26.10.10

Εκλεκτές υποψηφιότητες!

Μεταφέρουμε από το μηνιαίο ΕΛΛΗΝΙΟΝ.








Εις τον Κεντρικόν Τομέα Αττικής, με επικεφαλής τον υποψήφιον Αντιπεριφερειάρχην κ. Αθανάσιον Πλεύρην, συμμετέχουν οι υποψήφιοι Σύμβουλοι:
Γιαννάκενας Ιωάννης, Δασκαλάκης Γεώργιος, Παπαγεωργίου Δημήτριος, Χανιώτης Ευάγγελος.
Εμείς τους τιμούμε και παρωτρύνομε τους αναγνώστας του ΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΟΣ να τους επιλέξει εις την επικειμένην εκλογικήν αναμέτρησιν της τοπικής αυτοδιοικήσεως.

Αγαπηνός


Επιτέλους τέλος!

Έγινε δεκτή η παραίτηση της Θ. Δραγώνα


Τέλος στο ζήτημα της Θάλειας Δραγώνα έβαλε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, κάνοντας δεκτή την παραίτησή  από τη θέση της Ειδικής Γραμματέως Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης. H Aννα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε την Τρίτη με την ειδική γραμματέα και αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή την παραίτηση της. 
www.apokalypseis.gr


Θα το μάθουμε άραγε...

Τι κρύβουν;


Δεν λέμε, πολύ ωραίο και eccentric το μονόχρωμο μπλε ύφασμα background που βάλανε πίσω απο τον Γιωργάκη και καλύπτει τον πίνακα που υπάρχει εκεί.

Που πήγε όμως ο -μικρότερος σε διαστάσεις- πίνακας «H Eλλάς ευγνωμονούσα» (1858) του Θεόδωρου Bρυζάκη (1819-1878) που μέχρι πρόσφατα υπήρχε στο ίδιο σημείο;


Να λοιπόν τι κρύβει το απέραντο γαλάζιο ύφασμα:  Ο Γ.Παπανδρέου γύρισε από το Ισραήλ με έναν πίνακα* που του έκανε δώρο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένταμιν Νετανιάχου και απεικονίζει Εβραίους και τον τοποθέτησε στη θέση του πίνακα «Η Ελλάς ευγνωμονούσα»! Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του Πρωθυπουργού έκριναν πως δεν είναι politically correct να δουν οι Έλληνες την νέα διακόσμηση του γραφείου του Πρωθυπουργού! Γιατί άραγε;


(*πηγή πληροφορίας: blog bang)
Αναδημοσίευση από το blog Atithasos


Θα απαντήσει;

Ερώτηση


Ο Παπανδρέου μας είπε στην διακαναλική, πως έχει στο DNA του τη φυλακή, επειδή ο πατέρας του και ο παππούς του ήταν στη φυλακή. Πότε ήταν στη φυλακή ακριβώς ο Ανδρέας και ο Γιώργος Παπανδρέου;


Μη το ξεχάσετε...

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 31/10

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν και πάλι 03:00.
Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες τηςθερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες χρειάζονται πολλοί άνθρωποι για να συνηθίσουν την αλλαγή της ώρας, γεγονός που τους ταλαιπωρεί κάθε φθινόπωρο και άνοιξη. Ιδίως το φθινόπωρο, λόγω και του καιρού, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, γι’ αυτό και ειδικοί δίνουν συμβουλές για να γλιτώσετε τον οργανισμό σας από την αποδιοργάνωση που θα σας φέρει η αλλαγή της ώρας στις 26 Οκτωβρίου.

Το βασικό πρόβλημα είναι ο ύπνος, γι’ αυτό θα...
πρέπει να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ξεκουραστείτε. Ο νυχτερινός ύπνος πρέπει να είναι τουλάχιστον επτάμισι ώρες.

Πριν πάτε στο κρεβάτι, φροντίστε η κρεβατοκάμαρά σας να είναι χώρος ηρεμίας. Χαμηλός φωτισμός, όχι ακαταστασία και κρεβάτι έτσι στρωμένο ώστε να σας καλεί να χωθείτε κάτω από τα σκεπάσματα είναι βασικές προϋποθέσεις για ένα σωστό ύπνο. Ενα ελαφρύ άρωμα λεβάντας στο χώρο θα βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι τελείως σκοτεινός. Εστω και λίγο φως, ακόμα κι αν είναι αυτό από την οθόνη της τηλεόρασης, που νομίζετε πως σας νανουρίζει, περνά μέσα από τα κλειστά σας βλέφαρα και δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε. Προτιμήστε να έχετε βαριές κουρτίνες στα παράθυρα, ώστε να μην μπαίνει φως από το δρόμο. Φροντίστε να πέφτετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αυτό θα βοηθήσει πολύ το βιολογικό σας ρολόι να λειτουργεί κανονικά. Αν τώρα δεν σας παίρνει ο ύπνος, ύστερα από περίπου είκοσι λεπτά καλά θα κάνετε να σηκωθείτε και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Η αδυναμία να κοιμηθείτε θα σας εκνευρίσει, παρά θα έχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Αν είστε από αυτούς που κοιμούνται λίγες ώρες και θέλετε να τις αυξήσετε, αυξήστε την κούρασή σας στη διάρκεια της ημέρας. Απογευματικό κολύμπι ή τρέξιμο θα βοηθήσει ώστε να κοιμηθείτε νωρίτερα και καλύτερα. Αντικαταστήστε τη βραδινή τηλεθέαση με ακρόαση απαλής μουσικής. Κι αυτό θα βοηθήσει.


Ο μεγάλος πολιτικός!

Είχε προβλέψει την προσφυγή στο ΔΝΤ πριν 30 χρόνια!


ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΠ. ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1980
markezinisΠοιος ήταν αυτός, που πρώτος διέβλεψε και προειδοποίησε ότι η χώρα με την αλόγιστον οικονομικήν πολιτικήν, βαδίζει ολοταχώς προς πτώχευσιν; Κανείς δεν θυμάται, ότι ο αείμνηστος Σπύρος Μαρκεζίνης, από τον Φεβρουάριον του 1980, σε δημόσια ομιλία του, επεσήμανε αυτόν τον κίνδυνον!
Ο πλέον έμπειρος στα οικονομικά ζητήματα παλαιός πολιτικός και κορυφαίος ιστορικός, ήταν ο μόνος που είχε αντιληφθεί τόσο νωρίς, πού οδηγούσε ο μεταπολιτευτικός πολιτικός κόσμος την χώρα, με «την απιθάνου εκτάσεως σπατάλη εις τας δημοσίας δαπάνας». Ένα χρόνο αργότερα, με την άνοδον του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, με καλπάζοντα πλέον ρυθμόν, η χώρα οδηγείτο στο βάραθρον.
Ας θυμίσουμε τα γεγονότα: Είναι αλήθεια ότι επί «Επταετίας» επετεύχθη η Οικονομική Μεταρρύθμισις μέσω του Προγραμματισμού και των 316 θεσμικών μέτρων, μέσω των οποίων έγιναν οι μεγαλύτερες διαρθρωτικές μεταβολές στην ιστορία της ελληνικής οικονομίας. Το εθνικόν εισόδημα ευρίσκετο το 1967 στα 774 δολλάρια κατά κεφαλήν, και έφθασε το 1973 στα 1830 δολάρια. Προσηυξήθη δηλαδή 1,5 φορές εντός 6 ετών, με μέσον όρον ετησίας αυξήσεως 8 έως 8,5%.
Το εθνικόν νόμισμα – η δραχμή – κατέστη το σκληρότερον νόμισμα του κόσμου. Ο Τιμάριθμος υπήρξεν ο μικρότερος παγκοσμίως με μέσον ετήσιον ρυθμόν αυξήσεως 2,6% πράγμα που επετεύχθη για να διατηρηθεί και κατά την διεθνή οικονομική κρίση των ετών 1972 – 1973. Ο πληθωρισμός διετηρήθη καθ’ όλην την επαναστατικήν περίοδον κάτω του 3% και πλείστα άλλα.
Η θαυμασία αυτή εικόνα της οικονομίας μας, άρχισε να παίρνει γοργά τον κατήφορο μετά την Μεταπολίτευσιν. Οι πολιτικοί που εμφανίστηκαν στο προσκήνιον από το 1974 μέσα σε διάφορα κόμματα, εθεώρησαν ότι αποκλείεται πλέον να τους ελέγξει κανείς. Πολλοί αμερικανοκατευθυνόμενοι και άλλοι τυχάρπαστοι που ανεμείχθησαν στα κοινά με μόνον προσόν αμφίβολες «αντιστασιακές περγαμηνές» από το μηδέν κατέστησαν μεγιστάνες του πλούτου.
Η διαφθορά και η φαυλότης ήρχισαν να οργιάζουν. Μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν διάφορα παιχνίδια. Αλλοι, που διατηρούσαν δεσμούς με την Γερμανία, ανέπτυξαν σκοτεινή δραστηριότητα. Τα σκάνδαλα επήραν μορφήν χιονοστιβάδας. Τέλη του 1979, ο Σπ. Μαρκεζίνης επανήλθε στην ενεργόν πολιτικήν ως αρχηγός του κόμματος των Προοδευτικών. Η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν σε πτώση, το ΠΑΣΟΚ εσημείωνε άνοδον ενώ η Αριστερά αχαλίνωτος ήλεγχε πλείστους τομείς.
Σε μήνυμά του προς τον Ελληνικόν Λαόν την 1ην Ιανουαρίου του 1980, ο Μαρκεζίνης προέβη σε μιαν επισήμανσιν προφητικήν. Είπε: «Το βέβαιον είναι, ότι η κυβέρνησις έχασε την μάχην της εμπιστοσύνης. Αυτή κερδίζεται δύσκολα, χάνεται εύκολα και δεν ανακτάται πλέον. Δι’ αυτό, και το αίτημα της αλλαγής εις όλα: Πρόσωπα, νοοτροπίαν, μεθόδους, είναι επιτακτικόν. Αλλως, η κατάστασις θα χειροτερεύει και η οικονομική κρίσις εξελισσομένη εις πλήρη οικονομικήν αποδιοργάνωσιν, θα οδηγήσει εις κοινωνικήν αναστάτωσιν με όσους φοβερούς κινδύνους περικλείει. Οι άλλοι υπέσχοντο ρόδινα και επηκολούθησεν το χάος. Ημείς που προειδοποιούμεν, χαρακτηριζόμεθα αδιόρθωτοι κινδυνολόγοι. Μακάρι να ήτο έτσι…».
Προηγουμένως, στις 6-11-1979 ο Μαρκεζίνης έκαμε ανάλυσιν της οικονομικής πολιτικής την οποίαν υιοθετούσε  το κόμμα του. Επρότεινε μέτρα αληθώς επαναστατικά. Και ετόνισεν ότι: «Αι εξαγγελόμεναι φορολογικαί μεταρρυθμίσεις δεν αποτελούν μόνον πράξιν στοιχειώδους δικαιοσύνης έναντι του μεγάλου αριθμού μικρών και μεσαίων φορολογουμένων, αλλά αποβλέπουν προ πάντων, εις δύο πρωταρχικούς σκοπούς: Πρώτον, την έμπρακτον καταπολέμησιν της φοροδιαφυγής, διότι φορολογική ειλικρίνεια των πολιτών, δεν δύναται να υπάρξει έναντι αυθαιρέτου φορολογικής πολιτικής του κράτους. Και δεύτερον, εις την αναζωογόνησιν της οικονομίας της οποίας η ηπία και δικαία φορολογία, αποτελεί το σημαντικώτερον κίνητρον…».
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙΣ
mnimonio
Στις 20 Φεβρουαρίου 1980, ο Σπ. Μαρκεζίνης ωμίλησε σε επιβλητικήν εις όγκον συγκέντρωσιν αξιωματικών και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, εν αποστρατεία, στην Λέσχην των Προοδευτικών. Εκεί ο αείμνηστος πολιτικός ηγέτης, προέβη σε αληθινά προφητική δήλωση, και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας:
«Η οικονομική επιδείνωσις οδηγεί ευθέως εις κοινωνικόν σάλον και εν όψει κινδύνου πτωχεύσεως, δεν αποκλείεται να οδηγηθεί η Ελλάς εις την διαδικασίαν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου…»!
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδος «Ελεύθερος Κόσμος» για την ομιλίαν του ηγέτου των Προοδευτικών, ανεφέροντο και τα εξής: «…Εν συνεχεία ο κ. Μαρκεζίνης επεξετάθη εξηγών διατί επέμεινεν εις πολλά επί μέρους θέματα αναφερόμενα εις τα Σώματα Ασφαλείας. Ακριβώς, διότι προβλέπει το έργον αυτών δυσχεραινόμενον ημέραν καθ’ ημέραν. Η οικονομική επιδείνωσις, οδηγούσα ευθέως εις κοινωνικόν σάλον, και εν όψει κινδύνου πτωχεύσεως, ως το ετόνισε και κατά την συνεστίασιν εις το «Χίλτον» δεν αποκλείεται να οδηγήσει την Ελάδα εις την διαδικασίαν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτός είναι ο κύριος λόγος των ηυξημένων ανησυχιών δια δημιουργίαν καταστάσεων, τας οποίας ακριβώς αναμένουν οι αναρχικοί δια να επωφεληθούν. Από τα πρώτα δε σοβαρώς ανησυχητικά σημεία είναι, ότι εφθάσαμεν πλέον εις το σημείον όπου οι πολίται καθημερινώς να μη διερωτώνται ποίοι απεργούν, αλλά ποιοι δεν απεργούν. Και η κατάστασις καθίσταται ακόμη πλέον επικίνδυνος, όταν τα εκ του εξωτερικού νέα και τα οικονομικά και γενικώς τα διεθνή, είναι περισσότερον ανήσυχα. Επιπλέον, η Ελλάς  ευρίσκεται εις το πλέον επικίνδυνον σημείον διεθνών αναταραχών. Αυτή δε, διατηρεί εντελώς αδικαιολογήτως τας εκκρεμότητας τας οποίας όχι απλώς εκληρονόμησε τον Ιούλιον του 1974, αλλά εις πολλά αυτή η ιδία εδημιούργησεν…».
Στις 4 Ιουνίου 1980, ο Σπ. Μαρκεζίνης ομιλών στην Θεσσαλονίκην κατά την διάρκειαν συνεστιάσεως, ανεφέρθη εκ νέου στους κινδύνους που διεγράφοντο για την οικονομίαν. Είχαμε τότε κυβέρνησιν Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργόν τον Γεώργιον Ράλλην. Αναφερόμενος στην κυβερνητικήν οικονομικήν πολιτικήν, ο Μαρκεζίνης ανέφερεν ότι «αύτη από του 1974 μέχρι σήμερον βαίνει από του κακού εις το χειρότερον».
Και επεσήμανε ότι «ο πληθωρισμός ανέρχεται αλματωδώς. Αντί της φορολογικής δικαιοσύνης διαπράττεται η μεγίστη φορολογική αδικία και με το αμετακίνητον των φορολογικών συντελεστών, πλήττονται κατά τρόπον δραματικόν αι πτωχότεραι τάξεις, ενώ: Η παραγωγική ανάπτυξις της χώρας οδηγείται πλέον εις αρνητικούς αριθμούς και επικρατεί απόλυτος εσωτερική αβεβαιότης αποθαρρύνουσα τας επενδύσεις. Παραλλήλως, οι κυβερνώντες, επειδή εσωτερικώς δεν δύνανται να δανεισθούν, εκδίδουν χαρτονόμισμα και δια το συνάλλαγμα προσφεύγουν εις τον εξωτερικόν δανεισμόν, υπό τους σημερινούς δυσμενείς όρους, πλησιάζοντες το σημείον που δεν θα δυνηθούν να αποφύγουν πιέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ως η Τουρκία. Δι’ αυτό χρειάζεται εις την οικονομίαν, αληθινόν σοκ και να κερδηθεί η μάχη της εμπιστοσύνης…».
Οι κυβερνήσεις  του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, επέφεραν την πλήρη καταστροφήν. Τα οικονομικά σκάνδαλα επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κατέστησαν τρόπο ζωής. Αλλά και η περίοδος διακυβερνήσεως της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργόν τον Καραμανλήν τον νεώτερον, δεν απαλλάσσεται  ευθυνών, για να καταλήξουμε στην πρωτοφανή απάτη με την οποίαν ανήλθε στην εξουσία ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ταπεινός θεράπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο υιός του αειμνήστου ηγέτου των Προοδευτικών, καθηγητής κ. Βασίλειος  Μαρκεζίνης, στις 19 Οκτωβρίου, έδωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία στο ξενοδοχείον της «Μεγάλης Βρετανίας». Εθιξε θέματα τα οποία οι πολιτικοί μας, είναι ανίκανοι να συλλάβουν, ή – ακόμη χειρότερον – εξυπηρετούν την πολιτικήν των ξένων. Η ομιλία του είχε τίτλον: «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα».
Αλλά ο καθηγητής και Ακαδημαϊκός κ. Βασ. Μαρκεζίνης από τις 28 Φεβρουαρίου του 2010, σε άρθρον του, επεσήμαινε μεταξύ άλλων: «…Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος και αναμένεται να χειροτερέψει στις αρχές του καλοκαιριού. Πολλοί παράγοντες συντείνουν στην πειστικότητα αυτής της απαισιόδοξης πρόβλεψης. Και ο χειρότερος είναι, το πολιτικό παιχνίδι: Η κομματική πολιτική που αποσκοπεί στο κομματικό ή στο προσωπικό όφελος. Αυτό όμως, είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα μας σήμερα. Ασχέτως εάν προέρχεται από την ένοχη και απογοητευμένη Δεξιά, από το διαπληκτιζόμενο και αμφιταλαντευόμενο Κέντρο ή από την δογματική και παρωχημένη Αριστερά, η κακόβουλη αυτή ενθάρρυνση των συγκρούσεων, πρέπει να σταματήσει. Επί ένα μικρό διάστημα, τουλάχιστον, η διοίκηση της χώρας μας, πρέπει να ξεφύγει από την κηδεμονία των κομματικών κριτηρίων και να ακολουθήσει μόνο τις υπαγορεύσεις της λογικής και του κοινού νου…».
Τέτοια λογικήν όμως, δεν διαθέτει η σημερινή κυβέρνησις και γενικά ο σημερινός πολιτικός κόσμος. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εθνικόν κίνδυνον και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος θεωρείται  ακατάλληλος να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή αυτήν κρίσιν και τις μεθοδεύσεις των ξένων, που επεδίωξαν την πτώχευσιν της Ελλάδος. Χρειαζόμαστε νέαν ηγεσίαν, μακράν των υφισταμένων κομμάτων, που θα αγωνιστεί για να ανήκει η Ελλάδα στους Ελληνες…
Γιώργος Α. Λεονταρίτης


Το θέατρο του καραγκιόζη...

Η Σοβιετία είναι εδώ!

Σε μια φωτογραφία της εικονογραφημένης έκδοσης «Οκτώβριος», του 1920, η οποία περιλάμβανε οπτικό υλικό από την οκτωβριανή επανάσταση, Λένιν και Τρότσκι βρίσκονται στο μέσον, περιτριγυρισμένοι από πολλά στελέχη της Γ’ Διεθνούς και του νεαρού, τότε, σοβιετικού κράτους. Κάποιος λείπει; Ναι, πρόκειται για το Στάλιν, ο οποίος με ειδικό ρετούς… λάμπει δια της απουσίας του. Ίσως, από τις πρώτες εφαρμογές της… αφαιρετικής τεχνικής, που εφηύραν και άσκησαν πιστά όλα τα χρόνια της ακμής τους, τα ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της πάλαι ποτέ Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ). Αλλά, όχι μόνο «αφαιρετικής»!
Το 1923 ο Βσέβολντ Μέγιερκχοντ σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο του Σεργκέι Τρετιάκοφ «Η Γη ανάποδα». Ήταν αφιερωμένο εξαιρετικά στον Κόκκινο Στρατό και τον Τρότσκι προσωπικά. Στην ειδική εικονογράφηση, της Λιούμποφ Πόποβα, ο Τρότσκι «ενσωματώθηκε» στην εικόνα, ενώ ήταν -ως φυσική παρουσία- απών. Ε, τι, θα έλειπε το τιμώμενο πρόσωπο;
Οι Σοβιετικοί ήταν πολύ επιτήδειοι στην προσθαφαίρεση προσώπων από φωτογραφίες, με εξέχοντα παραδείγματα, τις εικόνες από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας κατά την ετήσια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση: οι αξιωματούχοι «έφευγαν» και «επανέρχονταν» ανάλογα με τη χρονιά και τις διαθέσεις του Πολιτικού Γραφείου.
Και οι… Έλληνες, όμως, σκέφτομαι πως δε θα έμεναν πίσω σε αντίστοιχες πρακτικές – οι σημερινοί Έλληνες, ειδικά ορισμένοι πολιτικοί, συγκεκριμένα οι ανήκοντες στο… Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ναι, το ΠαΣοΚ)! Αυτό μου πέρασε από το μυαλό το βράδυ της Δευτέρας, 25.10.2010, όταν η «διακαναλική» (τι λέξη κι αυτή;) συνέντευξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο διεξήχθη τελικά στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά συντονιστής της ήταν ο… κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής – ούτε στη Σοβιετία τέτοια μεγαλεία!
Αυτά για τους πολιτικούς… Για τους δημοσιογράφους, τι να πούμε; Όλοι διάβαζαν τις ερωτήσεις τους (μα πέντε προτάσεις δε θυμούνται να πουν «απ´έξω»; Και όλοι προέρχονται από τηλεοπτικούς σταθμούς, των οποίων -να μην το ξεχνάμε- η (προσωρινή) άδεια λειτουργίας έχει λήξει
Όσο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αυτός δεν ήταν που υποστήριζε πέρσι πως η παγκόσμια οικονομική κρίση συνέβαινε μόνο… στο μυαλο του Καραμανλή; Ε, τη Δευτέρα, έλεγε και ξανάλεγε ότι η κρίση ξέσπασε πριν από τρία χρόνια και ήταν αυτό (μαζί, βέβαια, με τα καμώματα του πρώην πρωθυπουργού, όπως δε σταματούσε να προσθέτει) που μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε… Μύλος – ή, τρικυμία εν κρανίω!


Τα ίδια έλεγε πριν λίγα χρόνια και ο πρωθυπουργός!

Τζορτζ Σόρος: Νομιμοποιείστε την κάνναβη



Ο Τζορτζ Σόρος τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας, υποστηρίζοντας ότι οι τωρινοί νόμοι για τη μαριχουάνα κάνουν «ξεκάθαρα περισσότερο κακό παρά καλό» και κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο στο κράτος.
Σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στη Wall Street Journal, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τονίζει ότι η ποινικοποίηση της μαριχουάνας δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γίνει η πιο διαδεδομένη παράνομη ουσία στις ΗΠΑ. Αντίθετα οι αρμόδιες υπηρεσίες δαπανούν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων για να επιβάλουν την απαγόρευση. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 750.000 συλλήψεις για κατοχή μικρής ποσότητας μαριχουάνας, αντιπροσωπεύοντας το 40% του συνόλου των συλλήψεων για ναρκωτικά.
Ο Σόρος, έχει ήδη επενδύσει 3 εκατ. δολάρια σε πρωτοβουλία για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ιατρική χρήση και σκοπεύει να επενδύσει ακόμη περισσότερα. Ο ίδιος εκτιμά ότι η νομιμοποίηση θα εξασφαλίσει στους φορολογούμενους πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει το έγκλημα, τη βία και τη διαφθορά που σχετίζεται με την αγορά ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο λύση στο πρόβλημα της χρήσης μαριχουάνας από τους νέους αποτελεί η σωστή εκπαίδευση. “Προτιμώ να επενδύσω στην αποτελεσματική εκπαίδευση παρά στην αναποτελεσματική σύλληψη και φυλάκιση”, αναφέρει.
Η Πρόταση 19 της Καλιφόρνια, που θα νομιμοποιήσει τη χρήση και καλλιέργεια μικρών ποσοτήτων μαριχουάνας δε θα λύσει όλα τα προβλήματα, επισημαίνει ο Σόρος, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσει, ωστόσο ένα σημαντικό βήμα προόδου. “Ακριβώς όπως η διαδικασία κατάργησης της απαγόρευσης του αλκοόλ ξεκίνησε με την κατάργηση νόμων από μεμονωμένα κράτη, έτσι τώρα μεμονωμένα κράτη πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την κατάργηση των νόμων που απαγορεύουν τη μαριχουάνα”, αναφέρει στο άρθρο του ο Σόρος.
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=217589


Οι Έλληνες πολιτικοί δεν γνωρίζουν τίποτα...

Σίκατσεκ: Η Siemens έδινε χρήματα σε πολιτικούς


Η Siemens έδινε «πολιτικό» χρήμα στην Ελλάδα, παραδέχθηκε κατά την κατάθεσή του ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής στο Μόναχο, ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ.
Ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens επιβεβαίωσε ότι γνώριζε πως δίνονταν μίζες σε πολιτικά κόμματα, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ονόματα, ισχυριζόμενος ότι δεν γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα -αποδέκτες. Παρέπεμψε μάλιστα στον πρώην πρόεδρο της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος και αναμένεται να καταθέσει αύριο Τετάρτη στο κλιμάκιο της επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο.
Ο κ. Σίκατσεκ φαίνεται πως αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ίδιος είπε πως δόθηκαν λεφτά σε μικρό κόμμα της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο σύστημα των «μαύρων ταμείων», αναλύοντας τις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ ήταν ο διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας, μέσω των οποίων διοχετεύθηκαν 1,3 δισ. ευρώ για μίζες της Siemens σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Τον Ιούλιο του 2008 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 108.000 ευρώ για το αδίκημα της απάτης σε βάρος της Siemens.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η Διακαναλική!



Εμείς περισπούδαστες αναλύσεις για την συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν πρόκειται να κάνουμε.
Θα κάνουμε όμως κάποιες παρατηρήσεις για την συγκεκριμένη συνέντευξη αύριο.
Και πιστεύουμε να έχουν ενδιαφέρον


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More