16.10.11

Ο Γκαφατζής συνταγματοοικονομολόγος!


“Γκαφατζής ο Βενιζέλος” και “Παραπλανητική τρομοκρατία μέσα στο ΠΑΣΟΚ¨, δήλωσε ο κ. Πεπελάσης

Ο πανεπιστημιακός διεθνούς φήμης Αδαμάντιος Πεπελάσης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για το κούρεμα και  κανείς δεν έχει μελετήσει σοβαρά το πρόβλημα του χρέους. είπε,  πριν α πό λίγο σε εκπομπή του Mega.

Επίσης δήλωσε με έντονο ύφος ότι ο Ε. Βενιζέλος "κάνει συνέχεια γκάφες καθώς τα θέματα δεν ήταν για εύγλωττους ρήτορες αλλά για γνώστες του προβλήματος."

Σε άλλο σημείο είπε ότι:

"Υπάρχει παραπλανητική τρομοκρατία μέσα στο ΠΑΣΟΚ και το έχουν ρίξει στις κωλοτούμπες τόσο οι βουλευτές όσο και οι υπουργοί".

Η συζήτηση προσφερόταν για πολλές ειδήσεις, αλλά όταν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι κκ Χασαπόπουλος - Αναγνωστάκης το κατάλαβαν, ότι δηλ.ο κ. Πεπελάσης ήθελε να πεί την γνώμη του ελεύθερα, τον διέκοψαν και τον ...ευχαρίστησαν!

Οποιοσδήποτε άλλος σωστός δημοσιογράφος θα επεδίωκε η συνέντευξη να συνεχισθεί και θα 'έβγαζε' ειδήσεις και σχόλια που θα έκαναν πάταγο! 

Αυτοί βέβαια άλλες επιδιώξεις έχουν...

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη


Υπάρχει υπουργός εξωτερικών;

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

Ντερβίς Έρογλου : Ο Χριστόφιας κερδίζει χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ντερβίς Έρογλου δήλωσε πως μετά την έκρηξη στην Ελληνοκυπριακή βάση η δύναμη πίσω από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια όσο πάει και μειώνεται λόγω κυβερνητικών και οικονομικών θεμάτων.
…………….
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Έρογλου δήλωσε : ¨θα έρθει εδώ προσωρινή Ειρηνευτική Δύναμη μας είχαν πει αλλά παρέδωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία στους Ελληνοκύπριους. Γι αυτό αναζητούμε μια λύση με την οποία δεν θα υπάρξουν αυτά που προκλήθηκαν με τη συμφωνία του 1960, δηλαδή δεν θα υπάρχουν ερωτήματα του τύπου ¨Ποιος θα είναι κράτος, θα είναι οι Τούρκοι, θα είναι οι Ελληνοκύπριοι ¨.

Ο Έρογλου ανέφερε πως μετά την έκρηξη στην βάση στο Μάρι η δύναμη πίσω από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια όσο πάει και μειώνεται λόγω κυβερνητικών και οικονομικών θεμάτων και δήλωσε : ¨Εάν όμως δεν υπάρχει δύναμη πίσω του δεν είναι δυνατόν να υπογραφεί μια συμφωνία. Εκείνος όμως μπορεί να παίζει με τον χρόνο. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ο Χριστόφιας κερδίζει χρόνο¨.
………………..
Ο ΕΡΟΓΛΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ
Ο Έρογλου αναφερόμενος στο θέμα της ασυμφωνίας για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δήλωσε : Σήμερα στην περιοχή μας εξελίσσονται μια σειρά από ζωτικές για το μέλλον των Τουρκοκυπρίων εξελίξεις. Σε αυτό το θέμα επιθυμώ να δώσω ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Κανείς να μην περιμένει ότι θα κάτσουμε και απλά θα παρακολουθούμε το θέμα των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. Εάν από σήμερα δεν κάνουμε αποφασιστικά βήματα, στο σύντομο μέλλον τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα έχουν διαβρωθεί.¨
Ο Έρογλου ανέφερε πως η τουρκική πλευρά στο θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ακολουθεί μια πολιτική ειρήνης, πως προτάθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά η αναστολή, και ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει αναβολή θα πρέπει οι πηγές αυτές να διαχειριστούνε από κοινού. Ο Έρογλου υπογράμμισε πως όλοι ξέρουν πως η Τουρκική πλευρά είναι ειλικρινής και είπε : ¨ Καλώ την ελληνοκυπριακή πλευρά που λέει πως προτεραιότητα της είναι η επίλυση του Κυπριακού, νε εστιάσει στις διαπραγματεύσεις και να αποφύγει βήματα όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που δηλητηριάζουν την διαπραγματευτική διαδικασία. Εάν όμως δεν συμμορφωθούνε σε αυτό εμείς δεν θα αρκεστούμε στην διαμαρτυρία αλλά μόνοι μας θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.¨
……………
Εφ. Νέτγκαζέτε 15-10-2011


Όλοκληρη η Ελλάδα στο Σύνταγμα.


Επανήλθαν στο Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι.



Περίπου 7.000 Έλληνες με πανώ που έγραφαν συνθήματα όπως «Η Ελλάδα δεν πωλείται» πραγματοποίησαν συλλαλητήριο κατά των μέτρων λιτότητας στην πλατεία Συντάγματος, αποφεύγοντας ωστόσο τις βίαιες σκηνές που είχαν αμαυρώσει ανάλογες κινητοποιήσεις τον Ιούνιο.
Πολλοί ήταν έξαλλοι για το ότι η λιτότητα που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση για τη μείωση του χρέους, το οποίο διογκώθηκε μέσω άκρατων δαπανών και ασελγούς διαφθοράς, έχει υπονομεύσει τις ζωές των απλών πολιτών.
«Μας κατέστρεψαν τον κόσμο μας, όλα όσα ο λαός είχε πετύχει», δήλωσε στο Reuters μια 56χρονη δασκάλα. «Με τα νέα μέτρα που πήραν, κατέστρεψαν τους μισθωτούς. Πρέπει να το πολεμήσουμε».
«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα είναι ο εφιάλτης που περιμένει κι άλλες χώρες στο μέλλον. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο του λαού», γράφει σε ανακοίνωσή του το κίνημα Real Democracy.


Μαζί τους και η Ελλάδα.

Διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» σε 951 πόλεις του κόσμου
Διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» σε 951 πόλεις του κόσμου!

«Αγανακτισμένοι» από όλες τις γωνιές του πλανήτη ένωσαν σήμερα τις φωνές τους, διεκδικώντας αληθινή δημοκρατία και δηλώνοντας αντίδραση στο σύστημα σε 951 πόλεις σε όλο τον κόσμο
Πολίτες από όλον τον κόσμο από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας μέχρι τη γειτονική Ρώμη, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και φυσικά και την Αθήνα βγήκαν στους δρόμους. Στο σύνολό τους οπι πορείες ήταν ειρηνικές όπως ακριβώς είχαν ζητήσει οι διοργανωτές που όρισαν την 15η Οκτωβρίου ως μέρα της παγκόσμιας αντίδρασης, ωστόσο σε Λονδίνο και ειδικά στην Ρώμη σημειώθηκαν εκτενή επεισόδια. Χθες στο Μιλάνο φοιτητές εισέβαλαν στα γραφεία της Goldman Sachs
Συγκεκριμένα πάνω από 3.000 άνθρωποι κατέβηκαν στις διαδηλώσεις σε πόλεις της Νέας Ζηλανδίας, ενώ άλλοι 2.000 –μεταξύ τους Αβορίγινες και μέλη συνδικάτων– βρέθηκαν έξω από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας στο Σίδνεϊ, ενώ μικρές σε έκταση κινητοποιήσεις έγιναν και στη Νότια Κορέα, τις Φιλιππίνες , την Ιαπωνία (με συνθήματα κατά της πυρηνικής ενέργειας) και τη Ταϊβάν.
Στο Λονδίνο οργανώθηκε πορεία για την (συμβολική) κατάληψη του Χρηματιστηρίου στην οποία συμμετείχε και ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη Ρώμη όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές, ενώ μαζική αναμένεται να είναι και η αποψινή κινητοποίηση στην Μαδρίτη (την πατρίδα του κινήματος των Αγανακτισμένων) όπου επτά πορείες θα ενωθούν σήμερα το βράδυ στην Πουέρτα ντελ Σολ, ενώ συγκεντρώσεις γίνονται και σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ με την Νέα Υόρκη και το κίνημα Occupy Wall Street να πρωτοστατεί


Να τον χαίρονται οι Αθηναίοι και να τον ξανα-εκλέξουν.

Γιώργος Καμίνης, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανακοίνωση, σκουπίδια, μέτρα, επίθεση, δήμαρχος Αθηναί
«Πρωτεργάτης στην επιβολή αντεργατικών και αυταρχικών μέτρων ο Καμίνης»!

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Καμίνη εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή την προσφυγή του δημάρχου Αθηναίων στη Δικαιοσύνη. Η ομοσπονδία των υπαλλήλων χαρακτηρίζει τον κ. Καμίνη «πρωτεργάτη στην επιβολή αντεργατικών και αυταρχικών μέτρων». Τον κατηγορεί μαλιστα πως «κόπτεται δήθεν για τη Δημόσια υγεία την ίδια ώρα που αφήνει το κέντρο της Αθήνας στο έλεος των ναρκεμπόρων και αδιαφορεί πλήρως για τη ραγδαία αύξηση των αστέγων και των πεινασμένων που κατακλύζουν πλέον όλες τις γειτονιές της Αθήνας».
Η ανακοίνωση τςη ΠΟΕ-ΟΤΑ
«Ο «συνήγορος της Κυβέρνησης» και πρωτεργάτης στην επιβολή αντεργατικών και αυταρχικών μέτρων Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης ξαναχτύπησε.
Υπακούοντας στη γραμμή της κυβέρνησης σέρνει στα δικαστήρια την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ζητά να κυρηχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που κήρυξε η Ομοσπονδία. Απεργίες απόλυτα δικαιολογημένες μετά την άρνηση, τις απειλές και τους βαρείς χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε η Κυβέρνηση με στόχο να συκοφαντήσει και να σπάσει τον ηρωικό αγώνα που δίνουν 15 ημέρες τώρα οι εργαζόμενοι στην τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι δε τόσος ο οίστρος του και η φόρα που έχει πάρει που με μια εντελώς παράνομη διαδικασία ζητάει να απαγορευτεί η συμμετοχή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και στη 48ωρη γενική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Ο Δήμαρχος της Αθήνας κόπτεται δήθεν για τη Δημόσια υγεία την ίδια ώρα που αφήνει το κέντρο της Αθήνας στο έλεος των ναρκεμπόρων και αδιαφορεί πλήρως για τη ραγδαία αύξηση των αστέγων και των πεινασμένων που κατακλύζουν πλέον όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Είναι όμως κινητικότατος όταν πρόκειται να χτυπήσει τις κινητοποίησεις των εργαζομένων. Σάββατο βράδυ που δεν λειτουργούν κανονικά τα δικαστήρια και μόλις μία ωρα πριν την δικάσιμο κοινοποίησε την κλήση στην Ομοσπονδία όταν μάλιστα οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους ούτε αυτή τη φορά θα υποχωρήσουν. Αντίθετα θα συνεχίσουν με μεγαλύτερο πείσμα το αγώνα τους. Γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Γιατί παλεύουν για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια τη δική τους και όλων όσων πλήτονται από την πιο βάρβαρη αντιλαική πολιτική που εφαρμόζει αυτή η Κυβέρνηση. Παλεύουν ακόμα για την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση που πασχίζουν να την διαλύσουν και να παραδώσουν τα φιλέτα της στους φίλους τους μεγαλοκαρχαρίες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα δώσει έκτακτη-κοινή συνέντευξη τύπου με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 στις 1.00 το μεσημέρι στα γραφεία της και καλεί ολους τους εργαζόμενους σε δυναμική συγκέντρωση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 στις 9.00 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια στην Ευελπιδων. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει...»


Η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους τουρκομογγόλους!

Δημήτρης Χριστόφιας, διαπραγματεύσεις, κυπριακό, Ντερβίς Έρογλου, ΟΗΕ, πρόοδος,
Οι Τούρκοι κάνουν πολεμικό ναύσταθμο την Αμμόχωστο!

Με βαλς μοιάζουν οι εξελίξεις στην Κύπρο καθώς οι δύο πλευρές κάνουν «ένα βήμα μπρος και δύο πίσω». Ενώ αναμένονται σημαντικές εξελίξεις γύρω από το πολιτικό πρόβλημα της μεγαλονήσου εν όψει της συνάντησης των ηγετών με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο τέλος του μήνα, φαίνεται πως οι Τούρκοι «τραβούν το σκοινί» μετατρέποντας σε ναύσταθμο των πολεμικών τους πλοίων το λιμάνι της Αμμοχώστου.
Χθες, στα πλαίσια της τελευταίας συνάντησης των δύο ηγετών, παρουσιάσθηκε «πρόοδος» σε ένα διαδικαστικό θέμα μεν, καίριας πολιτικής σημασίας δε, που αφορά τον τρόπο λήψης αποφάσεων στη Βουλή (Ανω και Κάτω).
Επιπλέον, μετά τις τελευταίες κόντρες για το ζήτημα της Αμμοχώστου και της Μόρφου, τέθηκε στο τραπέζι έστω και συνοπτικά το εδαφικό, ενώ αναμένεται πρόοδος και στο καυτό ζήτημα των περιουσιών.
Χριστόφιας: «Σχεδόν συμφωνήσαμε»
Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση, ο πρόεδρος Χριστόφιας έσπευσε να αναφέρει ότι με την τουρκοκυπριακή πλευρά «είμαστε κοντά, είμαστε πολύ κοντά πρέπει να πω, όπως είμαστε πολύ κοντά -για να μην πω συμφωνήσαμε- και για το θέμα της Βουλής».
Παράλληλα, σημείωσε ότι μένουν ακόμα πολλά εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τη διακυβέρνηση στα οποία όμως επισήμανε πως «έχουμε τη μετακίνηση της τουρκοκυπριακής θέσης». Πρόσθεσε δε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται και εμμένει στα συμφωνηθέντα και θα μεταβή σε κάθε περίπτωση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
Μέχρι τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 18 και στις 21 Οκτωβρίου, στα πλαίσια των απευθείας συνομιλιών.
Μετέτρεψαν σε ναύσταθμο την Αμμοχωστο
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το κυπριακό κανάλι Sigma, οι Τούρκοι φαίνεται να έχουν μετέτρέψει σε ναύσταθμο το λιμάνι της Αμμοχώστου. Εκεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ ελλιμενίζονται δύο φρεγάτες δύο τορπιλάκατοι και ένα υποβρύχιο.
Μία φρεγάτα συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις το οποίο φαίνεται να μην αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα, ωστόσο Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν στενά τις κινήσεις τόσο του ερευνητικού πλοίου όσο και των πολεμικών δυνάμεων που το συνοδεύουν ή το επιτηρούν.
Τζακ Στρο: «Ναι στη διχοτόμηση»
Σε σειρά εμπρηστικών δηλώσεων προέβη ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. Ο πρώην Υπουργός, αφού δήλωσε απερίφραστα πως οι Ελληνοκύπριοι δεν εκπροσωπούν το σύνολο του νησιού, κατήγγειλε τις έρευνες για φυσικό αέριο σαν πράξεις που οδηγούν σε κρίση την περιοχή.
Σε ότι αφορά το πολιτικό πρόβλημα του νησιού, ο κ. Στρο δήλωσε πως αν δεν επιτευχθή συμφωνία, η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει και να υποστηρίξει τη διχοτόμηση του νησιού.


Τότε να πάει στο καλό...

Γιώργος Παπανδρέου, Ελλάδα, κυβέρνηση, πρωθυπουργός, συνέντευξη, χρέο, Χρεοκοπία
«Δεν μπορώ να εγγυηθώ σε όλους μια καλύτερη ζωή»!

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τη δέσμευση του να τελειώσει η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική κρίση χρέους, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ.Παπανδρέου υποστηρίζει πως αν και θα ήθελε πολύ να εγγυηθεί σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Τονίζει χαρακτηριστικά «θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου αν μπορούσα να το κάνω. Αλλά δεν μπορώ».
Αίσθηση προκαλεί μια αναφορά του στον τρόπο, με τον οποίο βιώνει ο ίδιος την κρίση «Πονάω, θλίβομαι, αγανακτώ, αλλά δεν το βάζω κάτω ούτε θα το βάλω». Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμα πόσο σημαντικό είναι να μπορέσει η Ευρώπη να λύσει άμεσα τα προβλήματα της «αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους μας».
Αναφερόμενος στις ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα ο πρωθυπουργός επιτίθεται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και υποστηρίζει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, επέλεξε να παρακολουθεί από την εξέδρα. «Ο κ. Σαμαράς έκανε την επιλογή να βλέπει τον αγώνα από την εξέδρα και ότι γι αυτό θα κριθεί ιστορικά».
Σε ό,τι αφορά στις δικές του προθέσεις, είναι σαφής και ξεκαθαρίζει πως «ούτε διαμαρτύρομαι ούτε εγκαταλείπω. Ούτε στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να τα παρατήσω, να φυγομαχήσω». Ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια για συγκυβέρνηση τονίζει πως «εμείς κάναμε τη δική μας επιλογή, να συνεχίσουμε τη μάχη για τη σωτηρία και αλλαγή της χώρας, θα τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί, όσο χρειαστεί,... γιατί αν το ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκριθεί στις ευθύνες του, δεν έχει λόγω ύπαρξης».


Να ετοιμαζόμαστε...

χαράτσι, μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, αφορολόγητο, εισοδήματα, φόρος ακι
Ερχεται ένα εφιαλτικό 15μηνο χαρατσιών για τους Έλληνες!

Ενα εφιαλτικό 15μηνο αναμένει τους Ελληνες οι οποίοι ανεξαρτήτως πτωχεύσεως η μη της χώρα, κουρέματος χρεών και άλλων πολλών που ίσως δεν γνωρίζουμε ακόμη, θα δουν τον προσωπικό τους προϋπολογισμό, με τον ένα (χαράτσια) ή τον άλλο τρόπο (μειώσεις μισθών και συντάξεων) να μειώνεται κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Φυσικά, μιλάμε για τους συνεπείς φορολογούμενους, τα συνήθη υποζύγια του ελληνικού κράτους, αυτούς που δηλώνουν τα εισοδήματά τους και αυτούς που έχουν δηλώσει κανονικά τα ακίνητά τους.
Ας δούμε αναλυτικά τα 20 διαφορετικά χαράτσια και τον τρόπο καταβολής τους:
Στις υπόλοιπες ημέρες του Οκτωβρίου οι Ελληνες πολίτες καλούνται να καταβάλλουν την πρώτη δόση (50%) της έκτακτης εισφοράς ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Παράλληλα έχουν να καταβάλλουν τη δεύτερη από τις 6 δόσεις του τριπλού έκτακτου χαρατσιού για εισοδήματα, αυτοκίνητα και έσοδα από επιχειρήσεις. Φυσικά θα πρέπει να αγοράσουν και πετρέλαιο θέρμανσης που φέτος θα φτάσει τα 1.000 ευρώ ο τόνος, λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Τον επόμενο μήνα, έχουν την 3 από τις 6 δόσεις του πολυεκκαθαριστικού. Για τους συνταξιούχους ξεκινά η μείωση των κύριων και επικουρικών τους συντάξεων και για όσους έχουν να τακτοποιήσουν αυθαίρετα στις 31 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των παραβόλων.
Τον Δεκέμβριο θα καταβληθεί η δεύτερη δόση (υπόλοιπο 50%) του χαρατσιού για τα σπίτια, η 4η δόση του πολυεκκαθαριστικού, φυσικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 τα οποία κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πόσο θα αυξηθούν. Αυτά για τους πολλούς. Συμπληρωματικά υπάρχουν επίσης η καταβολή της 1ης από τις 10 τριμηνιαίες δόσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων καθώς και η καταβολή της 1ης δόσης για τους ημιυπαίθριους.
Το 2012 έρχεται με ένα μπαράζ επιβαρύνσεων. Αρχικά, η 5η δόση του πολυεκκαθαριστικού. Στη συνέχεια οι μειώσεις: Των μισθών και των συντάξεων λόγω εφαρμογής των νέων φορολογικών κλιμάκων και της μείωσης του αφορολογήτου. Μαζί, η δεύτερη μείωση μισθού και συντάξεων λόγω της προκαταβολικής παρακράτησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που κανονικά θα έπρεπε να πληρωθεί το φθινόπωρο του 2013. Και φυσικά οι μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ λόγω του νέου μισθολογίου.
Οσοι επιβιώσουν από τον Ιανουάριο μπαίνουν χαλαρά στο Φεβρουάριο, καθώς τότε θα πρέπει να πληρωθούν επιπλέον μόνο η τελευταία, 6η, δόση του πολυεκκαθαριστικού και η 3η δόση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων.
Το Μάρτιο, θα κληθείτε να καταβάλλετε μόνον τη 2η από τις δέκα δόσεις για τα αυθαίρετα και η 4η δόση για τους ημιυπαίθριους. Τον Απρίλιο, ίσως λόγω Αγιου Πάσχα, θα ζητηθεί μόνο η 5η δόση για τους ημιυπαίθριους.
Το Μάιο, έρχεται η πρώτη δόση για την έκτακτη εισφορά ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ για τ0 2012. Παράλληλα, πρέπει να καταβληθεί η 6η δόση για τους ημιυπαίθριους.
Τον Ιούνιο, τα πράγματα σοβαρεύουν. Ερχεται το κανονικό εκκαθαριστικό για τα εισοδήματα του 2011. Μαζί του, θα έρθει και η πληρωμή της εισφοράς αλληλεγγύης. Επιπλέον, υπάρχουν πάντα η 3η δόση για τα αυθαίρετα και η 7η δόση για τους ημιυπαίθριους.
Τον Ιούλιο, έρχεται 2η δόση για το χαράτσι, μέσω ΔΕΗ και η 8η δόση για τους ημιυπαίθριους.
Τον Αύγουστο, όσο έχουν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, πρέπει να καταβάλλουν την 2η δόση και φυσικά υπάρχουν πάντα οι ημιυπαίθριοι και η 9η δόση.
Το Σεπτέμβριο, έρχεται η 3η δόση στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ, η τέταρτη δόση για τα αυθαίρετα και η 10η και τελευταία δόση για τους ημιυπαίθριους.
Τον Οκτώβριο, μας περιμένει η 3η δόση φορολογίας εισοδήματος και η αγορά πετρελαίου θέρμανσης με τουλάχιστον 40 λεπτά αύξηση στο λίτρο λόγω της εξίσωσης των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης.
Το Νοέμβριο θα καταβληθεί η 4η δόση για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ.
Τέλος, το Δεκέμβριο του 2012 οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013 και την 5η τριμηνιαία δόση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More