8.2.11

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

8 Φεβρουαρίου.




  • Γεγονότα.
1692: Ένας γιατρός στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης αποφαίνεται ότι τρία κορίτσια έχουν κυριευτεί από το Σατανά. Η διαπίστωση αυτή θα οδηγήσει αργότερα στο «Κυνήγι Μαγισσών του Σάλεμ», όπως έμεινε στην ιστορία.
1833: Με διάταγμα της αντιβασιλείας, η δραχμή αντικαθιστά ως νομισματική μονάδα τον φοίνικα.
1912: Ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα, με αεροπλάνο τύπου «Νιούπορτ» 50 ίππων. Την ίδια μέρα θα πετάξει για δεύτερη φορά, με συνεπιβάτη τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο.
1916: Ποιητές και καλλιτέχνες συναντώνται στο καμπαρέ «Βολτέρος» της Ζυρίχης και αποφασίζουν να ιδρύσουν το κίνημα «Νταντά».
1981: Η τραγωδία της Θύρας 7 του σταδίου «Καραϊσκάκη».
2004: Ο Γιώργος Παπανδρέου εκλέγεται νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ψηφίζουν 1.020.145 μέλη και φίλοι του κινήματος, ο μοναδικός υποψήφιος λαμβάνει 1.017.085 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 3.060 άκυρα - λευκά.
  • Γεννήσεις.
1405: Κωνσταντίνος 11ος Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. [θαν. 29/5/1453]
1883: Γιόζεφ Σούμπετερ, αυστριακός οικονομολόγος και κοινωνιολόγος, από τους κορυφαίους οικονομολόγους του 20ου αιώνα και υπέρμαχος της οικονομίας της αγοράς. [θαν. 8/1/1950]

  • Θάνατοι.
1921: Πιότρ Κροπότκιν, ρώσος πρίγκιπας και θεωρητικός του αναρχοκομμουνισμού. [γεν. 21/12/1842]
1972: Μάρκος Βαμβακάρης, ρεμπέτης. [γεν. 10/5/1905]
1980: Νίκος Ξυλούρης, τραγουδιστής και λυράρης. [γεν. 7/7/1936]


Τα καθημερινά μας νέα...

Κινητοποιήσεις και αύριο στα ΜΜΜ (2011-02-08) - Kalimera.gr
Σκληραίνουν την στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο κατά του Υπουργείου για το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, όσο και κατά των διοικήσεων των εταιριών για την τ..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αρχίζει η απόσυρση των Ι.Χ. (2011-02-08) - Zougla.gr
Ανοίγει ο δρόμος εντός της εβδομάδας, για περίπου 2.500.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, μετά και την ανακοίνωση από τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά ότι θα υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση. Σ..(7 σχετικα αρθρα) (2 σχολια)
Επεισόδια με πετροπόλεμο, μολότοφ και δακρυγόνα στην Κερατέα (2011-02-08) - Express.gr
 Επεισόδια με πετροπόλεμο, μολότοφ και δακρυγόνα βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα μέσα στον οικισμό της Κερατέας.    Αφορμή για τα επεισόδια έδωσε αστυνομική έρευνα που έγινε..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στάση εργασίας την Πέμπτη από ΑΔΕΔΥ (2011-02-08) - Kalimera.gr
Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, ενόψει της γενικής απεργίας στις 23 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την ανάδειξη, προβολή και διεκδίκ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Την Παρασκευή η συζήτηση για τον σιδηρόδρομο της Φλώρινας (2011-02-08) - Zougla.gr
Αναβλήθηκε τελικά για το πρωί της Παρασκευής η συνάντηση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το θέμα..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Θεωρητική καρικατούρα το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία» (2011-02-08) - Zougla.gr
Ασάφειες και γενικόλογες διατυπώσεις διαπιστώνει στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος. «Εκτός από τη..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Γ. Ραγκούσης: Υπεύθυνη κοινωνική ένταξη (2011-02-08) - Express.gr
 ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ τη στάση της ηκυβέρνηση όσον αφορά τους παράνομους μετανάστες μιλώντας για πολιτικήυποκίνηση. Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης με ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων,υπογραμμίζει ότι «είνα.. (0 σχολια)
Καταγραφή παράνομων μεταναστώνκαι κυρώσεις στους εργοδότες τους (2011-02-08) - Express.gr
 TON εντοπισμό και την καταμέτρησητων παράνομων μεταναστών αλλά και την επιβολή κυρώσεων στους εργοδότες πουμισθώνουν παράνομους μετανάστες έθεσε ως προτεραιότητα η κυβέρνηση που συζητάεπίσης πρό..(2 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Συνάντηση Α. Σαμαρά με διοικητή ΤτΕ (2011-02-08) - Express.gr
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον διοικητή τηςΤραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο είχε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝέαςΔημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Μετά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Μας δόθηκεη ευκαιρία..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ανέλαβε την ευθύνη ο Ουμάροφ (2011-02-08) - Kalimera.gr
Ο ηγέτης των Τσετσένων ισλαμιστών ανταρτών, ο Ντόκου Ουμάροφ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντόντεβο της Μόσχας. Ο επονομαζόμενος και «Μπιν Λάντεν του Καυκάσου» υπ..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Φιλιππίνες Αυτοκτόνησε ο πρώην υπουργός Αμυνας, Ανχελο Ρέγες (2011-02-08) - To Bima
Ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων Ανχελο Ρέγες αυτοκτόνησε σήμερα Τρίτη μπροστά στον τάφο των γονιών του, εβδομάδες μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
WikiLeaks - Αίγυπτος Εκλεκτός του Ισραήλ ο Σουλεϊμάν (2011-02-08) - To Bima
ΚΑΙΡΟ Ο αιγύπτιος αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν ήταν ο υποψήφιος που προτιμούσε το Ισραήλ ως αντικαταστάτη του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ όπως αποκαλύπτει τηλεγράφημα του ιστότοπου WikiLeaks που δημοσιεύε..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Παραμένουν στην Πλατεία Ταχρίρ οι διαδηλωτές (2011-02-08) - Pathfinder.gr
Αίγυπτος  — Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στην Πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου ζητώντας την αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία κατά τη 15η ημέρα του κινήματος αμ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου- Γιούνκερ (2011-02-08) - Zougla.gr
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης εργασίας ήταν τα ζη..(18 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Fitch: «Βλέπει» μείωση των τιμών των κατοικιών (2011-02-08) - Antenna
Κατά 15% θα μειωθούν την ερχόμενη διετία οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch, στις οποίες αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg.  Ο οίκος Fitch..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Sarkozy: Οι μεταρρυθμίσεις για τους ηλικιωμένους δε θα χρηματοδοτηθούν με δανεισμό (2011-02-08) - Capital.gr
Η μεταρρύθμιση της μέριμνας για τους ηλικιωμένους στη Γαλλία δεν θα χρηματοδοτηθεί με επιπλέον δανεισμό ή περαιτέρω αύξηση των φόρων στην απασχόληση, όπως υποστήριξε ο Nicolas..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Προοδευτική: Αγορά μετοχών από τον κ. Κωνσταντίνο Κούτλα (2011-02-08) - Capital.gr
Σε αγορές μετοχών της Προοδευτικής προέβη στις 3, 4 και 7/2 ο  Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Κούτλας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οκ. Κούτλας προ..(31 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


H ABBTF συνεχίζει τις επαφές με συλλόγους!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ABTT.

Εφ. Μπιρλίκ 7-2-2011.
 
H ABBTF συνεχίζει τις επαφές με συλλόγους.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), συνεχίζει τις επισκέψεις σε συλλόγους. Στις 5 Φεβρουαρίου η ABTTF επισκέφτηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης του Χάλβερ, τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης του Λούντενσάιντ, και τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης της πόλης Μεσχέντε.
Επιτροπή της ΑΒΤΤF αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χαλίτ Χαμπίμπογλου, τον Γ.Γ Οζκάν Ρεσίτ, τον υπεύθυνο εξωτερικών σχέσεων Μεχμέτ Χουσείν, και από τον αρμόδιο για θέματα νεολαίας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού Αϊντίν Αχμέτ, συναντήθηκαν με διοικούντες και μέλη συλλόγων. Ο πρόεδρος της ΑΒΤΤF Χαλίτ Χαμπίμπογλου, τόνισε πως οι συναντήσεις γίνονται επ΄ευκαιρία της ημέρας εθνικής αντίστασης 29 Ιανουαρίου, και υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας και ομοψυχίας. Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου ανέφερε πως είναι ανάγκη να συνεχιστεί η επιτευχθείσα ενότητα και ομοψυχία που βιώθηκαν κατά τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου του 1988 και 1990, και τόνισε τη σημασία που έχουν οι σύλλογοι για την συνέχεια αυτής της ενότητας και ομοψυχίας. Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου σχολιάζοντας τις εξελίξεις της επικαιρότητας στη Δυτική Θράκη, ενημέρωσε και για τις εκδηλώσεις της τελευταίας περιόδου της ΑΒΤΤF.
Η ΑΒΤΤF που επισκέπτεται κάθε χρόνο τους συλλόγους-μέλη, επισκέφτηκε τον Ιανουάριο, τον Σύλλογο Οικογενείας Τούρκων Δυτικής Θράκης Ανοβέρου και γύρω περιοχής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης του Έσπελκαμπ, και τον Πολιτιστικό Οικογενειακό Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης του Γκούτερσλοχ και της γύρω περιοχής, και συναντήθηκε με διοικούντες και μέλη των συλλόγων αυτών.
Σχόλιο : Ωραίες σημαίες και λάβαρα έχουν οι συμπολίτες μας στο Χάλβερ...


Νέα εξ ανατολών....

ΡΟΥΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΠΑΝΩ.

 Νέτγκαζέτε 29-1-2011.

Πωλούνται γραβάτες και σάλια με εικόνες του Ατατούρκ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται για εσάρπες, σάλια, γραβάτες και πουκάμισα που κατασκευάζει μια φίρμα στην Προύσα, καθώς είναι κατασκευασμένα από μετάξι και φέρουν πάνω τους εικόνες ή την φωτογραφία του Ατατούρκ. Ο Σινασί Τσελικλέρ, ιδιοκτήτης της εταιρίας αυτής που δραστηριοποιείται στο Κοζαχάν, και για χρόνια παράγει ειδικά σχέδια πάνω στο μετάξι, είτε τυπωμένα είτε με το χέρι, λέει πως η τελευταία αυτή προσπάθεια πήγε καλά και από ντόπιους και από ξένους πελάτες. Σχετικά με τα σχέδια με τον Ατατούρκ, Ο Τσελικλέρ αναφέρει πως πρόκειται για εξολοκλήρου δικά του σχέδια, σχεδιασμένα με το χέρι πάνω σε ειδικό ύφασμα για γραβάτες. Πρόσθεσε πως μετά από αιτήματα, διεύρυνε τη γκάμα των προϊόντων και σε εσάρπα, σάλια και σε ύφασμα με ζωγραφισμένες πάνω διάφορες εικόνες του Ατατούρκ.
Ο Τσελικλέρ τονίζει πως διαμόρφωσε μια ειδική κολεξιόν σχετικά με τον Ατατούρκ και λέει πως ¨Ετοιμάσαμε 250 διαφορετικά σχέδια με τον Ατατούρκ σε εσάρπες, σάλια και γραβάτες.Σε αυτήν την κολεξιόν κάθε μήνα προσθέτων 5-6- σχέδια.
…….
Ο Τσελικλέρ λέει πως μετά την αυξημένη ζήτηση για τις γραβάτες και σάλια με την εικόνα του Ατατούρκ, παρήχθησαν και πουκάμισα που έχουν πάνω τους την υπογραφή του Ατατούρκ.


Ο κ. Δρούτσας σε ποιά δεξίωση βρίσκεται;

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΒTTF.


Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 29-1-2011.

Ανακοίνωση τύπου της ABTTF 28-1-2011.
H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα που δίνει στην διεθνή αρένα για τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης
Γραμματέας Ρεσίτ : Θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή του Τούρκου της Δυτικής Θράκης
Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης αποτελούμενη από τον Γ.Γ. Οζκάν Ρεσίτ και τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων Ενγκίν Σογιλμάζ, και εκπροσωπώντας την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης επισκέφτηκαν στις 24-26 Ιανουαρίου 2011 την βουλή του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η επιτροπή στο πλαίσιο της επίσκεψης της, προέβη σε δραστηριότητες σχετικά με τα θέματα της επικαιρότητας της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και τις τελευταίες εξελίξεις.
Καταρχάς η επιτροπή συναντήθηκε με τον Τζιανκάρλο Καρντινάλε που είναι ειδικός για την Ελλάδα και σύμβουλος του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τόμας Χαμμαρμπεργκ, και του τόνισε πως συνεχίζονται οι επιθέσεις μίσους στους χώρους προσευχής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, και πως οι επιβληθείσες ποινές στον τύπο της μειονότητας παραβιάζουν την ελευθερία έκφρασης των Μ.Μ.Ε. Κατά την συνάντηση δόθηκε στον Καρντινάλε ένας περιεκτικός φάκελος με τα υπάρχοντα θέματα, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων.
Η επιτροπή της ABTTF συναντήθηκε και με τον Γ.Γ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενάντια στον ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία (ECRI) Στέφανο Σταύρου. Στην συνάντηση ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα θέματα της επικαιρότητας της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης ενώ του δόθηκε ένας φάκελος όμοιος με αυτόν που δόθηκε στον Καρντινάλε
Στο πλαίσιο των συναντήσεων έγινε και μια αξιολόγηση των θεμάτων από τον Λιθουανό κοινοβουλευτικό Μπόρις Τσίλεβιτς που ξέρει καλά την Τουρκικής Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και τα προβλήματα της.
Σχολιάζοντας τις συναντήσεις ο Γ.Γ. της ABTTF Οζκάν Ρεσίτ είπε : Η ABTTF που παίζει σε διεθνές επίπεδο ενεργό ρόλο για την επίλυση των προβλημάτων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, εκμεταλλεύεται την κάθε ευκαιρία, και καταβάλει έντονες δραστηριότητες. Είναι αναπόφευκτο πως οι προσπάθειες που γίνονται τώρα στο μέλλον θα φέρουν απτά αποτελέσματα. Η ABTTF θα συνεχίσει να είναι η φωνή του Τούρκου της Δυτικής Θράκης στην διεθνή αρένα.


Μας κλέβουν ασύστολα!

Κάτι δεν πάει καλά με τη "διόγκωση" του χρέους...

Κάνω μερικούς υπολογισμούς (τον ελεύθερο χρόνο μου, εννοείται), αλλά κάτι δε μου βγαίνει....
Π.χ.

2003: 24000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - 18000 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ = 6000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Τα έτη 2004, 2005, 2006 ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ
2007: 35000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - 24000 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ = 11000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
2008: 40000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - 23000 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ = 17000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
2009: 26000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - 22000 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ = 4000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΣΥΝΟΛΟ = 38000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
(Με βάση τα στοιχεία των "εγκρίτων", ΠΑΝΤΑ)
  • Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι αυτοί οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μεταξύ 2003-2009 έπαιρναν χοντρούς μισθούς της τάξης των 3000 Ευρώ το μήνα (το 2003) κι ας θεωρήσουμε ακόμα ότι όλοι αυτοί έπαιρναν γενναίες αυξήσεις της τάξης του 10% κάθε χρόνο (δηλαδή τέτοιες αυξήσεις που δεν έχουν ποτέ δοθεί στα χρονικά).
  • Κι ας θεωρήσουμε ότι τα χρόνια 2004, 2005, 2006 που τα κανάλια (και τα αρμόδια υπουργεία) δεν έδειξαν τα στοιχεία, οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά: 6500, 7000 & 8500 αντίστοιχα για να φτάσουμε στον… μαγικό αριθμό , π.χ. των 60.000 για την εξαετία που είπε ο Μ.Καψής (κι όχι των 55.000 που είπε ο Θ.Πασχάλης).
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
2003 : 6000 επιπλέον Δ.Υπ. * 3000 Ευρώ μην. μισθό * 14 μισθούς = 252,00 εκ. Ευρώ
2004 : 6500 επιπλέον Δ.Υπ. * 3300 Ευρώ μην. μισθό * 14 μισθούς = 300,30 εκ. Ευρώ
2005 : 7000 επιπλέον Δ.Υπ. * 3630 Ευρώ μην. μισθό * 14 μισθούς = 355,74 εκ. Ευρώ
2006 : 8500 επιπλέον Δ.Υπ. * 3993 Ευρώ μην. μισθό * 14 μισθούς = 475,17 εκ. Ευρώ
2007 : 11000 επιπλέον Δ.Υπ. * 4392 Ευρώ μην. μισθό * 14 μισθούς = 676,41 εκ. Ευρώ
2008 : 17000 επιπλέον Δ.Υπ. * 4831 Ευρώ μην. μισθό * 14 μισθούς = 1149,90 εκ. Ευρώ
2009 : 4000 επιπλέον Δ.Υπ. * 5315 Ευρώ μην. μισθό * 14 μισθούς = 297,62 εκ. Ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ 2003-2009
:
3507,15 εκ. Ευρώ ή 3,5 δισ. Ευρώ.
για 60.000 υπαλλήλους που… «φορτώθηκαν» στο Δημόσιο την εξαετία αυτή.
Πόσο όμως αυξήθηκε το χρέος από το 2004 μέχρι το 2009;
Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τρόϊκας, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης αυξήθηκε κατά: 298,5-201,2 δισ. Ευρώ = 97,3 δισ. Ευρώ
(ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ 2004-2009)

Πόσο ήταν το ποσοστό των επιπλέον μισθών των… καταραμένων Δημοσίων Υπαλλήλων που… φορτώθηκαν στο κράτος
(και ευθύνονται για την διόγκωσή του χρέους κατά το κανάλι);
3,5 δισ Ευρώ (ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 2003-2009)
δια 97,3 δισ. Ευρώ (ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ 2004-2009)
ισούται με: 0,036 ή 3.6%
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ «ΤΡΕΛΕΣ» ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ 3000 ΕΥΡΩ ΤΟ 2003, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ 10% ΤΟ ΧΡΟΝΟ (!) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 5000 ΕΥΡΩ ΤΟ 2009…
ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ «ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΙΣΘΩΝ» (2003-2009) ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (2004-2009) ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ:
3.6% !!!
(ποσοστό που πέφτει στο 3.3% αν βγάλουμε τους μισθούς του 2003 και συγκρίνουμε τους επιπλέον μισθούς και τη διόγκωση του χρέους για τις ίδιες χρονικές περιόδους, δηλαδή μεταξύ 2004-2009)
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 96,4% ΤΗΣ ΔΙΟΓΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ 2003-2009
ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ;;;;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ 3% ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ 97%;;;

Θα κατηγορούσατε ποτέ τα παιδιά σας αν ο οικογενειακός σας προϋπολογισμός έμπαινε μέσα 1000 Ευρώ το μήνα επειδή τρώνε κάθε μέρα… παγωτό;

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ (ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ) ΔΕ ΛΕΕΙ:
  1. ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ;
  2. ΠΟΣΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;
  3. ΠΟΣΑ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΜΙΖΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ SIEMENS;
  4. ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ .... ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ»
από το ΑΝΤΙ-Αντιπροσώπευση

ΣΧΟΛΙΟ
Αφού η δουλειά είναι στημένη....
Μην μασάτε αδέρφια ότι έχουμε την παραμικρή ευθύνη για το χρέος.....
Για όλα μα όλα φταίνε οι πολιτικοί, οι πλούσιοι και οι τραπεζίτες-χρηματιστές.......
Και συνεχίζουν να μας κλέβουν ασύστολα....
http://koukfamily.blogspot.com


Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία;

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΣΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ.

Εφ. Μπιρλίκ 3-2-2011.



Ιλχάν Αχμέτ : Ο Σαμαράς προέρχεται από το ¨Δίκτυο 21¨.

O δικηγόρος και τέως βουλευτής Ροδόπης με την Ν.Δ. και ιδρυτικό μέλος της ¨Δημοκρατικής Συμμαχίας¨ Ιλχάν Αχμέτ έσπασε την σιωπή του σχετικά με την Ν.Δ. και μιλώντας στην εφημερίδα Μπιρλίκ προέβη σε εντυπωσιακές δηλώσεις για τους εκπροσώπους της Ν.Δ. στον νομό Ροδόπης. Ο Ιλχάν είπε πως ο Στυλιανίδης στα θέματα της μειονότητας έκανε τα αντίθετα από αυτά που του πρότεινε. Είπε πως ο Στυλιανίδης και η Ν.Δ. μετακινούνται ιδεολογικά, πως ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς προέρχεται από το ¨Δίκτυο 21¨ και πως το παλιό του κόμμα η ¨Πολιτική Άνοιξη¨ είχε ιδρυθεί με την βοήθεια του Δικτύου 21.
Τα πιο αξιοπρόσεκτα από αυτά που είπε στην ιδιαίτερη συνομιλία που είχαμε μαζί του είναι τα εξής :
¨Εγώ πλέον με την πείρα που έχω αποκομίσει, επιθυμώ να λέω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια προς τους μειονοτικούς. Υπάρχει ένα παιχνίδι που παίζεται. Και αυτό το παιχνίδι πρέπει να το μάθει ο άνθρωπος της μειονότητας.
Είδαμε και διαπιστώσαμε μέρα με τη μέρα, πως κατά το διάστημα 2007-2009 η κυβέρνηση του Καραμανλή και οι τοπικοί της εκπρόσωποι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Κώστας Ναλμπάντης, πήγαν προς τα άκρα δεξιά. Αν χρειάζεται να δώσω παράδειγμα, δεν σας είχε ανησυχήσει ότι δεν είχανε πει ένα ¨στοπ¨ στην αρνητική στάση που είχε κρατήσει ο Γ.Γ. της περιφέρειας Δημήτρης Σταμάτης στο θέμα των εγκαινίων της τράπεζας Ζιραάτ ; Τι θα πείτε για το γκρέμισμα της βρύσης που είχε γίνει χάριν ανθρωπιάς στο χώρο του ιστορικού πανηγυριού του Σέτσεκ ; Τι θα πείτε για το θέμα της σμίκρυνσης του ύψους των μιναρέδων μας ; Σε ποιο πόστο ήταν άραγε τότε ο Στυλιανίδης ; Γιατί δεν βρήκε μια λύση για αυτά ; Γιατί δεν τα παρεμπόδισε ; Μήπως τα έκανα εγώ αυτά ; Εγώ με όλη μου τη δύναμη θέλησαν να προστατέψω τους πάντες και όλα, αλλά είδα ότι υπάρχουν παιχνίδια γύρω από τις ψήφους. Κάποιοι για να διασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον, στήριζαν την πλειονότητα, ενώ αποτέλεσαν εμπόδιο για τους μειονοτικούς. Χωρίς να ντρέπονται μάλιστα πήγαν και ζήτησαν ψήφο από τους μειονοτικούς. Και παρά όλα τα αρνητικά αυτά στοιχεία πήραν ψήφους. Αυτό λοιπόν εγώ δυσκολεύομαι να το αντιληφθώ. Μα αυτοί οι άνθρωποι θέλησαν να απομακρύνουν την μειονότητα από την Ν.Δ. Γιατί ; Διότι εδώ υπάρχει ένας καβγάς για την καρέκλα. Αυτοί λοιπόν, αυτή τη καρέκλα δεν θέλουν να τη δώσουν σε ένα Τούρκο¨.
…………………………….
Μέχρι αυτό το κόμμα (ΔΗΣΥ) να δυναμώσει μέσα στους Έλληνες, αν η μειονότητα κινούμενη μαζικά του δώσει μια ισχυρή στήριξη τότε είναι πολύ πιθανό να βγάλει ένα βουλευτή, και αν υπολογίσουμε ότι θα βγει και ένας από το ΠΑΣΟΚ, τότε θα έχουμε πιάσει τον στόχο των δύο Τούρκων βουλευτών. Στις επόμενες εκλογές, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να έρθει μόνο του στην εξουσία, θα κάνει κυβερνητικό συνασπισμό με την Ντόρα.


Ἡ νοµιµότητα διαρκώς ζητούµενο στή Θράκη!

ZHTOYMENO H NOMIMOTHTA.

Eφ. Αντιφωνητής 1-2-2011
Ἡ νοµιµότητα διαρκῶς ζητούµενο στή Θράκη.


Ὄπως εἶναι ἤδη γνωστό στούς ἀναγνῶστες τοῦ «Α», ἡ τήρηση τῆς νοµιµότητας στή Θράκη δέν εἶναι ...καθηµερινό φαινόµενο. Οἱ ἄνθρωποι τῆς Ἄγκυρας σέ ὅλα τά ἐπίπεδα ἀδιαφοροῦν πλήρως γιά ὅσα προβλέπει ὁ νόµος ἤ ὁ θεσµικός τους ρόλος ὅταν αὐτός συγκρούεται µέ τόν ...ἄλλον, χωρίς (ἐννοεῖται) νά ἐγκαλοῦνται ποτέ γιά τή στάση τους αὐτή. Μέ λίγα λόγια τό λεγόµενο ἑλληνικό κράτος δέν διαθέτει κανέναν τρόπο νά πείσει γιά τήν πρόθεσή του νά ὑπερασπιστεῖ ὅ,τι θεσπίζει καί νά ἀσκήσει τήν κυρι-αρχία του. Ἡ κατάσταση αὐτή, πού βαίνει ὁλοένα ἐπιδεινούµενη, ἀναµένεται νά ἐκτροχιαστεῖ στούς καλλικρατικούς δήµους ὅπου ἐκλέ-χτηκαν ἀµιγῶς µειονοτικές Ἀρχές.
Ἕνα κλασικό παράδειγµα γιά τά ἀνωτέρω, στό ὁποῖο ἔχουµε κι ἄλλοτε ἀναφερθεῖ, εἶναι ἡ περίπτωση τοῦ τουρκοµουφτῆ Ξάνθης, Ἀχµέτ Μέτε. Ὁ λεγάµενος µπορεῖ πέραν τοῦ Ἕβρου νά ἐπισκέπτεται Τούρκους στρατηγούς καί νά δίνει διαλέξεις σέ Γκρίζους Λύκους, ὅµως ἐδῶ παριστάνει τόν θρησκευτικό ἡγέτη καί πρόεδρα τῆς (νοµικῶς ἀνύπαρκτης) «Συµβου-λευτικῆς Ἐπιτροπῆς τῆς Τουρκικῆς Μειονότητας Δυτικῆς Θράκης». Καί, τό χειρότερο, ἔτσι τόν ἀποδέχονται κιόλας, ἐπισήµως! Μέσα στόν περασµένο µήνα µονάχα εἶχαµε δύο χαρακτηριστικά κρούσµατα:
Στίς 12 Ἰανουαρίου 2011 ὁ Μέτε ἐπισκέφτηκε µέ τήν κοµπανία του τόν νεοεκλεγέντα δήµαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ στό γραφεῖο του γιά τά συχαρίκια καί τίς εὐχές. Καί δυό µέρες µετά, ἕνα τσοῦρµο Τούρκων ἐπισήµων ἐπισκέφτηκε τόν Μέτε στό γραφεῖο του: ὁ ὑπουργός Ἐµπορίου καί Βιοµηχανίας Νιχάτ Ἐργκιούν, ὁ πρέσβης στήν Ἀθήνα Χασάν Γκιογούς, ὁ πρόξενος στήν Κοµοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ὁ νοµάρχης Ἀδριανούπολης Γκιοκχάν Σοζέρ καί ὁ πρόεδρος τῶν Ἐπιµελητηρίων Τουρκίας Ριφάτ Χιρσατσικλίογλου. Οἱ ἐρίτιµοι αὐτοί κύριοι βρίσκονταν στήν Κοµοτηνή γιά τήν 2η ἑλληνοτουρκική ἐπιχειρηµατική συνάντηση καί θεώρησαν σκόπιµο νά µᾶς δείξουν ποῦ γράφουν τήν ἔννοµη τάξη τῆς χώρας µας.
Αὐτά εἶναι πάγια κατάσταση στήν περιοχή. Οἱ νόµιµοι µουφτῆδες - καί ἰδίως ὁ Σινίκογλου τῆς Ξάνθης - εἶναι ἐξαφανισµένοι ἀπό προσώπου γῆς καί ἐµφανίζονται µόνον ὅπου κληθοῦν ἀπό τίς ἑλληνικές Ἀρχές. Δέν λέω, ἀπό τήν πλήρη ἀπουσία κι αὐτό κάτι εἶναι, ὅµως γιά τήν ἀδυναµία τους αὐτή ἔχει τεράστιες εὐθῦνες καί τό ἑλληνικό κράτος. Στίς 17 Δεκεµβρίου ἀνανεώθηκε ἐπ’ ἀόριστον ἡ θητεία τοῦ Μέτσο Τζεµαλή στή µουφτεία Κοµοτηνῆς, δίνοντας προσωρινά (;) τέλος στά τούρκικα σενάρια γιά «ἐκλογή» µουφτῆ (ἡ θητεία τοῦ Σινίκογλου στήν Ξάνθη λήγει τό καλοκαίρι). Σωστή ἡ κυβερνητική ἀπόφαση καί ἐλπίζουµε νά εἶναι ἀνάλογη καί τόν Ἰούνιο. Ὅµως τί µπορεῖ νά κάνει µόνος του ὁ µουφτής ὅταν δέν ἔχει κοντά του τούς ἰµάµηδες τῆς περιφέρειάς του; Καί πῶς µπορεῖ νά τούς κρατήσει κοντά του ὅταν οἱ ἄνθρωποι µένουν ἀπλήρωτοι ἀπό τήν πλευρά µας, ἐνῶ ἡ Τουρκία πληρώνει ἁδρᾶ; Ὁ νόµος τῆς ΝΔ γιά τόν διορισµό τῶν ἰµάµηδων δέν ἐφαρµόστηκε ποτέ, ὁ παλιός τρόπος πληρωµῆς τῶν ἀνθρώπων καρκινοβατεῖ... Ποῦ νά βασιστοῦν οἱ ἄνθρωποι πού θέλουν νά συνταχθοῦν µέ τήν νοµιµότητα τῆς χώρας; Πόσο νά ἀντισταθοῦν στίς ἐξ ἀνατολῶν σειρῆνες; Κάθε µέρα πού περνάει χάνουµε ἀνθρώπους καί ἔδαφος στό ἐσωτερικό τῆς µειονότητας καί οὐδείς ἁρµόδιος δείχνει νά συγκινεῖται. Ὑπάρχει κανείς πού νά ἐνδιαφέρεται γιά τήν ὑπόθεση αὐτή;


Εμείς τι περιμένουμε;

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ,ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΙΠΑΝ...

Όταν τα συμφέροντα των ισχυρών και οι σχεδιασμοί τους εξυπηρετούνται, αίφνης όλα γίνονται σύννομα και απολύτως ξεκάθαρα...


Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), η οποία καθορίζεται από τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου, και του Δικαίου της Θαλάσσης.

Η  απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ αποφασίστηκε πως για την ώρα δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί επισήμως, αφού το μέγα ζήτημα πλέον είναι η «διαχείριση» του παράγοντα Τουρκία. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, η Δύση αναγνωρίζει πως τα νησιά του Αρχιπελάγους του Αιγαίου, το Καστελόριζο και η Κύπρος διαθέτουν ΑΟΖ, άρα οι ζώνες Ελλάδας και Κύπρου έχουν κοινό σύνορο, ενώ η αντίστοιχη ζώνη του Ισραήλ εφάπτεται με αυτήν της Λευκωσία και της Αθήνας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΣΙ&Γ» και του www.defencepoint.gr,  οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο ελληνισμός βρίσκεται πολύ κοντά σε μία εθνική επιτυχία άνευ προηγουμένου, αφού στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επιβεβαιώθηκε ότι οι Βρυξέλλες έχοντας αντιληφθεί τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου για την ενεργειακή τους ασφάλεια, αναγνωρίζουν στην Αθήνα και τη Λευκωσία το δικαίωμα να εξασκήσουν πλήρως και χωρίς καμία έκπτωση τα δικαιώματά τους στο θέμα της ΑΟΖ. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, οι αρχηγοί κρατών επιβεβαίωσαν το δικαίωμα της Αθήνας, τόσο στο Αιγαίο όσο και το Ιόνιο Πέλαγος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η Γερμανία, διά της καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κύπρο είχε διαβεβαιώσει τη Λευκωσία, πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν το δικαίωμα να ανακηρύξουν ΑΟΖ στις περιοχές ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας.

Το μυστικό της επίσκεψης του Δημήτρη Χριστόφια στην Αθήνα ήταν η ενημέρωση της Αθήνας για το εν λόγω θέμα αλλά και ο περαιτέρω συντονισμός των κέντρων του Ελληνισμού για την διαχείριση του θέματος τους επόμενους μήνες οι οποίοι αναμένεται να αποβούν καθοριστικοί.

Η παρούσα είδηση κάθε άλλο παρά εφησυχασμό επιτρέπει. Αντιθέτως, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η τόσο ρευστή περίοδος που διανύουμε έχει πολύ μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας. Διότι καλό θα ήταν να μην «πειστούμε» ότι η Τουρκία θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα.

Δεδομένου μάλιστα ότι πλησιάζουν οι εκλογές, ενώ ο Ερντογάν παρουσιάζει μεγάλη νευρικότητα, αποξενώνοντας τους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν, δηλαδή το «φιλελεύθερο κέντρο» που τον εμπιστεύθηκε, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τα ισλαμικά νάματα, απλώς θεώρησαν ότι θα προωθήσει μεγαλύτερες ελευθερίες για τους πολίτες. Η στάση όμως του Ερντογάν, ο οποίος υπερ-αντιδρά στην παραμικρή αντιπολίτευση, αναδεικνύουν ένα ηγετικό προφίλ αρκούντως αυταρχικό.

Η έκβαση των εκλογών στην Τουρκία θα κρίνει πολλά. Σε κάθε περίπτωση, ότι και να γίνει, η τουρκική κοινωνία φαίνεται ότι είναι βαθύτατα διχασμένη. Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα οφείλει να επαγρυπνεί, διότι η συνταγή της πρόκλησης «εξωτερικών περιπετειών» με σκοπό τη συσπείρωση του εσωτερικού μετώπου, είναι μια «συνταγή» την οποία έχει δει η περιοχή μας ουκ ολίγες φορές...

http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More