18.3.11

Ο Ελεύθερος Κόσμος...

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 19 Μαρτίου.

180311-ekΝαρκωτικά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων! Συνέλαβαν σεσημασμένο έμπορο ναρκωτικών, μέσα στη Σχολή και «κουκούλωσαν» το θέμα εν όψει κρίσεων! Και άλλα ανάλογα φαινόμενα που αναδεικνύουν τα τεράστια κενά ασφαλείας στις μονάδες του ΠΝ. Ο Καλλικράτης του ΔΝΤ, κλείνει σχολεία, ερημώνοντας την περιφέρεια. Δεν αγγίζουν όμως τα μειονοτικά. Δεν πέρασαν τα «καμώματα» της αριστεράς, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, παραμένουν στη θέση τους τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσιους χώρους. Δέχεται επιθέσεις ο γενικός μας πρόξενος στην Κορυτσά, ο οποίος επέστρεψε στα καθήκοντά του. «Λαγομαχίες» ΝΔ και ΛΑΟΣ την ώρα που το ΠΑΣΟΚ αλωνίζει. Ένα άρθρο που θα συζητηθεί. Και να μην ξεχνάμε την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821, που συνεχίζει να ταράζει και να ενοχλεί τους σύγχρονους Φαναριώτες.
www.elkosmos.gr


Σε λίγο θα πέφτουν και φάπες! 1

Πέρασε στα ψιλά το κράξιμο στον Νίκο Παπανδρέου!

Στα ψιλά της επικαιρότητας πέρασε το άγριο κράξιμο του αδελφού του πρωθυπουργού σε εστιατόριο των Καλαβρύτων το περασμένο Σαββατοκύριακο.Το επεισόδιο είχε πολλές προεκτάσεις και ήταν σε ένταση αντίστοιχο με αυτό του Πάγκαλου, μόνο που δεν έπεσαν γιαούρτια.Αυτοί που επιτέθηκαν φραστικά στον Παπανδρέου...
δεν ήταν ένας - δυο αλλά το μισό μαγαζί όπως αναφέρουν περίοικοι που έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει.Ο αδελφός του πρωθυπουργού φυγαδεύτηκε όπως - όπως για να γλιτώσει τα χειρότερα καθώς όσο έμενε και κοιτούσε με απάθεια όσους του φώναζαν :«Τι θες εσύ εδώ ένας παπουτσωμένος με μας τους ξυπόλητους;», τόσο τους εξόργιζε.

polylitoikairoi


Σε λίγο θα πέφτουν και φάπες! 2.

Νέα αποδοκιμασία, αυτή τη φορά του Νίκου Σηφουνάκη!

Δεν έχουν τέλος οι αποδοκιμασίες κυβερνητικών στελεχών, που δεν τολμούν να εμφανιστούν δημοσίως, χωρίς να τους περιμένουν …γιουχαΐσματα.
Μετά το γιαούρτωμα του Θόδωρου Πάγκαλου στα Καλύβια, σειρά είχε σήμερα ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, που είχε...
την ‘φαεινή’ ιδέα να ανοίξει τις εργασίες του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων στο Ζάππειο.
Το πανό με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και οι φωνές με αίτημα “υπουργέ της τρόικας σήκω φύγε”, τον ανάγκασαν να τραπεί σε άτακτη φυγή, χωρίς τελικά να μιλήσει…

zoomnews

 Και φωτογραφικό υλικό από το Ταχάλια
Φωτογραφίες από την παρέμβαση σε ομιλία Σηφουνάκη


Να φύγουν αμέσως!

Γίναμε το έθνος της φάπας!

Παπανδρέου, πανό, ποδήλατο
Το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς και θα πρέπει να το αντιληφθούμε και να το κατανοήσουμε καλά,  φοβάται δύο πράγματα: την οικονομική κατάρρευση και τον πόλεμο. Αν συμβεί οποιοδήποτε από τα δύο γεγονότα και ειδικότερα, αν μετά από κάποια πολεμική σύγκρουση, ακρωτηριασθεί η ακεραιότητα της ελληνικής Επικράτειας, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να σταθεί. Τίποτε άλλο δεν φοβάται. Όλα τ’ άλλα είναι παιχνιδάκια στα χέρια του. Τον δε λαό (το ντεκόρ της «δημοκρατίας» του), τον έχει γραμμένο εκεί που δεν παίρνει.   Επομένως, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας,.....
για να αντιλαμβανόμαστε τι παίζεται ότι:

 Α) Στον οικονομικό τομέα το καθεστώς θα κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση και οποιοδήποτε ξεπούλημα της Ελλάδας, αρκεί μόνο να κερδίζει χρόνο παραμονής στην εξουσία. Θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε ψεύδος, όσο απίθανο και αν ακούγεται και θα συντονίσει όλα τα ΜΜΕ που διαθέτει, προκειμένου να κάνει το μαύρο άσπρο, να αποπροσανατολίζει το λαό και να κρατάει την κοινωνία διχασμένη και σε καταστολή. Θα εξακολουθούν να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους με πτώχευση, αυτοί που δεν εργάστηκαν ποτέ στη ζωή τους και τρέμουν στην ιδέα της απώλειας της εξουσίας. Β) Στο τομέα εξωτερικής πολιτικής, θα κάνει οποιαδήποτε απίθανη παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, αρκεί να εξασφαλίσει τη μη επίθεση από άλλο κράτος και στην παρούσα φάση κυρίως της Τουρκίας. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποκρύπτει γεγονότα παραβίασης της Εθνικής μας Κυριαρχίας και να παρουσιάζει τις παραχωρήσεις και τις μυστικές συμφωνίες ως σώφρονα πολιτική, στα πλαίσια της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών. Επίσης θα προσπαθήσει να αλλοιώσει όλη την ιστορία που διδαχθήκαμε και να μας πείσει πως είναι προς το συμφέρον μας να γίνουμε πολυπολιτισμικοί. Γι’ αυτό και βλέπετε τον υπερπροστατευτισμό των λαθρομεταναστών ή ακατανόητες υποχωρήσεις σε θέματα παιδείας. γλώσσας και ελληνικού πολιτισμού. Δυστυχώς όμως για μας, όλοι οι γείτονές μας (Ερντογάν, Γκρουέφσκι, ακόμα και ο Μπερίσσα κ.λ.π.) και όχι μόνο (Μέρκελ, Σαρκοζί κ.λ.π.) μας έχουν πάρει πρέφα. Έχουν πλήρη γνώση των αδυναμιών και της φοβίας του δικού μας καθεστώτος και λειτουργούν εκ του ασφαλούς, υπέρ των συμφερόντων των εθνών τους και σε βάρος μας. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία κάνουν πάρτι μέσα στα χωρικά μας ύδατα, τα δε τουρκικά αεροπλάνα πετάνε για πλάκα στον εναέριο χώρος μας. Αυτό το καθεστώς που είναι στο σβέρκο μας είναι ταυτόχρονα και η καταστροφή μας.
Κάτι πρέπει να γίνει…
πηγή


Εκτελούν εντολές!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ – Μέλος Δ.Σ ΑΝΕΑΕΔ: “Κάποιοι ταγοί της χώρας μας, εκτελούν εντολές ξένων”.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ – Μέλος Δ.Σ ΑΝΕΑΕΔ | Κάποιοι ταγοί της χώρας μας εδώ και πολλά χρόνια οργάνωσαν την σημερινή κατάσταση της Ελλάδος. Είναι προφανές ότι εκτελούν εντολές ξένων κέντρων αποφάσεων. Λίγο έως πολύ, οι επαΐοντες τουλάχιστον, γνωρίζουν επακριβώς ποια είναι αυτά τα κέντρα.Υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι που θα ήθελαν να βροντοφωνάξουν το τι συμβαίνει, αλλά η υλικοπνευματική σκλαβιά τους αφαιρεί κάθε δυνατότητα , τους παραλύει ο φόβος διότι το άμεσο επακόλουθο θα είναι η οικονομική και ηθική τους καταστροφή. ¨Έτσι πλανάται πάνω στη χώρα ένας αδιόρατος φόβος κυριολεκτικά παραλυτικός με αποτέλεσμα να βαδίζουμε στον γκρεμό ο οποίος είναι το τέρμα αυτής της διαδρομής που λέγεται ιστορική περίοδος μεταπολιτευτική – μνημονιακή και όπως αλλιώς θα μπορούσε να ονομασθεί.


Οι τριτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών γνωρίζουν ότι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας μιας χώρας είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία με ακόλουθο την βιομηχανία-βιοτεχνία που προκύπτει από αυτές.(γεωργική οικονομική Γ. Συκιανάκης).
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ταγοί εργάσθηκαν συνειδητά όλα τα προηγούμενα χρόνια με μέθοδο και επιμονή ώστε να καταστρέψουν την γεωργία –κτηνοτροφία και την εξ’ αυτών βιομηχανία – βιοτεχνία.
Ερωτάται, δεν το γνωρίζουν αυτό οι κρατούντες?
Η απάντηση είναι ότι πολύ καλά το γνωρίζουν.
Συνεπώς αυτή η στάση τους πώς λέγεται?
Η απάντηση ας δοθεί από τον αναγνώστη. Στην χώρα μας παρήγετο σιτάρι για ανάγκες τεσσάρων χρόνων και μπορούσε η χώρα να εξάγει.
Γιατί σήμερα η παραγωγή έχει φθάσει στο μη παρέκει, χώρια που ο αγροτικός πληθυσμός παρά την συρρίκνωσή του κυριολεκτικά πένεται.
Πόσο έχει το σιτάρι και πόσο το ψωμί, ενώ το λάδι στην ευτελή τιμή των 2ε και 10 λεπτά στον παραγωγό.
Οι επενδύσεις είναι άλλος ένας πυλώνας της οικονομίας μιας χώρας, αλλά η χώρα μας έχει μηδενίσει και αυτόν τον τομέα. Ποιος θα επενδύσει με το καθεστώς πού υπάρχει εφόσον αυτό το καθεστώς είναι φοβερά εχθρικό με φορολογία πού αγγίζει το 40% , και περνάμε στην λαθρομετανάστευση. ¨Ένας λαός δεν είναι δυνατόν να θρέψει πέραν ενός 3% μεταναστών και αυτούς φυσικά απόλυτα ελεγχόμενους αλλά και επιλεκτικά αποδεκτούς κάτω από αυστηρά κριτήρια.
To ανεξέλεγκτο είναι και επικίνδυνο ενώ εμείς φθάσαμε στο σημείο να έχουμε 20% και πλέον με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η πληθυσμιακή σύνθεση του λαού και να μετατρέπονται οι λαθρομετανάστες σε κατακτητές μακροπρόθεσμα. Μπορεί ο ανθρωπισμός να απαιτεί ανθρώπινη αντιμετώπιση του προβλήματος ,αλλά από την άλλη μεριά ο γηγενής πληθυσμός μειώνει το βιοτικό του επίπεδο ,ολίγον κατολίγον σπρώχνεται στην γωνία , αναγκάζεται να μεταναστεύει το ποιο δυναμικό του τμήμα που είναι η νεολαία. Χάνονται τα μορφωμένα νιάτα για χάριν των δύστυχων αλλοδαπών που τα ξένα κέντρα αποφάσεων κουβαλάνε στην χώρα μας σε μια λυσσώδη προσπάθεια αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού. Στόχος η διάλυση της χώρας.
Προφανώς κάποιοι ταγοί βοηθάνε σε αυτό και το κάνουν συνειδητά όντας μίσθαρνα όργανα. Η χώρα μας αντιμετωπίζει κινδύνους πολεμικής εμπλοκής και απειλείται. Casus belli. Παρά ταύτα βλέπουμε ενέργειες οι οποίες οδηγούν σε απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων με την υποβάθμιση πού επιχειρείται στα στελέχη τους.
Οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι υψηλοτάτου μορφωτικού επιπέδου σαν αναγκαιότητα για την διαχείριση και λειτουργία των υψηλής τεχνολογίας οπλικών συστημάτων και κάποιοι ταγοί ομιλούν για δημοσίους υπαλλήλους -, αυτιστικούς-, μη παραγωγικούς κλπ.
Θλίψη βαθειά. Το απύθμενο χάλι μιας εξουσίας πού έχασε τον τιμητικό τίτλο της ηγεσίας μεταβλήθηκε σε δυνάστη του λαού και στάλαξε στην συνείδησή του ένα άγριο παράπονο πού σιγά σιγά μετατρέπεται σε μίσος που αλλοίμονο όταν ξεσπάσει. Πόσο ανόητοι πρέπει να είναι οι άνθρωποι? Πόση κακία έχει το σκοτισμένο τους μυαλό? Σίγουρα είναι απάνθρωποι και αποεθνοποιημένοι.
¨Αν έτσι είναι και μάλλον είναι, οι ταγοί αυτοί είναι άκρως επικίνδυνοι και μας οδηγούν στην φτώχεια και στην υποδούλωση .Και το κάνουν συνειδητά. Η χώρα μας έχει την μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο και έκλεισε την ναυπηγική της βιομηχανία αντί να ανθεί σαν η καλύτερη. Παλαιότερα η χώρα είχε εξαιρετική βιομηχανία, φαρμακευτική, μηχανολογική, κατασκεύαζε τα πάντα. Αξέχαστο θα μού μείνει μνήμη το ότι στην οδό Σπύρου Πάτση διάσπαρτα εργαστήρια κατασκεύαζαν κάθε είδους υψηλής τεχνολογίας μηχανολογικό υλικό πού σε άλλες χώρες τα κατασκευάζουν βιομηχανικοί κολοσσοί.
Το «δικό μας» κράτος ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την πρόοδο αυτού του λαού επειδή αυτοί πού κυβέρνησαν αυτό τον τόπο δεν τον ένοιωσαν δικό τους αλλά κάτοχοι και χρήστες ,έτσι εξηγείται ότι τα ίδια ονόματα διαχρονικά είναι πάντα στο προσκήνιο.
¨Ότι βοηθά αυτόν τον τόπο να αναπτυχθεί το καταστρέφουν, το σταματούν. ¨Ότι βοηθά να γκρεμισθεί το προωθούν, το βοηθούν ,χρηματοδοτούν ότι έχει απομείνει αρκεί να φύγει από την χώρα στην Βουλγαρία π.χ. Είναι να τρελαίνεται κανείς με αυτά πού συμβαίνουν , « για το καλό του έθνους «.Βοηθούν την βιομηχανία με φορολογία 40%.¨»


Αναπτυξιακή πολιτική
Φιλολογούν και διαρκώς ψεύδονται ασύστολα χωρίς ίχνος ντροπής. Επαγγελματίες γάρ. Προσπάθησαν κατά τα δικά τους πρότυπα να οδηγήσουν ολόκληρο λαό στην απόλυτη σήψη και διαφθορά ,όμως οι ¨Έλληνες έχουν αντιστάσεις και θα το ξεπεράσουν το κακό. ¨Έφεραν τους ομογενείς και τους στοίβαξαν στο Μενίδι όχι στην Θράκη ποιος ξέρει για ποια σκοπιμότητα η εντολή .Ολόκληρες δεκαετίες διδαχθήκαμε ότι είμαστε η χώρα ψωροκώσταινα , μέγιστο ψέμα πού ισοδυναμεί με έγκλημα γιατί δίδαξε στον λαό μας την υποταγή στα αφεντικά ,στους κοτσαμπάσιδες του χθες του 1821 ,στην υπομονή , στην έλλειψη απαιτήσεων ,όμως του ¨Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει ,γι’αυτό χτυπήστε τον αλύπητα στην γλώσσα του, την ιστορία του, την θρησκεία του ,στον πολιτισμό του κάντε τον βάρβαρο εξαφανίστε τον .Είναι το μόνο μας εμπόδιο. Καμαρώστε τους κανείς ξένος από μόνος του δεν θα μπορούσε να φέρει την συμφορά χρειάζονται ΕΦΙΑΛΤΕΣ. Αυτός ο τόπος βγάζει πάμπολους ¨Ηρωες αλλά δεν υστερεί και σε λείκτες εφιάλτες. Αγαπητοί μου συνάδελφοι βαστάτε γερά και ΕΝΩΜΕΝΟΙ έσεται ήμαρ.


onalert


Μόνο για ταξιδάκια και για δεξιώσεις είναι!

Άρθρο-παρέμβαση Βασίλειου Μαρκεζίνη: Άμεση απομάκρυνση του κ. Δρούτσα!

Με ένα βαρυσήμαντο άρθρο του στο περιοδικό «Επίκαιρα», ο ακαδημαϊκός sir Βασίλειος Μαρκεζίνης...καταθέτει την άποψή του για τα λάθη της ηγεσίας της ελληνικής διπλωματίας. Ποιες είναι οι ευθύνες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα; Πόσο άλλαξε η εικόνα των υποτιθέμενων «φίλων» μας στο εξωτερικό για την Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής; Πόσο μπορεί να στοιχίσει στην Ελλάδα η έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης της κυβέρνησης; Ολόκληρο το άρθρο-παρέμβαση, στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα έχει ως εξής:

Όταν, πριν από έναν και πλέον χρόνο, στην ΕΤ1, εκφράζαμε ανησυχίες και προειδοποιήσεις για το Καστελόριζο, κανείς δεν έδωσε σημασία.
Όταν, τον περασμένο Οκτώβριο, στην ΕΤ3, προειδοποιούσαμε για τις τουρκικές αξιώσεις να αποκλειστεί το Καστελόριζο από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο, οι περισσότεροι, και πάλι, μας αγνόησαν.
Λίγο πρωτύτερα, τον ίδιο μήνα, ενώπιον ενός κοινού 2.500 ατόμων στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», διατυπώσαμε σοβαρές προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που υποβόσκουν στη Θράκη. Αυτή τη φορά, οι προειδοποιήσεις μας εισακούστηκαν και αναπαρήχθησαν από πολυάριθμα ιστολόγια.
Σε ομιλία στην Κρήτη, αλλά και από τις σελίδες της Ναυτεμπορικής, προειδοποιήσαμε επίσης για την επιδεινούμενη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία, όπως είπαμε –σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση προέβλεπε επάνοδο της χώρας μας στις αγορές εντός του 2011 και διατεινόταν ότι είχε υλοποιήσει «κατά 100%» τα όσα είχε αναλάβει να κάνει–, «δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο». Προς επίρρωση, μάλιστα, των κυβερνητικών ισχυρισμών, επακολούθησε η δημοσίευση μακράς σειράς δηλώσεων από τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι επαινούσαν τις προσπάθειές της Ελλάδας. Μετά από έξι μήνες ερωτώ ποιος είχε δίκιο;
Όταν επισημάναμε, τόσο σε ομιλία στη Θεσσαλονίκη όσο και σε ανοιχτή επιστολή προς τον Τύπο, τους κινδύνους που ενέχει η μη διακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, ως αναγνωρισμένου δικαιώματός μας, οι απόψεις μας έγιναν αντικείμενο μιας πρωτοφανούς εκστρατείας δυσφήμησης από την πλευρά της ομάδας κρατικοδίαιτων πανεπιστημιακών που στηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Παρ’ όλα αυτά, τη σταυροφορία μας ήλθαν να την ενισχύσουν οι επιστολές που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε καθημερινά από εκατοντάδες συμπατριώτες μας.
Σήμερα, η άκαιρη, ανοργάνωτη και καταφανώς ζημιογόνα επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα και τη Θράκη έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους μας.
Ποτέ δεν σταματήσαμε να εκθειάζουμε την επιστημονική εμβρίθεια του κ. Νταβούτογλου, επισύροντας μάλιστα αρκετές επικρίσεις γι’ αυτή τη στάση μας. Εξάλλου, ούτε προτιθέμεθα να βάλλουμε εναντίον του ούτε και να απομακρυνθούμε –έστω και κατ’ ελάχιστον– από τη μακρόχρονη πεποίθησή μας, ότι η χώρα μας πρέπει να αναπτύξει και να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με την Τουρκία. Ερχόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Νταβούτογλου έκανε πράγματι το καθήκον του∙ πλην όμως κατά τον πλέον άκομψο δείχνοντας του είδους την αυτοπεποίθηση που αισθάνεται όποιος μιλάει σε κατώτερο!
Από την άλλη πλευρά:
Κατηγορούμε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και τους συμβούλους του για την άκαιρη πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.
Κατηγορούμε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, διότι δεν απάντησε, ως όφειλε, στην προκλητική επιχειρηματολογία του κ. Νταβούτογλου ή την έντεχνα επιδειχθείσα υπεροψία που επέδειξε ο Τούρκος υπουργός δημοσίως (αλλά και στο ιδιωτικό του σεμινάριο με τους φίλους του πανεπιστημιακούς), όλα αυτά καθ’ ον χρόνο βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος.
Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, στους συμπατριώτες μας ότι η επίσκεψη Νταβούτογλου απέδειξε περίτρανα όλα όσα έχουμε πει για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας και την απολύτως ανεξήγητη ελληνική αδράνεια, την οποία η κυβέρνησή μας επιμένει να περιβάλλει με το μανδύα της αναγκαίας διπλωματικής μυστικότητας.
Αναφορικά με την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, τονίζουμε ότι και αυτή επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι οι υποτιθέμενοι «φίλοι» μας στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να απαυδούν με εμάς, τους Έλληνες, να μας θεωρούν ανειλικρινείς και ανίκανους, ενώ είναι επίσης προφανές πως δεν θα διστάσουν να μας «αδειάσουν» αμέσως μόλις διασφαλίσουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα, για τα οποία και μόνον ενδιαφέρονται.
Οι ανωτέρω σκέψεις ουδόλως αλλάζουν εξαιτίας της οργανωμένης θριαμβολογίας μετά τις Βρυξέλλες, μερικές ημέρες μετά την εξίσου ενορχηστρωμένη απαισιοδοξία της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο κυνισμός μας δικαιολογείται από τα ακόλουθα γεγονότα: α) Κατά το παρελθόν, πολυάριθμες κυβερνητικές δηλώσεις ή προβλέψεις αποδείχθηκαν εσφαλμένες ή αναληθείς· γιατί τώρα πρέπει να τους πιστέψουμε; β) Δύο από τα αναγγελθέντα μέτρα αναμένονταν, ενώ το τρίτο παραμένει αδιευκρίνιστο. γ) Παραμένουν ως υποχρεώσεις οι προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας (με την κωμική προσθήκη ότι αποφασίζονται από εμάς και δεν επιβάλλονται από τους «φίλους» μας). δ) Ουδείς λόγος γίνεται για τα βαρύτατα μέτρα που θα ακολουθήσουν, είτε αυτά ονομαστούν «νέα» είτε θεωρηθούν ως «ήδη επιβληθέντα» αλλά μη εφαρμοσθέντα.
Θα τα αντέξει όλα αυτά το (παλιό ή και νέο) ΠΑΣΟΚ; Θα τα δεχθεί ο κόσμος χωρίς να βγει στους δρόμους; Παρά την τελειοποιημένη επικοινωνιακή του πολιτική, θα βελτιωθούν άραγε οι προοπτικές του κυβερνώντος κόμματος, έστω και με τον αναμενόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, που μπορεί να μετατρέψει συμβούλους σε υπουργούς ή να περιθωριοποιήσει άλλους;
Ο χρόνος μόνο θα δείξει πόσο θα διαρκέσουν η τεχνητή ευφορία και ο αντίκτυπος των δημοσιευμένων φιλοφρονήσεων (σε αντίθεση με την εν κρυπτώ εκφραζόμενη κακογλωσσιά, στην οποία επιδίδονται και οι δύο πλευρές).
Δεν μπορούμε, λοιπόν, παρά να κλείσουμε τις παρατηρήσεις μας επαναλαμβάνοντας τις προβλέψεις μας: η συλλογική έλλειψη συνεννόησης και η αποδιοργάνωση της κυβέρνησης και το μη λειτουργούν κράτος μάς οδηγούν ταχύτατα σε ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές, καθώς και στον εντεινόμενο κίνδυνο η εντεινόμενη οικονομική κακουχία να μεταλλαχθεί σε σοβαρή κοινωνική αναταραχή, την οποία κανένας πολίτης, έστω και ελάχιστα νοήμων, επιθυμεί, αλλά και την οποία όλοι οι διορατικοί Έλληνες βλέπουν αναπόφευκτα να πλησιάζει. Ας το πάρουμε, λοιπόν, απόφαση:
Οι θεοί της Ελλάδας μaς έχουν εγκαταλείψει.
Για να κατευναστούν, θα χρειαστούν «ανθρωποθυσίες».
Και το καταλληλότερο σημείο για να ξεκινήσουμε είναι το υπουργείο Εξωτερικών – απομακρύνοντας πάραυτα τον προϊστάμενό του, προτού αυτός, μαζί με τους πανεπιστημιακούς παρατρεχάμενούς του, μπορέσουν να μας βυθίσουν ακόμη περισσότερο στην καταστροφή, καθώς θα αναπτύσσουν το από καιρό διακηρυσσόμενο «νέο δόγμα» τους περί ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Έλεος!
Χωρίς απώτερες επιδιώξεις, χωρίς βλέψεις αλλά και χωρίς καμία διάθεση συγκατάβασης, ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι απλοί Έλληνες πολίτες –περιλαμβανομένων των εκφοβισμένων αλλά και αδρανών μεσαίων τάξεων– θα αφυπνιστούν επιτέλους και θα ανταποκριθούν στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μας, ώστε να ανακοπεί η πτώση που πλήττει όλες τις όψεις του δημόσιου βίου μας.
Έχει έλθει η στιγμή να απαλλαγούμε οριστικά από αυτή την καταστροφικά διχασμένη ομάδα πολιτικών που μας έχει βυθίσει σε κάτι χειρότερο από τα… «σ…ά» του Στρος-Καν: στην εθνική και τη διεθνή ταπείνωση, τη συρρίκνωση και την εκμηδένιση!

epikaira


Υπάρχουν ακόμη Έλληνες... επιχειρηματίες!

Δωρεά 1500 αλεξίσφαιρων γιλέκων κόστους 1,3 εκ. $ στην ΕΛΑΣ!

Σε «δωρεά ζωής» 1500 αλεξίσφαιρων γιλέκων τελευταίας τεχνολογίας, προς την Ελληνική Αστυνομία, κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ (1,3 εκατ. δολάρια πληρώθηκαν), προχώρησε πριν από μερικούς μήνες ένας από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες και μάλιστα θέλησε να κρατήσει την δωρεά κρυφή και αυτό είναι επίσης σημαντικό γιατί αποδεικνύεται ότι δεν το έκανε για να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά γιατί πίστευε ότι έπρεπε να προσφέρει ασφάλεια σε αυτούς που φροντίζουν για την ασφάλειά μας.

Εμείς θεωρούμε ότι τέτοιες κινήσεις πρέπει να αναδεικνύονται και να αποτελούν παράδειγμα ερέθισμα και σε άλλους επιχειρηματίες να προβούν σε τέτοιες ενέργειες προς την πατρίδα, όχι μόνο στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και όχι να μένουν κρυφές.
Μην ξεχνάμε ότι το θωρηκτό «Αβέρωφ» χάρη στο οποίο το Αιγαίο ξανάγινε ελληνική «λίμνη» και απελευθερώθηκαν οι ελληνικοί πληθυσμοί του, πληρώθηκε κατά ένα μέρος του από τον μεγάλο ομώνυμο ευεργέτη.
Τα συγκεκριμένα γιλέκα μάλιστα (όχι της ίδιας παρτίδας που χάρισε ο επιχειρηματίας, αλλά της ίδιας εταιρείας το οποίο το είχα αγοράσει με δικά του έξοδα ο αστυνομικός) αποδείχθηκαν και σωτήρια για έναν από τους αστυνομικούς της πρόσφατης σύγκρουσης στο Ρέντη.
Ο επιχειρηματίας είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος της MIG και του απευθύνουμε δημόσια συγχαρητήρια και για την δωρεά, αλλά και γιατί δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το όλο θέμα.
Περιμένουμε και από τους δεκάδες υπερ-πλούσιους Έλληνες επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις, αλλά και από αυτούς που το έχουν ήδη πράξει να συνεχίσουν την ενίσχυση αυτή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι η "ραχοκοκκαλιά" της Ελλάδας
Τα συγκεκριμένα ήταν τα πρώτα γιλέκα που χρησιμοποίησε η νεοσύστατη ομάδα ΔΕΛΤΑ καθώς εκτός από την σύγχρονη αντιβαλλιστική προστασία που προσέφερε στους φέροντες, τους προστατεύει και από τροχαία ατυχήματα! Να σημειώσουμε ότι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι αναλώσιμα υλικά με ημερομηνία λήξης και θέλουν αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο με ταλαιπωρημένο αντιβαλλιστικό υλικό παλιάς τεχνολογίας , ιδίως αν αυτό έχει βραχεί και ανεξάρτητα από το εάν στέγνωσε μετά, χάνει το επίπεδο προστασίας του.
Σε τέτοια περίπτωση μόλις και μετά βίας μπορεί να προστατέψει από σφαίρες .22 ή 7,65 ή 380 ή 38 SPL, όχι όμως πλέον από τις 9Χ19 ή πολύ περισσότερο όχι από 357 magnum. Ούτε συζήτηση για τις Tokarev (7,62 ΤΤ) που είναι πολύ συχνή περίπτωση σε χέρια αλβανών κακοποιών που δυστυχώς δεν τη σταματάει τίποτε παρά μόνο γιλέκα με υψηλό επίπεδο αντιβαλλιστικής προστασίας που προορίζονται για προστασία από τυφέκια και σίγουρα όχι βρεγμένα...
Να σημειώσουμε ότι όπως πληροφορηθήκαμε και ένας άλλος σημαντικός Έλληνας επιχειρηματίας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, προχώρησε σε ιδιαίτερα σημαντική κίνηση οικονομικής στήριξης των οικογενειών των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών από την συμπλοκή στο Ρέντη, χωρίς και αυτός να το δημοσιοποιήσει. Εμείς περιμένουμε μιμητές.
Προ ημερών αγοράστηκαν 12 jet ski για τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού και τα πλήρωσε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός. Το κόστος τους είναι όσο το κέρδος ... μισής μέρας ενός μεσαίου εφοπλιστή. Οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που φροντίζουν για όλους εμάς χρειάζονται ενίσχυση πέρα από τα κρατικά ταμεία.
Πραγματικοί Έλληνες, γρηγορείτε!


defencenet


Ο πρωθυπουργός της συμφοράς: "Λεφτά υπάρχουν". Αλλά μόνο για τζαμιά!

4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΒΑΓΙΑΖΗΤ!

Eφ. Μπιρλίκ 15-3-2011.

4 εκ ευρώ ανακοινώθηκε πως θα δαπανηθούνε για την επισκευή του τζαμιού Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο.
Ανακοινώθηκε πως το υπουργείο πολιτισμού της Ελλάδας θα δώσει 4 εκ ευρώ για την επισκευή στο Διδυμότειχο του ιστορικού τζαμιού του Σουλτάνου Βαγιαζήτ , ενός από τα μεγαλύτερα τζαμιά των Βαλκανίων.
Το Υπουργείο Πολιτισμού χώρισε τα χρήματα που προορίζονται για τις προσπάθειες αναστήλωσης των ιστορικών μνημείων στην περιοχή του Έβρου. Αναφέρεται πως το ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακοινωθεί έως τώρα. Στην γραπτή ανακοίνωση που έγινε από το γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου για το θέμα, αναφέρεται πως όλα τα σχέδια που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τον Έβρο έγιναν δεκτά και πως όπως ανέφεραν αρμόδιοι του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει εγκριθεί για την περιοχή του Έβρου.
Ανάμεσα στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και η επισκευή του ιστορικού τζαμιού Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, δαπάνης 4 εκ. ευρώ. Αναφέρεται πως τα έξοδα για την επισκευή του τζαμιού θα αντιμετωπιστούνε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ για τις εργασίες θα υπογραφεί και συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την σχολή μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου και τον δήμο Διδυμοτείχου.
Σχόλιο : Καλά είναι να το επισκευάσουμε. Αλλά πότε ; Τώρα που δεν έχουν τα νηπιαγωγεία μας πετρέλαιο και τα περιπολικά μας βενζίνη ; Παλαβώσαμε ;


Νέα εξ ανατολών....

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Εφ. Μιλλιέτ 17-3-2011.

¨Αυξήθηκε στην Τουρκία η πίεση σε βάρος του χριστιανικού λαού¨!
Αναφορά που δημοσιεύτηκε με την στήριξη του Βατικανού, αναδεικνύει την Τουρκία ως μια από τις χώρες που χειροτέρευση η καταπίεση σε βάρος των χριστιανών.
Στην αναφορά για την Παγκόσμια Θρησκευτική Ελευθερία που ετοιμάστηκε από το ¨Ίδρυμα Βοήθειας Εκκλησιών με Ανάγκες¨, καταγράφεται πως σε 22 από τις 34 χώρες όπου ζούνε οι χριστιανοί και δυσκολεύονται, οι συνθήκες ζωής τους χειροτέρευσαν. Στο σχετικά με την Τουρκία τμήμα, αναφέρεται πως στην Τουρκία αυξήθηκαν τα περιστατικά βίας σε βάρος των χριστιανών. Τονίζεται πως είναι αβέβαιο αν ο χριστιανικός πληθυσμός θα μπορέσει να συνεχίσει την ζωή του για μια ακόμη γενιά.


Στην Ελλάδα ασχολείται κανείς με τα Σκόπια;

Οπτικό Ντοκουμέντο από την ευλαβική προσήλωση των Σκοπιανών Κυβερνήσεων στην Ενδιάμεση Συμφωνία από το 1995 έως σήμερα!!!
Από την Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 θα διαρκέσει η ακροαματική δημόσια διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης προσφυγής των Σκοπίων εναντίον της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.  Οι Σκοπιανοί, ως γνωστόν μας κατηγορούν για.. αθέτηση των όρων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995. Η διαδικασία στο ΔΔΧ, διαιρείται ακολούθως  σε δύο φάσεις.
Η  πρώτη αρχίζει  την  21-22  Μαρτίου όπου θα ακουστούν οι προφορικές απόψεις των Σκοπίων και 24-25 Μαρτίου της χώρας μας. Η ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τον  δεύτερο γύρο,   στις 28 Μαρτίου για τα Σκόπια και στις 30 Μαρτίου  για την χώρα μας.
Τα  κείμενα που υποβλήθηκαν από  τα δύο Κράτη παραμένουν αδημοσίευτα  μέχρι τις 21 Μαρτίου 2011.
Εμείς σας παρουσιάζουμε Οπτικό Ντοκουμέντο από τις Συνεχείς Παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 95 από επίσημους κρατικούς φορείς στα Σκόπια.
- Ο  Σκοπιανός Πρόεδρος Ιβάνοφ μέχρι πρότινος είχε σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας μέσα στο…ίδιο του το γραφείο!!
ivanov34 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς
- Αλλά και σε επίσημες εκδηλώσεις, όπως στην επέτειο θανάτου του Nikola Karev, ο ήλιος της Βεργίνας δεν λείπει από το προσκήνιο.
ivanov vergina sun Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς
- Η περίφημη φωτογραφία με τον  Πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι να προσκυνάει μπροστά από αλυτρωτικό χάρτη της “Ενωμένης Μακεδονίας”
normal gruevski34 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς
- ”Θαυμαστής” του Ήλιου της Βεργίνας αποδεικνύεται και ο Γκρούεφσκι, όπως φαίνεται από τις επόμενες φωτογραφίες.
tumblr lhdw5iHesH1qhbwzio1 500 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς

gruevski37 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς
- Ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών Μιλόσοσκι, τιμάει και αυτός το…έθιμο μαζί με τον γιο του!!
 27 08 10 352781 1 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς
-O Πρώην Υπουργός Εξωτερικών
slobodancasule Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς
- Ο Πρώην Δήμαρχος των Σκοπίων
Trifun Kostovski Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς
- Πρώην και Νυν Μέλη της Κυβερνήσεως
normal boskovski2 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς
- Υπουργείο Αθλητισμού των Σκοπίων
sports34 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς
Φωτογραφίες σαν τις παραπάνω που αποδεικνύουν ακράδαντα την κατάφωρη και συστηματική παραβίαση απο την Σκοπιανή Ηγεσία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας υπάρχουν αρκετές στο διαδίκτυο. Η συνεχιζόμενη παραβίαση και αδιαλλαξία των Σκοπίων μας έδινε ανέκαθεν το δικαίωμα να καταγγείλουμε την συμφωνία αυτή, πολύ περισσότερο εφόσον η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 επιβάλλει αποχή από κάθε μορφής προπαγάνδα και επιτάσσει διαπραγμάτευση ουσιαστικά μόνο για το όνομα. Όμως η απαράδεκτη υποχωρητικότητα και χαρακτηριστική ανικανότητα που επέδειξαν και συνεχίζουν αυξανόμενα να επιδεικνύουν οι εκάστοτε ηγεσίες του ΥΠΕΞ, μας οδήγησαν στην δυσμενή θέση που έχουμε περιέλθει σήμερα. Να μας πηγαίνουν στην Χάγη για παραβίαση της συνθήκης, αυτοί που ουσιαστικά δεν σταμάτησαν ποτέ να την παραβιάζουν!!!
Nikolas M.


Τώρα κάνει επιδρομή στην Θράκη και η κα. Νταβούντογλου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  10-3-2011.

Η κυρία Νταβούτογλου κατέκτησε τις καρδιές των κυριών.
Η σύζυγος του υπουργού εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Σάρα Νταβούτογλου, στις 09 Μαρτίου 2011, ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε τον Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης. Εκεί την υποδέχτηκαν νέα κορίτσια με τοπικές ενδυμασίες. Αργότερα η Νταβούτογλου περιηγήθηκε την έκθεση που ετοίμασαν οι δασκάλες Μεντιχά Μπεκίρογλου, Εμινέ Χουσεΐν, Αϊλά Αλή και οι μαθητές του Φροντιστηρίου Κοπτικής Ραπτικής, το οποίο δραστηριοποιείται υπό την σκέπη του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Καθήμενη στον χώρο διακόσμησης του ιστορικού σπιτιού που έχει δημιουργηθεί, ενημερώθηκε από τις δασκάλες σχετικά με τα έργα τους. Στην συνέχεια, η Σαρα Νταβούτογλου, περιηγήθηκε τον χώρο όπου βρίσκονται τα δημιουργήματα κεραμικής της καλλιτέχνιδας Ζεϊνέπ Τεφίκογλου και τον χώρο έκθεσης κοσμημάτων της Σουκράν Σαλίχογλου παίρνοντας πληροφορίες σχετικά με τον σχεδιασμό των κοσμημάτων. Μελέτησε και τις εργασίες που έκαναν η Φουσούν Σουκά και η Ασλή Αλή. Μετά από τις επισκέψεις στην έκθεση, μεταξύ των δασκάλων και της κυρίας Νταβούτογλου έγινε προσφορά δώρων.
Από τον πρόεδρο του συλλόγου , Σαμή Αλή Τοραμάν, η Σαρέ Νταβούτογλου ενημερώθηκε σχετικά με τις εργασίες που γίνονται. Έγινε εν συντομία αναφορά στα προβλήματα της εκπαίδευσης στην Δυτική Θράκη. Τονίστηκε ότι στα δημοτικά σχολεία δεν έχουν απομείνει δάσκαλοι προσοντούχοι απόφοιτοι Τουρκίας και πως στους νεότερους δεν έχουν ανατεθεί καθήκοντα. Συζητήθηκε ότι πρέπει να ανατεθούν καθήκοντα στους προσοντούχους αποφοίτους των σχολών της Τουρκίας.
Η Σάρα Νταβούτογλου αργότερα πέρασε στο τμήμα των αυτιστικών παιδιών, όπου ενημερώθηκε από τις δασκάλες Νιλάϊ Μουμίν και Σεβγκή Μολλά σχετικά με την εκπαίδευση τους στην Δυτική Θράκη.
Τέλος, η Νταβούτογλου, στην Ένωση Τούρκων Δασκάλων συζήτησε με τις δασκάλες και ενημερώθηκε σχετικά με την Δυτική Θράκη.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More