25.2.10

Λογοκρισία στην Σερβία!!!!



Η σερβική αστυνομία απαγόρευσε σε δύο πόλεις στο βόρειο τμήμα της Σερβίας , για λόγους ασφαλείας, την προώθηση ενός βιβλίου για τον Ράτκο Μλάντιτς, τον πρώην στρατιωτικό ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, που καταζητείται από τη διεθνή δικαιοσύνη, ανακοινώθηκε σήμερα από αξιωματούχο της αστυνομίας.
«Η προώθηση απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας», ανέφερε ο αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία.
Το βιβλίο με τίτλο «Η αναφορά στον διοικητή» γραμμένο από την Λιλιάνα Μπουλάτοβιτς, δημοσιογράφο και φανατική θαυμάστρια του Ράτκο Μλάντιτς επρόκειτο να παρουσιαστεί το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πόλεις Κούλα και Κρβένκα, λίγα χιλιόμετρα βορείως του Βελιγραδίου.
Παρά την απαγόρευση οι οργανωτές της παρουσίασης, η υπερεθνικιστική ομάδα Obraz, επιχείρησαν να κάνουν μια εκδήλωση που όμως απετράπη από την αστυνομία χωρίς να προκληθούν επεισόδια.
Η συγγραφέας του βιβλίου κατάγγειλε ότι «έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις και ποτέ δεν της απαγορεύτηκε να προωθήσει έργα της ή να μιλήσει γι αυτά ανεξαρτήτως περιεχομένου».
Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς που καταζητείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου καθώς και για το ρόλο του στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, θεωρείται ακόμα από πολλούς Σέρβους ήρωας και ίνδαλμα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More