27.11.10

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Άνοιξαν ..οι ασκοί του Αιόλου στον ΛΑΟΣ.



Δυσαρεστημένοι και αποστασιοποιημένοι από το κόμμα του Καρατζαφέρη φέρονται τέσσερις πρώην γενικοί διευθυντες, οι Σχοινάς, Καρκαλέτσης, Χριστοδουλόπουλος, και Καραποστόλου, καθώς και δυο πρώην γραμματείς της Κ.Ε οι Μιχάλης Βάρδας, και Παναγιώτης Αποστόλου που έστειλε πρόσφατα και επιστολή-καταπέλτηστον Α. Γεωργιάδη (Επιστολή καταπέλτης από τον πρώην αν. γραμματέα της Κ.Ε του ΛΑ.Ο.Σ.)
Διαβάστε περισσότερα:http://ixnos1.blogspot.com/2010/11/e_27.html?zx=322f8c32ff738d5f


Οι αιώνιοι τοκογλύφοι...

Ξαναβάζουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις οι τράπεζες

«Χέρι» στους μισθούς και τις συντάξεις δανειοληπτών έχουν αρχίσει να ξαναβάζουν οι τράπεζες, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα από τους οφειλέτες, σύμφωνα με Ενώσεις Δανειοληπτών.


Το φαινόμενο της παρακράτησης, που καταγγέλλεται στην Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Καταναλωτών Δανειοληπτών, είχε παρατηρηθεί αρχικά τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και επενέβη η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Παρά τις συστάσεις της όμως, το φαινόμενο φαίνεται πως ξαναεμφανίζεται.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων, Βαγγέλη Κρητικό, "το τελευταίο διάστημα φτάνουν στα γραφεία μας καταγγελίες από πολίτες που βλέπουν να τους παρακρατείται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ολόκληρο ή μέρος του μοναδικού πόρου που έχουν για να επιβιώσουν".


"Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση", μας λέει ο κ. Κρητικός, «μιας υπερήλικης γυναίκας συνταξιούχου του Δημοσίου, η οποία έπαιρνε 471 ευρώ μηνιαία σύνταξη ως θύμα πολέμου. Πριν από λίγες μέρες διαπίστωσε ότι μεγάλη ελληνική τράπεζα είχε παρακρατήσει το σύνολο του ποσού της σύνταξής της από τον καταθετικό της λογαριασμό, επειδή είχε οφειλές από δάνειο, τις οποίες δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Μέσα σε 8 μήνες έχουμε δεχθεί 50 συνολικά καταγγελίες, εκ των οποίων οι οκτώ είναι ενυπόγραφες».


Τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή Δημήτρη Σπυράκο, καταγγέλθηκαν στη γραμματεία 15 τέτοια περιστατικά:
«Κινήσαμε τις διαδικασίες, κάναμε παρεμβάσεις και το φαινόμενο εξαλείφθηκε ή έτσι νομίζαμε... Αν συμβαίνει και πάλι, καλούμε τους πολίτες να μας το καταγγείλουν».


«Οι τράπεζες» προσθέτει ο κ. Σπυράκος, δικαιολογούν την πρακτική τους με την επίκληση όρων που εμπεριέχονται στα «ψιλά γράμματα» συμβάσεων ανοίγματος λογαριασμού κατάθεσης ή πιστωτικών συμβάσεων, τα οποία τους επιτρέπουν να προβαίνουν σε αναλήψεις «γενικώς και αορίστως» από λογαριασμούς των καταναλωτών για την εξόφληση των οφειλών τους προς αυτά, σύμφωνα με το υπουργείο.


Το απαγορεύει η νομοθεσία


Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται η κατάσχεση απαιτήσεων μισθών ή συντάξεων. Απαγορεύεται, όμως, και η κατάσχεση από λογαριασμούς μισθοδοσίας ποσού ίσου με έναν τουλάχιστο μισθό ή μία σύνταξη (άρθρο 982 παρ. 3 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας), όπως μας ενημερώνει ο κ. Σπυράκος. «Μια τέτοια ενέργεια είναι παράνομη. Δεν μπορεί η τράπεζα να παρακρατήσει χρήματα», επισημαίνει και ο Μεσολαβητής Τραπεζικών και Επενδυτικών Υπηρεσιών, Αντώνης Φώσκολος.


Πονοκέφαλο στις Ενώσεις όμως προκαλεί και η συμπεριφορά των εισπρακτικών εταιρειών. Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Καταναλωτών Δανειοληπτών, οι καταγγελίες λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. «Οι παθόντες, στην πλειονότητά τους», μας λέει ο κ. Κρητικός, «είναι άνεργοι υποαπασχολούμενοι μικροεπαγγελματίες, που μειώθηκε δραματικά ο τζίρος ή έκλεισε η επιχείρησή τους, ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν έχουν πληρωθεί τις δεδουλευμένες αποδοχές τους για χρονικό διάστημα 3-4 μηνών, δημόσιοι υπάλληλοι που υπέστησαν μείωση των αποδοχών τους».


«Δεχόμαστε και εμείς καταγγελίες πελατών για το θέμα των εισπρακτικών εταιρειών», μας λέει και ο Συνήγορος του Πελάτη της Εθνικής Τράπεζας, Δημήτρης Παυλάκης.


«Είμαστε», προσθέτει, «σε διαρκή συνεργασία με τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, όπως λέγονται πραγματικά. Είναι αλήθεια ότι καμιά φορά ξεπερνιούνται τα όρια, γι' αυτό και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των τραπεζών τα επαναθέτουμε και επαναπροσδιορίζουμε αυτή τη σχέση.Όσον αφορά το θέμα της παρακράτησης, στα χέρια μας δεν έχουν φτάσει τέτοιες καταγγελίες. Μια τέτοια πράξη -να δεσμεύσεις δηλαδή μισθοδοσία- είναι αντισυνταγματική. Ίσως πρόκειται για παρανόηση... Γι' αυτό καλούμε τους παθόντες να έρθουν στα γραφεία μας ή να επικοινωνήσουν μαζί μας. Εμείς είμαστε με τον πελάτη, όχι με την τράπεζα».


Πάντως, συμβουλή του Συνηγόρου κ. Παυλάκη είναι οι πελάτες, όταν δέχονται ενημέρωση-όχληση από τις εισπρακτικές εταιρείες, να απαντούν στο τηλέφωνο. Κι αυτό γιατί όταν ο δανειολήπτης απαντήσει, η εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να τον ξαναενοχλήσει για τις επόμενες 48 ώρες βάσει νόμου. Αντίθετα, όταν δεν απαντά τον καλεί ασταμάτητα γιατί η επανάληψη της κλήσης γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.


Παραμένει σκλάβος...

Ο ΣΚΛΑΒΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ...

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ  



συνέχεια εδώ


Τα καθημερινά μας νέα...

Ελλάδα
«Μάχη» ΑΝΕΚ και Attica για τις συμβάσεις των ναυτικών (2010-11-27) - Imerisia
Της Αγγελικής Καλλή Για πρώτη φορά μία απεργία ναυτεργατών της ΠΝΟ γίνεται η αρένα προκειμένου να αναμετρηθούν οι δύο μεγαλύτεροι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν μείνει στην ελληνική α..(18 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τραυματισμός άνδρα των ΜΑΤ από χειροβομβίδα κρότου λάμψης (2010-11-27) - Τα Νέα
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξερράγη στην ζώνη του, χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Ο άτυχος αστυνομικός ήταν μέλος της δ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Βολές Φ. Κουβέλη κατά της κυβέρνησης (2010-11-27) - Capital.gr
Την ανάγκη «η χώρα να μπει σε μια νέα πορεία» επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ανοίγοντας το Σάββατο τις εργασίες της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ακυβέρνητο πλοίο κοντά στα Κύθηρα (2010-11-27) - Capital.gr
Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης,  παραμένει στη θαλάσσια  περιοχή νοτιοδυτικά των Κυθήρων, το φορτηγό πλοίο "Geri II" σημαίας Αλβανίας, δεκαμελές πλήρωμα αλλοδαπών, οι οποίοι είν..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πολιτική
Στον «αέρα» οι 909 προσλήψεις στην ΑΤΕ μέσω ΑΣΕΠ (2010-11-27) - Ethnos
Στον «αέρα» οι προσλήψεις στην ΑΤΕ μέσω του ΑΣΕΠ. «Κόκκινο» άναψε η κυβέρνηση στις 909 προσλήψεις προσωπικού στην Αγροτική Τράπεζα, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τράπεζα. Τη..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε κόμμα - αρωγό στην κυβέρνηση (2010-11-27) - Express.gr
 ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ενός χρόνου ζήτησε απόκυβέρνηση και κόμμα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου , ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι, ενώ παράλληλα συμφώνησεμε τις παρατηρήσεις πολλών μελών να υπάρξει πολι.. (0 σχολια)
Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση - Ντόρα (2010-11-27) - Ethnos
Την έναρξη ενός διμέτωπου αγώνα, κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη, σηματοδότησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, όπου ο κ. Αντ. Σαμαράς εξέπεμψε αυστηρά μην.. (0 σχολια)
Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση (2010-11-27) - Ethnos
Σε ανοιχτή συζήτηση ενώπιον του ελληνικού λαού στη Βουλή θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός μελετά εισηγήσεις συνεργατών του να προκαλέσει προ ημερησίας διατάξεως συζή.. (0 σχολια)
Στο επίκεντρο οι μεγάλες αλλαγές για το 2011 (2010-11-27) - Ethnos
Οι εξελίξεις στην Οικονομία, το 2011 ως έτος διαρθρωτικών αλλαγών και το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, ήταν τα τρία θέματα που απασχόλησαν την χθεσινή συζήτηση του Πολιτικού Συμβου.. (0 σχολια) 
Οικονομικά
Γιούνκερ: «Ισπανία και Πορτογαλία πρόλαβαν τον κίνδυνο» (2010-11-27) - Τα Νέα
Καθησυχαστικός για τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας εμφανίζεται ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελ..(48 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Αναγνώριση της ελληνικής προσπάθειας από τον Β. Χόιερ (2010-11-27) - Pathfinder.gr
Στη Γερμανία «υποτιμούνται εντελώς το θάρρος και η αποφασιστικότητα που απαιτείται από μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση για να περάσει στους πολίτες τόσο μεγάλα βάρη», εκτιμά ο υφυπουργός Εξωτερικώ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Έτοιμος ο Θαπατέρο για επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων (2010-11-27) - Pathfinder.gr
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο δήλωσε ότι είναι έτοιμος να «επιταχύνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις» στη χώρα.«Αν είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, θα το κάν..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ιρλανδία: Επιτόκιο μεταξύ 6 και 7% στο δάνειο της ΕΕ και του ΔΝΤ (2010-11-27) - Imerisia
Το επιτόκιο για την οικονομική βοήθεια που διαπραγματεύεται η Ιρλανδία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι πιθανόν να κυμαίνεται μεταξύ του 6 ..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κρας τεστ για προϊόντα - υπηρεσίες (2010-11-27) - Ethnos
Σε... κρας τεστ θα υποβάλλονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες προκειμένου ο καταναλωτής να γνωρίζει και να επιλέγει τις συμφερότερες αγορές για την τσέπη, τις ανάγκες και την ασφάλειά του. ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
 
Κόσμος
Τα ράμματα του Ομπάμα (2010-11-27) - Ethnos
Δώδεκα ράμματα χρειάστηκε να κάνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τραυματίστηκε στα χείλη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Ομπάμα έπαι..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Μια «άδεια καρέκλα» θα εκπροσωπήσει τον Λιου Σιαομπό (2010-11-27) - Antenna
Μια άδεια καρέκλα θα εκπροσωπήσει τον Λιου Σιαομπό στην τελετή απονομής του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης στις 10 Δεκεμβρίου, εάν οι κινεζικές αρχές δεν επιτρέψουν στη σύζυγο του κινέζου διαφωνούντα να ταξ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ιράν: Σε λειτουργία πυρηνικός σταθμός (2010-11-27) - Capital.gr
Ο αντιδραστήρας του πρώτου ιρανικού πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ του νοτίου Ιράν, τέθηκε σε λειτουργία, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, σύμφωνα μ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κεραυνός σκόρπισε το θάνατο στη Νότια Αφρική (2010-11-27) - Pathfinder.gr
Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 67 τραυματίσθηκαν από κεραυνό στη διάρκεια χριστουγεννιάτικης γιορτής κοντά σε νηπιαγωγείο της επαρχίας Κουαζούλου Νατάλ στην ανατολική Νότια Αφρική, μετέδωσε σήμε..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν (2010-11-27) - Pathfinder.gr
Τουλάχιστον δύο βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν στο αρχηγείο της αστυνομίας στην επαρχία Πάκτικα του ανατολικού Αφγανιστάν και πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 αστυνομικοί, ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πολιτική
Στον «αέρα» οι 909 προσλήψεις στην ΑΤΕ μέσω ΑΣΕΠ (2010-11-27) - Ethnos
Στον «αέρα» οι προσλήψεις στην ΑΤΕ μέσω του ΑΣΕΠ. «Κόκκινο» άναψε η κυβέρνηση στις 909 προσλήψεις προσωπικού στην Αγροτική Τράπεζα, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τράπεζα. Τη..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε κόμμα - αρωγό στην κυβέρνηση (2010-11-27) - Express.gr
 ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ενός χρόνου ζήτησε απόκυβέρνηση και κόμμα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου , ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι, ενώ παράλληλα συμφώνησεμε τις παρατηρήσεις πολλών μελών να υπάρξει πολι.. (0 σχολια)
Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση - Ντόρα (2010-11-27) - Ethnos
Την έναρξη ενός διμέτωπου αγώνα, κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη, σηματοδότησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, όπου ο κ. Αντ. Σαμαράς εξέπεμψε αυστηρά μην.. (0 σχολια)
Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση (2010-11-27) - Ethnos
Σε ανοιχτή συζήτηση ενώπιον του ελληνικού λαού στη Βουλή θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός μελετά εισηγήσεις συνεργατών του να προκαλέσει προ ημερησίας διατάξεως συζή.. (0 σχολια)
Στο επίκεντρο οι μεγάλες αλλαγές για το 2011 (2010-11-27) - Ethnos
Οι εξελίξεις στην Οικονομία, το 2011 ως έτος διαρθρωτικών αλλαγών και το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, ήταν τα τρία θέματα που απασχόλησαν την χθεσινή συζήτηση του Πολιτικού Συμβου.. (0 σχολια)
 
Πολιτική
Στον «αέρα» οι προσλήψεις στην ΑΤΕ μέσω του ΑΣΕΠ. «Κόκκινο» άναψε η κυβέρνηση στις 909 προσλήψεις προσωπικού στην Αγροτική Τράπεζα, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τράπεζα. Τη..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε κόμμα - αρωγό στην κυβέρνηση (2010-11-27) - Express.gr
 ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ενός χρόνου ζήτησε απόκυβέρνηση και κόμμα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου , ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι, ενώ παράλληλα συμφώνησεμε τις παρατηρήσεις πολλών μελών να υπάρξει πολι.. (0 σχολια)
Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση - Ντόρα (2010-11-27) - Ethnos
Την έναρξη ενός διμέτωπου αγώνα, κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη, σηματοδότησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, όπου ο κ. Αντ. Σαμαράς εξέπεμψε αυστηρά μην.. (0 σχολια)
Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση (2010-11-27) - Ethnos
Σε ανοιχτή συζήτηση ενώπιον του ελληνικού λαού στη Βουλή θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός μελετά εισηγήσεις συνεργατών του να προκαλέσει προ ημερησίας διατάξεως συζή.. (0 σχολια)
Στο επίκεντρο οι μεγάλες αλλαγές για το 2011 (2010-11-27) - Ethnos
Οι εξελίξεις στην Οικονομία, το 2011 ως έτος διαρθρωτικών αλλαγών και το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, ήταν τα τρία θέματα που απασχόλησαν την χθεσινή συζήτηση του Πολιτικού Συμβου.. (0 σχολια)



Ο κ. Αντιπρόεδρος....



Συνεχίζει...

Ασέβεια χαρακτήρισε ο πτέραρχος ε.α., Νίκος Κουρής (πρώην υφυπουργός Άμυνας και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ), τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου περί αντιπαραγωγικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. «Είναι ασέβεια σε εκείνους που έθεσαν τη ζωή τους στη διάθεση της πατρίδας και την έχασαν για τη προστασία της», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Radio 9, ο κ. Κουρής και πρόσθεσε πως εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και με επιστολή προς τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Πάγκαλος εξακολουθεί να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Αστυνομία. Είναι να απορεί κανείς, πως ακόμη ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου δεν έχει λάβει θέση επί του θέματος. Τι εμποδίζει άραγε τον κ. Παπανδρέου να εκφράσει την άποψή του επί του σοβαρού αυτού θέματος που έχει προκύψει από  τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου; Και τίθεται το ερώτημα προς τον κ. Πρωθυπουργό: Θεωρείτε κ. Πρωθυπουργέ ότι είναι αντιπαραγωγικοί οι άνδρες του Ελληνικού στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας; Εάν όχι γιατί δεν δηλώνετε την πλήρη ευαρέσκεια και υποστήριξη σας για το έργο το οποίο επιτελούν προς τους άνδρες που έχουν ταχθεί να φυλάσσουν Θερμοπύλες; Γνωρίζεται τώρα, ότι στις αντιπαραγωγικές τάξεις ο κ. Πάγκαλος συμπεριέλαβε και τους ιερείς; Ο κ. αντιπρόεδρος βάλει εναντίον των δύο πυλώνων του έθνους, τον στρατό και την εκκλησία. Τι σκοπούς άραγε εξυπηρετεί ο κ. αντιπρόεδρος.
Στο σημείο αυτό θεωρούμε σκόπιμο να επαναφέρουμε ένα άρθρο σχετικό με τις δηλώσεις Πάγκαλου με τίτλο " Δεν δικαιούται δια να ομιλεί".
Αγαπηνός.
 Δεν δικαιούται δια να ομιλεί.





Ο κ. Γιάννης Καψής, παλαίμαχος δημοσιογράφος, υπήρξε μέλος αλλά και υψηλότατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη επανειλημμένα  βουλευτής από το 1993 έως το 2004.Υπήρξε υφυπουργός και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και επίσης υπήρξε ένας από τους δύο δημοσιογράφους που βρέθηκαν πρώτοι δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο άλλος ήταν ο Δημήτρης Μαρούδας. Εκ της ιδιότητας του αυτής, γνωρίζει πάρα πολύ καλά, τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματος. Γνωρίζει επομένως πάρα πολύ καλά  τις ικανότητες, και το πολιτικό μέγεθος  των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Άρα γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε, όταν δήλωνε ότι ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου κ. Πάγκαλος,  λέγει αρλουμπολογίες. Το απύθμενο  θράσος, που συνήθως χαρακτηρίζει τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτό  για το οποίο δεν δίστασε να δηλώσει, ότι η τραγική κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας οφείλεται στο γεγονός ότι: <<μαζί φάγαμε τα λεφτά >>, εννοώντας τον λαό. Στην ερώτηση του λαού πως φάγαμε τα λεφτά; Ο κ. Πάγκαλος απάντησε: <<σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος>>. Και υπάρχουν ακόμη σήμερα, ψηφοφόροι, οι οποίοι ακούνε αυτές τις δηλώσεις ( αρλούμπες κατά τον κ. Γ. Καψή) και τον εκλέγουν ακόμη στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Ο κ. Πάγκαλος δεν δικαιούται δια να ομιλεί (όπως θα έλεγε και ο συχωρεμένος Μένιος Κουτσόγιωργας), διότι στην πολιτική έχει παρελθόν (Οτσαλάν, Ίμια), παρόν, (είναι αυτός που θέλει να απολύσει κόσμο και κοσμάκη από το Δημόσιο. Με νομοθετικά διατάγματα θα καταργηθούν διευθύνσεις στο δημόσιο, οι οποίες   δεν θα χρειάζονται πλέον προσωπικό, και αυτοί που περισσεύουν θα  απολυθούν και με τον νόμο. Πιστεύουμε ότι οι απολύσεις αυτές δεν θα έχουν κομματικό χαρακτήρα). Δεν γνωρίζουμε όμως εάν θα έχει και μέλλον στην πολιτική, μετά την καπελαδούρα Ραγκούση που του φόρεσε ο Πρωθυπουργός του κ. Παπανδρέου. Και όσο και εάν θέλουν να ωραιοποιήσουν ή να εξομαλύνουν μία κατάσταση το καπέλο Ραγκούση,  του το φόρεσαν. Τον έβαλαν στην κυβέρνηση για να μην «γαβγίζει» κατά του Γ. Παπανδρέου ( “Ο Γ. Παπανδρέου… δεν έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός” παλαιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου), κι αυτός βάλθηκε να «γαβγίσει» κατά του ελληνικού λαού.
Θα πρέπει όμως ο κ. αντιπρόεδρος να απαντήσει και στα ερωτήματα: Τα λεφτά του χρηματιστηρίου τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά του Κτηματολογίου (ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που πέρασε στα ψιλά) τα έφαγε ο λαός; Τις μίζες της SIEMENS τις έφαγε ο λαός; Τις χορηγίες των εθνικών διαπλεκόμενων  προμηθευτών τις έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από τα εξοπλιστικά προγράμματα, και τις αντίστοιχες μίζες τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από τα Ολυμπιακά έργα, και τις υπερτιμολογήσεις τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από την πώληση Γερμανός-CO SMOTE, όπως αυτή πραγματοποιήθηκε, τα έφαγε ο λαός; Ας απαντήσει ο κ. Αντιπρόεδρος. Εάν πράγματι, τα λεφτά τα είχε φάει ο λαός, τότε θα είχε δύο φορές το βάρος του κ. Πάγκαλου.
Θέλουμε όμως να του υπενθυμίσουμε, τους διορισμούς, μέσων των κλαδικών του κόμματος του. Εκατοντάδες χιλιάδες πρασινοφρουροί διορίσθηκαν, μόλις το σοσιαλιστικό  ΠΑΣΟΚ κατέλαβε την εξουσία. Στρατιές κομματικών υπαλλήλων διορίστηκαν στο Δημόσιο. Και ο κομματικός αυτός στρατός, να διατήρησε για είκοσι ολόκληρα χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία,  και το φαγοπότι να πήγαινε σύννεφο. Τα  ρουσφέτια, και όχι μόνο,  όλων εκείνων των διορισμών,  δημιούργησαν τα δις ελλείμματα. Ελλείμματα τα οποία πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός, με μειώσεις στα εισοδήματα του, σε έμμεσους και άμεσους φόρους.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ είχε επί Ωνάση είχε 2.500 υπαλλήλους, και η εταιρεία λειτουργούσε άψογα. Οι φαύλες κυβερνήσεις  του ΠΑΣΟΚ διόρισαν 20.000 παράσιτα. Όλοι προερχόμενοι εκ των πράσινων κλαδικών, οι γνωστοί σε όλους μας πρασινοφρουροί, οι περισσότεροι των οποίων είχαν καταγωγή από συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της χώρας. Αντί λοιπόν η ΟΛΥΜΠΙΑΚΉ να ανανεώνει τον στόλο της, και να επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, είχε επί δεκαετίες μεγάλο παθητικό. Αποτέλεσμα  ήταν, να μη μπορεί η εταιρεία να συντηρήσει όλο αυτό το κηφηναριό, που είχε διορίσει το κόμμα του κ. Πάγκαλου, και ο Ελληνικός λαός με τον ιδρώτα του να πληρώνει τα τεράστια ελλείμματα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.
Αντίθετα άλλες Ευρωπαϊκές εταιρείες (Lufthansa), στις οποίες προσλαμβάνεται προσωπικό, αξιοκρατικά και μάλιστα, το πλέον απαραίτητο για να λειτουργήσει η εταιρία, πραγματοποιεί συνεχώς νέες επενδύσεις, επεκτάσεις, και έχει πάντα ενεργητικό. Θα  μπορούσαμε να αναφερθούμε και στην περίπτωση του ΟΣΕ, αλλά δεν θα  να επεκταθούμε λόγω χώρου.
Με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμένων παράσιτων στο Δημόσιο από τους πολιτικούς, με δεκάδες επιχειρήσεις να κλείνουν καθημερινά, με την αποβιομηχανοποίηση της χώρας, λόγω των οικονομικών επιλογών της κυβέρνησης, ουσιαστικά παραμένουν άνεργοι νέοι με προσόντα, οι οποίοι μαραζώνουν καθημερινά, και   αναγκάζονται να ξενιτευτούν. Οι νέοι αυτοί διαπρέπουν στις χώρες στις οποίες τους φιλοξενούν, και εργάζονται, και οι οποίοι πολλές φορές, δεν επιστρέφουν στην πατρίδα ούτε ως τουρίστες. Με αυτή την τακτική η Ελλάς χάνει τα περισσότερο υγιή και δυναμικά κύτταρα της, και το κενό που δημιουργείται αναπληρώνεται από αλβανούς, Πακιστανούς, ιρακινούς, νιγηριανούς, σομαλούς, και όλους αυτούς τους ελληνοποιημένους από το ΠΑΣΟΚ λαθρο εποίκους.
Στην Ελλάδα όσο θα ζουν και θα βασιλεύουν τα λαμόγια , οι λαδιάριδες,και οι μιζαδόροι της πολιτικής, αλλά και οι Πατριάρχες της διαπλοκής,(όπως έλεγε και ο Καραμανλής ο νεότερος),και γενικά τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων θα έχουμε τα ίδια φαινόμενα. Θα συνεχίζουμε να χρεωνόμαστε λεφτά, από τα διεθνή τοκογλυφικά γεράκια της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και των τραπεζών τους. Έτσι θα μπορούμε να πληρώνουμε  τεμπέληδες, φαύλους και πάμπλουτους πολιτικούς, και το παρατρεχάμενο κηφηναριό τους.
Στην καταστροφή μας οδήγησαν ο κοινοβουλευτισμός και οι πολιτικοί. Αυτοί με την κακοδιοίκηση, τους διορισμούς ημετέρων, γιγάντωσαν το δημόσιο, το έκαναν μη παραγωγικό. Δημιούργησαν ένα Δημόσιο άχρηστο, ανίκανο,  το οποίο να μη μπορεί να  εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού, και της κοινωνίας. Έφτασε επιτέλους η ώρα να ανοίξει το μοναδικό πράγματι κλειστό επάγγελμα, αυτό των πολιτικών. Μέχρι να γίνει αυτό, και να γκρεμισθούν όλα τα πολιτικά τζάκια, που καταδυναστεύουν τον λαό,  
δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε κ. Αντιπρόεδρε!
Νίκος Παπαγεωργίου.     


Για την κα. Διαμαντοπούλου...

ΠΩΣ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ

 
 Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Στο αντικείμενο τού θέματος έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια (περίπου 8) αρκετή εμπειρία που κατα την γνώμη μου συνοψίζεται στα εξής βασικά. Έτσι αν έχεις πολλά λεφτά και θέλεις να διαλύσεις μία χώρα προχωρείς ως εξής:

1. Διαλύεις την μέση παιδεία εισάγοντας τον κομματικό συνδικαλισμό στα σχολεία. Δεκαπενταμελή στα γυμνάσια –λύκεια, κτλ. Έτσι οι μαθητές από «μαθητές» γίνονται «ώριμοι» δημοκρατικοί πολίτες που συνδιοικούν (μάλλον διοικούν) μέσω τών κομμάτων τους τα σχολεία. Αποτέλεσμα, τέλεια διάλυση, έλλειψη πειθαρχίας, έλλειψη μάθησης, έλλειψη σεβασμού τών δασκάλων τους, κτλ.
Συνέπεια τούτου είναι επίσης και το «ιερό δικαίωμα» τών καταλήψεων, που εκτός από την διάλυση τής παιδείας αφήνει σχεδόν πάντα πίσω του βανδαλισμούς και καταστροφές. Έτσι ένα αχαρακτήριστο κράτος (κυβέρνηση, εισαγγελείς, δημοτικοί άρχοντες, κτλ) για ένα δήθεν πολιτικό κόστος, ανέχεται π.χ. 5 έως 6 ανώριμα παιδιά με ένα λουκέτο να εμποδίζουν την λειτουργία τού σχολείου και την μάθηση.

2. Διαλύεις την ανώτατη παιδεία, κυρίως με τη κομματικοποίησή της και τον έλεγχό της από κόμματα, με απεργίες, καταλήψεις, διακοπές τής εκπαίδευσης κτλ. χωρίς επί χρόνια ουσιαστικά να έχει δοθεί λύση στο απαράδεκτα φασιστικό δικαίωμα τών καταλήψεων, κτλ. Προφανώς χώρα χωρίς παιδεία δεν μπορεί να συνεχίσει επί μακρόν να υπάρχει......

Επίσης δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκπαίδευση χωρίς συμμετοχή τών σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο, το πλείστον τών οποίων σιγά σιγά δεν συμμετέχει στο διδακτικό έργο, αφού η παρακολούθησή του δεν είναι στην πράξη υποχρεωτική. Έτσι ένας μεγάλος αριθμός συμμετέχει μόνον στις εξετάσεις.

Βέβαια αυτό είναι και αποτέλεσμα τού μεγάλου αριθμού τών εισαγομένων για τούς οποίους δεν επαρκούν τα μέσα, αίθουσες διδασκαλίας κτλ

3. Διαλύεις την εθνική ταυτότητα από κατευθυνόμενους ιστορικούς «ανέκδοτα», όπως πολύ χαρακτηριστικά τούς ονόμασε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και από άλλους «συγγραφείς» τών «νέων» σχολικών βιβλίων.

4. Αφήνεις "ξέφραγο" αμπέλι την χώρα για να μπεί ως μετανάστης όποιος θέλει, ανεξάρτητα αν η χώρα τον χρειάζεται ή όχι. Έτσι αυτό που θα εθεωρείτο έγκλημα πολέμου εάν το έκανε μία κατοχική δύναμη (η αλλαγή τής σύνθεσης τού πληθυσμού) σε εμάς αφήνεται εσκεμμένα από τούς «πολιτικούς-παγκοσμιοποιημένους εγκέφαλους» να γίνεται, ώστε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία στην χώρα τους.

5. Παράλληλα με το προηγούμενο, αφού εξαγοραστούν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, βομβαρδίζουν συνεχώς τον κόσμο, ότι είναι απαράδεκτος ρατσιστής, εθνικιστής, Ελληναράς, ότι η σημαία είναι ένα πανί που ο καθένας έχει «δημοκρατικό δικαίωμα» να καίει και να προσβάλλει (το είπε δυστυχώς βουλευτής τού κυβερνώντος κόμματος με πατέρα τέως υπουργό και νυν ευρωβουλευτή, ο υιός Βαρβιτσιώτης).

Καθορίζουμε παράλληλα «δημοκρατικό καλιτεχνικό» δικαίωμα επώνυμης δεσποινίδας να δείχνει το «έργο» της , αυναν... δεσποινίδας υπό τούς ήχους τού εθνικού ύμνου, κτλ.

Εν ολίγοις προσπαθούμε να τρελλάνουμε τον κόσμο. Σε αυτό συμβάλλουν, με αδράν αμοιβή και τα δήθεν παρατηρητήρια Ελσίνκι, ΜΚΟ, κτλ., σε διατεταγμένη υπηρεσία.

6. Διαλύεις την αστυνομία τρελλαίνοντάς την κυριολεκτικά. Έτσι ένας αστυφύλακας θα πρέπει να δέχεται να καεί χωρίς να αντιδρά, θα πρέπει να δέχεται πυροβολισμόυς χωρίς να αντιδρά, γιατί γνωρίζει ότι αν πάθει βλάβη ο επίδοξος δολοφόνος του, δεν γλυτώνει την φυλακή και την διαπόμπευση τών εξαγορασμένων ΜΜΕ, κτλ.

7. Με κάποιο «γνωστό από την αρχαία εποχή αργυρούν τρόπο», εξ Ελλάδος, ή εκ γείτονος εξ ανατολών, πείθονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, κτλ. να υποστηρίζουν ενορχηστρωμένα και φανατικά, πχ. την τουρκοποίηση τής Κύπρου μέσω τού σχεδίου ΑΝΑΝ (που όπου νά'ναι καταφθάνει πάλιν), τα επεκτατικά σχέδια τών Σκοπίων εις βάρος τής χώρας μας μέσω τού ονόματος, τον αφοπλισμό τών νησιών τού Αιγαίου και την διχοτόμηση του, κτλ.

8. Υποβάλλεις στον κόσμο, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενδιαφέρεται και να εκφράζει την γνώμη του για τα εθνικά θέματα πλην τών πολιτικών και τών νεοταξικών. Έτσι κατακεραυνώναμε τον εξαίρετο μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ως μάστιγα τού θεού και εξαίρουμε την βουβαμάρα τού νυν αρχιεπισκόπου.

9. Τελευταίο μέτρο για την άλωση τής χώρας είναι η διάλυση τού στρατού της, που φοβούμαι ότι είναι ο τελευταίος στόχος. Π.χ. αφήνεται η κρατική τηλεόραση να προσπαθεί να γελοιοποιήσει το στράτευμα με ηλίθια σίριαλ, τα ΜΜΕ ψάχνουν θέματα να κτυπήσουν το φρόνημα τών ενόπλων δυνάμεων τής χώρας, κτλ.

10. Η εξωτερική πολιτική τής χώρας σχεδιάζεται από ίδρυμα (το ΕΛΙΑΜΕΠ) στο οποίο συμμετέχουν τα γνωστά πρόσωπα.

Μία χώρα που επί δώδεκα περίπου χρόνια υφίσταται τα ανωτέρω, είναι θαύμα πώς επιζεί.


Περιοδικό PATRIA !!!!!!!

ΤΟ ΝΕΟ PATRIA ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΊΤΕ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΛΟΓΧΗ.
http://www.logxi.com/


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More