10.3.10

Κάποια μέρα θα πληρώσουν για όλα !!!

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η 25η Μαρτίου

Οι πρεσβείες μας, οι Ομογενείς μας και ο ελληνόκτητος εμπορικός μας στόλος που φέρει στα πέρατα της γης την ελληνική σημαία είναι οι κυριότεροι παράγοντες διεθνούς προβολής της πατρίδας μας. Προβάλλουν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τα εθνικά συμφέροντα και τις δυνατότητες του συγχρόνου Ελληνισμού, ο οποίος πολλά μπορεί να επιτύχει παρά το κακό οικονομικό και ψυχολογικό κλίμα των ημερών. Προκαλεί, λοιπόν, δυσάρεστη έκπληξη η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να μην εορτασθεί η 25η Μαρτίου με επίσημες δεξιώσεις από τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό δήθεν για λόγους περικοπής εξόδων. Η ίδια εγκύκλιος που δημοσιεύθηκε στον τύπο καταδεικνύει ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται για περιστολή δαπανών αφού τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για άλλες εκδηλώσεις. Και διερωτώμαι: Υπάρχουν σημαντικότερες εκδηλώσεις από τον εορτασμό της εθνικής ανεξαρτησίας και της επανόδου των Ελλήνων στον χώρο των ελευθέρων λαών;
Πόσο θα ταπεινωθούν οι Έλληνες Ομογενείς ανά την Υφήλιο όταν μάθουν ότι φέτος η επίσημη εκπροσώπηση της πατρίδας τους δεν θα τους δώσει την ευκαιρία να αισθανθούν εθνικά υπερήφανοι και μάλιστα όταν βλέπουν την Τουρκία και τα Σκόπια να διοργανώνουν πανηγυρικές δεξιώσεις και τελετές;
Με ποια κριτήρια το ΥΠ. ΕΞ. κρίνει ότι δεν πρέπει φέτος να δοθεί στους Έλληνες διπλωμάτες να προβούν σε μία στοιχειώδη κίνηση εθνικής αξιοπρεπείας, στην οποία προβαίνουν όλες οι χώρες του κόσμου;  Η υποβάθμιση των εθνικών επετείων αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τη μνήμη όλων των προγόνων μας που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία μας. Και το δυσάρεστο είναι ότι παράλληλα προς αυτή την ενέργεια του ΥΠ.ΕΞ έχουμε και την ομάδα των εθνομηδενιστών διανοουμένων που επιχειρούν να μειώσουν τη σημασία της 25ης Μαρτίου και γενικά της Ελληνικής Επαναστάσεως.
Ουδείς αμφισβητεί ότι τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται σε προβληματική κατάσταση. Όμως η κατάργηση του εορτασμού στις Πρεσβείες μας δημιουργεί την ανησυχία μήπως υπό το πρόσχημα της κρίσης οδηγηθούμε σε σοβαρότερες και οδυνηρές εθνικές υποχωρήσεις. Προσωπικά βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα τη σχετική συλλογή υπογραφών από την ιστοσελίδα www. antibaro.gr και προτείνω όλοι να συμμετάσχουμε.


Η Νέα τάξη πραγμάτων δεν κάνει πίσω !!

Ελλάδα 2035μ.Χ. - Η αποδόμηση του Ελληνικού εκπληρώθηκε επιτυχώς!

Ο σταδιακός αφελληνισμός της Πατρίδας μας, έργο της Νέας Τάξης, θα οδηγήσει στην "Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας" το 2035. Η Θράκη και η Κρήτη θα είναι αυτόνομες, ενώ το κεντρικό Αιγαίο θα βρίσκεται σε καθεστώς συγκυριαρχίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, όπου πολυεθνικές θα ελέγχουν την εξόρυξη των υδρογονανθράκων και των πολύτιμων ορυκτών μετάλλων της περιοχής. Οι Έλληνες θα είναι μειονότητα και θα υπάρχουν 2-3 επίσημες γλώσσες (αλβανική, τουρκική και ένα εκσυγχρονισμένο νεοελληνικό ιδίωμα με λατινική γραφή). Μια ουδέτερη σημαία (χωρίς το Σταυρό) δε θα θίγει τους αλλοεθνείς αλλά και τους αλλόθρησκους "Έλληνες" πολίτες. Τζαμιά, συναγωγές, βουδιστικοί ναοί και στοές θα ξεφυτρώνουν σε όλη την επικράτεια, με την Ορθοδοξία υπό διωγμό. Οι πόλεις θα έχουν μετατραπεί σε πολυπολιτισμικά γκέτο, όπου η βία, τα ναρκωτικά, οι πόλεμοι συμμοριών θα ξεπερνούν σε ένταση ακόμα και αυτές των ΗΠΑ. Οι Έλληνες της υψηλής κοινωνίας θα ζουν σε θύλακες, προστατευόμενους από πανίσχυρες εταιρίες security με εκατοντάδες πάνοπλους και καλοπληρωμένους σεκιουριτάδες να φρουρούν τους τεχνητούς παραδείσους των ελίτ. Οι υπόλοιποι Έλληνες θα ζουν σε μια εχθρική χώρα περιμένοντας τη διεφθαρμένη, κακοεξοπλισμένη και κακοπληρωμένη ΕΛ.ΑΣ να τους προστατεύει. Θα υπάρχουν βέβαια αλβανοί, πακιστανοί και αράπηδες αστυνομικοί προκειμένου να εξιχνιάζονται τα εγκλήματα στα αντίστοιχα γκέτο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι ένας επαγγελματικός στρατός, υπό τις διαταγές της Συμμαχίας, ένα συνονθύλευμα από διάφορους "ελληνοποιημένους" αλλοδαπούς, που στο στρατό θα βρίσκουν διέξοδο από την εξαθλίωση και τη βία των γκέτο.
Όλες οι πολιτικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από γραφειοκράτες των Βρυξελλών, όπου και η έδρα της Υπερκυβέρνησης. Οι οικονομικές συναλλαγές θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων ενώ σταδιακά θα αρχίσει και η εμφύτευση μικροτσίπ σε όλους τους πολίτες για "ιατρικούς λόγους".
Η μόλυνση του περιβάλλοντος και η καταστροφή της φύσης θα είναι τόσο εκτεταμένη που θα υπάρχουν καθημερινά χιλιάδες θάνατοι από καρκίνο και άγνωστους ιούς, η δε βασική τροφή θα είναι μεταλλαγμένα προϊόντα παραγωγής κάποιας τριτοκοσμικής χώρας.
Στο σχολείο τα παιδιά θα μαθαίνουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σλάβος και σφαγέας των λαών, ενώ οτι το 1821 έγινε ταξική επανάσταση, δηλαδή οι Κολοκοτρώνης, Κανάρης, Καραϊσκάκης ήταν κάτι σαν το Τσε Γκεβάρα με φουστανέλα! Ως νέοι "εθνικοί ήρωες" θα τιμούνται οι Βελουχιώτης, Μπελογιάννης και Παναγούλης, με νέες εθνικές επετείους την "Ημέρα Βαλκανικής Φιλίας" και την "Επέτειο για το Ολοκαύτωμα". Τα έργα των Παλαμά, Καρυωτάκη, Δέλτα, Παπαδιαμάντη θα είναι απαγορευμένα ενώ οποιεσδήποτε αναφορές σε Έθνος, Ιστορία, Ορθοδοξία θα διώκονται ποινικά ως "αδικήματα για υποκίνηση φυλετικού μίσους".
Οποιεσδήποτε απελπισμένες προσπάθειες Ελλήνων για αντίσταση θα είναι καταδικασμένες να σβήσουν πριν γεννηθούν, αφού ο "Μεγάλος Αδελφός" θα παρακολουθεί τα πάντα, ενώ όποιες κατορθώσουν να εκδηλωθούν θα καταπνίγονται αμέσως στο αίμα.
Αυτή θα είναι (εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου) η τραγική καθημερινότητα που θα βιώνει όποιος άτυχος ζει μετά από 30 χρόνια.

3fialtis


Είδηση από το παρελθόν !!!!

Στενός κλοιός από τη ΜΙ-5 στη νεολαία του Γ΄ Ράιχ



Σύμφωνα με τα βρετανικά αρχεία



The Guardian


Οι ποδηλατικές εξορμήσεις της χιτλερικής νεολαίας και οι προσπάθειες των Ναζί να συσφίγξουν τις σχέσεις τους με το σώμα των Βρετανών προσκόπων πανικόβαλλαν την προπολεμική Βρετανία, όπως αποκαλύπτουν τα αρχεία της ΜΙ-5, της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν κατά βήμα τους Γερμανούς μαθητές στις ποδηλατικές εκδρομές τους στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Ωστόσο, μια συνάντηση ανάμεσα στον αρχηγό του προσκοπικού κινήματος Λόρδο Μπάντεν Πάουελ και τον Γιόαχιμ φον Ρίμπεντροπ, το Γερμανό πρέσβη στο Λονδίνο προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στη βρετανική κυβέρνηση. Οι αρχές φοβούνταν ότι οι νεαροί ποδηλάτες πραγματοποιούσαν αναγνωριστικές αποστολές. Η υποψία αυτή γεννήθηκε το 1937. Πολλές από τις επιστολές με τις οποίες ζητείται να παρακολούθουνται οι Γερμανοί ποδηλάτες δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από τα Βρετανικά Εθνικά Αρχεία. Οι περισσότερες φέρουν την υπογραφή του τότε γενικού διευθυντή της ΜΙ-5 σερ Βέρνον Κελ.


Θαυμάστε τα έργα των λαθρομεταναστών !!!!

Θρησκευτική βία με 500 νεκρούς




Κτηνωδία στη Νιγηρία με επίθεση μουσουλμάνων κατά χριστιανών στο χωριό Ντόγκο Ναχάβα

A.P., Reuters, AFP


ΤΖΟΣ. Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στη Νιγηρία, στον απόηχο των αιματηρών θρησκευτικών ταραχών της Κυριακής. Τη στιγμή που έρχονται στο φως συγκλονιστικές μαρτυρίες από την κτηνωδία μουσουλμάνων κτηνοτρόφων σε βάρος των χριστιανών χωρικών του χωριού Ντόγκο Ναχάβα και οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους πεντακόσιους, ο νιγηριανός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο γενίκευσης των συγκρούσεων στο κρατίδιο του Πλατό.

Η συγκεκριμένη περιοχή μετατρέπεται συχνά σε πεδίο βίαιων θρησκευτικών αντιπαραθέσεων, καθώς ο χριστιανικός της πληθυσμός αντιδρά στη μαζική εισροή μουσουλμάνων μεταναστών από τα βόρεια κρατίδια της χώρας. Εκτιμάται δε ότι η χθεσινή κτηνωδία οργανώθηκε στο πλαίσιο αντιποίνων για τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων εποίκων τον Ιανουάριο.
Αιφνιδιάζοντας τους ανυποψίαστους κατοίκους του Ντόγκο Ναχάβα, οι μουσουλμάνοι κτηνοτρόφοι της φυλής Φουλάνι εφόρμησαν στο χωριό από τους γύρω λόφους τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι επιτιθέμενοι, αφού πρώτα πυρπολούσαν τις καλύβες των χωρικών, στη συνέχεια έσφαζαν όσους προσπαθούσαν να διαφύγουν με τις μαχαίρες τους.

Ο τοπικός Τύπος, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «τρίωρο όργιο βίας», με τους «αφηνιασμένους» μουσουλμάνους να προπηλακίζουν μέχρι θανάτου γυναικόπαιδα, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί σε παγίδες για άγρια θηράματα και δίχτυα ψαρέματος που οι διώκτες τους είχαν τοποθετήσει στις θαμνώδεις εκτάσεις γύρω από το χωριό αρκετές ώρες πριν από την επίθεση.

Μία από τις χριστιανικές εφημερίδες του Πλατό, μάλιστα, ανέφερε ότι οι κάτοικοι των μουσουλμανικών χωριών της περιοχής είχαν ειδοποιηθεί αρκετές ώρες πριν από την επίθεση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι Φουλάνι φώναζαν «Αλλάχ ακχμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) καθώς πυρπολούσαν τις καλύβες των θυμάτων τους.

Το σχεδίαζαν καιρό;

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις της Νιγηρίας, πάντως, απηύθυναν χθες εκκλήσεις για την αποφυγή υπερβολών όσον αφορά τόσο τον αριθμό των θυμάτων όσο και τις λεπτομέρειες της σφαγής. «Πιστεύω ότι οι Φουλάνι σχεδίαζαν από καιρό να εκδικηθούν για τις επιθέσεις των χριστιανών στην πόλη Τζος στις αρχές του Ιανουαρίου, όταν περισσότεροι από τριακόσιοι πενήντα μουσουλμάνοι είχαν σκοτωθεί», υποστήριξε ο ακτιβιστής Σεχού Σάνι. Αλλες πηγές, ωστόσο, τόνιζαν ότι τα πραγματικά αίτια του μακελειού βρίσκονται σε μια τοπική διένεξη μεταξύ των κτηνοτρόφων της φυλής των Φουλάνι και των χωρικών της φυλής των Μπερόμ με αφορμή την κλοπή αγελάδων.

Υπό τον φόβο γενίκευσης των ταραχών, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, έθεσε τις δυνάμεις ασφαλείας στο Πλατό και στα γύρω κρατίδια σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής. Παράλληλα σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν την οργή του χριστιανικού πληθυσμού, οι ηγέτες του οποίου υποστηρίζουν ότι ο στρατός δεν έδειξε διάθεση να προστατέψει τα θύματα, οι Αρχές της χώρας έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι περισσότερα από εκατό άτομα έχουν συλληφθεί ως ύποπτα για συμμετοχή στη σφαγή.

Το μακελειό στο Ντόγκo Ναχάβα καταδίκασε σε έντονο ύφος και το Βατικανό.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr


Αιφνιδιάζοντας τους ανυποψίαστους κατοίκους του Ντόγκο Ναχάβα, οι μουσουλμάνοι κτηνοτρόφοι της φυλής Φουλάνι εφόρμησαν στο χωριό από τους γύρω λόφους τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι επιτιθέμενοι, αφού πρώτα πυρπολούσαν τις καλύβες των χωρικών, στη συνέχεια έσφαζαν όσους προσπαθούσαν να διαφύγουν με τις μαχαίρες τους.

Ο τοπικός Τύπος, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «τρίωρο όργιο βίας», με τους «αφηνιασμένους» μουσουλμάνους να προπηλακίζουν μέχρι θανάτου γυναικόπαιδα, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί σε παγίδες για άγρια θηράματα και δίχτυα ψαρέματος που οι διώκτες τους είχαν τοποθετήσει στις θαμνώδεις εκτάσεις γύρω από το χωριό αρκετές ώρες πριν από την επίθεση.

Μία από τις χριστιανικές εφημερίδες του Πλατό, μάλιστα, ανέφερε ότι οι κάτοικοι των μουσουλμανικών χωριών της περιοχής είχαν ειδοποιηθεί αρκετές ώρες πριν από την επίθεση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι Φουλάνι φώναζαν «Αλλάχ ακχμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) καθώς πυρπολούσαν τις καλύβες των θυμάτων τους.

Το σχεδίαζαν καιρό;


Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις της Νιγηρίας, πάντως, απηύθυναν χθες εκκλήσεις για την αποφυγή υπερβολών όσον αφορά τόσο τον αριθμό των θυμάτων όσο και τις λεπτομέρειες της σφαγής. «Πιστεύω ότι οι Φουλάνι σχεδίαζαν από καιρό να εκδικηθούν για τις επιθέσεις των χριστιανών στην πόλη Τζος στις αρχές του Ιανουαρίου, όταν περισσότεροι από τριακόσιοι πενήντα μουσουλμάνοι είχαν σκοτωθεί», υποστήριξε ο ακτιβιστής Σεχού Σάνι. Αλλες πηγές, ωστόσο, τόνιζαν ότι τα πραγματικά αίτια του μακελειού βρίσκονται σε μια τοπική διένεξη μεταξύ των κτηνοτρόφων της φυλής των Φουλάνι και των χωρικών της φυλής των Μπερόμ με αφορμή την κλοπή αγελάδων.

Υπό τον φόβο γενίκευσης των ταραχών, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, έθεσε τις δυνάμεις ασφαλείας στο Πλατό και στα γύρω κρατίδια σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής. Παράλληλα σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν την οργή του χριστιανικού πληθυσμού, οι ηγέτες του οποίου υποστηρίζουν ότι ο στρατός δεν έδειξε διάθεση να προστατέψει τα θύματα, οι Αρχές της χώρας έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι περισσότερα από εκατό άτομα έχουν συλληφθεί ως ύποπτα για συμμετοχή στη σφαγή.

Το μακελειό στο Ντόγκo Ναχάβα καταδίκασε σε έντονο ύφος και το Βατικανό.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr


Συμβαίνουν και σε σας κα Μέρκελ !!!!

Γερμανία: Προεκλογικά εν μέσω σκανδάλων


Της Judy Dempsey
The New York Times


Λίγες εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία, τα σκάνδαλα για τις μεθόδους χρηματοδότησης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος απειλούν το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ, θέτοντας σε κίνδυνο την πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού στην Άνω Βουλή. Αν η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία αυτή, θα αντιμετωπίσει σοβαρά εμπόδια στο νομοθετικό της έργο.

Τα σκάνδαλα, που αφορούν τους πρωθυπουργούς της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και της Σαξονίας προκαλούν φθορά στη Άγκελα Μέρκελ, που ανέλαβε την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών το 2000, υποσχόμενη να γυρίσει σελίδα μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς και παράνομης συλλογής πόρων από τον τότε καγκελάριο Χέλμουτ Κολ.

Αν το κόμμα δεν μπορέσει να ξεπεράσει αυτά τα σκάνδαλα, τότε κινδυνεύει να ηττηθεί στις εκλογές του πολυπληθέστερου γερμανικού κρατιδίου, της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, που θα γίνουν στις 9 Μαΐου.


Ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών - Ελεύθερων Δημοκρατών της κ. Μέρκελ υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν έδαφος. Το πιο πρόσφατο σκάνδαλο αφορά στελέχη του κόμματος στο κρατίδιο της Σαξονίας, που προσέφεραν ραντεβού με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου, Στανισλάβ Τίλιτς, αντί αμοιβής που κυμαινόταν από 500 ως 8.000 ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος στη Σαξονία, Μίχαελ Κρέτσμερ, επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα. «Πουλάμε εισιτήρια για εκδηλώσεις, δεν πουλάμε τον πρωθυπουργό» είπε. Ο Κρέτσμερ υποστήριξε ότι τέτοιου είδους διακανονισμοί είναι απαραίτητοι για να χρηματοδοτηθούν οι κομματικές εκδηλώσεις. Όμως, η κοινή γνώμη δυσανασχετεί, θεωρώντας ότι οι τοπικοί πολιτικοί πρέπει να είναι προσβάσιμοι χωρίς πληρωμή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις μία εβδομάδα αφότου κορυφαίοι κομματικοί αξιωματούχοι στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία παραδέχθηκαν τις αμφιλεγόμενες πρακτικές συλλογής πόρων για την επανεκλογή του πρωθυπουργού Γιούργκεν Ρίτγκερς.

Προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την προεκλογική εκστρατεία, αξιωματούχοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος προσέγγισαν τους εκπροσώπους πολλών εταιρειών και τους πρότειναν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Ρίτγκερς, αντί 6.000 ευρώ.

Μετά την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης, ο γραμματέας του κόμματος στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, Χένρικ Βιστ, υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Ο ίδιος ο Ρίτγκερς δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα σχετικά με το θέμα. Τα σκάνδαλα αποκαλύπτουν την όλο και επισφαλέστερη οικονομική κατάσταση των Χριστιανοδημοκρατών αλλά και των Σοσιαλδημοκρατών, που τα τελευταία χρόνια χάνουν μέλη προς όφελος μικρότερων κομμάτων όπως οι Πράσινοι και το Κόμμα της Αριστεράς.

Τα μέλη των Χριστιανοδημοκρατών έχουν συρρικνωθεί στα 500.000, από 790.000 που ήταν το 1990. Τα μέλη των Σοσιαλδημοκρατών είναι λιγότερα από 550.000, από ένα εκατομμύριο και πλέον που ήταν τη δεκαετία του 1970.

Τα σκάνδαλα αυτά ωχριούν μπροστά σε εκείνα που συγκλόνισαν τους χριστιανοδημοκράτες στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν ο Χέλμουτ Κολ είχε παραδεχθεί ότι δέχθηκε κρυφές χρηματοδοτήσεις ύψους 2 εκατ. μάρκων. Τα χρήματα είχε καταθέσει σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Βάλτερ Λάιζλερ Κιπ.

Το σκάνδαλο είχε καταβαραθρώσει τη δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών και τις μετοχές του Κολ. Αυτό επέτρεψε στη Μέρκελ να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος το 1999, έναν χρόνο μετά την ήττα των Χριστιανοδημοκρατών από τον συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων του Σρέντερ. Η Μέρκελ εξελέγη στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών το 2000.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More