30.11.09

«Η καθ’ ημάς Δεξιά» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Σε μια εποχή που η επιστροφή της ιδεολογίας στην πολιτική έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη, το νέο βιβλίο του Χρίστου Γούδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Patria, καλύπτει αυτή ακριβώς την ανάγκη. Να επαναπροσδιορίσει την έννοια της Δεξιάς και μάλιστα στην «καθ' ημάς έκφανσή της.
Ποια Δεξιά, γιατί η Δεξιά, με ποιες αναφορές και ποιους προπάτορες; Αυτά τα ερωτήματα καλύπτει το «Αλλού και Κάπως» ρίχνοντας τον σπόρο για έναν γόνιμο, ελπίζουμε, διάλογο.
9 Δεκεμβρίου Αθήνα

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Κωνσταντίνος Νιάρχος [καθηγητής Πανεπιστημίου],
Φαήλος Κρανιδιώτης [δικηγόρος, πρόεδρος Δικτύου 21]
Κωνσταντίνος Γκιουλέκας [βουλευτής ΝΔ]
Μάκης Βορίδης [βουλευτής ΛΑΟΣ]
και ο συγγραφέας Χρίστος Γούδης
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 7.00 μ.μ.
ξενοδοχείο President (Λ. Κηφισίας 43, Αθήνα)






11 Δεκεμβρίου Θεσσαλονίκη

Για το βιβλίο θα μιλήσουν
Παντελής Γιαννουλάκης [εκδ. περιοδικου Strange]
Γιάννης Κουριαννίδης [δημ. σύμβουλος Θεσσαλονίκης]
και ο συγγραφέας Χρίστος Γούδης
την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αλέξανδρος Μήτσιου [συγγραφέας]

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 7.00 μ.μ
βιβλιοπωλείο ΨΑΡΑΣ - ΔΙΟΝ Φιλικής Εταιρίας 39 Θεσσαλονίκη

για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2103611590 και 2103641960


Καμπούλ η Ομόνοια...

Aγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών

Αρχίσαμε να βλέπουμε τον πολυπολιτισμικότητα των λαθρομεταναστών. Δεν μπορούν οι ΜΚΟ και και οι "προοδευτικοί" ότι δεν τους θέλουμε στην χώρα μας. Δεν έχουμε τίποτα εναντίων των ανθρώπων, ας πάνε να ζήσουν ευτυχισμένοι αλλού. Έχουμε όμως το δικαίωμα να επιλέγουμε ποιοι και πόσοι έρχονται στην Πατρίδα μας.
Τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός άγριας συμπλοκής μεταξύ 20 αλλοδαπών το μεσημέρι της Κυριακής στην οδό Ξούθου στην Ομόνοια.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία Ιρανοί, Ιρακινοί και Αφγανοί.


«Είμαι υπεύθυνος για 12.380 νεκρούς»

Συγγνώμη από τον αρχιβασανιστή των Χμερ


The Guardian

Ο αρχιβασανιστής του κομμουνιστικού καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, ο διοικητής φυλακής που ευθύνεται για τη δολοφονία περισσότερων από 12.000 ανθρώπων, απολογήθηκε ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου που έχει συσταθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην Καμπότζη, ζητώντας «αιωνίως συγγνώμη» από τα θύματά του.

Ενώπιον 600 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων ήταν επιζώντες του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ, ο Κάινγκ Κουέκ Εάβ, γνωστός ως Σύντροφος Ντουκ, ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τα βασανιστήρια και τους φόνους στη φυλακή Τουόλ Σενγκ, την οποία διοικούσε στη δεκαετία του 1970. «Είμαι ο μόνος υπεύθυνος για τον θάνατο 12.380 ανθρώπων», είπε. «Πριν πεθάνουν οι άνθρωποι αυτοί, υπέφεραν πολλά βασανιστήρια και αμέτρητες ταπεινώσεις. Θα ζητώ αιωνίως συγγνώμη από τις ψυχές τους».


Ξανά το εδώλιο ΕΚ και Α1



301109-diki-ekΝέος δικαστικός μαραθώνιος ξεκινά τον Δεκέμβριο μετά από αλλεπάλληλες αναφορές στην εισαγγελία του γνωστού για το... ανθρωπιστικό του έργο, Παναγιώτη Δημητρά.
Την ερχόμενη Τρίτη, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων την σκυτάλη μαζί με την εφημερίδα μας παίρνει και η εφημερίδα Α1 του ΛΑΟΣ. «Αμάρτημα» και των δύο αποτελεί η αναδημοσίευση σκέψεων και κειμένων τρίτων προσώπων που αφορούν τις δραστηριότητες του απανταχού Σιωνισμού σχετικά με την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία μας. Στην περίπτωση του «ΕΚ» αναφερθήκαμε σε γνώμες που εξέφρασαν για το σχετικό ζήτημα ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής και ο βουλευτής Κυριάκος Βελλόπουλος.
Η δε Α1 αναδημοσίευσε έρευνα του περιοδικού «Τρίτο Μάτι». Ο επιλεκτικός αντιρατσισμός του Δημητρά όμως, προτίμησε να κινηθεί δικαστικά εναντίον αυτών που αναδημοσίευσαν τα κείμενα και όχι ενάντια στις πρωτογενείς πηγές. Γιατί άραγε;


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ.
Πρωταθλήτρια στη διαφθορά αναδείχθηκε η Ελλάδα μεταξύ των 27 χωρών μελών της Ευρώπης από την οργάνωση <<Διεθνής Διαφάνεια >> με βάση τα στοιχεία από 6 διαφορετικές έρευνες που διενεργήθηκαν το 2008 και 2009 από 6 ανεξάρτητους οργανισμούς . Πρώτη λοιπόν στην Ευρώπη η χώρα μας στην διαφθορά και 71η στο σύνολο 180 χωρών στον κόσμο .
Από αρχαιοτάτων χρόνων στην ιστορία των λαών παρουσιάζονται κρούσματα διαφθοράς και μάλιστα από δημόσιους άνδρες εν μέσω δημοκρατίας. Όταν λοιπόν τα κρούσματα αυτά της διαφθοράς δεν αντιμετωπίζονται δραστικά τότε τα κράτη αυτά καταρρέουν και οι κοινωνίες τους οδηγούνται σε αδιέξοδο με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τους λαούς τους .


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More