10.3.11

Πάντα φιλότουρκη!

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗ.ΣΥ.

Εφ. Γκιουντέμ   4-3-201.1

Η Ντόρα Μπακογιάννη αυτήν την φορά ήρθε ως πρόεδρος κόμματος.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στις 25 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε την περιοχή μας.
… Το πλήθος που μαζεύτηκε στον Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λυκείου υποδέχτηκε με λουλούδια την Ντόρα Μπακογιάννη.

… Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εσίν Μεχμέτ στην ομιλία της ανέφερε ότι πρώτη φορά ένας πρόεδρος κόμματος επισκέφτηκε το χωριό τους και ευχαρίστησε την Ντόρα Μπακογιάννη για την επίσκεψή της.
Η Εσίν Μεμχέτ τόνισε ότι η κρίση επηρέασε αρκετά αρνητικά τους ανθρώπους της Μειονότητας. Η Εσίν Μεχμέτ σημείωσε ότι παρόλο που διακόπηκαν οι επιδοτήσεις για τον καπνό δεν έχει γίνει εργασία για εναλλακτικά προϊόντα και ο μειονοτικός αγρότης βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η Ε. Μεχμέτ συνέχισε λέγοντας: «Όπως συμβαίνει με όλες τις γυναίκες του κόσμου, έτσι και οι γυναίκες της Μειονότητας έχουν ειδικά προβλήματα. Εσείς είστε γυναίκα και πιστεύουμε ότι θα μας καταλάβετε. Πιστεύουμε πως το νεοϊδρυθέν κόμμα έχει φέρει καινούριες ελπίδες στην περιοχή μας. Πιστεύουμε ότι δεν θα μας ξεχάσετε ακόμα κι όταν θα γυρίσετε στην Αθήνα».
… ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΦΤΕΙΑΣ
Η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με το πρόβλημα της μουφτείας, είπε ότι όσο οι μουφτήδες έχουν δικαστικές αρμοδιότητες θα συνεχίζουν να διορίζονται. Η Μπακογιάννη είπε: «Όσο οι μουφτήδες έχουν δικαστικές αρμοδιότητες, είναι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους. Στην Ελλάδα δεν εκλέγεται κανένας δικαστής. Αν οι μουφτήδες δεν έχουν δικαστικές αρμοδιότητες, τότε μπορούν να εκλέγονται». Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η ίδια η μειονότητα πρέπει να συζητήσει τις δικαστικές αρμοδιότητες των μουφτήδων και στο αυτό θέμα δεν έχουν σκοπό να θίξουν την θρησκευτική δομή της μειονότητας.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΑΚΟΥΦΙΩΝ
Η πρόεδρος της ΔΥ.ΣΗ. αναφερόμενη στο θέμα των βακουφιών είπε ότι δυσκολεύεται να καταλάβει γιατί δεν επιθυμείται η εφαρμογή του νόμου βακουφίων.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΜΑΜΗΔΩΝ
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο θέμα του νόμου των ιμάμηδων και είπε ότι υπάρχει παρεξήγηση στο θέμα αυτό. Η Μπακογιάννη είπε: «Στόχος μας ήταν οι ιμάμηδες να πληρώνονται από το κράτος, να έχουν ασφάλιση και έτσι να διδάσκουν το κοράνι στους μαθητές. Όπως οι υπόλοιποι δάσκαλοι έτσι και οι ιμάμηδες ήταν να επωφεληθούν από τα ίδια δικαιώματα. Διαστρεβλώθηκε αυτός ο νόμος. Υπήρχαν ισχυρισμοί ότι οι ιμάμηδες θα διορίζονταν από μια επιτροπή αποτελούμενη από Χριστιανούς. Υπήρξαν παρεξηγήσεις σε αυτό το θέμα».
Η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείσα για το θέμα της ΕΠΑΘ και τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, είπε ότι το θέμα της Μειονότητας θα συμπεριληφθεί λεπτομερώς στο γενικό συνέδριο του κόμματος της τον Μάιο και θα προσεγγίσουν όλα τα θέματα.
Ο Ιλχάν Αχμέτ αξιολόγησε την επίσκεψη της Μπακογιάννη
Το ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τέως βουλευτής Ροδόπης, ο Ιλχάν Αχμέτ, αξιολόγησε στην εφημερίδα Γκιουντέμ την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Δυτική Θράκη.
… Ο Ιλχάν Αχμέτ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα συζητήσει και το θέμα της μειονότητας στο γενικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.
«ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ»
Ο τέως βουλευτής είπε τα εξής: «… Σαφέστατα θα υπάρξει ένα ειδικό μέρος αφιερωμένο στην μειονότητά μας στο γενικό συνέδριο του κόμματός μας που θα γίνει τον Μάιο. Εμείς αυτό ζητήσαμε. Αυτό είναι πρωτοφανές. Πρώτη φορά ένα πολιτικό κόμμα θα τοποθετήσει το θέμα της Μειονότητας στο πρόγραμμά του. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι το πρώτο κόμμα που θα το κάνει. Οι απόψεις και η πολιτική του κόμματός μας σχετικά με την μειονότητα, θα είναι όπως αυτές υιοθετηθούν σε αυτό το συνέδριο».
ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Ο Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουν τις απόψεις των μειονοτικών φορέων σχετικά με τα προβλήματα και είπε: «Θα πάμε στους μειονοτικούς φορείς και θα ζητήσουμε τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους σχετικά με τα θέματα και τα προβλήματα που αφορούν την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Θα τις υποβάλλουμε στα αρμόδια όργανα του κόμματός μας με σκοπό να σχηματίσουμε την μειονοτική πολιτική του κόμματός μας».
«ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ»
Ο Ιλχάν Αχμέτ είπε: «Στην κα Μπακογιάννη έγιναν πολλές ερωτήσεις σχετικά με την Μειονότητα. Τόσες πολλές ερωτήσεις δεν έχουν γίνει σε κανέναν άλλον πολιτικό ηγέτη. Μακάρι και ο Πρωθυπουργός να είχε κάνει μια συνέντευξη Τύπου και να μαθαίναμε τι σκέφτεται για αυτά τα θέματα. Για παράδειγμα, τι σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ για τα θέματα των μουφτειών, των βακουφίων; Τι σκέφτονται το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου για τον νόμο των ιμάμηδων; Ή μακάρι να μπορούσαν οι Βουλευτές της Μειονότητας να υποβάλλουν μια ερώτηση στην βουλή, όπως κάνουν για άλλα θέματα, και να ρωτούσαν τι σκέφτεται η κυβέρνηση για αυτά τα θέματα και αν έχει κάποιο σχέδιο. Εμείς ως κόμμα δεν έχουμε καμία επιφύλαξη στο να συζητάμε αυτά τα θέματα. ΄΄Ως κόμμα, θα ορίσουμε την πολιτική μας στα πλαίσια του διαλόγου που θα αναπτύξουμε με την μειονότητα΄΄ είπε η Ντόρα Μπακογιάννη».
… «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ»
Ο Ιλχάν Αχμέτ αναφερόμενος στο έργο του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο 16εξάμηνο και στις δηλώσεις του Παπανδρέου στο Δημάριο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κρατήσει τις υποσχέσεις της. Ο Ιλχάν Αχμέτ συνέχισε ως εξής: «Ερωτώ, σε ποιο θέμα υπήρξε πρόοδος; Δεν υπάρχει εξέλιξη σε κανένα θέμα. Ο Παπανδρέου ήρθε στο Δημάριο αλλά δεν έκανε καμία ουσιαστική δήλωση. Έκανε κάποια ουσιαστική δήλωση στο θέμα των μουφτειών ή στο θέμα των βακουφίων; Απλά είπε πως θα εντάξουν την ΕΠΑΘ στο πανεπιστήμιο. Πως θα γίνει αυτό, ποιοι θα πηγαίνουν σε αυτήν την σχολή, τι θα γίνουν οι δάσκαλοι απόφοιτοι της ΕΠΑΘ; Δεν είναι σαφή όλα αυτά. Ο Παπανδρέου κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή μας, από την Κομοτηνή έκανε την επίσημη ομιλία του. Σε εκείνη την ομιλία του δεν υπάρχει το παραμικρό σχετικά με τα μειονοτικά προβλήματα. Πριν από δυο ημέρες ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν είπε ‘δεν τηρήθηκε καμία υπόσχεση που μας είχε δοθεί’. Πράγματι δεν υλοποιήθηκε τίποτα από αυτά που είχαν υποσχεθεί στην Μειονότητα. Όσον αφορά τις δηλώσεις του Παπανδρέου σχετικά με τις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης στην Τουρκική και την πρόσληψη στα ΚΕΠ ατόμων που γνωρίζουν Τουρκικά, τις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης στην Τουρκική τις είχα απαιτήσει εγώ όταν ήμουν βουλευτής. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα μειονοτικά δικαιώματα. Είναι ένα θέμα για το οποίο άργησαν πολύ. Άλλωστε ήδη πραγματοποιούνται εξετάσεις σε άλλες γλώσσες, π.χ. στα αλβανικά. Όσον αφορά τα ΚΕΠ, ήδη εδώ και 10 χρόνια αρκετοί νέοι από την μειονότητα εργάζονται στα ΚΕΠ της περιοχής μας. Αυτά τα άτομα ήδη μιλάνε στα Τουρκικά με τους ανθρώπους της μειονότητας στα ΚΕΠ που δουλεύουν. Το να παρουσιάζεις αυτό ως χάρη στην μειονότητα, είναι σαν να κοροϊδεύεις την μειονότητα. Για όνομα του Θεού, ένα ήδη υπάρχον πράγμα πως γίνεται να το κάνουν να το χάψουμε ως μια καινούρια εξέλιξη; Το να γίνεις δημόσιος υπάλληλος σε αυτήν την χώρα, είναι συνταγματικό δικαίωμα και των ανθρώπων της μειονότητας, όπως όλων των πολιτών της χώρας. Είναι συνταγματικό δικαίωμα το να μιλάμε τα Τουρκικά στον χώρο εργασίας μας. Αυτά δεν είναι επιπρόσθετα δικαιώματα. Υπάρχει κάποια εξέλιξη όσον αφορά την ΕΠΑΘ, το θέμα των βακουφιών και των μουφτειών, το θέμα των νηπιαγωγείων που θα παρέχουν εκπαίδευση στα Τουρκικά και στα Ελληνικά; Τι θα απογίνει η απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου σχετικά με τους συλλόγους μας που έχουν την λέξη ΄΄Τουρκικός΄΄ στην ονομασία τους; Τι σκέφτονται η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το θέμα αυτό; Δεν μπαίνω καν στα οικονομικά και τα αγροτικά θέματα διότι η κατάσταση είναι θλιβερή. Αρκεί να πάτε σε ένα δυο χωριά και να μιλήσετε με ανθρώπους εκεί για να δείτε την κατάσταση».
Ο Ιλχάν Αχμέτ πιστεύει ότι στις επόμενες εκλογές η ΔΥ.ΣΗ. θα εισέλθει στην Βουλή και θα είναι το κόμμα της συγκυβέρνησης.


Η πατρίδα εκτουρκίζεται!

O ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 9-3-2011.
 
O ΥΠΕΞ της T.C. Αχμέτ Νταβούτογλου είπε : Σας έχουμε και στον ύπνο μας και στα όνειρα μας
¨…Οι περιοχές της Ροδόπης και της Θράκης θα αποτελέσουν πάλι μια ενότητα. Χτες το υπογράμμισα και στην Αθήνα. Παλιότερα η Αδριανούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Φιλιππούπολη ζούσαν όλες μαζί. Πάλι έτσι θα γίνουν…¨

Άρχισε σήμερα η επίσκεψη του ΥΠΕΞ της T.C. Αχμέτ Νταβούτογλου στην Δυτική Θράκη. Ο Νταβούτογλου και η συνοδεία του αφού προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, επισκέφτηκαν τα Αρριανά, το χωριό από το οποίο κατάγεται ο βουλευτής του ΑΚΠ Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Ο Νταβούτογλου αφού επισκέφθηκε το σπίτι των πεθερικών του Μουεζίνογλου, ανέβηκε σε καρέκλα στο καφενείο του χωριού κι απευθύνθηκε στον κόσμο. Ακολούθως είχε συνάντηση με τον Γ.Γ. της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη και μετά μετείχε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
Την ώρα που ο Νταβούτογλου συναντιούνταν με τον Γιαννακίδη, έξω από το κτίριο μια ομάδα φανατικών διαμαρτύρονταν με κυπριακές σημαίες και πανό.
Τον Νταβούτογλου τον συνόδευαν, ο πρέσβης στην Αθήνα Χασάν Γκιογούς, ο βουλευτής του ΑΚΠ Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ, ο Γενικός Γραματέας του IRCICA Χαλίτ Ερέν, ο πρόξενος στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, και οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη.
Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, στην ομιλία που έκανε, είπε πως η μειονότητα μας έχει μεγάλη χαρά λόγω των καλών σχέσεων ανάμεσα στην πατρίδα και στην μητέρα πατρίδα, αλλά και λόγω των προσπαθειών για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα. Ο Χατζηοσμάν είπε : ¨Πιστεύουμε απόλυτα πως ως αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου, θα λυθούνε τα χρόνια προβλήματα της μειονότητας μας. Εμείς πάντα είμαστε ως μειονότητα έτοιμοι να αποτελέσουμε γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες. Οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, θα έχουν την θετική τους αντανάκλαση στην επίλυση των προβλημάτων μας εδώ.Τις προηγούμενες μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην περιοχή μας, αναφέρθηκε στα προβλήματα της μειονότητας μας και έδωσε καλά μηνύματα σχετικά με τις λύσεις τους. Θεωρούμε πως πρόκειται για αισιόδοξα μηνύματα. Μακάρι να δούμε και την εφαρμογή αυτών των μηνυμάτων. Δηλώνουμε πως εμείς ως ηγέτες της μειονότητας, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε είδους βοήθεια σε αυτήν την διαδικασία επίλυσης¨.
Ο ΥΠΕΞ της T.C. Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε πως ο πολιτισμός που παραμένει ζωντανός στην Δυτική Θράκη μοιάζει πολύ με αυτούς στην Ανατολία, πως έχει έρθει πολλές φορές στην Δυτική Θράκη και πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αποτελούνε μια γέφυρα φιλίας ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Ο Νταβούτογλου είπε : ¨ Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις από τώρα και πέρα θα αναπτυχθούνε ακόμη περισσότερο. Μέσα από αυτήν την ενδυνάμωση και θα παραχθεί ένα πιο γαλήνιο και ευτυχισμένο μέλλον για εσάς εδώ, κάτι που υπόσχεται και ένα πιο ισχυρό και σταθερό μέλλον για αυτήν την περιοχή και τα Βαλκάνια…
Η Δυτική Θράκη και η ευρισκόμενη εδώ Τουρκική Μειονότητα, αποτελεί μια γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα.Τα ίδια θέματα συζητήσαμε και με τον Γιαννακίδη. Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε σχέσεις ανάμεσα στις περιοχές της Κομοτηνής, της Αδριανούπολης και του Κίρτζαλι. Πρέπει να εργαστούμε για αυτό. Ένας από τους βασικούς μας στόχους εδώ είναι η περαιτέρω ευημερία και ηρεμία σας….
Πέρα από υπουργός, ως ένας αδερφός σας που ενδιαφέρεται πολύ για το μέρος εδώ, σας μεταφέρω τρία μηνύματα από την Τουρκία
1 Όσο και αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα σας, μη χαλάτε την ενότητα και την ομοψυχία σας. Το πιο σημαντικό στοιχείο που στηρίζει τις κοινότητες όταν είναι μειονότητα είναι η ενότητα και η ομοψυχία. Αν διαταραχτεί η ενότητα και ομοψυχία σας, όσο δίκαια και αν είναι τα αιτήματα σας, θα είναι αδύνατον να μπορέσετε να τα πραγματοποιήσετε. Αποτελείτε τα παιδιά μια γενιάς που εκπροσωπεί ένα βαθιά ριζωμένο παρελθόν, έναν πολύ υγιή πολιτισμό και μια πολύ δυνατή πίστη. Οι πρόγονοι σας, οι παππούδες σας και οι γονείς σας που διασφάλισαν την μέχρι σήμερα μετάδοση αυτής της ισχυρής ταυτότητας σας, αυτό περιμένουν. Μη διαιρείστε, να είστε όλοι μαζί. Αυτό το μήνυμα σας φέραμε από την Τουρκία των 73 εκατομμυρίων αδερφών σας… Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε αυτά τα εδάφη, στο θέμα της υπεράσπισης της πολιτιστικής σας ταυτότητας. Πάντοτε θα σας στηρίζουμε. Να είστε σίγουροι για αυτό. Να μην το σκεφτείτε ποτέ αυτό. Μην σκεφτείτε ποτέ την ώρα που δυσκολεύεστε, άραγε τα αδέρφια μας στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στο Ικόνιο και στην Προύσα τι να σκέφτονται. Σας έχουμε και στον ύπνο μας και στα όνειρα μας, στα σχέδια μας, και θα συνεχίσετε να υπάρχετε στα μελλοντικά μας σχέδια. Ποτέ δεν σας βγάλαμε και δεν πρόκειται να σας βγάλουμε από την καρδιά μας. Πάντοτε έχετε το πιο θερμό και όμορφο σημείο στο μυαλό και στην καρδιά μας. Αρκεί να μην χαλάσετε την ενότητα και την ομοψυχία σας.
2 Επωφεληθείτε από αυτήν την αναπτυσσόμενη ατμόσφαιρα φιλίας ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Μην εγκλωβίζεστε μόνο στην Δυτική Θράκη. Η φωνή σας να βγει και στην Αθήνα. Πείτε την άποψη σας για το μέλλον αυτής της χώρας και ως πολίτες της Ελλάδας αλλά και ως Τουρκική Μειονότητα. Να μετέχετε σε όλους τους φορείς και τις κοινωνικές δραστηριότητες. Εδώ στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη, ούτως ή άλλως ζείτε ο ένας δίπλα στον άλλο. Να ξέρετε όμως και αυτό : Στην Κω, στα Γιάννενα, στην Πελοπόννησο, και στην Κέρκυρα, σε όλα αυτά τα μέρη, πρέπει να είστε ενεργοί. Ως Έλληνες πολίτες είναι το πιο φυσικό σας δικαίωμα να έχετε λόγο για το μέλλον αυτής της χώρας. Σε αυτό το θέμα τόσο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Παπανδρέου όσο και ο ομόλογος μου Δρούτσας με τις προσεγγίσεις τους, πραγματικά σας παροτρύνουν να είστε πιο ενεργοί στην ελληνική κοινωνία. Μάλιστα τα μηνύματα που έδωσε ο κύριος Παπανδρέου κατά την επίσκεψη του στην Θράκη ήταν ιδιαιτέρως καλά μηνύματα…
3 Η Τουρκία συνεχίζει με αποφασιστικότητα να προχωράει παρά τα εμπόδια, τον δρόμο της προς την Ε.Ε. Εσείς έχετε τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη. Κάντε αισθητή την παρουσία σας ως Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στο Βερολίνο, στις Βρυξέλες, στο Παρίσι, και στο Λονδίνο. Να έχετε εκπροσώπους στις Βρυξέλλες. Διεκδικείστε και εκεί τα δικαιώματα σας. Μην τα βλέπετε αυτά ως αντικρουόμενους στόχους. Μακάρι όταν μια μέρα καταργηθούνε τα σύνορα και αρθεί η άδικη πρακτική της βίζας, να αποτελέσουν πάλι μία ενότητα οι περιοχές της Ροδόπης και της Θράκης. Χτες το υπογράμμισα και στην Αθήνα. Παλιότερα η Αδριανούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Φιλιππούπολη ζούσαν όλες μαζί. Πάλι έτσι θα γίνουν. Να έχετε διευρυμένους ορίζοντες. Μην εγκλωβίζεστε ανάμεσα στα βουνά και στην θάλασσα. Μην παραμένετε ανάμεσα στον γιακά και την πεδιάδα. Να γίνετε μεν δυνατοί εκεί, αλλά αναθρέψτε και ανθρώπους που θα έχουν φωνή σε όλη την περιοχή, στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, αναπτύξτε δραστηριότητες. Αυτά δεν είναι αντικρουόμενα πράματα. Εδώ πέρα ως ένας Τούρκος, ως μια Τουρκική μειονότητα είναι το πιο φυσικό σας δικαίωμα να διαφυλάξετε την ταυτότητα σας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να είναι σεβαστό. Δεν υπάρχει κάποια αντίφαση σε σχέση με την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη. Εσείς είστε πολίτες της Ελλάδας. Και ως πολίτες της Ελλάδας διαφυλάξτε τα δικαιώματα σας. Ταυτόχρονα είστε και ευρωπαίοι πολίτες. Γίνετε επίσης ενεργοί και ως ευρωπαίοι πολίτες. Υπερασπιστείτε την ταυτότητα σας, δραστηριοποιηθείτε στην ελληνική πολιτική και οικονομία.. Δραστηριοποιηθείτε και στην Ευρώπη… ¨
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου και η επιτροπή που ήταν μαζί του, αργότερα έκαναν την προσευχή τους στο Εσκί τζαμί στην Κομοτηνή και επισκέφτηκαν τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Ο Νταβούτογλου και η συνοδεία του άκουσαν τα προβλήματα του εμπορίου στο μαγαζί λευκών συσκευών Neo electric, όπου του χάρισαν και μια φραπεδιέρα. Τελευταία στάση του Νταβούτογλου στην Κομοτηνή ήταν η Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. Ο Νταβούτογλου έκανε και εκεί μια ομιλία παρόμοια με αυτήν που έκανε στην Συμβουλευτική Επιτροπή. Ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν χάρισε στον Νταβούτογλου έναν πίνακα. Αργότερα ο Νταβούτογλου και η συνοδεία του, έφυγαν για Ξάνθη.


Σχόλιο : Όποιος έχει μάτια βλέπει ξεκάθαρα που μας οδηγούνε αυτές οι κωμικοτραγικές φιγούρες των Παπανδρέου και Δρούτσα με τις γαλιφιές τους με τους Τούρκους.  Όσοι δεν το βλέπουν είναι είτε ανόητοι, είτε άσχετοι , είτε ιδιοτελείς. Ο τόπος μας εκτουρκίζεται  κάθε μέρα που περνάει, και οι ογκόλιθοι της πολιτικής στην Αθήνα ψολαρμενίζουν !


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More