25.2.10


Τα κάγκελα της δημοκρατίας Χρυσοχοϊδη είναι τίτλοι τιμής για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ .
.


Οι .....Ακροδεξιοί !!!!!

Μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στον Άγιο Παντελεήμονα και στην πλατεία Αμερικής , επαναφέρουμε ένα σημείωμα που είχαμε γράψει πριν από  λίγο καιρό και μας έκανε την τιμή  η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ να το αναδημοσιεύσει στην σαββατιάτικη έκδοση της και την ευχαριστούμε πολύ.Καθημερινά ο κος Χρυσοχοϊδης  δεν κάνει άλλη δουλεία παρά να ανακοινώνει και να δημιουργεί νέες υπηρεσίες στην Αστυνομία τις οποίες  αποκαλεί διευθύνσεις και αντί η εγκληματικότητα να μειώνεται έχει πάρει πλέον ανεξέλικτες διαστάσεις . Οι δε τρομοκρατία κτυπά όπου και όποτε θέλει.     
Εξήντα περίπου  ημέρες διακυβέρνησης  από το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκαν για να ανακαλύψει  ο υπουργός Προστασίας του πολίτη κος Χρυσοχοϊδης   ότι η Δημοκρατία στην χώρα μας κινδυνεύει από την Ακροδεξιά. Έτσι λοιπόν ο φιλοσοφών μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες υπουργός , ο οποίος με αυτοκρατορικό ύφος κάνει συνεχώς  δηλώσεις , αποφάσισε να συστήσει  Υποδιεύθυνση Προστασίας της Δημοκρατίας με κύριο στόχο τον έλεγχο των ακροδεξιών ομάδων από τις οποίες κινδυνεύουν κατά την άποψή  του κυρίως  οι λαθρομετανάστες .Εκφράζει επίσης την ανησυχία του για ενδεχόμενες επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων εναντίων  κυρίως αλλοδαπών.
Δηλαδή με λίγα λόγια  θα  αρχίσει το φακέλωμα κάθε Έλληνα  πολίτη ο οποίος θα εκφράζει την αγανάκτηση του για την κατάληψη της χώρας μας από τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι έχουν φέρει σε απόγνωση τον Ελληνικό λαό. Θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι λαθρομετανάστες έχουν γκετοποιήσει  ολόκληρες συνοικίες των Αθηνών προκαλώντας με την συμπεριφορά τους , τους  κατοίκους  αυτών των περιοχών . Τα μικρά καταστήματα και οι έμποροι του κέντρου των Αθηνών καθημερινά αντιμετωπίζουν  τεράστια προβλήματα αφού βλέπουν μπροστά από τα  καταστήματα τους οι λαθρομετανάστες να   πωλούν τα ίδια εμπορεύματα σε εξευτελιστικές τιμές αφού τα περισσότερα από αυτά είναι προϊόντα λαθραίων εισαγωγών ή προέρχονται από τις λεηλασίες των καταστημάτων που προβαίνουν κατά καιρούς οι αναρχικοί με την σύμπραξη των λαθρομεταναστών .  
Κινδυνεύει λοιπόν  η δημοκρατία μας  κατά τον  υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ. Θα τον πληροφορήσουμε λοιπόν  ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από την διαφθορά ,  τα σκάνδαλα και τις κομπίνες  των πολιτικών, οι οποίοι με τις πράξεις τους έχουν διασύρει τους θεσμούς και τους νόμους του κράτους και έχουν λεηλατηθεί  τα θησαυροφυλάκια του κράτους  από το μακρύ τους χέρι   ώστε σήμερα στα ταμεία <<να μην υπάρχει σάλιο >>  .
Πολιτικοί δεν είναι αυτοί οι οποίοι βρέθηκαν σε ένα βράδυ με μεζονέτες ,πισίνες ,κατοικίες αναψυκτήρια,off-shore εταιρείες για να αποφύγουν την φορολογία των εισοδημάτων τους και κάνουν πολυτελείς γάμους σε πανάκριβα ξενοδοχεία του εξωτερικού. Μπορούν να μας πληροφορήσουν εάν ακροδεξιοί έστησαν την κομπίνα του χρηματιστηρίου και μέσα σε ένα βράδυ χάθηκαν ολόκληρες περιουσίες και χρήματα μικροεπενδυτών;
Ακροδεξιοί έστησαν τα σκάνδαλα με τα καρτέλ γάλακτος και τις υποκλοπές των τηλεφώνων ακόμη και του πρωθυπουργού ; Ακροδεξιοί είχαν συμμετοχή στο σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου και σήμερα στην βουλή ετοιμάζουν πάλι  εξεταστικές επιτροπές για να βρουν τους κλέφτες ; Ακροδεξιοί έστησαν το σκάνδαλο με τα ομόλογα; Ακροδεξιοί   έφεραν την χώρα μας σε αυτό το οικονομικό χάλι και έχουμε γίνει ο περίγελως του κόσμου και καμία ξένη χώρα δεν μας έχει σε υπόληψη; Ακροδεξιοί έφαγαν τα οικονομικά πακέτα προερχόμενα από την Ε.Ε. και καταχρέωσαν την χώρα μας με 300 δις ευρώ επιπλέον ; Ακροδεξιούς και ακροδεξιά κόμματα χρηματοδοτούσε ο Χριστοφοράκος της SIEMENS και ακροδεξιοί ήσαν   αυτοί οι οποίοι ελάμβαναν δωράκια , λεμονοστύφτες, βραστήρες, τοστιέρες, ηλεκτρικά σίδερα ,κ.λ.π.;
Ακροδεξιοί κατέστησαν την πατρίδα μας πρώτη σε διαφθορά σε ολόκληρο τον κόσμο;  Ας μας απαντήσει ο κος υπουργός εάν μπορεί.
Εάν τώρα ακροδεξιοί είναι οι πατριώτες που αγωνίζονται η πατρίδα τους να παραμείνει Ελληνική, που κατεβαίνουν να διαδηλώσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και να μην πάρουν  τα Σκόπια το όνομα  Μακεδονία .  
Εάν είναι ακροδεξιοί όσοι αγωνίζονται να παραμείνει το Αιγαίο Ελληνικό , να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο και να μη ψηφισθεί νέο σχέδιο τύπου Ανάν .
Εάν είναι ακροδεξιοί όσοι κατεβαίνουν να συμπαρασταθούν στους κατοίκους των περιοχών που έχουν κατακλυσθεί από λαθρομετανάστες , οι οποίοι κοπρίζουν ,διακινούν ναρκωτικά, κλέβουν, ληστεύουν ,βιάζουν .
Τότε πληροφορούμε τον κο υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ ότι πράγματι είμαστε ακροδεξιοί , εθνικιστές,πατριώτες και θα είναι τιμή μας να μας φακελώσει και να μας κλείσει στις φυλακές της δημοκρατίας του όπως έκανε με τον νεαρό δημοσιογράφο πατριώτη και αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.  
Νίκος Αγαπηνός.   


Όλοι μαζί σαν γροθιά !!!!!

Να μετατρέψουμε τις φωνές αντίστασης στον εθνομηδενισμό σε πανεθνικό


Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 
 Διαφορετικά αυτές οι φωνές, θα παραμένουν φωνές με έντονο καταγγελτικό ύφος...!Θα παραμένουν φωνές που θα γοητεύουν την κοινωνία μας που αγανακτεί με τα τεκταινόμενα...!
Θα παραμένουν φωνές που θα κερδίζουν ίσως και το θαυμασμό όλων εκείνων που ακόμη δεν τόλμησαν να πουν φωναχτά τις σκέψεις που πνίγουν την ψυχή τους...!

Αλλά δε θα εμπνεύσουν μια δράση στοχευμένη, αποτελεσματική, και κυρίως μαζική και «απειλητικά» δυναμική για το πολιτικό σύστημα που έχει στα χέρια του το μαχαίρι, το πεπόνι, την εξουσία και τους μηχανισμούς για να επιβάλει τις επιλογές του.
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:Θέλουμε νησίδες αντίστασης που θα αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού για το θαρρετό τους πολιτικό λόγο και αποκούμπι ανακούφισης για τον αγανακτισμένο και αηδιασμένο πολίτη, ή θέλουμε ένα κίνημα μαζικό που θα εμπνέει και θα απειλεί σοβαρά το πολιτικό σύστημα???
Αν αρκεστούμε στο πρώτο, τότε σύντομα ο ενθουσιασμός θα παραδώσει τη θέση του στην απαξίωση και τη γραφικότητα.
Αν επιδιώκουμε το δεύτερο, τότε ο πολιτικός μας λόγος οφείλει να συσπειρώσει και να εμπνεύσει όλους εκείνους που δεν πολιτογραφούνται αντίπαλοί μας.Και αντίπαλός μας εν δυνάμει δεν πολιτογραφείτε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, στο βαθμό που θα πείθεται πως όλοι εμείς πολιτικά έχουμε ταυτοποιηθεί ΜΟΝΟ με την αγάπη μας για την πατρίδα, με το σεβασμό μας για τη δημοκρατία, με τον γεμάτο αυτοθυσία αγώνα μας για Εθνική Ανεξαρτησία, με την απόλυτη πεποίθησή μας στο σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και με τον αταλάντευτο αγώνα μας για να τσακίσουμε τα σχέδια της Νέας Τάξης για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές της και τα ντόπια τσιράκια τους που τις εκπροσωπούν.
Αυτός ο Έλληνας πολίτης, πρέπει να πείθεται από τη δράση μας, από τη στάση μας και τα συνθήματα μας, πως το κυρίαρχο στις επιδιώξεις μας είναι, όχι οι πρόσκαιροι και επιλεκτικοί πολιτικοί προσεταιρισμοί, αλλά η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στον πιο όμορφο αγώνα τους μετά την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση και τον καθολικό ξεσηκωμό τους ενάντια στο Ναζισμό.
ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Έχουμε λόγο να φοβηθούμε την πολιτική ενδεχομένως διαφορετικότητά μας???
Απολύτως κανέναν. Γιατί η όποια πολιτική διαφορετικότητα, θα κριθεί σε άλλα επίπεδα και φυσικά με διαφορετικούς όρους. Ένα ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ οφείλει να αναζητά και να αναδεικνύει τους στόχους που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή συνεκτικότητα, για να την μετατρέπει στο αποτελεσματικότερο εργαλείο δράσης που είναι ικανό να απειλήσει αυτούς που οφείλει να απειλεί και να συσπειρώνει όλους εκείνους που εν δυνάμει έχουν συμφέρον να συσπειρώνονται στους μεγάλους αγώνες που μας περιμένουν.
Οι «ανεξάρτητες» φωνές που πιάνει η κάθε μια τη δικιά της «βουνοκορφή» για να εκπέμπει λογύδρια υποτιθέμενης καθαρότητας, δεν απειλούν και δε φοβίζουν τα πολιτικά σκιάχτρα. Αντίθετα αποδυναμώνουν - ως μη όφειλαν – ένα κίνημα που οφείλει να είναι συμπαγές, δυναμωμένο και με σημαντικό ειδικό βάρος στη ροή των εξελίξεων.
Αυτές οι φωνές μπορεί να καμώνονται πως είναι, αλλά τελικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ.Διότι επαναστατικό δεν είναι να φωνασκείς και να αρκείσαι σ αυτό αλλά να συμμετέχεις στη δράση.
Επαναστατικό δεν είναι να διχάζεις τον αγανακτισμένο λαό αλλά να τον συσπειρώνεις καταδεικνύοντας πως στην αγανάκτησή του υπάρχει ρεαλιστική διέξοδος.
Επαναστατικό δεν είναι να αφορίζεις και να υβρεολογείς τσουβαλιάζοντας, αλλά να αναζητάς με προσοχή και φροντίδα εκείνους τους τρόπους που θα συμβάλουν να στρατεύονται στη δράση οι οπαδοί ξεπερνώντας την ολιγωρία, την αναποφασιστικότητα ή και την απροθυμία των ηγεσιών τους.
Επαναστατικό σε τελευταία ανάλυση είναι όταν κινδυνεύει η πατρίδα να παραδοθεί – εκχωρηθεί, να μην αρκείσαι σε «πανηγυρικούς» που υπονομεύουν τη δράση, όπως επίσης να μην επιλέγεις συμπεριφορές που δεν ενθαρρύνουν τη συσπείρωση.
Απλά… και αυτονόητα. Δυσάρεστα ίσως αλλά… αυτή είναι η αλήθεια.
Και όταν την αλήθεια την περιφρονείς, τότε αργά ή γρήγορα σε εκδικείται.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:Ποιος είναι ο κυρίαρχος στόχος??? Η καταγγελία των πάντων ή η συσπείρωση όλων???
Ο εύκολος δρόμος είναι ο δρόμος της καταγγελίας και της αντίθεσης. Είτε γιατί αυτό είναι βολικό ως στάση, είτε γιατί οι λοιποί δίνουν δικαιώματα για να τους καταγγέλλεις.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι να ωθείς τον κόσμο τους να ταμπουρώνεται πίσω πλανημένες ή ακόμα και συμβιβασμένες ηγεσίες.
Το ζητούμενο είναι να τον κερδίσεις κάτω από συνθήματα μάχης και προοπτικές ζωής.
Το ζητούμενο δεν είναι να τον φέρεις σε σύγκρουση με την πολιτική ταυτότητά του.
Το επιδιωκόμενο είναι να συνειδητοποιήσει πως η ταυτότητά του αποτελεί και αυτή διαβατήριο στη μάχη για την υπεράσπιση της πατρίδας του.
Οι αγώνες που ενώνουν κερδίζονται. Οι διαδρομές που διχάζουν κατά κανόνα ατονούν πριν από τη μάχη.Όντας πεισμένος προσωπικά για όλα τα παραπάνω, θεωρώ ότι η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας αποτελεί σήμερα την πλέον αξιόπιστη απάντηση στις πολιτικές και άλλες τους μεθοδεύσεις.Και για τον αυθεντικό τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε…
Και για τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε και λειτουργεί…
Και για την πολυσυλλεκτικότητα των ανθρώπων που πλαισιώνουν τις γραμμές της.
Κυρίως όμως για τρεις σημαντικές κατακτήσεις της:1. Προέβαλε από την αρχή ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση. Και έτσι χωρίς να αρκεστεί σε λύσεις αποσπασματικές, απετέλεσε ολοκληρωμένη πολιτική απάντηση στις κυρίαρχες μεθοδεύσεις του κυβερνητικού θιάσου.
2. Δεν εγκλωβίστηκε σε φωνασκίες αντίθεσης, αλλά επέμεινε στην ιδεολογική και πολιτική στήριξη των πολιτικών προτάσεων της. Και το σημαντικότερο…
3. Δεν παραδέρνει στην εσωστρέφεια και στην ανέξοδη συνθηματολογία, αλλά επέλεξε να μπει στη δράση από την πρώτη στιγμή.
Στο μικρό μερίδιο λοιπόν που μου αναλογεί για την προσωπική μου συνεισφορά, και στο μέτρο της ανταπόκρισης που ενδεχομένως συναντά ο πολιτικός μου λόγος, σας καλώ όχι μόνο να πλαισιώσετε την συγκέντρωση που οργανώνεται την 1η του Μάρτη στο ξενοδοχείο PRESIDENT στις 7:00 το απόγευμα, αλλά να συμβάλετε καθοριστικά με τον προβληματισμό και τις ιδέες σας, ώστε ν αποτελέσει αυτή η συγκέντρωση μια νέα δυναμική αφετηρία, ώστε να μετατρέψουμε τις φωνές αντίστασης στον εθνομηδενισμό, σε πανεθνικό κίνημα δράσης για ουσιαστική πολιτική αλλαγή στον τόπο.Εστάλη από http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/02/blog-post_8239.html


Ησυχάσαμε για μία ημέρα......Η σημερινή ημέρα ήταν διαφορετική απο τις άλλες... Ο λόγος;; Mα φυσικά η απεργία των δημοσιογράφων.. Ηρεμήσαμε!!
http://trelokouneli.blogspot.com/


Οι πραγματικοί απατεώνες!!!!!!

Η απάτη των δημοσκοπήσεων και η φρίκη των «εθνοσωτήρων»!!!

Η Γλώσσα των δημοσκοπήσεων είναι η ιδιοτελής συρρίκνωση της κοινωνικής πραγματικότητας. Είναι μια γλώσσα που αποτελεί μέρος μιας γενικής τεχνικής φενακισμού, η οποία συνίσταται στη μεγαλύτερη δυνατή σχηματοποίηση της κοινωνικής αταξίας και πολυχρωμίας. Η γλώσσα δεν είναι ποτέ «αθώα». Η γλώσσα αυτή αποξηραίνει την πραγματικότητα από τους ζωικούς χυμούς της, την αφυδατώνει από κάθε κοινωνική διεργασία και συλλογικό συναίσθημα, την τεμαχίζει σε αφηρημένες ηθικές αρχές και μέσα από αυτή τη διαίρεση απομονώνει εκείνο που θέλει να προβάλει. Συστατικό, συνεπώς, γνώρισμα αυτής της γλώσσας είναι η αντιεπιστημονική και αντιδραστική νοοτροπία του τεμαχισμού και της απλοποίηση του όλου: Το σκόρπισμα της ολότητας σε άτομα και του ατόμου σε ουσίες. Η ίδια, λοιπόν, η φιλοσοφία των δημοσκοπήσεων, συνίσταται στην κατάφορη παραχάραξη και αλλοίωση της πραγματικότητας. Αυτή η «φιλοσοφία» της παραχάραξης, σήμερα έχει πάρει ολοκληρωτικές και αυθάδεις μορφές, με «έδρα» την κεντρική προπαγανδιστική μήτρα της παραχάραξης και της απάτης: Τα ΜΜΕ και το τηλεθέαμα.
ΣΗΜΕΡΑ, η «επιστήμη» της απόκρυψης και αλλοίωσης της πραγματικότητας, καθώς και της θηριώδους απάτης, έχει φτάσει να κατασκευάζει και να σκηνοθετεί δημοσκοπικά θεάματα, ολοκληρωτικά υποταγμένα στις άμεσες ανάγκες του καθεστώτος.ΝΑΟΣ ξανά η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ !!!!!

Η πρώτη θεία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 θα είναι γεγονός!

Έπειτα από 557 χρόνια η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη θα «ξαναζωντανέψει» για την Ορθοδοξία. Ανήμερα της γιορτής της οι ύμνοι του Άξιον Εστί θα ακουστούν και πάλι στην εκκλησία-σύμβολο του Χριστιανισμού. Ο Ελληνοαμερικανός πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου δήλωσε ότι: «Σκοπεύουμε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2010, ανήμερα της Αγίας Σοφίας, να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη Θεία Λειτουργία στη μητέρα όλων των εκκλησιών, την Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη».
Για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, όπως μας λέει ο κ. Σπύρου: «Έχει ενημερώσει με δύο επιστολές την κυβέρνηση της Τουρκίας. Δεν περιμένουμε απάντησή τους. Άλλωστε, την απόφασή μας την έχουμε ήδη πάρει. Θα πάμε ως πιστοί στην Αγία Σοφία και θα κάνουμε κανονικά τη λειτουργία μας. Μάλιστα, για να δώσουμε στην ημέρα αυτή και μια παγκόσμια αίγλη, έχουμε αποφασίσει να καλέσουμε όλους τους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες του πλανήτη. Θα είναι μια μεγάλη στιγμή για την Ορθοδοξία». Ο Κρις Σπύρου δεν είναι απλώς ένας Ελληνοαμερικανός που ξαφνικά αποφάσισε να δημιουργήσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας. Είναι ένας σημαντικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ελλάδα και σε σημαντικές προσωπικότητες της Αμερικής, όπως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και το πρώην προεδρικό ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον. Ο ίδιος έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Νιου Χαμσάιρ, αλλά και πρόεδρος της Βουλής της ίδιας πολιτείας. «Η λειτουργία της Αγίας Σοφίας δεν είναι θέμα δικό μου, που ξαφνικά άρχισε να με απασχολεί, αλλά όλων των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δεν έχω να κερδίσω προσωπικά κάτι μέσα από αυτήν την προσπάθεια, το μόνο που θέλω είναι να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, ώστε η Αγία Σοφία να εξακολουθεί να είναι η μητέρα όλων των εκκλησιών μας και όχι ένα μουσείο, όπως την έχει χαρακτηρίσει η κυβέρνηση της Τουρκίας. 


Η Αγία Σοφία ανήκει στους πιστούς που θέλουν να πάνε ώς εκεί να λειτουργηθούν και να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του Θεού. Αυτό είναι ένα θρησκευτικό δικαίωμα όλων μας».
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας μετρά από την έναρξη της λειτουργίας του το 2005 ως μέλη του χιλιάδες πιστούς του Χριστιανισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αρμόδιοι, άλλωστε, έχουν φροντίσει να κάνουν γνωστούς τους λόγους για τους οποίους έχει συσταθεί το Συμβούλιο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.
«Τα μέλη μας δεν είναι μόνο Χριστιανοί», τονίζει ο κ. Κρις Σπύρου και προσθέτει: «Έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους και οπαδοί όλων των θρησκειών, όπως ακόμη και άθεοι, που μόλις ενημερώνονται για την ιστορία της Αγίας Σοφίας και για το πώς τη μεταχειρίζονται οι Τούρκοι, θέλουν να συμπεριληφθούν στα μέλη. Αυτό που συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια με την Αγία Σοφία δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά και σε κανένα θρησκευτικό σύμβολο άλλης θρησκείας».
Όλα αυτά τα μέλη, μάλιστα, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να βρίσκονται τη 17η Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και να παρακολουθήσουν από κοντά τη Θεία Λειτουργία. Το θρησκευτικό αίσθημά τους είναι πολύ αναπτυγμένο και δεν έχει να κάνει με την πίστη τους στον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ, αλλά με τις αρχές που μπορούν να προασπίζονται οι πιστοί ανεξαρτήτως θρησκείας.
«Αυτό που μας συνδέει όλα αυτά τα χρόνια με τα μέλη μας είναι η ακλόνητη προσήλωση στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να καταλάβει, γιατί η εποπτεία της Αγίας Σοφίας θα πρέπει να ανήκει στην κυβέρνηση της Τουρκίας. Ποιος είναι αυτός που τους έδωσε το δικαίωμα να βεβηλώσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο την Εκκλησία μας; Ποιος τους έδωσε την άδεια να κάνουν μέσα στον ναό μας έκθεση ειδών υγιεινής και επιδείξεις μόδας; Για τουλάχιστον δεκαοκτώ χρόνια είχαν στήσει κάτω από την εικόνα του Παντοκράτορα σκαλωσιές και τις χρησιμοποιούσαν για να χρηματοδοτούνται από την UNESCO, προκειμένου να συντηρήσουν αυτό το σπάνιο, κάτι που δεν έκαναν ποτέ. Αν είναι δυνατόν να επιτρέπουν όλα αυτά και να μην αφήσουν εμάς να λειτουργήσουμε!», επισημαίνει ο κ. Σπύρου.
Ο ίδιος θεωρεί, ότι αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για να διεκδικήσουν οι πιστοί το να λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως Ιερός Ναός γιατί, όπως εξηγεί, η Κωνσταντινούπολη ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2010 πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, επομένως είναι υποχρεωμένη να δείξει ότι αποδέχεται τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού, δηλαδή την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας.
«Σκεφτόμαστε το ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη. Να δώσουμε εδώ όλοι ένα ραντεβού και να πάμε κομβόι εκεί. Δεν το έχουμε αποφασίσει μέχρι στιγμής, γιατί έχουμε ακόμη λίγο καιρό», αναφέρει ο πρόεδρος του Συμβουλίου.
«Ένα βιβλίο για όλα τα εγκλήματα»
Με αφορμή την ιστορία της μητέρας όλων των εκκλησιών, της Αγίας Σοφίας, ο κ. Κρις Σπύρου έχει γράψει και ένα βιβλίο που θα εκδοθεί σε λίγους μήνες με τον τίτλο «Αγία Σοφία: Η αυτοψία ενός θρησκευτικού εγκλήματος».
«Το βιβλίο θα έχει μέσα όλα τα εγκλήματα τα οποία έχουν γίνει στις εικόνες, στους σταυρούς, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους τη χρησιμοποίησε όλα αυτά τα χρόνια η τουρκική κυβέρνηση. Μέσα από τα κείμενα οι αναγνώστες θα μπορέσουν να μάθουν την πραγματική ιστορία της εκκλησίας», εξηγεί.
Για την κίνηση αυτή και για τις αποφάσεις που έχει πάρει το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, ο κ. Κρις Σπύρου έχει ενημερώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και τον Μπίλ και τη Χίλαρι Κλίντον.
«Φυσικά και τους ενημέρωσα, ήθελα τη γνώμη τους. Ο πρόεδρος είχε επισκεφτεί πρόσφατα την Κωνσταντινούπολη και είχε δει από κοντά όλα αυτά που έχουν συμβεί. Όσο για τη Χίλαρι, με παρότρυνε να το κάνω, επειδή θεωρεί ότι είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, που πρέπει να λυθεί. Με τους ανθρώπους αυτούς έχουμε αναπτύξει μια πάρα πολύ καλή σχέση και μπορούμε να συζητάμε μεταξύ μας πολλά θέματα. Η θρησκεία, άλλωστε, είναι θέμα όλων. Έτσι και η Αγία Σοφία ανήκει στο ποίμνιό της και ήρθε η ώρα να την διεκδικήσουμε», τονίζει ο κ. Σπύρου.

Ρωμηοσύνη


Τα παιδιά ,τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά !!!!!


Το παιντί και τα "παιδιά"


Πριν από κάνα χρόνο, όταν καιγόταν η Αθήνα από Ουτσεκάδες, αριστεραίους κτλ. και τι δεν ακούγαμε από τον Λαζόπουλο και το υπόλοιπο πεφωτισμένο συνάφι των κάφρων ιδεολόγων: πως τα παιδιά καταπιέζονται, πως το σχολείο δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά, πως εμείς έχουμε εγκαταλείψει τα παιδιά μας και πως για τους παραπάνω λόγους είχαν ξεσηκωθεί τα παιδιά! Και ω του θαύματος... μόλις ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τα παιδιά έπαψαν να καταπιέζονται, λύθηκαν όλα τα προβλήματα του ελληνικού σχολείου και οι γονείς ξανααγκάλιασαν τα παιδιά τους! Τι και αν μειώνονται οι αποδοχές των εκπαιδευτικών; Τι και αν οι λιγότερες προσλήψεις και τα μεγαλύτερα σε αριθμό μαθητών τμήματα της κας. υπουργού υποβαθμίζουν περισσότερο το σχολείο; Τα "παιδιά" δεν έχουν πρόβλημα! Δεν έχουν λόγο να αντιδράσουν φέτος! Οι εντολές των ΗΠΑ εφαρμόζονται κατά γράμμα, αφού κυβερνά το ΠΑΙΝΤΙ ντε δεν το πιάσατε; Του συμπαραστέκονται και τα άλλα "παιδιά"....


Λογοκρισία στην Σερβία!!!!Η σερβική αστυνομία απαγόρευσε σε δύο πόλεις στο βόρειο τμήμα της Σερβίας , για λόγους ασφαλείας, την προώθηση ενός βιβλίου για τον Ράτκο Μλάντιτς, τον πρώην στρατιωτικό ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, που καταζητείται από τη διεθνή δικαιοσύνη, ανακοινώθηκε σήμερα από αξιωματούχο της αστυνομίας.
«Η προώθηση απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας», ανέφερε ο αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία.
Το βιβλίο με τίτλο «Η αναφορά στον διοικητή» γραμμένο από την Λιλιάνα Μπουλάτοβιτς, δημοσιογράφο και φανατική θαυμάστρια του Ράτκο Μλάντιτς επρόκειτο να παρουσιαστεί το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πόλεις Κούλα και Κρβένκα, λίγα χιλιόμετρα βορείως του Βελιγραδίου.
Παρά την απαγόρευση οι οργανωτές της παρουσίασης, η υπερεθνικιστική ομάδα Obraz, επιχείρησαν να κάνουν μια εκδήλωση που όμως απετράπη από την αστυνομία χωρίς να προκληθούν επεισόδια.
Η συγγραφέας του βιβλίου κατάγγειλε ότι «έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις και ποτέ δεν της απαγορεύτηκε να προωθήσει έργα της ή να μιλήσει γι αυτά ανεξαρτήτως περιεχομένου».
Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς που καταζητείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου καθώς και για το ρόλο του στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, θεωρείται ακόμα από πολλούς Σέρβους ήρωας και ίνδαλμα.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More