16.10.11

Τότε να πάει στο καλό...

Γιώργος Παπανδρέου, Ελλάδα, κυβέρνηση, πρωθυπουργός, συνέντευξη, χρέο, Χρεοκοπία
«Δεν μπορώ να εγγυηθώ σε όλους μια καλύτερη ζωή»!

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τη δέσμευση του να τελειώσει η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική κρίση χρέους, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ.Παπανδρέου υποστηρίζει πως αν και θα ήθελε πολύ να εγγυηθεί σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Τονίζει χαρακτηριστικά «θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου αν μπορούσα να το κάνω. Αλλά δεν μπορώ».
Αίσθηση προκαλεί μια αναφορά του στον τρόπο, με τον οποίο βιώνει ο ίδιος την κρίση «Πονάω, θλίβομαι, αγανακτώ, αλλά δεν το βάζω κάτω ούτε θα το βάλω». Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμα πόσο σημαντικό είναι να μπορέσει η Ευρώπη να λύσει άμεσα τα προβλήματα της «αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους μας».
Αναφερόμενος στις ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα ο πρωθυπουργός επιτίθεται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και υποστηρίζει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, επέλεξε να παρακολουθεί από την εξέδρα. «Ο κ. Σαμαράς έκανε την επιλογή να βλέπει τον αγώνα από την εξέδρα και ότι γι αυτό θα κριθεί ιστορικά».
Σε ό,τι αφορά στις δικές του προθέσεις, είναι σαφής και ξεκαθαρίζει πως «ούτε διαμαρτύρομαι ούτε εγκαταλείπω. Ούτε στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να τα παρατήσω, να φυγομαχήσω». Ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια για συγκυβέρνηση τονίζει πως «εμείς κάναμε τη δική μας επιλογή, να συνεχίσουμε τη μάχη για τη σωτηρία και αλλαγή της χώρας, θα τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί, όσο χρειαστεί,... γιατί αν το ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκριθεί στις ευθύνες του, δεν έχει λόγω ύπαρξης».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More