8.12.09

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ





Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι. Οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως η επίμονη προσπάθεια των αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν στο κτίριο να καταστρέψουν τον υπολογιστή δείχνει πως ήθελαν κάτι να κρύψουν. O υπολογιστής βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και σήμερα αναμένεται να εξεταστεί ο σκληρός δίσκος του. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, στον υπολογιστή έχουν βρεθεί αποσπάσματα από προκηρύξεις οργανώσεων που αναλάμβαναν την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς. Από την εξέταση του σκληρού δίσκου θα αποδειχθεί αν τα κείμενα αυτά αποτελούν αντίγραφα κειμένων που αναρτήθηκαν πρώτα στο Διαδίκτυο ή γράφτηκαν στον υπολογιστή που κατασχέθηκε. Η έφοδος στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι έγινε έπειτα από πληροφορίες που είχε η Αστυνομία, όπως υποστήριξαν οι επιτελείς της, ότι λειτουργούσε ως «παρασκευαστήριο μολότοφ».

Στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι που λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ένα παλιό σπίτι στην οδό Ερμού 9 στο Κερατσίνι συνελήφθησαν 22 άτομα, μεταξύ των οποίων η κόρη και ο γιος του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Νιώτη, ο οποίος δήλωσε για τη σύλληψή τους: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπως έχω και εμπιστοσύνη στα παιδιά μου».

Πολλά ευρήματα
Στο στέκι βρέθηκαν 200 κενά μπουκάλια μπίρας, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, 2 καλέμια, 2 μπιτόνια εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που σύμφωνα με την Αστυνομία έχει κλαπεί από αστυνομικούς. Το κτίριο παρακολουθούσε στενά η Αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει χρησιμοποιούνταν ως παρασκευαστήριο εμπρηστικών μηχανισμών και ορμητήριο των αντιεξουσιαστών. «Τα παιδιά μάζευαν τα μπουκάλια για την ανακύκλωση» υποστήριξαν συγγενείς των συλληφθέντων, οι οποίοι απέφυγαν να σχολιάσουν τα υπόλοιπα ευρήματα στον χώρο. Πάντως, το Ρεσάλτο στην ιστοσελίδα του αυτοπροσδιορίζεται ως «αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης» και ως «ένα εγχείρημα κοινωνικής- πολιτικής- πολιτισμικής παρέμβασης, αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα, που έχει ως βεληνεκές της απεύθυνσης και της δράσης του τις περιοχές του Κερατσινίου, της Νίκαιας, της Δραπετσώνας και του Περάματος».
Πηγές της Αστυνομίας χωρίς να κάνουν επίσημες σχετικές ανακοινώσεις άφηναν να διαρρεύσει πως η επέμβαση στο στέκι αποφασίστηκε να γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, ύστερα από πληροφορίες πως με ορμητήριο το Ρεσάλτο θα επιχειρούνταν κατάληψη του υπουργείου Εργασίας.


Στην Ακαδημία Αθηνών ......



Δεν μπορεί να παραμένει Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας λένε οι Ακαδημαϊκοί. Παρεμβαίνει η Ακαδημία Αθηνών για την προκλητική, ανιστόρητη, ύποπτη και εθνικά μειοδοτική στάση, της ειδικής γραμματέως του Τομέα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα, μπροστά στις απόψεις και τις δοξασίες της οποίας ωχριά και η αλήστου μνήμης κ. Ρεπούση, που είχε αναστατώσει τη χώρα με το σχολικό βιβλίο της Ιστορίας το οποίο είχε επιμεληθεί και ανέφερε ότι οι Έλληνες κατά την Καταστροφή της Σμύρνης δεν σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους αλλά πέθαναν από τον... συνωστισμό στην παραλία! Η κ. Δραγώνα προχωράει ακόμα πιο πέρα! Στο απαράδεκτο βιβλίο της «Τι είναι η πατρίδα μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, τρομακτικά ανθελληνικές απόψεις, με αποκορύφωμα ότι «δεν είμαστε Έλληνες αλλά μας... έκαναν» και ότι είναι... ρατσιστικό να δηλώνουμε την ελληνική μας ταυτότητα!

Στο βιβλίο αυτό που είναι ένα... κήρυγμα μίσους ενάντια σε καθετί ελληνοπρεπές και ελληνικό, αναφέρεται ακόμα ότι η Επανάσταση του 1821 αποτελούσε «επεκτατική εθνική πολιτική» των Ελλήνων, των οποίων η εθνική ταυτότητα «ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών σχετικά με το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!
Δεν γνωρίζουμε τι περισσότερο θα έγραφε ένας τούρκος ιστορικός ή κάποιος ανθέλληνας προπαγανδιστής, εκείνο που γνωρίζουμε όμως είναι ότι η κ. Θάλεια Δραγώνα, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ορίσθηκε ειδική γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων του υπουργείου Παιδείας! Δηλαδή μια κυρία που δεν θεωρεί ότι είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσιστές τους Έλληνες και πιστεύει ότι ο νεοελληνικός πολιτισμός βασίσθηκε στον... τουρκικό πολιτισμό, διορίσθηκε σε μια νευραλγική θέση, η οποία έχει άμεση σχέση με την πορεία του Ελληνισμού, αφού θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής που θα εφαρμοσθεί στα παιδιά μας! Δηλαδή αν η κ. Ρεπούση ήταν μια φορά επικίνδυνη, η κ. Δραγώνα είναι... δέκα φορές πιο επικίνδυνη, γιατί καθορίζει συνολικά τις δομές και τις αρχές της εκπαίδευσης που θα παρέχεται σε όλα τα ελληνικά σχολεία!
Αντί λοιπόν στη θέση αυτή να τοποθετηθεί ένας επιστήμονας με ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις υπέρ της Ελλάδας, της ελληνικής φυλής και του ελληνικού πολιτισμού, γιατί είχε το βαρύ έργο να διαμορφώσει εν πολλοίς την εθνική συνείδηση των Ελληνόπαιδων της επόμενης γενιάς, τοποθετήθηκε μια κυρία που δηλώνει ότι δεν είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσισμό του χειρίστου είδους το να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και θαυμάζει την οθωμανική αυτοκρατορία και τον... τουρκικό πολιτισμό!
Κάποιες μικροαντιδράσεις για την κυρία αυτή είχαν σημειωθεί όταν ο Γ. Παπανδρέου την έβαλε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο
Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε στη Βουλή το διάστημα 2007-2009. Τώρα, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τοποθετήθηκε σε ακόμα καλύτερη θέση: Έχει την ευθύνη του σχεδιασμού της εκπαίδευσης των παιδιών μας! Ένα άτομο, που υποστηρίζει ότι τα σχολικά βιβλία διδάσκουν τον... εθνικισμό!
Στην Ακαδημία Αθηνών τέθηκε το θέμα από γνωστό ακαδημαϊκό στην ολομέλειά της, στις 19 του μήνα, και ορισμένα μέλη της αγανάκτησαν με τα... ανδραγαθήματα της κ. Δραγώνα και ζητούν από την ηγεσία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας να παρέμβει στην κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί η κυρία Δραγώνα να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας που έχει την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των νέων μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Ακαδημίας ήταν έντονη, πρόκειται δε να υπάρξει συνέχεια σε επόμενη συνεδρίαση.
«Δεν είμαστε Έλληνες»
Η... δραστηριότητα της κ. Δραγώνα και τα ανθελληνικά «πιστεύω» της δεν είναι τωρινά. Εδώ και δέκα χρόνια πρωτοστατεί στον ονομαζόμενο «διεπιστημονικό διάλογο Ελλήνων και Τούρκων κοινωνικών επιστημόνων».
Καρπός της συνεργασίας αυτής είναι το βιβλίο «Ελλάδα και Τουρκία - Πολίτης και Έθνος - Κράτος» που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μπογάτζιτσι της Κωνσταντινούπολης.
Ύστερα από αυτό όμως η κ. Δραγώνα συνέγραψε και το δικό της... αριστούργημα «Τι είναι η πατρίδα μας», μπροστά στο οποίο ωχριούν και συκοφαντικά κατά της χώρας μας βιβλία κορυφαίων συγγραφέων που διακρίνονται για τα ανθελληνικά τους αισθήματα!
Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, σας αναφέρουμε παρακάτω:


= «Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες», «Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν».


=Η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού.
=Όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατώτερους και ανώτερους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει!
=Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά τη σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον νεοελληνικό μας πολιτισμό και όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!
Βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας της κ. Δραγώνα για την εκ βάθρων αλλαγή των σχολικών συγγραμμάτων είναι ότι διαμορφώνουν στους έλληνες μαθητές μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότητα», προβάλλοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγαθήματα των προγονών μας, ενώ αυτή η «στρατηγική παρέκκλισης» στηρίζεται στην «αποσιώπηση της σημασίας της τεράστιας δύναμης, της έκτασης και του κύρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!


Επιστολή στον Πρόεδρο
Χαρακτηριστική είναι και η διαμαρτυρία του δρα Nicolas Kaloy, ο οποίος απέστειλε από τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου διαμένει, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την εξής επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Από τη Γενεύη Ελβετίας απευθύνουμε το εξής ερώτημα προς εσάς, τον Πρώτον Έλληνα: Είναι δυνατόν η γυναίκα αυτή η οποία ομολογεί ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, να είναι γενική γραμματέας της ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας και να παρέχει γνώσεις στα παιδιά μας; Είστε υπεύθυνος να μας απαντήσετε: Εάν δεν είμαστε Έλληνες, τι είμαστε; Εσείς και ο κ. πρωθυπουργός οφείλετε μίαν απάντηση εις την οποίαν θα δώσωμεν ευρείαν δημοσιότητα σε όλη την ομογένεια των «ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ». Και κυρίως εις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη».

ellinikiafipnisis


Την προστασία της Αστυνομίας.....

Την προστασία της Αστυνομίας ζητούν τρεις αντιπρυτάνεις





PANEPISTHMIO_ATHINWN.jpg
Mε επιστολή τους οι τρεις αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησαν από την Αστυνομία να προφυλάξει το ιστορικό κτήριο του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, στην επιστολή που υπογράφουν οι αντιπρυτάνεις Δημοσθένης Ασημακόπουλος, Γεώργιος Κρεατσάς και Ιωάννης Καράκωστας, επισημαίνεται: «Κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχατε με τον Αντιπρύτανη κ. Ιωάννη Καράκωστα παρουσία και των άλλων Αντιπρυτάνεων κ.κ. Γεωργίου Κρεατσά και Δημοσθένη Ασημακόπουλου, περί ώρα 1η μεσημβρινή, παρακαλούμε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για τη φύλαξη περιμετρικώς του ιστορικού κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σημειώνουμε ότι οι πέριξ του Πανεπιστημίου δρόμοι, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια είναι κοινόχρηστοι χώροι».
Εξάλλου, απο το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Κίττας, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται από τον αναπληρωτή διοικητή Δημ. Βαρβιτσιώτη: «Ο κ. Πρύτανης εξήλθε της Καρδιολογικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σήμερα το μεσημέρι και συνεχίζεται η νοσηλεία του σε θάλαμο Κλινικής όπου και θα παραμείνει μέχρι πλήρους αποκαταστάσεως των συμπτωμάτων της εγκεφαλικής διάσεισης. Ο κ. Πρύτανης μου ανέθεσε να σας μεταφέρω την ακόλουθη δήλωση: ''Πληροφορήθηκα με συγκίνηση το ενδιαφέρον για την υγεία μου, σύσσωμης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και όχι μόνον και τους ευχαριστώ θερμά όλους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους εσάς των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και να σας παρακαλέσω να ενημερώνεστε από τις επίσημες ανακοινώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου''».
πηγή


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More