8.12.09

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ





Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι. Οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως η επίμονη προσπάθεια των αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν στο κτίριο να καταστρέψουν τον υπολογιστή δείχνει πως ήθελαν κάτι να κρύψουν. O υπολογιστής βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και σήμερα αναμένεται να εξεταστεί ο σκληρός δίσκος του. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, στον υπολογιστή έχουν βρεθεί αποσπάσματα από προκηρύξεις οργανώσεων που αναλάμβαναν την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς. Από την εξέταση του σκληρού δίσκου θα αποδειχθεί αν τα κείμενα αυτά αποτελούν αντίγραφα κειμένων που αναρτήθηκαν πρώτα στο Διαδίκτυο ή γράφτηκαν στον υπολογιστή που κατασχέθηκε. Η έφοδος στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι έγινε έπειτα από πληροφορίες που είχε η Αστυνομία, όπως υποστήριξαν οι επιτελείς της, ότι λειτουργούσε ως «παρασκευαστήριο μολότοφ».

Στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι που λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ένα παλιό σπίτι στην οδό Ερμού 9 στο Κερατσίνι συνελήφθησαν 22 άτομα, μεταξύ των οποίων η κόρη και ο γιος του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Νιώτη, ο οποίος δήλωσε για τη σύλληψή τους: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπως έχω και εμπιστοσύνη στα παιδιά μου».

Πολλά ευρήματα
Στο στέκι βρέθηκαν 200 κενά μπουκάλια μπίρας, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, 2 καλέμια, 2 μπιτόνια εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που σύμφωνα με την Αστυνομία έχει κλαπεί από αστυνομικούς. Το κτίριο παρακολουθούσε στενά η Αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει χρησιμοποιούνταν ως παρασκευαστήριο εμπρηστικών μηχανισμών και ορμητήριο των αντιεξουσιαστών. «Τα παιδιά μάζευαν τα μπουκάλια για την ανακύκλωση» υποστήριξαν συγγενείς των συλληφθέντων, οι οποίοι απέφυγαν να σχολιάσουν τα υπόλοιπα ευρήματα στον χώρο. Πάντως, το Ρεσάλτο στην ιστοσελίδα του αυτοπροσδιορίζεται ως «αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης» και ως «ένα εγχείρημα κοινωνικής- πολιτικής- πολιτισμικής παρέμβασης, αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα, που έχει ως βεληνεκές της απεύθυνσης και της δράσης του τις περιοχές του Κερατσινίου, της Νίκαιας, της Δραπετσώνας και του Περάματος».
Πηγές της Αστυνομίας χωρίς να κάνουν επίσημες σχετικές ανακοινώσεις άφηναν να διαρρεύσει πως η επέμβαση στο στέκι αποφασίστηκε να γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, ύστερα από πληροφορίες πως με ορμητήριο το Ρεσάλτο θα επιχειρούνταν κατάληψη του υπουργείου Εργασίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More