1.12.10

Η ηρωϊκή Ελληνίδα δασκάλα !!!!!

Χαρά Νικοπούλου: Τον νεοθωμανισμό ποτίζει ο νεοραγιαδισμός του ελληνικού κράτους .

Από τις 6:45, Δευτέρα απόγευμα, ένα σχεδόν τέταρτο πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης, ήταν γεμάτη η αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, για την εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωναν το περιοδικό “Άρδην” και η εφημερίδα “Ρήξη” του γνωστού “αιρετικού” της Αριστεράς Γιώργου Καραμπελιά.
Κύρια πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν η “δασκάλα της Θράκης” Χαρά Νικοπούλου και ο εκδότης της εφημερίδας “Αντιφωνητής” Κώστας Καραϊσκος. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θέμα της εκδήλωσης ήταν η Θράκη και οι εξελίξεις που αναμένονται εκεί, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ενώ το πάνελ συμπληρωνόταν με την παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη.
Πριν όμως ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες ομιλίες τον λόγο έλαβε για έναν χαιρετισμό ο γνωστός επιχειρηματίας, αλλά και αγωνιστής για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Ξεκίνησε την ομιλία του, προσφωνώντας τους παρισταμένους στην εκδήλωση “Έλληνες πατριώτες” και σημείωσε ότι σε μια εποχή που ο πατριωτισμός χαρακτηρίζεται ως κάτι το κακό, είναι πολύ σημαντική η παρουσία τόσων ανθρώπων εδώ. Ενώ κατήγγειλε ότι θέλουν σήμερα να μας κάνουν χυλό, με τους μετανάστες, ιδιαίτερα αυτούς από τις βαλκανικές χώρες. Κάλεσε τον κόσμο να αντισταθεί, να μην δεχθεί την εφαρμογή των όσων γνωστών είχε πει ο Χένρι Κίσσινγκερ και τόνισε την ανάγκη οι Έλληνες, ενωμένοι ξανά να πουν το δικό τους “ΟΧΙ”.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε τόνισε καμία υποχώρηση, σε Θράκη και σε Μακεδονία, δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρα από τα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα, ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Χώρας μας, που ξεκινά βόρεια της Κέρκυρας και φτάνει μέχρι την Κύπρο. Κάλεσε ακόμη τον ελληνικό λαό να βρεθεί στον δρόμο, να ξαναθυμηθεί η δικιά του γενιά τα νιάτα τους, όταν διαδήλωναν για την Ένωση με την Κύπρο, ενώ τόνισε ότι όσοι σήμερα είναι πατριώτες, τους κυνηγάει το κράτος. Τελείωσε με μια αναφορά στον Παναγιώτη Σγουρίδη και το πώς αυτός “αμείφτηκε” από το ίδιο του το Κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, για τους αγώνες του στην Θράκη.

Πρώτος από τους ομιλητές, τον λόγο πήρε ο Κώστας Καραϊσκος, εκδότης της εφημερίδος “Αντιφωνητής” και νεοεκλεγείς στο δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής, ο οποίος ξεκίνησε αναλύοντας την ιδεολογία του Νεοθωμανισμού και το πώς αυτή σήμερα επικρατεί σιγά σιγά στην Θράκη. Τόνισε βέβαια ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους, οι οποίοι αποτελούν το 1/3 του πληθυσμού της περιοχής, αλλά αυτόματα δημιουργείται κάτι τέτοιο, μέσω των μεθοδεύσεων του Προξενείου.

Κυρίως όμως καταφέρθηκε κατά του “άχρηστου” ελληνικού κράτους, το οποίο κατάφερε να χάσει το 1/3 της μειονότητας, τους Πομάκους, σε μια εποχή μάλιστα πολύ πιο εύκολη από την σημερινή. Ενώ παράλληλα τόνισε το πόσο συγκροτημένο κράτος είναι η Τουρκία, η οποία δρά σε καθημερινό επίπεδο στην περιοχή, δίνει χρήματα και δεν μένει στα λόγια. Φυσικά δεν μπορούσε να λείψει και η αναφορά του “στους απεσταλμένους” των αθηναϊκών εφημερίδων, οι οποίες προσπαθούν να “εξοντώσουν” -πολιτικά προφανώς- όσους αγωνίζονται κατά της τουρκικής επεκτατικότητας. Ενώ έκλεισε αναφέροντας ότι το μόνο που ζητάνε όσοι αγωνίζονται στην Θράκη είναι η απλή λογική και η εφαρμογή του νόμου. Τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αλλά μόνο αν αφήσουμε λίγο στην άκρη τους νεοοθωμανούς και ασχοληθούμε με τους “νεοραγιάδες”.

Επόμενη στο βήμα ήταν η Χαρά Νικοπούλου, η οποία είναι περιττό να πούμε ότι καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους. Ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι συγκινημένη, διότι ανάμεσα στο κοινό, βρίσκονται δύο της μαθήτριες, οι οποίες ως φοιτήτριες πλέον έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν τι εννοούσε όταν τους έλεγε ότι υπάρχουν Έλληνες πίσω από το Βουνό. Τόνισε ότι τον νεοθωμανισμό, ποτίζει ο νεοραγιαδισμός του ελληνικού κράτους. “Νεοθωμανισμός σήμερα υπάρχει σε τρία σημεία της Ελλάδος, στην Κύπρο, στην Θράκη αλλά και στην Ομόνοια, με τους μουσουλμάνους μετανάστες” είπε, ξεσηκώνοντας τους συγκεντρωμένους που ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Ενώ αργότερα αναφέρθηκε στην κατάσταση στα πομακοχώρια, όπου το ελληνικό κράτους περιθωριοποιεί του Πομάκους, χαρακτηρίζοντάς τους ως τουρκόφωνους.

Μίλησε ακόμη για ψευτο-ιμάμηδες, εγκάθετους του Προξενείου αλλά και για Έλληνες πολιτικούς που ανεβαίνουν στα μνημεία του Μεγάλου Δερείου και αλαλάζουν ότι στην περιοχή κάνει κουμάντο το προξενείο. Κάπου εκεί, έφερε σε δύσκολη θέση προφανώς, τον οικοδεσπότη κ. Καραμπελιά, καθώς τόνισε ότι νεοραγιαδισμός είναι όταν πριν από κάποια χρόνια στην Κύπρο, η Τουρκία εισέβαλε με τον τρόπο που εισέβαλε, χύθηκε αίμα και σήμερα γράφονται βιβλία σαν αυτό του Γκουρογιάννη “Κόκκινο στην πράσινη Γραμμή”. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είχε υπερασπιστεί και είχε παρουσιάσει σχεδόν ως... πατριωτικό ο ίδιος ο Γιώργος Καραμπελιάς. Συνέχισε λέγοντας ότι η Κύπρος είναι το καλούπι για την Θράκη του αύριο, ενώ τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να ενεργοποιηθούν, έστω ο καθένας μόνο του, γιατί όπως είπε “ένας κούκος φέρνει την άνοιξη”.

Ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη ο κάθε ένας, να δίνει τις μάχες από το δικό του μετερίζι, προσπαθώντας να προσφέρει με τον δικό του τρόπο, στο να διατηρηθεί τουλάχιστον στην Θράκη η ελληνικότητα της περιοχής. Προσπάθησε να εμφυσήσει ένα ενωτικό κλίμα και τόνισε την ανάγκη για αντίσταση του ελληνισμού.

Δημήτρης Παπαγεωργίου
ΠΗΓΗ


Είναι αληθές;

Το πλάνο του προδότη που δεν είδατε, αλλά ούτε και θα δείτε


Μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπάρχει χώρα Greece.Από σήμερα αποκτήσαμε με την προδοσία, το ξεπούλημα και το αισχρό μνημόνιο νέο όνομα. Το καρτελάκι μπροστά στον τρισάθλιο Γιωργάκη αναφέρει ότι είναι από την…. ΤRΟΙΚΑ GREECE,και τα ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ λογοκρίνανε το πλάνο βάζοντας από πάνω … «σύνδεση με Καζακστάν» κ.α για να μην φάνει το αίσχος μας.
Θαυμάστέ λοιπόν τον διασυρμένο πρωθυπουργό της ΤROIKA-GREECE στην σύνοδο του ΟΑΣΕ στο ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ


Καλό....

Κυβερνητικό τεστ ευφυίας


Ο Παπανδρέου σε συνάντηση του με τον Ομπάμα κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που του παρέθεσε βρήκε ευκαιρία και τον ρωτά:
- Πώς τα καταφέρνεις και η διακυβέρνηση σου είναι τόσο αποδοτική και επιτυχημένη; Δε μας λες και μας ποιο είναι το μυστικό;
- Να σου πω, του απαντά με το γνωστό του χαμόγελο ο Μπάρακ. Το μυστικό είναι να είσαι περιστοιχισμένος από έξυπνους ανθρώπους.
Ο Παπανδρέου δείχνει προβληματισμένος και τον ρωτά.
- Μα, πώς όμως θα ξέρω ότι οι άνθρωποι μου είναι πραγματικά έξυπνοι;...

συνέχεια εδώ


Τα καθημερινά μας νέα...

Ελλάδα
Παπούλιας: «Κάποιοι έχουν καβούρια στις τσέπες» (2010-12-01) - Ethnos
«Να πληρώσουν και οι έχοντες», ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τα..(14 σχετικα αρθρα) (2 σχολια)
Ακυρώθηκε η συνάντηση Κατσέλη-κοινωνικών φορέων (2010-12-01) - euro2day
Ακυρώθηκε η συνάντηση της Υπουργού Εργασίας Λ. Κατσέλη με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ) καθώς μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αποκλείσει την είσοδο του Υπουργείου. ..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ανεστάλη η απεργία των ναυτεργατών (2010-12-01) - Kalimera.gr
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την αναστολή της οκταήμερης απεργίας που είχε ανακοινώσει, κατηγορώντας ωστόσο την κυβέρνηση για την πολιτική επίταξη των ναυτεργατών. Από το πρωί η κατάσταση..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στο Καζακστάν ο Γιώργος Παπανδρέου (2010-12-01) - Pathfinder.gr
Στο Καζακστάν βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του «Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη», συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρ..(9 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)

Τα Νέα
Πρεμιέρα για τα ολοήμερα νοσοκομεία (2010-12-01) - Capital.gr
Πρεμιέρα την Τετάρτη για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα έως τις 10 το βράδυ, να πραγματοποιούν ιατρικές επισκέψεις, εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και μικροε..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στο Καζακστάν ο Πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ (2010-12-01) - To Bima
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος  Παπανδρέου , θα μεταβεί στην Αστανά του Καζακστάν, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ (1 - 2 Δεκεμβρίου). Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: Τετάρτη..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Είναι καλά παρά την ξαφνική αδιαθεσία ο Χριστόφιας (2010-12-01) - Τα Νέα
Aδιαθεσία αισθάνθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με αποτέλεσμα να επιστρέψει απο τη Λιβύη όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Αφρικής και να ματαιώσει..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Και το Σκοπιανό στις αποκαλύψεις του WikiLeaks (2010-12-01) - Pathfinder.gr
Η μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ από την ιστοσελίδα Wikileaks απασχολεί τα ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στα έγγραφα που αφορούν το ζήτημα του ον..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αναβολή συνάντησης Κατσέλη-κοινωνικών εταίρων λόγω? ΠΑΜΕ (2010-12-01) - Zougla.gr
Ο αποκλεισμός της εισόδου του υπουργείου Εργασίας από περίπου 50 μέλη του ΠΑΜΕ προκάλεσε την προγραμματισμένη για τις 16:30 συνάντηση της Λούκα Κατσέλη με τους κοινωνικούς εταίρους (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕ ..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks (2010-12-01) - Antenna
Η Interpol εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks, καθώς ο παγκόσμιος σάλος από την μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ εξαπλωνόταν από το πεδίο ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Προβλήματα σε χώρες της Ευρώπης από τις χιονοπτώσεις (2010-12-01) - Pathfinder.gr
Σοβαρά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις προκλήθηκαν στα δρομολόγια του τρένου Eurostar ανάμεσα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, με ακυρώσεις και καθυστερήσεις, ενώ το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ελληνοκύπριοι ψαράδες δέχτηκαν πυροβολισμούς από τουρκικό φυλάκιο (2010-12-01) - Ethnos
Δύο ελληνοκύπριοι ψαράδες δέχτηκαν πυροβολισμούς, προφανώς για εκφοβισμό, από τουρκικό φυλάκιο, όταν αργά το απόγευμα της Τρίτης έριχναν παραγάδια στη θαλάσσια περιοχή κοντά στον θύλακα των Κοκκίνων. ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Φονικές κατολισθήσεις στη Βενεζουέλα (2010-12-01) - Antenna
Χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την Τρίτη καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις και πλημμύρες εξ αιτίας υπερχείλισης ποταμών με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 άνθρω..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Τηλεδιάσκεψη για την Ευρώπη πραγματοποίησε η G20 (2010-12-01) - Capital.gr
Την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης συζήτησαν τα μέλη της G..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κουτρουμάνης: Δεν θα μειωθούν οριζόντια οι επικουρικές συντάξεις (2010-12-01) - Kathimerini
«Προχωρούμε με προσοχή το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη. Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντ..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αύξηση 19,5% στα έσοδα (2010-12-01) - Pathfinder.gr
Αύξηση κατά 19,5% (5 δισ. ευρώ) σημείωσαν τα έσοδα τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση. Στα έσοδα του Νοεμβρίου περιλαμβάνονται τα περίπου 700 εκατ. ευρώ των προκαταβολών για την περαίωση των εκκρεμών φορολογ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ικτίνος: Αύξηση κατά 25,5% στον κύκλο εργασιών (2010-12-01) - Kathimerini
Αύξηση σε ποσοστό 25,5% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών, σε ενοποιημένη βάση, της Ικτίνος Ελλάς ΑΕ-Ελληνική Βιομηχανία Μαρμάρων, κατά το εννεάμηνο του 2010, και διαμορφώθηκε στα 14,77 εκατ. ευρώ έναντι 1..(17 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Ισπανικό μουσείο κλείνει λόγω κρίσης (2010-12-01) - Eleutherotypia
Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ισπανίας, το μουσείο μοντέρνας τέχνης Τσιγίδα, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τις πόρτες του στο κοινό εξαιτίας του διαρκούς ελλείμματος που εμφανίζει...(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Άλλοι δύο τοίχοι οικοδομήματος στην Πομπηία κατέρρευσαν (2010-12-01) - To Bima
Άλλοι δύο τοίχοι κατέρρευσαν την Τετάρτη στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, στην Ιταλία. Μία ημέρα νωρίτερα ένας ακόμα τοίχος είχε καταρρεύσει εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή. Οι δύο ..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2010 (2010-12-01) - Antenna
Στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 30 Νοεμβρίου τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού για τη χρονιά που προηγήθηκε. Τα βραβεία αποτελούν πλέον θεσ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αντιδράσεις για την νέα ταινία της Jolie  (2010-12-01) - Antenna
Μια βοσνιακή ένωση γυναικών θυμάτων σεξουαλικής βίας στη διάρκεια του πολέμου (1992-95) κατάγγειλε την «άγνοια» της Αμερικανίδας ηθοποιού Angelina Jolie, η οποία ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μιας ταινίας ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Βραβείο οικονομίας για τον Σόϊμπλε (2010-12-01) - Capital.gr
Με το "μέγα βραβείο της Οικονομίας" 2010 τιμά απόψε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε η γαλλική ημερήσια οικονομική εφημερίδα "Les Echos", όπως ανακοίνωσε.&q..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ισπανία: Nέο πακέτο μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και τη μείωση των δημοσιονομικών δαπανών ανα (2010-12-01) - Express.gr
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο ανακοίνωσε σήμερανέο πακέτο μέτρων με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τηνπεριστολή των δαπανών του Δημοσίου, στο πλαίσιο προσπ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σλοβενία-Προβλήματα στις συγκοινωνίες από τις σφοδρές χιονοπτώσεις (2010-12-01) - Express.gr
Προβλήματα στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες προκαλούν οι σφοδρέςχιονοπτώσεις στη Σλοβενία.Καθυστερήσεις σημειώνονται στα δρομολόγια των τρένων και η κυκλοφορία τωνοχημάτων στους οδικούς άξο..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συλλήψεις για παράνομα τυχερά παίγνια στην Κορινθία (2010-12-01) - Capital.gr
Στο Κιάτο Κορινθίας, ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε καφετέρια από αστυνομικούς της ασφαλείας Κορίνθου, συνελήφθησαν εννέα άνδρες Έλληνες πολίτες και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι έπαιζαν σε ειδικά..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ημέρα κατά του AIDS (2010-12-01) - ERT3
Ενώπιον μίας διπλής απειλής, που έχει ως συνέπεια την αδυναμία εφαρμογής των ενδεδειγμένων θεραπειών για το AIDS και τη ματαίωση των υποσχέσεων μίας νέας επιστήμης, βρίσκεται η μάχη κατά του ιού στις..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΕΕ: Ξεκινά έρευνα κατά της Google (2010-12-01) - Imerisia
Οι αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια επίσημη έρευνα - και μάλιστα ως ζήτημα προτεραιότητας - κατά πόσο η μεγάλη αμερικανική εταιρία Google παραβιάζει τις αρχές του ..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στα όρια της κατάθλιψης το 70% των Ελλήνων λόγω κρίσης (2010-12-01) - Zougla.gr
Έξαρση της κατάθλιψης, λόγω της οικονομική κρίσης, καταγράφει έρευνα που εκπονείται από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Σύμφωνα με την έρευνα, φαίνεται ότι τουλάχιστον επτά στο..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Μήκος των δαχτύλων και καρκίνος (2010-12-01) - Kalimera.gr
Συνδέεται το μήκος των δαχτύλων των ανδρών με τον καρκίνο του προστάτη; Βρετανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου Γουόργουικ βρήκαν… σχέση, καθώς υποστηρίζουν ότι οι άνδρες με μακριούς δείκτες στα ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Κάθε μέρα ιστορία...

Μεταφέρουμε την στήλη κάθε μέρα ιστορία, για όσους θέλουν να έχουν τα ιστορικά γεγονότα του Νοεμβρίου. Θα συνεχίσουμε με τα ιστορικά γεγονότα του Δεκεμβρίου στην αντίστοιχη στήλη.
 
1/11/1919:Η Ελλάδα υπογράφει συνθήκη ειρήνης με την Βουλγαρία στην ΝΕΙΓΥ.
1/11/1944:Οι κομμουνιστές του Ε.Λ.Α.Σ. συγκρούονται με τους αντάρτες του Ε.Δ.Ε.Σ.
2/12/1942:Τερματισμός της μάχης του Ελ Αλαμέιν με ολέθρια αποτελέσματα για τις δυνάμεις του Άξονα.
3/11/1898:Πλήρης αποχώρηση του Τουρκικού στρατού από την Κρήτη.
4/11/1912:Διεξάγεται η μάχη της ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ.
5/11/1901:Ξεσπούν στην Αθήνα τα επεισόδια των <ευαγγελικών>>.
6/11/355 : Ο Κωνστάντιος παρουσιάζει τον Ιουλιανό ως Καίσαρα στις λεγεώνες.
7/11/1912:Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την ΦΛΩΡΙΝΑ.
8/11/392 :Ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος θέτει εκτός νόμου την Ελληνική Θρησκεία. Ακολουθούν καταστροφές Αρχαίων Ιερών.
9/11/1028: Ο Ρωμανός Γ' Αργυρός αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
10/11/1912: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
11/11/1912: Απελευθέρωση της ΧΙΟΥ.
12/11/333ΠΧ: Ο Μέγας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ διεξάγει την μάχη στην ΙΣΣΟ.
13/11/1946: Οι κομμουνιστοσυμμορίτες, στο ΣΚΡΑ, μεταξύ άλλων σφαγιάζουν και τη Δασκάλα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
14/11/1940: Ο Αντιστράτηγος ΠΑΠΑΓΟΣ διατάσσει γενική επίθεση του Ελληνικού Στρατού κατά των ΙΤΑΛΩΝ.
15/11/1922:Εκτελούνται στο Γουδί οι πρωταίτιοι κατά το δικαστήριο της Μικρασιατικής καταστροφής.
17/11/1826: Διεξαγωγή της μάχης στην ΑΡΆΧΟΒΑ.
18/11/1916: Μάχη των Αθηνών( Νοεμβριανά).
19/11/1906: Βούλγαροι κομιτατζήδες φονεύουν στο Ανταρτικό Φλωρίνης τον Μακεδονομάχο ΝΤΑΛΛΙΠΗ Δημήτριο.
22/11/1940: Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην ΚΟΡΥΤΣΑ.
23/11/1828:Ο Κίτσος Τζαβέλας με 3.000 Έλληνες κατατροπώνει 4.500 Τούρκους.
24/11/1947: Κομμουνιστές επιδιώκουν κατάληψη της ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ αλλά απωθούνται από τις Εθνικές Δυνάμεις.
25/11/1942:Ανταρτικές δυνάμεις ανατινάζουν την γέφυρα του ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ.
27/11/1947: Κομμουνιστές ανατίναξαν τρένο στον ΠΥΡΓΕΤΟ -ΛΑΡΙΣΗΣ.
29/11/1948:Κομμουνιστές προσβάλουν τη ΛΗΤΗ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.


Ερωτήσεις...

Τον Νοέμβριο σχεδόν καθημερινά, υποβάλαμε προς την πολιτική εξουσία ερωτήσεις. Φυσικά και δεν περιμέναμε όχι μόνο να απαντηθούν αλλά και να διαβασθούν. Τις μεταφέρουμε τώρα στην κεντρική μας ιστοσελίδα και θα συνεχίσουμε τις ερωτήσεις και στον Δεκέμβριο.
29/11/2010: Μπορεί η κυβέρνηση να μας πληροφορήσει πότε θα βγούμε από την επιτήρηση με τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει; Μπορεί να μας πει πόσα χρόνια ακόμη θα έχουμε ΔΝΤ δηλαδή πείνα και δυστυχία;
28/11/2010: Προανακριτική για τα ομόλογα ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ και καλά κάνει; Για το έγκλημα του χρηματιστηρίου θα μας πει τι θα κάνει; Θα κάνει πρόταση για το χρηματιστήριο αλλά και για το κτηματολόγιο, για το οποίο όλοι κάνουν την πάπια;
27/11/2010:Αναβαθμίζεται ο κ. Παπαδήμος και αναλαμβάνει προφανώς υπερυπουργός εθνικής οικονομίας. Ο ίδιος δεν ήταν που ως διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος επί Σημίτη έστελνε ψευδή στοιχεία στην Ε.Ε.για να μπεί η χώρα μας στο Ευρώ, και να καταντήσουν οι Έλληνες πάμφτωχοι;
26/11/2010: Κυβέρνηση προς μίμηση χαρακτήρισε η κα Μέρκελ, την ελληνική κυβέρνηση μιλώντας στην γερμανική βουλή.Γιατί άραγε;επειδή παίρνει τα εισοδήματα του Ελληνικού λαού και τα ενθυλακώνει στα ταμεία της κα Μέρκελ;
25/11/2010:κύριε Πρωθυπουργέ συμφωνείτε με τις θέσεις του κ. Πάγκαλου,ότι οι Ένοπλες δυνάμεις και οι ιερείς δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες; Μπορείτε επίσης να μας παρουσιάσετε το παραγωγικό έργο του αντιπροέδρου σας;
24/11/2010: κύριε Πρωθυπουργέ οι υπουργοί της κυβερνήσεως σας είναι γιες μεν προς την τρόικα;
23/11/2010: κύριε Πρωθυπουργέ ξαναρωτάμε πτωχεύσαμε ναι ή όχι;
22/11/2010: κύριε Πρωθυπουργέ η χώρα έχει πτωχεύσει και προσπαθείτε να ανακαλύψετε επικοινωνιακά μέσα για να μας το σερβίρεται; Ο κ. Παπαδήμος αυτόν τον ρόλο ρόλο θα παίξει;
21/11/2010:Μπορεί να μας πληροφορήσει η κυβέρνηση εάν λειτουργεί με βάση το μνημόνιο ή εφαρμόζει δική της πολιτική;
20/11/2010:Μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος θα πρέπει να βρεθούν και άλλα χρήματα. Το τάγμα των ξένων συμβούλων του κ. Παπανδρέου με Νόμπελ και Διδακτορικά τον συμβουλεύουν, και πάλι, περικοπές από μισθούς και συντάξεις;Και πρέπει να πληρώνουμε όλους αυτούς τους τεμπελχανάδες για συμβουλές που θα μπορούσε να δώσει στον Πρωθυπουργό και ένας περιπτεράς;
19/11/2010:Τελικά κ. Παπανδρέου μπορείτε να ενημερώσετε υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό, η χώρα μας έχει πτωχεύσει ναι ή όχι;
18/11/2010: Από το 1974 μέχρι σήμερα διόριζαν στο Δημόσιο ψηφοφόρους. Τώρα που δεν τους χρειάζονται τους πετάνε στον δρόμο; Και οι ψηφοφόροι που θα χάσουν τις δουλειές τους γιατί τους ψήφιζαν;
17/11/2010: Από το 1974 μέχρι σήμερα, εορτάζεται η επέτειος του Πολυτεχνείου. Το κεντρικό σύνθημα των εορταζόμενων είναι ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Τι περιμένει άραγε η Δημοκρατία και δεν τους τα παρέχει;
16/11/2010: Θα αναρτήσει ο νέος δήμαρχος πρόγραμμα και τόπους προσευχών των ισλαμιστών;
15/11/2010:Τι θα λένε τώρα οι ελληναράδες του φραπέ για την νέα φοροκαταιγίδα;
13/11/2010: Αύριο θα δώσουμε ψήφο σε αυτούς που υποστηρίζονται από το κόμμα, που κατ έκλεψε τα εισοδήματα μας, τις μικρο περιουσίες μας, και την ίδια μας την ζωή;
12/11/2010:Τι γίνεται με τα κινητά τηλέφωνα των υπουργών της κυβέρνησης, λογοδιάρροια έχουν; Ο παραγωγικός κ. Πάγκαλος στα κινητά καταναλώνει την παραγωγικότητα του;Η κα Μπατζελή όταν ήταν υπουργός μέσω κινητών έλυνε τα θέματα του υπουργείου της; Ο κ. Παμπούκης φέρνει επενδύσεις μέσω κινητών τηλεφώνων;
11/11/2010: Τελικά τι συμβαίνει με το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. και τον Σγουρό; Εξακολουθεί το κόμμα να είναι υπέρ του μνημονίου; Θα μάθουμε εάν και ποιοι είχαν άλλη άποψη από αυτή την θέση που πήρε το κόμμα;
10/11/2010:Ο κ. Καστανίδης τελικά συμφωνεί με την οικονομική πολιτική Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου; Ο υπουργός οικονομικών μήπως είναι ο νεκροθάφτης της Ελλάδος;
9/11/2010: Τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Παπουτσής, Χρυσοχοϊδης, που βρισκόντουσαν και δεν εμφανίστηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια; Ο κ. Πάγκαλος ήταν στεναχωρημένος;
8/11/2010:Στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές, τελικά, όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί νίκησαν. Μήπως είχαμε φοιτητικές εκλογές και δεν το καταλάβαμε;
7/11/2010: Θα τους επιτρέψουμε να μας τα πάρουν όλα; Δεν θα τους μαυρίσουμε σήμερα; Θα έχουμε άλλη ευκαιρία;
6/11/2010: Το ΔΝΤ είναι ευχαριστημένο με τον Γ. Παπανδρέου και το οικονομικό του επιτελείο, για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί σε βάρος των μη προνομιούχων. Το αϊ σιχτίρ θα του δοθεί αύριο από τους Έλληνες;
5/11/2010:Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του οίκου Φορπς με τους ισχυρότερους άνδρες στον πλανήτη. Εντύπωση προξενεί, ότι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Παπανδρέου δεν βρίσκεται σε αυτόν στον κατάλογο.Αυτός δεν έσωσε μία ολόκληρη χώρα από την οικονομική καταστροφή; Αυτό δεν ομολογούν όλοι οι διεθνείς τοκογλύφοι φίλοι του; Τι συμβαίνει λοιπόν, μήπως τον ξέχασαν;
4/11/2010: Εμείς θα επιμείνουμε, να μας απαντήσει ο πολυλογάς κ. Πάγκαλος. Η πατρίδα μας χρειάζεται Στρατό και αστυνομία ή σεκιούριτι;
3/11/2010:Τελικά κ. Παπανδρέου οι εκλογές μεθαύριο είναι αυτοδιοικητικές; Και εάν ναι προς τι οι απειλές για βουλευτικές εκλογές;
2/11/2010: Πως σας φάνηκε ο Μαραθώνιος κ. Πρόεδρε; Προπονήστε για τρέξιμο μετά τις 7 Νοεμβρίου;
1/11/2010:Ο Στρατός και η Αστυνομία είναι δύο αντιπαραγωγικοί κλάδοι κατά τον κ. Πάγκαλο. Μήπως ο κ. Πάγκαλος μπορεί να μας γνωρίσει το παραγωγικό του έργο τόσα χρόνια στην πολιτική; Εκτός από το να τρώει μήπως θα πρέπει να σταματήσει και να μιλάει;
31/10/2010: Μπορεί η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός ποία η θεσμική ιδιότητα του αδελφού του Νικ. Παπανδρέου; Γιατί η αντιπολίτευση δεν αναφέρεται σε αυτό το θέμα;
30/10/2010: Ο κ. Παπανδρέου μας απειλή με εκλογές. Προεκλογικά μας έταζε λεφτά τώρα μας απειλεί. Μήπως πρέπει να πάμε σε εκλογές για να σώσουμε τις δουλειές μας και τα σπίτια μας;
29/10/2010:Το έγκλημα στην Ελλάδα καθημερινά καλπάζει. Που βρίσκεται άραγε ο νέος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ; Ετοιμάζει το Ελληνικό FBI και γι' αυτόν το λόγο έχει εξαφανισθεί;
28/10/2010: Θα πουν το νέο ΟΧΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ; Θα πουν το ΟΧΙ στην νέα κατοχή της παγκόσμιας διακυβέρνησης;
27/10/2010: Μήπως μπορεί να ενημερώσει τον λαό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος, για εκείνον τον λογαριασμό που άνοιξε στην τράπεζα Ελλάδος,( να συγκεντρωθούν χρήματα), προς αποπληρωμή του χρέους, τι ποσό έχει συγκεντρωθεί; Και να μας αναφέρει τα ονόματα αυτών οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν την χώρα δίδοντας χρήματα;
26/10/2010: Κύριε Πρωθυπουργέ μετά από δύο ώρες συνέντευξη καταλάβατε τι ακριβώς μας είπατε; Δηλαδή εάν δεν εκλεγεί ο Σγουρός και ο Καμίνης πάμε για εκλογές;
25/10/2010: Παπανδρέου ή το χάος. Αλήθεια, το πιστεύετε αυτό κ. πρωθυπουργέ;
24/10/2010:Τι νέα ψέμματα θα μας ξεφουρνίσετε αύριο κ. Παπανδρέου;
23/10/2010:Για 400 εκατομμύρια αδικαιολόγητα νοσοκομειακά έξοδα εντός του τρέχοντος έτους έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Αντί να κάνει δηλώσεις ο κ. υπουργός γιατί δεν ρωτά την κ. Μαριλίζα που είχε το υπουργείο ένα ολόκληρο χρόνο;
22/12/2010:Το υπ. Εσωτερικών αποφάσισε να κατανείμει στις Νομαρχίες το ποσό των 32 εκατομμυρίων ευρώ. Πως προεκλογικά βρέθηκαν αυτά τα λεφτά για τις νομαρχίες κ. Παπανδρέου; Λεφτά για τους πράσινους ουσιαστικά νομάρχες υπάρχουν, για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει<< σάλιο>> κ. Παπανδρέου;
21/10/2010: Ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε: Όχι νέα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους. Αλήθεια μετά το λεφτά υπάρχουν, και το θα δώσω αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, υπάρχει Έλλην πολίτης που τον πιστεύει;


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More