4.5.10

Ο Δημήτρης γράφει πίσω από τα κάγκελα της Δημοκρατίας !

 

του Δημήτρη Παπαγεωργίου
Άκουσα και διάβασα αρκετές φορές στο παρελθόν από χείλη και πένες της αριστεράς μία έκφραση: «Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο του απατεώνα». Πάντοτε απορούσα, καθώς είναι πολλά αυτά, για τα οποία μπορεί κάποιος να κατηγορήσει αυτούς που ανήκουν στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο» αλλά όχι για απατεώνες. Μπορείς να τους πεις εύπιστους, κολλημένους, ψιλομαλάκες, ό,τι θέλει ο καθένας. Αλλά απατεώνες; Άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμούν μόνο... να δώσουν είναι οι περισσότεροι.
Τον τελευταίο όμως μήνα άρχισα να σκέφτομαι ολοένα και περισσότερο αυτή τη φράση, καθώς άκουγα κάθε είδους λαμόγια να αναφέρονται στον πατριωτισμό που πρέπει να δείξουν οι Έλληνες για να «διώξουν» το ΔΝΤ από την χώρα, αφού πρώτα εκπληρώσουν όλους τους όρους που αυτό θέτει και οι οποίοι οδηγούν στην λεηλασία των κοινωνικών δομών της πατρίδος μας.
Ανοίγει παρένθεση: Τότε όμως κύριοι, δεν θα διώξουμε το ταμείο. Θα φύγουν από μόνοι τους οι άνθρωποι, αφού θα έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους. Κλείνουμε την παρένθεση.
Όπως και να έχει, η παραπάνω φράση δείχνει να βρίσκει νόημα στις σημερινές συνθήκες, όπου ακούμε την έννοια του έθνους να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αυτούς ακριβώς που μέχρι πρόσφατα την θεωρούσαν ως ύβρη και φρόντιζαν να απομακρύνουν την ίδια την λέξη «εθνικό» ακόμη και από τίτλους υπουργείων. Αναρωτιέμαι πώς μπορούν οι υπεύθυνοι για το «Greek Tragedy», όπως αρέσκονται να το αποκαλούν οι Ευρωπαίοι, που ζούμε σήμερα, να μιλούν για «εθνική προσπάθεια» που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί. Αναρωτιέμαι, πώς μπορούν αυτοί που τα μάσησαν για τα καλά, να ζητούν απ' όλους μας σήμερα «εθνική συναίνεση».
Μπούρδες! Και πάλι μπούρδες, που σαν σκοπό έχουν να συγκινήσουν τους Έλληνες πολίτες, έτσι ώστε να βοηθήσουν να επιβιώσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Καταφεύγουν οι χθεσινοί απατεώνες, αυτοί που δημιούργησαν τους κομματικούς στρατούς, που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, τα χθεσινά «golden boys» που απομίζησαν τον ελληνικό λαό για βγάλουν μίζες, σε έναν πατριωτισμό - Φρανκενστάιν. Έναν πατριωτισμό που σύμφωνα με την δική τους διαστροφή πρέπει να «στίψει» τους Έλληνες για να κρατήσουν τα προνόμιά τους οι διάφορες «ελίτ».
Δεν μεταμελήθηκαν ξαφνικά οι άλλοτε σοσιαλιστές και νυν νεοφιλελεύθεροι και έγιναν πατριώτες. Δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν καμμία σχέση με τον δικό μας αγνό και τίμιο πατριωτισμό οι εκπρόσωποι της διαφθοράς. Είναι απλά άλλη μία μάσκα που φόρεσαν μετά από αυτήν του «επαναστάτη», του «ριζοσπάστη» και του «εκσυγχρονιστή». Τώρα έγιναν «πατριώτες» και θεωρούν ότι μπορούν να μας κοροϊδέψουν, έτσι ώστε να βάλουμε ώμο στα σχέδιά τους. Δεν θα πρέπει όμως να ελπίζουμε άδικα, παρ' όλο που δίπλα τους έχουν τα συστημικά ΜΜΕ, που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μας πείσουν ότι η βαριά νύχτα που έπεσε στη χώρα μας είναι «ακτίδα ελπίδας». Εάν κάποιοι περιμένουν από τους Έλληνες να κάνουν τα μουλάρια, πρέπει να τους διαψεύσουμε. Και ο τρόπος είναι απλός.
Για την συναίνεση που μας ζητούν, να ζητήσουμε συγκεκριμένα ανταλλάγματα. Πρώτο και σημαντικότερο, το τέλος των τζακιών. Την τιμωρία όλων αυτών που τόσα χρόνια έπιναν στην υγεία του κερατά. Δηλαδή όλων των απλών και ανωνύμων Ελλήνων. Χωρίς αυτά, η συναίνεση το μόνο που θα μας εξασφαλίσει είναι η περαιτέρω διαμονή των φεουδαρχών στις θέσεις τους. Δεν θα είναι όμως πια άδικο. Κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι τον κορόιδεψαν. Ο Έλληνας θα έχει κάνει την επιλογή του να είναι σκλάβος.
http://www.elkosmos.gr


Αυτοί θέλουν βρεγμένη σανίδα και όχι μέτρα!!


Εκτός από την άμεση τιμωρία των κλεφτών και απατεώνων και την επιστροφή των κλεμμένων εδώ και τώρα, οι πολίτες θα πρέπει με τη σειρά τους να εξαγγείλουν για τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα τα κάτωθι δέκα μέτρα με άμεση ισχύ, για να συμμορφωθούν αδιαμαρτύρητα και οι πολίτες με τα μέτρα που τους επιβάλλει η εξουσία....

1)Μείωση των Βουλευτών από 300 σε 200. Και με την πρώτη αναθεώρηση του Συντάγματος περαιτέρω μείωση σε 100 βουλευτές και πολλοί είναι.

2)Διαχωρισμός της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Να μη μπορεί οι βουλευτές δηλαδή να γίνονται υπουργοί αλλά αυτοί να προέρχονται από εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες κοινής αποδοχής. Έτσι θα τελειώσει το ρουσφέτι μία και καλή.

3)Τέλος στις ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματα. Εάν τα κόμματα θέλουν χρήματα, τότε κουπονάκι στα μέλη των κομμάτων και το χέρι στην τσέπη των ιδίων των στελεχών των κομμάτων.

4)Η βουλευτική αποζημίωση θα καθορίζεται για τον κάθε ένα από τους βουλευτές προεκλογικά με δημόσια δήλωση τους η οποία και θα κρίνεται από τους πολίτες πάνω στην κάλπη. Σε καμία περίπτωση δε θα μπορεί να ξεπερνάει όμως αυτή του Προέδρου του Αρείου Πάγου για τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Βουλής, του Προέδρου Εφετών για τους Υπουργούς και του Προέδρου Πρωτοδικών για τους Βουλευτές. Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση μιας και δεν του παρέχει το Σύνταγμα καμία ουσιαστική αρμοδιότητα. Απλά θα μένει, θα τρώει και θα πίνει τσάμπα στο Προεδρικό Μέγαρο και αυτό θα επανεξεταστεί και θα κριθεί σύμφωνα με την πορεία της οικονομίας. Μάλλον η κατάργηση του άχρηστου αυτού θεσμού είναι η καλύτερη λύση.

5)Βουλευτής, πρωθυπουργός, υπουργός, πρόεδρος Βουλής κλπ θα μπορεί να εκλεγεί κάποιος, το πολύ σε τρεις βουλευτικές θητείες και σε καμία περίπτωση δεν θα εκλέγεται αυτός που έχει ξεπεράσει το 67ο έτος ηλικίας. Δεν μπορεί να μας κυβερνούν χούφταλα υποβασταζόμενα και με μυαλά άλλων εποχών.

6)Η Βουλευτική σύνταξη θα αντιστοιχεί σε 12ετία του ΙΚΑ... και άμα τους αρέσει. Φυσικά θα την λαμβάνει αυτή στα 67 του χρόνια και μόνο εφόσον δεν έχει ασκήσει ποτέ κανένα άλλο επάγγελμα. Κανείς δεν υποχρεώνεται να γίνει βουλευτής λέμε και θέλουμε πολιτικούς που έχουν δουλέψει στη ζωή τους για να είναι και μέσα στα πράγματα και να μπορούν να αντιληφτούν τους καθημερινούς αγώνες που δίνουν οι συμπολίτες τους για την επιβίωση.

7)Άρση της βουλευτικής ασυλίας και επαναφορά της θανατικής ποινής ειδικά για τους πολιτικούς αυτούς που θα υποπέσουν σε βαρύτατα αδικήματα όπως πχ το προεκλογικό πολιτικό ψεύδος για ψηφοθηρικούς ή άλλους λόγους.

8)Οι βουλευτές δεν θα διατηρούν πολιτικά γραφεία εκτός Βουλής. Τέρμα στο ρουσφέτι είπαμε.

9)Μηδενισμός προεκλογικών δαπανών στα κόμματα και απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων σε ανοικτούς χώρους. Μόνο εσωτερικούς και μόνο μία φορά προεκλογικά. Απαγόρευση και στο "χαρτοπόλεμο". Όποιο κόμμα παραβιάσει τον κανόνα αποκλείεται από τις εκλογές.

10)Όλοι όσοι υπήρξαν βουλευτές μέχρι και σήμερα για πάνω από τρεις βουλευτικές θητείες, απαγορεύεται να ξαναθέσουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές. Θέλουμε νέα πρόσωπα.

ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.


Το θέατρο μπροστά στις κάμερες!

ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΚΕΣ, ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είδα στα κανάλια το σώου με την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, όταν ο τελευταίος τον επισκέφθηκε για να τον ενημερώσει σχετικά με τα μέτρα για την «διάσωση» της Ελλάδος. Ο κ. Παπανδρέου με ύφος κάτι μεταξύ νεκροπομπού και γάτας που έφαγε το χρυσόψαρο από την γυάλα, ψέλλισε το γνωστό τροπάριο περί σκληρών μέτρων και μονοδρόμου. Ο κ. Παπούλιας με μισή καρδιά και για να  αποτυπώσουν οι κάμερες, να το δούν οι ιθαγενείς, υποστήριξε την ανάγκη τιμωρίας όσων εμπλέκονται σε λαθροχειρίες και κακή διαχείριση των οικονομικών του κράτους. Όμως ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάλλον δεν διαθέτει πλέον οξείαν μνήμη. Αλλιώς πώς να εξηγήσω το γεγονός ότι συμβούλεψε τον κ. Παπανδρέου να μεριμνήσει για την τιμωρία των ενόχων, την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και ορισμένα μέλη της κυβερνήσεώς του, είναι αναμεμειγμένοι σε πολλές υποθέσεις που κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχουν αποδεδειγμένα ζημιώσει το Δημόσιο. Έτσι πρόχειρα μπορώ να αναφέρω: Την προμήθεια του ανυπάρκτου συστήματος C4I και τις υπέρογκες προμήθειες που απεκόμισε ο πρωθυπουργικός «φίλος» κ. Τρεπεκλής. Την υπόθεση του χρηματιστηρίου. Τα γερμανικά υποβρύχια που … γέρνουν. Το ένα εκατομμύριο μάρκα που έδωσε στον κ. Τσουκάτο η Siemens, και αυτός με την σειρά του τα έδωσε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τους Ολυμπιακούς αγώνες  και άλλα πολλά που η επανάληψή τους με αηδιάζει. Ο κ. Παπούλιας θα έπρεπε λοιπόν να ασκήσει τα προνόμιά του ως αρχηγού του Κράτους και να ηγηθεί της προσπάθειας για την τιμωρία των ενόχων. Το να δίνει συμβουλές ἤ να προτρέπει τον κ. Παπανδρέου να το κάνει, μου φέρνει στο μυαλό το γνωστό: «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», αλλά και την ευαγγελική ρήση «ο αναμάρτητος πρώτος βαλέτω λίθον..»
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες.
Σ.Σ.


Τα καλύτερα έρχονται!!!


http://www.alfavita.gr
Δεν άργησε παρά μια μέρα.


Η πρώτη ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ για Έλληνες πολιτικούς είναι έτοιμη και λειτουργεί κανονικά.

Είναι, φυσικά, ηλεκτρονική και δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να καρατομήσει τον πολιτικό της αρεσκείας του, αν και εφόσον τον θεωρεί υπεύθυνο.

Οι προγραμματιστές έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά και σε λίγες ώρες το πρόγραμμα ήταν έτοιμο.

Σύμφωνα με τη google Analytics ήδη η σελίδα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς, από ό,τι φαίνεται, όλοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους (γιατί άραγε;)


Η σελίδα βρίσκεται στο www.xtra.gr/guillotine.php και σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, δεν πρόκειται παρά μόνο για ένα παιχνίδι, ή για ένα αστείο.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση και σε συνδυασμό με το "μπουζούριασμα" του Κακλαμάνη και τους κεσέδες τα γιαούρτια (διόρθωση, τα "δολοφονικά γιαούρτια") στους συνδικαλιστές, μπορεί κάποιος να πει ότι δεν είναι παρά μόνο η απαρχή μίας μακριάς αλυσίδας γεγονότων που ίσως να κλιμακωθεί από βιντεοπαιχνίδια και γιαούρτια, σε κάτι μεγαλύτερο.

Όψομεν.


Από επισκέπτη της γνωστή λέσχης τι περιμένατε;;;


Ο άκρατος διεθνιστικός λαϊκισμός της εκκολαπτόμενης Ντόρας του ΠΑΣΟΚ


Εμείς τα είχαμε γράψει από τις 6 Μαρτίου! Η κα. Υπουργός είναι ό,τι χειρότερο διαθέτει το άθλιο ΠΑΣΟΚ!Διαβάστε την σχετική ανάρτηση:

Μαζί με τα ληστρικά μέτρα, η υπουργός παιδείας ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το σχολείο της νέας τάξης που θέλει για την Ελλάδα। Είναι ακριβώς το σχολείο που θα επιβάλλει σταδιακά την αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα, όπως η κα. υπουργός και τα αφεντικά της επιθυμούν. Παράλληλα, πιέζει μέσω του Π.Ι. να περιληφθούν φιλοπαπικές και φιλοτουρκικές απόψεις στο νέο βιβλίο ιστορίας Στ΄ Δημοτικού!!! Οι πασοκοφυλλάδες όμως που την στηρίζουν ως σαφώς ευκολότερα χειραγωγούμενη από τον Βενιζέλο ή τον Χρυσοχοΐδη, προβάλλουν με πασοκικό λαϊκισμό που θυμίζει '80 πως η κα. "γυναίκα χωρίς άντρα, ψάρι χωρίς ποδήλατο" θα μειώσει την ύλη και θα επιβάλλει ψηφιακά διαγωνίσματα! Η κα. που υποτίθεται πως είναι υπέρ της αξιολόγησης και της εντατικοποίησης εισηγείται ως άλλος Ανδρέας την λαϊκίστικη μείωση της ύλης! Παράλληλα, μας λέει και αρκετά ευχολόγια για αναβάθμιση των σπουδών στο ελληνικό σχολείο! Πώς θα γίνει αυτό, με τους εξαθλιωμένους μισθολογικά εκπαιδευτικούς, να εξαθλιώνονται συνεχώς περισσότερο; Είναι δυνατόν να εξαγγέλλεται αναβάθμιση με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών; Πού το βρήκαν αυτό; Στην αναπτυξιακή λογική Παπακωνσταντίνου-ΓΑΠ; Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονούν οι πασοκοφυλλάδες πως η κα. Υπουργός είναι συνένοχη του Σημίτη για την σημερινή κατάσταση της χώρας, καθώς διετέλεσε επίτροπος στα χρόνια της μεγάλης απάτης. Άρα ήταν η μόνη ίσως από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε την δημιουργική λογιστική και την εν γένει απάτη περί συμφέρουσας για εμάς εισόδου μας στην ΟΝΕ. Να την χαίρεστε συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό σας, που αντί για αύξηση που υποσχόταν προεκλογικά έφερε πρωτοφανή μεταπολεμικά μείωση στις δαπάνες για την Παιδεία. Να την χαίρεστε, και ευχόμαστε ολόψυχα γρήγορα να αρχίσει και τις απολύσεις μπας και τότε ξυπνήσετε!


Αντώνης ο ανύπαρκτος, Γιώργος ο επικίνδυνος......


Το 'λαβες το γράμμα Αντώνη;

Ευρυπίδης Μπίλλης,
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Αξιότιμε Κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,
Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές του ίδιου κόμματος,


Πρίν από λίγους μήνες ο ελληνικός λαός με μία πρωτοφανή συμμετοχή στην εκλογή αργηγού του κόμματος σας, έδειξε ότι στήριζε πλέον πολλές ελπίδες στον νέο Πρόεδρο του κόμματος και στο κόμμα σας.

Δυστυχώς όμως τους τελευταίους 6 μήνες γίναμε μάρτυρες της ηθελημένης ή όχι (για μένα προσωπικά πλήρως σχεδιασμένης και προγραμματισμένης) καθοδήγησης της χώρας μας στη υποδούλωση του ΔΝΤ, χωρίς καμμία πραγματική και όχι για το θεαθήναι αντίδραση σας (όταν ακόμα και Απόστολος Κακλαμάνης αντιδρούσε έντονα για μη έγκαιρη ψήφιση νέου φορολογικού για το 2010).

Είδαμε να δυσφημούνται, σχεδιασμένα για ό,τι θα ακολουθούσε, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι με το κόμμα σας να τηρεί ανοχή και ένοχη σιγή.

Είδαμε να μεθοδεύεται σταδιακά χωρίς καμμία αντίδραση εκ μέρους σας η περικοπή του 30% των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και του 30% και πλέον των συντάξεων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ χωρίς να υπάρχει καμμία αντίδραση εκ μέρους σας.

Φαίνεται ότι έχετε και εσείς την εντύπωση, όπως και ο Γιώργος <μας> ότι περίσσευαν αυτά τα τα χρήματα από αυτούς.

Διανοηθήκατε τι θα συμβεί όταν πολλοί από αυτούς δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για στεγαστικά και άλλα δάνεια και τι θα συμβεί με την περιουσία τους που θα κατασχεθεί από τις τράπεζες;;

Είναι δυνατόν να πετύχουν μέτρα χωρίς κοινωνική συναίνεση;

Όλοι θα μπορούσαν να δεχθούν περικοπή ίσως και 10% των αποδοχών τους, που αφού παγώνουν για πολλά χρόνια ουσιαστικά θα ήταν πολύ περισσότερη. Την κατακρεούργηση τους όμως που έγινε με την ΑΝΟΧΗ σας να είστε βέβαιοι ότι δεν θα θα την ανεκτούν και γίνατε συνυπεύθυνοι για ότι θα ακολουθήσει.

Είστε επίσης συνυπέυθυνοι για την μη αντίδραση σας στις μαζικές απολύσεις που ετοιμάζονται (ίσως και 200.000 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων) χωρίς να αντιδράτε.

Φαίνεται ότι και εσάς δεν σας ενδιαφέρει η δυστυχία αυτών των ανθρώπων αλλά μόνον το συμφέρον των αγορών.
Η αναμάσηση επιχειρημάτων ότι απαιτούνται και αναπτυξιακά μέτρα, που πράγματι απαιτούνται, δεν απαλλάσσει το κόμμα σας για την ανοχή που έδειξε και δείχνει στα ανωτέρω.

Δείξατε ότι είστε ένα από τα ίδια που είπε ο Γιώργος <μας> όταν είπε ότι ενέταξε τη χώρα μας (με την υποδούλωση της στο ΔΝΤ όπως προφανώς υπονοεί) στη παγκοσμιοποίηση και ότι πρέπει να βγουν διδάγματα, ώστε η παγκοσμιοποίηση να γίνει πιο σταθερή, πιο δίκαιη και πιο «πράσινη».

Δεν επισημάνατε επίσης στον ελληνικό λαό ότι η λύση του ΔΝΤ δεν θα οδηγήσει σε τρία χρόνια σε λύση αλλά σε εξαθλίωση τους έλληνες ούτε και προτείνατε αυτό που έπρεπε να γίνει.
Κρίμα !!

Δεν θέλω να σας υποδείξω τι άλλες εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν για τις οποίες δεν ενημερώσατε όταν έπρεπε τον ελληνικό λαό.
Ούτε είναι δυνατόν να μην γνωρίζετε ότι για τη μη ανταγωνιστικότητα όλων σχεδόν των ευρωπαίων και των ελλήνων, δεν φταίνε οι <τεμπέληδες> έλληνες αλλά οι αρχές της ΕΕ που τους υποχρεώνουν, μετά από εντολή των <αγορών> ( ο νοών νοήτω), να ανταγωνίζονται χώρες με μηδαμινά ημερομίσθια (πχ Κίνα, Ινδία, κτλ) και με πολύ χαμηλό κόστος ζωής˙ πράγμα το οποίο οδηγεί όλες τις χώρες της ΕΕ σε αδιέξοδο και για το οποίο δεν αντιδράτε.
Και ακολουθούν τώρα τα εθνικά θέματα που ελπίζω να αποβάλετε τον <φόβο> μην σας πούνε <εθνικιστές> και να αντιδράσετε για το καλό του ελληνισμού και της χώρας μας.
Λυπούμαι που υποχρεώθηκα να σας γράψω τα ανωτέρω, αλλά το θεώρησα χρέος να σας τα αναφέρω.


Γιατί αυτοί που μας κυβερνούν είναι πουλημένοι σε ξένα κέντρα αποφάσεων!!

 

 Γιατί αρνηθήκαμε βοήθεια από Κινέζους, Ρώσους και Άραβες;

Αληθεύουν οι πληροφορίες πως μέσα στο μαύρο της οικονομικό χάλι, η Ελλάδα δέχτηκε προ καιρού πρόταση από την Κίνα, η οποία, εκφράζοντας επιθυμία να βοηθήσει τη χώρα μας, πρότεινε:
α) Να μας ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος με αντάλλαγμα την τήρηση στο ακέραιο των ήδη υπογεγραμμένων ανάμεσα στις 2 χώρες για την εκμετάλλευση των Λιμανιών του Πειραιά και του Τυμπακίου – Κρήτης,
β) Να μας δανείσει ό,τι ποσό αναγκαιεί για την λειτουργία της χώρας μας με 1% (έναντι 6,7% των Γερμανών και 5% της Ε.Κ.Τ.),
γ) Να μας στείλει όσους τουρίστες έχουμε την υποδομή να φιλοξενήσουμε.
Ανεπίσημα, κυβερνητικοί κύκλοι μας ενημέρωσαν ότι ασκείται πίεση από την Ευρωπαϊκή Τρόικα προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει οποιοδήποτε δανεισμό από χώρες της Άπω Ανατολής. Μα, είναι αυτό δικαιολογία την ώρα που η Ελλάδα… βυθίζεται και οι πολίτες της δεν γνωρίζουν τι ξημερώνει;
Και κάτι ακόμη. Να ήταν, άραγε, τυχαία η γκριμάτσα της υπουργού Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, όταν προ ημερών της θέσαμε το σχετικό ερώτημα; «Να ρωτήσετε καλύτερα τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης», αποκρίθηκε μετά από έντονη πολιορκία στο Περιστύλιο. Ρωτάμε, λοιπόν, τον κ. Πάγκαλο: Αληθεύει ότι η Ρωσία πρότεινε οποιαδήποτε βοήθεια, οικονομική και μη, με την προϋπόθεση να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του περίφημου αγωγού και να της δοθεί, επίσης, η δυνατότητα επισκευής πολεμικών της πλοίων στη Σύρο (όπως ήταν και παλαιότερα με τα «εμπορικά» της πλοία).
Ακόμη και στα υπουργικά γραφεία κυκλοφορεί το σενάριο πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρότειναν:
α) Να τους δοθεί το ανενεργό αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο αφού εκσυγχρονίσουν πλήρως, να το χρησιμοποιούν για τα lear jet των Εμίρηδων με ενοίκιο,
β) Να τους δοθεί μέρος της παραλίας κάτω από το αεροδρόμιο, για να κατασκευάσουν μαρίνα, όπου να ελλιμενίζονται θαλαμηγοί των Εμίρηδων, ώστε να φεύγουν άμεσα για κρουαζιέρες στο Αιγαίο,
γ) Να τους παραχωρηθεί μέρος στο Φάληρο, όπου να προσδεθεί μεγάλη υπερπολυτελής Θαλαμηγός – Καζίνο (πλωτό καζίνο), με ποσοστά για το ελληνικό κράτος επί των κερδών,
δ) Να τους παραχωρηθεί η Ν/Ε περιοχή του Περάματος (η οποία είναι, ουσιαστικά, ανενεργή) προκειμένου να κατασκευάσουν σύγχρονο ναυπηγείο και να δημιουργηθούν έτσι χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Να περιμένουμε απάντηση ή... θα κάνετε τους Κινέζους κύριοι της Κυβέρνησης;

Ελεύθερη ώρα


Δεν τον θέλουμε στην Ελλάδα!!!

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

Το μεσημέρι της 14ης Μαΐου θα φθάσει στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε για το πρόγραμμα της επισκεψής του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας. Οι 10 Τούρκοι υπουργοί που θα συνοδεύουν τον κ. Ερντογάν, θα έρθουν στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής και θα έχουν διμερείς συναντήσεις με τους Έλληνες ομολόγους τους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Το απόγευμα, αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, ενώ θα διευθετηθεί στη διάρκεια του προγράμματος και συνεδρίαση του επιχειρηματικού συμβουλίου.
Στο πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού, είπε ο κ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν υπάρχει επίσκεψη στη Θράκη. Ο κ. Ερντογάν θα αναχωρήσει από την Ελλάδα το μεσημέρι του Σαββάτου.


Γ.Α.Π. που πήγαν τα λεφτά;;;


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More