4.3.11

Ο Ελεύθερος Κόσμος...

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Μαρτίου.


040311-ekΛεφτά υπάρχουν μόνο για τους Εβραίους και το Μέγαρο Μουσικής. Σκανδαλώδης ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο που χαρίζει εκατομμύρια σε αντάλλαγμα για το εβραϊκό νεκροταφείο, αλλά και φορτώνει το ελληνικό Δημόσιο με τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής. Τύφλα να ‘χει το Βατοπαίδι. Δύο παλικάρια νεκρά στο βωμό του καθήκοντος, χιλιάδες μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενάντια στην πολιτική «ανοχής». Τραγέλαφος με τους λαθρομετανάστες της Υπατίας, η κυβέρνηση τους «χαρίζει» ένσημα και... «ανοχή», την ώρα που οι νέοι Έλληνες δοκιμάζονται από την ανεργία. Αντιδράσεις από παντού, για το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ακόμα και η αριστερά αντιδρά μπροστά στην προοπτική της ανελευθερίας. Μίκης Μάντακας, παρών. Δεν ξεχνάμε τον Έλληνα που έπεσε νεκρός στη Ρώμη από τις σφαίρες της αριστερής τρομοκρατίας. Για πρώτη φορά μιλά και μας περιγράφει τον Μίκη αλλά και το κλίμα της εποχής, η τότε σύντροφός του, Σαμπρίνα.
www.elkosmos.gr


ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ PATRIA: ΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!



.: ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ PATRIA: ΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ:.
Το νέο τεύχος του PATRIA κυκλοφορεί με κύριο θέμα «το Ισλάμ, οι Εβραίοι και εμείς». Διαβάστε ακόμα ένα αποκλειστικό ντοκουμέντο για τη δολοφονία του Μίκη Μάντακα στην Ιταλία, το 1975. Δώρο μια σπάνια παλιά ελληνική κινηματογραφική ταινία με θέμα την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Μία ασπρόμαυρη ταινία της εποχής που ο κινηματογράφος της χώρας μας προσπαθούσε να αναδείξει την ελληνική ιστορία και όχι να την διαστρεβλώσει όπως γίνεται στην εποχή μας.
.: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ [ΜΑΡΤΙΟΣ 2011] :.
Συγκεντρώσαμε για τους επισκέπτες του logxi.com μερικές από τις καλύτερες, νέες και όχι μόνο, κυκλοφορίες βιβλίων για τον Μάρτιο...
ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ της Συνεργασίας Αυτόνομων Εθνικιστών,ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Θεόδωρου Παναγόπουλου,ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΕΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ του Ρουντολφ Ες, ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ του Βασίλειου Σ.Ε.Τσιχλή, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ Συλλογικό έργο πανεπιστημιακών ιστορικών, ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΜΑΥΡΟΣ ΤΡΟΜΟΣ του Ανδρέα Γερολυμάτου ΟΙΚΟΦΑΣΙΣΜΟΣ των Janet Biehl- Peter Staudenmaier, ΟΠΛΑ: ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ Ανατύπωση πρωτοτύπου, Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ του Paul R. Maracin, ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ του Αντώνη Αντωνιάδη,ΠΟΛΕΜΟΣ του Martin Van Creveld...
     το περιοδικό Patria θα το βρείτε από την Τετάρτη 3 Μαρτίου στα περίπτερα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
 
αν δεν βρίσκετε το περιοδικό επικοινωνήστε με το 2103611590 και 2103641960
βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Πινδάρου 16-20, Αθήνα
τηλ. 210 3611590 - fax:211 780 1821 www.logxi.com info@logxi.com


Ούτε μέσα στα σπίτια μας δεν έχουμε ασφάλεια!

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας και αυτή την ώρα χειρουργείται ένας 22χρονος από το Καναλάκι Πρέβεζας, ο οποίος πυροβολήθηκε από άνδρες μέσα στο σπίτι του και παρουσία της μητέρας του.

Οι δράστες πριν μπουν στο σπίτι, έκοψαν το καλώδιο του ΟΤΕ αχρηστεύοντας το τηλέφωνο και εισβάλλοντας στο σπίτι, πυροβόλησαν με πιστόλι τρεις φορές τον 22χρονο που αμέριμνος διάβαζε. Εκείνη την στιγμή μπήκε στο σπίτι ...
και η μητέρα του, από την οποία οι δράστες άρπαξαν την τσάντα της και τράπηκαν σε φυγή. Η γυναίκα βλέποντας τον γιο της αιμόφυρτο στο δάπεδο του σπιτιού, κάλεσε σε βοήθεια και οι γείτονες που προσέτρεξαν μετέφεραν αρχικά τον 22χρονο στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του 22χρονου, οι γιατροί του νοσοκομείου Πρέβεζας έκριναν αναγκαία την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, διαδικασία που άρχισε πριν λίγο.

Το σπίτι βρίσκεται στο κέντρο του Καναλακίου και κάτοικοι είδαν τους δράστες. Δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι πρόκειται για δύο αλλοδαπούς που εργάζονται στην περιοχή, ενώ κατά πάσα πιθανότητα τους αναγνώρισε και το θύμα και για τον λόγο αυτό τον πυροβόλησαν.

Η οικογένεια του θύματος διατηρεί δύο χρυσοχοεία στην περιοχή και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι δράστες έφυγαν παίρνοντας και σημαντικό αριθμό χρυσαφικών που υπήρχαν στο σπίτι.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους. Η κατάσταση του 22χρονου κρίνεται από τους γιατρούς σοβαρή.
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗ


Μήπως γνωρίζει τι ακριβώς είναι η συνθήκη της Λωζάνης!

Ο έλληνας πρωθυπουργός που ακύρωσε την συνθήκη της Λωζάνης!

Ελάχιστες ημέρες πέρασαν από τότε που ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τη Θράκη δηλώνοντας πως οι μουσουλμάνοι της μειονότητας θα πρέπει να μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα. Έτσι με αυτό τον τρόπο ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός ακύρωσε την συνθήκη της Λωζάνης! Παράλληλα ο Αχμέτ Νταβούτογλου, θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του στην Ελλάδα, περιοδεύοντας στη Θράκη, όπως μαθαίνουμε από τις δηλώσεις και των δύο πλευρών.
Με ποιά ιδιότητα επισκέπτεται τη Μουσουλμανική μειονότητα ο κ. Νταβούτογλου;
 Επίσημα, ως Τούρκος υπουργός δεν έχει καμία θέση στην Θράκη, ή μήπως την επισκέπτεται ως θρησκευτικός μουσουλμάνος ηγέτης;
Ωστόσο ένας Έλληνας πρωθυπουργός και μάλιστα τόσο «λίγος» δεν θα μπορούσε να σπρώξει αυτές τις μεθόδους "ξεπουλήματος", με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η έξωθεν ενορχήστρωση, όπως και έγινε πράγματι.

Έτσι, κατά την 22η Συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-τμήματος Προύσας, ο ασκών την προεδρία του πάνελ, δήμαρχος του Οσμάνγκαζί, Μουσταφά Ντουντάρ, δήλωσε πως "Τα μειονοτικά προβλήματα πρέπει να διερευνηθούν εντός της Ε.Ε, πρέπει να συζητηθούν στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες", ενώ ο δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ που είναι και ο ίδιος Κομοτηναίος, υπέδειξε την Ευρώπη ως οδό για την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης των μουφτειών και των ατομικών δικαιωμάτων.

Ανέφερε πως "Οι σύλλογοι στην Τουρκία, στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη πρέπει να αποτελέσουν μια ενότητα και να στηρίξουν των αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί και να πετύχουμε να ακουστεί η φωνή μας". (απόσπασμα και εικόνα από το TourkikaNea.gr)
Προσέξτε στη φωτογραφία τις ανηρτημένες σημαίες. Τουρκική, λάβαρο με τον Κεμάλ και.. σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης! Και μετά όλοι αυτοί με πρώτο τον δήμαρχο Μουσταφά Ντουντάρ έρχονται στην Ελλάδα και μας μιλάνε για …φιλία των λαών και πράσινα άλογα !!!

Και ενώ αυτά συμβαίνουν απο τον ελληνα πρωθυπουργό με την συνδρομή εξτρεμιστικών τουρκικών εθνικιστικών κύκλων, ας δούμε τι μας έρχεται απο το παρελθον και την σύγχρονη ιστορία. (απόσπασμα απο infognomonpolitics blogspot)

"...Στην τελευταία της μυστική συνεδρίαση, που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 1920, η Οθωμανική Βουλή των Αντιπροσώπων έκανε δεκτό ένα κείμενο έξι άρθρων, το οποίο έμεινε γνωστό στην ιστορία ως ‘Εθνικός Όρκος’ (Misak-ı Millî)... Στον όρκο αυτόν, που ενέχει τη θέση ιερού κειμένου στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας αν όχι του συνόλου των Τούρκων, ορίζονται οι απαράβατες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και της αδιάσπαστης ενότητας του τουρκικού ‘έθνους’ καθώς και οι περιοχές που θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στον νέο εθνικό κράτος που θα σχηματιζόταν μετά τον "εθνικο - απελευθερωτικό" πόλεμο... Ανάμεσα στις περιοχές γίνεται αναφορά στο Αιγαίο που θα πρέπει να παραμείνει μια ‘ΑΝΟΙΚΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ’ και σε δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη, η οποία, με βάση τους πληθυσμιακούς συσχετισμούς και ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα συγκαταλεγόταν στα ‘εθνικά εδάφη’ της Τουρκίας...".

Με την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάνης (1923), από τις πιο πάνω περιοχές, στα σύνορα της Τουρκίας συμπεριλήφθηκε μόνο το Καρς και το Αρνταχάν, ενώ το σαντζάκιον της Αλεξανδρέττας προσαρτήθηκε στην Τουρκία με το -αμισβητηθέν από τους Σύριους- δημοψήφισμα του 1938. ., Όσο για το Αιγαίο, βλέπουμε τις πολιτικές της Τουρκίας που πηγάζουν από τον ‘εθνικό όρκο’ να βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη δεν έγινε, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ


Τιμήθηκε ο Έλληνας Εθνικιστής!

Εκδήλωση του Patria για τον Μίκη Μάντακα!

www.elkosmos.gr 

030311-mantakas-01Ιδιαίτερο ιστορικό αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία του περιοδικού Patria, για τον Μίκη Μάντακα και το νόημα της θυσίας του. Στην εκδήλωση στην οποία μίλησαν οι Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και Σπύρος Σταθόπουλος παρευρέθησαν δεκάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ήλθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το γεγονός, καθώς στην σημερινή Ελλάδα κανείς δεν φαίνεται να θυμάται την δολοφονία ενός 22χρονου παιδιού, από τους εγκληματίες της άκρας αριστεράς.
Η συζήτηση ξεκίνησε με μια αναδρομή στο πώς ξεκίνησε, στο πώς στήθηκε ο περίφημος ΕΣΕΣΙ (Εθνικός Σύνδεσμος Ελλήνων Σπουδαστών Ιταλίας), μέσα από τις συνδικαλιστικές διαδικασίες των Ελλήνων στην γειτονική Ιταλία, τις οποίες εκείνη την εποχή προσπαθούσαν να ελέγξουν και να πατρονάρουν με κάθε τρόπο οι κομμουνιστές, την ίδια στιγμή που δεξιοί και κεντρώοι κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου.
Συνεχίστηκε με την κορύφωση της έντασης του πολιτικού αγώνα του τότε στην Ιταλία και τον ρόλο των Ελλήνων φοιτητών δίπλα στο φοιτητικό κίνημα του MSI, FUAN με το οποίο συνεργάστηκε στενά ο ΕΣΕΣΙ.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε φυσικά στον ίδιο τον Μίκη Μάντακα, την προσωπικότητά του και τις συνθήκες του θανάτου του, ενώ διαβάστηκε και για πρώτη φορά στην χώρα μας, το ντοκουμέντο της διήγησης των περιστατικών που έλαβαν χώρα πριν και μετά την δολοφονία του, όπως το περιγράφει ο Signorelli, στέλεχος τότε του MSI και ένας από τους ανθρώπους που πάλεψαν με τους "συντρόφους" πάνω από την σωρό του Μίκη. Το ντοκουμέντο αυτό μπορείτε να βρείτε και στο περιοδικό Patria που κυκλοφορεί. Η συζήτηση δεν έμεινε όμως εκεί. Προχώρησε στις δεκάδες νεκρών πατριωτών, που έχασαν την ζωή τους αντιστεκόμενοι στην κόκκινη παλίρροια που τότε σάρωνε την γειτονική Ιταλία και χτίζοντας το πατριωτικό Ιταλικό κίνημα. Αναφορά έγινε στους αγωνιστές του τότε, οι οποίοι σήμερα διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας, όπως π.χ. τον Δήμαρχο της Ρώμης Αλεμάνο αλλά και την περίεργη σήμερα εξέλιξη του Φίνι.
Είναι πολύ σημαντικό ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας, εκδήλωση για τον θάνατο του Μίκη Μάντακα. Την ίδια στιγμή που οι Ιταλοί σύντροφοι του κάθε χρόνο τον τιμούν στην Piazza Risorgimento η μνήμη του στην Ελλάδα είχε παντελώς σβήσει, μέσα στην λαίλαπα της αριστερίστικης ιδεολογικής επικυριαρχίας. Αυτό όμως φαίνεται σιγά σιγά να αλλάζει, κάτι που χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες του περιοδικού Patria που όχι μόνο ενημέρωσε το ελληνικό κοινό για την θυσία του Μίκη, με το αφιέρωμά του την χρονιά που πέρασε, αλλά συνεχίζει να προβάλλει με κάθε τρόπο την θυσία του.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν προβολές οπτικοακουστικού υλικού, από την Ιταλία της εποχής, των συγκρούσεων μεταξύ των Ιταλών πατριωτών και των αριστεριστών αλλά και του κράτους. Καθόλου τυχαία εκείνη η εποχή δεν ονομάστηκε στην Ιταλία εποχή του μολύβου.030311-mantakas-02


Ποιός ασχολείται με αυτό το θέμα εδώ στην Ελλάδα! Τι κάνουν τα δήθεν πολιτικά πατριωτικά κόμματα;

Διακήρυξη "απελευθερωτικού αγώνα" από τους Τσάμηδες! - Κρύπτες με οπλισμό τους στη Δυτική Ελλάδα.

Οι κακοποιοί τους δολοφονούν στο κέντρο της Αθήνας με τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και οι Αλβανοί που έχουν μείνει στην "μητέρα πατρίδα", όπως οι εκδιωχθέντες συνεργάτες των Ναζί και των Ιταλών φασιστών από τη Νότιο Ήπειρο, οι Τσάμηδες, προχώρησαν σε επίσημη διακήρυξη της πρόθεσης επιστροφής τους "εν όπλοις" στη Νότιο Ήπειρο και σε κινήσεις δημιουργίας της "Μεγάλης Αλβανίας", ενώ ταυτόχρονα αποθηκεύουν οπλισμό σε κρύπτες στην Δυτική Ελλάδα.
Επίσης, ζήτησαν επίσημα τη συνδρομή μεγάλου βρετανικού νομικού γραφείου για να διεκδικήσουν τις "περιουσίες που τους έκλεψε το ελληνικό κράτος μετά το τέλος του Β'Π.Π."!  Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ υπάρχουν δεκάδες σημεία στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα στα οποία έχει αποθηκευτεί οπλισμός από Αλβανούς εξτρεμιστές του UCC ("Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς"): AK-47 Kαλάσνικοφ (στην κινέζικη έκδοση με ενσωματωμένη την ξιψολόγχη), πιστόλια, πυρομαχικά, χειροβομβίδες κλπ. Μία τέτοια κρύπτη ανακαλύφθηκε τυχαία πριν τρεις μήνες μέσα σε δάσος της περιοχής.
Ιδού οι δηλώσεις του προέδρου του αλβανικού «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας» (PDIU)   Shpëtim Idrizi στις οπιοίες προέβη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Lajm: "Έχουμε προσλάβει μια βρετανική δικηγορική εταιρεία, η οποία είναι γνωστή στον τομέα του διεθνούς δικαίου,  ώστε να επιλύσει με νόμιμο τρόπο το ζήτημα των Τσάμηδων. Σε λίγες ημέρες, μετά από την αρχική έρευνα, θα αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να καταφύγουμε, δηλαδή, στα Δικαστήρια και τι πρέπει να απαιτήσουμε. Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων, αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη  στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στη Νότιο Ήπειρο: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα. Δεν είναι τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από τα δικαιώματα που ζητάει η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία»!
ΔΚια συνεχίζει περιγράφοντας το όραμα της "μεγάλης Αλβανίας και δίνοντας τα εύσημα στην κυβέρνηση Μπερίσα, περιγράφοντας την "μεγάλη επιστροφή" του αλβανικού έθνους: «Η οριστική λύση του  ζητήματος των Τσάμηδων θα ερχόταν με την επιστροφή τους στις μητρικές εστίες. Μετά από μια βιβλική έξοδο, η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχει πάντα μια επιστροφή. Το αλβανικό έθνος, όπως έχει δείξει η Ιστορία, ανεξάρτητα από τις ιστορικές συνθήκες, ήταν ανέκαθεν κατανεμημένο σε διάφορες πολιτικές ενότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υλοποίηση των εθνικών στόχων είναι κοινή για όλους, ένας από αυτούς, ο οποίος υλοποιήθηκε,  ήταν η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Η ανεξαρτησία του Κοσσόβου είναι μια δεύτερη ιστορική στιγμή, η μεγαλύτερη μετά την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ένα ισχυρό αλβανικό έθνος θα αποτελούσε πανάκεια για όλες τις πληγές του. Και αυτές είναι: οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ, οι Αλβανοί στο σερβικό Πρέσεβο, στο Μαυροβούνιο και στην Τσαμουριά. Αυτός ο αιώνας είναι ο αιώνας των Αλβανών και στο τέλος του θα είναι πολύ διαφορετικός, από ό, τι πριν από έναν αιώνα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Τους έχουν εγκαταλείψει στα χέρια των τούρκων...

Και…εθνικιστικός τουρισμός για τους Πομάκους της Ξάνθης!

Συνεχίζεται – πάντα μες στα ηλιθίως ανύποπτα ή μειοδοτικώς απαθή μούτρα των ελληνόφωνων θρακέζων πολιτικών ανθυποτζουτζέδων – η…εθνική διαπαιδαγώγηση των Πομάκων του ορεινού όγκου (με τα εθνικά ιδεώδη της…Μάνας Πατρίδας, εννοούμε, ε;). Αυτή τη φορά βέβαια δεν είχαμε ούτε εκτουρκισμένα πανηγύρια, ούτε ποδοσφαιρικά τουρνουά υπό το βλέμμα του τουρκοπρόξενου, ούτε και τελετές αποφοίτησης μαθημάτων Κορανίου με συλλόγους που φέρουν το όνομα παλαιών Οθωμανών κατακτητών της Θράκης και χρησιμοποιούν μπλουζάκια με τα χρώματα της…θρακικής ανεξαρτησίας.

Αυτή τη φορά είχαμε κάτι πιο απλό: μια εκδρομή Πομάκων της Μύκης στο Τσανάκκαλε της Τουρκίας για…προσκύνημα σε ένα χώρο που τόσο έντονη ιστορική φόρτιση έχει για τη (νέο)τουρκική εθνική συνείδηση. Απολαύστε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ίδιος ο διοργανωτής (που δεν ήταν άλλος από το Λαϊκό Κίνημα, ήτοι μια δημοτική παράταξη του Δήμου Μύκης, υπό τον γνωστό προξενοτουρκόψυχο Τζεμίλ Καμπζά), όπως το βρήκαμε μεταφρασμένο (από το περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί της 28-2-2011 στο http://tourkikanea.gr/:

Δελτίο Τύπου του Λαικού Κινήματος:
“H δημοτική παράταξη Λαϊκό κίνημα του δήμου Μύκης, στις 26 Φεβρουαρίου οργάνωσε ημερήσια πολιτιστική εκδρομή στο Τσανάκκαλε”
Το γκρουπ που αποτελούνταν από τον πρόεδρο της παράταξης Τζεμίλ Καμπζά, δημοτικούς συμβούλους και χωρικούς από διάφορα χωριά της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, σύνολο 95 άτομα, επισκέφτηκαν συνοδεία ξεναγών τον χώρο του μνημείου του Τσανάκκαλε.
Εντύπωση προκάλεσε ότι πολλά από τα άτομα από το γκρουπ που επισκεπτόταν για πρώτη φορά τα εδάφη όπου έγιναν οι μάχες του Τσανάκκαλε, την ώρα που οι ξεναγοί περιέγραφαν τα γεγονότα δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Οι κάτοικοι του Δήμου Μύκης, που παρά τον κρύο καιρό, μετείχαν στο πολιτιστικό ταξίδι του Λαϊκού Κινήματος, μετά την επίσκεψη στα μνημεία, πήγαν με το φεριμπότ στην πόλη του Τσανάκαλε και έκαναν τα ψώνια τους στην αγορά Αϊναλί. To γκρούπ του Λαικού Κινήματος επέστρεψε την ίδια μέρα αργά στην Δυτική Θράκη.
Σχόλιο: Εμείς βεβαίως ανατριχιάσαμε – και ειδικά στο σημείο που οι κακομοίρηδες οι Πομάκοι αναλύονταν σε…λυγμούς, ακούγοντας για την ένδοξη τουρκική ιστορία. Όσο για τα υπόλοιπα, το πακέτο σαφές προς τους Πομάκους: «Το τζάμπα πέθανε. Αν θέλετε φτηνά ψώνια, θα υποστείτε και την…εθνική διαπαιδαγώγηση»…

proxeneio-stop


Τα ετοιμάζουν και στη Ελλάδα...

Τα ισλαμικά θρησκευτικά σχολεία (μαντράσες) ως «εργοστάσια παραγωγής τρομοκρατών».

“Να λες την αλήθεια ύστερα από επαρκή έρευνα – αυτό είναι το μεγαλύτερο θάρρος.” - Wafa Sultan | Η μυστικιστική διάβρωση σε συνδυασμό με την αυταρχική οικογένεια, η οποία διαμορφώνει τις αρχικές προδιαγραφές του χαρακτήρα του αγελαίου ατόμου, είναι το σπουδαιότερο κοινωνιοψυχολογικό μέσο που προετοιμάζει την πρόσληψη αργότερα κάθε είδους φασιστικής ιδεολογίας. Αυτό έχει αποδείξει με εκπληκτική ενάργεια η ψυχιατρική δουλειά του Βίλχελμ Ράιχ. Η ανάσχεση της γενετησιότητας και των φυσιολογικών ορμών του ατόμου από τη γέννησή του, με τη ματαίωση βασικών σωματοαισθητηριακών αναγκών του από το περιβάλλον του σε κάθε εξελικτικό στάδιο της ζωής του, δημιουργεί το καλύτερο έδαφος πάνω στο οποίο θα δομηθεί αργότερα μια υπονομευμένη αυτοπεποίθηση (λόγω της γενετήσιας ανικανότητας) που θα αντισταθμίζεται είτε από το σαδισμό είτε από την ακαμψία, την απάθεια και την αδιαφορία.

Στάσεις που αποτελούν την πρώτη ύλη για τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες του ανθρώπινου είδους. Με δεδομένο ότι ο Βίλχελμ Ράιχ είχε επισημάνει ήδη από τις πρώτες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα ότι «η σύμπλεξη της κοινωνικοοικονομικής διάρθρωσης και της γενετήσιας δομής της κοινωνίας καθώς και η αναπαραγωγή της κοινωνικής δομής συντελούνται τα πρώτα τέσσερα ως πέντε χρόνια της παιδικής ηλικίας μέσα στην αυταρχική οικογένεια και μετά το ρόλο αναλαμβάνει απλώς η εκκλησία» (θα ‘πρεπε να) καθίσταται ήδη ξεκάθαρη, ιδιαίτερα για εμάς στις σημερινές αντιαυταρχικές δυτικές κοινωνίες, η πολιτικοκοινωνική λειτουργία των θρησκευτικών ισλαμικών σχολείων που επιβάλλουν με τον πιο ανελέητο τρόπο την αυταρχική διάπλαση νέων παιδιών. Φευ… Οι σημερινοί τυφλοί αριστεροί ιδεολόγοι (παρόμοιοι με αυτούς που αποκαλούσε ο Ράιχ ως μηχανοκρατικά σκεπτόμενους αγοραίους μαρξιστές) μιλούν σήμερα απλώς για «διαφορετικότητα», για «σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας (sic!)», για «θρησκεία ειρήνης (sic!)» κ.λπ. αγνοώντας επιδεικτικά τον πραγματικά καταστροφικό ρόλο των αντισεξουαλικών και σαδιστικών διαστροφών του αυταρχικού Ισλάμ που ισοπεδώνει στην κυριολεξία κάθε νέα ύπαρξη που έρχεται στον κόσμο και φέρει εγγενώς τη θέληση για ζωή!
Το παρακάτω κείμενο που συνοδεύεται από ένα απόσπασμα βίντεο που λήφθηκε μυστικά σε ένα μουσουλμανικό σχολείο εκμάθησης του Κορανίου στην Αγγλία δεν είναι κάποιου «ισλαμόφοβου», «ρατσιστή», «παρανοϊκού» ή «ακροδεξιού» αλλά είναι ενός επαγγελματία παιδοψυχολόγου που έχει δουλέψει με παιδιά Μουσουλμάνων στη Δανία. Δίνει την άποψή του και αξίζει να την προσέξουμε…
Τα ισλαμικά θρησκευτικά σχολεία (μαντράσες) είναι «εργοστάσια παραγωγής τρομοκρατών» του παιδοψυχολόγου Νικολάι Σένελς
Πως κάνετε τους ανθρώπους εγκληματίες και απεχθείς ψυχοπαθείς να υπακούουν τυφλά αυταρχικά συστήματα που καταπιέζουν και σκοτώνουν αθώους ανθρώπους; Εν ολίγοις, πως φτιάχνετε έναν τρομοκράτη;
Παντού στον κόσμο, βίαια κι εγκληματικά πολιτικά, εθνικά και θρησκευτικά καθεστώτα έχουν χρησιμοποιήσει τις ίδιες αποτελεσματικές μεθόδους σε ολόκληρη την ιστορία. Η διαδικασία συντελείται με δυο απλά βήματα που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά:


1. Εξαναγκάζετε ένα άτομο να επαναλαμβάνει το δόγμα του συστήματος διαρκώς για μήνες και χρόνια μέχρι να ξέρει κάθε λέξη απ’ έξω και να έχει διαποτίσει όλο τον τρόπο σκέψης του πιστεύοντας ότι είναι η μοναδική αλήθεια.
2. Χτυπάτε κι εκφοβίζετε αυτό το άτομο (είναι καλύτερα εάν αυτό γίνεται τυχαία και με αυστηρό τρόπο) αναγκάζοντάς το έτσι να γίνει αναίσθητο κι απαθές ώστε να μπορεί να υφίσταται τη φυσική και ψυχική ταλαιπωρία και να μεγαλώσει τα αισθήματα θυμού, ματαίωσης και φόβου – αισθήματα που αργότερα στρέφονται ενάντια στους εχθρούς του συστήματος.
Μ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε ένα άτομο του οποίου όλη η ύπαρξη έχει διαποτιστεί από το δόγμα του συστήματος κι έχει χάσει την ικανότητα να αισθάνεται και το δικό του πόνο και των άλλων. Θα έχετε ένα συγκινησιακά ψυχρό άτομο που ακολουθεί τυφλά την εξουσία και το πολιτικό και θρησκευτικό δόγμα. Εάν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο σ’ ένα παιδί, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαδικασία ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, το μαθημένο δόγμα θα γίνει απλά μέρος της προσωπικότητάς του. Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της σωματικής κακοποίησης θα είναι επίσης βαθύτερες. Καθώς τα παιδιά κι οι νέοι εξαρτώνται για την αποδοχή τους από τους ενήλικες, είναι ευκολότερο να επηρεαστούν.
Ως παιδοψυχολόγος έχω διαπιστώσει μ’ έκπληξη ότι αυτό ακριβώς είναι εκείνο που γίνεται σε εκατομμύρια παιδιά Μουσουλμάνων τόσο στο μουσουλμανικό κόσμο όσο και στη Δύση. Δεκάδες χιλιάδες ισλαμικά θρησκευτικά σχολεία (μαντράσες) σε όλον τον κόσμο κάνουν τους μαθητές τους να επαναλαμβάνουν διαρκώς το Κοράνι και τις χαντίθ μέχρι να τα γνωρίζουν απ’ έξω. Τους λένε να πιστεύουν κάθε λέξη και να μην αμφισβητούν ποτέ ούτε τα μέσα ούτε το σκοπό.
Είναι σύνηθες σε αυτά τα σχολεία τα παιδιά να δέρνονται σποραδικά και να εξευτελίζονται από τους δασκάλους τους και τους μεγαλύτερους συμμαθητές τους – οι οποίοι είναι συναισθηματικά κατεστραμμένοι κι έχουν κακοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούν κατά των συμμαθητών τους. Ενσαρκώνουν τον σκοπό: o δαρμένος γίνεται δάρτης.
Η Βρετανία έχει περισσότερα από 2.000 ισλαμικά θρησκευτικά σχολεία (μαντράσες), όπου περισσότερα από 200.000 παιδιά ηλικίας από 4 ετών έως και τα μέσα της εφηβείας τους διδάσκονται το Κοράνι κάθε απόγευμα.
Από έρευνες που έχουν γίνει αποδεικνύεται ότι η ακραία βία είναι σύνηθες φαινόμενο στις βρετανικές μαντράσες: «Σύμφωνα με μια αδημοσίευτη αναφορά ενός ιμάμη που έχει βασιστεί σε συνεντεύξεις θυμάτων στη βόρεια Αγγλία, οι μαθητές χαστουκίζονται, γρονθοκοπούνται και τους τραβάνε τα αυτιά. Έναν μαθητή «τον τράβηξαν από το ένα πόδι και τον στριφογύρισαν» ενώ έναν άλλο ο δάσκαλος τον «κτυπούσε στο κεφάλι – όπως στο ποδόσφαιρο»… Η Χίμπα, 7 ετών, χαστουκίστηκε τόσο δυνατά από έναν δάσκαλο που της κόπηκε το αυτί. Αργότερα, της προκλήθηκε φλεγμονή στο σημείο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε εντατική ιατρική θεραπεία». Οι δάσκαλοι λέγεται ότι τιμωρούν τα παιδιά όποτε προφέρουν λάθος μια λέξη ή ξεχνάνε ένα στίχο του Κορανίου. Ένας ιδιωτικός ερευνητής ανέφερε ότι «τα θύματα είχαν ανατραφεί ώστε να δέχονται την κακοποίηση. «Αστειεύονται γι’ αυτό γιατί ο πολιτισμός τους το αποδέχεται».
Άλλη έρευνα αποκάλυψε ότι τα παιδιά διδάσκονται να μισούν τους μη Μουσουλμάνους: «Δεν είστε σαν τους μη Μουσουλμάνους έξω από εδώ», λέει ένας δάσκαλος, κάνοντας μια χειρονομία προς το παράθυρο. «Όλα αυτά τα άσχημα πράγματα που βλέπετε στους δρόμους, να μη φοράνε το χιτζάμπ (καλύπτρα) σωστά, να καπνίζουν … να τα μισείτε, να μην πηγαίνετε σε αυτούς τους δρόμους.» Η ίδια αναφορά λέει ότι μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες μάθημα ο δάσκαλος κτυπά παιδιά έξι ετών τουλάχιστον δέκα φορές. Σε μια περίπτωση κατά τη διάρκεια μια κρυφής βιντεοσκόπησης ένα παιδί κρατείται στο έδαφος από ένα μεγαλύτερο συμμαθητή του ενώ ένας άλλος συμμαθητής του το απειλεί ότι θα το κτυπήσει μ’ ένα μικρό τραπέζι.
Αυτές οι αναφορές είναι από τη Δύση, όπου υπάρχουν χιλιάδες μαντράσες κι εκατομμύρια παιδιά Μουσουλμάνοι μαθαίνουν την παραδοσιακή ισλαμική διδασκαλία απ’ έξω, πολλά απ’ αυτά με σωματικά και ψυχικά τραύματα. Έρευνες δείχνουν ότι στον πολιτισμό των Μουσουλμάνων «παραμελείται η ηθική εκπαίδευση για χάρη της τιμωρίας», πράγμα που ίσως εξηγεί την ευρεία αποδοχή της κακοποίησης από τους γονείς των παιδιών. Οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθήσει βίντεο στο YouTube π.χ. σχετικά με τις μαντράσες σε μουσουλμανικές χώρες όπου οι συνθήκες είναι ακόμη χειρότερες.
Από τη σκοπιά ενός παιδοψυχολόγου, τα πολυάριθμα θρησκευτικά ισλαμικά σχολεία χρησιμεύουν πραγματικά για την παραγωγή τρομοκρατών δημιουργώντας ένα στρατιωτικού τύπου πληθυσμό από Μουσουλμάνους νέους κι ενήλικες μέσα στα δυτικά κράτη. Από νεαρή ηλικία υφίστανται πλύση εγκεφάλου για να θεωρούν κάθε λέξη του Κορανίου στην κυριολεξία της ενώ παράλληλα έχουν γίνει κακόβουλα και συγκινησιακά ψυχρά άτομα από τις σωματικές και ψυχολογικές τιμωρίες. Για να εκλείψει η βία σε αυτά τα σχολεία θα απαιτηθεί μακροχρόνιος έλεγχος.
Αυτό θα συμπεριλάβει επίσης μεταβολή του κεντρικού προτύπου του μουσουλμανικού πολιτισμού που αφορά την ανατροφή των παιδιών, αλλά η μαζική αποτυχία ενσωμάτωσης των μουσουλμανικών πολιτισμών σε μη μουσουλμανικούς πολιτισμούς αποδεικνύει ότι είναι αδύνατη η μεταβολή βασικών πολιτισμικών αξιών και συμπεριφορών μέσα στις μουσουλμανικές κοινότητες.
Ακόμη κι αν παρά τις μεγάλες δυσκολίες ήμασταν ικανοί να εξαλείψουμε την διαδεδομένη κακοποίηση, τα παιδιά θα συνεχίζουν να μαθαίνουν απ’ έξω και να παίρνουν τοις μετρητοίς κάθε λέξη στο Κοράνι, όπως κάνουν και οι τρομοκράτες. Εκατομμύρια παιδιά παρακολουθούν τις μαντράσες και όταν αυτά και οι επόμενες γενιές μεγαλώσουν οι συνέπειες θα είναι τεράστιες.


orgonespace


Μας φιμώνουν θα τους αφήσουμε;


Με το κατατεθέν σ/ν το ΠΑΣΟΚ ποινικοποιεί αυστηρότατα την ελευθερία έκφρασης, όταν αυτή μπορεί να διεγείρει φυλετική εχθροπάθεια (;) και την άρνηση ιστορικών γεγονότων, όταν αυτά συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ουσιαστικώς αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία αυστηροποιεί τον υπάρχοντα ν. 927/79 κατά τέτοιο τρόπο που οποιαδήποτε λέξη κατά των λαθρομεταναστών θα οδηγείται στα ποινικά δικαστήρια. Πρόκειται για μια ευθεία προσβολή των Συνταγματικών δικαιωμάτων της ελευθερίας έκφρασης και επιστημονικής έρευνας (Σ 14 παρ. 1 και 16 παρ. 1). Είναι απορίας άξιο πως οδηγείται σε αυτή την πρωτοβουλία η κυβέρνηση κόντρα στην πρόσφατη νομολογία του ΑΠ, ο οποίος στην υπ. αριθμ. ΑΠ 3/2010 απόφαση του (αθώωση Κ. Πλεύρη για συγγραφή Βιβλίου) τάχθηκε υπέρ της ανάγκης συσταλτικής ερμηνείας του υπάρχοντος πολύ πιο επιεικούς, από τον προτεινόμενο, αντιρατσιστικού ν.927/79 τονίζοντας: «Ο ιστορικός στα πλαίσια άσκησης των ως άνω συνταγματικών δικαιωμάτων του δικαιούται να ερμηνεύει και να αξιολογεί τα ιστορικά γεγονότα και τις πράξεις προσώπων που συμμετείχαν στη διαμόρφωση των γεγονότων αυτών, κατά τρόπο υποκειμενικό και σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του και τις εν γένει πολιτικές και κοινωνικές του αντιλήψεις, καταφεύγοντας και σε οξεία κριτική και δυσμενείς χαρακτηρισμούς των ιστορικών προσώπων και των πράξεών τους…». Εξάλλου και το ΕΔΔΑ στην υπόθεση Arslan κατά Τουρκίας καταδίκασε για παράβαση του αρ. 10 της ΕΣΔΑ την Τουρκία επειδή καταδίκασε τον προσφεύγοντα συγγραφέα για βιβλίο που συνέγραψε και προσέβαλε ως βάρβαρο το τουρκικό έθνος και ενθάρρυνε τους Κούρδους αναγνώστες να πάρουν τα όπλα κατά της Τουρκίας. Αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία, τον ελληνικό τρόπο σκέψης και της λογικής η ποινικοποίηση της ελευθερίας της έκφρασης, ακόμη και της ακραίας της μορφής, αλλά και η επιβολή με νόμο μιας μοναδικής ιστορικής αλήθειας που δεν μπορεί να αμφισβητείται. Ίσως το ΠΑΣΟΚ να νομοθετήσει και ότι η γή δεν είναι στρόγγυλη αλλά επίπεδη και να τιμωρεί όποιον το αρνείται.


Ο θάνατος των Ελληνικών επιχειρήσεων!


Επέλαση ξένων πολυεθνικών - Ξεπούλημα ελληνικών επιχειρήσεων.

Επιταχύνεται ο αφελληνισμός κρίσιμων κλάδων της εθνικής οικονομίας, καθώς μεγαλώνει ο αριθμός των επιχειρήσεων που περνάνε στον έλεγχο ισχυρών πολυεθνικών ομίλων. Τηλεπικοινωνίες, σούπερ μάρκετ, ιχθυοκαλλιέργειες, αποτελούν μόνο μερικούς από τους κλάδους που έχουν περάσει ή αναμένεται να περάσουν στα χέρια ξένων ομίλων. Η επέλαση αυτή, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, ευνοείται από την επιδείνωση της ύφεσης και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η οποία εξασθενεί ακόμη και εύρωστες εγχώριες εταιρείες. Την ίδια ώρα, με τις «ευλογίες» της τρόικας και άλλες κρατικές επιχειρήσεις αναμένεται να καταλήξουν στα χέρια ιδιωτών στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο έσοδα 50 δισ. ευρώ για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.

Η περίπτωση του ΟΤΕ και της τηλεπικοινωνιακής αγοράς συνολικά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνικής εταιρείας που μεταβιβάστηκε σε ξένο όμιλο. Η Deutsche Telecom, σε μια συμφωνία που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, απέκτησε σε πρώτη φάση περίπου το 30% του Οργανισμού, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το ελληνικό Δημόσιο. Οι Γερμανοί επιδιώκουν να εφαρμόζουν τα σχέδιά τους σχετικά με το πώς οραματίζονται την επόμενη ημέρα του ΟΤΕ. Αν και προς το παρόν δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την απόκτηση περαιτέρω ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού, παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν οι Γερμανοί να προχωρήσουν στην εξαγορά επιπλέον ποσοστού, όταν οι συνθήκες το ευνοήσουν, αλλά και η κυβέρνηση αποφασίσει την παραχώρηση επιπλέον ποσοστού έως και 10%.

Έντονες είναι οι διεργασίες στο χώρο των τραπεζών, με τους ξένους να κινούνται ακόμη πιο επιθετικά και να διεκδικούν μεγαλύτερο ρόλο στα δρώμενα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού κλάδου. Οι Credit Agricole, Societe General και Millenium, μέσω του θυγατρικών τους στην Ελλάδα -Εμπορικής, Γενικής και Millenium Ελλάς- αντίστοιχα προσφέρουν δελεαστικά πακέτα στους Έλληνες καταναλωτές, εκμεταλλεύονται την υψηλή ρευστότητά τους, με στόχο να διευρύνουν τα μερίδια και να ενισχύσουν τη θέση τους. Την ίδια ώρα, ισχυροί πολυεθνικοί όμιλοι δηλώνουν έτοιμοι να εξαγοράσουν τις δραστηριότητες που πωλούν οι ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα.

Ιχθυοκαλλιέργειες
Τον κίνδυνο αφελληνισμού αντιμετωπίζουν και οι ιχθυοκαλλιέργειες, από τους πιο δυναμικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Οι πρόσφατες επιθετικές κινήσεις του κ. Kakha Bendukidze, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο συγχωνεύοντας τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες Νηρέα, Σελόντα και Δία Ιχθυοκαλλιέργειες, έχουν σκορπίσει την ανησυχία και τον προβληματισμό. Παράγοντες της αγοράς, επισημάνουν πως μια τέτοια εξέλιξη ίσως σημάνει απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας στο βωμό των περικοπών και της μείωσης των δαπανών. Επίσης, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, εάν το Linneaus Capital Partners, το επενδυτικό κεφάλαιο που ελέγχει ο κ. Bendukidze αποφασίσει να εγκαταλείψει το Χρηματιστήριο της Αθήνας και μεταφέρει τις μετοχές στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες είναι σήμερα ανάμεσα στους κορυφαίους εξαγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα πρωταγωνιστούν στις διεθνείς αγορές. Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, η ελληνική παραγωγή καλύπτει σχεδόν το 1/2 της διεθνούς αγοράς τσιπούρας και λαβρακιού, ενώ οι εξαγωγές ξεπερνούν τα 3/4 της ελληνικής παραγωγής και καλύπτουν το 12% των εξαγωγών πρωτογενούς παραγωγής το 2008. Ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 20% στο διάστημα 2004-2008 (έναντι 4% για τη γεωργία και 11% για την κτηνοτροφία στο αντίστοιχο διάστημα). Απασχολεί πάνω από 10.000 εργαζόμενους σε απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα.

Εμπόριο
Αν και στο χώρο του λιανεμπορίου, οι πολυεθνικές έχουν σημαντική παρουσία χρόνων, τη δεδομένη στιγμή επιχειρούν δυναμικό άνοιγμα, με στόχο να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση εις βάρος των μικρών και αδύναμων εγχώριων αλυσίδων. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται, η ΑΒ Βασιλόπουλος, θυγατρική του βέλγικου ομίλου Delhaize, η οποία προγραμματίζει επενδύσεις ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ το 2011 για την ανάπτυξη του δικτύου και για εξαγορές. «Είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα προσδώσουν αξία και θα ωφελήσουν τον όμιλό μας μακροπρόθεσμα», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μαχαίρας. Η ΑΒ έχει προβεί σε σημαντικές εξαγορές τα δυο τελευταία χρόνια.

Ανάλογο επενδυτικό πρόγραμμα «μαμούθ» ύψους 100 εκατ. ευρώ τη διετία 2011-2012, έχει εκπονήσει ο γαλλικός κολοσσός, Carrefour, για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των περίπου 35 υπερμάρκετ της. Επιπλέον, η γαλλική αλυσίδα πρόκειτα να δαπανήσει περίπου 23 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή των Dia Hellas που απέκτησε στις αρχές του τρέχοντος έτους, σε Carrefour Mαρινόπουλος και Carrefour Express. Ανάλογη είναι η εικόνα στο χώρο της ένδυσης- υπόδησης, των ηλεκτρικών ειδών και των επίπλων με πολυεθνικούς ομίλους όπως η H&M, η Marks& Spencer, η ΙΚΕΑ, η Saturn, η Media Markt να ενισχύουν τη θέσης τους εις βάρος των μικρότερων ελληνικών εταιρειών.

Ελιωσε... η ΕΒΓΑ
Και η αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια των Ελλήνων, το παγωτό, κυριαρχείται από ξένους μετά την εξαγορά του τομέα παγωτού της ΕΒΓΑ, της πιο γνωστής και ιστορικής ελληνικής εταιρείας παγωτού από την Unilever (διαχειρίζεται το σήμα παγωτού Algida). Η ΕΒΓΑ αποφάσισε να πωλήσει τα παγωτά της καθώς αντιμετώπιζε σημαντικές οικονομικές δυσκολίες και έχανε μέρα με τη μέρα τη «μάχη» του ανταγωνισμού. Η Unilever είναι πλέον απόλυτος πρωταγωνιστής στο χώρο με μερίδιο που ξεπερνά το 43%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Nestle. Να σημειωθεί πως ήδη μια σειρά επιχειρήσεων εξαγοράστηκαν από ξένους όπως η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος από την Philip Morris, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία από την Heineken και η εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος από την Dixons.

Πατήστε πάνω στην Εικόνα
Πρόσκληση σε ξένους επενδυτές μέσω αποκρατικοποιήσεων
Σε ξένους εκτιμάται πως θα περάσουν και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις μέσω των αποκρατικοποιήσεων. Παρά το «σάλο» που ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας, η ασφυκτική πίεση που ασκείται για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος καθιστά επιτακτική την ανάγκη αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας. Μετά τον ΟΛΠ, που ανήκει πλέον στην κινέζικη Cosco, τεράστιο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον ισχυρών ομίλων του εξωτερικού για το Τ.Τ., τη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον ΟΛΘ, την ΕΥΑΘ, το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας ενώ δεν θα έλεγαν όχι σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Ο κ. Γιώργος Xριστοδουλάκης, ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, μιλώντας σε συνέδριο της Alpha Bank, δεσμεύτηκε πως η αξιοποίηση της Κρατικής Περιουσίας θα γίνει με γνώμονα τη διασφάλιση του Δημόσιου Συμφέροντος και με στόχο την βελτιστοποίηση της ωφέλειας για τους Έλληνες πολίτες. Άνθρωποι της αγοράς, τονίζουν στην «Η» πως οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, παρά την έντονη κριτική που ασκείται απο διάφορες πλευρές, αποτελούν μονόδρομο και παράλληλα βασικό εργαλείο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αναθερμάνει την αγορά και να γεμίσει με ζεστό χρήμα τα άδεια ταμεία του Κράτους.

Σε διαφορετική περίπτωση, επισημαίνουν οι ίδιοι, το στοίχημα της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών και της ανάπτυξης πολύ δύσκολα θα κερδιθεί. «Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα δυνατό ηλεκτροσόκ, εδώ και τώρα και η αρχή πρέπει να γίνει με την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης για χρόνια κρατικής περιουσιας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Δωδώνη»
Η συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις, φέρνει και πάλι στο επίκεντρο το «φλέγον» ζήτημα της πώλησης των συμμετοχών που διατηρεί η Αγροτική Τράπεζα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Ο πρόεδρος της ΑΤΕ Bank, κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, δήλωσε έτοιμος να απαγκιστρώσει την τράπεζα από όλες τις συμμετοχές της στο αγροτοσυνεταιριστικό και βιομηχανικό τομέα, αν καταβληθεί στην ΑΤΕ το αντίστοιχο αντίτιμο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προχωρήσει η ΑΤΕ στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί κεφαλαιακά. Η περίπτωση της Δωδώνης έχει αναστατώσει την κοινωνία των Ιωαννίνων και κυρίως τους κτηνοτρόφους - μέτοχους οι οποίοι αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, με στόχο να βρει τη χρυσή τομή που θα ικανοποιεί την τρόικα αλλά και τους κτηνοτρόφους. Ενα από τα σενάρια που κυκλοφορούν αφορά στη δημιουργία εταιρικού σχήματος, στο οποίο θα συμμετέχουν από κοινού οι παραγωγοί - κτηνοτρόφοι και ο ιδιώτης επενδυτής, ενώ στη διοίκηση θα βρίσκεται σύγχρονο μάνατζμεντ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκδηλώσει σχεδόν όλοι πολυεθνικοί κολοσσοί, όπως η Friesland, η Danone και η Arla, ενώ στο παιχνίδι της διεκδίκησης μπαίνει και η Ολυμπος. Ο πρόεδρος της Δωδώνης, Δημήτρης Παλαιοθόδωρος μιλώντας στην «Η», σχετικά με το μέλλον της εταιρείας, αναφέρει για ακόμη μία φορά πως πρώτιστο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη του συνεταιριστικού χαρακτήρα της, ώστε να συνεχίσει να παίζει τον κοινωνικό ρόλο της με μεγαλύτερη συνέπεια. «Η Δωδώνη σήμερα είναι μία ανταγωνιστική επιχείρηση με σημαντική παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό, εισφέροντας κέρδη τόσο στα κρατικά ταμεία όσο και στην Αγροτική Τράπεζα», επισημαίνει και προσθέτει πως «εξετάζονται διάφορα σχέδια τόσο σε επίπεδο επενδύσεων όσο και καλύτερης διαχείρισης των οικονομικών προκειμένου την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας».

Γιώργος Μανέττας

πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Εμείς έχουμε μείνει στην ίδια τάξη!


Το πετρέλαιο , που για πολλούς άλλους και για μας τους ‘Ελληνες είναι ευλογία Θεού, για τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, για την υπόλοιπη Μεσόγειο δηλαδή, κατέληξε να είναι κατάρα..

Μπορεί στο τέλος της αποικιοκρατίας και του Σουλτανάτου, η Αγγλία και η Γαλλία, να σχεδίασαν στην άμμο κράτη και καθεστώτα, παραδίδοντας τα μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στα καθεστώτα των φυλάρχων και των φεουδαρχών και μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έστω με την «εκρηκτική» προσθήκη του Ισραήλ, στο...δίπολο του Ψυχρού Πολέμου , δηλαδή στους Αμερικανούς και τους Ρώσους, όμως τίποτα και ποτέ δεν άλλαξε ...
στην Μεσόγειο ( πέραν του Εθνικού Λαϊκού κράτους που προέβαλε το Μπάαθ- Ο ρωσικός παράγων) για τους πολίτες των χωρών αυτών.

Κατά κύριο λόγο οι Άραβες αλλά και οι Ιρανοί, το μόνο που έζησαν και ζουν μέχρι την σημερινή εξέγερση τους είναι διαφόρων μορφών αποικιοκρατία. Οι ξένοι , οι δικοί τους, οι μουλάδες. Ακόμη και η θρησκεία , το Ισλάμ, έγινε Τζιχάντ, έτσι χωρίς λόγο, επειδή κάποιοι, τα καθεστώτα, δεν επέτρεψαν στις φυλές να γίνουν Έθνη και να πλησιάσουν στις αρχές του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, που θα τους έδινε την ευκαιρία της αυτοδιάθεσης και του δικαιώματος στη διάχυση του πλούτου.

Το πετρέλαιο , που για πολλούς άλλους και για μας τους ‘Ελληνες είναι ευλογία Θεού, για τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, για την υπόλοιπη Μεσόγειο δηλαδή, κατέληξε να είναι κατάρα.

Σε σχέση τουλάχιστον με την μοίρα των πολλών και όχι των καθεστώτων. Όταν ήρθε η εποχή της Παγκοσμιοποίησης, που τόσο προβλήθηκε ως διάθεση απελευθέρωσης του εμπορίου και του πλούτου, ως υποκατάσταση των «κακών εθνών- κρατών» που φέρνουν πολέμους, δυστυχία και φτώχεια, οι «μάγιστροι» του παγκόσμιου πλούτου, τράπεζες- funds-δίκτυα, θέλησαν να μετατρέψουν την ανθρωπότητα και πάλι σε φυλές.

Τα κράτη σε περιοχές. Τα δεδομένα του κοινωνικού κράτους σε «ρίζα του κακού».Η έκνομη λειτουργία της Δύσης και η εκτροπή του καπιταλισμού, σε οικονομικό σύστημα χωρίς παραγωγική βάση, θα είχαν συμπληρωθεί με την έννοια αυτή σε έναν κόσμο αρχόντων και πλέμπας.

Η G-8 για παράδειγμα θα μετατρεπόταν στη νέα «Ιερά Συμμαχία» της απολυταρχίας του χρήματος, στη βάση όχι των προνομίων της Φεουδαρχίας, αλλά της Πλουτοκρατίας, οδηγώντας την Επανάσταση των Αστών του 18ου αιώνα, σε μια Ηγεμονία θρόνων τραπεζών-funds, με την υπερσυγκέντρωση και τη διασφάλιση του πλούτου των Εθνών και Λαών, στα «θησαυροφυλάκια» κάποιων κεφαλαιοκρατών.Το σύνολο της συγκεκριμένης Κεφαλαιοκρατίας, θα αποτελούσε τη «Λέσχη των Ισχυρών» , τον ΟΠΕΚ της Παγκοσμιοποίησης και την υποκατάσταση των κοινωνιών, με μια κλειστή λίστα ανθρώπων.

Το πρώτο πείραμα υπήρξε στο τέλος της ΕΣΣΔ και συνδέθηκε με την τύχη των χωρών του πρώην Σοβιετικού μπλοκ. Η περίφημη εποχή του Γιέλτσιν όταν όλος ο πλούτος ενεργειακός και άλλος , βρέθηκε στα χέρια μιας κλειστής ομάδος «φεουδαρχών» από το πουθενά. Το σχέδιο και το εγχείρημα απέτυχε μέσα από το «ανάχωμα» Πριμακόφ, σε πρώτη φάση και την πραγματικότητα Πούτιν, που κυριάρχησε και προδίκασε το μέλλον.

Το δεύτερο πείραμα αφορούσε και αφορά την ίδια την Αμερική. Ξεκίνησε από την εποχή Κλίντον, με τις αυτορυθμιζόμενες αγορές και τους άυλους τίτλους και συνεχίσθηκε στην εποχή Μπους με την διεθνή τρομοκρατία τύπου Αλ Κάιντα και τα «μέτωπα» του πολέμου σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Στην πρώτη περίπτωση είχαμε την χρηματιστηριακή φούσκα του 2000 και την παγκόσμια οικονομική κρίση που άρχισε το 2008 και συνεχίζεται, ενώ στο επίπεδο του πολέμου είχαμε το πέρασμα του συντριπτικού μέρους του προϋπολογισμού των ΗΠΑ στο Πεντάγωνο, τις εταιρείες πολέμου και την πολεμική βιομηχανία.

Οι ΗΠΑ σήμερα είναι πιο αδύνατες από ποτέ , σε επίπεδο οικονομικής δεινότητας και δανεισμένες από την Κίνα, την ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη , με κρατικοκεντρικό έλεγχο, που αν αποφύγει τη φούσκα, μπορεί και να αποτελέσει μονοκρατορία.

Το τρίτο πείραμα αφορά την Ευρώπη και την εξέλιξη της μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την «παγίδα» του Μάαστριχτ- ευρώ. Η Ένωση επεκτάθηκε χωρίς κριτήριο εμβάθυνσης, με την Γερμανία να αποπληρώνει το κόστος ενοποίησης της και να καταλαμβάνει με ειρηνικά μέσα, αυτή τη φορά, τον πυρήνα της Ευρώπης. Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια της Μέρκελ, με το κοινωνικό κράτος να καταρρέει και τις Τράπεζες να υποκαθιστούν την ισχύ και την αρμοδιότητα των κυβερνήσεων.

Το πείραμα παραμένει ανοιχτό σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αν η Ευρώπη θα μείνει ενιαία ή θα σπάσει στα δύο ή τελικά θα διαλυθεί. Το δεύτερο το κατά πόσον η Γερμανία , εκβιάζοντας τους υπόλοιπους , θα γίνει παγκόσμια δύναμη στην Ασία και θα εμπεδώσει στο πέρασμα από την Ασία στη Δύση ένα τρίγωνο αποτροπής Γερμανία(Ευρώπη)- Ρωσία(Καύκασος)- Τουρκία (Ασία).

Τα τρία πειράματα συντείνουν σε ένα πλαίσιο χειραγώγησης του παγκόσμιου πλούτου, στον άξονα: Ενέργεια-Όπλα- Αγορές-Τράπεζες. Αυτή είναι η νέα «Ιερά Συμμαχία» Αυτοκρατόρων του Πλούτου αντί για την παλαιά, Αυτοκρατόρων των Προνομίων.Άσχετα με την επιτυχία των αρχικών πλάνων ή όχι και των διορθωτικών κινήσεων που αποφασίζονται από τις «Λέσχες» της Παγκοσμιοποίησης, όλη η βάση της Παγκοσμιοποίησης είναι η μετατροπή των δυτικών κοινωνιών και των «απελευθερωμένων» ανατολικών, σε αυτό που ισχύει στις Αραβικές και τις Ισλαμικές χώρες της Ασίας (Μέση Ανατολή) και της Αφρικής.

Προ ολίγων εβδομάδων όμως ξεκίνησε από την Τυνησία , επεκτάθηκε στην Υεμένη και την Αίγυπτο και τώρα στη Λιβύη, το Ομάν ή το Μπαχρέιν, η εξέγερση των «κινητών τηλεφώνων και του ίντερνετ», ανατρέποντας μέχρι στιγμής το ένα καθεστώς μετά το άλλο στον απέραντο κόσμο του Ισλάμ. Πολλοί αναλυτές βιάζονται να βάλουν τις νόρμες σε αυτό το αύριο για τους πληβείους της Αραβίας, της Αφρικής, της Ασίας(αρχίζουν ταραχές και στην Ινδία). Βάζουν τα «κουτάκια» τους και μιλούν για ένα νέο Σουλτανάτο, για τα κέρδη του Ιράν των Μουλάδων, για το «τσουνάμι» των μεταναστών – ισλαμιστών που θα πνίξουν την Ευρώπη των «Σταυροφόρων». Μπορεί και να έχουν δίκιο.

Η παρεξήγηση όμως βρίσκεται στο ότι αγνοούν το γεγονός ότι οι Άραβες και το Ισλάμ χρωστά στη Μεσόγειο το δικό του Διαφωτισμό, τη δική του Επανάσταση των Αστών , τη δική τους νέα Άλγεβρα συγκρότησης κοινωνιών. Το σύστημα ισορροπεί εφόσον πετυχαίνει κάποια «δίκαιη» διάχυση πλούτου, μια νέα δυναμική «συνάντησης» πολιτισμών, μια θεσμική επάρκεια που ελαχιστοποιεί τον αυταρχισμό.

Το σύστημα στη Δύση καταρρέει. Αλλά όχι εντελώς, γιατί η Δύση άνοιξε το νέο μεγάλο «παιχνίδι», μέσω της τεχνολογίας. Το «παγκόσμιο χωριό» του διαδικτύου δεν μπορεί να αποτελέσει από τη στιγμή που υπάρχει μοναδικό «όπλο» στα χέρια της «λέσχης» της Παγκοσμιοποίησης. Είναι ένα φθηνό μέσον , που λειτουργεί σε συνθήκες ελευθερίας και μπορεί εύκολα να συνδέσει τον κόσμο των Κινημάτων. Αυτά όπως και οι φυλές είναι άναρχα, αλλά δεν μπορούν να εξαγορασθούν γιατί δεν είναι πεπερασμένα, άρα προσωπικά, άρα εκ των πραγμάτων χειραγωγούμενα.

Επίσης απέναντι στην κλασικού τύπου κεφαλαιοκρατία και μάνατζμεντ, υπάρχει ένας νέος κόσμος της Google και των υπολοίπων , με τα μικρά λειτουργικά κόστη, την ελευθεριότητα της ζωής του μέσου πολίτη και της διάχυσης του πλούτου που επιδιώκουν. Ο τεράστιος αυτός νέος πλούτος αγαπά τους Λαούς και όχι τις Λέσχες. Την διάχυση και όχι τον ερμητισμό. Την κίνηση και όχι την δομή. Τη Λαϊκή αγορά και όχι το Μοναστήρι.

Η παρεξήγηση σε σχέση με τη «νέα τάξη» στη Μεσόγειο, είναι ότι μερικοί βιάζονται να προκρίνουν το μέλλον, με όρους παρελθόντος. Και όμως με όρους αγοράς μιλάμε για την επόμενη της δεκαετίας του ’90 σύγκρουση Dow Jones και Nasdaq. Τότε βιάζονταν οι «αγοραίοι» να πούνε ότι θα κερδίσει η νέα εποχή. Κέρδισαν οι παλιοί καιροί. Τώρα στοιχηματίζουν στο αντίθετο. Ποιος ξέρει; Ούτε οι «εξεγερμένοι της Μεσογείου» που πεθαίνουν κατά χιλιάδες, δεν ξέρουν την επόμενη μέρα…
Μ.Τασιόπouλos
πηγη
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗ


Στην Θράκη αλωνίζουν οι τούρκοι και τα τσιράκια τους, και ο πρωθυπουργός μας αλωνίζει την Ευρώπη!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ.

Εφ. Μπιρλίκ 25-2-2011.
 
O βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη πρόεδρος στην Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Στις εκλογές που έγιναν στις 25 Φεβρουαρίου 2011 στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής (G.T.G.B) μετείχαν περίπου 42 μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής και καθώς δεν εμφανίστηκε άλλος υποψήφιος, βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη με πλειοψηφία. Αντιπρόεδροι ανέλαβαν από την Ξάνθη ο Τσετίν Μάντατζη, από την Κομοτηνή ο Ισμέτ Καδή και από την περιοχή του Έβρου ο Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ενώ Γενικός Γραμματέας εξελέγη ο Κοράι Χασάν. Επίσης πριν από τις εκλογές έγιναν τα εγκαίνια του γραφείου της Συμβουλευτικής Επιτροπής εντός της G.T.G.B.Μετά τις εκλογές κάνοντας δηλώσεις ο ΑΧμέτ Χατζηοσμάν είπε : ¨Αξιότιμοι φίλοι σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε σε εμένα. Επιθυμώ οι καβγάδες της τελευταίας περιόδου εντός της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, πλέον να τελειώσουν. Θέλω όμως να πω πως θα είμαι ανελέητος έναντι αυτών που θέλουν να συνεχίσουν τους καβγάδες.Επιθυμώ να αναφέρω ότι όπως έγινε και στο παρελθόν, κατά την περίοδο που ήμουν επικεφαλής, θα εξετάσουμε με σοβαρό τρόπο τα θέματα της μειονότητας μας. Όπως είπε και ο κύριος Γκαλίπ Γκαλίπ θα είναι καλό και ωφέλιμο να συγκεντρωνόμαστε τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Ας είναι επωφελές και γούρικο για την μειονότητα μας.¨
Στις εκλογές μετείχε και ο τέως πρόεδρος της Β.Τ.Τ.D. Φερρούχ Οζκάν


Ύποπτη δραστηριοποίησης του Ψευτομουφτή!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Ιστοσελίδα της ψευδομουφτείας Ξάνθης 28-12-2011.

Στις 27 Φεβρουαρίου οργανώθηκε στην περιοχή του Ζλάτογκραντ της Βουλγαρίας τελετή με αφορμή την τοποθέτηση μιναρέ ύψους 37 μέτρων. Στην τελετή μετείχαν πολλοί Τουρκομουσουλμάνοι αδερφοί μας από την Ξάνθη, τις Θέρμες και τον Εχίνο.

 Την τελετή τέλεσε ο μουφτής του Σμόλεν Νετσμί Ναμπούφ, ενώ ως επίτιμος καλεσμένος μετείχε ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Μετά την τοποθέτηση του μιναρέ, προσφέρθηκε φαγητό στους μετέχοντες.
Παρά την γενική κατασκευή του τζαμιού υπάρχουν ακόμη πολλές ελλείψεις, όπως γύψος, άμβωνας, πόρτες, οροφή, και χαλιά. Το τζαμί για να τελειώσει έχει ανάγκη από βοήθεια. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει σε αυτό το θέμα ας επικοινωνήσει με την μουφτεία Ξάνθης.


Εκείνος ο υπουργός εξωτερικών σε πιά δεξίωση βρίσκεται;

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ.

Εφ. Μπιρλίκ 1-3-2011.

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΝΤΟΥΝΤΑΡ : Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
Κατά την 22η Συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-τμήματος Προύσας, ο ασκών την προεδρία του πάνελ δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ δήλωσε πως ¨ Τα μειονοτικά προβλήματα πρέπει να διερευνηθούνε εντός της Ε.Ε, πρέπει να συζητηθούνε στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες.

Στην γενική συνέλευση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπαρίς Μαντσό, εξελέγη για δεύτερη φορά ο νυν πρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου, ενώ τέθηκαν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα της μειονότητας. Ο Μουσταφά Ντουντάρ υπενθύμισε πως για Τρίτη φορά ασκεί την προεδρία σε συνέλευση του συλλόγου και πως στο θέμα των προβλημάτων τη μειονότητας σε σχέση με το παρελθόν έχει διανυθεί μεγάλη απόσταση. Ο Ντουντάρ επέστησε την προσοχή στα προβλήματα της παραμονής, της άδειας εργασίας, της ιθαγένειας και της εγγραφής στα σχολεία (σημ μετ. στην Τουρκία).
Ο δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ που είναι και ο ίδιος Κομοτηναίος, υπέδειξε την Ευρώπη ως οδό για την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης των μουφτειών και των ατομικών δικαιωμάτων.
Ο Ντουντάρ δήλωσε πως «Πρέπει η φωνή μας να ακουστεί στις Βρυξέλες» και ανέφερε πως «Πρέπει τα μειονοτικά δικαιώματα να μην τίθενται μόνο στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη, και πιστεύω πως αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην απόδοση αυτών των δικαιωμάτων. Ο Ντουντάρ τόνισε πως στις μέρες μας που συζητούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα στάνταρ της Ε.Ε., είναι ανάγκη να τα εφαρμόσει και η Ελλάδα που είναι μέλος της Ε.Ε.. Ανέφερε πως ¨Οι σύλλογοι στην Τουρκία στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη πρέπει να αποτελέσουν μια ενότητα και να στηρίξουν των αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί και να πετύχουμε να ακουστεί η φωνή μας¨.
Σχόλιο : Η φωτογραφία κάτω από το σχόλιο δεν είναι από την εφημερίδα. Εμείς την βρήκαμε. Για προσέξτε τις ανηρτημένες σημαίες. Τουρκική, λάβαρο με τον Κεμάλ και…σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης! Και μετά όλοι αυτοί με πρώτο τον δήμαρχο Μουσταφά Ντουντάρ έρχονται στην Ελλάδα και μας μιλάνε για …φιλία των λαών και πράσινα άλογα !!!
 


Λεφτά υπάρχουν!!( ο πρωθυπουργός της συμφοράς των Ελλήνων GAP)!

Στα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή, το ΚΕΔΕ φαίνεται να έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 400 παρά… κάτι χιλιάδων ευρώ. Όμως η δική μας έρευνα δείχνει ότι οι επιχορηγήσεις από το κράτος -και κυρίως από το ΥΠΕΞ- που πήρε η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου ήταν πολύ μεγαλύτερες. Συνολικά πήρε 1.249.694 ευρώ.

Πολύς ντόρος έγινε τελευταία με τις αστρονομικές επιχορηγήσεις (68 εκατομμύρια ευρώ) που πήραν από το υπουργείο Εξωτερικών 528 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Για το πάρτι του χρήματος....
και το παράνομο της υπόθεσης θα αναλάβει να γνωμοδοτήσει ο εισαγγελέας Ι. Σακελλάκος, ο οποίος και παρενέβη μετά τις αποκαλύψεις. Όμως δεν είναι όλες οι ΜΚΟ που επιχορηγήθηκαν παράνομες. Κάποιες πήραν χρήματα νόμιμα. Ωστόσο, ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Ξεχωρίζουμε λοιπόν από αυτές τις 528 ΜΚΟ το «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (ΚΕΔΕ), το όποιο έλαβε το 2002 επιχορήγηση ύψους 399.694 ευρώ με την υπογραφή του τότε αρμοδίου υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου. Ομολογουμένως η επιχορήγηση ήταν γενναία. Ας δούμε όμως ποια είναι η ΜΚΟ που πήρε αυτή τη χρηματοδότηση.

Πρόκειται για την οργάνωση που ίδρυσε το 1988 η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, η μητέρα του τότε υπουργού Εξωτερικών και σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το ΚΕΔΕ άλλαξε νομική μορφή το 1999 και έγινε γυναικείο σωματείο. Ήταν η ίδια εποχή που ο γιος της αναλάμβανε το ΥΠΕΞ και ίδρυε με το άρθρο 18 του νόμου 2731/1999 την επίμαχη (σήμερα) υπηρεσία χρηματοδότησης του υπουργείου, την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Λίγο αργότερα, το 2002, με άλλο Π.Δ., στην ΥΔΑΣ ενσωματώθηκε η αντίστοιχη Διεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, η Διεύθυνση Ειδικών Χρηματοδοτήσεων και Προγραμμάτων. Με αυτό τον τρόπο ο ΥΠΕΞ έλεγχε απόλυτα τις χρηματοδοτήσεις.

Ανεξάρτητα λοιπόν με τις δράσεις της ΜΚΟ της κυρίας Παπανδρέου, μήπως τίθεται θέμα με το γεγονός ότι επιχορηγήθηκε με το παραπάνω ποσό από τον γιο της, όταν άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως οι «Γιατροί της Ειρήνης», δεν παίρνουν δεκάρα τσακιστή;

Εδώ όμως τίθεται ένα ακόμα θέμα. Στα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή το ΚΕΔΕ φαίνεται να έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 400 παρά… κάτι χιλιάδων ευρώ. Όμως η δική μας έρευνα δείχνει ότι οι επιχορηγήσεις από το κράτος, και κυρίως από το ΥΠΕΞ, που πήρε η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου ήταν πολύ μεγαλύτερες.

«Πράσινη» ΜΚΟ

Το άλλο… περίεργο με το ΚΕΔΕ, το οποίο μεταξύ άλλων «εργάζεται για την προώθηση μιας νέας πολιτισμικής συνειδητότητας με κέντρο και στόχο την ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου και όλο τον κόσμο», είναι το γεγονός ότι απαρτίζεται από γυναίκες που έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

Εξαιρουμένης της κυρίας Παπανδρέου, μητέρας του σημερινού προέδρου του κόμματος, επισημαίνουμε ότι πρόεδρος της ΜΚΟ που επιχορηγήθηκε με περίπου 400.000 ευρώ από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι η γενική γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα (συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα), μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Μέλη μεταξύ άλλων είναι η κυρία Έφη Χαλάτση, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ και εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία Φωτεινή Σιάνου, η κυρία Αμαλία Σκέπερς, διοικήτρια του Νοσοκομείου της Κορίνθου και πρώην συνεργάτης του Αντώνη Τρίτση.

Και εντάξει, ίσως αυτό να είναι τυχαίο. Όπως τυχαίο ίσως να είναι και ότι όλες οι κυρίες του Δ.Σ. του ΚΕΔΕ είναι φίλες της κυρίας Παπανδρέου, της κυρίας Δραγώνα, αλλά και της κυρίας Άννας Καραμάνου. Και σίγουρα, δεν είναι παράνομο.

Και άλλο χρήμα

Πάντως, όπως διαπιστώνουμε, το ΚΕΔΕ έχει επιχορηγηθεί (και όχι μόνο από το ΥΠΕΞ) με αρκετά μεγαλύτερα ποσά. Αναφέρουμε συνοπτικά.

-Ποσό 280.000 ευρώ δόθηκε από το ΥΠΕΞ (ΥΔΑΣ) για την «Αντιμετώπιση φαινομένου παράνομης διακίνησης και εμπορίας γυναικών» το διάστημα 2004-2006.

-Ποσό 280.000 ευρώ -και πάλι από το ΥΠΕΞ (ΥΔΑΣ)- για τη «Λειτουργία και τον εξοπλισμό κέντρου εκπαίδευσης γυναικών στο Αφγανιστάν» το διάστημα 2004-2006.

-Ποσό 100.000 ευρώ από το ΥΠΕΞ (ΥΔΑΣ) για την «Ενδυνάμωση κοινωνικά αποκλεισμένων γυναικών στη Γεωργία», το διάστημα 2003-2004.

-Ποσό 65.000 ευρώ για «Πρόγραμμα εκπαίδευσης Ιρακινών εκπαιδευτριών νοσηλευτικού προσωπικού στην Ελλάδα», το 2009 (επιχορηγήθηκε από τον ΟΠΑΠ και το ίδρυμα «ΑΓ Λεβέντης» και εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας).

-Ποσό 30.000 ευρώ για «Να αποκλείσουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό: κατανοώντας, μαθαίνοντας, συμμετέχοντας» από το υπουργείο Απασχόλησης, το 2007- 2008.

-Ποσό 30.000 ευρώ «Για έναν πολιτισμό ειρήνης- η πόλη μου πολύχρωμη και πολιτισμική» από το υπουργείο Απασχόλησης, το 2007.

-Ποσό 30.000 ευρώ για «Γυναίκες, ειρήνη και ασφάλεια- ψήφισμα 1325 του Σ.Α. του ΟΗΕ» από το υπουργείο Απασχόλησης, το 2007.

-Ποσό 25.000 ευρώ για «Καμπάνια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών – για την προώθηση της ισότητας των φύλων» από το υπουργείο Απασχόλησης, το 2008.

-Ποσό 5.000 ευρώ για «Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό» από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το 2008.

-Ποσό 5.000 ευρώ για «Εκπαίδευση για την ειρήνη και την επικοινωνία δίχως βία», το 2005 ως σήμερα. Το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και επιχορηγούμενο από τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς.

Μέχρι στιγμής, το ποσό που φαίνεται πως έχει λάβει το ΚΕΔΕ φτάνει τις 850.000 ευρώ. Πέρα από τις 399.694 ευρώ. Σύνολο: 1.249.694.

Το ΚΕΔΕ συμμετέχει ως εταίρος και σε προγράμματα που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ΥΠΕΞ, καθώς και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Απορία βέβαια μας δημιουργεί είναι και μια άλλη «λεπτομέρεια»: Στην ιστοσελίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης φιγουράρουν οι διαφημίσεις του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, της Γ.Γ. Νέας Γενιάς, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΠΑΠ…

Και πολιτικοί στο «πάρτι»

Με μια πιο προσεκτική ματιά θα δούμε ότι πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχορηγήθηκαν ανήκουν σε γνωστά πρόσωπα της πολιτικής κυρίως σκηνής, όπως, για παράδειγμα, τον Γ. Παπανδρέου, τον κ. Χάρη Παμπούκη, την κυρία Δαμανάκη, τον κ. Γιάννη Μπουτάρη, τον κ. Σπύρο Φλογαΐτη κ.ά.

Ανάμεσα στα αρκετά ονόματα των ΜΚΟ που έχουν χρηματοδοτηθεί είναι το « Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου», το οποίο έλαβε ποσό ύψους 250.000 ευρώ. Ιδρυτικό μέλος αυτής της ΜΚΟ είναι ο σημερινός υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

«Πολίτες σε Δράση» είναι η οργάνωση στην οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος η βουλευτής Μαρία Δαμανάκη, η οποία έχει λάβει ως χρηματοδότηση 250.000 ευρώ. Αυτό μάλιστα έγινε την περίοδο 2003-2004, όταν και πήρε «μεταγραφή» από τον Συνασπισμό στο ΠΑΣΟΚ.

Κάποιες άλλες ΜΚΟ οι οποίες έχουν επιχορηγηθεί είναι οι εξής:

- «Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» με ιδρυτικό μέλος τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο των Οικολόγων Πρασίνων.

- Η ΜΚΟ του κ. Σπύρου Φλογαΐτη – «Νομοθετικές ρυθμίσεις στο Αζερμπαϊτζάν» (στην οποία δήλωνε ότι εργαζόταν ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος και την είχε χρηματοδοτήσει) και το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου».

- «Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό» με ιδρυτικά μέλη τους κυρίους Γιάννη Μπουτάρη και Σπύρο Βούγια.

- «Αρκτούρος», πρόεδρος του οποίου υπήρξε ο κ. Γ. Μπουτάρης.
πηγη
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Αυτή η πράσινη συμφορά δεν έχει τον θεό της!( Λεφτά υπάρχουν) ΓΑΠ!

- Το Μέγαρο Μουσικής δηλώνει αδυναμία να αποπληρώσει το δάνειο που έλαβε το 2007
- Το δάνειο το είχαν λάβει με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου
- Στο ποσό των 95 εκατ. ευρώ δεν έχουν προσμετρηθεί και οι τόκοι των δανείων
Με απόφαση Παπακωνσταντίνου, το ελληνικό δημόσιο θα αποπληρώσει δάνειο του Μεγάρου Μουσικής, ύψους 95 εκατ. ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα.

Η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, εισήγαγε διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο το Κράτος θα πληρώσει τα…
σπασμένα του Μεγάρου Μουσικής, το οποίο το 2007 έλαβε το δάνειο, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και τώρα, δηλώνει αδυναμία να το αποπληρώσει…

Το ποσό μάλιστα, που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν είναι μόνο 95 εκ Ευρώ, καθώς δεν έχουν υπολογιστεί οι τόκοι που του αναλογούν.

H είδηση αυτή προκαλεί την οργή των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι σίγουρα θεωρούν το Μέγαρο Μουσικής στολίδι της Αθήνας και του Πολιτισμού, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να διανοηθούν ότι σε τέτοιες εποχές καλούνται να πληρώσουν ένα τέτοιο ποσό για τα σπασμένα του Μεγάρου Μουσικής.

Δείτε τι ακριβώς αναφέρει το άρθρο 45, παράγραφος 11, του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά στη ρύθμιση – πρόκληση:

«Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει εμπρόθεσμα στην Εθνική Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής και της δανείστριας τράπεζας. (Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση αρ. 2/48243/25/2007 παρασχέθηκε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς την Ε.Τ.Ε. για την κάλυψη δανείου προς τον Ο.Μ.Μ.Α. ποσού 95.000.000 ευρώ, για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων).
newsit.gr
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Νέα εξ ανατολών....

ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Εφ. Χουριέτ 28-2-2011

Μήνυση από την ΤΔΒΚ στον Ερντογάν.
Ομάδα δικηγόρων από την ΤΔΒΚ, υπέβαλαν μέσω ταχυδρομείου στην εισαγγελία της Άγκυρας μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Η μηνυτήρια αναφορά φέρει την υπογραφή 15 δικηγόρων και για να φτάσει στην εισαγγελία της Άγκυρας τηνπαρέδωσαν σήμερα στο ταχυδρομείο της Λευκωσίας. Ένα αντίτυπο της μήνυσης στάλθηκε και στην τουρκική πρεσβεία της Λευκωσίας. Στην μήνυση αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στο Κιργιζιστάν και μιλώντας σε δημοσιογράφους ¨ τραυμάτισε την τιμή και την αξιοπρέπεια των Τουρκοκυπρίων, ενώ προκάλεσε μίσος και εχθρότητα στον τουρκικό λαό εναντίον τους¨και ζητήται η τιμωρία του.
Ο δικηγόρος Μουσταφά Σενέρ έκανε ανακοίνωση τύπου εξ ονόματος των 15 δικηγόρων
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Όλοι οι Τουρκοκύπριοι που ζούνε στην ΤΔΒΚ προσεβλήθησαν από τον Ερντογάν, άρα έχουν προσβληθεί και οι ίδιοι¨ και πως ¨επειδή πιστεύουν στην ανωτερότητα του νόμου, άρχισαν νομικό αγώνα¨.
Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Θα ασκηθούνε επίσης τα νόμιμα σε βάρος του υπουργού επικρατείας Τζεμίλ Τσιτσέκ και του αρχιδιαπραγματευτή με την Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς, που ενέκριναν ή υπερασπίστηκαν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν¨
Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται πως ¨αρχίζουμε αυτήν τη διαδικασία εξ ονόματος της τιμής, της υπερηφάνειας και της ευαισθησίας των Τουρκοκυπρίων¨ και πως ¨κινούμαστε με την πίστη πως δεν θα ήταν σωστό να παραμείνουμε άφωνοι μπροστά σε ένα κοινωνικό γεγονός¨.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Η μήνυση δεν πρέπει να αξιολογηθεί ως αντίδραση των Τουρκοκυπρίων ενάντια στην Τουρκική Δημοκρατία¨, αλλά πως πρόκειται καθαρά για ¨αντίδραση των Τουρκοκυπρίων ενάντια στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Ερντογαν¨.


Η ψευτομουφτεία θυμήθηκε την Δημοκρατία!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΕΙΑ.

Ιστοσελιδα της ψευδομουφτείας Ξάνθης  28-2-2011

Ανακοίνωση τύπου της ψευδομουφτείας 28-2-2011
Οι ποινές αποζημίωσης που αντιμετωπίζουν οι ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ και ΜΙΛΛΕΤ, δύο σημαντικές εφημερίδες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, αποτελούνε μια αντιδημοκρατική πρακτική, ενάντια στις αρχές του τύπου.

Πιστεύω πως είναι δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζουν αυτές τις απαράδεκτες ποινές λόγω της δημοσίευσης μιας είδησης, και πως αυτού του είδους οι πρακτικές αποτελούνε χτυπήματα στην ελευθερία του τύπου.
Οι υπερβολικές ποινές υψηλού ποσού χρημάτων που επιβλήθηκαν στις δύο σημαντικές εφημερίδες της Τουρκικής Μειονότητας, τις ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ και ΜΙΛΛΕΤ, μετά από αγωγές που υπέβαλε η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, είναι ποινές που περιορίζουν την ελευθερία του τύπου και δεδομένης της φύσης των ποινών θέτουν εμπόδια στην πληροφόρηση και στην ελευθερία της μειονότητας μας.
Επιθυμούμε να μοιραστούμε με την κοινή γνώμη πως στηρίζουμε ειλικρινά την καμπάνια με τίτλο ¨Ελευθερία στον μειονοτικό τύπο¨ που άρχισαν οι εφημερίδες ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ και ΜΙΛΛΕΤ, και θεωρούμε ως αδικία τις επιβληθείσες ποινές.
Σχόλιο : Μήπως θα έπρεπε οι εφημερίδες αυτές αντί να κάνουν αυτά τα επικοινωνιακά με τις καμπάνιες, να προβούνε σε καμμιά δήλωση συγγνώμης για την απαράδεκτη πρακτική τους έναντι της δασκάλας- σύμβολο ; ¨Ολα τα άλλα είναι θέατρο.Διαφορετικά την διεύθυνση την ξέρουν φαντάζομαι. Οδός Ιώνων στην Κομοτηνή…


Και τις σφαλιάρες...

O Δ. Δρούτσας το παραδέχεται: “Πρέπει να συνηθίσουμε τα γιουχαΐσματα”!


Μπορεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, να επέλεξε υψηλούς τόνους και να κατήγγειλε… τρομοκρατικές ενέργειες για το γιουχάισμά του στο Παρίσι, ωστόσο δεν συμμερίζονται όλοι στην κυβέρνηση αυτούς τους πολεμικούς τόνους. Αφοπλιστική ήταν η ειλικρίνεια του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, που μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και ρωτήθηκε για τα γιουχαΐσματα των πολιτικών: «Μπαίνουμε πλέον σε μία φάση και μπορεί αυτά να πρέπει να τα συνηθίσουμε», είπε προσθέτοντας: «εγώ είμαι πολύ ανοιχτός και ξεκάθαρος. Βλέπω ότι υπάρχει εδώ μία τάση από κάποιους να εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να εκφραστούν».
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More