20.12.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

20 Δεκεμβρίου.




  • Γεγονότα.
1522: Μετά από πεντάμηνη πολιορκία, o Οθωμανός σουλτάνος Σουλεϊμάν o Μεγαλοπρεπής καταλαμβάνει τη Ρόδο.
1821: Αρχίζει κοντά στην Επίδαυρο η πρώτη Εθνική Συνέλευση που θα αποφασίσει για το πολίτευμα της Ελλάδας.
1881: Εκλογές στην Ελλάδα, με καθαρή νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη.
1963: Διακοινοτικές ταραχές στην Κύπρο, με αφορμή τον τυχαίο θάνατο μιας τουρκοκύπριας.
1967: Ο Ίαν Άντερσον και ο Γκλεν Κόρνικ σχηματίζουν το ροκ γκρουπ των «Jethro Tull».
  • Γεννήσεις
1802: Δημήτριος Βούλγαρης, πολιτικός από την Ύδρα που διατέλεσε και πρωθυπουργός. Γνωστός και με το προσωνύμιο «Τζουμπές», θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος της φαυλότητας στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. [θαν. 29/12/1877]
1915: Αζίζ Νεσίν, τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας. («Ο Καφές και η Δημοκρατία») [θαν. 6/7/1995]

  • Θάνατοι
1806: Ζώης Καπλάνης, εθνικός ευεργέτης και ιδρυτής της ομώνυμης σχολής των Ιωαννίνων. [γεν. 1736]
1968: Τζον Στάινμπεκ, αμερικανός συγγραφέας. Τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1962 («Τα Σταφύλια της Οργής») [γεν. 27/2/1968]
1981: Δημήτρης Ροντήρης, διακεκριμένος σκηνοθέτης του Θεάτρου. [γεν. 1899]


Τα καθημερινά μας νέα...

Ανέστειλαν οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό την 24ωρη απεργία τους (2010-12-20) - Express.gr
 Οιεργαζόμενοι στον Προαστιακό σιδηρόδρομο αποφάσισαν να αναστείλουν τηνπρογραμματισμένη για αύριο 24ωρη απεργία τους. Αντί της κινητοποίησηςαυτής θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας από ..(46 σχετικα αρθρα) (2 σχολια)
Άρχισε η διαδικασία μετατάξεων εργαζομένων του ΟΣΕ (2010-12-20) - Pathfinder.gr
Άρχισε και τυπικά, η διαδικασία μετατάξεων για 2.751 υπαλλήλους του ΟΣΕ, οι οποίοι, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, αποτελούν πλεονάζον προσωπικό και θα πρέπει να μετ..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Καιρός Νεφώσεις και βροχές αύριο σε όλη την Ελλάδα (2010-12-20) - To Bima
Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας,  βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά , με ενισχυμένους νότιους ανέμους  στα πελάγη αναμένεται να επικρατήσουν αύριο  Τρίτη 21 Δεκεμβρίου..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σκότωσε την 90χρονη γυναίκα του γιατί τον απατούσε (2010-12-20) - Imerisia
Ένας 94χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 90χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο. Το έγκλημα έγινε προχθες αργά το βράδυ και σύμφωνα με τους γείτονες είχε προηγηθεί καυγάς..(6 σχετικα αρθρα) (3 σχολια)

Θέσεις ειδικών γραμματέων από το υπουργείο Παιδείας (2010-12-20) - Kathimerini
Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Ειδικού Γραμματέα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης την οποία κατείχε η Θάλεια Δραγώνα, απηύθυνε σήμε..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι (2010-12-20) - City Press
Σε προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα εντός της Κ.Ο., αλλά και γενικότερα εντός του ΠΑΣΟΚ, αποδύθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Γ. Παπανδρέου, λίγες ημέρες μετά την αποπομπή από την Κ.Ο.. (0 σχολια)
Υψηλοί τόνοι για τον προϋπολογισμό (2010-12-20) - City Press
Με ένθεν κακείθεν «πυρά» άρχισε το περασμένο Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011. Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις θέσεις της για την οικονομική πολιτι.. (0 σχολια)
Α. Διαμαντοπούλου: "Ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση της χώρας" (2010-12-20) - Express.gr
 Δεκανίκι μιας εθνικής προσπάθειας που έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα μας μέχρι νασταθεί ξανά στα πόδια της, χαρακτήρισε το Μνημόνιο η υπουργός Παιδείας AνναΔιαμαντοπούλου κατά τη συζήτηση, στην Ολομ.. (0 σχολια)
Δ. Ρέππας: "Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον" (2010-12-20) - Express.gr
 «Ο λόγος μας είναι λόγος ευθύνης και η πράξη μας χρήσιμη. Μπορεί να γεννά καιδυσαρέσκειες, αλλά ωφελούν τον κοινό σκοπό», τόνισε ο υπουργός Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας μιλώντα.. (0 σχολια)
Φονική έκρηξη στο Μεξικό (2010-12-20) - Kalimera.gr
Τραγωδία έλαβε χώρα στην πόλη Πουέμπλα του κεντρικού Μεξικού, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό πετρελαίου της εταιρείας Pemex. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, 27 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Παραλύει η Ευρώπη από την κακοκαιρία (2010-12-20) - Τα Νέα
Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η βόρεια Ευρώπη, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις και τις συγκοινωνίες. Χιλιάδες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σημ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σιδηροδρομικό ατύχημα στην κεντρική Τσεχία (2010-12-20) - Pathfinder.gr
Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με ατμομηχανή στην Τσεχία, όπως έγινε γνωστό από άνδρες της πυροσβεστικής.Το ατύχημα έγινε στον..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κορέα: Δύο ώρες κράτησαν τα γυμνάσια με αληθινά πυρά (2010-12-20) - Τα Νέα
Τα στρατιωτικά γυμνάσια με αληθινά πυρά που πραγματοποίησε η Νότια Κορέα στο νησί Γιονπγιόνγκ (στο νησί το οποίο τον Νοέμβριο είχε βομβαρδίσει η Βόρεια Κορέα) κράτησαν λιγότερο από δύο ώρες. Να σημει..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Κρ. Λαγκάρντ: «Διασώζοντας Ελλάδα και Ιρλανδία παραβιάσαμε τους κανόνες» (2010-12-20) - Imerisia
Κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση κρατικού χρέους ήταν η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της ότι ?δεν είναι στην ατ..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στρος-Καν: χρειάζεται συνολική λύση για την κρίση στην ΕΕ (2010-12-20) - Ta Nea
Το χρέος των κρατών-μελών της Ευρωζώνης δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματική προσέγγιση, τονίζει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, που συνιστά την προώθηση μία..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ανέκαμψε η βιομηχανία τον Οκτώβριο με αιχμή εξαγωγές και μεταποίηση (2010-12-20) - Eleutherotypia
Aύξηση 13,7% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Οκτώβριο φέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2009, έναντι μείωσ..(18 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΥΠΟΙΚ: Δεν δίδεται παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας (2010-12-20) - Pathfinder.gr
Καμία παράταση δεν θα δοθεί φέτος για τα τέλη κυκλοφορίας του2011, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Η εκτύπωση και η αποστολή όλων των ειδοποιητηρίων ολοκληρώθηκετην Πέμπτη 16 Δεκε..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Παρέλαβαν σκυλοπνίχτη (τι κάνει ο άνθρωπος για να είναι υπουργός) ...

Απίστευτο ΣΚΑΝΔΑΛΟ: «Υπό διάλυση» έφτασε ο «Παπανικολής» – “ Ξεφλούδισε” και έχασε το σόναρ του!

Μείζονες αβαρίες σε σημείο που να δημιουργεί ευρύτερο προβληματισμό παρουσίασε το S 120«Παπανικολής» κατά το ταξίδι του από το Κίελο μέχρι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου κατέπλευσε τελικά εχθές το βράδυ και εκτός προγράμματος προκειμένου να επισκευαστούν τα προβλήματα που είχε παρουσιάσει. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΝ το υποβρύχιο κατά τον πλου του προς την Ελλάδα … κυριολεκτικά «ξεφλούδισε» και όχι μόνο «ξεφλούδισε» αλλά έχασε κάπου στον Ατλαντικό ή στη Μεσόγειο και το αντιναρκικό του σόναρ!
Αυτά τα πρωτοφανή συνέβησαν μέσα σε....
ένα πλου ολίγων ημερών και τα οποία βέβαια έχουν καταστήσει μη επιχειρησιακό το υποβρύχιο. Τι σημαίνει όμως «ξεφλούδισε»; Αποκολλήθηκε το “ δέρμα” του υποβρυχίου, το προστατευτικό στρώμα το οποίο καλύπτει τη μεταλλική περιοχή που βρίσκεται από τη μέση και πάνω του υποβρυχίου (είναι η ορατή περιοχή όταν το σκάφος πλέει στην επιφάνεια).
Το GRP είναι μεγάλα πλαστικά τμήματα-πλάκες αναμεμιγμένα με γυαλί και διάφορα συνθετικά κράματα τα οποία προστατευτούν τον χάλυβα του υποβρυχίου στο συγκεκριμένο τμήμα. Έτσι και κατά τη διάρκεια του πλου ξεκόλλησαν οι βίδες από διάφορα τμήματα του υποβρυχίου με αποτέλεσμα οι πλάκες να αποκολληθούν και το υποβρύχιο να παρουσιάσει την εικόνα «μαδημένου κοτόπουλου» όταν έφτασε στα ελληνικά νερά. Τότε πήρε αμέσως εντολή από το ΓΕΝ να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) όπου κανιβαλίστηκε το S121 «Πιπίνος» από το οποίο αφαίρεσαν τις GRP πλάκες για να τις  τοποθετήσουν στον «Παπανικολή».
Οι εργασίες αποκατάστασης στο υποβρύχιο ξεκίνησαν από εχθές το βράδυ και μέχρι και αυτή τη στιγμή συνεχίζονται προκειμένου το S 120 να είναι έτοιμο αύριο για την επίσημη τελετή παράδοσης.
Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό:
Στην πορεία ξεκόλλησε και χάθηκε στα βάθη του ωκεανού και ο εξωτερικός αισθητήρας του αντιναρκικού σόναρ! Οι παραπάνω αβαρίες φυσικά καθιστούν μη επιχειρησιακό το σκάφος και δημιουργούν πλέον εύλογα ερωτήματα ως προς την αξία μιας επένδυσης ύψους 500.000 ευρώ για ένα οπλικό σύστημα το οποίο επιπλέον παραδίδεται και με 4 ½ χρόνια καθυστέρηση λόγω άλλων ακόμη σημαντικότερων τεχνικών προβλημάτων που είχε παρουσιάσει.
Το γεγονός ότι 36 ώρες πριν την τελετή παράδοσης το υποβρύχιο δίνει εικόνα αποσυναρμολογούμενου playmobil μόνο αλγεινή εντύπωση μπορεί να προκαλέσει στους έλληνες φορολογουμένους πολίτες
πηγή


Και οι Έλληνες πληρώνουν και πεινάνε!

Είτε νύχτα φύγουν, είτε ημέρα το ξύλο δεν θα το γλυτώσουν, οι σοσιαληστές.
Αγαπηνός.


Και οι Έλληνες νεροπίστολα...

Πέντε όπλα σε κάθε Τούρκο πολίτη

Πέντε όπλα θα έχει δικαίωμα να έχει στην κατοχή του κάθε Τούρκος πολίτης άνω των 18, από τα οποία τα δύο θα έχει δικαίωμα να τα φέρει επάνω του. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο που από τον περασμένο Αύγουστο εξετάζει η υποεπιτροπή όπλων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουρριέτ οι βουλευτές που μετέχουν σε αυτήν δέχθηκαν πολλές «πιέσεις» από τους εμπόρους όπλων και έκαναν σημαντικές τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο.

Με τον τρόπο αυτό αυξήθηκε ο αριθμός όπλων που μπορεί να έχει κάποιος στην κατοχή του, ενώ καταργείται η ιατρική γνωμάτευση για την λήψη της άδειας. Δηλαδή ακόμα και ψυχοπαθείς θα μπορούν ελεύθερα να αγοράζουν όπλα.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος «Ουμούτ» κ. Ναζιρέ Ντεντεμάν που αγωνίζεται για την κατάργηση της ατομικής οπλοφορίας υποστηρίζει ότι αν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα έχει τραγικές συνέπειες για τους πολίτες. Ήδη βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της 4000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πυροβολισμούς ετησίως και άλλοι 700 τραυματίζονται.

Εμείς φυσικά θα πρέπει να ανησυχούμε ακόμα πιο πολύ αν αναλογιστούμε την πληθυσμιακή έκρηξη των γειτόνων μας. Εάν κάθε νοικοκύρης έχει πέντε όπλα στην κατοχή του , σίγουρα η χώρα δεν χρειάζεται στρατιώτες…


Η Θράκη βαδίζει στον δρόμο της Κύπρου!

Η Θράκη μία νέα Κύπρος


Οι συνεχείς εξελίξεις στην γεωπολιτική σκακιέρα των Βαλκανίων, οι μυστικές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου με την Άγκυρα, οι δηλώσεις των τουρκοφρόνων της Θράκης περί προσδοκιών «αναγνώρισης» και «απόκτησης δημοκρατικών ελευθεριών» διαγράφουν ένα ιδιόμορφο και άκρως επικίνδυνο ψηφιδωτό για τα επερχόμενα στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην Θράκη.
Μιλώντας πρόσφατα με έναν Κύπριο που έζησε τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αλλά και όλα όσα προηγήθηκαν της εισβολής αυτής, διαπίστωσα πως η «συνταγή» που ακολουθεί η Άγκυρα είναι σταθερή. Και γιατί να αλλάξει την πρακτική και τις μεθοδεύσεις της, άραγε, όταν είναι ιστορικά διαπιστωμένη η… επιτυχία;
«Όταν μπήκαν οι Τούρκοι στην Κύπρο, διαπιστώσαμε κάτι που ήδη γνωρίζαμε, αλλά κανείς δεν ήθελε να αναφέρει καν. Οι Τουρκοκύπριοι είχαν πολεμικά όπλα και οι Ελληνοκύπριοι κυνηγετικά τουφέκια!!! Όλοι μας το ξέραμε πως σχεδόν σε κάθε σπίτι Τουρκοκύπριου υπήρχαν τουλάχιστον 2 έως τέσσερα πολεμικά όπλα, αλλά ποτέ δεν τολμήσαμε να σκεφτούμε τι θα συμβεί εάν… γινόταν κάτι σοβαρό»…

Αυτά μου είπε ο Κύπριος φίλος και με έκανε να παγώσω. Πριν τρεις ημέρες υπήρξε σύλληψη στην Θράκη, ενός τούρκου πολίτη, ο οποίος κουβαλούσε στρατιωτικό πολεμικό εξοπλισμό. Το 1987 στον Πειραιά οι υπηρεσίες ασφάλειας απεκάλυψαν την είσοδο στρατιωτικών πολεμικών όπλων και υλικού, το οποίο είχε προορισμό την Θράκη. Τα σύνορα της χώρας, σήμερα, έχουν γίνει διάτρητα από τους λαθρομετανάστες (και ποιός ξέρει ποιούς άλλους)… Οι φωνές για «γροθιές», για «αγώνα», για «τουρκική Θράκη» (μέχρι σημαία της ανεξάρτητης Θράκης έχουν φτιάξει οι τουρκόφρονες της περιοχής, ενώ ήδη λειτουργεί η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης» έχοντας ορκίσει τα μέλη της ως «γκρίζα κυβέρνηση»), συνεχώς δυναμώνουν και επιτίθενται στην Ελλάδα μέσα από όλα τα διεθνή φόρα…
Η Θράκη βρίσκεται στον δρόμο της Κύπρου. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο τούρκος πρωθυπουργός ήταν σαφής πριν δύο (περίπου) χρόνια, όταν δήλωνε από την Κωνσταντινούπολη αναφερόμενος στους μουσουλμάνους της Θράκης «οι πολίτες μου»… παραβιάζοντας -μέσα από μία καθαρά εχθρική πολιτική ενέργεια- το υποτιθέμενο καλό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας… Και αυτή η δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού αποτέλεσε την επίσημη αρχή έμμεσης διεκδίκησης μέρος του Ελληνικού πληθυσμού της Θράκης και της μετατροπής του σε… τούρκους!
Κι ενώ γνωρίζουμε πως στην Θράκη υπάρχουν όπλα, γεγονός που δυναμιτίζει επικίνδυνα το άμεσο μέλλον της περιοχής, καλό θα ήταν να παρατηρήσουμε τι άλλο είναι αυτό που ίσως τοποθετεί σε κατάσταση συναγερμού την συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της χώρας μας. Και, δυστυχώς, η παρατήρηση καταλήγει στην βάση ελέγχου των μουσουλμάνων που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα. Και αυτή η βάση είναι η θρησκεία, το Ισλάμ. Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε τι ακριβώς είναι το Ισλάμ και εάν είναι μόνο θρησκεία. Δεν θα ασχοληθούμε ούτε με την χρήση του Ισλάμ, ως μέσου προσέγγισης και επηρεασμού των μουσουλμάνων της Θράκης (είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο θα κάνουμε εκτενή αναφορά στο κοντινό μέλλον), αλλά θα επικεντρωθούμε σε εκείνη τη μορφή του Ισλάμ που υπάρχει και που δρα κυρίως ως μέσο προστασίας και κάλυψης των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εντός της Ελληνικής Θράκης και ίσως και στην υπόλοιπη Ελληνική Επικράτεια…

Ιμάμηδες: οι πολιτικοί καθοδηγητές
Πάρα πολλές φορές υπήρξαν καταγγελίες από μουσουλμάνους της Θράκης πως η λειτουργία των ιμάμηδων (μουσουλμάνων ιερέων) έχει ξεφύγει πολύ. Πρόσφατα, στο τεύχος Οκτωβρίου της εφημερίδας Ζαγάλισα αναφέρεται περιστατικό κατά το οποίο ένας μουσουλμάνος διαμαρτυρήθηκε μέσα στο τζαμί επειδή ο ιμάμης έκανε πολιτική προπαγάνδα… Δεν ήταν όμως η πρώτη και δυστυχώς ούτε η τελευταία φορά που θρησκευτικοί εντεταλμένοι επιδίδονται στο «σπορ» της επέκτασης της τουρκικής προπαγάνδας και της εμπλοκής σε θέματα που δεν άπτονται της θρησκείας και των θρησκευτικών τους καθηκόντων… Αλλά, είπαμε πως το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία…
Ο παράξενος πλουτισμός (και μη ελεγχόμενος από τις οικονομικές υπηρεσίες της χώρας) πάρα πολλών ιμάμηδων της Θράκης δημιουργεί έντονα αρνητικά συναισθήματα ακόμη και στους μουσουλμάνους της Θράκης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Έλληνες μουσουλμάνοι που τολμούν να λένε πως «οι ιμάμηδες τα έχουν καλά με το τουρκικό προξενείο». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ύποπτου πλουτισμού αποτελεί ο ίδιος ο ψευτομουφτής Αμέτ Μέτε, ο οποίος ελάχιστη σχέση έχει με την θρησκεία, ενώ είναι πασιφανές πως ο ρόλος του είναι αποκλειστικά πολιτικός και εργάζεται με βασικό γνώμονα την τουρκική προπαγάνδα και τον τουρκικό επεκτατισμό στην Θράκη. Όμως, ακόμη και αυτός ο παράνομος (για αντιποίηση αρχής και όχι μόνο) λίαν προσφάτως έγινε επίσημα αποδεκτός από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο…, ενώ δεν δίστασε να συναντηθεί δημοσίως και με τον κύριο Ξυνίδη λίγες ώρες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου...
Οι ιμάμηδες, λοιπόν, είναι σαφές πως εργάζονται μέσα σε συγκεκριμένα μη θρησκευτικά πλαίσια, ανεμπόδιστοι, δημιουργώντας κλίμα θρησκευτικού φανατισμού, το οποίο πολύ εύκολα στη συνέχεια διαχειρίζεται ο τουρκικός προπαγανδιστικός μηχανισμός.
Για όσους, ίσως βιαστούν να εξάγουν συμπεράσματα, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε πως οι συγκεκριμένες πρακτικές – τακτικές, αποτελούν έργο και είναι αποτέλεσμα προσωπικών αποφάσεων των ιμάμηδων και δεν είναι πρόβλημα που δημιουργεί το Ισλάμ ως θρησκεία. Είναι πρόβλημα που πηγάζει από την τάση του Ισλάμ να «αποδίδει» κοσμικές εξουσίες στους εκπροσώπους του. Δηλαδή, είναι πρόβλημα προσωπικότητας των ιμάμηδων που επιζητούν μία «προκαταβολή» από τον μέλλοντα παράδεισο… Η Άγκυρα, σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται ιδιαιτέρως πρόθυμη να καταβάλει αυτή την προκαταβολή, ακόμη και σε μορφή μηνιαίου «επιδόματος» εφ’ όρου ζωής…, αρκεί ο ιμάμης να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις που επιζητά η Άγκυρα. Δηλαδή, να προπαγανδίζει υπέρ της Τουρκίας μέσω του… Κορανίου!!!

Τζαμιά: Χώροι εκτέλεσης προσευχών ή… κάτι άλλο;
Όμως, οι «διδαχές» του εκτουρκισμού γίνονται μέσα στα τζαμιά, τα οποία λειτουργούν ως γενικότερος πόλος έλξης των μουσουλμανικών κοινωνιών, αφού από τους μιναρέδες οι ιμάμηδες προσεύχονται και καλούν σε προσευχή και τους υπόλοιπους μουσουλμάνους, αλλά και μέσα στα τζαμιά, από το βήμα του θρησκευτικού λειτουργού, οι ιμάμηδες παρακινούν τους πιστούς Έλληνες μουσουλμάνους να αγκαλιάσουν την «μητέρα πατρίδα» που μεριμνά γι αυτούς και για τα δικαιώματά τους…! Βέβαια, ακολουθώντας την γραμμή της Άγκυρας (που βασίζεται σε τραγικά λάθη Ελληνικών πολιτικών επιλογών του παρελθόντος) οι ιμάμηδες ξεχνούν την σημερινή πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι «ψιλά γράμματα» μπροστά στον σκοπό της συνένωσης με την Τουρκία…
Επί χρόνια και κάτω από την ένοχη ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας (των Ελληνικών κυβερνήσεων και των αρμοδίων υπηρεσιών), στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης χτίζονται συνεχώς τζαμιά, με το αιτιολογικό της επιδιόρθωσης. Παραβιάζοντας τις άδειες που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και κάτω από την ανοχή των αστυνομικών υπηρεσιών και των τοπικών αρχών (νομαρχίες, δημαρχίες, βουλευτές), με συστηματικό τρόπο η Άγκυρα έχει διοχετεύσει τεράστια ποσά στην ανέγερση ΝΕΩΝ τζαμιών. (Βέβαια, δεν θα τολμήσω να κάνω οποιαδήποτε σύγκριση με την ανέγερση ορθόδοξων χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία, αφού εμείς (σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των ιμάμηδων) είμαστε εκείνοι που καταπατάμε τις θρησκευτικές ελευθερίες των μουσουλμάνων της Θράκης…!)
Αυτά τα νεοαναγειρόμενα τζαμιά, λοιπόν, που ξεφυτρώνουν συνεχώς, έχουν κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα τζαμιά του παρελθόντος. Όχι, δεν είναι το τεράστιο ύψος τους, ούτε η χλιδή (χαλιά κλπ) στους εσωτερικούς τους χώρους. Ούτε ότι απασχολούν (συνήθως) περισσότερους από έναν ιμάμηδες. Η ιδιαιτερότητα των σύγχρονων τζαμιών είναι πως ΟΛΑ έχουν υπόγειο μεγάλων διαστάσεων (συνήθως ίσων διαστάσεων με την συνολική επιφάνεια δόμησης που πάντα ξεπερνάει τα 300 τ.μ. εμβαδόν)… Κανονικό υπόγειο και όχι ημι-υπόγειο χώρο. Δηλαδή, χώρους που δεν υπάρχει οπτική πρόσβαση από έξω στο εσωτερικό τους.
Γιατί λοιπόν χτίζονται αυτά τα υπόγεια; Τι μπορούν να κρύβουν από «αδιάκριτα» μάτια; Μήπως αποθήκες οπλισμού; Μήπως αποθήκες τροφίμων; Ή μήπως λειτουργούν σαν χώροι καταφυγίου σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης; Τα τζαμιά, σαν κτίρια είναι αρκετά μεγάλα και οι μιναρέδες τους τα κάνουν ευδιάκριτα από μεγάλες αποστάσεις…
Δεν θα ρωτήσω εάν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο θα μπορούσε η πολιτεία να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει το ακριβές περιεχόμενο των χώρων αυτών. Θα ρωτήσω γιατί δεν το έχει πράξει μέχρι αυτή τη στιγμή… Και μάλιστα, όταν υπάρχει έντονη η φημολογία της ύπαρξης στρατιωτικού υλικού – οπλισμού σε χέρια τουρκοφρόνων, όπως με είχε διαβεβαιώσει πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, λέγοντάς μου χαρακτηριστικά: «αυτό είναι παλιά υπόθεση…»!
Έχοντας ακούσει όλα όσα ο Κύπριος φίλος μου εξιστόρησε για την «κινητικότητα», τις πρακτικές και τις τακτικές των τουρκοκυπρίων πριν την εισβολή στην Κύπρο, διαπιστώνω πως η Θράκη σήμερα βιώνει την συνταγή της Κύπρου, εμπλουτισμένη και με τους σχεδιασμούς των μουσουλμάνων στο Κόσοβο. Και αναρωτιέμαι: Ένας Έλληνας δεν μπορεί να βρεθεί, εκεί στα ψηλά πολιτικά αξιώματα, που να θέσει ένα οριστικό τέρμα στον υποβόσκοντα εφιάλτη; Ένας Έλληνας δεν μπορεί να βρεθεί που να στυλώσει το ανάστημά του απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και να φροντίσει να ξεβρωμίσει την Θράκη από πρακτοράκια και παράσιτα που απεργάζονται μία σύγκρουση στο τέλος της οποίας κανείς δεν θα είναι υπερήφανος;
Κύριοι πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες και λοιποί κρατικοί υπάλληλοι, πότε θα αναλάβετε την πραγματική σας ευθύνη, που είναι η ευημερία και η προστασία του ίδιου του κράτους και των πολιτών του; Αν δεν μπορείτε, τουλάχιστον παραμερίστε και αφήστε άλλους να αναλάβουν όλα εσείς δεν τολμάτε. Σας έχουμε δει να προσκυνάτε τους «πασάδες» της Τουρκίας, ακόμη μέσα και σε τζαμιά. Σας έχουμε δει να τρέχετε να φωτογραφηθείτε μαζί τους προκειμένου να εισπράξετε ψήφους, χωρίς να γνωρίζουμε τις «υποθήκες» των συμφωνιών σας. Όμως, δεν σας έχουμε δει να ζητάτε ποτέ συγνώμη για όλα εκείνα που δεν κάνατε, ή για όλα τα λάθη που κάνατε και που καταδικάζουν καθημερινά την Θράκη στην απομόνωση και μεθοδικά την οδηγούν στην εγκατάλειψη.
Με ειλικρινή διάθεση και χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν από τους ανεύθυνους ή τους υπεύθυνους (τοπικούς άρχοντες ή διακυβερνώντες των Αθηνών) θα ήθελα απλά να ρωτήσω: Γιατί;

Κωνσταντίνος


Θα γίνει η κρίσης έκρηξης...

Περιμένοντας την έκρηξη


Μια βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι αρκετή για να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς θα ακολουθήσει τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Η κοινωνία κάθεται πάνω σε μια βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Δεν είναι η κάθετη πτώση του τζίρου των καταστημάτων, που επιδεινώθηκε από τις καθημερινές απεργίες, αλλά η αίσθηση που είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα και αφορά την απουσία του κράτους.
Η ψυχολογία του πολίτη- καταναλωτή έχει σαφώς επηρεασθεί από την αλληλουχία των γεγονότων, τα οποία εκτυλίσσονται καθημερινά υπό μορφή αυτοτελών επεισοδίων στα οποία συμμετέχει παθητικά. Το κράτος και οι νόμοι έχουν περιπέσει σε χειμέρια νάρκη. Επιβεβαίωση αυτού το γεγονός ότι μπροστά στα μάτια των οργάνων της τάξης ανθεί το παρεμπόριο.
Τη στιγμή που το κράτος έχει εξαπολύσει μια ανελέητη φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, έχοντας μειώσει την αγοραστική δύναμη, τη στιγμή που η αύξηση του ΦΠΑ «πνίγει» το εμπόριο, την ίδια στιγμή οργανωμένες συμμορίες διακινούν αφορολόγητα προϊόντα παντού. Είναι τραγικό και ταυτόχρονα κωμικό οι πλανόδιοι μικροπωλητές, πίσω από τους οποίους κρύβονται οργανωμένα συμφέροντα, να κινούνται ανενόχλητοι ενώ τα λουκέτα στην αγορά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Η κοινωνική έκρηξη είναι αναπόφευκτη και όλοι, κράτος και πολίτες, έχουν παραδοθεί στη μοίρα τους. Η υποτίμηση του εισοδήματος, η υποβάθμιση της καθημερινότητας, και η παντελής έλλειψη πολιτικής διαχείρισης, αποτελούν το μείγμα παρασκευής της «βόμβας» που περιμένει ένα «τυχαίο» γεγονός για να ανάψει το φυτίλι.
Του Χάρη Παυλίδη


Οι νεοφιλελεύθεροι σοσιαληστές...

Μισθοί δραχμής με... ακρίβεια ευρώ


Μπορεί η Ελλάδα να παραμένει στη ζώνη του ευρώ και το νόμισμα να μην μπορεί να υποτιμηθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ωστόσο η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Παπανδρέου, μέσω της μείωσης μισθών που επιβάλλει στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, στο προσωπικό των ΔΕΚΟ και τους δημοσίους υπαλλήλους, επαναφέρει τα εισοδήματα των Ελλήνων στα επίπεδα της περασμένης δεκαετίας, δηλ. σε τιμές δραχμής.
Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τις τιμές της αγοράς που συνεχίζουν να εκτοξεύονται προς τα πάνω, μειώνοντας την αγοραστική αξία των εισοδημάτων που περικόπτονται.
Η χώρα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μία τριπλή βόμβα, που προκύπτει από την υποτροπή των δημοσιονομικών μεγεθών, την αύξηση του δημόσιου χρέους και την κλιμάκωση της ύφεσης.
Στην πραγματικότητα, τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα της, σοσιαλιστικής λεγόμενης, κυβέρνησης, με τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση της φορολογίας, παγιοποιούν τη βαθιά ύφεση στην ελληνική οικονομία. Η κίνηση στην αγορά μειώνεται δραματικά, τα λουκέτα σε επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται και οι απολύσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Με τις άστοχες και εξαιρετικά αμφίβολης αποτελεσματικότητας επιλογές της, η κυβέρνηση Παπανδρέου δείχνει να χάνει το κρίσιμο στοίχημα, με δυσάρεστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Η πρωτοφανής ύφεση, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία αναπτυξιακών πολιτικών, δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες στη διαχείριση του δημόσιου χρέους, το οποίο, αντί να μειώνεται, φουντώνει, φέρνοντας πιο κοντά και το «κούρεμα» στις τιμές των ομολόγων.
Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές που δεν λένε να μειωθούν με τίποτα είναι αυτές των προϊόντων και των υπηρεσιών, αφού η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της ακρίβειας.
Με την εσωτερική υποτίμηση, οι μισθοί των εργαζομένων, παρότι σε νόμισμα ευρώ, επιστρέφουν στα επίπεδα της δραχμής, αλλά η ακρίβεια παραμένει στα υψηλά επίπεδα του σταθερού ευρώ. Τελειώνουν, όμως, έτσι, και οι αντοχές νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που δοκιμάζονται ήδη σκληρά.


Γιατί χαμογελά άραγε;

Μετά τα καθρεφτάκια σειρά έχουν οι στρακαστρούκες


  • Συλλογή 1 εκ υπογραφών:
  • Το νέο προπαγανδιστικό πυροτέχνημα
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ο τρόπος με τον οποίο ο πρωθυπουργός προσπαθεί κάθε φορά να κατευνάσει το κομματικό του ακροατήριο, είτε πρόκειται για τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου, είτε για τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος – τουλάχιστον από προπαγανδιστικής πλευράς.

Το τελευταίο επεισόδιο απόσπασης του ενδιαφέροντος από τα ζέοντα ζητήματα – τον προϋπολογισμό, τα μέτρα, τα εργασιακά, τις ΔΕΚΟ, τις νέες αποκρατικοποιήσεις – γράφτηκε το περασμένο Σάββατο, κατά την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, όπου ήταν και ο μοναδικός ομιλητής.

Με πρόσφατη την διαγραφή του βουλευτή Β. Παπαχρήστου, εκ των πιο θερμών υποστηρικτών και συνεργατών του, με ένα διάχυτο μούδιασμα παντού, ο κ. Παπανδρέου έθεσε τον επόμενο προπαγανδιστικό στόχο.

To keep them busy – που λένε και στο χωριό μου και μεθερμηνευόμενον σημαίνει «για να τους κρατά απασχολημένους» - τους κάλεσε να λάβουν μέρος σε… πανευρωπαϊκή εκστρατεία με σκοπό την συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών Ευρωπαίων πολιτών, ώστε να προκληθεί συζήτηση για την έκδοση ευρω-ομολόγου.

Επί του προκειμένου, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να δημιουργηθεί μια (ακόμη) Επιτροπή, μια (ακόμη) ομάδα εργασίας, που θα επεξεργαστεί τις κινήσεις που θα χρειαστεί να γίνουν για να προωθηθεί η πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Επιτροπή θα αποτελείται από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, της ευρωβουλής και του «Κινήματός μας» (το θυμήθηκε κι’ αυτό).
Ερώτημα: Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και μπορεί να το φέρει σε πέρας η Ελλάδα; Είναι αλήθεια ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας (που πριν προλάβουμε να πανηγυρίσουμε για την κύρωσή της, ζητάμε τώρα την αναθεώρησή της) περιλαμβάνει πράγματι άρθρο περί Συμμετοχικής Δημοκρατίας, βάσει της οποίας ένα εκατομμύριο πολίτες της ΄Ενωσης από έναν σημαντικό αριθμό κρατών-μελών μπορούν με τις υπογραφές τους να υποχρεώσουν την Κομισιόν να συζητήσει ένα θέμα.

Το πρόβλημα είναι πως ένα τέτοιο εγχείρημα, που μέχρι στιγμής δεν έχει επιχειρηθεί, είναι έργο τιτάνιο, το οποίο απαιτεί πολύ χρόνο και εξαιρετικά περίπλοκες διαδικασίες, καθώς οι υπογραφές πρέπει να αναζητηθούν σε πολλές χώρες της Ευρώπης – δεν αρκεί δηλαδή να συγκεντρωθούν ένα εκατομμύριο ελληνικές υπογραφές.

Επιπλέον, η εξειδίκευση αυτής της διαδικασίας δεν έχει ακόμη γίνει και αναμένεται να θεσπιστεί ευρωπαϊκός νόμος που θα καθορίσει τις λεπτομέρειές της. Δηλαδή, ακόμη κι’ αν ξεκινήσουμε να μαζεύουμε υπογραφές, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμη από πόσες χώρες πρέπει να τις μαζέψουμε και τι ποσοστό αναλογεί σε κάθε μια χώρα – καθώς θα υπάρξει πληθυσμιακή αναλογία.

Με λίγα λόγια, η διαδικασία για την οποία μιλά ο πρωθυπουργός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Αλλά ακόμη και αν υπήρχε, φαντάζεστε εν μέσω κρίσης να τρέχουν ανά τας Ευρώπας βουλευτές, ευρωβουλευτές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να πείσουν (ποιους; πού θα τους βρουν;) Ευρωπαίους πολίτες να υπογράψουν για την έναρξη συζήτησης στην Κομισιόν περί ευρω-ομολόγου;

Και άντε και τις μαζεύουν (σε μερικά χρόνια) τις υπογραφές. Αυτές θα προκαλούσαν μια απλή συζήτηση στην Κομισιόν – και όχι, βέβαια, στο Συμβούλιο των υπουργών των Οικονομικών, στο Εκοφίν, στο Eurogroup, στο ίδιο το Συμβούλιο Κορυφής.

Μέχρι αυτή η συζήτηση να φθάσει σε όλους τους παραπάνω ως αίτημα των Ευρωπαίων πολιτών, είναι προφανές πως ό, τι είναι να πάθει η Ελλάδα θα το έχει πάθει. Αν επρόκειτο να εκδοθεί ευρω-ομόλογο, αυτό θα έπρεπε να εκδοθεί εδώ και τώρα.

Αλλά, ως γνωστόν, «εδώ και τώρα» έχουμε μόνο προπαγάνδα. Και ένα ακόμη πυροτέχνημα δια της επίκλησης μιας διαδικασίας που προβλέπεται μεν από την Συνθήκη της Λισαβόνας, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο (ο εκτελεστικός νόμος του ευρωπαϊκού Συντάγματος) για να λειτουργήσει.

Φυσικά, όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου τα γνωρίζει. Αλλά προσπαθεί συστηματικά να διασπά την προσοχή των ίδιων των βουλευτών και των ίδιων των στελεχών του.

Δεν το κάνει πρώτη φορά. Τον Δεκέμβριο του 2009 – και ενώ η χώρα κατέρρεε και όδευε προς το ΔΝΤ – σε μια άλλη προπαγανδιστική εκστρατεία, έβαλε… σκιές στα υπουργεία. Τοποθέτησε δηλαδή σκιώδη κυβέρνηση στην δική του κυβέρνηση (ενώ σκιώδεις κυβερνήσεις σχηματίζουν, ως γνωστόν, οι αντιπολιτεύσεις).

Ανέθεσε αρμοδιότητες στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, υποσχόμενος αναβάθμιση του ρόλου του Κόμματος. Όρισε, λοιπόν, δύο άτομα-σκιές προερχόμενα από το Πολιτικό Συμβούλιο για κάθε υπουργείο. Για να ελέγχουν, λέει, τους υπουργούς (τους οποίους σύντομα θα άρχιζε να ελέγχει η τρόικα).

Στο υπουργείο Οικονομίας, τοποθετήθηκαν ως… επιτηρητές οι κ.κ. Κουσελάς και Κουτσούκος. Στο Εσωτερικών οι ΄Οθωνας και Κουτσούκος. Στο ΄Αμυνας οι Οικονόμου και Ν. Ανδρουλάκης. Στο Ανάπτυξης οι Αντωνίου και Μίχας. Στο Περιβάλλοντος οι Ανδρουλάκης και Κισκήρα. Στο Δημοσίων Έργων οι Οθωνας – Κουκουλόπουλος. Στο Παιδείας οι Χαλάτση – Σακελλάρης. Στο Απασχόλησης οι Ράπτη – Αντωνίου. Στο Υγείας οι Ράπτη – Κισκήρα. Στο Αγροτικής Ανάπτυξης οι Οικονόμου – Κουσελάς. Στο Πολιτισμού οι Χαλάτση – Κουκουλόπουλος. Στο Αθλητισμού οι Ανδρουλάκης Ν. – Χαλάτση. Στο Τουρισμού οι Σακελλάρης – Ανδρουλάκης Ν. Στο Μεταφορών και Δικτύων οι Κουκουλόπουλος – Αντωνίου. Στο Ναυτιλίας οι Μίχας – Ράπτη. Στο Τεκμηρίωσης οι Κουσελάς – Μίχας. Στο Μαζικών Χώρων – Κινημάτων οι Κουτσούκος – Αντωνίου. Στο Επιστημόνων οι Ασκούνης – Όθωνας. Στο Αποδήμου Ελληνισμού οι Κουσελάς – Σακελάρης . Στο Ισότητας οι Κισκήρα – Παυλίδου. Στο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης οι Σακελλάρης – Κισκήρα. Στο Κοινωνικής Ένταξης – Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι Χαλάτση – Παυλίδου. Στο Δικαιοσύνης οι Οικονόμου – Παυλίδου. Στο Εξωτερικών Διεθνών Σχέσεων οι Ράπτη – Ασκούνης.

Η παράθεση των ονομάτων, αν και κουραστική, καταδεικνύει, βέβαια, πως τα ίδια πρόσωπα ανέλαβαν πάνω από πέντε τομείς το καθένα. Γεγονός που ακύρωνε την «πρωτόγνωρη» διαδικασία ευθύς εξαρχής καθώς δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συναποτελείται από… Μεγάλους Ναπολέοντες.

Αλλά έστω ότι πράγματι το Πολιτικό Συμβούλιο αποτελείται από ιδιοφυίες. Μπορούν μήπως να μας πουν με ποιον τρόπο έφεραν σε πέρας τα σκιώδη καθήκοντα που τους ανατέθηκαν; Μπορούν να αναφερθούν σε συγκεκριμένες δράσεις ελέγχου και τα αποτελέσματά τους; Διότι έκτοτε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τις «σκιές». Τις κατάπιε πρώτα ο ίδιος ο προπαγανδιστικός σκοπός που εξυπηρετήθηκε την συγκεκριμένη στιγμή, δεν τους ξαναθυμήθηκε κανείς ποτέ (και αυτό αποτελεί ένα από τα προβλήματα της ενημέρωσης) και τέλος τους εξαφάνισε, μαζί με το υπουργικό συμβούλιο που ανέλαβαν να παρακολουθούν, η τρόικα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου επανήλθε, λέγοντας ότι τα νομοσχέδια θα τα επεξεργάζεται τριμερής επιτροπή από στελέχη της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος!

Δηλαδή συνεδρίασε αυτή η τριμερής για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε με την διαδικασία του επείγοντος στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας; Όχι, βέβαια. Απλώς επρόκειτο για ένα ακόμη προπαγανδιστικό πυροτέχνημα.

Το περασμένο Σάββατο, είχαμε το τελευταίο (αλλά προφανώς όχι έσχατο) πυροτέχνημα, με την εξαγγελία επιτροπής για την συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών από πολίτες της ΕΕ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ευρω-ομολόγου.

Μέχρι να ξεκινήσει η συζήτηση – με την διαδικασία που προανέφερα – είναι βέβαιο ότι ο γάιδαρος θα έχει ψοφήσει. Αλλά ο κ. Παπανδρέου θα έχει και πάλι κερδίσει χρόνο.

Το γεγονός και μόνο ότι ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα καθόταν και άκουγε αυτά τα πράγματα, αποτελεί κόλαφο για την πολιτική ζωή του τόπου.


Πριν από λίγο καιρό άλλα δεν μας έλεγε ο ψεύτης;

Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για την επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων


Αισιόδοξος εμφανίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, στο σημερινό, άτυπο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο οι υπουργοί παρουσίασαν τον προγραμματισμό του για το επόμενο διάστημα, όπως τους είχε ζητήσει με σχετική του επιστολή ο κ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το πρώτο μεγάλο νομοθέτημα της κυβέρνησης θα είναι ο επενδυτικός νόμος, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε και στις εξελίξεις στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα και να έχει φωνή σε αυτές τις εξελίξεις.
Τέλος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπουργείων αλλά και οι βουλευτές να έχουν ενεργό συμμετοχή στην επεξεργασία των νομοσχεδίων.


Ο νέος υπουργός ΠΡΟ- ΠΟ τι λέει;

Ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων


Θύμα ληστείας, μέσα στο ασανσέρ της οικοδομής όπου διαμένει, στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι έπεσε 76χρονος.
Όπως κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές, οι δύο δράστες μπήκαν μαζί του στο ασανσέρ, όπου, αφού τον ακινητοποίησαν, με τη χρήση σωματικής βίας, άρπαξαν το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ, που νωρίτερα είχε κάνει ανάληψη από τράπεζα της περιοχής.
Στο μεταξύ, εφιαλτικές στιγμές έζησαν δύο ηλικιωμένες που έπεσαν θύματα ληστών σε περιοχές της Ημαθίας και της Λάρισας.
Στην πρώτη περίπτωση, δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στη μονοκατοικία 60χρονης στην Κορυφή του Δήμου Πλατέως Ημαθίας. Χρησιμοποιώντας βία, ακινητοποίησαν την άτυχη γυναίκα, και στη συνέχεια την έδεσαν χειροπόδαρα και τη χαράκωσαν στα χέρια και τα πόδια με ξυράφι. Αφού έκαναν άνω-κάτω το σπίτι, αναζητώντας χρήματα και χρυσαφικά, εξαφανίστηκαν χωρίς να αφαιρέσουν το παραμικρό. Η 60χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη της Λάρισας, όπου δύο άγνωστοι εισήλθαν στο σπίτι ηλικιωμένης, την οποία τραυμάτισαν ελαφρά με μαχαίρι στο πρόσωπο, κι αφού αφαίρεσαν 1.500 ευρώ, διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.


Να γίνει η κρίσης ευκαιρία...

Περίπου 1.000 «λουκέτα» καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη


Περίπου 1.000 καταστήματα «κατέβασαν ρολά» τον τελευταίο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί περίπου 3.000 θέσεις εργασίας, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.
Ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε φόβους ότι η ανεργία στη Θεσσαλονίκη θα αγγίξει το 30% τους επόμενους μήνες, ενώ εκτίμησε ότι το 2011 θα είναι χειρότερο από το 2010, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Προέβλεψε ακόμη ότι το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011 θα είναι «καταστροφικό», αφού, όπως είπε, ήδη ακούγονται φήμες για επικείμενα λουκέτα σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις λιανεμπορίου.
Για την κίνηση στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο, σημείωσε ότι είναι ήδη μειωμένη κατά 45%-60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ πρόσθεσε η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τα οργανωμένα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας, όπου καταγράφεται «καθίζηση κατά 30%-60% για την περίοδο των εορτών».
Για τη βελτίωση της κατάστασης απαιτείται, σύμφωνα με τον κ.Ζορπίδη, ενίχυση της ρευστότητας στην αγορά από την Πολιτεία, «άνοιγμα» του ΕΣΠΑ, μέτρα για πιο ευέλικτο τραπεζικό σύστημα και πιο χαμηλή φορολογία.
Παράλληλα, ο κ. Ζορπίδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΕΕΘ, με ενισχυμένο, πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, βάζοντας ουσιαστικά τέρμα σε φήμες και δημοσιεύματα, που τον ήθελαν να αντιμετωπίζει προβλήματα σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα για επανεκλογή του, κατά τις επιμελητηριακές εκλογές του Απριλίου.


Νέα εξ ανατολών....

ΦΕΙΖΟΥΛΑΧ ΚΑΓΙΑ

Κείμενο του ιστολόγιου   20-12-2010.
Στην προηγούμενη ανάρτηση το ιστολόγιου, αναφέρθηκε το όνομα του Φεϊζουλάχ Καγιά. Φέρεται να έχει προταθεί από τους μουσουλμάνους βουλευτές για μουφτής Ξάνθης. Ας δούμε λοιπόν τα πιστεύω του συγκεκριμένου κυρίου όπως φαίνεται από παλαιότερο άρθρο του. 

Εφ. Μιλλέτ 28-6-2007
αρθρογράφος  Φειζουλλάχ Καγιά    
 Η μαγιά της ύπαρξης της Ελλάδας είναι ο ρατσισμός
 Οι Έλληνες σαν έθνος έχουν μετά τους Εβραίους τον πιο ριζικό και ύπουλο ρατσισμό. Οπουδήποτε και να βρίσκονται στον κόσμο οι ίδιοι αλλά και η διασπορά τους (ομογένεια) θεωρούνε τον εαυτό τους σαν ανθρώπους πρώτης τάξης και τους υπόλοιπους που δεν είναι από την φυλή τους σαν ανθρώπους κατώτερης τάξης. Είναι η πραγματικότητα της ύπαρξης των Ελλήνων.
 Επειδή αντιμετωπίζουν τον κόσμο και τα γεγονότα απ΄αυτήν τη σκοπιά, κρίνουν με βάση αυτό το μέτρο και τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα, το δίκαιο, το νόμο και την απονομή της δικαιοσύνης. Δηλαδή, ένας άνθρωπος αν κατάγεται από την ελληνική φυλή όποιο και αν είναι το αδίκημα του, έναντι ενός που είναι αλλόφυλος , όσο δίκιο και να έχει εκείνος, πάντα και σε όλες τις συνθήκες ο Έλληνας θεωρείται πως έχει δίκιο. Οποιοσδήποτε από την ελληνική φυλή είναι υποχρεωμένος να ψευδομαρτυρήσει αν χρειαστεί για το καλό του ομοεθνή του. Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα θεωρείται Έλληνας. Διότι θα θεωρηθεί πως πρόδωσε  την φυλή του και το έθνος του. Δηλαδή ο πρώτος όρος για να είναι  κάποιος Έλληνας  είναι να είναι δεσμευμένος στην προκαθορισμένη πολιτική και ιστορία ακόμα και αν είναι λάθος, ακόμα και αν παραβιάζονται διεθνείς συνθήκες, ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα και φυσικοί νόμοι, και να προσπαθεί να πείσει με αυτά τα ψέματα και τα λάθη και τους άλλους ανθρώπους.
 Αν και αυτά είναι ενάντια στην πίστη μας και δεν θα συστήναμε κάτι τέτοιο, το γεγονός πως για τους αγώνες τους και για τους ομοεθνείς τους κινούνται σε τέτοια ομόνοια και ομοψυχία  είναι κάτι άξιο θαυμασμού και θα μπορούσανε να παρθούνε μαθήματα από αυτό.
 Σε εμάς τους Τούρκους το αδύνατο σημείο μας είναι πως χωρίς να κάνουμε μια δίκαιη ή άδικη έρευνα, για να ωφεληθούνε οι κύριοι, κατηγορούμε και ντροπιάζουμε πρώτα τους εαυτούς μας και τους δικούς μας. Οι Έλληνες επί αιώνες εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την αδυναμία μας που πηγάζει από την υπερβολικά καλή μας θέληση. Κατά καιρούς μάλιστα  κάποιοι ομοεθνείς μας παρασυρμένοι εντελώς στο αίσθημα κατωτερότητας τους, εθελοντικά ανέλαβαν και έκαναν το καθήκον να γίνουν οι  ¨φωνές¨ τους.
 Αυτή η κατάσταση φυσικά άνοιξε την όρεξη των ρατσιστών Ελλήνων. Όπως οι πρόγονοι τους οι Ρωμαίοι για να ικανοποιήσουν τα κτηνώδη ένστικτα τους έριχναν στα πεινασμένα θηρία αθώους ανθρώπους, τώρα  οι της ελληνικής φυλής εκπληρώνουν το ιστορικό τους καθήκον   στηρίζοντας το ΠΚΚ και υποδαυλίζοντας τους προδότες μέσα μας προσπαθώντας να αφανίσει ο αδερφός τον αδερφό.  
 Μετά την απόλυτη ήττα τους το 1453 έναντι της δύναμης των προγόνων μας Οθωμανών Τούρκων, υποδυόμενοι το ρόλο του αθώου και καταπιεσμένου συνέχισαν μυστικά και επί αιώνες τις ρατσιστικές τους δραστηριότητες.
 Χάρη στις δυνατότητες και τα προνόμια που τους εξασφάλισαν οι Οθωμανοί Τούρκοι, απέκτησαν σαν πολίτες Οθωμανοί μεγάλη δύναμη. Αυτήν τη δύναμη τη χρησιμοποίησαν για να ηγεμονεύσουν επί των άλλων  χριστιανικών ομάδων που ήταν Οθωμανοί πολίτες. Συνεχίζοντας για αιώνες αυτές τις ύπουλες δραστηριότητες τους προσπάθησαν να εξαφανίσουν τις άλλες ορθόδοξες κοινότητες.
 Μέσω της Εκκλησίας ασκώντας ρατσισμό δόγματος και  παίρνοντας μαζί τους τις άλλες χριστιανικές ομάδες που ήταν Οθωμανοί πολίτες αλλά και την ορθόδοξη Ρωσία, γονάτισαν εσωτερικά και εξωτερικά το οικουμενικό οθωμανικό κράτος.
 Μέσα από αυτά τα ρατσιστικά ερείπια βγήκε το ρατσιστικό ελληνικό κράτος, που από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα υπέγραψε  πολλές συμφωνίες και πρωτόκολλα με το οθωμανικό και τουρκικό κράτος. Όμως μέχρι σήμερα από όλες τις συμφωνίες που υπέγραψε και λόγους που έδωσε δεν κράτησε  τίποτα. Οι υπογραφές που έβαλε στις συμφωνίες που σύνηψε είτε με τα τουρκικά κράτη είτε με άλλα κράτη του κόσμου δεν αποτέλεσαν ποτέ δέσμευση. Η Ελλάδα πάντα έκανε αυτό που ήξερε. Ερμήνευε τα κείμενα των συμφωνιών όπως ήθελε και ανάλογα με το κέφι της όποτε ήθελε τις παραβίαζε μονομερώς.
 Η Ελλάδα από την στιγμή της ίδρυσης της μέχρι σήμερα καταπίεσε τους μουσουλμάνους που δεν υπηρετούσαν τις φιλοδοξίες της και τους έφτασε σε σημείο αφανισμού. Στα πλαίσια αυτής της υπερβολικά ρατσιστικής της στάσης, δεν άφησε Τούρκο ή τουρκικό μνημείο να ζει πέραν της Δ. Θράκης


Νέα εξ ανατολών....

ΣΧΕΔΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

 Ιστοσελίδα του περιοδικού Αζινλίκτσα   4-12-2010  
Ο Χατζηοσμάν γίνεται πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής, οι Μουφτήδες φεύγουν !
Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμετ Χατζηοσμάν φέρεται πως το 2011 θα γίνει πρόεδρος στην Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατά την διάρκεια των επαφών τους στο γλέντι νεολαίας στις 27 Νοεμβρίου στον Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης του Κέλστερμπαχ στη Γερμανία λέγεται πως έχουν δηλώσει ότι ¨Το 2011 θα αλλάξουν την Συμβουλευτική Επιτροπή και το σύστημα των μουφτήδων¨.
Το 2011 και το θέμα της μουφτείας και η Συμβουλευτική Επιτροπή !
Πηγές υποστηρίζουν πως οι βουλευτές Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν ενοχλούνται από τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής και εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και από τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερήφ, πως το 2011 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν θα περάσει στην προεδρία της Συμβουλευτικής Επιτροπής και πως μέλη του συλλόγου Πλάτανος - γνωστά για την εγγύτητα τους στον Χαλίτ Ερέν- θα γίνουν μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής.
Να υπενθυμίσουμε πως στην σύναξη της 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα του αρμόδιου για τους Τούρκους του εξωτερικού, υπουργού προεδρίας Φαρούκ Τσελίκ, πέραν των βασικών συλλόγων της μειονότητας, ανάμεσα σε δεκάδες συλλόγους της μειονότητας, είχε προσκληθεί μόνο ο σύλλογος Πλάτανος.
Να αρθεί ο Ισλαμικός νόμος, οι νέοι μουφτήδες έτοιμοι !
Πηγές αναφέρουν πως για τις πιθανές εκλογές μουφτήδων ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη ζήτησε να αρθεί ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα της μειονότητας, το Ισλαμικό Οικογενειακό Δίκαιο και πως αυτήν του την άποψη την έχει περιγράψει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Προσθέτουν μάλιστα πως η κυβέρνηση σε αυτή τη κατεύθυνση θα κάνει εκλογές και πως έχει υπάρξει σύγκλιση στο ότι η κυβέρνηση θα διορίζει όποιον επιθυμεί από τους τρεις που θα έχουν πάρει τους περισσότερους ψήφους.
Ποιοι θα είναι οι μουφτήδες που θα τους έχουν αφαιρέσει από τα χέρια το Ισλαμικό Οικογενειακό Δίκαιο !
Λέγεται πως ο νόμος με τον οποίον θα γίνουν οι εκλογές είναι πολύ κοντά στο νόμο για το σύστημα εκλογής μουφτήδων που είχε ετοιμάσει ο τέως ιδιαίτερος γραμματέας του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, και πως οι βουλευτές πρότειναν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την μεν μουφτεία Ξάνθης τον αρχισυντάκτη της εφημερίδα Μιλλέτ Φεϊζουλάχ Χασάνκαγια και για την μουφτεία Κομοτηνής τον εκλεγμένο βοηθό μουφτή Φεχίμ Κελαχμέτ.
Λέγεται πως το μεγαλύτερο εμπόδιο που βλέπουν μπροστά τους οι βουλευτές, είναι πως με την αφαίρεση του Ισλαμικού Οικογενειακού Δικαίου από τα ονόματα αυτά που σχεδιάζουν να φέρουν στις θέσεις των μουφτήδων, οι μουφτίες θα χάσουν τη σημασία τους και πως οι βουλευτές επιθυμούνε να τις θέσουν υπό τον έλεγχο τους.


Θετικά και αρνητικά από τις ιστοσελίδες...


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More