21.1.10

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.



Συνεχίστε κύριοι του Πασοκ .......

«Αιμορραγία» 3,4 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις

 

«Αιμορραγία» καταθέσεων παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην ελληνική αγορά αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2009.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2009
εγκατέλειψαν τη χώρα κεφάλαια 3,4 δισ. ευρώ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 31 Δεκεμβρίου τα διαφυγόντα κεφάλαια ανήλθαν σε 5,5 δισ. ευρώ.

Η φυγή των καταθέσεων οφείλεται, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, αφενός στο ασαφές φορολογικό πεδίο για τις καταθέσεις, το οποίο η κυβέρνηση αποσαφήνισε μόλις στης αρχές Ιανουαρίου, αφετέρου στην ανησυχία των μεγαλοκαταθέτων της χώρας ως προς το υψηλό ρίσκο της ελληνικής οικονομίας.

Με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ στα τέλη του Νοεμβρίου του 2009 οι καταθέσεις μειώθηκαν στα 234,25 δισ. ευρώ, από 237,58 δισ. στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Στα νοικοκυριά η μείωση διαμορφώθηκε στο 1,8 δισ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις των εταιριών μειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προθεσμιακές καταθέσεις η υποχώρηση αντιστοιχεί στο 1,5 δισ. ευρώ.
Αναφορικά με τις χορηγήσεις (νέες εκταμιεύσεις) παρατηρείται σημαντική επιβράδυνση καθώς μόλις το Νοέμβριο τα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά διαμορφώθηκαν στα 703 εκατ. ευρώ.

Στα νοικοκυριά η επιβράδυνση διαμορφώθηκε στο 3,1% και στις επιχειρήσεις μειώθηκε στο 5,2%. Ο συνολικός ρυθμός επιβράδνυσης της πιστωτικής επέκτασης ανήλθε στο 4,2%.



Αρχίζουμε από σήμερα .....

Προς ΑΝΤ1: «Θα μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα των χορηγών της εκπομπής σας»


ANTENA_SHMA.jpg“Αγαπητή κυρία Στεφανίδου, σε πρόσφατη -άκρως δακρύβρεχτη- εκπομπή σας με καλεσμένη την κυρία Τζάκρη και συμπαθείς κατά τα άλλα λαθρομετανάστες, εξαπολύσατε “αγαπησιάρικη” και “συναισθηματιάρα” προπαγάνδα υπέρ της αποδόσεως ιθαγενείας σε ανθρώπους που εισήλθαν ή διαβιούν παρανόμως στην Ελλάδα. Με ψευδοανθρωπιστικά επιχειρήματα προσπαθήσατε να εκμεταλλευθήτε την συμπόνια και την φιλανθρωπία του Έλληνα, παρουσιάζοντας κατ’ επέκτασιν ως αναλγήτους όσους διαφωνούν με μέτρα όπως αυτά που πρεσβεύει η κ. Τζάκρη.Βεβαίως αποκρύψατε το γεγονός ότι όσοι αλλοδαποί καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις μπορούν ήδη να αιτηθούν πολιτογράφηση βάσει του ισχύοντος νόμου και πως η νομοθετική ρύθμιση στην οποία αναφέρεται η υφυπουργός αφορά την απόδοση ιθαγενείας σε λαθρομετανάστες και μάλιστα χωρίς αυτοί καν να καταθέσουν σχετική αίτηση πολιτογράφησης.
Με αφορμή το γεγονός ότι δηλώνετε πως η συμπαθής και καλλίγραμμη νεαρά που φιλοξενήσατε είναι από εκείνα τα παιδιά που “έχουν γεννηθεί εδώ, έχουν πάει σχολείο εδώ, δεν έχουν όμως πατρίδα”, αλλά:
- χωρίς να αναγνωρίζετε ότι όλα αυτά τα παιδιά έχουν αυτομάτως την ιθαγένεια των γονέων τους και άρα δεν στερούνται πατρίδος
- χωρίς να αναφέρετε εάν οι γονείς τους υπήρξαν νόμιμοι μετανάστες και άρα εάν δικαιούνται να αιτηθούν πολιτογράφηση
- χωρίς να κάνετε διάκριση μεταξύ νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης, προσβάλλοντας τους νομίμους και εξομοιώνοντάς τους στην πράξη με τους λαθρομετανάστες
- χωρίς να εξηγήσετε ποιος θα κληθεί να πληρώσει το κόστος αυτής της “φιλανθρωπίας” και βεβαίως δίχως να το αναλαμβάνετε εσείς η οποία τόσο πολύ λέτε ότι “νοιώθετε” και επειδή θεωρώ ότι η τακτική σας στο συγκεκριμένο ζήτημα προσβάλλει την προσωπικότητα και την νοημοσύνη εμού και των υπολοίπων μελών της οικογενείας μου, σας πληροφορώ ότι εγώ προσωπικά και τα μέλη της οικογενείας μου θα μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα των χορηγών της εκπομπής σας και θα ευαισθητοποιήσουμε τους φίλους και τους γνωστούς μας, τους πελάτες μας, τα μέλη των συλλόγων στους οποίους ανήκουμε, τον ευρύτερο κύκλο μας αλλά και τα διαδικτυακά fora και blogs στα οποία συχνάζουμε, ώστε να προβούν σε ανάλογες κινήσεις μποϋκοτάζ και ευαισθητοποίησης.
Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στον σταθμό του ΑΝΤ1 και στις εταιρίες-χορηγούς της εκπομπής σας.
Είναι αυτονόητο πως θα αποσύρω την διαμαρτυρία μου εάν επανορθώσετε εμπράκτως.
Κωνσταντίνος Ε. Ιατρός”.


Να το δούμε και να μη το πιστεύουμε !



Την κάρτα του «βέτο» για το σύνολο της νέας δομής του ΝΑΤΟ είναι έτοιμη να τραβήξει η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας αν η Συμμαχία κινηθεί, όπως διαφαίνεται, στον ρυθμό της Άγκυρας και εμμείνει στο σχέδιό της για εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή στο συμμαχικό Αεροπορικό Κέντρο της Λάρισας.

Η διαδικασία για την ακύρωση της κατ΄ αρχήν συμφωνίας που είχε κάνει σε υπηρεσιακό επίπεδο η κυβέρνηση της Ν.Δ. τον περασμένο Μάιο και προέβλεπε την εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου πτεράρχου, βρίσκεται σε λεπτή φάση συζητήσεων με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε πλευρά της Συμμαχίας και στην Ουάσιγκτον ότι η εντύπωση που άφησε να συντηρείται η προηγούμενη κυβέρνηση περί δήθεν ελληνικής συμφωνίας δεν αποτελεί θέση της χώρας, ούτε έχει καταχωριστεί στα πρακτικά αφού έγινε στο πλαίσιο συζήτησης των αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Επί της ουσίας η νέα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εξήγησε ότι μια ρύθμιση για την κατανομή διοικητικών θέσεων «που συνιστούν και επίδειξη σημαίας των κρατών-μελών» δεν μπορεί να είναι ετεροβαρής, ούτε να δημιουργεί προβλήματα στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή, όπως αυτή του περασμένου Μαΐου. Αυτόσυνέβαινε από το ότι Ελλάδα και Τουρκία θα εναλλάσσονταν στη διοίκηση ενός αεροπορικού κέντρου επί ελληνικού εδάφους (Λάρισα), ενώ στο υπερκείμενο αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης ο διοικητής είναι Αμερικανός και για τη θέση του επιτελάρχη προβλεπόταν εναλλαγή.

Μήνυμα μέσω Βουλής
Καθώς η Αθήνα βλέπει ότι όχι μόνο η Άγκυρα αλλά και άλλοι σύμμαχοι επιχειρούν να οχυρωθούν πίσω από τη συζήτηση του περασμένου Μαΐου, έσπευσε τις προάλλες να διαμηνύσει- με απάντηση του υπουργού Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλου, σε γραπτή ερώτηση στη Βουλή- ότι η ελληνική πλευρά θα εξαντλήσει τα θεσμικά της περιθώρια: «Όλες οι αποφάσεις που αφορούν τη νέα δομή του ΝΑΤΟ λαμβάνονται με ομοφωνία και υπάρχει η δυνατότητα αντίδρασης (ακόμα και με τη χρήση του δικαιώματος της αρνησικυρίας) στην περίπτωση κατά την οποία δεν ικανοποιούνται οι εθνικές θέσεις», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σε γραπτή απάντησή του στον κ. Κ. Αϊβαλιώτη που έγινε «φύλλο και φτερό» από τις ξένες παρεμβάσεις στην Αθήνα. Η σαφής προειδοποίηση μέσω της γραπτής απάντησης που έδωσε ο υπουργός ήρθε ως συνέχεια ανάλογων παρεμβάσεων που έχουν κάνει οι κ.κ. Βενιζέλος και Μπεγλίτης σε διάφορα επίπεδα εν όψει της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προωθεί λύση με Έλληνα διοικητή σταθερά στη Λάρισα και στη θέση του Νο2 είτε μονίμως Αμερικανό είτε έναν εναλλασσόμενο Βούλγαρο ή Ρουμάνο. Στο δε Στρατηγείο της Σμύρνης διεκδικεί κάτω από τον υπάρχοντα Αμερικανό διοικητή δύο υψηλές θέσεις, η μία εκ των οποίων είναι του επικεφαλής των επιχειρήσεων.


Καί πόσους δαγκώνουν κάθε μέρα !!!!


VampireΟ αστυνομικός κατέληξε στο νοσοκομείο του Ρίου και έκανε χειρουργική επέμβαση...
Το περιστατικό έγινε σε δρόμο κοντά στο λιμάνι. Αστυνομικός του τμήματος δίωξης ναρκωτικών σταμάτησε για έλεγχο έναν 33χρονο Ιρανό, που όμως ήταν αποφασισμένος να μην παραδοθεί. Όταν λοιπόν ο αστυνομικός βρήκε πάνω του σακουλάκια που περιείχαν ναρκωτικά, εκείνος προσπάθησε να τα πετάξει.

Ο αστυνομικός προσπάθησε να τον εμποδίσει και τότε ο 33χρονος αλλοδαπός τον δάγκωσε με μανία στο χέρι. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο με λοίμωξη στο χέρι και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Όσο για τον 33χρονο αλλοδαπό; Δεν κατάφερε να γλιτώσει τη σύλληψη, αφού στο σημείο έφτασαν γρήγορα περιπολικά και τον περικύκλωσαν...

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/01/blog-post_6821.html


Η γιγαντομαχία .....



απο τον Πρωτεσίλαο
Χθες βράδυ αποφάσισα να δω την "γιγαντομαχία" στο ALTER με την ελπίδα όχι ότι θα άκουγα κάτι διαφορετικό από τους παριστάμενους αφού ήταν πασίγνωστες οι απόψεις όλων (εκτός ενός) αλλά μήπως και δω επιτέλους τον εκπρόσωπο του πατριωτικού κόμματος να στέκεται όρθιος.
Θα ήθελα πριν από όλα να πω ότι ήμουν προετοιμασμένος για το τι θα ακολουθήσει.
Και για την "ομοβροντία" που δέχτηκε ο βουλευτής ........ του ΛΑΟΣ από το "προοδευτικό" σινάφι
αλλά και για το στρίμωγμα που θα δεχόταν γνωρίζοντας απο πριν τις δηλώσεις του προεδραρα στα ΝΕΑ.Βέβαια εμείς έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές την τακτική Καρατζαφέρη να γίνεται "χαμαιλέοντας" και να λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο εκάστοτε ακροατής, απλά επειδή ήταν τα γνωστά ΝΕΑ πέταξε την μπαρούφα ότι όλα τα παιδιά πρέπει να παίρνουν με την γέννηση τους υπηκοότητα.
Και άντε μετά ο κακομοίρης ο Άδωνις πέρα από τα πυρ ομαδόν που δεχόταν να πρέπει όπως γίνεται συνήθως να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα του προέδρου.
Εκτός και αν...αν λέω γνώριζε και αυτός και γι αυτό έκανε το μεσημέρι στην εκπομπή του παρόμοια δήλωση θέλοντας να εξηγήσει την διαφορά ιθαγένειας και υπηκοότητας,καταλήγοντας με την φράση "ιθαγένεια όχι,υπηκοότητα δώστε σε όποιον θέλετε".Θέλω να πιστεύω ότι δεν το εννοούσε και το είπε εν τι ερήμην του λόγου του.
Κε Γεωργιάδη αφού σε...άλλες κάμερες είσαστε ποιο μαχητικός τι παθαίνετε όταν μπαίνετε σε μεγάλα...στούντιο;Και μια παράκληση και προς τους υπόλοιπους βουλευτές. Αν δεν σας κάνει κόπο σταματήστε να αντιγράφεται τον προεδράρα και να λιβανίζεται τον εκάστοτε δημοσιογράφο που είναι απέναντι σας ή την-τις εφημερίδες του,έλεος έχει καταντήσει τουλάχιστον κουραστικό ειδικά όταν πρόκειται για εφημερίδες και δημοσιογράφους που περνούν γενεές δεκατέσσερις και το κόμμα και τους "ακροδεξιούς" οπαδούς του.
Ομως ειλικρινά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τρία πράγματα.
Το πρώτο ήταν η δεοντολογική παρουσίαση από μέρους του τηλεοπτικού σταθμού βίντεο υποψηφίων "Ελλήνων" πολιτών. Με την ανάλογη κλαψιάρικη μουσική να ακούγεται και νεαρούς και νεαρές μέχρι και απο τις Σευχέλες και την Νιγηρία να δηλώνουν πως το όνειρο τους ήταν να γίνουν Έλληνες.
Ομολογουμένως και τα δυο βιντεάκια που παίχτηκαν ήταν η τελευταία λέξη της....προπαγάνδας.Γιατί φυσικά ο σταθμός δεν φρόντισε να δείξει ούτε τους Σομαλούς με τις χατζάρες στην Ομόνοια που επίσης περιμένουν και έχουν ως όνειρο να γίνουν Έλληνες,ούτε τις συμμορίες που έχουν γεμίσει την Ελλάδα,ούτε τα δημόσια κτίρια που βρίσκονται υπο κατάληψη. Φρόντισε βέβαια να εμφανίσει τους κακόμοιρους μετανάστες που στενάζουν κάτω από τον ρατσισμό των Ελλήνων όπως είπαν μερικοί.
Και λες από μέσα σου ρε δε πάτε στο δ......που ζητάτε και τα ρέστα,απροσκάλεστοι εισβολείς;Γιατί μέσα στο δεοντολογικό σας κρεσέντο δεν βγάλατε και έναν ΕΛΛΗΝΑ που καταληστεύτηκε,δεν βγάλατε μια Ελληνίδα που βιάστηκε,δεν βγάλατε ΕΝΑΝ κάτοικο από τον Αγ.Παντελεήμονα που ζει στην κόλαση και σας το φωνάζει εδώ και δυο χρόνια.
Γιατί δεν δείχνετε τι γίνεται στην επαρχία που φυλάνε τα σπίτια τους ο κόσμος με ντουφέκια για να μην τους το γδύσουν οι "Έλληνες" σας.Αλλά όλα αυτά κόπηκαν μάλλον στο..μοντάζ
Δεν πειράζει όμως και την "δημοκρατία" σας την ξέρουμε και την δημοσιογραφική δεοντολογία σας απλά μας πιάνει που λένε το παράπονο και ευτυχώς μπορούμε και γράφουμε δυο αράδες για να τις μοιραστούμε με τους ΕΛΛΗΝΕΣ αδελφούς μας.
Πάμε όμως στο δεύτερο.Ενας εκ των παρισταμένων ονόματι Γιάννης Κολοβός τον οποίο δεν γνωρίζω τι μέρους του λόγου είναι ,με ήρεμο και περιεκτικό λόγο κάλυψε την θέση όχι μόνο του ΛΑΟΣ αλλά και των περισσοτέρων πατριωτών αφού εξήγησε όχι μόνο ότι είμαστε μπάχαλο χώρα και όποιος θέλει μπαίνει αλλά πολύ σωστά συνέδεσε το θέμα και με την ανεργία και την εγκληματικότητα και τόνισε και την πραγματική ρίζα του προβλήματος λέγοντας ότι ο Ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιτίθεται όχι μόνο στην απόδοση ιθαγένειας αλλά και στην παραμονή τους στην Ελλάδα.Και θα είναι μοιραίο λάθος της κυβέρνησης η ψήφιση του νόμου αυτού γιατί πολύ απλά ο σκοπός της ενσωμάτωσης τον οποίο ντε και καλά επιδιώκουν θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα γιατί η πλειονότητα των Ελλήνων όπως και των λαθρομεταναστών ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΝ ή ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ με αποτέλεσμα στο μέλλον να υπάρχουν γκετοποιημένες περιοχές(όχι φυσικά πως τώρα δεν υπάρχουν).
Το τρίτο ήταν η παρουσία Παυλόπουλου ως εκπροσώπου της ΝΔ.Δεν θα μπω στην διαδικασία ανάλυσης των λεγομένων του αλλά θα πω μόνο αυτό.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ η ΝΔ να στέλνει ως εκπρόσωπο της τον Πάκη σε μια συζήτηση σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι και μάλιστα για το μεταναστευτικό ενώ κανονικά θα έπρεπε να τον είχε στείλει σπίτι του.Και επειδή εμείς δεν θέλουμε λόγια αλλά έργα και ποτέ δεν λιβανίσαμε ούτε θα λιβανίσουμε πρόσωπα θα πούμε στον κ.Σαμαρά "ξεκαθάρισε την θέση σου".Με κορώνες σε κομματικά ακροατήρια,μασημένα λόγια σε εφημερίδες και να θέλεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο δεν πρόκειται να σου βγει παρά μόνο όταν οι γνωστοί βαρεθούνε το George και τότε μπορεί να σε θυμηθούν. Αν θες να παίξεις έτσι το παιχνίδι δικαίωμα σου αλλά πατριωτική πολιτική με Ντόρα,Μητσοτάκη,Παυλόπουλο,Γιακουμάτο,Γιαννάκου,Σπηλιοτόπουλο και μερικούς άλλους ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ άμα θέλεις ομελέτα θα σπάσεις αυγά. Αλλιώς μη τα σπάσεις απλά....κάτσε στα αυγά σου.


Μια διαφορετική άποψη για το ματαναστευτικό.


Την στιγμή που το Λ.Α.Ο.Σ βάζει όλους εμάς να να μαζεύουμε υπογραφές για το δημοψήφισμα ,την ίδια ώρα απο το site του  ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχίζει να μας προετοιμάζει για την ήττα που έρχεται.
Ναι έρχεται το τέλος της Ελλάδος .
Λυπούμαι που σας το λέω αγαπητοί συνέλληνες ...Ξεχάστε το δημοψήφισμα,ξεχάστε την απόσυρση του νόμου.
Στην καλύτερη περίπτωση να ελπίζετε σε μια βελτίωση του νομοσχεδίου.
Τα 3 χρόνια φοίτησης να γίνουν 6....και άλλες μερικές βελτιώσεις σε μερικές υποπαραγράφους του νόμου.
Δηλαδή αντι να δώσουμε ιθαγένεια σε 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες θα δώσουμε σε 1,5 εκατομμύριο.Και θα είμαστε και ευχαριστημένοι.
Το δήλωσε και ο κύριος Λεωνίδας Γεωργιάδης σήμερα το μεσημέρι στην τηλεοπτική του εκπομπή μετά του αδερφού του.
''Μην περιμένετε δημοψήφισμα.Μαζεύουμε τις υπογραφές για να πούμε στις επόμενες γενιές οτι κάναμε κάτι και εμείς''
 ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΩ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ....ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ.
Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ.....ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ....
Είναι δεδομένο μετά από τις πρώτες αυτές εντυπώσεις ότι στην μάχη, που μόλις τώρα ξεκίνησε, έχουμε τον κόσμο με το μέρος μας και αν αυξήσουμε την πίεσι θα έχουμε επιτύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πιστεύω ακράδαντα ότι είτε θα δεχθούν το Δημοψήφισμα (το λιγότερο πιθανόν), είτε θα πάρουν πίσω το νομοσχέδιο (λίγο πιο πιθανόν), είτε θα το αλλάξουν πάρα μά πάρα πολύ, υπό τον φόβο των γενικών αντιδράσεων (το πιθανότερον).
http://www.adonisgeorgiadis.gr/wordpress/?p=61
Το ιστολόγιο αυτό τον τελευταίο καιρό δείχνει μια ανοχή προς τον Λαικό Ορθόδοξο συναγερμό λόγω Εθνικής ομοψυχίας....μήπως καταφέρουμε όλοι μαζί κάτι να κάνουμε να αποτρέψουμε το τέλος της Πατρίδος μας απο την περαιτέρω εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που θα πάρουν όλοι την Ελληνική ιθαγένεια.
Δυστυχώς σας λέω οτι κακώς έδειξα αυτή την ανοχή.
Μήπως  ήταν o σκοπός εξ αρχής ήταν να κατευνάσουν και να κατευθύνουν τις αντιδράσεις για να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα;;
Aυτή την στιγμή κύριε Γεωργιάδη και λοιποί βουλευτές του ΛΑΟΣ έπρεπε να ταρακουνιέται όλη η πρωτεύουσα απο τις διαδηλώσεις.
Την άλλη εβδομάδα ο νόμος έρχεται προς ψήφιση και ακόμα μαζεύετε υπογραφές που στο τέλος θα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων.
Αντ αυτού μας λέτε οτι θα γίνει διαδήλωση την μέρα που θα ψηφίζεται ο νόμος έξω απο το κοινοβούλιο...ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ.
Γελάει μαζί μας το σύστημα Συνέλληνες....Μας γελάσανε για μια ακόμη φορά μας πιάσανε στον ύπνο.
Και αυτή δεν είναι μια οποιαδήποτε μάχη.
Αυτή η μάχη κρίνει την έκβαση του πολέμου.
Και ο πόλεμος ΧΑΝΕΤΑΙ.Όποιος δεν το βλέπει είναι ή τυφλός ή ύποπτος.
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ;;
ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ;;
ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ....ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ;;

ΚΛΕΙΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΟΠΛΙΤΗ .
ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.....ΕΜΕΙΣ;;
Ου καταισχυνώ τα όπλα,
ουδ' εγκαταλείψω τον προστάτην ω αν στοίχω,
αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων,
και μόνος και μετά πολλών,
και την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω,
πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι.
Και συνήσω των αεί κρινόντων,
και τοις θεσμοίς τοις ιδρυμένοις πείσομαι,
και ούς τινας άλλους ιδρύσεται το πλήθος εμφρόνως.
Και αν τις αναιρεί τους θεσμούς ή μη πείθηται ουκ επιτρέψω,
αμυνώ δε και μόνος και μετά πάντων.
Και τα ιερά τα πάτρια τιμήσω.


Σας μεταφέρουμε και αυτή την άποψη χωρίς άλλα σχόλια και ο καθένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
Νίκος Αγαπηνός. 


Σε λίγο καιρό θα έχουμε και εδώ τα ίδια με τα Ελληνικά.

 

Αντιδράσεις των Αλβανών στην ΠΓΔΜ για τη διδασκαλία της σλαβομακεδονικής γλώσσας


Οι αλβανικής καταγωγής μαθητές της Α΄τάξης Δημοτικού απέχουν από τα μαθήματα σλαβομακεδονικής γλώσσας, τη διδασκαλία της οποίας εισήγαγε, ως υποχρεωτική, το υπουργείο Παιδείας της ΠΓΔΜ, από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους, που ξεκίνησε σήμερα. Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας της ΠΓΔΜ προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις Αλβανών γονέων και όλων των αλβανικών πολιτικών κομμάτων στη χώρα, ενώ αλβανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις συγκέντρωσαν 14.000 υπογραφές και προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της ΠΓΔΜ, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης. Η σλαβομακεδονική γλώσσα, έως χθες διδασκόταν ως υποχρεωτική για τους μαθητές των εθνικών μειονοτήτων στην ΠΓΔΜ (Αλβανοί, Τούρκοι, Ρομά, Σέρβοι, Βλάχοι) από την Δ΄τάξη δημοτικού. Εκπρόσωποι αλβανικών πολιτικών και κοινωνικών φορέων στην ΠΓΔΜ υποστηρίζουν ότι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιβάλει, ως υποχρεωτική, τη διδασκαλία της σλαβομακεδονικής γλώσσας από την Α΄ Δημοτικού, για τους μαθητές των εθνικών μειονοτήτων, είναι αντισυνταγματική και αντιπαιδαγωγική.

«Οι Αλβανοί της Μακεδονίας μιλούν τη μακεδονική γλώσσα σε πολύ μεγάλο ποσοστό και αυτό δεν έχει να κάνει με την υποχρεωτική διδασκαλία της γλώσσας αυτής. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί οι Μακεδόνες, που δεν έχουν μάθει λέξη στα αλβανικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα απ' όσες μιλιούνται στη χώρα», υπογράμμισε η Ερμίρα Μεχμέτι, εκπρόσωπος Τύπου του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, «DUI».
Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας της ΠΓΔΜ, Νίκολα Τοντόροφ, υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής.
«Η μακεδονική είναι η επίσημη γλώσσα όλης της επικράτειας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Τα μέλη των μικρότερων εθνικών κοινοτήτων έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα, αλλά αυτό δεν αποκλείει τη διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας από την πρώτη τάξη του δημοτικού», ανέφερε ο κ. Τοντόροφ.
Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ακατανόητες» τις προτροπές πολλών δημάρχων, σε περιοχές όπου ο αλβανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία, για αποχή από το μάθημα διδασκαλίας της σλαβομακεδονικής γλώσσας, στην Α΄Δημοτικού.


Καθημερινή


Τι λέτε γιαυτό;;;;;


Για αυτά δεν μιλάει κανείς ούτε οι παπάδες....

Με τις εβραικές συναγωγές θα ασχολούμαστε ή με τις δεκάδες καταστροφές και ιεροσυλίες Ορθοδόξων εκκλησιών; Ιερόσυλοι “έγδυσαν” στην κυριολεξία Ιερό Ναό στα Ζαγοροχώρια ...


Μπροστά σε μία άσχημη και δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν ο ιερέας και οι πιστοί του Ιερού Ναού της Παναγίας στο Κουκούλι Ιωαννίνων στα Ζαγοροχώρια. Σήμερα το πρωΐ, όταν άνοιξαν τον Ιερό Ναό για τη λειτουργία των Χριστουγέννων, διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν κλέψει περίπου 50 εικόνες από την εκκλησία, τα ιερά Ευαγγέλια, δισκοπότηρα, εξαπτέρυγα, καθώς και τμήματα από τα ιερά λείψανα των Αγίων Παντελεήμονος και Χαραλάμπους. Όλα τα αντικείμενα ήταν πολύ μεγάλης αξίας, ανεκτίμητα όμως από θρησκευτική άποψη.



Πριν από λίγο καιρό, και πάλι άγνωστοι είχαν καταφέρει και είχαν κλέψει τον ιδιαίτερα μεγάλης αξίας Επιτάφιο της εκκλησίας, και πάλι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα.


Τα πράσινα τρωκτικά...

Posted: 20 Jan 2010 12:20 PM PST

«Πράσινο» golden girl στην ΕΡΤΣκανδαλώδης κρίνεται η συμπεριφορά της βουλευτού Επικρατείας του ΠαΣοΚ Μάγιας Τσόκλη, η εκπομπή της οποίας κάνει σήμερα πρεμιέρα στην κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) όπως αναφέρει ο ΕΤ.
Κι αυτό διότι σε μία εποχή απίστευτης λιτότητας, σε μία εποχή που ζητείται από τον απλό Ελληνα πολίτη να περιορισθεί στα απολύτως απαραίτητα, η μία εκπομπή της βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος στοιχίζει 25.000 ευρώ!
Κι αυτό την ώρα που ο υπουργός Πολιτισμού διακηρύσσει ότι όλα τα «γαλάζια παιδιά» με τους παχυλούς μισθούς πηγαίνουν σπίτι τους. Η κ. Τσόκλη ως «πράσινο παιδί» μένει; Η εκπομπή της προβαλλόταν και επί Νέας Δημοκρατίας στη ΝΕΤ, έτσι δεν είναι; Επειδή είναι «πράσινη» συνεχίζει;
Γιατί δεν παραιτήθηκε η κυρία Τσόκλη; Βεβαίως, δεν είναι υποχρεωμένη. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Ομως κάποιοι δεν θα πρέπει να ξεχνούν το σάλο που είχε δημιουργηθεί με τη φράση «το νόμιμο και το ηθικό»…
Και ας μην δικαιολογηθεί ότι δεν είναι υπάλληλος της κρατικής τηλεόρασης, αλλά μίας εταιρίας παραγωγής που έχει αναλάβει να γυρίζει τις εκπομπές της. Γιατί αυτή η εταιρία ανήκει στο σύζυγό της κ. Χρήστο Πεχλιβανίδη, ο οποίος ταυτόχρονα εμφανίζεται και ως σκηνοθέτης της εκπομπής. Για να δικαιολογούνται αμοιβές περισσοτέρων, αλλά να μπαίνουν σε μία τσέπη…
Ολόκληρο θέμα δημιουργήθηκε  και με τους δημοσιογράφους Αρία Αγάτσα και Παντελή Ασπραδάκη, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που εξελέγησαν στις 4 Οκτωβρίου και παρά ταύτα μισθοδοτούνταν από την ΕΡΤ, όπως έγραψε την Κυριακή η «Real News».
Η υπόθεση έγινε θέμα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών  και ο εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναγκάστηκε να απαντήσει ότι «από τις 15 Ιανουαρίου (όταν …έσκασε δηλ. το θέμα)  και οι δύο ζήτησαν να διακοπεί η μισθοδοσία τους, να παγώσει δηλαδή η μισθοδοσία τους, όσο είναι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου».
Η βουλευτής Επικρατείας  όμως  στο απυρόβλητο;Η κ. Τσόκλη ως γνήσιο… πράσινο παιδί είχε κι άλλου είδους συνεργασία και σύμβαση και για άλλη εκπομπή με θέμα τους γάμους αλλοδαπών στην Ελλάδα
Τόσο….. σημαντικό θέμα που και γι’ αυτό από το κρατικό κορβανά της καταβάλλεται  άλλο εξίσου σημαντικό κονδύλι
politis-gr


Και εμείς συζητάμε μαζί τους.....


Σχεδίαζαν κατάρριψη τουρκικού αεροπλάνου!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις κάνει το σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας «Ταράφ». Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι το τουρκικό «Σχέδιο Βαριά», στην κατάρτιση του οποίου πήραν μέρος 162 αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκ των οποίων οι 29 ήταν ανώτατοι, στόχευε μεταξύ άλλων στην πρόκληση έντασης με την Ελλάδα μέχρι και την πτώση τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό.
Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, αποσκοπούσε ........ στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν και περιλάμβανε επί μέρους «σχέδιο πολεμικής αεροπορίας».
Αυτό φέρει τη σφραγίδα «άκρως απόρρητο» και την ημερομηνία «Φεβρουάριος 2003», ενώ το υπογράφει ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος, Ιμπραχίμ Φιρτίνα.
Υπό τον τίτλο «καθήκον», το σχέδιο αναφέρει τα εξής: «Με σκοπό την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο σύνολο της Τουρκίας και την επιτυχία των διοικήσεων του στρατιωτικού νόμου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα, θα προκαλέσει τους υποστηρικτές της ισλαμικής οπισθοδρόμησης και τη δραστηριότητά τους εναντίον των ενόπλων δυνάμεων».
«Κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης. Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και, εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο, από πιλότο του Ειδικού Σμήνους, το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό», συνεχίζει.
Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι «παράλληλα με την προβοκάτσια αυτή που θα εξελισσόταν στον αέρα, το σχέδιο στόχευε στην αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη και στη δημιουργία κλίματος επιστράτευσης σε όλη την περιοχή».
Πηγή


Οι δημόσιοι υπάλληλοι ......



Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Με ορεκτικό τη μονιμότητα, κύριο γεύμα την διαβεβαίωση «βρέξει χιονίσει η καραβάνα θα γεμίσει» και επιδόρπιο ένα καλό εφάπαξ (και, φυσικά, ότι προκύψει για μερικούς από …»μπαξίσια») υπάρχει κοινός θνητός στον πλανήτη που να μπορεί να αντισταθεί στο δέλεαρ της απόκτησης του επίζηλου τίτλου του… «δημόσιου υπάλληλου;»
 Σαφώς όχι!
Πώς να αντισταθεί, λοιπόν, και ο Έλληνας σε αυτόν τον πειρασμό, να αφήσει όλα......... αυτά για μια θέση στον ιδιωτικό τομέα όπου ορεκτικό, κύριο γεύμα και επιδόρπιο συνοψίζονται στη διαπίστωση «αφού σε ξεζουμίσουνε σαν στυμμένο λεμόνι μετά, χωρίς την διασφάλιση της μονιμότητας, θα σε πετάξουν στα…αζήτητα της ανεργίας σε μια ηλικία που κανείς δεν θα σε θέλει!...»
Είναι εύλογη η έντονη επιθυμία του ατόμου για «αποκατάσταση» σε μια θέση στο ελληνικό Δημόσιο (όπου μάλλον κανείς δεν γνωρίζει πόσοι απασχολούνται καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει καμιά 300,000, άλλες υπηρεσίες μιλούν για καμιά 800,000 περιλαμβάνοντας και απασχολούμενους σε Δήμους, Νομαρχίες και ΔΕΚΟ μαζί με «έκτακτους»). Και έτσι με την ΑΣΥΔΟΣΙΑ των Κομμάτων να φορτώνουν στις πλάτες ΟΛΟΥ του πληθυσμού αμέτρητους «κρατικοδίαιτους» αδιαφορώντας για το λογαριασμό που ΔΕΝ θα πληρώσουν αυτοί αλλά ΟΛΟΣ ο λαός μας έφτασε σε σημείο στο οποίο η εικόνα της σύγχρονης ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης να θυμίζει ΕΣΣΔ πριν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου…
Συνδυασμός, σχεδόν φονικός για τα Δημόσια-Οικονομικά αλλά ζωογόνος για τους απασχολούμενους στο Δημόσιο καθώς διασφαλίζει τη μονιμότητα έστω και εάν σήμερα η «καραβάνα» κατάντησε δακτυλήθρα.
Έτσι αιτιολογούνται και οι σχέσεις κράτους πολίτη στην πατρίδα μας που ήταν ανέκαθεν όχι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά ίσως θα πρέπει επί τέλους να τις δούμε και σαν εντυπωσιακά...ψυχοπαθολογικές. Τη στιγμή που οι Έλληνες κάθε νέας γενιάς εθίζονται στο να θεωρούν το κράτος σαν "καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και άσπλαχνο αφεντικό" ταυτόχρονα κοινωνικοποιούμε τις νεώτερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος σαν "τον καλό πατέρα, σίγουρο εργοδότη, παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την αλλαγή της κυβέρνησης για να αρμεχτεί από τα...δικά της παιδιά!"

Δεν είναι ΟΛΟΙ οι Δημόσιοι υπάλληλοι άχρηστοι, απρόσιτοι, εκμεταλλευτές, αλλά τους κατηγορούμε, τους «βρίζουμε», τους απειλούμε, θεωρώντας τους «παρασιτικά όντα» και καταχραστές της εξουσίας ή, τους πολύ κακούς, τους εκλιπαρούμε για εξυπηρέτηση και επιπρόσθετα υποστηρίζουμε τις «πενιχρές τους αμοιβές» με το περιβόητο….λάδωμα!
Έτσι κάποιοι από τους χαμηλόβαθμους Δημόσιους υπαλλήλους ή κάποιοι από εμάς τους χαρακτηριζόμενους ως Δημόσιους λειτουργούς και στελέχη υψηλών κλιμακίων στην ιεραρχική κλίμακα της Δημόσιας Διοίκησης, καθηγητές ΑΕ/ΤΕΙ, Δικαστές, Στρατηγούς, Ναυάρχους και Πτεράρχους κατέχοντες τις θέσεις εξουσίας θεωρούμε τους πολίτες υποτελείς, τους βλέπουμε ως παρακατιανούς ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ότι αυτοί είναι οι…εργοδότες μας!
Πριν μερικά χρόνια η Σουηδία αναίρεσε την μονιμότητα, ενώ σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι προσπάθειες για μείωση του αριθμού των Δημοσίων υπαλλήλων εντείνονται. Στην πατρίδα μας συζητήθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας Δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει αλλαγή στην συμπεριφορά τους απέναντι στους πολίτες και ακόμη…χρήση υπολογιστών για υπηρεσιακούς λόγους και όχι για πασιέντζες και παιχνίδια, απαγόρευση στο τσιμπολόγημα από…ταπεράκια, και στη χρήση κινητών, αποφυγή σύναψης στενών κοινωνικών σχέσεων με πρόσωπα των οποίων ουσιώδη συμφέροντα χειρίζονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ανιδιοτέλεια και αποφυγή επηρεασμού τους από κομματικές πεποιθήσεις!...
Ολοκληρώθηκαν οι ΠΡΩΤΕΣ 100 ΗΜΕΡΕΣ της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, λησμονήθηκε η «θυσία» του Υφυπουργού κ Ντίνου Ρόβλια για τα… «ρουσφέτια» και εύχομαι να με διαβάσουν οι Κυβερνητικοί Υπουργοί και βουλευτές για να μην ξαφνιαστούν όταν πολλοί ψηφοφόροι τους, καθώς «σφίγγουν τα οικονομικά μας», θα ζητήσουν ΕΠΙΜΟΝΩΣ πλέον την εγκατάσταση των ίδιων ή των παιδιών τους σε μια θέση στο…Δημόσιο!

Στο μεταξύ,

οι ΑΓΟΡΕΣ απαιτούν ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του 14ου μισθού!..
Κάποιοι Έλληνες απαιτούν απάντηση στην ερώτηση:
Πότε κάποιοι «Δημόσιοι Υπάλληλοι» σε ΕΡΤ, ΝΕΤ, ΕΤ-3, ΔΕΚΟ θα σταματήσουν να
εισπράττουν αμοιβές εκατομμυρίων;


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More