28.1.11

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου


280111-ekΝα μην ξεχάσουμε ποτέ τα Ίμια. Ο αδερφός του ΗΡΩΑ Παναγιώτη Βλαχάκου, Νίκος, μιλά στην εφημερίδα μας και ζητά «να μην υποσταλεί ποτέ ξανά η ελληνική σημαία». Νόμος είναι το δίκιο του λαθρομετανάστη. Το θέατρο του παραλόγου στη Νομική Σχολή, με την αριστερά και το κράτος να παρανομούν, πάντα εις βάρος του Έλληνα πολίτη. Φτάνει μέσα στο Φεβρουάριο η Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα και μαζί της, δεκάδες σιωνιστικά «κοράκια» του αμερικανοεβραϊκού λόμπι. Έρχονται να αγοράσουν και να πουλήσουν και να μας πείσουν ότι οι εβραίοι έγιναν ξαφνικά φίλοι της Ελλάδος. Όλο το παρασκήνιο και τι προηγήθηκε. Διαβάστε το συγκλονιστικό απολογητικό υπόμνημα του αστυνομικού Δημήτρη Ανδρεάκου, που αρνήθηκε να παραλάβει την κάρτα του πολίτη και γι' αυτό αποτάχθηκε από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Οδοιπορικό του «ΕΚ» στην Κύπρο, με αφορμή την παρουσίαση της μονογραφίας του Σταύρου Καρκαλέτση για τον Γεώργιο Γρίβα.


Ο πρωθυπουργός της καρπαζιάς!

Την πρώτη κρυάδα πήρε στο Νταβός ο Γ. Παπανδρέου καθώς ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία, είπε ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, σε αντίθεση με την Ισπανία και την Πορτογαλία οι οποίες μάλλον δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι τέτοιο. Οπως είπε χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει μία χώρα που πιθανόν να χρειαστεί αναδιάρθρωση και αυτή είναι η Ελλάδα. Δεν ανησυχώ για την Ισπανία και την Πορτογαλία. Η μεταχείριση των χωρών αυτών από τις αγορές είναι άδικη».

Επιβεβαιώνει έτσι....
ο Γκουρία αυτό που όλοι λένε: Οτι η ελεγχόμενη χρεοκοπία είναι προ των πυλών, κι όχι των… πυλών της Νομικής, θέμα με το οποίο ασχολούμαστε όλοι.

Από την άλλη Τρισέ και Ρεν στο ίδιο μοτίβο, ζήτησαν ενίσχυση και διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters, ο κ. Τρισέ επανέλαβε τη θέση του ότι το ΕΤΧΣ πρέπει να ενισχυθεί «τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά», να γίνει όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο και να μπορεί να αγοράζει ομόλογα των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα.

Ο κ. Ρεν τόνισε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι δεν είναι ακόμη σαφές με ποιο τρόπο θα αυξηθεί το πραγματικό βεληνεκές δανεισμού του Ταμείου, χωρίς να αυξηθεί το όριο των 440 δισ. ευρώ που προβλέπεται από το καταστατικό του.

Ο ίδιος πάντως ο πρωθυπουργός απέρριψε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ωστόσο ότι περιμένει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της ΕΕ και του ΔΝΤ και μείωση του επιτοκίου δανεισμού.

«Ασφαλώς το ερώτημα της αναδιάρθρωσης πλανάται. Μπορώ να πω ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε. Επίσης λέω ότι δεν θα κινηθούμε προς την αναδιάρθρωση», τόνισε.

«Ναι, θα υπάρξει επιμήκυνση (του χρόνου αποπληρωμής) του χρέους που έχουμε από το ΔΝΤ και την ΕΕ, και έχουν υπάρξει συζητήσεις για τους όρους των δανείων. Πιστεύω ότι αυτά δρομολογούνται», είπε, προσθέτοντας ότι οι πιο ευνοϊκοί όροι θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αποφύγει δανειακή στενωπό το 2014.

Είπε ακόμα πως το χρέος είναι το σύμπτωμα και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι η διαφάνεια στην Ελλάδα έχει πλέον ενισχυθεί σημαντικά. «Πέρυσι έλεγαν πως τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία ήταν το συντομότερο ανέκδοτο, αλλά τώρα είμαστε από τις πιο διαφανείς χώρες στην ΕΕ», όπως είπε.

Μιλώντας στο ίδιο πάνελ, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ ανέφερε ότι αναδιάρθρωση ή περικοπή (haircut) χρέους χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν είναι στο πρόγραμμα.

«Δεν υπάρχει κρίση του ενιαίου νομίσματος. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο», ανέφερε επίσης ο Τρισέ.
antinews


Έπρεπε να τους μεταφέρει στα ξενοδοχεία του!

Το είδαμε κι αυτό: Να συσκέπτονται έξω από τη Νομική ένας εισαγγελέας, ένας ταξίαρχος της ΕΛΑΣ με τον Αλέκο Αλαβάνο, τον βουλευτή του Συνασπισμού, Θ. Δρίτσα και τον εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους λαθρομετανάστες, Νίκο Γιαννόπουλο. Δηλαδή να συσκέπτονται ο Νόμος και το Κράτος, με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, τον Λένιν του Κολωνακίου, τον ΧΩΡΟ προώθησης της παγκοσμιοποίησης και του ανθελληνισμού, τον εκπρόσωπο του ΣΥΝ (για να ξέρουμε ποιοι είναι από πίσω) και τον …ξάδελφο του Καρβέλα.
antinews


Τώρα καταλάβατε την αγάπη για τους λαθρομετανάστες!

Αποκάλυψη σοκ. Μπίζνες στον Έβρο για τους επαγγελματίες αντιρατσιστές…500 ευρώ η ταρίφα για να δηλώνουν ψεύτικα στοιχεία για τους λαθρομετανάστες.


Τί άλλο θ’ακούσουμε,για τους επαγγελματίες ανθέλληνες-»αντιρατσιστές».
Αυτή την φορά,βρήκαν έναν τρόπο,ώστε να βγάζουν εύκολα χρήματα οι διερμηνείς των ΜΚΟ στον Έβρο, οι οποίοι συνεργάζονταν και με την Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι διερμηνείς έπαιρναν χρήματα, ώστε να δηλώνουν άλλη εθνικότητα για τους παράνομους μετανάστες και έτσι να εξασφαλίζεται η παραμονή τους στη χώρα!Τόσο απλά!
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήκοος Συρίας είχε καταγραφεί ως Παλαιστίνιος, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε λίγες μέρες, μπορούσε να φύγει από το κέντρο κράτησης και να κινηθεί προς την Αθήνα.
Επίσης,σύμφωνα με καταγγελία τεσσάρων μεταναστών από τη Συρία, ο διερμηνέας τους στον Έβρο τους είχε ζητήσει χρήματα ώστε να τους καταχωρίσει ως Αφγανούς και Παλαιστίνιους. Δεν του έδωσαν χρήματα και όπως καταγγέλλουν παρέμειναν κρατούμενοι.
Στις 6 Ιανουαρίου, μια μέρα μετά την καταγγελία, οι τέσσερις,οδηγήθηκαν στο Τµήµα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας χωρίς τους διερµηνείς τους.
Όπως προέκυψε, ο διερµηνέας,είχε καταχωρίσει µόλις τον έναν µε τη σωστή χώρα προέλευσης. Τον πρώτο τον είχε καταχωρίσει ως Αλγερινό, τον δεύτερο ως Τυνήσιο και τον τέταρτο ως Παλαιστίνιο.
Ο 30χρονος Σύρος, που εµφανιζόταν ως Παλαιστίνιος, ρωτήθηκε για περισσότερες λεπτοµέρειες, αποκάλυψε πως του ζητήθηκαν 500 ευρώ για αυτόν και έναν συγγενή του από τον διερµηνέα, ενώ άλλοι δέκα κρατούµενοι είχαν καταφέρει να µαζέψουν 1.000 ευρώ για να… γίνουν Παλαιστίνιοι.
Καταλαβαίνετε τώρα την πρεμούρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων αυτών.Ο λόγος ήταν,πως έχουν κάνει επάγγελμα τον «αντιρατσισμό» και μάλιστα,πολύ επικερδές.
επιμέλεια : Κωνσταντίνος Ράπτης


Εμείς εδώ τι περιμένουμε;

Πρωτοφανής διαδήλωση στο Κάιρο, με αίτημα την παραίτηση Μουμπάρακ

 

A.P., Reuters, AFP

ΚΑΪΡΟ. Η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων δεκαετιών διοργανώθηκε χθες στο Κάιρο, με αίτημα την παραίτηση του διά βίου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ μικρότερες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες αιγυπτιακές πόλεις. Οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και νερό υπό πίεση, ενώ ξυλοκόπησαν διαδηλωτές με κλομπ.

Οι διαδηλωτές, που είχαν οργανωθεί μέσω Ιντερνετ, κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Εξω!», κατ’ αναλογίαν του συνθήματος «Degage!» (δίνε του!) που φώναζαν οι Τυνήσιοι στις διαδηλώσεις για την ανατροπή του Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Αλι. Η εκδίωξη του Τυνήσιου δικτάτορα Μπεν Αλι από τα οργισμένα πλήθη στις 14 Ιανουαρίου, ύστερα από έναν μήνα αιματηρών διαδηλώσεων, έχει προξενήσει τριγμούς στα απολυταρχικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου.

Τα πανό των Αιγύπτιων διαδηλωτών έγραφαν «Η Τυνησία είναι η λύση» και «Ζιν ελ Αμπιντίν! Ποιος είναι ο επόμενος;». Η 25η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως «ημέρα της αστυνομίας» και είναι από τα βασικά στηρίγματα του καθεστώτος. Η έκκληση να μετατραπεί η 25η Ιανουαρίου σε «ημέρα οργής» διατυπώθηκε πρώτα από τη φιλοδημοκρατική νεανική οργάνωση «6η Απριλίου», ενώ η σχετική ιστοσελίδα στο Facebook απέκτησε 87.000 «φίλους». Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη ομάδα στην Αίγυπτο, δήλωσε ότι δεν επρόκειτο να λάβει επισήμως μέρος στη διαδήλωση αλλά ότι ενθάρρυνε τα μέλη της να συμμετάσχουν σε ατομική βάση.

Η αστυνομία εμφανίστηκε στην αρχή συγκρατημένη, επιτρέποντας στους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία, πράγμα σπάνιο για τα δεδομένα της βίαιης αιγυπτιακής καταστολής. Καθώς όμως τα πλήθη με τις αιγυπτιακές και τυνησιακές σημαίες κατέκλυζαν την κεντρική πλατεία Ταχρίρ, ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων και νερού υπό πίεση. Ομάδες διαδηλωτών που επιχειρούσαν να φθάσουν στον τόπο της κεντρικής διαδήλωσης υπέστησαν ξυλοδαρμούς, ενώ η ιστοσελίδα Τwitter, που ενημέρωνε λεπτό προς λεπτό τους διαδηλωτές για τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, σταμάτησε το απόγευμα να λειτουργεί.

Διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και χθες στην Τυνησία με αίτημα την πλήρη κάθαρση και την αποχώρηση της μεταβατικής κυβέρνησης.


Η πρόταση νόμου του ΛΑ.Ο.Σ. για το άσυλο!

ό


Πρόταση νόμου για την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου.



Μερικοί από τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες που κατέλαβαν κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών.



Αιτιολογική έκθεση.

Ι. Γενικά.
Το ακαδημαϊκό άσυλο ρυθμίζεται στο άρθρ. 3 του Ν. 3549/07, το οποίο αντικατέστησε και κατήργησε τα άρθρ. 2 του Ν. 1268/83 και 2 και 7 του Ν. 1404/83. Η σημερινή διατύπωση του πανεπιστημιακού ασύλου έχει ως εξής:
«1. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.
2. Δεν επιτρέπεται η επιβολή ορισμένων μόνον επιστημονικών απόψεων και ιδεών και η διεξαγωγή απόρρητης έρευνας.
3. Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των ΑΕΙ, και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.
4. Το ακαδημαϊκό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους του ΑΕΙ στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα. Οι χώροι αυτοί καθορίζονται με απόφαση και ευθύνη της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα ΤΕΙ. Δεν επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης στους παραπάνω χώρους, παρά μόνο κατόπιν πρόσκλησης ή άδειας του αρμόδιου οργάνου του Ιδρύματος και με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής.
5. Αρμόδιο όργανο για την πρόσκληση ή άδεια της προηγούμενης παραγράφου είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και το Συμβούλιο για τα ΤΕΙ, με δικαίωμα ψήφου όλων των μελών τους. Τα όργανα αυτά συνέρχονται αμέσως, αυτεπαγγέλτως ή μετά από καταγγελία. Το αρμόδιο όργανο αποφασίζει κατά πλειοψηφία, τηρουμένων των διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του οικείου ιδρύματος και του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
6. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου του ΑΕΙ επιτρέπεται μόνον εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.
7. Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου αυτού για το ακαδημαϊκό άσυλο τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά από έγκληση του αρμόδιου οργάνου της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού ή της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα ΤΕΙ.
8. Το άρθρο 2 του ν. 1268/1982 και τα άρθρα 2 και 7 του ν. 1404/1983 (ΦΕΚ 173 Α΄) καταργούνται.
9. Σε ΑΕΙ που διοικούνται από Διοικούσα Επιτροπή, αυτή αποτελεί το αρμόδιο όργανο της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού».
Κατά τη παρούσα διάταξη του ακαδημαϊκού ασύλου προκειμένου να επέμβουν το όργανα του κράτους εντός των χώρων των πανεπιστημίων θα πρέπει είτε να δίνεται άδεια από τις πρυτανικές αρχές είτε να διαπράττεται αυτόφωρο κακούργημα ή αυτόφωρο αδίκημα κατά της ζωής.
Το άσυλο στην ιστορική του διαδρομή ξεκίνησε από την Ιταλία και τη Γερμανία ως άσυλο του διδάσκοντος καθηγητή και επεκτάθηκε σε όλο το ακαδημαϊκό προσωπικό και τους φοιτητές μόνο για διατύπωση ελεύθερης γνώμης, προκειμένου να μην πληγεί η ακαδημαϊκή έρευνα. Στη μεταπολίτευση επελέγη η διατήρηση του ασύλου με το άρθρ. 2 του Ν.1268/82 για τα ΑΕΙ και το άρθρ. 2 και 7 του Ν. 1404/83 για τα ΤΕΙ, σε εξαιρετικά ταραχώδεις περιόδους για την πανεπιστημιακή κοινότητα, και παρόλο που πλέον με το Σύνταγμα του 1975 ήδη είχαν ρυθμιστεί όλα τα θέματα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της ελευθερίας επιστημονικής έρευνας.
Με τη μεταρρύθμιση του Ν. 3549/07 ο νομοθέτης αντιμετώπισε φοβικά το θέμα της κατάργησης του ακαδημαϊκού ασύλου, η διατήρηση του οποίου δεν εξυπηρετούσε πλέον κάποια αναγκαιότητα, αφενός, διότι σειρά συνταγματικών διατάξεων κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και ιδίως τα δικαιώματα ελευθερίας γνώμης και επιστημονικής έρευνας (βλέπε μεταξύ άλλων άρθρα 5, 6, 11, 14, 16 κα), αφετέρου, διότι πλέον η δημοκρατία είναι κατά τέτοιο τρόπο εμπεδωμένη στην κοινωνία που δεν χρειάζονται χώροι όπου υπάρχουν δήθεν περισσότερο προστατευμένα δικαιώματα, καθώς η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η επιστημονική έρευνα κατοχυρώνονται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Διαβλέποντας αυτήν την κοινωνική αναγκαιότητα κατάργησης του ασύλου ο ΛΑ.Ο.Σ ήδη από την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2008 πρότεινε τη ρητή κατάργηση του ασύλου στο άρθρο 16 Σ, πρόταση που δεν απεδέχθη κανένα άλλο κόμμα. Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από «τα πρακτικά των συνεδριάσεων και την έκθεση της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος» σελ. 52 επ. ο ειδικός αγορητής του ΛΑ.Ο.Σ στην επιτροπή αναθεώρησης κ. Αθανάσιος Πλεύρης με γραπτή πρόταση ζήτησε στο άρθρα 16 παρ. 5 του Συντάγματος να προστεθεί το ακόλουθο εδάφιο: «Τα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του Κράτους, το οποίο μεριμνά για την ανεμπόδιστη λειτουργία τους».
Εκτός του ότι πλέον το άσυλο δεν εξυπηρετεί κάποια αναγκαιότητα, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες απαράδεκτων καταστάσεων εντός των ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς οι χώροι αυτοί υπό το πρόσχημα του ασύλου και εξαιτίας της συνεχούς άρνησης των πρυτανικών αρχών να δώσουν άδεια στα όργανα του κράτους, γίνονται άντρο παρανομίας, τρομοκρατών, επιθέσεων, βανδαλισμών, παραεμπορίου και εσχάτως καταλύματος λαθρομεταναστών. Συνεπώς πλέον είναι επιτακτική η άμεση κατάργηση του ασύλου προκειμένου να εκπληρωθεί και η αποστολή του αρ. 16 του Συντάγματος, καθώς σήμερα οι μόνοι χώροι στους οποίους δε διακινούνται ελεύθερα ιδέες είναι τα πανεπιστήμια, τα οποία καθημερινά καταλαμβάνονται από μη δημοκρατικές μειοψηφίες της άκρας αριστεράς.
ΙΙ. Κατ’ άρθρον
Με το άρθρο 1 του παρόντος καταργείται το άρθρο 3 του Ν. 3549/07. Παράλληλα καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει το ακαδημαϊκό άσυλο, ώστε να μην εκληφθεί ότι η κατάργηση του άρθρου 3 του Ν. 3549/07 επαναφέρει σε ισχύ τις προηγούμενες διατάξεις, όπως αυτές των άρθρων 2 του Ν. 1268/82 και 2 και 7 του Ν. 1404/83
Με το άρθρο 2 ορίζεται ως έναρξη ισχύος η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.



Πρόταση νόμου
Άρθρο 1
Κατάργηση ακαδημαϊκού ασύλου
Το άρθρο 3 του Ν. 3549/07 καταργείται. Ομοίως καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει το ακαδημαϊκό άσυλο.
Άρθρο 2
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς του παρόντος Νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα 27.01.11
Οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ
Καρατζαφέρης Γεώργιος, Βουλευτής Β’ Αθηνών
Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Β’ Αθηνών
Ανατολάκης Γεώργιος, Βουλευτής Β’ Πειραιώς
Αποστολάτος Βαΐτσης, Βουλευτής Α’ Πειραιώς
Βελόπουλος Κυριάκος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης), Βουλευτής Αττικής
Γεωργιάδης Σπυρίδων-Άδωνις, Βουλευτής Β’ Αθηνών
Κολοκοτρώνης Άγγελος, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Κοραντής Ιωάννης, Βουλευτής Επικρατείας
Μαρκάκης Παύλος, Βουλευτής Μαγνησίας
Παπανδρέου – Παπαδάκη Ουρανία, Βουλευτής Ευβοίας
Πλεύρης Αθανάσιος, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Πολατίδης Ηλίας, Βουλευτής Σερρών
Ροντούλης Αστέριος, Βουλευτής Λαρίσης
Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος, Βουλευτής Αχαΐας


Ο Δρούτσας σε ποιά δεξίωση βρίσκεται;

Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ.

Κείμενο του ιστολόγιου   28-1-2011.
Εκλογές έγιναν σε διάφορα παραρτήματα του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Τουρκία στις 23-1-2011. Σε αυτές παραβρέθηκαν εκτός από το Δ.Σ. (το κεντρικό του συλλόγου) και τέως πρόεδροι όπως οι Σελαχατίν Γιλντίζ, Μπουρχανετίν Χακιουντέρ, Φερρούχ Οζκάν, Ερόλ Κασίφογλου Μουσταφά Ρούμελιλί και Τανέρ Μουσταφάογλου. Βρήκαμε…. ενδιαφέρουσες δύο από τις φωτογραφίες των γραφείων τους όπως τις βρήκαμε στο σχετικό με τις εκλογές δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιρλίκ.


Και στις δύο διακρίνουμε ξεκάθαρα την σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης.


κυρ Γιώργο αντί να τρέχεις εις τα Ευρώπας ασχολήσου και λίγο με την Ελληνική ακόμη Θράκη μας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 29ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί 26-1-2011

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
23 χρόνια πέρασαν από την 29 Ιανουαρίου 1988, όταν η Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης είπε ¨ΟΧΙ¨ στις καταπιέσεις, στις αδικίες και στις διακρίσεις. Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, 23 χρόνια πριν σαν σήμερα, κραύγασε ενάντια στις πρακτικές της αντιδημοκρατικής καταπίεσης, και ανακοίνωσε σε όλο τον κόσμο την λαχτάρα της για μια ανθρώπινη ζωή. Ο Άρειος Πάγος με το σκεπτικό πως ¨Στη Δυτική Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι¨, έκλεισε τα ιστορικά μας σωματεία καθώς στο όνομα τους είχαν την λέξη ¨Τουρκικός¨, κορυφώνοντας έτσι την πολιτική καταπίεσης και εκφοβισμού της οποίας θύμα ήταν ο λαός μας, φτάνοντας έτσι στο σημείο να είναι αδίκημα ακόμη και να ανασάνει η μειονότητα. Ο Τούρκος της Δυτικής Θράκης στις 29 Ιανουαρίου του 1988 βρίσκοντας την πίστη και τη θέληση να υψώσει τη φωνή του απέναντι σε αντιδημοκρατικές και καταπιεστικές πρακτικές, είπε ένα ¨ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ¨ σε αυτές τις άδικες εφαρμογές και κραύγασε σε όλον τον κόσμο.¨ Η 29 Ιανουαρίου 1988, ημέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθνικής Αντίστασης¨ είναι ημέρα που η Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης στήριξε τα δικαιώματα, τον πολιτισμό, την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια της, είναι η μέρα που ο μειονοτικός φώναξε με όλη του τη δύναμη την επιθυμία του, πως στην χώρα όπου για αιώνες ζει, θέλει να συνεχίσει να ζει μια ανθρώπινη ζωή
21 χρόνια πέρασαν από το πογκρόμ της 29 Ιανουαρίου του 1990, τότε που οι αδικίες που γίνονταν στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, τράπηκαν σε βία και σε ευρείες επιθέσεις σε βάρος της μειονότητας. Στις 29 Ιανουαρίου 1990 οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης υπέστησαν σχεδιασμένες πρακτικές βίας, αντιμετωπίστηκαν σαν ¨εχθροί¨, και υπήρξαν γεγονότα που δεν πρέπει να υπάρχουν σε μια χώρα που διοικείται με δημοκρατία. Παρά το ότι πέρασαν 21 χρόνια από την 29η Ιανουαρίου του 1990, ακόμα δεν βγήκε στην επιφάνεια με ποιο σκεπτικό, από ποιους και υπό ποιες συνθήκες έγιναν οι επιθέσεις στην Τουρκική Κοινότητα. Το κράτος εξακολουθεί να οφείλει μια συγγνώμη στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης για το πογκρόμ της 29ης Ιανουαρίου 1990. Επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε πως 21 χρόνια μετά, ακόμη δεν αποζημιώθηκαν τα μέλη της μειονότητας για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους, από τις επιθέσεις και το πλιάτσικο.
Τα εγγυημένα από διεθνείς και διμερείς συνθήκες δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης που κατά τις ημέρες της 29ης Ιανουαρίου εξανέστησαν έναντι των αδικιών, σήμερα εν έτει 2011 ακόμη δεν τους αποδίδονται.23 χρόνια μετά από εκείνη την μέρα που η Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης κραύγασε σε όλο τον κόσμο την εθνική της ταυτότητα, ακόμα η εθνική της ταυτότητα και ο πολιτισμός απορρίπτονται. Για μια ακόμη φορά συγχαίρουμε τον Τούρκο της Δυτικής Θράκης για τον ένδοξο αγώνα που έχει υπογράψει, και μνημονεύουμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη όλους τους ομοεθνείς μας που δεν είναι ανάμεσα μας και ξεχύθηκαν τότε στους δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ Η 29Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΜΕΡΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Ο Εθνικός Κυβερνήτης!

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ»



Ο Φάκελος Νο. 10
του Αρχείου του Ιωάννη Μεταξά,
που είναι κατατεθειμένος στα Γ.Α.Κ,
με τα στοιχεία Κ 065, επιγράφεται:

Φάκελος περιέχων χειρόγραφον έκθεσιν «του Μέλλοντος Συντάγματος».
Η υπαγόρευση του παρόντος κειμένου έγινε με την παρουσία του καθηγητή του  Συνταγματικού Δικαίου Νικόλαου Κούμαρου, που υπογράφει το κείμενο, μέσα στο Γενικό Στρατηγείο, στα υπόγεια του Ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρεταννίας, στις 19 Δεκεμβρίου του 1940, όταν ο ελληνικός στρατός ήταν πλέον μέσα στο Αλβανικό έδαφος, ένα μήνα μετά την κατάληψη της Κορυτσάς, την 22α Νοεμβρίου 1940.


Βάσει δικής του μαρτυρίας, ο Νικόλαος Κούμαρος «έλαβε εντολή βάσει τούτων και του Συντάγματος του 1911 να καταρτήσει σχέδιον Συντάγματος, το οποίο θα υπέβαλε (ο Ι. Μεταξάς) προς την Α.Μ. τον Βασιλέα και θα το έθετε εις εφαρμογή ευθύς άμα τη ανακωχή, διότι είχε την ιδέα ότι πολύ σύντομα θα πετάξουμε του Ιταλούς στη θάλασσα». Στο φάκελλο αυτό υπάρχει επίσης η μαρτυρία του Γεωργίου Μαντζούφα, μετέπειτα καθηγητού του Δικαίου, ο οποίος κληθείς από τον Μεταξά κατά την 23η Ιανουαρίου 1941, κατά την διάρκεια της ασθένειας του σημείωσε κάποιες διορθώσεις καθ' υπαγόρευση του Μεταξά.

Στοιχεία από Φάκελο 10 Γ.Α.Κ.
Σχετικά με αυτό το κείμενο υπάρχει επίσης η μαρτυρία του Θεολόγου Νικολούδη, Υφυπουργού Τύπου και Πληροφοριών, στην συνέντευξη που έδωσε δύο μέρες μετά τον θάνατο του Ι. Μεταξά, στην εφημερίδα <<Ανατολή Αλεξάνδρειας>> 31.1.1941
Αναφερόμενος στο έργο του εκλιπόντος Πρωθυπουργού, τον χαρακτήρισε «Μεταρρυθμιστή και συντηρητικό επαναστάτη, κοινωνικό φιλόσοφο, προφήτη κ.λ.π . και αναφέρθηκε στο «Πολίτευμα» λέγοντας τα εξής:

...Μία εβδομάδα προ της επιδόσεως του τελεσίγραφου (σσ. Της 28ης Οκτωβρίου) ενώ επάλαιεν διπλωματικώς με την Ιταλίαν ήλθε και με εύρε στις 8 το πρωί.
«Ήλθα μου είπε να σου πω κάτι το οποίον θα κρατήσεις μυστικόν. Δεν ετοιμάζω στρατόν μόνον δια τον πόλεμον. Απεφάσισα και ετοίμασα νέον πολίτευμα. Έχω βρεί την βάσιν. Θα ιδής ότι είναι ένας ευλύγιστος οργανισμός που θα τον συντάξωμεν δίχως φασαρίες και θα θέσωμεν τας βάσεις. Θα ήθελα να ασχοληθείς με το σχέδιον αυτό, να μείνωμεν σύμφωνοι και να το υποβάλω εις τον Βασιλέα...   (Αρχείο Ε.Λ.Ι.Α φάκελλος ?)

Λίγες μέρες μετά έγινε η επίδοση του ιταλικού τελεσίγραφου και όλες οι σχετικές σκέψεις καλύφθηκαν από τα γεγονότα του πολέμου.
Το κείμενο αυτό αποτελεί μία σοβαρή μαρτυρία, και μία απάντηση, για το ότι ο Ιωάννης Μεταξάς είχε σκεφθεί  την διαδοχή του και μάλιστα με κάποια συγκεκριμένη μορφή πολιτεύματος, το οποίο κατά την κρίση του, θα ήταν το καταλληλότερο για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα. Το ερώτημα που αυθόρμητα γεννάται και τακτικά μου απευθύνεται είναι το εξής:

Γιατί ο Μεταξάς καθυστέρησε την διαδικασία της διαδοχής του;

Μία σύντομη αναδρομή στα γεγονότα που προηγήθηκαν θα φανερώσει ορισμένα στοιχεία αφού η απάντηση δεν μπορεί να στηριχτεί σε περισσότερα στοιχεία από τα υπάρχοντα.

Όταν ο Ι. Μεταξάς είχε ζητήσει από τον Βασιλέα Γεώργιο Β' να υπογράψει την εκτροπή από τη κοινοβουλευτική διακυβέρνηση την 4η Αυγούστου του 1936, και την άρση των ’ρθρων του Συντάγματος 5,6,10,11,12,14,20 και 95, είχε δηλώσει ότι η δικτατορία θα παρέμενε για ένα εύλογο διάστημα μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα. Όμως η παγκόσμια ομαλότητα που είχε διασαλευτεί ήδη με την εισβολή της Ιταλίας στην Αιθιοπία ήδη από το 1935 και η άρση των κυρώσεων κατά της Ιταλίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η Κοινωνία των Εθνών  δεν επρόκειτο σύντομα να δημιουργήσει τις συνθήκες για την αλλαγή.  Αφ ενός φανέρωνε την διορατικότητά του και δικαιολόγησε την πρόταση για την δικτατορία και την αναγκαιότητα της όμως ο χρόνος που θα απαιτείτο ήταν ασαφής όταν όλα γύρω κατέρρεαν και η κατάσταση έβαινε απο το κακό στο χειρότερο συνεχώς.

Όμως ο Μεταξάς δεν ήταν ο άνθρωπος που δεν θα τηρούσε το λόγο του προς το Βασιλέα. Ούτε είχε κάνει την δικτατορία για την προσωπική του ανάδειξη, όπως φανερώνουν κείμενα και μαρτυρίες τρίτων. Ούτε θεωρούσε ότι σε ομαλές καταστάσεις η δικτατορία αποτελούσε τον ενδεδειγμένο τρόπο  διακυβέρνησης, όπως φαίνεται και από τα κείμενά του αλλά και από την πολιτική του σταδιοδρομία.

Επί 15 έτη, λειτούργησε ως ο στυλοβάτης του Συντάγματος και ο τιμητής κάθε αντισυνταγματικής και αντικοινοβουλευτικής πράξης, ιδίως όταν ο στρατός προσπάθησε να αναμειχθεί στην πολιτική τον βρήκε σε απόλυτη αντίθεση. Προσπάθησε να βρίσκει λύσεις αλλά λίγοι εννόησαν το πνεύμα του ακόμα και στην εποχή του που ο διχασμός ωθούσε τους πολιτικούς στα άκρα.
«Ο Διχασμός είναι αθεράπευτος δια κοινοβουλευτικών μέσων και μεθόδων». Όμοια συναντούμε και την γνώμη του την κριτική του για την δικτατορία
«Αι δικτατορίαι είναι συνδεδεμέναι με τας τύχας του δικτάτορος και δεν έχουν διάδοχον άλλον πλην του χάους
».

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν ήταν αντικοινοβουλευτικός όπως τον χαρακτηρίζουν και τον κατηγορούν οι «δημοκράτες». Η δυσλειτουργία όμως του δημοκρατικού πολιτεύματος εκείνης της εποχής, με τις 32 εκλογές σε διάστημα 16 ετών είναι μια μαρτυρία για το κατά πόσον λειτουργούσε σωστά η αβασίλευτη δημοκρατία αυτής της εποχής. Ο διχασμός και η ένταση που καλλιεργείτο στις κομματικές αντιπαραθέσεις και οι απαιτήσεις ψηφοφόρων και  κομματικών παραγόντων, σε συνδυασμό  με την εκρηκτική διεθνή κατάσταση και την αδυναμία της Ελλάδος να προετοιμασθεί υπ αυτούς τους όρους, ήταν οι παράγοντες που τον οδήγησαν προς τη σχετική  αρθρογραφία υπέρ της δικτατορίας.
 
Από το 1937 και μετά τα γεγονότα φανέρωναν την πορεία προς τον γενικό πόλεμο, και  ήταν αρνητικά για την όποια μεταβολή του πολιτεύματος.  Η εισβολή της Ιαπωνίας στην Κίνα, ο διαμελισμός της Τσεχοσλοβακίας, το 1938 ο Ισπανικός εμφύλιος, η  προσάρτηση της Αυστρίας από την Γερμανία, την είσοδο της Πολωνίας στην Τσεχία, την προσάρτηση από τους Ούγγρους μέρος της Τσεχίας. 
Στις αρχές του 1939 (18 Μαρτίου) είναι η στιγμή που ο Ιωάννης Μεταξάς διαβλέποντας την Ιταλική επιθετικότητα παίρνει την Φοβερή Απόφαση να αμυνθεί η Ελλάδα. Ήταν λογικό για ένα στρατιωτικό με την δική του συναίσθηση ευθύνης να θεωρήσει την ώρα αυτή απολύτως ακατάλληλη για μία αλλαγή πολιτεύματος και εκλογές, παρόλο που ο Βασιλέας τον κάλεσε τότε και του υπέδειξε την λύση που πρότειναν τα κόμματα. Πόσο μάλλον μετά την είσοδο της Αγγλίας στον Πόλεμο την 1η Σεπτεμβρίου 1939.

Η διαδοχή του θα πρέπει να τον απασχολούσε έντονα ιδίως από την στιγμή της επιδείνωσης της υγείας του τον Απρίλιο του 1940.  Σημειώνει από τις 3έως τις 16 Απριλίου. Δεκατέσσερες μέρες .- Έπεσα άρρωστος Τετάρτη πρωί αιμορραγία εις στόμαχον... Εις όλο αυτό το διάστημα η Γερμανική επιχείρησις κατά της Νορβηγίας... Στις 18 Απριλίου του 1940 σημειώνει... ένα προφητικό κείμενο για τον πόλεμο  Μεγάλος και τρομερός είναι ο δρόμος που ακολουθάει ο πόλεμος....
Σημειώνει ότι αισθάνεται αδυναμία.
Στις 10 Μαίου εισβολή Γερμανών εις Ολλανδίαν και Βέλγιον.
Στις 17 Μαίου . Ετσι είναι το τέλος του ταξιδιού μου 
Στις 10 Ιουνίου συντάσσει την Διαθήκην του.
Στις 15 Αυγούστου ακολουθεί ο τορπιλισμός της Έλλης.
Ακολουθούν οι φοβερές μέρες του Σεπτεμβρίου με την αγωνία της επικείμενης επίθεσης.

Συμπέρασμα: η καθυστέρηση της εφαρμογής του Σχεδίου του Συντάγματος που είχε κατά νου  ο Ιωάννης  Μεταξάς, οφείλεται στη αξεπέραστη πραγματικότητα του πολέμου και στις σύνθετες συνθήκες που υπήρχαν διεθνώς και για τις οπίες είχε ζητήσει την άρση των άρθρων του Συντάγματος και όχι στην επιθυμία του για διαιώνιση του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου όπως τακτικά κατηγορείται.

Συμπέρασμα: η καθυστέρηση της εφαρμογής του Σχεδίου του Συντάγματος που είχε κατά νου  ο Ιωάννης  Μεταξάς, οφείλεται στη αξεπέραστη πραγματικότητα του πολέμου και στις σύνθετες συνθήκες που υπήρχαν διεθνώς και για τις οπίες είχε ζητήσει την άρση των άρθρων του Συντάγματος και όχι στην επιθυμία του για διαιώνιση του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου όπως τακτικά κατηγορείται.




 http://ioannismetaxas.gr


Ρε που πάμεεε...

Εξωφρενικό! Βγάλαμε ελληνικά νησιά στο σφυρί!

Δώδεκα από τα ωραιότερα ελληνικά νησάκια στο Αιγαίο, αλλά και κοντά στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο βγαίνουν ήδη στο. σφυρί με μεσίτη την εταιρεία Private Islands Inc που έχει έδρα τον Καναδά.
Τα νησάκια που πωλούνται είναι:





ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ - Κεντρικό Αιγαίο - Σύνδεση με Φολέγανδρο και Σίκινο
280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.500.000 ευρώ
ΝΑΥΣΙΚΑ: Έχει 2 φυσικά λιμάνια - Υποδοχή Ferry
1.280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.900.000 ευρώ

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ: Πολύ κοντά σε Αθήνα και Κόρινθο
300 στρέμματα, τιμή πώλησης: 15.500.000 ευρώ

ΒΟΥΒΑΛΟΣ: Κολυμπήστε με τα δελφίνια σε αυτό το θεσπέσιο νησί, σ΄ έναν κόλπο περιτριγυρισμένο από τη θαυμάσια θέα των βουνών της Δ. Ελλάδας.
31.63 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Δίπλα στην Πελοπόννησο, δύο ώρες από την Αθήνα
750 στρέμματα

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Με καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας
2,5 στρέμματα, τιμή πώλησης: 1.500.000 ευρώ

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ «ΛΙΧΝΑΡΙ»: Ιδανικό για ανάπτυξη οικισμού
95 στρέμματα, τιμή πώλησης: 3.000.000 ευρώ

ΤΡΑΓΟΝΗΣΙ: Κοντά στην Αθήνα, ιδανικό για ιδιωτικό θέρετρο
90 στρέμματα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 01: 2 φυσικά λιμάνια και 2 φυσικές ακτές. Το νησί διαθέτει λόφους με υψόμετρο 77 μ. από τη θάλασσα.
170 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 02: Ιόνιο πέλαγος
58.3 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος.

"ΜΙΚΡΗ ΑΜΟΡΓΟΣ":
494 στρέμματα, τιμή πώλησης 6.100.000 ευρώ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 03: Ένα από τα πέντε στο σύμπλεγμα νησιών Εχινάδες. Εύκολη πρόσβαση από Αθήνα.
49.4 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος.




Πηγή: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/exwfreniko-bgalame-ellhnika-nhsia-sto-sfyri


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More