14.1.11

Ο Ελεύθερος Κόσμος...

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου

 
140111-ekΤο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος, ο οποίος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική, φέροντας πάνω του δεύτερο και κλεμμένο δελτίο ταυτότητας, δεν είναι τρομοκράτης. Απλά, είναι υπέρ... «αποδεκτών ποσοστών βίας» για τη μετάλλαξη της κοινωνίας. Εμείς πάντως, σας τα λέγαμε από το 2008. Διαβάστε ΜΟΝΟ στην εφημερίδα μας: η επιθετική διάταξη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, καταρρίπτει το Ερζερούμ του Γιωργάκη. Ο χάρτης που δημοσιεύουμε, τα λέει όλα! Τα wikileaks αποκαλύπτουν πολλά για τον «πράσινο» αρχηγό της ΕΛΑΣ, Λευτέρη Οικονόμου. Καταγγέλλει στους Αμερικάνους τον ανύπαρκτο εν Ελλάδι αντισημιτισμό, με αφορμή την προβοκάτσια στη συναγωγή Χανίων, ενώ παράλληλα, «εξηγεί» την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, επειδή για χάρη των Ευρωπαίων, κλείνουμε τις εξόδους φυγής των λαθρομεταναστών. Πολεμική ατμόσφαιρα στον Άγιο Παντελεήμονα, οι κάτοικοι αντιδρούν εν μέσω φημών από «παπαγαλάκια» της ΕΛΑΣ, για «συλλήψεις Ελλήνων». Όλοι μαζί στο πλευρό των κατοίκων το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, το μεσημέρι, στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.


Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

14 Ιανουαρίου
  • Γεγονότα
1690: O γερμανός οργανοποιός Γιόχαν Ντένερ από το Νυρεμβέργη κατασκευάζει το πρώτο κλαρινέτο (κλαρίνο).
1822: Ο Υψηλάντης και ο Κολοκοτρώνης κυριεύουν την Ακροκόρινθο.
1858: Ο ιταλός επαναστάτης Φελίτσε Ορσίνι αποπειράται να δολοφονήσει τον γάλλο αυτοκράτορα Ναπολέοντα Γ'. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται, αλλά ο αυτοκράτορας διασώζεται.
1900: Η όπερα «Τόσκα» του Τζιάκομο Πουτσίνι κάνει πρεμιέρα στη Ρώμη.
1966: Ο Ντέιβιντ Τζόουνς ηχογραφεί το πρώτο τραγούδι του με τον τίτλο «Can't help thinking about me». Την ίδια μέρα αλλάζει το όνομά του σε Ντέιβιντ Μπάουι για να μην συγχέεται με τον Ντέιβιντ Τζόουνς του συγκροτήματος «The Monkees».
1997: Η αρχαιολόγος Έφη Λιγούρη ανακαλύπτει το Αρχαίο Λύκειον, όπου πριν από 2.500 χρόνια δίδασκε ο φιλόσοφος Αριστοτέλης.
  • Γεννήσεις
1896: Τζον Ντος Πάσος, αμερικανός συγγραφέας. («Μανχάταν Τράνσφερ», «42ος Παράλληλος») [θαν. 28/9/1970]
1919: Τζούλιο Αντρεότι, ιταλός πολιτικός, πολλάκις πρωθυπουργός της γειτονικής μας χώρας.
1925: Γιούκιο Μισίμα, ιάπωνας συγγραφέας. [θαν. 25/11/1970]
  • Θάνατοι
1742: Έντμουντ Χάλεϊ, άγγλος αστρονόμος που υπολόγισε την τροχιά ενός κομήτη και του έδωσε το όνομά του (ο κομήτη του Χάλεϊ). [γεν. 8/11/1656]
1951: Γρηγόριος Ξενόπουλος, συγγραφέας και δημιουργός της «Διάπλασης των Παίδων». [γεν. 9/12/1867]
1984: Ρέι Κροτς, αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής των Mc Donald's. [γεν. 5/10/1902]


Τα καθημερινά μας νέα...

«Ναι» στο διάλογο, «ναι» και στις κινητοποιήσεις (2011-01-14) - Zougla.gr
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με τη μορφή των στάσεων εργασίας την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ μετά τη λήξη της συνεδρίασης του συντονιστικού των..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στα διόδια (2011-01-14) - Zougla.gr
Ολοκληρώθηκε περίπου στις 18:30 η κατάληψη στα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, από μέλη του ΠΑΜΕ.Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συγκεντρωθέντες, που ζητούν την κατάργηση των δι..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αισιόδοξος για το 2011 ο Κ. Παπούλιας (2011-01-14) - Zougla.gr
Στην ομάδα των αισιόδοξων για τη χρονιά που ξεκίνησε συμπεριέλαβε τον εαυτό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας.«Καλή Χρονιά σε..(10 σχετικα αρθρα) (5 σχολια)
Επικοινωνία Παπανδρέου-Ερντογάν (2011-01-14) - Eleutherotypia
Λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψή του στο Ερζερούμ της Τουρκίας και την κατ' ιδίαν συνάντησή του για τρεις ώρες με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο Γ. Παπανδρέου είχε χθες το απόγευμα και τηλεφωνική επικοιν..(63 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Δικογραφία για πρώην υπουργούς Μεταφορών (2011-01-14) - Zougla.gr
Με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, διαβιβάστηκε στην Βουλή δικογραφία εις βάρος όσων διετέλεσαν υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών για τις χρονολογίες από 2004 έως 2008.Η δι..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα ο Γ. Ραγκούσης (2011-01-14) - Kathimerini
Επίσκεψη στο Λονδίνο θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης. Τη Δευτέρα, ο κ. Ραγκούσης, θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του γραφε..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αντιπαράθεση για την πρόταση νόμουτης Ν.Δ. για ίδρυση επιχειρηματικών πάρκων (2011-01-14) - Express.gr
 KENTPIKO θέμα συζήτησης αποτέλεσεχθες στη Βουλή η απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρηματικών πάρκων, μεαφορμή σχετική πρόταση νόμου της Ν.Δ., την οποία απέρριψε η κυβέρνηση καθώςαναμένε.. (0 σχολια)
Συνάντηση ΥΠΕΚΑ-Γ. Σγουρού για τηνποιότητα ζωής στηνΠεριφέρεια Αττικής (2011-01-14) - Express.gr
 Η ANABAΘMIΣH της ποιότητας ζωήςτης Αττικής και η διαχείριση των απορριμμάτων ήταν το αντικείμενο της συζήτησηςκατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της υπουργούΠεριβάλλοντο..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αντίδραση του ΓερμανούΥΠΕΞ για την προσφυγήστη Χάγη για το Δίστομο (2011-01-14) - Express.gr
 «KAMIA κατανόηση για την απόφασητης ελληνικής κυβέρνησης» να παρέμβει υπέρ των θυμάτων του Διστόμου στηνεκκρεμή δίκη Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν έχει ηΓερμανία, όπως υ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ιαπωνία Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης προχώρησε ο πρωθυπουργός (2011-01-14) - To Bima
Το «γεράκι» της οικονομίας, Καόρου Γιοσάνο , θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας στη νέα κυβέρνηση, ενώ ο πρώην υπουργός αρμόδιος για τη διοικητική μεταρρύθμιση, Γιουκίο Εντάνο , θα κατέ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Για «έλλειψη οράματος» κατηγορεί την ΕΕ ο Νταβούτογλου (2011-01-14) - Pathfinder.gr
«Η καθυστέρηση της διαδικασίας ενσωμάτωσης της Τουρκίας με την ΕΕ συνιστά έλλειψη οράματος από πλευράς της ΕΕ» είπε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου πο..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Βρετανία Οι Εργατικοί κερδίζουν μία επιπλέον έδρα (2011-01-14) - To Bima
Το Κόμμα των Εργατικών επικράτησε με άνεση, όπως αναμενόταν, στην αναμέτρηση για μία έδρα στο Κοινοβούλιο. Η υποψήφιος των Εργατικών, Ντέμπι Αμπραχαμς, κέρδισε την έδρα με διαφορά 3.558 ψήφων, όταν στ..(16 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ανησυχούν οι Αμερικάνοι για τις στρατιωτικές δυνατότητες της Κίνας (2011-01-14) - To Bima
Η πρόοδος των Κινέζων στρατιωτικών στην κυβερνητική και την αντι-πυραυλική πολεμική τεχνολογία, μπορεί να θέσει σε δοκιμασία τις δυνατότητες των δυνάμεων των ΗΠΑ, να επιχειρούν στον Ειρηνικό, δήλωσε ο..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Υποβάθμιση κατά μια βαθμίδα από τον οίκο Fitch (2011-01-14) - Zougla.gr
Στην κατηγορία ΒΒ+ από ΒΒΒ- και με αρνητικές προοπτικές υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Fitch.Η ανακοίνωση βασίζει την απόφαση σε αμφιβολίες για την μεσοπρόθεσμη ..(13 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Υποβάθμιση από τον Fitch (2011-01-14) - Antenna
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος κατά μία βαθμίδα στο ΒΒ+, από την προηγούμενη του ΒΒΒ-, γεγονός που τοποθετεί την χώρα της ευρωζώνης ..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κλείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά στις 17 και 18 Ιανουαρίου (2011-01-14) - Kathimerini
Κλείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά την Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, όπως αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Πειραιά, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας. Σε ανακοίνωσή τ..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σε επίπεδο ρεκόρ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας (2011-01-14) - Pathfinder.gr
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας διαμορφώθηκε στα 148,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2010, ήτοι κατά ένα δισεκατομμύριο λιγότερο του αναμενομένου, γεγονός που «επιβεβαιώνει» ότι το δημόσιο έλλειμμα δεν..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια


Μακάρι και των δύο!

Κατάρρευση πολιτικού συστήματος ή των Πολιτικών;


Βουλή νύχτα
Γράφει ο Γιώργος Κακαρελίδης: Είναι οξύμωρο το να βλέπεις «πολιτικούς», δηλαδή νύν και πρώην βουλευτές, υπουργούς και διορισμένα κομματικά στελέχη, να μιλούν ανερυθρίαστα από τηλεοράσεως για το «τέλειωμα» τού πολιτικού συστήματος, χωρίς να αισθάνονται καν την ανάγκη να απολογηθούν και εν συνεχεία να πάνε σπίτι τους.
Αντ’ αυτού συνεχίζουν να μας μιλάνε για την ανάγκη «αλλαγής» τού πολιτικού συστήματος. Όμως τι ακριβώς εννοούν; Γιατί το πολιτικό σύστημα αλλάζει συνήθως με επανάσταση ή κίνημα ή μετά από εθνική ή οικονομική καταστροφή. Αλλαγή πολιτικού συστήματος σημαίνει πχ αντί δημοκρατίας, βασιλεία (ουσιαστική) ή δικτατορία ή μονοκομματοκρατία (βλ. υπαρκτός) ή θεοκρατία (βλ. ισλαμικά θεοκρατικά κράτη). Ή μήπως εννοούν καλύτερη «αντιπροσώπευση»; Πράγμα που δεν είναι αλλαγή πολιτικού συστήματος, αλλά διόρθωση της «δημοκρατίας».
Έχουμε όμως Δημοκρατία;
-Σίγουρα όχι με την ελληνική ερμηνεία του όρου• με τη έννοια της δυνατότητος απόφασης από τον Δήμο και ανάκλησης αξιωματούχων από αυτόν.
Μήπως θέλουν Δημοκρατία αυτοί;
-Ας το δούμε: Σήμερα, στον αιώνα των επικοινωνιών σε πλανητικό και διαστημικό επίπεδο, της σύγχρονης καταγραφής και αναμετάδοσης, μέσω της διαδικτύωσης επί 24-ώρου βάσεως, κάθε γεγονότος, μηνύματος ή και σκέψης, παρουσιάζεται το τραγελαφικό φαινόμενο σμίκρυνσης της δημοκρατίας, δηλαδή της δυνατότητος απόφασης από τον Δήμο.
Παλιότερα, ίσως να είχε νόημα η δι’ αντιπροσώπων διακυβέρνηση, μια και η διαδικασία λήψης αποφάσεων, εκείνη την εποχή, απαιτούσε συνήθως άμεση παρουσία και γνώση του αντικειμένου. Όμως με την εκπαίδευση σε Ανώτατες Σχολές τού συνόλου, σχεδόν, των αποφοιτούντων από τα Λύκεια, το πλάτεμα, αλλά και την εξειδίκευση της γνώσης, σε τεράστιο βαθμό και την εύκολη πρόσκτηση των πληροφοριών, η δι’ αντιπροσώπων «δημο»-κρατία μάλλον κάπου χωλαίνει, αν δεν προσβάλλει.
Επιπλέον, παρά τα τεράστια κονδύλια, που διατίθενται για την εκπαίδευση των πολιτών, την αξιοποίηση των τεχνολογιών, την κατάρτιση και την δια βίου μάθηση, οι «πολιτκοί» αρνούνται να κάνουν το επόμενο βήμα, που είναι η λήψη αποφάσεων από τον μοναδικό φορέα - θεσμό, τον Δήμο  ή ακριβέστερα, την Εκκλησία του Δήμου.
Ειδικά στην Ελλάδα, οι πολιτικοί επιμένουν στην  «αντιπροσωπευτική δημοκρατία». Και φοβούνται τον Λαό. Τρέμουν τα δημοψηφίσματα, όπως ο εξαποδώ το λιβάνι, πολύ περισσότερο από τις εκλογές. Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα; Πάνε τριάντα πέντε χρόνια. Παρ’ ότι υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια, τόσες ευκαιρίες και θέματα να ζητήσουν την γνώμη μας. Αυτοί όμως απτόητοι. Βάλθηκαν, ανεξέλεγκτοι, να μάς χρεοκοπήσουν οικονομικά, να διαλύσουν γλώσσα, Παιδεία, Ιστορία και πολιτισμό, τον αξεπέραστο συνδυασμό Πλατωνισμού και Χριστιανισμού, δηλαδή Ορθοδοξίας.
Γιατί αποστρέφονται βαθύτατα την κοινοτική, δημοκρατική αντίληψη και την έμφυτη πλέον τάση ελευθερίας  τού ιστορικού αυτού λαού. Γι’ αυτό και θέλουν να επιβληθεί  ο ολοκληρωτισμός της ομογενοποίησης, κατ’ ευφημισμόν «παγκοσμιοποίηση» (όπως εύστοχα αναλύει ο Ερατοσθένης Καψωμένος σε συνέντευξή του στον Αντιφωνητή). Που επιδιώκει, ανατρέποντας το διεθνές δίκαιο και την όποια διεθνή τάξη, να υπαγάγει όλους τους λαούς (και τις πολιτειακές εκφράσεις τους) σε ένα ενιαίο χυλό -καθεστώς (ένα οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, μια γλώσσα συνεννόησης, χωρίς υπόβαθρο πολιτισμού), κάτω από μία παγκόσμια μονοκεντρική και αυταρχική εξουσία.
Πρόκειται για την ύστατη αγωνιώδη προσπάθεια τού νεωτερικού συστήματος που έχει φτάσει στο ιστορικό τέλος του, να παρατείνει τη νοσηρή ύπαρξή του• η πιο αναιδής και επικίνδυνη έκφραση της «ύβρεως» του δυτικού ανθρώπου. Κι αυτό, με τη συνέργεια πολιτικών – εγχώριων και ευρωπαίων που, μια και η επαγγελία του ευρωπαϊκού παραδείσου αποδείχτηκε φενάκη, προσπαθούν να κρύψουν το μισερό  μούτρο τους, πίσω από την γελοία μάσκα του «εκσυγχρονισμού» και την αποστεωμένη νεκρική μάσκα του «πολυπολιτισμού».
--Ο κ. Γ. Κακαρελίδης είναι Καθηγητής Εφαρμογών στην Επιχειρηματική Έρευνα και Στατιστική ΤΕΙ Πατρών


Τα ονοματάκια τους;

Τουλάχιστον 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.
Οι δύο απέκτησαν πρόσφατα–μέσω υπεράκτιων-κατοικίες στις ΗΠΑ, ενώ ο τρίτος είναι χρόνια τώρα ιδιοκτήτης ακινήτου σε περιοχή των ΗΠΑ που φημίζεται για τα Πανεπιστήμιά της.
Αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα είναι ο
εγκληματισμός των παιδιών τους, η αναζήτηση σχολείων και τα σχετικά.
Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είναι σχεδόν βέβαιοι πως δεν θα βρίσκονται στη κυβέρνηση σε δύο χρόνια από σήμερα και θεωρούν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να παραμείνουν στην Ελλάδα.
Κι αυτό ανεξάρτητα από το αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει να
κυβερνάει τη χώρα.
Στην ανεύρεση των σπιτιών των δύο νεοφερμένων στις ΗΠΑ, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η σύζυγος του τρίτου της παρέας που ξέρει τα κατατόπια.
Η Ελλάδα;
Ποια Ελλάδα; Ποιος Θανάσης;

πηγή://kourdistoportocali.com/


Τίποτα δεν κάνουν για να κλείσει η τρύπα!

Spiegel: Έβρος, η "τρύπα" της Ευρώπης


«Η “τρύπα” που οδηγεί στο φρούριο Ευρώπη» είναι ο τίτλος του τρισέλιδου ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας...Spiegel για το γνωστό πέρασμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα με ευθεία αναφορά και σε Τούρκους δουλεμπόρους. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο, κοντά στη Νέα Βύσσα και στην τουρκική πλευρά, στην Ανδριανούπολη. «Το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών διαθέτει 1.500 τ.μ. κατοικήσιμου χώρου, έναν κοιτώνα για πέντε γυναίκες, ένα για ανήλικους και πέντε για άνδρες. Σε κάθε κοιτώνα υπάρχουν οκτώ ντους και οκτώ τουαλέτες.

Τρεις φορές την ημέρα υπάρχει συσσίτιο. Όταν όμως το Φυλάκιο γεμίζει με 800 πρόσφυγες και ορισμένες μέρες με ακόμη περισσότερους, τότε η κατάσταση είναι αφόρητη, διότι δεν υπάρχουν αρκετά κρεβάτια, πολλοί κοιμούνται στο πάτωμα, οι τουαλέτες υπερχειλίζουν και τα νερά φθάνουν μέχρι τους διαδρόμους», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Το Φυλάκιο έγινε γνωστό από τότε που η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι προτίθεται να κατασκευάσει φράχτη στην περιοχή για την ανάσχεση των λαθρομεταναστών.
Πρόκειται για μία περιοχή γύρω στα 12 χλμ. που είναι γνωστή ως «η λεωφόρος για την Ευρώπη», γιατί μόνον εδώ που ο Έβρος αλλάζει πορεία, μπορεί κανείς να τον διασχίσει εύκολα και έτσι να βρεθεί στην άλλη μεριά των συνόρων. «Μόνον σε αυτό το σημείο κατεγράφησαν πέρυσι 27.000 λαθρομετανάστες. Πόσοι πέρασαν πραγματικά χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ουδείς γνωρίζει».


Μέχρι και 10.000 ευρώ πληρώνουν οι πρόσφυγες στους δουλέμπορους
Το ρεπορτάζ αναφέρεται διεξοδικά στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών και της FRONTEX να ελέγξουν τα σύνορα αλλά και στην κατάσταση των προσφύγων καθώς επίσης και στους δουλεμπόρους που βοηθούν τους λαθρομετανάστες να περάσουν τα σύνορα. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι συνάντησαν στην Ανδριανούπολη έναν Τούρκο δουλέμπορο, ο οποίος εξηγεί αναλυτικά πως περνάει τους λαθρομετανάστες από τα ελληνικά σύνορα. Λέει ότι για να περάσει τους λαθρομετανάστες συνεργάζεται με τα τουρκικά συνοριακά φυλάκια: «Ολόκληρο το πακέτο κοστίζει για τους πελάτες μέχρι και 10.000 ευρώ, εξαρτάται πόσο μακριά είναι η χώρα προέλευσης του πρόσφυγα».
«Οι αξιωματικοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και πολύ ακριβοί. Συνεργαζόμαστε με τους υπαξιωματικούς και το κατώτερο προσωπικό. Εκείνοι μας ενημερώνουν ποιος και που κάνει βάρδια και που είναι οι έφοδοι», ομολογεί ο δουλέμπορος.
Φαίνεται ότι η συνεργασία με το στρατό είναι καλή, σχολιάζει η Spiegel. Οι απλοί Τούρκοι στρατιώτες αρκούνται και σε ένα καρτοκινητό. Διακόσια ευρώ εισπράττει ο δουλέμπορος από κάθε λαθρομετανάστη για απλή μεταφορά με βάρκα μέσω του Έβρου και 600 ευρώ για την μεταφορά μέχρι και την εθνική οδό εντός της ελληνικής επικράτειας. Στην καλύτερη περίπτωση ο δουλέμπορος περνάει 650 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής της FRONTEX Γκενάρο ντι Μπέλλο υποστηρίζει ότι «ο φράχτης δεν μπορεί να κλείσει αυτή τη μεγάλη τρύπα, αλλά παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε να αποτρέψει για λίγο τους λαθρομετανάστες και θα μας έδινε χρόνο να αντιδράσουμε».

Επίκαιρα


Άρχισαν τα ... όργανα!


Άρχισαν τα ... όργανα! Πυροβολισμός αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα και δηλώσεις από την "Επιτροπή Αλληλεγγύης στους μετανάστες". Δηλώσεις Δημόσιου γιατρού του τοπικού Κέντρου Υγείας για "ακροδεξιά στοιχεία"!

Μετά το χθεσινό μας άρθρο "Προς όλους τους "δήθεν προοδευτικούς" της Ηγουμενίτσας..." έχεται και η επαλήθευση...
 Αναδημοσιεύουμε άρθρο του tvxs με τίτλο "O τραυματισμός μετανάστη στην Ηγουμενίτσα απόρροια ενός ευρύτερου κλίματος ρατσισμού", που είναι δηλώσεις Ιατρού του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας (Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας) και μέλους της "Αντιρατσιστικής κίνησης Ηγουμενίτσας". Βέβαια το εν λόγω άρθρο έχει ημερομηνία χθεσινή (ίδια με του δικού μας) αλλά... "εν οίδα ότι ουδέν οίδα"! Πάντως στο τέλος είναι το ..."ρεζουμέ" ΔΕΙΤΕ ΤΟ.

Δείτε:
Χθες το βράδυ, γύρω στις 22.30, άγνωστος ο οποίος επέβαινε σε λευκό Golf όχημα άνοιξε πυρ μέσα από το αυτοκίνητό του κατά του πρόχειρου καταυλισμού που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα στο Λαδοχώρι. Σημάδεψε, συγκεκριμένα, με το αεροβόλο του έναν από τους μετανάστες που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα στο κεφάλι και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον, αν και όχι σοβαρά. Ο μετανάστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο στους Φιλιάτες και βρίσκεται εκτός κινδύνου.
«Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για τυχαίο περιστατικό, ούτε για...
 κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των μεταναστών» επισημαίνει η κα Ανδρεάδου, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για το πρώτο σχετικό περιστατικό στην περιοχή, αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Το κλίμα αυτό είχε κορυφωθεί και με το περιστατικό πριν από δύο περίπου μήνες όταν άγνωστος πυροβόλησε έναν Κούρδο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Η κατάσταση είναι πλέον τέτοια ώστε «οι μετανάστες να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να φοβούνται να κυκλοφορήσουν μέσα στην πόλη» τονίζει η κα Ανδρεάδου.

Η Τρίτη είναι πάντα μια δύσκολη ημέρα για τους μετανάστες, μας εξηγεί το μέλος της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας. «Μαζεύονται πάρα πολλές νταλίκες στο λιμάνι τη μέρα αυτή και κάθε φορά, μετά τις 9 το βράδυ, επεμβαίνουν οι λιμενικοί, κυνηγούν τους μετανάστες, οι οποίοι και τρέχουν να ξεφύγουν. Οι λιμενικοί ισχυρίζονται ότι απλά υπακούουν σε διαταγές, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι χτυπάνε, και μάλιστα αλύπητα, τους μετανάστες. Τους βλέπω, εξάλλου, στο ιατρείο μου» μας λέει η ίδια. «Κάθε φορά έχουμε αρκετούς ξυλοδαρμούς, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα γι αυτό» διαμαρτύρεται.

Η κα Ανδρεάδου μας παραθέτει άλλο ένα επιχείρημα γιατί το χτεσινό περιστατικό εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κλίμα έντασης των ρατσιστικών περιστατικών στην περιοχή. Μας λέει ότι και η ίδια, αλλά και άλλα μέλη αντιρατσιστικών πρωτοβουλιών της περιοχής στοχοποιούνται από συγκεκριμένα άτομα, πιθανότατα τα ίδια που «αντιμετωπίζουν τους μετανάστες σαν κυνήγι.»

«Τα βράδια βλέπουμε συγκεκριμένα αυτοκίνητα, τα οποία μας παρακολουθούν, δεν μας έχουν πειράξει για την ώρα, αλλά κάθε βράδυ, αργά, τους βλέπουμε να μας ακολουθούν χωρίς να ξέρουμε ποιοι είναι» αναφέρει. Δεν γνωρίζει, πάντως, αν πρόκειται για κάποια οργανωμένη δράση και ομάδα, αλλά υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «ακροδεξιά στοιχεία», τα οποία και δρουν στην ευρύτερη περιοχή.

Το χθεσινό περιστατικό καταδίκασε σε ανακοίνωσή της και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Μετανάστες της Ηγουμενίτσας, αναφέροντας ότι «η προσπάθεια για τη δημιουργία ξενοφοβικού κλίματος από φασιστικές συμμορίες δεν θα περάσει. Απαιτούμε την διαλεύκανση της υπόθεσης και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.»

«Αντιμετωπίζω πόλεμο, τόσο από συναδέλφους, όσο και από το συντονιστή του κέντρου»
Η κα Ανδρεάδου εργάζεται για πολλά χρόνια στο Ιατρικό Κέντρο της Ηγουμενίτσας και πολύ συχνά ασχολείται με την περίθαλψη μεταναστών, είτε στο κέντρο υγείας, είτε μεταβαίνοντας η ίδια στους καταυλισμούς τους. Πρόκειται για δράσεις τις οποίες η ίδια κάνει εθελοντικά, αλλά παρόλα αυτά βρίσκει αντιμέτωπους τους συναδέλφους και τον συντονιστή του κέντρου στο οποίο εργάζεται.

Μια φορά το μήνα η κα Ανδρεάδου κρατά το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης. Αλλά, καθώς, αυτό δεν αρκεί, συχνά εξετάζει και περιθάλπει τους μετανάστες στο ιατρικό κέντρο, ακόμα και μετά το καθορισμένο ωράριό της. Η κίνησή της αυτή, τονίζει, δεν δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του κέντρου, αλλά δεν γίνεται αποδεκτή από τους συναδέλφους της. «Πρόκειται καθαρά για ρατσιστικό θέμα» καταγγέλλει η ίδια, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για κάτι το καινούργιο.

«Τα μεγάλα προβλήματα άρχισαν πριν περίπου δυο μήνες, με τη ρύθμιση από το υπουργείο για την καταβολή ενός αντίτιμου τριών ευρώ για την εξέταση στο ιατρείο. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν αυτά τα λεφτά και εγώ δεν τα ζητούσα» μας διηγείται. Η συμπεριφορά της αυτή της δημιούργησε, όμως, προβλήματα. «Έχω έναν απίστευτο πόλεμο από τους συναδέλφους μου και το συντονιστή του κέντρου υγείας, ακριβώς γιατί δεν ζητάω αυτά τα λεφτά» αναφέρει.

Μετά από παρέμβαση της διευθύντριας του κέντρου, η οποία πήρε το μέρος της, αλλά και του δικηγόρου της Ύπατης Αρμοστείας, η κατάσταση βελτιώθηκε. Προσωρινά μόνο όμως.

«Από εχθές, με το ζήτημα της καταβολής των πέντε ευρώ, έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα και δέχομαι απίστευτες πιέσεις. Ο συντονιστής, μάλιστα, μου είπε ότι θα μου κάνει αναφορά στο υπουργείο υγείας ότι βλάπτω οικονομικά το κράτος και παραβιάζω το νόμο και θα ζητήσει την απομάκρυνσή μου» καταγγέλλει η κα Ανδρεάδου.

Εγώ, όμως, το θεωρώ απαράδεκτο να ζητάνε από ανθρώπους που τους βλέπουν να είναι υποσιτισμένοι και να ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε, να βρούνε τα πέντε ευρώ για να τους εξετάσω» τονίζει, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να περιθάλπει όσο μπορεί τους ανθρώπους αυτούς, κι ας βρίσκει σε αυτό αντιμέτωπους τους συναδέλφους της.
Η ίδια, εξάλλου, είναι πλέον και μέλος των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι και στηρίζουν τις δράσεις της.

Σχόλιο του ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ:

-Για πιο κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας μιλάτε γιατρέ μου; Κοροϊδεύετε τον κόσμο; Αυτοί δεν έχουν αφήσει τίποτε "όρθιο" εκεί κάτω κυρία μου. Μόλις τελειώσουν τα σκυλιά και τα γατιά θα μαγειρέψουν ΕΣΑΣ!
-Τους χτυπάνε οι αστυνομικοί; Και τι θέλετε να τους κάνουν γιατρέ μου; Να τους χαϊδέψουν; Ή να τους δώσουν ένα φιλάκι που δεν πειθαρχούν... που δεν ακούνε κανένα... που τρέχουν πίσω από τις νταλίκες για να μπούνε μέσα... που προσπαθούν να μπουκάρουν στα πλοία για να πάνε που;... που προκαλούν φασαρίες... που μαχαιρώνονται μεταξύ τους...
Πρέπει οι Ελληνική Αστυνομία να μάθει τρόπους...Από αύριο με ένα λουλουδάκι στο χέρι ο καθένας τους!
Και αν δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της Ηγουμενίτσας γιατί...φοβούνται...
ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ!
Ακριβώς όπως δεν μπορούν και οι ντόπιοι να κυκλοφορήσουν εκεί που είανι αυτοί!
-Τώρα για τα "ακροδεξιά στοιχεία" τι να πούμε και τι να σχολιάσουμε γιατρέ μου; Και τι ακριβώς κάνουν; Τους αντιμετωπίζουν σαν κυνήγι;
Αλήθεια άδειες έχουν βγάλει στον Σύλλογο ή να επιληφθεί η θηροφυλακή του θέματος; Μα τι πράγματα είναι αυτά που λέτε κυρία μου;
-Όσο για τον "πόλεμο" που αντιμετωπίζετε από τους συναδέλφους σας επειδή δεν ζητάτε το αντίτιμο των τριών ή πέντε ευρών για την εξέταση...
Θέλουμε να σας ρωτήσουμε το εξής:
Το ίδιο ακριβώς κάνετε και όταν πρόκειται για Έλληνες; Αν έρθει κάποιος δηλαδή και δεν έχει να πληρώσει το εισιτήριο του λέτε "δεν πειράζει καλέ μου άνθρωπε"; ή μήπως το πληρώνετε εσείς η ίδια;

Γιατί αν είναι έτσι, τότε ο συντονιστής του Κέντρου Υγείας έχει απόλυτο δίκαιο... Πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνσή σας από το ΕΣΥ και εσείς με την σειρά σας να ανοίξετε ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ και σε αυτούς που "δεν έχουν" να εργάζεστε αμησθί! Και όχι μόνο... αλλά να αγοράζετε και να πληρώνετε και τα φάρμακα γιατρέ μου...

Πάντως εγώ προσωπικά, την επόμενη φορά που θα αρρωστήσω θα σας προτιμήσω... γιατί "δεν έχω"!
Δεν νομίζω να μου αρνηθείτε δωρεάν εξέταση και περίθαλψη, έτσι δεν είναι;


Θέλουν τα πάντα!

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Εφ. Γκιουντέμ 7-1-2011 αρθρ. Οζάν Αχμέτογλου

Νέα χρονιά, παλιά προβλήματα
……………………
……………………
Η θητεία του διορισμένου μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή για μια ακόμη φορά επεκτάθηκε. Η τροπολογία που προβλέπει την επιμήκυνση, υπογράφηκε στις 17-12-2010 από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και από την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, και ανακοινώθηκε μέσω ίντερνετ στις 29-12-2010. Δεν είναι σαφές το πόση θα είναι η διάρκεια της θητείας. Κάποιες εφημερίδες κάνουνε λόγο για 10 χρόνια.
Τι κρίμα που οι προσδοκίες για επίλυση κάποιων μειονοτικών θεμάτων (μεταξύ αυτών κου του μουφτή) βγήκαν φρούδες. Τουλάχιστον προς το παρόν. Η κυβέρνηση έως τώρα δεν βρήκε το θάρρος να απαντήσει στα προβλήματα και στα αιτήματα της μειονότητας. Έτσι γίνεται αντιληπτό πως στη διοίκηση υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμμα θέλησης στην επίλυση  αυτών που ονομάζουμε ως μειονοτικά θέματα και πηγάζουν από τις διεθνείς συνθήκες. Δεν αποτελεί πρόθεση μου να θέσω θέμα αμοιβαιότητας (κάτι συζητήσιμο) αλλά επιθυμώ να υπενθυμίσω τα θετικά βήματα που έκανε η Τουρκία (που δεν είναι και μέλος της Ε.Ε.) προς όφελος της μειονότητας των Ρωμιών στην Τουρκία. Γιατί να μην επιδείξει το ίδιο θάρρος και η Ελλάδα ;
Όμως στην επίλυση των θεμάτων μας, υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει αρνητικά την αισιοδοξία και τις προσδοκίες μας. Οι διοικούντες της πατρίδας μας εδώ και καιρό, για την επίλυση των μειονοτικών θεμάτων , θέτουν μια σειρά από όρους. Και μάλιστα τέτοιους όρους που αυτοί που τους θέτουν και παραβιάζουν το στάτους της μειονότητας, και θέτουν εμπόδια στο να μπορέσει η ίδια η Τουρκομουσουλμανική κοινότητα της Δυτικής Θράκης να διαφυλάξει και να αναπτύξει την ταυτότητα της.
Ας δώσουμε παράδειγμα. Τα τελευταία 10 χρόνια  λέγεται πως ¨λύνουμε το θέμα του μουφτή αλλά να καταργηθούνε οι δικαστικές του αρμοδιότητες¨. Σε αυτό το θέμα νομικοί όχι μόνο από την περιοχή μας, αλλά και πανελληνίως γνωστοί διαμόρφωσαν έτσι την κοινή γνώμη. Σε αυτό το σημείο θέλω να ρωτήσω το εξής.  Σε μια χώρα όπου είναι δύσκολη ακόμη και η συζήτηση για τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, πως γίνεται και ζητείται κάτι τέτοιο από την μειονότητα ;
Ένα άλλο θέμα. Η εκπαίδευση και η Ε.Π.Α.Θ. Τι λέει το κράτος ; Θα λύσω το θέμα λέει, αλλά στην νέα σχολή που θα πάρει τη θέση της, δεν θα μπαίνουν μόνο φοιτητές από την μειονότητα, αλλά όλοι. Η μειονότητα το δέχεται αυτό ; Όχι βέβαια.
…………….
…………….
Σχόλιο : Καλά ας μη θέτει θέμα αμοιβαιότητας γιατί σίγουρα είναι κάτι που δεν συμφέρει τη τουρκική πλευρά. Και για το θέμα των φοιτητών, καλεί την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει κάτι ολοφάνερα αντισυνταγματικό. Να μπαίνουν λέει μόνο από την μειονότητα…


Στην Ελλάδα έχουμε διαλύσει τα πάντα!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ !

 Εφ. Μπιργκιούν 13-1-2011

Έπαινοι από την αστυνομία προς το κόμμα ΑΚΠ
Σε συνάξεις με τον τίτλο ¨Νεολαία και Ασφαλές μέλλον¨ που οργανώνουν ομάδες της αντιτρομοκρατικής (ΤΕΜ)από την πόλη του Ερζιντζάν σε σχολεία της περιοχής,   επαινείται η πολιτική του κόμματος ΑΚΠ. Μέλη της αντιτρομοκρατικής από την αστυνομία του Ερζιντζάν οργανώνουν συνάξεις με τον τίτλο ¨Νεολαία και Ασφαλές μέλλον¨. Μια από τις συνολικά 38 σχεδιαζόμενες να γίνουν σε λύκεια της περιοχής έγινε στο Λύκειο Ανατολίας του Ερζιντζάν. Εντύπωση προκάλεσε ότι η ομιλία που έκανε ο τοπικός προϊστάμενος της ΤΕΜ άρχισε με τη φράση ¨ Είθε η ειρήνη και η σωτηρία του Θεού να είναι μαζί σας¨ και η ομιλία του εμπεριείχε επαίνους για την πολιτική του κόμματος ΑΚΠ. Ο προϊστάμενος ανέφερε πως ¨Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε 80 δις $ στο θησαυροφυλάκιο ¨. Τόνισε πως η αστυνομία θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη από την πορεία της χώρας. Ο προϊστάμενος ανέφερε πως οι περισσότερες αριστερές οργανώσεις όπως το DİSK, το TKP και το  ÖDP κάνουνε πλύση εγκεφάλου, προκαλούνε ζημιά στο κράτος και στα άτομα, και πως το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν οι μαθητές είναι να γίνουν επαγγελματίες και να υπηρετούνε το κράτος. Μετά το σεμινάριο στο φυλλάδιο με τίτλο ¨Ο στόχος μας¨ που μοιράστηκε , υπήρχε κεφάλαιο με τίτλο ¨Μέθοδοι παραπλάνησης των νέων¨. Εντύπωση προκαλούνε σε αυτό το κεφάλαιο οι παρακάτω φράσεις : ¨ Για να συνδεθούνε οι νέοι πιο στενά με τις οργανώσεις και την ιδεολογία τους, κόβονται οι δεσμοί με την οικογένεια, και ακολούθως φορτίζοντας τους  με τα προβλήματα της χώρας, την καταπίεση και το αίσθημα της αδικίας, αυξάνουν έτσι τη διάθεση τους για επανάσταση και αγώνα.¨
 ……………….
Σχόλιο : Πολιτική ¨διαφώτιση¨ δηλαδή από τον προϊστάμενο της αντιτρομοκρατικής. Τουρκία,  Ιανουάριος του 2011.


Η εξωτερική μας πολιτική είναι σουρρεαλιστική!



Η εξωτερική μας πολιτική εδώ και χρόνια είναι σουρρεαλιστική. Βασίζεται σε νεφελώματα τα οποία έχουν ως προϋποθέσεις άλλα νεφελώματα, όπως την παγκόσμια αδερφοσύνη και το ότι συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο και την Δανία. Η παγκόσμια αδερφοσύνη, δυστυχώς δεν υπάρχει και χλωμό το βλέπω να ‘ρθει. Συνορεύουμε δε με την Τουρκία, η οποία, παρά τις εμβριθείς αναλύσεις του «Βήματος» ή της «Καθημερινής», δεν είναι ένα μεγάλο Βέλγιο, που έκανε περιτομή.

Όταν βλέπετε σε αναλύσεις εξωτερικής πολιτικής ηθικοπλαστικούς και συναισθηματικούς όρους, να είσαστε καχύποπτοι. Όταν ακούτε ότι η Τουρκία αίφνης μας αγάπησε, και θέλει το καλό μας, διπλοκλειδώστε και κοιτάξτε καλά από τις γρίλιες τι θα ‘ρθει.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναινα φέρουμε την συζήτηση για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της Ελλάδας στο πεδίο του ρεαλισμού. Και πρώτ’ απ’ όλα, πριν διαβάσουμε Ιστορία, να δούμε το χάρτη.

Ας απαντήσουμε πρώτα στο ερώτημα αν υπάρχει τουρκική απειλή.

Τα υλικά γεφυροποιϊας που πήρε πρόσφατα η Τουρκία και της είναι χρήσιμα στον Έβρο, τι τα θέλει;

Τι σκοπούς έχει η συνεχής και παράνομη αποσχιστική δράση του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή;

Για ποιον λόγο εξακολουθεί να ισχύει η πιο επίσημη απειλή κράτους προς κράτος, το casus belli;

Για ποιον λόγο η Τουρκίας δημιουργεί στρατιά μεταγωγικών ελικοπτέρων που της επιτρέπει την σε λίγα λεπτά μεταφορά μεγάλων σχηματισμών σε ελληνικά νησιά;

Για ποιον λόγο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα, στην Ερυθρά του Βίβλο, , επιβεβαίωσε πρόσφατα, ως πάγιο στόχο, την παρεμπόδιση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα; Βάσει της Βίβλου αυτής, που καμμία απόφαση άλλου κρατικού οργάνου δεν μπορεί ν’ αλλάξει, συντάσσονται όλα τα σχέδια των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Εναντίον μας.

Για ποιον λόγο η τουρκινή Π.Αεροπρία εξακολουθεί κλιμακούμενα να παραβιάζει τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο και να κάνει ακόμη κι υπερπτήσεις σε χαμηλό ύψος πάνω από νησιά μας; Γιατί το Πολεμικό Ναυτικό των Τούρκων σε λίγο θα κάνει περατζάδες ακόμη και μπρος στον «Δουράμπεη»;

Γιατί η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία; Γιατί δεν συνεργάστηκε ποτέ για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων του ’74, το Κυλώνειο Άγος της κολοβής δημοκρατίας μας; Τους έστειλε η Πατρίδα στη μάχη κι ύστερα τους έγραψε το γκουβέρνο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Γονείς κι αδέρφια γέρασαν και πέθαναν με τον καημό των παληκαριών τους, κι όλοι αυτοί οι ιεροφάντες του ενδοτισμού, δεν κατάφεραν τ’ αδέρφια μας, οι Τούρκοι, σε ένδειξη στοιχειώδους ανθρωπισμού, να πουν σ’ έστω μια μάνα «να, εδώ, κυρά, είναι θαμμένος ο γιος σου, παρ΄τον να τον θάψεις, να ’χεις κάπου να κλάψεις». Ούτε αυτό. Μόνο το DNA, ξεκαθάρισε τις τύχες κάποιων αλλά έρευνα στην ίδια την Τουρκία δεν έγινε ποτέ, δεν το επέτρεψε κι ας ξέρουμε, ας υπάρχουν στοιχεία, πως πολλοί μεταφέρθηκαν π.χ. στα Άδανα.

Γιατί ο Νταβούτογλου γράφει όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα κι αρκούντως επεκτατικά στην Βίβλο του Νεοοθωμανισμού που συνέγραψε; Είναι στρατηγικά παίγνια ή η πολιτική που σταδιακά ήδη υλοποιεί ο Ερντογάν;

Γιατί η Άγκυρα μισθώνει ναύσταθμο στην Αυλώνα, γιατί συνάπτει στρατιωτικές συμφωνίες με τους πάντες γύρω μας;

Αν όλα αυτά καταδεικνύουν ότι απειλή δεν υπάρχει, ότι οι Τούρκοι είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας, πάω πάσο. Ας διαλύσουμε το Στρατό μας, ας γίνουμε Κόστα Ρίκα, μαλτέζοι των Βαλκανίων.

Αν όμως όλα αυτά δείχνουν ότι ο γείτονας έχει κακό στο νου του κι απεργάζεται σχέδια σε βάρος της εδαφικής μας ακεραιότητας και του Λαού μας, τότε, πρέπει να κάνουμε άλλα πράγματα.

Όλοι οι ηγέτες της Ελλάδας στο παρελθόν, δημοκρατικοί, ολοκληρωτικοί, δεξιοί ή κεντρώοι, για κάποιους λόγους προσπαθούσαν πάντοτε να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, φυλούσαν τα σύνορα, κι αναζητούσαν συμμαχίες.

Οι Τούρκοι, δεν την κρύβουν την απειλή. Την περιγράφουν, την αναλύουν, την φωνάζουν με τις καθημερινές πράξεις τους.

Θα κλείσουμε τα μάτια και τ’ αυτιά μας, θα προσποιηθούμε ότι δεν τρέχει κάστανο, ότι η πραγματικότητα δεν υπάρχει;

Ποιός από εσάς θέλει να ακυρώσουμε τα αποτελέσματα της Ελληνικής Επανάστασης; Ας το πει. Όχι περισπούδαστες αναλύσεις του δίφραγκου. Ας το πει, όποιος θέλει, στα ίσια όμως, με βάση την αληθινή Τουρκία κι όχι αυτό που μας «πουλάνε» οι σκυφτοί αναλυτές του τύπου «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» κι ολοκληρωτικός φασιστοειδής ενδοτισμός καθ’ εκάστην. Όχι με περίχυμα αγάπες, προοδευτιλίκια και «αντιεθνικισμό». Γιατί ξέρετε η μόδα αυτή είναι τώρα, τα σομόν και ο νεοραγιαδισμός, που είναι η προϋπόθεση του νεοοθωμανισμού.

Είναι άλλη μια σουρεαλιστική ατραξιόν του δημοσίου βίου. Παλιά, άμα αβάνταρες τα συμφέροντα ξένης ιμπεριαλιστικής δύναμης, αν κήρυττες την υποταγή και τον ενδοτισμό, θα σε θεωρούσαν εξωνημένο, ακροδεξιό, αντιδραστικό τομάρι. Σήμερα αυτοθεωρείσαι «αντιεθνικιστής», της βαριάς προόδου κι αρθρογραφείς με διευθυντή ομογάλακτο, που π.χ. κάνει τον μεσάζοντα στην ανακύκλωση, και μαζί συκοφαντείτε κάθε ρεαλιστική πατριωτική φωνή. Σήμερα οι γερμανοτσολιάδες θα θεωρούνταν «προοδευτικοί ρεαλιστές». Το υστερικό παραμύθι είναι «μα τι θέλετε, θέλετε πόλεμο;». Γιατί τα καλόπαιδα αυτά βάζουν το ψευτοδίλημμα, επώδυνος συμβιβασμός ή πόλεμος. Η αποτροπή δεν «παίζει», γιατί δεν βολεύει. Άλλωστε, οι οδηγίες στο manual που έχουν, άλλα λένε, γκέγκε;

Αν θέλουμε να φυλάξουμε το σπίτι μας, την οικογένεια μας, την τιμή μας και την Ελευθερία μας, πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να ξεμπερδεύουμε με τον σουρεαλιστικό φασισμό της «πολιτικής ορθότητας», που τοποθετεί την Ελλάδα στον χάρτη δίπλα στην Φλάνδρα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στα πεδία του πλατωνικού έρωτος.

Το Κόμμα του Πολέμου είναι όλοι αυτοί που εκπέμπουν το μήνυμα της αδυναμίας. Γιατί αν εκπέμπεις αδυναμία, ο αντίπαλος γίνεται πιο επιθετικός, μυρίζει τον φόβο σου κι είναι πιο πιθανό να μπει στον πειρασμό να σου ριχτεί. Δείτε την φύση, διαβάστε Ιστορία. Όχι τα Μίκυ Μάους της γνωστής κυρίας, αληθινή Ιστορία.

Όποιος έχει διαβάσει τον μεγάλο Θουκυδίδη και τον σπουδαίο Κονδύλη και δεν διαμορφώνει άποψη από τις μπακάλικες επιφυλλίδες των συγκροτημάτων, ξέρει ότι η λύση είναι μία και πολύ παλαιάς αλλά αποτελεσματικής κοπής: αποτροπή.

Αυτό σημαίνει πρώτ’ απ’ όλα να μην εκπέμπεις δουλοφροσύνη κι αδυναμία. Να έχεις ισχύ, πολιτική, στρατιωτική, οικονομική και να εκπέμπεις το μήνυμα ότι θα την χρησιμοποιήσεις, αν χρειαστεί.

Στην σουρεαλιστική Ελλάδα της φασιστοειδούς «προόδου» και του «αντιεθνικιστικού» χατζηαβατισμού, είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίζουμε συνεχώς ότι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, της Ελευθερίας και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, είναι συνταγματική επιταγή και πατριωτικό καθήκον. Τόσο απλά.

Κι όλα αυτά βέβαια απαιτούν τρία πράγματα: Ηγεσία, Ηγεσία, Ηγεσία.
 
του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη*
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Στην Ελλάδα θα πάει κανείς φυλακή για την χρεοκοπία μας;

Συλλήψεις τραπεζικών στελεχών στην Ισλανδία.






Η Ισλανδική Αστυνομία συνέλαβε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της χρεοκοπημένης τράπεζας «Landsbanki» και ακόμη ένα ανώτατο στέλεχος του τραπεζικού τομέα, στο πλαίσιο έρευνας για οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην πορεία προς την κατάρρευσή της, όπως δήλωσε ειδικός εισαγγελέας σήμερα.

Δικαστής αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το απόγευμα εάν τα στελέχη θα παραμείνουν υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για χειραγώγηση της αγοράς πριν από την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας, δήλωσε ο εισαγγελέας, Όλαφουρ Τορ Χάουκσον, στο πρακτορείο Reuters.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λάντσμπανκι, Σίγκουριον Άρνασον, και ο Ίβαρ Γκούντιονσον, πρώην επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της ίδιας τράπεζας.

Σημειώνουμε πως η «Landsbanki» και άλλες μεγάλες τράπεζες της χώρας του Βόρειου Ατλαντικού κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2008, υπό το βάρος των κολοσσιαίων χρεών που επισωρεύτηκαν μετά από χρόνια επιθετικής επέκτασής τους στο εξωτερικό. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τη σχεδόν πλήρη αποδιάρθρωση του χρηματοοικονομικού συστήματος και την ελεύθερη πτώση του ισλανδικού νομίσματος.

Ο Χάουκσον δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ανακρίνει 7 πρώην στελέχη της «Landsbanki», μετά από ελέγχο


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More