4.3.11

Εκείνος ο υπουργός εξωτερικών σε πιά δεξίωση βρίσκεται;

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ.

Εφ. Μπιρλίκ 1-3-2011.

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΝΤΟΥΝΤΑΡ : Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
Κατά την 22η Συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-τμήματος Προύσας, ο ασκών την προεδρία του πάνελ δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ δήλωσε πως ¨ Τα μειονοτικά προβλήματα πρέπει να διερευνηθούνε εντός της Ε.Ε, πρέπει να συζητηθούνε στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες.

Στην γενική συνέλευση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπαρίς Μαντσό, εξελέγη για δεύτερη φορά ο νυν πρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου, ενώ τέθηκαν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα της μειονότητας. Ο Μουσταφά Ντουντάρ υπενθύμισε πως για Τρίτη φορά ασκεί την προεδρία σε συνέλευση του συλλόγου και πως στο θέμα των προβλημάτων τη μειονότητας σε σχέση με το παρελθόν έχει διανυθεί μεγάλη απόσταση. Ο Ντουντάρ επέστησε την προσοχή στα προβλήματα της παραμονής, της άδειας εργασίας, της ιθαγένειας και της εγγραφής στα σχολεία (σημ μετ. στην Τουρκία).
Ο δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ που είναι και ο ίδιος Κομοτηναίος, υπέδειξε την Ευρώπη ως οδό για την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης των μουφτειών και των ατομικών δικαιωμάτων.
Ο Ντουντάρ δήλωσε πως «Πρέπει η φωνή μας να ακουστεί στις Βρυξέλες» και ανέφερε πως «Πρέπει τα μειονοτικά δικαιώματα να μην τίθενται μόνο στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη, και πιστεύω πως αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην απόδοση αυτών των δικαιωμάτων. Ο Ντουντάρ τόνισε πως στις μέρες μας που συζητούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα στάνταρ της Ε.Ε., είναι ανάγκη να τα εφαρμόσει και η Ελλάδα που είναι μέλος της Ε.Ε.. Ανέφερε πως ¨Οι σύλλογοι στην Τουρκία στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη πρέπει να αποτελέσουν μια ενότητα και να στηρίξουν των αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί και να πετύχουμε να ακουστεί η φωνή μας¨.
Σχόλιο : Η φωτογραφία κάτω από το σχόλιο δεν είναι από την εφημερίδα. Εμείς την βρήκαμε. Για προσέξτε τις ανηρτημένες σημαίες. Τουρκική, λάβαρο με τον Κεμάλ και…σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης! Και μετά όλοι αυτοί με πρώτο τον δήμαρχο Μουσταφά Ντουντάρ έρχονται στην Ελλάδα και μας μιλάνε για …φιλία των λαών και πράσινα άλογα !!!
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More