3.11.12

Πότε θα απαλλαγούμε από αυτή την κλίκα;

Την ώρα που οι μισθοί μειώνονται, οι φόροι αυξάνονται και οι περικοπές των συντάξεων συνεχίζονται, τα βουλευτικά επιδόματα παραμένουν ανέπαφα, ( σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή»).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μειωμένος σε σχέση με πέρυσι είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής που κατατέθηκε, ωστόσο η μείωση προέρχεται από τις περικοπές που υφίστανται οι υπάλληλοι, ενώ στον αντίποδα οι βουλευτές αποφάσισαν να διατηρήσουν σχεδόν ανέπαφο το εισόδημα τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποτελεί το ότι την ώρα που σχεδιάζεται, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα , η κατάργηση σχεδόν όλων των επιδομάτων, οι βουλευτές διατηρούν αμείωτα το επίδομα γραφείου, τα έξοδα κίνησης, ακόμα και την οικογενειακή παροχή τους. Ως αξιόλογη μείωση επιχειρήθηκε να εμφανιστεί εκείνη των 45 ευρώ που αποφασίστηκε να γίνει στα 150 που είχε λαμβάνειν όποιος είναι μέλος των διαρκών επιτροπών για κάθε τρίωρη συνεδρίαση: Τώρα, δηλαδή, θα αμείβεται με 105 ευρώ ανά συνεδρίαση. Η ιδέα για πλήρη κατάργηση του παράδοξου αυτού επιδόματος, απορρίφθηκε.
Πέραν αυτών, πάντως, στον κατατεθέντα προϋπολογισμό, υπάρχουν και ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία :
- Η «παρθενική» εμφάνιση του κωδικού 284 υπό τον τίτλο «Επίδομα υπηρεσίας στην Αλλοδαπή» και εγγραφή ποσού 96.000 ευρώ. Αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, επίδομα υπαλλήλου που απασχολείται στο γραφείο διασύνδεσης της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
- Η «αναντιστοιχία» που επισημαίνεται στον κωδικό 225, ο οποίος αφορά «επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας». Ανεξάρτητα του ποιοι στο Κοινοβούλιο το δικαιούνται, παρατηρείται ότι: Στον προϋπολογισμό του 2013 είναι μηδενικός, καταγράφοντας... εξοικονόμηση 1.500 ευρώ συγκριτικά με τις «πιστώσεις του 2012». Ωστόσο, στον προϋπολογισμό του 2012 ήταν και πάλι μηδενικός (ώστε να καταγραφεί εκείνη τη χρονιά εξοικονόμηση σε σύγκριση με τις πιστώσεις του 2011, που ήταν ύψους 9.400 ευρώ).
Σημειώνεται πως στον απολογισμό για το ’11 καταγράφονται για τον ίδιο κωδικό πιστώσεις... άλλου μεγέθους: 4.800 ευρώ. - Η διάθεση 4.000.000 ευρώ για μισθώματα κτιρίων.
- Η απόφαση να διατεθούν 2 εκατ. ευρώ για τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων όσοι άσκησαν κυβερνητικά καθήκοντα από το 1974 έως σήμερα. Ο απολογισμός του 2011 δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, μαζί με τον προϋπολογισμό της Βουλής, και θα τεθεί προς έγκριση από την Ολομέλεια το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Λεφτά υπάρχουν. Όχι όμως για το κορόιδο τον λαό!

Στο κρεβάτι του Προκρούστη τα εισοδήματα-Στα 2,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός το
Αλόγιστη σπατάλη της Βουλής-Δίνουν 2,5 εκ. ευρώ στο ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό!

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει τα περισσότερα επιδόματα και να πετσοκόψει όσα τη γλυτώσουν και εν μέσω νέου ψαλιδίσματος σε μισθούς και συντάξεις η Βουλή σπαταλά 2,5 εκατομμύρια ευρώ για το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Μάλιστα, το εν λόγω κονδύλι πέρασε στα ψιλά γράμματα, καθώς ο προϋπολογισμός του 2011 προέβλεπε δαπάνη ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ο υπερδιπλασιασμός του ποσού δεν μπορεί να αιτιολογηθεί γιατί τα συγκεκριμένα κονδύλια θεωρούνται απόρρητα.
Για την ιστορία, σκοπός του Ιδρύματος, που δημιουργήθηκε, το 2000 είναι η μελέτη και διάδοση των αρχών του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. Προφανώς εκείνες τις αρχές για περικοπές που έβγαλε μόλις πριν από λίγες ημέρες αντισυνταγματικές το Ελεγκτικό Συνέδριο ή την υπογείως προωθούμενη εξαίρεση στων υπαλλήλων της Βουλής από το επερχόμενο μαχαίρι.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, επίσης, προστίθεται το γεγονός ότι οι βουλευτές συνεχίζουν και διατηρούν αμείωτο το επίδομα γραφείου, τα έξοδα κίνησης και την οικογενειακή παροχή τους. Δέχθηκαν, ωστόσο, μια «γενναία» μείωση στην επιπρόσθετη αμοιβή τους για συμμετοχή σε επιτροπές η οποία από τα 150 ευρώ έπεσε στα 105.
Την ίδια ώρα, ο προϋπολογισμός της Βουλής εμφανίζεται σαφώς μειωμένος σε σχέση με πέρυσι πιθανότατα εξαιτίας των περικοπών σε υπαλλήλους και όχι σε βουλευτές.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More