι οι Έλληνες. Αυτό είναι θέμα δημοσίων αρχείων.
Η κυβέρνηση οφείλει να δημοσιεύσει όλες τις δραστηριότητες που είχε με τη Wall Street τα έτη 2000, 2005 και 2009.
Και αυτό, να το αναλάβει κάποιος που θα ερευνήσει την απάτη.
Αυτό, λοιπόν, είναι διαφάνεια.

«Είναι ήδη εκεί»
Θα ήταν πολύ εύκολο να το πούμε και να το κάνουμε αυτό. Να πούμε, «δεν πληρώνω τίποτα». Όμως αυτό δεν θα μας απομόνωνε, έστω οικονομικά; Δεν θα μας οδηγούσε σε μεγαλύτερη φτώχεια;

Εδώ, δυστυχώς, οι Έλληνες θα πρέπει να αναρωτηθούν: Θέλουν πραγματικά να είναι ελεύθεροι;
Γιατί αν το θέλουν, πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν τα χρέη.
Θα πρέπει να ξέρουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι όντως, φτώχεια.
Αλλά θα έχουν την ελευθερία τους.
Ειδάλλως, θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν, να χάνουν τις δουλειές τους, να είναι υπόλογοι στο ΔΝΤ.

Εσείς δεν το προτείνετε, απ’ ότι καταλαβαίνω, αλλά πιστεύετε ότι τελικά θα καταλήξουμε να προσφεύγουμε στο ΔΝΤ;

Μα δεν το έχετε καταλάβει!
Το ΔΝΤ είναι ήδη εκεί!
Αυτό σας επιβάλλει τη σκληρή φορολογία και τα υπόλοιπα σκληρά μέτρα.
Σας έχουν εξαπατήσει.
Αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει το ΔΝΤ, θα έχει απαρνηθεί το ρόλο της ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση από το λαό.
Θα έχει διαπράξει απάτη εις βάρος του.

Τόσο σατανικό είναι πια το ΔΝΤ;
Θα είναι σαν να βγαίνετε από το τηγάνι και να πηδάτε στη φωτιά.
Το ΔΝΤ είναι η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα.
Είναι όλοι η ίδια κλίκα.
Όλοι αυτοί είναι συνεργοί όπως αποδείχθηκε προ δύο ετών που ξέσπασε η κρίση.

«Να διαλύσει το ευρώ»
Συμφωνούμε για το ΔΝΤ. Οπότε μας μένει ακόμα μια λύση. Αυτή της βοήθειας από την Ευρωζώνη. Αλλά εδώ, έχουμε το σκόπελο της Γερμανίας. Γιατί;

Όταν έγινε η συμφωνία για την επανένωση της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας, η χώρα υποχρεώθηκε να δεχθεί το ευρώ.
Αυτό δεν έγινε τυχαία. Κάθε άλλο.
Κανείς δεν ήθελε με την επανένωση η Γερμανία να γίνει ανταγωνιστική με την κακή έννοια.
Έτσι, το ευρώ χρησιμοποιήθηκε για να εμποδίσει τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της Γερμανίας.
Σήμερα, η Γερμανία χρησιμοποιεί την ελληνική κρίση για να κυνηγήσει τις ιστορικές ιμπεριαλιστικές της φιλοδοξίες.

Δηλαδή μου λέτε ότι αν πέσει το ευρώ, η Γερμανία δεν θα ζημιωθεί;

Όχι! Θα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι σας είπα νωρίτερα.
Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας του πλανήτη.
Αν λοιπόν πέσει το ευρώ, η Γερμανία θα κηρύξει τον πόλεμο στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, οικονομικά.

Εντάξει, η ΕΕ δεν μπορεί να αντιδράσει;

Μα η ευρωζώνη ήδη καταρρέει.
Της επιτίθεται το hedge fund της Wall Street.
Αυτό επιτίθεται και στη χώρα σας και τη σκοτώνει.
Το ίδιο κάνει και στην ευρωζώνη.

Έχουμε από την άλλη χώρες που αντιστέκονται. Όπως η Ιταλία, ή, ας πάρουμε για παράδειγμα την πολύ ισχυρότερη Γαλλία που αντιτίθεται στη Γερμανία. Αυτή δεν θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο;

Για να το απαντήσουμε αυτό με βεβαιότητα θα πρέπει να ανακαλύψουμε τις σχέσεις της Γαλλίας με τη Γερμανία.
Τις εμπορικές τους συναλλαγές, τις οικονομίες τους, όλα αυτά, ώστε να δούμε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να πρόκειται για προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή.
Σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να δούμε αν η Γαλλία έχει πραγματικά την οικονομική δύναμη να αντισταθεί στη Γερμανία.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, μετά από την Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως ο αδύναμος οικονομικά νότος.

Ναι.
Πιθανότατα θα ακολουθήσει η Ισπανία, στη συνέχεια η Ιταλία και άλλες χώρες που με την κρίση χρέους, δεν έχουν δυνατότητα δανεισμού.

Όμως με την παρέμβαση του ΔΝΤ σε όλες αυτές τις χώρες, η Γερμανία δεν χάνει το κύρος της; Θέλω να πω, δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ;

Η Γερμανία χρησιμοποιεί το ΔΝΤ για να διασπάσει το ευρώ.
Βάζει το ΔΝΤ να κάνει τη βρώμικη δουλειά.
Γινόμαστε μάρτυρες μιας μείζονος οικονομικής επίθεσης.
Η Γερμανία επιτρέπει στο ΔΝΤ να γίνει ο «κακός».
Αυτή, απλά δείχνει τους Έλληνες για παράδειγμα λέγοντας ότι «αυτοί έβλαψαν το ευρώ» και αφήνει το ΔΝΤ να κάνει τη βρωμοδουλειά.

Άρα, τη Γερμανία τη βολεύει να διασπασθεί η ευρωζώνη και επιτρέπει κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Η Ελλάδα είναι το εξιλαστήριο θύμα και η Γερμανία οφελείται αφάνταστα.
Οι κερδοσκόποι έβαλαν στόχο το ευρώ και αυτό το ξέρει.
Τα αρνητικά στοιχήματα για το ευρώ, έφτασαν στο ιστορικό ζενίθ.
Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια που έχουν παιχτεί σε στοίχημα υπέρ της πτώσης του ευρώ.
Και από αυτή την πτώση, κερδισμένη είναι η Γερμανία που χρησιμοποιεί την Ελλάδα.

«Οι ελληνικές τράπεζες κρύβουν χρέη»
Ξέρετε, στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, έχετε αποκτήσει ένα ρεύμα «οπαδών» που θα ήθελαν να σας δουν ακόμα και... Πρωθυπουργό. Αν υποθέταμε ότι ήσαστε πρωθυπουργός της χώρας, υπουργός Οικονομικών, ή έστω σύμβουλός τους, τι θα κάνατε; Τι θα συμβουλεύατε τον πρωθυπουργό μας;

Θα εθνικοποιούσα άμεσα όλες τις ελληνικές τράπεζες.
Και θα διαπίστωνα ποιες από αυτές είχαν σχέσεις και τι είδους με τη Wall Street. Ποιες έπαιξαν παιχνίδι.
Στη συνέχεια θα δημιουργούσα νέες τράπεζες.
Ξέρετε, η ελληνική οικονομία μπορεί να γίνει άκρως ανταγωνιστική, ακόμα και απέναντι στη γερμανική.
Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να ξεφορτωθείτε τους τραπεζίτες της Wall Street.

Το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα πάντως, δεν φαίνεται να χωλαίνει...

Αυτό θα το δείτε σε δύο με τρεις μήνες.
Είναι πολλά τα δισεκατομμύρια που κρύβουν οι τράπεζες στα βιβλία τους.
Σε δυο- τρεις μήνες λοιπόν, θα σας κάνουν την έκπληξη οι τράπεζες, όταν θα μάθετε ότι σας έκρυβαν τεράστια χρέη.
Θα σας πουν «ξέρετε, δεν σας το είχαμε πει, αλλά έχουμε κάποια θέματα δισεκατομμυρίων»...

Επιμένετε πάντως ότι η λύση είναι να ξεφορτωθούμε τη Wall Street.

Πρέπει να καταλάβετε ότι οι Έλληνες χάνουν τις δουλειές τους και υφίστανται μέτρα λιτότητας που δεν έχουν σχέση με τη ριζική μεταρρύθμιση της οικονομίας.
Οι Έλληνες γίνατε λουκάνικο στο τραπεζικό εργοστάσιο της Wall Street. Απαγορεύστε στη Goldman Sachs να κάνει μπίζνες στην Ελλάδα.
Διώξτε τώρα όλες τις εταιρίες της Wall Street από τη χώρα σας.
Απαλλαγείτε από τους οικονομικούς τρομοκράτες, ειδάλλως θα συνεχίσετε να χάνετε τις δουλειές σας, θα βλέπετε την ανεργία να ανεβαίνει και το βιοτικό σας επίπεδο να πέφτει με τη σφραγίδα του ΔΝΤ.
Αν δεν το καταλαβαίνετε, γίνεστε αιχμάλωτοι, υπόδουλοι του ΔΝΤ.
Πρέπει πραγματικά να αναρωτηθείτε αν θέλετε να είστε ελεύθεροι, με κάθε κόστος.
Και επειδή είμαι σίγουρος ότι το θέλετε, πείτε όχι στο ΔΝΤ, αρνηθείτε το χρέος σας...

Αν δε γίνουν όλα αυτά, τι θα καταλογίζατε στην ελληνική κυβέρνηση;

Πραγματικά, μετά από κάποιους μήνες, αν η κυβέρνηση επιλέξει να μην αντιδράσει στα παραπάνω, θα πρέπει να αναρωτηθείτε, αν πρόκειται για καθαρή βλακεία, ή για διαφθορά...

27-03-2010
ΜΑΞ ΚΑΙΖΕΡ: ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΣΤΗΝ «PRESS TIME»
Στον Γιώργο Καραγιάννη


Πηγή: Εταιρεία Μελέτης Προβληματισμού και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη


Οι παπανδρέλληνες!!!


Εικόνες ντρόπης και απόλυτης ξεφτίλας έξω από τα προπύλαια του Πανεπιστημίου.


Ο χώρος εχει καταληφθεί απο λαθρομετανάστες οι οποίοι πουλάνε την παράνομη πραμάτεια τους.



Ο χώρος του πνέυματος,της φιλοσοφίας,και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών ,έχει γίνει χώρος ελεύθερης διακίνησης λαθραίων προϊόντων απο εκατοντάδες λαθρομετανάστες μικροπωλητές.
Η εικόνα που βγαίνει πρός τα έξω απο τους τουρίστες είναι επιζήμια για την χώρα μας,σκεφτήτε τι θα λένε στις χώρες τους βλέποντας αυτό το αίσχος που κυριαρχεί εμπρός σε ένα ιστορικό συγκρότημα κτιρίων οπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δυστηχώς μπροστά σε αυτό το έγκλημα το Κράτος, η Αστυνομία ,και ο Δήμος Αθηναίων ειναι απών,το παράνομο λαθρεμπόριο έχει την ανοχή τους.
Η ζήμια που υφίστανται τα καταστήματα του κέντρου των Αθηνών ειναι τεράστια,η κρίση και το λαθρεμπόριο τα έχει γονατίσει, με αποτέλεσμα πολλά να κλείνουν και οι υπάλληλοι να μένουν άνεργοι εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο κος Παπανδρέου μας μιλά για πάταξη της φοροδιαφυγής,αλλά για τα χρήματα που χάνει το ελληνικό κράτος απο το παράνομο λαθρεμπόριο δέν λέει τίποτα.
Και μέσα σε όλα αυτά, η Αθήνα έχει καταντήσει μια τριτοκοσμική πρωτεύουσα.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More