7.3.11

Τα καθημερινά μας νέα...

Οικογενειακή τραγωδία στο Κερατσίνι (2011-03-07) - Τα Νέα
Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο Κερατσίνι, όταν άγνωστος άνδρας πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε έναν 57χρονο άνδρα και τη σύζυγό του 43 ετών την ώρα που κοιμούνταν, σε ισόγειο διαμ..(8 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Πρόγνωση καιρού για 08/03/2011 και 09/03/2011 (2011-03-07) - Pathfinder.gr
Χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές αναμένονται την Τρίτη στα ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ στο Αιγαίο πνέουν βοριάδες εντάσεως 10 μποφόρ. Ισχυρός παγετός θα επικρατήσει κυρίως στα βόρεια.Πιο αναλυτικά, στ..(55 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Υπ. Υγείας: Άμεση μεταφορά των απεργών πείνας σε νοσοκομεία (2011-03-07) - Antenna
Πάνω από 100 μετανάστες απεργοί πείνας από το Μέγαρο της Υπατίας και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες. Σαράντα δύο..(26 σχετικα αρθρα) (9 σχολια)
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου (2011-03-07) - Eleutherotypia
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τις επικείμενες Συνόδους Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 11 και 25 Μαρτίου. Το άτυπο υπουργικό συμβο..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Συναίνεση και όχι ομοφωνία στη Σύνοδο του ΕΛΚ (2011-03-07) - Capital.gr
"Χωρίς ομοφωνία, αλλά με ευρεία συναίνεση" υιοθετήθηκαν τα συμπεράσματα πέντε σημείων της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ελσίνκι, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής των χω..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συμμαχίες εν όψει της συνόδουκορυφής ζητεί ο Γ. Παπανδρέου (2011-03-06) - Express.gr
 ME το βλέμμα στραμμένο στο έκτακτοσυμβούλιο κορυφής της 11ης Μαρτίου είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, καθώςγνωρίζουν ότι θα είναι μια προκαταρτική συνάντηση διαπραγμάτευσης για τηνκαθοριστι.. (0 σχολια)
Ελλάδα-Λ. Κατσέλη: Να επαναδιαπραγματευθούμε με την Τρόικα. (2011-03-06) - Express.gr
Την ανάγκη να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με την "Τρόικα" έτσι ώστε ναγίνουν αλλαγές στο Μνημόνιο, προτάσσει η υπουργός Εργασίας & ΚοινωνικήςΑσφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη, κάνοντας λόγο για απαραίτητες .. (0 σχολια)
Ο ΑΝΥΠΕΞ του Ισραήλ βλέπει Κύπρο και Ελλάδα ως «πύλη» διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη (2011-03-06) - Express.gr
 Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν απορρίπτει τιςαιτιάσεις της Aγκυρας ότι η χάραξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με τηνΚύπρο (ΑΟΖ) θα δυσχεράνει τις προσπάθειες επ.. (0 σχολια)
Σαμαράς: «Πέρυσι ήταν η εποχή της συναίνεσης» (2011-03-06) - Pathfinder.gr
Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα επανεκκίνηση της οικονομίας με ανάπτυξη και αξιοπρέπεια επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ουσιαστικά κλείνει τα όποια περιθώρι..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Δικάζεται για διαφθορά ο Ζακ Σιράκ (2011-03-07) - Τα Νέα
Άρχισε σήμερα στο Παρίσι η δίκη του Ζακ Σιράκ, η πρώτη με κατηγορούμενο έναν πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, για υπόθεση διαφθοράς. Η ακροαματική διαδικασία άρχισε απόντος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ο Καντάφι κατηγορεί την Γαλλία για εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις του (2011-03-07) - Imerisia
Ο συνταγματάρχης Μουάμαρ Καντάφι κατηγόρησε τη Γαλλία για «εμπλοκή» στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης και επανέλαβε τις κατηγορίες του κατά της Αλ Κάιντα, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα α..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τουρκία: Κατηγορίες εναντίον δημοσιογράφων για συμμετοχή στη συνωμοσία Εργκενεκόν (2011-03-07) - Capital.gr
Κατηγορίες για συμμετοχή τους στη συνωμοσία Εργκενεκόν για την ανατροπή της μετριοπαθούς ισλαμικής κυβέρνησης απαγγέλθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε πέντε Τούρκους δημοσιογράφους, την επαύριο της απαγγ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Εσθονία: Νίκη του κυβερνητικού συνασπισμού (2011-03-07) - Pathfinder.gr
Κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στην Εσθονία ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός, αργά το βράδυ της Κυριακής, στο Ταλίν, η Κεντρική εφορευτική επιτροπή.Ο συνασπισμός κερδίζει ήδη τις 56, από τις σ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Αυξήθηκε το spread των ελληνικών ομολόγων (2011-03-07) - Imerisia
Η απόφαση του οίκου Moody's να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες - στο B1 από το Ba1 - έγινε βασική είδηση στα μεγάλα διεθνή οικονομικά πρακτορεία. Το πρακτορείο Bloomberg αναφέ..(27 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Βρετανία: Χαμηλότερη από το προηγούμενο τρίμηνο η κερδοφορία του βιομηχανικού δείκτη (2011-03-07) - Imerisia
Η βιομηχανική δραστηριότητα στη Βρετανία, σημείωσε κάμψη στο πρώτο τρίμηνο του 2011, μετά από διαδοχικά ιστορικά υψηλά, στις τρεις προηγούμενες περιόδους. Παρόλα αυτά οι εταιρείες αισιοδοξούν για τη ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Υπέρ της αγοράς ευρωπαϊκών ομολόγων η Κίνα (2011-03-07) - Antenna
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αγορά από την Κίνα ευρωπαϊκών ομολόγων, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Ο Γιανγκ Γιετσί, μιλώντας στην ετήσια Σύνοδο της Λαϊκής Ε..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ο Γ. Μιχελάκης για την υποβάθμιση από τη Moodyʼs (2011-03-07) - Zougla.gr
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την υποβάθμιση από τον Οίκο Moodyʼs:«Χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθε..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Τι λένε οι Πομάκοι για την επίσκεψη Παπανδρέου στη Θράκη!



Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα.
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας.
Εκδότης της Πομάκικης εφημερίδας NATPRESH.
Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης.


Τα χαρίζει όλα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά χωριά της ορεινής Ξάνθης επισκέφθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου. Πρόκειται για τον οικισμό Δημάριο του δήμου Μύκης απ’ όπου κατάγονται αρκετοί από εκείνους που εντάσσονται στους λεγόμενους φανατισμένους υποστηρικτές της άποψης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ότι στη Θράκη δεν υπάρχει μουσουλμανική αλλά τουρκική μειονότητα...»

Βέβαια και μόνο η επιλογή του συγκεκριμένου χωρίου από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι κάποιος άλλος οικισμός, σημαίνει πολλά. Οι άνθρωποι που επέλεξαν να φέρουν τον πρωθυπουργός της χώρας στο Δημάριο και όχι οπουδήποτε άλλου, ξέρουν πολύ καλά ποιο είναι το Δημάριο και ποιες οι θέσεις των κατοίκων του περί των μειονοτικών ζητημάτων.

Πέρα από την επιλογή του χωριού που θα επσικέφτονταν ο Γιώργος Παπανδρέου, κανείς μας, ούτε και οι λεγόμενοι μειονοτικοί κύκλοι, δεν περίμεναν να ακούσουν αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, γι’ αυτό άλλωστε οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένα ιστορικό άνοιγμα της κυβέρνησης, εγώ θα το χαρακτήριζα ως ιστορικό ξεπούλημα.
Πραγματικά ο κύριος Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να πει ένα μεγάλο ΝΑΙ σε όλα όσα εδώ και χρόνια διεκδικεί η Άγκυρα, είπε ναι σε όλα εκείνα που θα επιτρέψουν στη γείτονα χώρα να αλωνίζει ανενόχλητη στη Θράκη χωρίς κανένας πλέον αν μπορεί να τη σταματήσει.

Καταρχήν είπε εμμέσως πλην σαφώς
ΝΑΙ στην εκλογή του μουφτή, εκεί βέβαια τόνισε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προηγηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος όχι μόνο ανάμεσα σε μειονοτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες αλλά ένας διακομματικός διάλογος διότι όπως είπε χαρακτηριστικά, το θέμα είναι ευαίσθητο και λεπτό και δεν πρέπει να υπάρχουν πρόχειροι χειρισμοί του. Βέβαια όλοι μας ξέρουμε τι σημαίνει εκλογή του μουφτή αλλά για όσους δεν ξέρουν, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στις μέχρι τώρα δράσεις των δήθεν εκλεγμένων ψευτομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής και θα καταλάβουν αμέσως γιατί η Άγκυρα ζητάει με τόση επιμονή να εκλέγονται στο εξής οι μουφτήδες και όχι να διορίζονται από το κράτος.
Μου κάνει όμως ιδιαίτερη εντύπωση που ο κύριος Παπανδρέου δε ζήτησε να κάνει το ίδιο πράγμα και η Τουρκία, να εκλέγονται δηλαδή κι εκεί οι μουφτήδες διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει εκλεγμένος μουφτής. Δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτό δεν το γνωρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μαζί με την εκλογή των μουφτήδων όμως ο πρωθυπουργός της χώρας μας, είπε
ΝΑΙ και στην εκλογή των επιτροπών που διαχειρίζονται τη βακουβική επιτροπή, να μπορεί δηλαδή κι εκεί να κάνει κουμάντο η Τουρκία λες και μιλάμε για δική της περιουσία. Εδώ βέβαια θα μου πει κάποιος, «μα γιατί αυτοί που θα εκλεγούν είτε ως μουφτήδες είτε ως μέλη των επιτροπών που θα χειρίζονται τη Βακουβική επιτροπή, να είναι άνθρωποι της Τουρκίας;» η απάντηση είναι απλή, όταν το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής μπορεί και καθορίζει το αποτέλεσμα των εθνικών ή των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θράκη, στις περιοχές δηλαδή όπου ψηφίζουν μουσουλμάνοι, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα κάνει σε αυτές τις εκλογές για μουφτή ή για βακουφικές επιτροπές.

Κι αν σε όλα τα παραπάνω το ΝΑΙ του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο αφού όπως προανέφερα έβαλε ως όρο το διακομματικό διάλογο, σε κάποια άλλα
πάγια αιτήματα της Άγκυρας είπε ΝΑΙ με τόνο. Τι ζητάει τόσο καιρό η Τουρκία και οι εδώ άνθρωποι της; Μα φυσιικά να γίνονται περισσότερα μαθήματα στην τουρκική στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία κι αυτό το υποσχέθηκε ο κύριος Παπανδρέου, είπε ξεκάθαρα ότι θα ενισχυθεί η τουρκική γλώσσα στα δημοτικά σχολεία των μουσουλμάνων. Δε μας είπε μόνο σε τι θα βοηθήσει αυτό τους κατά τα άλλα Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης.

Κάτι άλλο το οποίο υποσχέθηκε ευθέως ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ότι στο εξής όσοι από τους μουσουλμάνους επιθυμούν να δίνουν
προφορικές εξετάσεις στην τουρκική για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, θα μπορούν να το κάνουν. Αλήθεια, ο μουσουλμάνος που μιλάει μόνο την πομάκικη γλώσσα ή ο Ρομ που μιλάει μόνο τη δική του γλώσσα, πως θα μπορέσει να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης; Εκτός κι αν αυτός δεν είναι άνθρωπος, εκτός κι αν στην κυβέρνηση αυτή του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ανθρώπους μόνο όσους δηλώνουν Τούρκοι.

Επίσης ο πρωθυπουργός μας,
υποσχέθηκε ότι στα ΚΕΠ και κατ’ επέκταση σε όλους τους φορείς παροχής υπηρεσιών που λειτουργούν σε περιοχές με μουσουλμάνους κατοίκους, θα προσλαμβάνονται υπάλληλοι οι οποίοι εκτός από την Ελληνική, θα μιλάνε και την Τουρκική γλώσσα. Ούτε εδώ φαίνεται να ενημέρωσαν τον κύριο Παπανδρέου ότι στη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θράκη υπάρχουν δυστυχώς και μουσουλμάνοι οι οποίοι δεν ξέρουν ούτε την Ελληνική ούτε και την Τουρκική γλώσσα. Αυτοί δηλαδή δε θα εξυπηρετούνται σε καμιά υπηρεσία; Βέβαια με βάση την απλή λογική, οι περισσότεροι μουσουλμάνοι υπάλληλοι των διαφόρων υπηρεσιών, εκτός από Ελληνικά και Τουρκικά, μιλάνε και Πομάκικα κι άρα θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν και τους καθαρά πομακόφωνους μουσουλμάνους της περιοχής.
Μου κάνει όμως εντύπωση που αυτό δεν αναφέρθηκε από τη μεριά του πρωθυπουργό, δεν είπε ούτε λέξη για Πομάκους, για Πομάκικη γλώσσα ή για Πομακοχώρια. Γιατί άραγε. Μόνο οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν δικαίωμα να εξυπηρετούνται στη γλώσσα τους;

Φυσικά εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ζήτημα για το οποίο έχω γράψει αρκετές φορές ως τώρα. Φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να μιλάμε για το αν στις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν σε περιοχές με μουσουλμάνους θα προσλαμβάνονται υπάλληλοι που να μιλάνε δύο ή και τρεις γλώσσες ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται όχι κανένας άλλος, αλλά
Έλληνες πολίτες οι οποίοι απλά έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι μουσουλμάνοι και όχι χριστιανοί. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί αυτό το κράτος στο οποίο λέγεται πως γεννήθηκε η δημοκρατία δε φρόντισε ποτέ να διδάξει σωστά στους ανθρώπους αυτούς την επίσημη γλώσσα της πατρίδας τους, την Ελληνική; Φυσικά, μην ξεχνάτε πως μια αμόρφωτη μειονότητα είναι πολύ πιο βολική και για την Ελλάδα και για την Τουρκία απ’ ότι μια μορφωμένη. Τον μορφωμένο άνθρωπο δε μπορείς να τον καθοδηγήσεις εκεί που θες ενώ τον αμόρφωτο, φτάνει μόνο να τους πεις πως σε περίπτωση που δηλώσει πως είναι Έλληνας θα βράζει στα καζάνια της κόλασης στον άλλο κόσμο, για να τον πάρεις με το μέρος σου.

Τίποτα λοιπόν απ’ όσα έγιναν και γίνονται αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, δεν είναι τυχαίο, όλα αποσκοπούν στον καλύτερο δυνατό έλεγχο της και από τις δυο πλευρές.


Επίσης ο κύριος Παπανδρέου δεσμεύτηκε για την ταχύτερη δυνατή
κατασκευή του κάθετου άξονα Βουλγαρίας - Ελλάδας μέσο του χωριού Δημαρίου. Δε μας έφτανε δηλαδή ο υπάρχον δρόμος από και προς τη Βουλγαρία ο οποίος μόνο προβλήματα μας δημιουργεί, θα μας φτιάξουν και άλλον. Αναρωτιέμαι, δεν το βλέπουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ πως από τότε που άνοιξαν τα σύνορα στον Άγιο Κωνσταντίνο, πενταπλλασιάστηκε η μικροεγκληματικότητα στην Ξάνθη; Δεν τους ενημέρωσε κανείς ότι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής ζουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους επειδή τα χωριά τους έχουν γεμίσει με Βούλγαρους οι οποίοι δεν έχουν αφήσει σπίτι στο οποίο δεν έχουν μπει; Δεν ξέρουν ότι από τότε που άνοιξε ο δρόμος για τη Βουλγαρία, η τοπική μας αγορά, τόσο αυτή της ορεινής περιοχής όσο και αυτή της πόλης, ερημώνει διότι από τη μια όλοι οι Ξανθιώτες τρέχουν για τα ψώνια τους, ακόμα και για τα καύσιμα τους στη γειτονική χώρα όπου όλα είναι πάμφθηνα κι από την άλλη τα πομακοχώρια της Ξάνθης έχουν γεμίσει με παράνομους Βούλγαρους μικροπωλητές οι οποίοι εφοδιάζουν τους καταναλωτές με ότι χρειαστούν σε πολύ καλύτερες τιμές. Κάποτε μας είχαν πει ότι αυτός ο δρόμος θα φέρει ανάπτυξη στην Ξάνθη, ότι τα ξενοδοχεία της πόλης δε θα χωράνε τους επισκέπτες, ότι οι μικροεπιχειρηματίες της περιοχής θα πλουτίσουν.

Που πήγαν όλα αυτά; Εμείς μέχρι τώρα μόνο λουκέτα στα μαγαζιά μας βλέπουμε, μόνο για διαρρήξεις και ληστείες ακούμε. Μετά από όλα αυτά όμως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ανακοίνωσε και τη δημιουργία του νέου κάθετου άξονα ο οποίος μάλλον αποσκοπεί στο να φέρει στη χώρα μας τους Βούλγαρους εκείνους που για την ώρα δεν κατάφεραν αν έρθουν και να μπουν στα σπίτια μας.


Το αστείο στην όλη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο χωριό Δημάριο ήταν που ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η χώρα μας περνάει δύσκολες οικονομικά στιγμές κι ότι ο ίδιος δεν ήρθε για να τάξει. Πράγματι, δεν έταξε τίποτα, πέρα από τον κάθετο άξονα Βουλγαρίας Ελλάδας, που να κοστίζει έστω και ένα ευρώ στη χώρα μας. Όλα όσα όμως υποσχέθηκε δεν ήταν τίποτα άλλο από
προεκλογικές υποσχέσεις οι οποίες όπως ξέρουν πολύ καλά στο ΠΑΣΟΚ θα φέρουν χιλιάδες ψήφους στην κυβέρνηση στις διαφαινόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές. Άρα δεν έταξε τίποτα που να κοστίζει σε χρήματα αλλά έταξε πράγματα που συνιστούν αυτό που λέμε ξεπούλημα των πάντων.
Έχοντας προφανώς κατά νου να πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, ήρθε στην Ξάνθη και υποσχέθηκε να κάνει πράξη όλα όσα εδώ και χρόνια ζητάει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής το οποίο και ξέρει να κερδίζει για λογαριασμό άλλων εκλογές.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατοίκους τον ρώτησαν γιατί στα χωριά τους
δε μπορούν να παρακολουθούν τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, γιατί δεν έχουν σήμα τους αλλά για το συγκεκριμένο θέμα δεν είπε ούτε κουβέντα ο κύριος Παπανδρέου. Του ζήτησαν την προώθηση του Μπασμά, μια από τις καλύτερες στον κόσμο ποικιλίες καπνού που παράγεται στην Ξάνθη, και σε άλλες χώρες ώστε να αυξήσουν τις ποσότητες που παράγουν και να αρχίζουν να πουλάνε σε καλύτερες τιμές την παράγωγή τους. Ούτε και γι’ αυτό το θέμα όμως είχε να τους πει κάτι, απλά αρκέστηκε στο να τους παραπέμψει στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την πιο σωστή λειτουργία τους. Του παραπονέθηκαν για την απάτη με τα πλαστά ένσημα που έστησαν κάποιοι και εξαπάτησαν εκατοντάδες οικοδόμους πουλώντας τους πλαστά ένσημα, του του ζήτησαν δικαίωση τους και τιμωρία αυτών των ανθρώπων που τους έκλεψαν με αυτό τον τρόπο τα λεφτά αλλά ο κύριος Παπανδρέου ούτε και γι’ αυτό είχε να πει κάτι.

Γενικά
δεν απάντησε σε κανένα από τα θέματα που του τέθηκαν, ήρθε με δική του λίστα θεμάτων, ήταν προαποφασισμένο το τι θα πει και τι θα υποσχεθεί και όλα ήταν σα να μην ειπώθηκαν. Φυσικά για όλα όσα ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, κανείς δεν είτε το θάρρος να του πει πως αυτά που λέει βλάπτουν το εθνικό μας συμφέρον, ότι ευνοούν τα παιχνίδια της Άγκυρας στη Θράκη. Άλλωστε δεν ήταν και εύκολο να διαφωνήσει κανείς με τον πρωθυπουργό αφενός μεν γιατί θα διακινδύνευε τη θέση του στο κόμμα κι αφετέρου γιατί δίπλα και απέναντι στον πρωθυπουργό ήταν ορισμένοι από τους πιο φανατικούς υποστηριχτές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των θέσεων που αυτό εκφράζει.

Κακά τα ψέματα, το τουρκικό προξενείο φέρνει ψήφους
και το ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι με την πλάτη στο τοίχο, χρειάζεται ψήφους ώστε να έχει κάποιες ελπίδες να κερδίσει τις εκλογές που θα προκηρύξει.

Για να κερδηθούν λοιπόν οι ψήφοι της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη η λύση είναι μία.
Κάνουνε πράξη όλα όσα ζητάει η Τουρκία και η μειονότητα γίνεται και πάλι πράσινη. Θέλουν περισσότερα τουρκικά στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, τους τα υποσχέθηκαν. Θέλουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης στην τουρκική, σύντομα θα γίνει. Ζητάνε τουρκόφωνους υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες, σε λίγο θα τους έχουμε. Θέλουν εκλογή των μουφτήδων και των επιτροπών που διαχειρίζονται τις βακουφικές περιουσίες, ο δρόμος άνοιξε και πολύ σύντομα θα είναι πλέον γεγονός. Ξεχνάνε όμως στο ΠΑΣΟΚ πως όλα αυτά δεν είναι απαίτηση όλων των μουσουλμάνων της Θράκης αλλά μόνο λίγων οι οποίοι και ζουν έχοντας ως επάγγελμα την παροχή των υπηρεσιών τους στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και κατά συνέπεια στην Άγκυρα.

Ξεχνάνε στο ΠΑΣΟΚ ότι τον απλό το μουσουλμάνο δεν το νοιάζει τι είναι αλλά το πώς θα ζήσει αυτός και τα παιδιά του. Τον ενδιαφέρει να πουλήσει πιο ακριβά τον καπνό που παράγει, τον ενδιαφέρει να βρουν μια δουλειά τα παιδιά του, τον ενδιαφέρει να μπει το ψωμάκι μέσα στο σπίτι του. Ελάχιστοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται αν η μειονότητα της Θράκης είναι μουσουλμανική ή τουρκική και
οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στην ομάδα των 3500 έμμισθων συνεργατών της Άγκυρας.

Δυστυχώς όμως εκείνοι καθορίζουν τους όρους του παιχνιδιού, ένα παιχνίδι στο οποίο αποφάσισε να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο η ελληνική κυβέρνηση. Εμπρός λοιπόν, την επόμενη φορά που ο πρωθυπουργός ή κάποιος υπουργός θα επισκεφθεί τη Θράκη, ας μη βάλει κοστούμι,
ας φορέσει τη φανέλα της εθνικής Θράκης που δημιούργησαν εκείνοι που ονειρεύονται ένα ανεξάρτητο κρατίδιο στη Θράκη κι ας κρατάει στο χέρι του τη σημαία της ανεξάρτητης Θράκης. Έτσι κι αλλιώς ακόμα και τα τελευταία όπλα που είχαμε στα χέρια μας ως χώρα, ο κύριος Παπανδρέου αποφάσισε όχι να τα πουλήσει διότι όταν πουλάς σημαίνει ότι παίρνεις και κάποιο αντάλλαγμα, αλλά να τα χαρίσει στη Τουρκία.
Ο θεός να βάλει το χέρι του αν και για την ώρα μόνο ο κύριος Παπανδρέου το βάζει.


Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

7 Μαρτίου 322 π.Χ: Πεθαίνει ο Αριστοτέλης, αρχαίος έλληνας φιλόσοφος.


VN:F [1.9.7_1111]

Aristoteles005 7 Μαρτίου 322 π.Χ: Πεθαίνει ο Αριστοτέλης, αρχαίος έλληνας φιλόσοφος


Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος (384 – 322 π.Χ.). Μαζί με το δάσκαλό του Πλάτωνα αποτελεί τη φωτεινή δυάδα της φιλοσοφικής σκέψης του αρχαίου κόσμου. Υπήρξε σοφός μεγαλοφυής, εγκυκλοπαιδικός, φυσιοδίφης, δημιουργός της λογικής και ο σημαντικότερος από τους διαλεκτικούς της αρχαιότητας. 1. Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ. α) Βιογραφία: Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε το 384 π.Χ. στα Στάγειρα της Μακεδονίας. Ο πατέρας του Νικόμαχος ήταν γιατρός του βασιλιά της Μακεδονίας Αμύντα Β΄, τον οποίο είχε πατέρα ο Φίλιππος. Ο Νικόμαχος, που κατά το Σουίδα είχε γράψει έξι βιβλία φυσικής και ένα ιατρικής, θεωρούσε πρόγονό του τον ομηρικό ήρωα και γιατρό Μαχάονα, το γιο του Ασκληπιού. Πίστευαν ότι και της μητέρας του η καταγωγή ήταν θεϊκή. Ονομαζόταν Φαιστίς, είχε έρθει με Χαλκιδείς αποίκους στα Στάγειρα και ανήκε στο γένος των Ασκληπιαδών.
 Ο Αριστοτέλης πρόωρα ορφάνεψε από πατέρα και μητέρα και την κηδεμονία του ανέλαβε ο φίλος του πατέρα του Πρόξενος, που ήταν εγκαταστημένος στον Αταρνέα της μικρασιατικής Αιολίδας, απέναντι από τη Λέσβο. Ο Πρόξενος, που φρόντισε τον Αριστοτέλη σαν δικό του παιδί, τον έστειλε στην Αθήνα σε ηλικία 17 ετών (367 π.Χ.), για να γίνει μαθητής του Πλάτωνα. Πράγματι ο Αριστοτέλης σπούδασε στην Ακαδημία του Πλάτωνα επί 20 χρόνια (367 – 347), μέχρι τη χρονιά δηλ. που πέθανε ο δάσκαλός του. Στο περιβάλλον της Ακαδημίας άφηνε κατάπληκτους όλους και τον ίδιο το δάσκαλό του, με την ευφυΐα και τη φιλοπονία του. Ο Πλάτωνας τον ονόμαζε “νουν της διατριβής” και το σπίτι του “οίκον αναγνώστου”.
Όταν το 347 π.Χ. πέθανε ο Πλάτωνας, προέκυψε θέμα διαδόχου στη διεύθυνση της σχολής. Επικρατέστεροι για το αξίωμα ήταν οι τρεις καλύτεροι μαθητές του Πλάτωνα, ο Αριστοτέλης, ο Ξενοκράτης και ο Σπεύσιππος. Ο Αριστοτέλης τότε μαζί με τον Ξενοκράτη εγκατέλειψε την Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στην Άσσο, πόλη της μικρασιατικής παραλίας, απέναντι από τη Λέσβο. Την Άσσο κυβερνούσαν τότε δύο πλατωνικοί φιλόσοφοι, ο Έραστος και ο Κορίσκος, στους οποίους είχε χαρίσει την πόλη ο ηγεμόνας του Αταρνέα και παλιός μαθητής του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, Ερμίας. Οι δύο φίλοι, κυβερνήτες της Άσσο, είχαν ιδρύσει εκεί μια φιλοσοφική σχολή, ως παράρτημα της Ακαδημίας.
Στην Άσσο ο Αριστοτέλης δίδαξε τρία χρόνια και μαζί με τους φίλους του κατόρθωσε ό,τι δεν μπόρεσε ο Πλάτωνας. Συνδέθηκαν στενά με τον Ερμία και τον επηρέασαν τόσο, ώστε η τυραννία του να καταστεί πραότερη και δικαιότερη. Το τέλος του τυράννου όμως ήταν τραγικό. Επειδή προέβλεπε την εκστρατεία των Μακεδόνων στην Ασία, συμμάχησε με το Φίλιππο. Γι` αυτό τον συνέλαβαν οι Πέρσες και τον θανάτωσαν με μαρτυρικό σταυρικό θάνατο.
Το 345 π.Χ. ο Αριστοτέλης, ακολουθώντας τη συμβουλή του μαθητή του Θεόφραστου, πέρασε απέναντι στη Λέσβο και εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη, όπου έμεινε και δίδαξε μέχρι το 342 π.Χ. Στο μεταξύ είχε παντρευτεί την ανιψιά και θετή κόρη του Ερμία, την Πυθιάδα, από την οποία απέκτησε κόρη, που πήρε το όνομα της μητέρας της. Μετά το θάνατο της πρώτης του συζύγου ο Αριστοτέλης συνδέθηκε αργότερα στην Αθήνα με τη Σταγειρίτισσα Ερπυλλίδα, από την οποία απέκτησε ένα γιο, το Νικόμαχο.
Το 342 π.Χ. τον προσκάλεσε ο Φίλιππος στη Μακεδονία, για να αναλάβει τη διαπαιδαγώγηση του γιου του Αλέξανδρου, που ήταν τότε μόλις 13 χρονών. Ο Αριστοτέλης άρχισε με προθυμία το έργο της αγωγής του νεαρού διαδόχου. Φρόντισε να του μεταδώσει το πανελλήνιο πνεύμα και χρησιμοποίησε ως παιδευτικό όργανο τα ομηρικά έπη. Η εκπαίδευση του Αλέξανδρου γινόταν άλλοτε στην Πέλλα και άλλοτε στη Μίεζα, μια κωμόπολη της οποίας τα ερείπια έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη· βρισκόταν στους πρόποδες του βουνού πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η σημερινή Νάουσα της Μακεδονίας. Εκεί το 341 π.Χ. πληροφορήθηκε το θάνατο του Ερμία.
Ο Αριστοτέλης έμεινε στη μακεδονική αυλή έξι χρόνια. Όταν ο Αλέξανδρος συνέτριψε την αντίσταση των Θηβαίων και αποκατέστησε την ησυχία στη νότια Ελλάδα, ο Αριστοτέλης πήγε στην Αθήνα (335) και ίδρυσε δική του φιλοσοφική σχολή. Για να εγκαταστήσει τη σχολή του διάλεξε το Γυμνάσιο, που λεγόταν και Λύκειο, ανάμεσα στο Λυκαβητό και τον Ιλισό, κοντά στην πύλη του Διοχάρη, στο σημείο δηλ. που σήμερα βρίσκεται ο Εθνικός Κήπος. Εκεί υπήρχε άλσος αφιερωμένο στον Απόλλωνα και τις Μούσες. Με χρήματα που του έδωσε άφθονα ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης έχτισε μεγαλόπρεπα οικήματα και στοές, που ονομάζονταν “περίπατοι”. Ίσως γι` αυτό η σχολή του ονομάστηκε “Περιπατητική” και οι μαθητές του “περιπατητικοί φιλόσοφοι”.
Η οργάνωση της σχολής είχε γίνει κατά τα πρότυπα της Πλατωνικής Ακαδημίας. Τα μαθήματα για τους προχωρημένους μαθητές γίνονταν το πρωί (“εωθινός περίπατος”) και για τους αρχάριους το απόγευμα (“περί το δειλινόν”, “δειλινός περίπατος”). Η πρωινή διδασκαλία ήταν καθαρά φιλοσοφική (“ακροαματική”). Η απογευματινή “ρητορική” και “εξωτερική”.
Η σχολή είχε μεγάλη βιβλιοθήκη και τόσο καλά οργανωμένη, ώστε αργότερα χρησίμευσε ως πρότυπο για την ίδρυση των βιβλιοθηκών της Αλεξάνδρειας και της Περγάμου. Ο Αριστοτέλης μάζεψε χάρτες και όργανα χρήσιμα για τη διδασκαλία των φυσικών μαθημάτων. Έτσι σύντομα η σχολή έγινε περίφημο κέντρο επιστημονικής έρευνας. Στα δεκατρία χρόνια που έμεινε ο Αριστοτέλης στην Αθήνα δημιούργησε το μεγαλύτερο μέρος του έργου του, που προκαλεί το θαυμασμό μας με τον όγκο και την ποιοτική του αξία. Γιατί είναι άξιο απορίας, πώς ένας άνθρωπος σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα συγκέντρωσε και κατέγραψε τόσες πολλές πληροφορίες.
Το 323 π.Χ. με την είδηση του θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου οι οπαδοί του αντιμακεδονικού κόμματος νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να εκδικηθούν τους Μακεδόνες στο πρόσωπο του Αριστοτέλη. Το ιερατείο, με εκπρόσωπό του τον ιεροφάντη της Ελευσίνιας Δήμητρας Ευρυμέδοντα, και η σχολή του Ισοκράτη, με το Δημόφιλο, κατηγόρησαν τον Αριστοτέλη για ασέβεια (“γραφή ασεβείας”), επειδή είχε ιδρύσει βωμό στον Ερμία, είχε γράψει τον ύμνο στην Αρετή και το επίγραμμα στον ανδριάντα του Ερμία, στους Δελφούς. Ο Αριστοτέλης όμως, επειδή κατάλαβε τα πραγματικά κίνητρα και τις αληθινές προθέσεις των μηνυτών του, έφυγε για τη Χαλκίδα, προτού γίνει η δίκη του (323 π.Χ.). Εκεί έμεινε, στο σπίτι που είχε από τη μητέρα του, μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του την Ερπυλλίδα και με τα δύο του παιδιά, το Νικόμαχο και την Πυθιάδα.
Το 322 π.Χ. πέθανε στη Χαλκίδα από στομαχικό νόσημα, μέσα σε θλίψη και μελαγχολία. Το σώμα του μεταφέρθηκε στα Στάγειρα, όπου θάφτηκε με εξαιρετικές τιμές. Οι συμπολίτες του τον ανακήρυξαν “οικιστή” της πόλης και έχτισαν βωμό πάνω στον τάφο του. Στη μνήμη του καθιέρωσαν γιορτή, τα “Αριστοτέλεια”, και ονόμασαν έναν από τους μήνες “Αριστοτέλειο”. Η πλατεία όπου θάφτηκε ορίστηκε ως τόπος των συνεδρίων της βουλής.
Φεύγοντας από την Αθήνα, διευθυντή της σχολής άφησε το μαθητή του Θεόφραστο, που τον έκρινε ως τον πιο κατάλληλο. Έτσι το πνευματικό ίδρυμα του Αριστοτέλη εξακολούθησε να ακτινοβολεί και μετά το θάνατο του μεγάλου δασκάλου.
β) Η προσωπικότητα του Αριστοτέλη. Ο Αριστοτέλης ως άνθρωπος είχε πιστούς φίλους, αλλά και φοβερούς αντίπαλους (Επίκουρος, Τίμαιος, Ευβουλίδης κ.ά.), γιατί έβλεπαν με φθόνο την ανωτερότητά του και αισθάνονταν ότι η παρουσία του τους μηδενίζει. Γι` αυτό τον διέβαλλαν με κάθε είδους συκοφαντίες. Τον παρουσίαζαν ως φιλάργυρο, φιλήδονο, ραδιούργο, μηχανορράφο, ακόμα ως οργανωτή δολοφονίας του Αλέξανδρου κλπ. 
Αντίθετα, από αξιόπιστες πηγές μαθαίνουμε ότι ο Αριστοτέλης υπήρξε η ενσάρκωση του ορθού μέτρου σ` όλες τις εκδηλώσεις της ζωής του. Την έμφυτη ευγένεια και τρυφερότητα της ψυχής του τη βρίσκουμε διάχυτη μέσα στη διαθήκη του. Μέσα σ` αυτή φροντίζει για τη μνήμη των γονέων και του αδερφού του και δε λησμονεί ούτε την οικογένεια του πατρικού φίλου Πρόξενου, που τον ανέθρεψε. Φροντίζει για τη δεύτερη γυναίκα του την Ερπυλλίδα και το γιο που απέκτησε μαζί της, το Νικόμαχο. Ακόμα για την κόρη του Πυθιάδα, καρπό του πρώτου του γάμου. Η μεγάλη του όμως φιλανθρωπία φαίνεται στο σημείο εκείνο της διαθήκης, όπου ορίζει να μην πουληθεί κανείς από τους δούλους που τον υπηρέτησαν, αλλά να ελευθερώνονται μόλις ενηλικιώνονται.
2. ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ. Οι Αλεξανδρινοί υπολόγιζαν ότι ο Αριστοτέλης έγραψε 400 περίπου συνολικά βιβλία. Ο Διογένης ο Λαέρτιος υπολόγισε το έργο του σε στίχους και βρήκε ότι έφταναν τις 44 μυριάδες, δηλ. 440.000. Μεγάλο μέρος από το έργο του αυτό χάθηκε. Ανήκε στην κατηγορία των δημόσιων ή “εξωτερικών” μαθημάτων και ήταν γραμμένα σε μορφή διαλογική. Από αυτά σώθηκε μόνο η “Αθηναίων Πολιτεία”, σ` έναν πάπυρο που βρέθηκε στην Αίγυπτο. Τα σωζόμενα σήμερα έργα του αντιστοιχούν στη διδασκαλία που ο Αριστοτέλης έκανε στους προχωρημένους μαθητές του και που λέγονται “ακροαματικές ή εσωτερικές”. Γι` αυτό και είναι γραμμένα σε συνεχή λόγο και όχι σε διάλογο.
Από τα συγγράμματά του κανένα δε δημοσίευσε ο Αριστοτέλης. Τα χειρόγραφα των παραδόσεων έμειναν στα χέρια του Θεόφραστου και από τότε μέχρι την εποχή του Σύλλα περνούσαν από χέρι σε χέρι. Ο Σύλλας μετά την κατάληψη των Αθηνών (86 π.Χ.) τα μετέφερε στη Ρώμη. Εκεί πρωτοδημοσιεύτηκαν (60 π.Χ.) από τον περιπατητικό φιλόσοφο Ανδρόνικο το Ρόδιο και τον Ίωνα φιλόλογο Τυραννίωνα. Από τότε μέχρι σήμερα αρκετά από τα βιβλία του έχουν υποστεί επεμβάσεις και επεξεργασίες και γενικά η κατάστασή τους δεν είναι καλή. Από το τεράστιο έργο του τελικά σώθηκαν 47 βιβλία και μερικά αποσπάσματα από τα άλλα. Δε θεωρούνται όμως όλα γνήσια. Η συνηθέστερη κατάταξή τους είναι η ακόλουθη:
α) Λογικά ή Όργανον, δηλ. πραγματείες χρήσιμες για τη γνώση. Είναι οι εξής έξι: “Περί ερμηνείας”, “Κατηγορίαι”, “Αναλυτικά πρότερα”, “Αναλυτικά ύστερα”, “Τοπικοί και Σοφιστικοί έλεγχοι”. Οι πραγματείες αυτές αποτελούν την αιώνια δόξα του φιλοσόφου, γιατί πρώτος αυτός διατύπωσε τους νόμους της ανθρώπινης νόησης και τους τρόπους του συλλογισμού.
β) Φυσικά. Περιλαμβάνουν τις εξής πραγματείες: “Φυσική ακρόαση” (βιβλία 8), “Περί ουρανού” (βιβλία 4), “Περί γενέσεως και φθοράς” (βιβλία 3), “Μετεωρολογικά” (βιβλία 4), “Περί κόσμου” (ψευδεπίγραφο).
γ) Βιολογικά. “Περί ζώων ιστορίας” (βιβλία 10), “Περί ζώων μορίων” (βιβλία 4), “Περί ζώων πορείας” (1 βιβλίο), “Περί ζώων κινήσεως”, “Περί ζώων γενέσεως” (βιβλία 5), “Περί φυτών” (ψευδεπίγραφο). Με τα έργα του αυτά έγινε ο δημιουργός της φυσικής επιστήμης, της ζωολογίας και της συγκριτικής ανατομίας. Με τις πραγματείες αυτές έστρεψε ο Αριστοτέλης τη φιλοσοφική συζήτηση στο γόνιμο έδαφος του αισθητού κόσμου.
δ) Ψυχολογικά: “Περί ψυχής” (βιβλία 3), “Περί αισθήσεως και αισθητών”, “Περί μνήμης και αναμνήσεως”, “Περί ύπνου και εγρηγορήσεως”, “Περί ενυπνίων”, “Περί μαντικής της εν τοις ύπνοις”, “Περί μακροβιότητος και βραχυβιότητος”, “Περί ζωής και θανάτου”, “Περί αναπνοής”, “Περί πνεύματος” (ψευδεπίγραφο). Εκτός από το πρώτο, τα υπόλοιπα της ομάδας αυτής είναι γνωστά με το κοινό όνομα “Μικρά φυσικά”.
ε) Μεταφυσικά ή πρώτη φιλοσοφία, όπως τα αποκαλούσε ο Αριστοτέλης. Απ` αυτά προήλθε ο όρος “μεταφυσική” των νεότερων χρόνων. Στα 12 βιβλία των Μεταφυσικών προσθέτουν συνήθως και τη διατριβή “Περί Μελίσσου, Ξενοφάνους και Γοργίου” (πιθανώς ψευδεπίγραφο). Στην ομάδα αυτή των έργων του ο Αριστοτέλης εξετάζει τις πρώτες αρχές όλων των όντων και των “κινουμένων” και των “ακινήτων”.
στ) Ηθικά: “Ηθικά Ευδήμεια” (βιβλία 7), “Ηθικά μεγάλα” (βιβλία 2), “Ηθικά Νικομάχεια” (βιβλία 10). Αυτά ιδιαίτερα τα τίμησαν οι θεολόγοι.
ζ) Πολιτικά: “Πολιτικά” (βιβλία 8), “Αθηναίων Πολιτεία”, “Οικονομικά” (βιβλία 2). Αποτελούν, και σήμερα ακόμα, τη βάση των ερευνών για όσους ασχολούνται με τις πολιτικές επιστήμες.
η) Τεχνικά: “ρητορική” (βιβλία 3), “Ποιητική” (δε σώθηκε ολόκληρη).
θ) Προβλήματα: Περιέχουν προβλήματα από διάφορες περιοχές της γνώσης.
Στο σώμα των αριστοτελικών έργων έχουν συμπεριληφθεί και τα ακόλουθα ακόμα έργα, που δε θεωρούνται γνήσια: “Φυσιογνωμικά”, “Περί θαυμασίων ακουσμάτων”, “Περί χρωμάτων”, “Περί ατόμων γραμμών”, “Μηχανικά”, “ρητορική εις Αλέξανδρον” και “Περί ακουστών”.
3. Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ. Εκτός από τη γνώμη του τη σχετική με τις “ιδέες” του Πλάτωνα ο Αριστοτέλης υποστηρίζει και άλλες αρχές. Δεν αποκρούει την ηδονή, αλλά προτιμά την πιο τέλεια, αυτή δηλ. που πηγάζει από τη διάνοια. Ο σκοπός των ανθρώπινων ενεργειών, κατά τον Αριστοτέλη, είναι η ευδαιμονία, την οποία ορίζει ως ενέργεια σύμφωνη με την αρετή. Η αρετή, όταν κυριαρχεί στα πάθη και στις ορμές, τα ρυθμίζει, παίζοντας το ρόλο του μέτρου ανάμεσα στις δύο ακρότητες, δηλ. στην υπερβολή και την έλλειψη. Έτσι π.χ. η “πραότης” είναι αρετή ως μεσότητα της οργής και της αναισθησίας, η “ανδρεία”, επειδή βρίσκεται ανάμεσα στη θρασύτητα και στη δειλία, και η “αιδώς”, επειδή κατέχει το μέσο της αδιαντροπιάς και της κατάπληξης, που είναι ακρότητες. Συμπλήρωμα της αρετής είναι και τα αγαθά του σώματος (δύναμη, υγεία, ομορφιά) και τα αγαθά της τύχης (πλούτος, ευγενική καταγωγή κλπ.). Σύμφωνα μ` αυτά, ευτυχισμένος είναι εκείνος που ενεργεί κατά τις επιταγές της αρετής και συγχρόνως έχει μερίδιο και στα άλλα αγαθά, τα “εκτός αγαθά”, όπως τα ονομάζει.
Ο Αριστοτέλης ταλαντεύεται ανάμεσα στον ιδεαλισμό και τον υλισμό. Κάθε πράγμα, κατ` αυτόν, αποτελείται από ύλη και πνεύμα, που είναι μεταξύ τους αδιάσπαστα ενωμένα. Η ύλη είναι παθητική, είναι η δυνατότητα του πράγματος, ενώ το πνεύμα ενεργητικό, δηλ. η δύναμη που μεταβάλλει τη δυνατότητα σε πραγματικότητα.
Ο κόσμος, κατά τον Αριστοτέλη, είναι ενιαίος και αιώνιος, ενώ η οικουμένη έχει σχήμα σφαίρας με κέντρο τη γη. Με το να δέχεται την καταγωγή των γνώσεων από τις αισθήσεις, πλησιάζει πολύ τον υλισμό. Τέλος με την τυπική λογική βλέπει την αντικειμενική πραγματικότητα “στατικά” και όχι μέσα στην αέναη μεταβολή και κίνησή της.
LivePedia.gr


Τα δικά της μοιράζει...

H Νταλάρα μοιράζει λεφτά....!! Δεν πάνε καλά σε αυτό το υπουργείο! Δείτε γιατί δίνουνε χρήματα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!

Είναι να τρελαίνεται κανείς! Εδώ λένε συνέχεια λεφτά δεν έχουμε είναι δύσκολοι καιροί κτλ κτλ και στο Υπουργείο Εργασίας η Υφυπουργός κ. Νταλάρα μοιράζει 65,000 ευρώ για... για πνευματική και σωματική καλλιέργεια των υπαλλήλων στο Υπουργείο Εργασίας!!!

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι είδους καλλιέργεια είναι αυτή ακριβώς?

Δείτε την Υπουργική απόφαση για να καταλάβετε πως τρώνε τα λεφτά του κόσμου!!



http://ta2tsakalia.blogspot.com/


Περιμένουν να τους απολύσει για να ξεσηκωθούν!

Ο Παπανδρέου ισοπεδώνει τους δημοσίους υπαλλήλους και αυτοί το αποδέχονται...



Η τρόϊκα το έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να πέσουν τα ελλείμματα, τα οποία είναι η αιτία του δανεισμού, δηλαδή της αύξησης του χρέους. Η απαίτηση είναι λογική. Δεν μπορείς να αυξάνεις συνεχώς τα έσοδα με τους φόρους. Ήδη ο ΦΠΑ είναι περίπου στο ¼ της αξίας ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και ο φόρος εισοδήματος....
(μαζί με την προκαταβολή φόρου), φτάνει μέχρι και πάνω από 60% των εισοδημάτων ενός επαγγελματία. Έτσι όμως, σκοτώνεις απλά την οικονομία και φυσικά ούτε λόγος για ανάπτυξη. Πρέπει επομένως παράλληλα να μειώσεις καιτο άλλος σκέλος των δημοσίων ελλειμμάτων, δηλαδή τις κρατικές δαπάνες.

Είναι σε όλους γνωστό ότι, όπου έχει μπει το ΔΝΤ, έχουν απολυθεί εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Στη χώρα μας όμως δεν έχει απολυθεί ούτε ένας. Αντίθετα καλείται ο ιδιωτικός τομέας να εξαθλιωθεί και να αναλώσει όλες τις οικονομίες του, προκειμένου να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι το ΔΝΤ έχει ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου να απολύσει μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Όπως όμως είχαμε πει και παλιότερα, αρκετές φορές, το ΠΑΣΟΚ θα πέσει μόνον όταν θα περάσει την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, ο πρώτος πράσινος δημόσιος υπάλληλος. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ να συμβεί, καθόσον, όπως είναι γνωστό, ολόκληρο το Σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι αυτό το ίδιο το κράτος. Αν χαθεί το κράτος, χάνεται και το καθεστώς.

Από αυτά που γίνονται μέχρι στιγμής, βλέπουμε ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να αποφύγει τις απολύσεις για λόγους, όπως αναφέραμε, καθαρά εκλογικής πελατείας και διατήρησης του Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό προτιμά να περικόπτει συνεχώς οριζόντια τις αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός φυσικά των στηριγμάτων του καθεστώτος (π.χ. δικαστικοί κ.λ.π.), προκειμένου να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να χρειαστεί να απολύσει.  Το γεγονός αυτό το ομολόγησε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όταν είπε ότι εφαρμόζει αυτή την οικονομική πολιτική προκειμένου να αποφύγει τις μαζικές απολύσεις σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο.  Αυτό το γνωρίζουν και το αποδέχονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Προτιμούν δηλαδή να μειωθούν οι μισθοί τους, αρκεί να διασώσουν τις θέσεις εργασίας τους για την ώρα και βλέπουμε. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού στη χώρα μας και αυτό το γνωρίζουν.

Αυτή όμως είναι λανθασμένη επιλογή, κυρίως για δύο λόγους:
1) Με τη συνεχή οριζόντια περικοπή των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, τους σπρώχνει όλους μαζί στην εξαθλίωση, ενώ θα μπορούσε να σπρώξει προς τον ιδιωτικό τομέα ένα μέρος και το υπόλοιπο να επιβιώσει ανθρώπινα και
2) Με το να διατηρεί όλον αυτόν τον τεράστιο και αντιπαραγωγικό όγκο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν μειώνει σε τίποτα τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται προκειμένου να εργαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και τα οποία έξοδα είναι πολλαπλάσια των περικοπών που επιχειρεί.

Στο τέλος θα καταφέρει να έχει και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους εξαθλιωμένους και τη χώρα πτωχευμένη.
Πρέπει να αντιληφθεί λοιπόν ο κ. Παπανδρέου, ότι θα στεναχωρήσει και τμήμα της εκλογικής του πελατείας. Δεν μπορεί να τα έχει όλα.



Η Μαρίν Λεπέν για την Γαλλία!

Μια Λε Πέν στον δεύτερο γύρο.


marine_le_pen_2011Απογοητευτικά για τον Νικολά Σαρκοζί ευρήματα, έχει η τελευταία δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Γαλλία, για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με αυτές, η Μαρίν Λε Πέν, κόρη του θρυλικού Ζαν Μαρί Λε Πέν και νυν πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, βρίσκεται με ποσοστό 2% μπροστά του στην εκλογική κούρσα. 23% δίνουν οι δημοσκοπήσεις της εφημερίδας Le Parisien στην Λε Πειν και μόλις 21% στον Νικολά Σαρκοζί.
Πρόκειται για μια επαναλήψη του 2002, όταν ο πατέρας της νέας πρόεδρου του Εθνικού Μετώπου, είχε περάσει στον δεύτερο γύρο, για να ηττηθεί τότε από τον Ζάκ Σιράκ. Για πολλούς αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς εδώ και καιρό η δημοφιλία τόσο της Μαρίν Λε Πεν όσο και του Εθνικού Μετώπου βρίσκεται στο κατακόρυφο, ειδικά αφού ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται να μην έχει πολλές ελπίδες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ιδιαίτερα εάν έχει ως αντίπαλο τον γνωστό Στρός - Καν του ΔΝΤ.
Φυσικά ο δρόμος μέχρι τις εκλογές είναι ακόμη μακρύς και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι εάν η Μαρίν Λε Πεν συνεχίσει να "καλλιεργεί" την δημοφιλία της, αλλά και να αναπτύσσει τις αυστηρές πολιτικές που ζητούν οι Γάλλοι, ιδιαίτερα στα ζητήματα της μετανάστευσης και της "Γαλλικής ταυτότητας" που πλέον τίθεται ισχυρά στο προσκήνιο.
Ας μην ξεχνάμε, ότι στις προηγούμενες εκλογές ο Νικολά Σαρκοζί κυριολεκτικά "λεηλάτησε" τους ψηφοφόρους του Εθνικού Μετώπου, ποντάροντας σε μια "σκληρή" ατζέντα στα ζητήματα αυτά, την οποία όμως δεν τήρησε παρά εν μέρει και με κινήσεις εντυπωσιασμού.
Η "θριαμβευτική" επάνοδος του Εθνικού Μετώπου στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας, σίγουρα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις όχι μόνο σε αυτή την χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
www.elkosmos.gr 


Θέλουν να λεηλατήσουν την Μεσόγειο!

Θέλουν τη Λιβύη δορυφόρο των ΗΠΑ, ετοιμάζονται για επέμβαση.


060311-kantafiΟι Αμερικανοί και οι ορντινάτσες τους Βρετανοί, όπως τότε στην εισβολή του Ιράκ, δημιουργούν ένα στρατιωτικό κλοιό γύρω από τη Λιβύη, ενώ έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ο στρατιωτικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ. Για άλλη μια φορά, χωρίς διεθνή νομιμοποίηση- δεν έχει ληφθεί απόφαση από τον ΟΗΕ- οι παγκόσμιοι «καουμπόηδες» ετοιμάζονται να επιβάλλουν την θέλησή τους. Η Χίλαρι Κλίντον δηλώνει ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι έτοιμες για όλα, δηλαδή ακόμα και για επέμβαση. Για το λόγο αυτό, κύκλοι του αμερικανικού Πενταγώνου δηλώνουν ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αναπτύσσονται, για να μπορούν να μετακινούνται με "ευελιξία".

Όταν οι ηγέτες βλέπουν το τυρί κι όχι τη φάκα
Ιδιαίτερα μετά την ανατίναξη του αεροπλάνου της «Panamerican» πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, με τους εκατοντάδες νεκρούς, ο Καντάφι δέχθηκε μια διπλωματική επίθεση πρώτα και στη συνέχεια αεροπορική, με κορυφαίο επεισόδιο το βομβαρδισμό της προσωπικής κατοικίας του. Παρ' όλα, αυτά η θέση του παρέμενε ισχυρή, καθώς οι βομβαρδισμοί είχαν εξαγριώσει το λιβυκό λαό. Γνωρίζοντας πλέον οι Αμερικανοί ότι η βία δεν θα περάσει εύκολα, αλλά μπορεί να έχει γι' αυτούς ακόμα και αρνητικά αποτελέσματα, άλλαξαν ρότα κι εξαπέλυσαν επίθεση φιλίας και συνεργασίας. Οι νεκροί του Λόκερμπι ξεχάστηκαν και τα λιβυκά πετροδολάρια άρχισαν να ρέουν στη Δύση. Εκτός των άλλων επενδύσεων στην Ιταλία, ο ένας γιος του ελέγχει το 7% των μετοχών της «Γιουβέντους». Οι ΗΠΑ πάγωσαν 30 δις δολάρια καταθέσεις της οικογένειάς του και του λιβυκού λαού, ενώ στην Βρετανία πάγωσαν καταθέσεις ενός δις λιρών της οικογένειας Καντάφι. Το «τυρί» ήταν νόστιμο, οι επενδύσεις έφερναν μεγάλα κέρδη. Απλά ο Λίβυος ηγέτης δεν είδε τη φάκα που του είχαν στήσει. Άρχισαν να μπαινοβγαίνουν χιλιάδες σύμβουλοι, να έχουν ελευθερία κινήσεων και την ευκαιρία να προετοιμάσουν αυτό που σήμερα υφίσταται ο ίδιος και ο λιβυκός λαός. Ο ίδιος τυφλωμένος από τα μεγαλεία των κερδών, τις θριαμβευτικές υποδοχές που του έκαναν στις διάφορες επισκέψεις και την ομορφιά των θηλυκών της προσωπικής φρουράς του, δεν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι του ετοίμαζαν τον λάκκο. Δεν αντιλήφθηκε ακόμα ότι ερχόταν σε αντίθεση με τον πιστό στο Ισλάμ λαό του. Το κακό είναι ότι για την εξαγορά ατόμων και συνειδήσεων ξοδεύτηκαν λεφτά του λιβυκού λαού, αφού τα κέρδη ήταν μεγάλα και περίσσευαν για πολλές δουλειές, ακόμα και για τις βρώμικες. Έτσι οι Αμερικανοί, προετοιμάζοντας άνετα τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, επιβάλλουν τον ασφυκτικό έλεγχό τους επί της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Ευρώπη, αραβικός κόσμος και οικονομική κρίση
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στη διεθνή διπλωματική σκηνή. Τα πάντα ξεκίνησαν με την οικονομική κρίση του 2008. Απώτερος στόχος φυσικά, δεν ήταν η οικονομία των ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη. Αυτό φαίνεται στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης. Στις ΗΠΑ δόθηκαν χρήματα, κινήθηκε η αγορά και πολύ γρήγορα φάνηκε η ανάκαμψη. Αντίθετα για τις ευρωπαϊκές χώρες, και ιδιαίτερα αυτές της ζώνης του ευρώ, με τη συνδρομή του ΔΝΤ (ελεγχόμενου πλήρως από το αμερικανοσιωνιστικό κεφάλαιο) αποφασίστηκαν μέτρα καθαρά εισπρακτικά, που αντί να βγάζουν από την ύφεση, τη βαθαίνουν. Έτσι άρχισαν να ξεσπούν οι "πορτοκαλί" επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο, με στόχο τον απόλυτο έλεγχο των πετρελαιοπηγών και τον εξαναγκασμό της αδύναμης ενεργειακά Ευρώπης σε πλήρη υποταγή. Τα γεγονότα στη Βόρειο Αφρική ασκούν πίεση και στις υπόλοιπες αραβικές χώρες, που μερικές ήδη προανάγγειλαν παραχωρήσεις πολιτικών ελευθεριών μπροστά στον φόβο εσωτερικών ταραχών και στις ίδιες. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, πρέπει να εντάξουμε την κυβερνητική απροθυμία να ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα, την επί δεκαετίες μη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου μας. Αλλά και την εκ των προτέρων προσφυγή μας στο ΔΝΤ, όπως αποκαλύφθηκε από τον Στρος Καν. Αν αποφάσισε να μιλήσει τώρα ο Στρος Καν, το έκανε γιατί πρέπει να βγάλει την μάσκα του ΔΝΤ και να φορέσει την φιλοευρωπαϊκή, για να κερδίσει στις επόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Ένας ακόμα "σοσιαλιστής" ηγέτης που θα μας σώσει... Εδώ πρέπει να αναφερθούμε και στις συνεχιζόμενες αντιτουρκικές κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων, που εκνεύρισαν τον Ερντογάν. Είναι μια προειδοποίηση και προς την ισλαμική δημοκρατία της Τουρκίας, που κάποιοι ετοιμάζουν για πρότυπο διακυβέρνησης των αραβικών χωρών. Μια προειδοποίηση για το φιλόδοξο ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου, ότι εύκολα τα πράγματα αλλάζουν. Έτσι με τη Μεσόγειο και το Αιγαίο υπό πλήρη έλεγχο, οι ΗΠΑ θα είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη ροή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη κατά τα συμφέροντά τους.

Όπου ακούτε για "ανθρώπινα δικαιώματα", να κουμπώνεστε...
Η Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οργάνωσε στο Παρίσι συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο Τύπου της Λιβυκής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αλήθεια, αυτή η λιβυκή ένωση που ήταν, όταν οι Ισραηλίτες επέκτειναν το κράτος τους και εγκληματούσαν εναντίον των αδελφών τους μουσουλμάνων Παλαιστινίων; Ο ΟΗΕ θέλει να επέμβουν ξένες δυνάμεις στη Λιβύη επικαλούμενος την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήταν απών όμως από τη βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο και στο Ιράκ, που δέχθηκε εισβολή βάσει πλαστών στοιχείων. Επέτρεψε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Σέρβων και τελικά αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Τράβηξε όμως τη μάσκα των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η έκθεση του Ελβετού δικαστή Ντικ Μάρτι για τα εγκλήματα των Κοσσοβάρων εναντίον των Σέρβων. Σύμφωνα με την έκθεση, οι Κοσσοβάροι είναι υπεύθυνοι για 12.000 θανάτους, 1.350 τραυματισμούς, 1.000 απαγωγές, 340.000 απελάσεις μη αλβανοφώνων, 107.000 εμπρησμούς σερβικών κατοικιών και ορθόδοξων ναών και το θάνατο 70 παιδιών. Βεβαίως, κορωνίδα της κοσσοβαρικής βαρβαρότητας ήταν η αφαίρεση και εμπορία οργάνων των εκτελεσμένων. Το χειρότερο είναι ότι ο Μάρτι στην έκθεσή του λέει ότι τα στοιχεία αυτά τα πήρε από υπηρεσίες του ΝΑΤΟ και μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (υποσ. σελ. 25). Άρα, όταν έστελναν στο Δικαστήριο Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας τον Μιλόσεβιτς, γνώριζαν πολύ καλά τι είχε κάνει η άλλη πλευρά. Για τους Σέρβους πρόσφυγες δεν έσταξε ούτε ένα δάκρυ, έστω κροκοδείλιο. Η παραμικρή επέμβαση στη Λιβύη από δύναμη του ΟΗΕ, θα είναι πέρα για πέρα παράνομη. Από το Καταστατικό του επιτρέπεται στις δυνάμεις του ΟΗΕ να επεμβαίνουν και να αποκαθιστούν την τάξη σε διαφορές μεταξύ κρατών, αλλά όχι σε εσωτερικές συγκρούσεις. Όμως, με πρόσχημα την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παράνομα υπήρξαν επεμβάσεις σε εμφύλιες συρράξεις. Από... απλή σύμπτωση οι χώρες αυτές μπήκαν κάτω από την επιρροή των ΗΠΑ (Ρουάντα, Νιγηρία, Κένυα κλπ.). Στην ουσία γνωρίζουμε τι συμφέροντα εξυπηρετούν οι αναγνωρισμένες από τον ΟΗΕ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και χρηματοδοτούμενες βεβαίως και από τον Σόρος.
www.elkosmos.gr 


Ξεπουληθήκαμε στους τούρκους!

Ξεπουλιόμαστε στους Τούρκους.


Ελλάδα ξεπουλήθηκε
Τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί οι αφίξεις στη χώρα μας Τούρκων επιχειρηματιών, οι οποίοι κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας έχουν επαφές με επικεφαλής ελληνικών εταιρειών ακινήτων. Στόχος τους; Να αναζητήσουν αξιόπιστοΈλληνα εταίρο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επενδυσειβ στην εγχώρια αγορά ακινήτων και στον τουρισμό, δύο τομείς που, κατά τους Τούρκους, παρουσιάζουν μεγάλες ευκαιρίες λόγω της κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι...
ένα από τα μεγαλύτερα real estate agencies στην Ελλάδα, η Δανός/ΒΝΡ Paribas Real Estate, υπέγραψε πριν από περίπου ένα μήνα συμφωνία με την τουρκική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στα ακίνητα Turyap SA, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην τουρκική και διεθνή κτηματαγορά, με 337 υποκαταστήματα στη γειτονική χώρα, με αντικείμενο την ίδρυση κοινοπραξίας. Στόχος, τα χρυσοφόρα ελληνικά ακίνητα που σε λίγο θα βγουν στο σφυρί προς αξιοποίηση...

Την ίδια στιγμή, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Κ», επιχειρηματικός φορέας από τη χώρα της Ημισελήνου έχει προσεγγίσει μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες παροχής συμβουλευτικών και κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, καθώς ενδιαφέρεται να υλοποιήσει επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα του τουρισμού. Ρόλο-κλειδί στην προώθηση των τουρκικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην Ελλάδα παίζει ο 51χρονος Erol User. Ο Τούρκος επιχειρηματίας και banker είναι ο ιδρυτής της User Hellas Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε., ενώ λειτουργεί ως «μεσάζων» όχι μόνο για τους επενδυτές του Βοσπόρου, αλλά και για Έλληνες που σχεδιάζουν επενδύσεις στην Κωνσταντινούπολη. Ο User, με παρουσία στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ΄80 (το ΄88 βραβεύτηκε από την HELMEPA), βρίσκεται στο άμεσο περιβάλλον του Ταγίπ Ερντογάν και είναι συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου. Παρουσία στην ελληνική αγορά έχει και ο όμιλος Κοτς (KOC). Το 2007 είχε διεκδικήσει σε κοινοπραξία με την Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών τη Μαρίνα Φαλήρου και η θυγατρική της Setur μαζί με τη Folli-Follie έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης.

«Luks villa»
Χαρακτηριστικό, πάντως, της αυξανόμενης ζήτησης από Τούρκους για την ελληνική κτηματαγορά, όπως αναφέρει στο «Κ» κορυφαίος παράγοντας της αγοράς στην Κωνσταντινούπολη, είναι ότι ολοένα και πιο συχνά δημοσιεύονται στον τουρκικό Τύπο ολοσέλιδες καταχωρίσεις τοπικών μεσιτικών δικτύων που αφορούν πωλήσεις πολυτελών βιλών (Luks villa) και κατοικιών, κυρίως στη Μύκονο και τη Ρόδο.

Το ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών οφείλεται, ως επί το πλείστον, στην πτώση τουλάχιστον σε ποσοστό 30% που καταγράφουν οι τιμές των ελληνικών ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Baris Aydin πρόεδρος της Bariskent, μιας από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες στον κλάδο της αγοράς ακινήτων, δήλωσε πολύ πρόσφατα στη Hurriyet ότι ενδιαφέρεται είτε για μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων είτε για αγορά νησιών.

Ο τουρκικός κολοσσός, που τυγχάνει μεγάλης προβολής από τα τουρκικά media -μόνο το πρώτο εικοσαήμερο του Φεβρουαρίου είχε περίπου 15 αναφορές σε διαφορετικά έντυπα-, μέχρι στιγμής έχει υλοποιήσει έργα ανάπτυξης ακινήτων μόνο στην Τουρκία κι ενδιαφέρεται για την ελληνική αγορά στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων του.

Η απόκτηση ελληνικών ξενοδοχειακών μονάδων που αποτελούν για τους Τούρκους επενδυτές «distressed» ακίνητα, οι τουριστικές ή οικιστικές αναπτύξεις και, βέβαια, η μακροχρόνια μίσθωση ή αγορά νησιού αποτελούν τους βασικούς τομείς δράσης των επενδυτών.

Ερωτηματικά
Το ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι κατά πόσον είναι δυνατή, λόγω και της φύσης της επένδυσης, μια ενδεχόμενη δραστηριοποίηση Τούρκων στο ελληνικό real estate.

Κτηματομεσίτες που βρίσκονται σε επαφές με Τούρκους επιχειρηματίες αναφέρουν σιβυλλικά στο «Κ» πως, σε πρώτη φάση, ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός σαφούς masterplan των σχεδιαζόμενων επενδύσεων. Βέβαια, το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουν να επιλύσουν οι επενδυτές της γειτονικής χώρας σχετίζεται με τους περιορισμούς που υφίστανται στις αγοραπωλησίες ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, εάν ληφθεί υπόψη ότι παραμεθόριος θεωρείται σχεδόν όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και πολλά νησιά του Αιγαίου, όπου... πας μη Ευρωπαίος επενδυτής εξαρτάται από τη λήψη ειδικής άδειας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παρ΄ όλα αυτά, οι Τούρκοι φαίνεται να επιμένουν «ελληνικά» - και όχι άδικα, καθώς, όπως αναφέρουν γνώστες της υπόθεσης, υπάρχει λύση. Υιοθετείται, δηλαδή, η «φόρμουλα» είτε της ίδρυσης ελληνικής εταιρείας από Τούρκους με σκοπό την επένδυση ή ανάπτυξη ακινήτων είτε της «συμμαχίας» με Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι ενεργούν εκ μέρους των «γειτόνων».

Στο επίκεντρο βίλες και νέα συγκροτήματα
Δίχως υπερβολή, η ελληνική κτηματαγορά βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «CNR Eurasia Real Estate & Investment Fair», που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Το ενδιαφέρον τόσο των συμμετεχόντων στην έκθεση αλλά και σχεδόν του συνόλου των τουρκικών εφημερίδων «κέντρισαν» οι χλιδάτες προς πώληση βίλες στη Μύκονο αλλά και τα projects για ανάπτυξη πολυτελών οικιστικών συγκροτημάτων σε Ρόδο και Κέρκυρα που παρουσιάστηκαν από την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Satori Real Estate.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η επικεφαλής της Satori, Μαίρη Γεωργοπούλου, σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η τρέχουσα συγκυρία ενδείκνυται για ανάπτυξη κατοικιών, πολυτελών κτιρίων και εμπορικών κέντρων. Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκαν τα σχέδια ανάπτυξης ακινήτων και προς πώληση ακίνητα, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων. Μεταξύ αυτών, οικιστικό συγκρότημα 85.000 τ.μ. στην Κέρκυρα, προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ. και έπαυλη 1.000 τ.μ. στη Ρόδο, αξίας 4 εκατ. ευρώ.

Παρουσιάστηκε, επίσης, φιλόδοξο project, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, που αφορά την υλοποίηση εμπορικού κέντρου στο κέντρο της Αθήνας.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 26ης Φεβρουαρίου

peripatris


Έχουν εγκαταλήψει την Θράκη οι παπατζήδες πολιτικοί!


Νέες διεθνείς κινήσεις για τους…«Τούρκους της Δυτικής Θράκης»…

Καταγγελίες σε βάρος της Ελλάδας από την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» στο Ευρωκοινοβούλιο και στον ΟΗΕ. Συνεχίζει μεθοδικά η Τουρκία δια των διαφόρων οργάνων της την καταγγελία της χώρας μας για αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στην…τουρκική μειονότητα της Θράκης. Ένα από τα βασικά εν λόγω όργανα, η καθαρά αλυτρωτική – και υπονομευτική της εθνικής κυριαρχίας μας στη Θράκη - «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) προέβη πρόσφατα σε δύο ακόμη απανωτές διεθνείς κινήσεις ενημέρωσης για τα προβλήματα των…καταπιεσμένων Τούρκων της Θράκης.

Στις 3 Μαρτίου προέβη σε επίσκεψη εργασίας μιας μέρας στο ευρισκόμενο στις Βρυξέλλες Ευρωκοινοβούλιο, όπου – όπως μας πληροφορεί η μειονοτική «Μπιρλίκ» (4-3-2011), «ο πρόεδρος της…Χαλίτ Χαμπίμπογλου και ο διευθυντής διεθνών σχέσεων Ενγκίν Σογιλμάζ (σ.σ. τους…καμαρώνουμε στη φωτογραφία) είχαν μια συνάντηση με την Ágota-Dorottya Demeter, η οποία είναι βοηθός της Kinga Gal, του προέδρου της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παραδοσιακές μειονότητες και τις εθνικές κοινότητες. Στην συνάντηση ο πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίμπογλου, πέραν των υπαρχόντων προβλημάτων, ενημέρωσε και για τις τελευταίες εξελίξεις. Επίσης ανέφερε τις προσπάθειες που σχεδιάζονται για το μέλλον. Η ABTTF τις επόμενες μέρες θα επισκεφτεί ξανά το Ευρωκοινοβούλιο και θα έχει συναντήσεις με ευρωβουλευτές, με τους οποίους έχει κλειστεί ραντεβού.
Σχετικά με την επίσκεψη ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου έκανε την εξής ανακοίνωση: Η επίσκεψη της πιστοποιημένης στο Ευρωκοινοβούλιο ABTTF στοχεύει στο να θέσει σε επίπεδο Ε.Ε. τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Η ABTTF που κάνει διάφορες προσπάθειες, μέσω του εκπροσώπου της στις Βρυξέλες, θα διενεργεί μια πιο εκτεταμένη και έντονη δραστηριότητα λόμπι και θα συνεχίσει να επισκέπτεται το ευρωκοινοβούλιο και να συναντάται με ευρωβουλευτές¨

Και παρέμβαση στον ΟΗΕ για το θέμα των μουφτειών
Λίγες μέρες όμως πριν από το γεγονός αυτό, είχε σημειωθεί και άλλη μια κίνηση της ABTTF, αυτή τη φορά με παρέμβαση στον ΟΗΕ για το θέμα της εκλογής μουφτήδων. Σύμφωνα και πάλι με δημοσίευμα της «Μπιρλίκ» (2-3-2011 - μετάφραση από το http://tourkikanea.gr) «η ABTTF παρέδωσε στην 16η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωση με τίτλο “Αποδοχή του δικαιώματος εκλογής ηγετών και της θρησκευτικής ελευθερίας και το θέμα του μουφτή στην Ελλάδα”.
Στην γραπτή της ανακοίνωση η ABTTF, λέει πως με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, οι σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας απέκτησαν νέες διαστάσεις, αλλά πως στο θέμα του μουφτή δεν παρήχθη ακόμη κάποια λύση. Η ABTTF ζητά από την ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του υπάρχοντος προβλήματος να κινηθεί σύμφωνα με την συνθήκη της Λοζάννης, με την συνθήκη των Αθηνών και το 3ο πρωτόκολλο και να πραγματοποιήσει μια νέα εκλογική διαδικασία…
Στην ανακοίνωση υπάρχει μια λεπτομερής ιστορική αναδρομή στο θέμα του μουφτή, και περιγράφεται πως η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης αντέδρασε σε αυτή τη κατάσταση το 1990 εκλέγοντας τους θρησκευτικούς ηγέτες της. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τότε το ελληνικό κράτος και οι εκπρόσωποι του όχι μόνο δεν αναγνώρισαν τους εκλεγμένους από την μειονότητα ηγέτες, αλλά τους δίκασε και τους φυλάκισε με το αιτιολογικό της παράνομης χρήσης θρησκευτικών συμβόλων, μάλιστα και σήμερα οι εκλεγμένοι ηγέτες δεν αναγνωρίζονται από το κράτος, ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 παρατάθηκε μέσω προεδρικού διατάγματος και η θητεία του διορισμένου μουφτή Μέτσο Τζεμαλή.
Επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση πως ο πατριάρχης των Ελληνορθόδοξων στην Τουρκία και οι μουφτήδες στη Θράκη, αποτελούνε παράλληλα θέματα, και πως στην Τουρκία μετά την παρουσίαση των ονομάτων που είναι υποψήφιοι πατριάρχες στις αρχές, γίνεται εκλογή στην σύνοδο. Η ABTTF υπενθυμίζει πως έναντι τούτου, είναι ανεπαρκείς οι δικαιολογίες πως οι μουφτήδες διορίζονται από το κράτος διότι κατέχουν δικαστικές αρμοδιότητες, καθώς τα δικαστήρια πρώτου βαθμού είναι υποχρεωμένα να αποδέχονται τις αποφάσεις των διορισμένων μουφτήδων.
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην θετική πορεία των σχέσεων Τουρκίας και Ελλάδας και τέλος περιγράφεται πως μετά την συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην 3η Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων και τα θετικά βήματα που έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων, είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να συνεχίζει να διορίζει τους μουφτήδες.
Τέλος η ΑΒΤΤF ζητά την οριστική λύση του θέματος του μουφτή μέσα από έναν διάλογο με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, και μέσω της εφαρμογής της συνθήκης των Αθηνών και του 3ου πρωτοκόλλου να μην ζημιωθεί καθόλου η θρησκευτική αυτονομία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Ζητά την αναγνώριση των εκλεγμένων μουφτήδων σε Ξάνθη και Κομοτηνή, καθώς και την πραγματοποίηση εκλογών μουφτή και αρχιμουφτή στη βάση του άρθρου 11 της συνθήκης των Αθηνών».
Όπως παρατηρόύμε για μια ακόμη φορά, οι Τούρκοι και τα όργανά τους δραστηριοποιούνται αδιάκοπα και εργάζονται μεθοδικά για την υλοποίηση των στόχων τους. Όσο για μας, μην ανησυχείτε. Εμείς έχουμε τον ΓΑΠ και τον Δρούτσα…


proxeneio-stop


Γιατί λούφαξαν;

Εχθροπάθεια;

Αυτοί που τόσα χρόνια βρίζανε τον Ελληνικό λαό, ως ρατσιστή, εθνικιστή, ξενοφόβο κτλ, για να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά αλλά ηλίθια σχέδια των γαυγιζόντων σήμερα Δασκαλοπουλαίων, λουφάξανε μετά το μάλλον μη αναστρέψιμο κακό που προξένησαν στον Ελληνισμό. Λουφάξανε επίσης οι Σημίτηδες που καλούσαν με διαφημίσεις τον Χασάν να έρθει στη χώρα μας και οι διάφοροι Νάκοι του Κωστάκη Καραμανλή που με «υπερηφάνεια» διοργάνωναν συνέδρια «μεταναστών» με τη παρουσία του πλέον ηλιθίου πρακτορίσκου Γραμματέα του ΟΗΕ που υπήρξε ποτέ. Λουφάξανε επίσης οι διάφοροι ηλίθιοι και ηλίθιες που ευχαριστούσαν τους μετανάστες που «διάλεξαν» την χώρα μας. Μέχρι εκεί είχε φτάσει η ηλιθιότητα.

Τι να πεί επίσης για τη «διεθνιστική» ή νεοταξική ή «ανθρωπιστική» ή «φιλανθρωπική» στάση, αριστερών (με ή χωρίς εισαγωγικά” κομμάτων που έπαιξαν και παίζουν το παιγνίδι της Νέας Τάξης και των Δασκαλοπουλαίων;
Μετά την καταστροφή που προξένησαν όλοι οι ανωτέρω και με τα προβλεπόμενα να συμβούν με βεβαιότητα στη χώρα μας οι κύριοι αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν.
Καθώς αυτοί που μέχρι πρόσφατα ζητούσαν λαθρομετανάστευση «χωρίς
ποσοστώσεις» κύριε Χρυσοχοΐδη και λοιποί !
Φανταστείτε Κύριοι καταστροφείς του Ελληνισμού, 1.000.000 ένοπλους μουσουλμάνους να ξεσηκώνονται κατευθυνόμενα εναντίον της χώρας. Και αν δεν μπορείτε να το φανταστείτε και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, τότε είστε ανάξιοι για τον Ελληνισμό. Η στρουθοκαμηλική σας πολιτική είναι τρομερά επικίνδυνη για τον Ελληνισμό και τη χώρα. Είναι ύψιστο θέμα για τον Ελληνισμό να απελαθούν οι λαθρομετανάστες. Ακόμα και αν σταλούν στη ΕΕ με χαρτιά.


Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


Υ.Γ. Στην Κύπρο με το πρόβλημα κατοχής επικρατεί ακόμα μεγαλύτερη ηλιθιότητα (;)


Τα ξεπουλάνε όλα!

Το ξεπούλημα της Ελλάδας συνεχίζεται - Στο «σφυρί» βγαίνουν 40 αεροδρόμια μεγάλης στρατηγικής σημασία για την εθνική ασφάλεια.

Στο «σφυρί» βγαίνουν μέσα στο 2011 τα 40 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με την κυβέρνηση ήδη να αναζητεί σύμβουλο ο οποίος θα αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των αερολιμένων της χώρας χωρίς να δημιουργηθούν μονοπωλιακές καταστάσεις. Με στόχο στο τέλος του 2011 να έχει προχωρήσει η σχετική διαδικασία ο σύμβουλος που θα επιλεγεί θα προτείνει τον τρόπο που θα ομαδοποιηθούν τα 40 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, και θα αναζητηθούν τα 2 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι είναι οι αναγκαίοι πόροι για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροδρομίων.

newpost


Δουλεύουν τον Ελληνικό λαό κανονικά!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑΤΡΩΝ > ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ "ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ" ΤΡΩΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΕΙΝΑ!!!

Οι ιατροί Διδάκτωρ Παθολογίας Αναστάσιος Σπαντιδέας,η Βασιλική Παπαλιμναίου Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς, ο Άρης Μουσιώνης Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ο Θεόδωρος Γιάνναρος Διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς δήλωσαν στην εφημερίδα Realnews τα εξής:
1.«Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που υπεβλήθησαν οι ετοιμοθάνατοι απεργοί πείνας δείχνουν σε όλες τις παραμέτρους τιμές εντός των φυσιολογικών ορίων...» (Διδάκτωρ Παθολογίας κος Αναστάσιος Σπαντιδέας)
2.«Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών είναι πολύ καλή. Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εξετάσθησαν δεν έχουν παραμείνει ασίτιστα...» (Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς κα Βασιλικη Παπαλιμναίου)
3.«Έχουμε καταγγελίες ότι σε κάποια νοσοκομεία ... σε συγκεκριμένη περίπτωση,ο μετανάστης ζήτησε τροφη και σε κάποια άλλη χυμό... οι «αλληλέγγυοι» συνοδοί παρενέβησαν και δεν επέτρεψαν στο προσωπικό να τα δωσει...»


4.«Κάποιοι μετανάστες ζήτησαν να πιούν τσάι με ζάχαρη (το αγαπημένο ρόφημα των μουσουλμάνων),όμως οι συνοδοί «αλληλέγγυοι» δεν το επέτρεψαν. Μάλιστα σε άλλη περίπτωση ο αλληλέγγυος συνοδός έβγαλε τον δίσκο που άφησε ο τραπεζοκόμος έξω από το δωμάτιο…» (Διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς κος Θεόδωρος Γιάνναρος)
5.«Τα άτομα αυτά είναι μόνιμα δίπλα στους μετανάστες,παρακολουθόντας μήπως τυχόν τους δώσουμε φαγητό... Αυτό είναι πρωτοφανής παραβίαση των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων...» (Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς κα Βασιλική Παπαλιμναίου)

 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More