24.2.11

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...


24 Φεβρουαρίου.


  • Γεγονότα.
391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α' απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.
1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει στο Ιάσιο την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα.
1943: Γενική απεργία στην Αθήνα και τον Πειραιά, λόγω της εξαγγελίας εφαρμογής του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης από τους γερμανούς κατακτητές.
1946: Ο Χουάν Περόν εκλέγεται πρόεδρος της Αργεντινής.
1981: Ο Εγκέλαδος χτυπά τις Αλκυονίδες με 6,6 Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω του 14 θύματα και τους Αθηναίους να περνούν αρκετά βράδια στα πάρκα και τις πλατείες της πόλης.
1981: Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναγγέλλουν τους αρραβώνες του πρίγκιπα Κάρολου με τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.
  • Γεννήσεις
1786: Βίλχελμ Καρλ Γκριμ, γερμανός συγγραφέας. («Τα παραμύθια των αδελφών Γριμ») [θαν. 16/2/1859]
1955: Αλέν Προστ, γάλλος πιλότος της Formula 1.
1955: Στίβεν Πολ Τζομπς, αμερικανός επιχειρηματίας, συνιδρυτής με τον Στιβ Βόσνιακ της Apple Computer.
  • Θάνατοι.
1815: Ρόμπερτ Φούλτον, άγγλος ναυπηγός, εφευρέτης του πρώτου υποβρυχίου. [γεν. 14/11/1765]
1990: Μάλκολμ Φορμπς, αμερικανός εκδότης. [γεν. 19/8/1919]
1993: Μπόμπι Μουρ, άγγλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. [γεν. 12/4/1941]


Τα καθημερινά μας νέα...

Ποινική δίωξη κατά του Θ. Πελεγρίνη (2011-02-24) - Antenna
Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος διερεύνησε τις συνθήκες κατάληψης της Νομικής, προ μηνός ..(13 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Τέλος η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση για 7 ταμεία (2011-02-24) - Antenna
Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση από την 1η Μαρτίου στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, Συμβολαιογράφων, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων πε..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κατσέλη: Συνάντηση με περιφερειάρχες (2011-02-24) - euro2day
Συνάντηση εργασίας με τους 13 Περιφερειάρχες θα έχει αύριο, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, στις 11:00 π.μ. η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, στο πλαίσιο της προώθησης του..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σε εξέλιξη ο επαναπατρισμός των Ελλήνων από τη Λιβύη (2011-02-24) - Eleutherotypia
Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχεδίο επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Λιβύη, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Τρία αεροσκάφη C-130 της πολεμικής αεροπορίας αναχώρησαν με προορισμό την Τρ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα προνοιακά επιδόματα (2011-02-24) - Kathimerini
Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια βελτίωσης των προνοιακών επιδομάτων προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο υλοποίησης ενός προγράμματος ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος, ζητούν με ερώτησή τους δε..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΝΔ: Απόδειξη αποτυχίας τα νέα μέτρα (2011-02-24) - Capital.gr
"Σήμερα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλει νέα μέτρα, που είναι έξι φορές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που έγιναν το 2010. Κάνει όσα - κατά τη δική του δήλωση- αποτελούν απόδειξη α..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Γ. Παπανδρέου: "Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει συμφωνία" (2011-02-24) - Express.gr
 Την επιτακτική αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία στα επικείμενα κρίσιμαΣυμβούλια κορυφής της ΕΕ το Μάρτιο υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ΓιώργοςΠαπανδρέου. Ενημερώνοντας τους Έλληνες δημοσιογράφους σ.. (0 σχολια)
Αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών μελετά η κυβέρνηση (2011-02-24) - Express.gr
 Τηναναδιάρθρωση του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίωνοδηγών αλλά και του πλαισίου λειτουργίας των Σχολών Οδηγών και τωνΚέντρων Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών, προωθεί το.. (0 σχολια)
Συνεδριάζει την Κυριακή η ολομέλεια της Νέας Πελοποννήσου (2011-02-24) - Express.gr
 Hολομέλεια του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" υπό την προεδρία τουΠεριφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, θα συνεδριάσει την προσεχήΚυριακή 27 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του .. (0 σχολια)
Αυξάνονται τα θύματα του σεισμού (2011-02-24) - Kalimera.gr
Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι ο μέχρι τώρα απολογισμός από τον φονικό σεισμό που έπληξε την πόλη Κράιστστερτς, είναι 98 νεκροί και 226 αγνοούμενοι. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν την μάχη μ..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας (2011-02-24) - Eleutherotypia
Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την επόμενη Τρίτη, 1η Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρος της Ε.Ε. Ζοζέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Χέρμ..(17 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Πράσινο φως» για την έκδοση του Ασάνζ στη Σουηδία (2011-02-24) - Pathfinder.gr
Σουηδία  — Βρετανικό δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στη Σουηδία όπου κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα.Οι δικηγόροι..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τον Μπιν Λάντεν κατηγορεί ο Καντάφι για την εξέγερση (2011-02-24) - Pathfinder.gr
Λιβύη  — O Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι κατηγόρησε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν για την εξέγερση του λαού της Λιβύης εναντίον του, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ως Λίβυος ηγέτη..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Νέα Δημοκρατία Επαναφέρει θέμα παραίτησης Γ. Παπακωνσταντίνου (2011-02-24) - To Bima
Το δρόμο της παραίτησης δείχνει η Ν.Δ. στον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και μιλά για αποτυχημένη οικονομική συνταγή που ακολούθησε. ..(63 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Κάναμε αρκετά, απομένουν πολλά» (2011-02-24) - Kalimera.gr
Στο Ελσίνκι βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίο συναντήθηκε με την Φινλανδή ομόλογό του, Μάρι Κιβινιέμι. Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση ότι «τ..(13 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους (2011-02-24) - Τα Νέα
Παράταση στην διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων έως τις 30 Ιουνίου έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σε σημερινή της συνέντευξη, η κ. Τίνα Μπιρμπίλη, το 2010 τα έσοδα από τις δηλώσεις αν..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σε Credit Agricole life μετονομάζεται η Emporiki Life (2011-02-24) - Capital.gr
Σε Credit Agricole Life μετονομάζεται η  Emporiki Life μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας έρ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Το υπουργείο εξωτερικών που βρίσκεται;

Θέλουν να κάνουν και την Θράκη, Κύπρο!

Δύο ειδήσεις που προέρχονται ή αφορούν την Κύπρο μού έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση κατά τις τελευταίες ημέρες. Η πρώτη αναφέρεται σε μία δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν προς Τουρκοκύπριους συνδικαλιστές και η δεύτερη αφορά τα επεισόδια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Παλαιστινίων μαθητών σε Λύκειο της Λάρνακας. Ο Ταγίπ Ερντογάν ενοχλημένος από την αντίδραση ορισμένων Τουρκοκυπρίων συνδικαλιστών κατά του στρατιωτικού Αττίλα απήντησε περίπου ως εξής:

Δεν πρόκειται η Τουρκία ποτέ να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, διότι έχει στρατηγικά συμφέροντα. Αντίστοιχα συμφέροντα έχει η Ελλάδα. Πάντως μη μου ζητάτε να φύγουν οι 40000 Τούρκοι στρατιώτες από τη Βόρειο Κύπρο.
Η δήλωση αυτή καταδεικνύει ότι ψευδώς μέχρι τώρα η Άγκυρα ισχυριζόταν ότι εισέβαλε το 1974 για να προστατεύσει την «καημένη» τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία δήθεν κινδύνευε. Ο πραγματικός στόχος της εισβολής ήταν ήδη σχεδιασμένος από το 1956, όταν οι Έλληνες της Κύπρου αγωνίζονταν για την Αυτοδιάθεση-Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα. Το τουρκικό σχέδιο προέβλεπε τον εξοπλισμό των Τουρκοκυπρίων, την πρόκληση προβοκατόρικων ενεργειών, την παρουσία Τούρκων αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών σε κάθε Τουρκοκυπριακό χωριό ή θύλακα, την διάλυση των κοινών κρατικών δομών, όπως και έγινε το 1963-64 και τελικά την μόνιμη εγκατάσταση τουρκικού στρατού για την εξασφάλιση στρατηγικών πλεονεκτημάτων. Οι Τούρκοι σχεδιάζουν μακροπρόθεσμη στρατηγική, ενώ στην Ελλάδα ή δεν έχουμε σχεδιασμό ή τον αλλάζουμε κάθε φορά που αλλάζει και ο Υπουργός Εξωτερικών.
Στο γνωστό βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος», ο Τούρκος ΥΠΕΞ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Αχμέτ Νταβούτογλου ομολογεί ότι η Άγκυρα δεν ήθελε τους ρωσικούς πυραύλους S 300 στα χέρια των Ελληνοκυπρίων, διότι φοβόταν κτύπημα κατά της εξόδου των πετρελαίων στο Τσεϊχάν. Ο αγωγός Μπακού-Τσεϊχάν μεταφέρει πετρέλαιο από το Αζερμπαϊτζάν στο νότο της Τουρκίας και εκβάλλει ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη Βόρειο Κύπρο. Η παρουσία του Αττίλα και η λειτουργία τουρκικών στρατιωτικών αεροδρομίων αποτελεί μέσο προστασίας του μαλακού υπογαστρίου της τουρκικής ενδοχώρας και επιπλέον μέθοδο προφύλαξης του πετρελαιαγωγού. Ο Αττίλας είναι δύσκολο να εγκαταλείψει την Κύπρο όσο έρχεται πετρέλαιο από το Μπακού στο Τσεϊχάν. Άρα ας μη βαυκαλιζόμαστε ότι θα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα με λύσεις τύπου Αννάν. Τα διάφορα διπλωματικά σχέδια που κυκλοφορούν μόνο νομιμοποίηση και μονιμοποίηση του Αττίλα μπορούν να επιφέρουν. Ελπίζω οι Ελληνοκύπριοι να καταψηφίσουν και πάλι οποιοδήποτε σχέδιο «λύσης» θα περιλαμβάνει διχοτομικές και αντιδημοκρατικές πρόνοιες, όπως εκείνες του αλήστου μνήμης σχεδίου Αννάν.
Εξάλλου η μεθόδευση της Τουρκίας στο Κυπριακό από το 1956 μέχρι σήμερα καλό είναι αν μας αφυπνίσει και για τους κινδύνους που πιθανόν να απειλούν τη Θράκη. Δεν μου αρέσει να υπερβάλλω, αλλά βλέποντας πώς οι Τουρκοκύπριοι από μειονότητα έγιναν κοινότητα και μετά «αυτόνομο» κρατίδιο –έστω και χωρίς διεθνή αναγνώριση- αρχίζω να ανησυχώ. Κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να σχεδιάζει η Άγκυρα και για τη Θράκη, όπου ορισμένα στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας φέρονται σαν να είναι κράτος εν κράτει. Ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά δεδομένης και της αναταραχής στα Βαλκάνια σε συνδυασμό και με την γενικότερη αναταραχή στον Μουσουλμανικό κόσμο. Η αναγνώριση «ανεξαρτήτου» Κοσσόβου από πολλές δυτικές χώρες έχει ανοίξει την όρεξη της Τουρκίας για κάτι αντίστοιχο στην κατεχόμενη Κύπρο και δεν ξέρουμε τί άλλες ορέξεις μπορούν να διαφανούν στο άμεσο μέλλον.
Το δεύτερο επεισόδιο που πληροφορήθηκα από τα κυπριακά ΜΜΕ αναφέρεται σε βίαια επεισόδια μεταξύ δεκάδων Ελληνοκυπρίων μαθητών και ορισμένων Παλαιστινίων συμμαθητών τους στο πρότυπο Λύκειο ΒΕΡΓΙΝΑ της Λάρνακας. Έχω επισκεφθεί αυτό το ωραίο σχολείο και έχω μιλήσει σε συγκέντρωση μαθητών . Μού έκανε εντύπωση το εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην αυλή, το οποίο οικοδομήθηκε με χρήματα μαθητών και γονέων. Δυστυχώς οι άφρονες οπαδοί της πολυπολιτισμικότητας κάνουν πειράματα και στην Κύπρο και έβαλαν σε τάξεις Ελλήνων μαθητών αραβόφωνα παιδιά που δεν γνωρίζουν καλά τα ελληνικά. Τα ατυχή αυτά πειράματα οδήγησαν σε συγκρούσεις -ίσως διʼ ασήμαντον αφορμήν-και προκάλεσαν διαδηλώσεις μαθητών και γονέων που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.
Στις διαδηλώσεις αυτές κατά του αυξανομένου αριθμού λαθρομεταναστών μετείχαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής πλην του κυβερνώντος ΑΚΕΛ. Το κόμμα της Αριστεράς που ελέγχει τον Πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνηση είναι πλέον απομονωμένο στην κυπριακή πολιτική σκηνή. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Ευρωπαϊκό Κόμμα και η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ αποστασιοποιούνται από πολλές επιλογές του ΑΚΕΛ. Δυστυχώς μία μερίδα της Αριστεράς και στην Ελλάδα και στην Κύπρο αδυνατεί αν κατανοήσει την πανευρωπαϊκή αποτυχία του πολυπολιτισμικού μοντέλλου. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κάμερον και η γερμανίδα Καγκελλάριος Μέρκελ τα λένε και τα φωνάζουν. Η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε παταγωδώς. Και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω. Κάποιοι στην Ελλάδα και στην Κύπρο κωφεύουν και εμμένουν σε πειράματα με λαθρομετανάστες στη Νομική Αθηνών και με άτυχους εμφυτευμένους Άραβες μαθητές σε ελληνοκυπριακά σχολεία.
Το θλιβερότερο όλων εξ όσων πληροφορήθηκα είναι ότι στελέχη του ΑΚΕΛ παρουσιάζονταν σε κυπριακά τηλεοπτικά προγράμματα και μιλούσαν για διενέξεις μεταξύ «Ελληνοφώνων» και αραβοφώνων μαθητών. Οι Έλληνες της Κύπρου με την πανάρχαια ιστορία τους και τους επικούς αγώνες τους έγιναν «ελληνόφωνοι» στο όνομα του ψευδοπροοδευτισμού! Και μετά ζητούμε από τους ξένους να σέβονται την ιστορία μας!


Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων - diktyo21


Με την Ελλάδα τι γίνεται;

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ο στόχος μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν μπει "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μαριονέττες σε όλη την Μεσόγειο - ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΏΝΤΟΣ

Μέχρι και μαχητικά αεροσκάφη έστειλε εναντίον των διαδηλωτών ο Καντάφι. Πάνω από 300 οι νεκροί από την αρχή της "αυθόρμητης" λαϊκής εξέγερσης. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ο στόχος μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν μπει "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μαριονέττες σε όλη την Μεσόγειο και οι πολύ αισιόδοξοι στο στρατόπεδο της νέας τάξης, προβλέπουν ακόμη και ανατροπή του Αχμαντινετζάντ στο Ιράν. Μετά την εγκατάσταση των ελεγχόμενων κυβερνήσεων περιφερειακά στη Μεσόγειο, από τη Συρία ως το Μαρόκο, προβλέπεται η ένταξη όλων αυτών των νέων "δημοκρατιών" στην Μεσογειακή ένωση, που θα είναι μία επέκταση ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής.

Στην ένωση αυτή θα μπουν...οι αφρικανικοί και ασιατικοί λαοί της Μεσογείου με τις ίδιες ακριβώς υποσχέσεις με τις οποίες μπήκε η Ελλάδα στην Ε.Ο.Κ. μετά την δικτατορία. "Θα τρώτε με χρυσά κουτάλια", "θα είναι εγγυημένα τα σύνορά μας", "θα έχετε επιδοτήσεις" κτλ κτλ.
Αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2012. Μόλις εγκαθιδρυθεί ασφαλές περιβάλλον στην Μεσόγειο, μέσα στο καλοκαίρι και με συνοπτικές διαδικασίες θα ψηφιστεί το "σύνταγμα οικονομικής διακυβέρνησης" σε σύνοδο που θα γίνει στην κορυφαία πνευματική πόλη της Μεσογείου που θα ορισθεί και ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της ένωσης.
Η πόλη αυτή είναι το πνευματικό κέντρο που είναι αποδεκτό από τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου, και είναι τα ΙΕΡΟΣΌΛΥΜΑ. .Αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα του Ισραήλ.
Στη σύνοδο αυτή θα ολοκληρωθεί και η ένωση της βορειοαμερικανικής ένωσης (Καναδάς-ΗΠΑ-Μεξικό) με την Μεσογειακή, παρουσία όλων των ηγετών του ΟΗΕ.
Εκεί θα ανεγερθεί και ο ναός λατρείας του ενός "αποδεκτού" Θεού, για να σφραγισθεί η συμφωνία των λαών. Σε τρεις μέρες σχεδιάζεται να γίνει η ανέγερσή του, για να δείξει ο νέος οικονομικός οργανισμός τις μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητές του, βάσει των οποίων θα λύσει όλα τα προβλήματα του κόσμου.
Αυτός θα είναι ο ναός τρίτος ναός του Σολομώντος μέσα στον οποίο θα ορισθεί και ο "πρόεδρος αυξημένων αρμοδιοτήτων" της ένωσης αυτής.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες αυτό είναι το σχέδιο που θέλουν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012. Εξξάλλου το πράγμα φαίνεται. Φωνάζει από μόνο του. Εκτός και αν ασχολείται κανείς με μικρογεγονότα της καθημερινότητας μόνο.
Βέβαια στο σχέδιο αυτό, δεν μας είπανε τι σκοπεύουν να κάνουν με τον.....ξενοδόχο, αφού χωρίς αυτόν το σχεδίασαν. Και ο ξενοδόχος Πούτιν δεν φαίνεται να συμφωνεί.
Το αν θα κατορθώσουν να εφαρμόσουν αυτά που σχεδίασαν, όπως τα σχεδίασαν, θα το δούμε.

peripatris


Αυτούς τους ξεχάσαμε!

Μάθιου Νίμιτς: «Νέα πρόταση για την ονομασία μετά τις εκλογές των Σκοπίων».

Ο διαμεσολαβητής στην ελληνο-σκοπιανή διαφορά για το όνομα της χώρας, Μάθιου Νίμιτς (φωτό), θεωρεί ότι είναι απίθανο να προβεί σε νέα πρόταση για την επίλυση του προβλήματος, λόγω της προεκλογικής περιόδου της πΓΔΜ.Όπως άλλωστε σημειώνουν, σήμερα, πολιτικοί αναλυτές, στην Σκοπιανή εφημερίδα ‘Νόβα Μακεντόνια’ : «Λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές είναι μάλλον αδύνατον να δρομολογηθεί κάποια νέα εξέλιξη στο ζήτημα της ονομασίας. Την άποψη αυτή ενστερνίζονται, άλλωστε, και οι εκατέρωθεν διπλωμάτες».

Αυτό, όμως, δεν δηλώνει, ότι θα παύσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, για τα λοιπά μέρη μιας ενδεχόμενης συμφωνίας, προσθέτει το δημοσίευμα.
--Τίτλος: «Ново предложение за решаване на проблема с името ще има след изборите»Δημοσίευση: Информационна Агенция "Фокус", 23.2.2011.
echedoros-a


Δεν θα πεθάνουμε!


"Δεν θα πεθάνουμε" το κυρίαρχο σύνθημα στην σημερινή τεράστια διαδήλωση (περισσότεροι απο 100.000 διαδηλωτές ) στο κέντρο των Αθηνών...


Θέλουν να μας φιμώσουν θα το επιτρέψουμε;

Το νομοσχέδιο της φίμωσης.


230211-fimosiΔιαβάστε εδώ όλο το προτεινόμενο σχέδιο νόμου του Παπουτσή που θέλει να καταργήσει τις ελευθερίες μας και να επιβάλλει δια νόμου τον πολυπολιτισμικό.



Σχέδιο Νόμου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου


Άρθρο 1
Σκοπός
Σκοπός του νόμου είναι η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου σύμφωνα με την Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2008 και την από 7 Μαρτίου 1966 Διεθνή Σύμβαση «περί καταργήσεως πάσης μορφής φυλετικών διακρίσεων» που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 494/1970.
Άρθρο 2
Έννοια όρων
Στον παρόντα νόμο, ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας.
Ο όρος «θρησκεία» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος γενικά σε πρόσωπα τα οποία προσδιορίζονται βάσει θρησκευτικής πίστης ή άλλων περί την πίστη πεποιθήσεων.
Άρθρο 3
1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 - 5.000) ευρώ.
2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου είχε ως άμεσο επακόλουθο την τέλεση εγκλημάτων, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τριών έως δέκα χιλιάδων (3.000 - 10.000) ευρώ, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.
3. Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση, οι δραστηριότητες της οποίας με οποιαδήποτε μορφή εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη.
Άρθρο 4
1. Όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 - 3.000) ευρώ.
2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.
Άρθρο 5
Για τη μέσω του διαδικτύου τέλεση των εγκλημάτων του παρόντος νόμου απαιτείται: α) ο δράστης να είναι σωματικώς παρών στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν για τη πράξη του χρησιμοποιεί υλικό που φιλοξενείται σε σύστημα πληροφορικής στην Ελλάδα, ή β) το υλικό που χρησιμοποιεί ο δράστης να φιλοξενείται σε σύστημα πληροφορικής που βρίσκεται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν αυτός είναι σωματικώς παρών στην Ελλάδα.
Άρθρο 6
Ευθύνη νομικών προσώπων
1. Αν κάποια από τις αξιόποινες πράξεις των άρθρων 3 και 4 τελέσθηκε μέσω ή προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου από φυσικό πρόσωπο που ενεργεί είτε ατομικά είτε ως μέλος οργάνου του νομικού προσώπου και κατέχει διευθυντική θέση εντός αυτού με βάση εξουσία εκπροσώπησής του ή εξουσιοδότηση για τη λήψη αποφάσεων για λογαριασμό του ή για την άσκηση ελέγχου εντός αυτού, επιβάλλονται στο νομικό πρόσωπο με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σωρευτικά ή διαζευκτικά, οι ακόλουθες κυρώσεις:
i) διοικητικό πρόστιμο από δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ,
ii) ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας για χρονικό διάστημα από έναν έως έξι μήνες ή απαγόρευση άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας για το ίδιο χρονικό διάστημα,
iii) αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, ενισχύσεις, επιδοτήσεις, αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, προμήθειες, διαφημίσεις και διαγωνισμούς του Δημοσίου ή των νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα, για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Το διοικητικό πρόστιμο του στοιχείου i επιβάλλεται πάντοτε, ανεξαρτήτως της επιβολής άλλων κυρώσεων. Σε περίπτωση υποτροπής του νομικού προσώπου οι κυρώσεις των στοιχείων ii και iii μπορεί να έχουν οριστικό χαρακτήρα.
2. Όταν η έλλειψη εποπτείας ή ελέγχου από φυσικό πρόσωπο που αναφέρεται στην παράγραφο 1 κατέστησε δυνατή την τέλεση από ιεραρχικά κατώτερο στέλεχος κάποιας από τις αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 μέσω ή προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου, επιβάλλονται στο νομικό πρόσωπο, σωρευτικά ή διαζευκτικά, οι ακόλουθες κυρώσεις:
- διοικητικό πρόστιμο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ,
- οι προβλεπόμενες στα στοιχεία ii και iii, για χρονικό διάστημα έως έξι μήνες.
4. Για τη σωρευτική ή διαζευκτική επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στις προηγούμενες παραγράφους και για την επιμέτρηση των κυρώσεων αυτών λαμβάνονται υπόψη ιδίως η βαρύτητα της παράβασης, ο βαθμός της υπαιτιότητας, η οικονομική επιφάνεια του νομικού προσώπου και η τυχόν υποτροπή του. Καμιά κύρωση δεν επιβάλλεται χωρίς προηγούμενη κλήτευση των νομίμων εκπροσώπων του νομικού προσώπου προς παροχή εξηγήσεων. Η κλήση κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο τουλάχιστον δέκα (10) πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα της ακρόασης. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 6 του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας) (Α' 45).
5. Η εφαρμογή των διατάξεων των προηγούμενων παραγράφων είναι ανεξάρτητη από την αστική, πειθαρχική ή ποινική ευθύνη των αναφερομένων σ' αυτές φυσικών προσώπων.
6. Οι εισαγγελικές αρχές ενημερώνουν τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, για υποθέσεις στις οποίες υπάρχει εμπλοκή νομικού προσώπου, υπό την έννοια των παραγράφων 1 και 2 και του κοινοποιούν τις εκδιδόμενες σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
Άρθρο 7
Το τελευταίο εδάφιο του άρθρου 79 παρ. 3 ΠΚ, που προστέθηκε με το άρθρο 23 παρ. 1 Ν. 3719/2008 (ΦΕΚ Α 241/26.11.2008), τροποποιείται ως εξής: Η τέλεση της πράξης λόγω εχθροπάθειας κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό συνιστά επιβαρυντική περίσταση.
Άρθρο 8
Δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής μόνο για την υποστήριξη της κατηγορίας έχουν και νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων που εδρεύουν στην Ελλάδα, εφόσον συμπεριλαμβάνονται υπό οποιοδήποτε συμβουλευτικό καθεστώς στον κατάλογο που τηρείται από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Άρθρο 9
Με την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού καταργείται ο νόμος 927/1979 και το άρθρο 39§4 του νόμου 2910/2001.
Άρθρο 10
Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
www.elkosmos.gr

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ:ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ "ΝΟΜΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ "ΡΑΤΣΙΣΜΟ" ΚΑΙ "ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ"-ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,ΛΕΕΙ,ΓΙΑ "ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Πρέπει όλοι να δώσουμε την απάντησή μας εδώ.Εμείς,το κάναμε ήδη,θέτοντας με απόλυτα κόσμιο τρόπο ορισμένες απλές ερωτήσεις:
Πάντως,καλό είναι να καταλάβουμε πως πίσω από αυτό το νομοσχέδιο ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ!


Το λέει άλλωστε ξεκάθαρα:"Χρειάζεται ενώπιον της μετάβασης σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία"!!!
Γι'αυτό λοιπόν,βάζουν στο στόχαστρο ιδιαίτερα τα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ,έχοντας πανικοβληθεί τόσο από την τεράστια αναγνωσιμότητά τους όσο και από την ουσιαστική παρέμβαση στην κοινωνία που ασκούν!
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ,ΟΠΟΙΟΝ-ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ-ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ" ΚΑΙ "ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΑ"!


Δεν πειράζει,ας πάμε και μέσα:Έτσι κι αλλιώς,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ!


Κι εδώ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση των κομμάτων,ειδικά ορισμένων που ΖΗΤΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ BLOGS:Φυσικά,δεν αναφερόμαστε στο Πασοκ,αλλά σε ένα από τα δεκανίκια του!


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More