16.10.11

Υπάρχει υπουργός εξωτερικών;

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

Ντερβίς Έρογλου : Ο Χριστόφιας κερδίζει χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ντερβίς Έρογλου δήλωσε πως μετά την έκρηξη στην Ελληνοκυπριακή βάση η δύναμη πίσω από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια όσο πάει και μειώνεται λόγω κυβερνητικών και οικονομικών θεμάτων.
…………….
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Έρογλου δήλωσε : ¨θα έρθει εδώ προσωρινή Ειρηνευτική Δύναμη μας είχαν πει αλλά παρέδωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία στους Ελληνοκύπριους. Γι αυτό αναζητούμε μια λύση με την οποία δεν θα υπάρξουν αυτά που προκλήθηκαν με τη συμφωνία του 1960, δηλαδή δεν θα υπάρχουν ερωτήματα του τύπου ¨Ποιος θα είναι κράτος, θα είναι οι Τούρκοι, θα είναι οι Ελληνοκύπριοι ¨.

Ο Έρογλου ανέφερε πως μετά την έκρηξη στην βάση στο Μάρι η δύναμη πίσω από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια όσο πάει και μειώνεται λόγω κυβερνητικών και οικονομικών θεμάτων και δήλωσε : ¨Εάν όμως δεν υπάρχει δύναμη πίσω του δεν είναι δυνατόν να υπογραφεί μια συμφωνία. Εκείνος όμως μπορεί να παίζει με τον χρόνο. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ο Χριστόφιας κερδίζει χρόνο¨.
………………..
Ο ΕΡΟΓΛΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ
Ο Έρογλου αναφερόμενος στο θέμα της ασυμφωνίας για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δήλωσε : Σήμερα στην περιοχή μας εξελίσσονται μια σειρά από ζωτικές για το μέλλον των Τουρκοκυπρίων εξελίξεις. Σε αυτό το θέμα επιθυμώ να δώσω ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Κανείς να μην περιμένει ότι θα κάτσουμε και απλά θα παρακολουθούμε το θέμα των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. Εάν από σήμερα δεν κάνουμε αποφασιστικά βήματα, στο σύντομο μέλλον τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα έχουν διαβρωθεί.¨
Ο Έρογλου ανέφερε πως η τουρκική πλευρά στο θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ακολουθεί μια πολιτική ειρήνης, πως προτάθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά η αναστολή, και ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει αναβολή θα πρέπει οι πηγές αυτές να διαχειριστούνε από κοινού. Ο Έρογλου υπογράμμισε πως όλοι ξέρουν πως η Τουρκική πλευρά είναι ειλικρινής και είπε : ¨ Καλώ την ελληνοκυπριακή πλευρά που λέει πως προτεραιότητα της είναι η επίλυση του Κυπριακού, νε εστιάσει στις διαπραγματεύσεις και να αποφύγει βήματα όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που δηλητηριάζουν την διαπραγματευτική διαδικασία. Εάν όμως δεν συμμορφωθούνε σε αυτό εμείς δεν θα αρκεστούμε στην διαμαρτυρία αλλά μόνοι μας θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.¨
……………
Εφ. Νέτγκαζέτε 15-10-2011


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More