10.8.11

Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!



Η Ευρώπη και το ευρώ.

Η σύνδεση του ζητήματος της εθνικής μας κυριαρχίας με την οικονομία, μέσα σ’ ένα περιβάλλον απόλυτης κηδεμονίας και επικυριαρχίας από τον νεοταξικό παράγοντα, αναδεικνύει την σκοπιμότητα της εξάλειψης κάθε δυνατότητας για την άσκηση εθνικής οικονομικής πολιτικής. Για να ασκήσει ένα κράτος εθνική οικονομική πολιτική, πρέπει απαραιτήτως να διαθέτει δική του νομισματική μονάδα και εθνική παραγωγική δραστηριότητα. Να παράγει δηλαδή σε εργοστάσιο και χωράφι δικά του αγαθά, να ελέγχει την παροχή υπηρεσιών και να συναλλάσσεται στο δικό του νόμισμα.

Η Ελλάς σήμερα δεν είναι σε καμία περίπτωση εθνικό και φυσικά λαϊκό κράτος καθώς έχει διαλύσει τον παραγωγικό της ιστό συμπεφωνημένα με την υποτιθέμενη Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει παραδώσει από τον καιρό της προδοτικής στιγμής της εισόδου της επί Σημίτη στην ευρωζώνη νόμισμα και οικονομική διαχείριση χάριν του κοινού «ευρωπαϊκού» νομίσματος του ευρώ και της διαβόητης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Το ευρώ εκτοπίζοντας τη δραχμή παρέδωσε τα κλειδιά της ελληνικής οικονομίας στους εξουσιαστές της παγκόσμιας διακυβέρνησης και τον τοκογλυφικό τους βραχίονα, τις καλούμενες κι ως αγορές. Η δε ευρωπαϊκή ολοκλήρωση υπήρξε η ισοπέδωση των εθνών και το πέρασμα στην Ευρώπη των χρηματιστηρίων δίχως Ευρωπαίους.

Το σκηνικό για την εικονική χρεοκοπία και την έλευση ξένων ύπατων αρμοστών στην εξουσία της Ελλάδος είχε ήδη στηθεί. Η καθαίρεση του εθνικού και λαϊκού χαρακτήρα της πατρίδος μας πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη όλων των καθεστωτικών κομμάτων. Η υιοθέτηση του ευρώ ως κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος αφαίρεσε από το κράτος κάθε δυνατότητα ευελιξίας, οικονομικών μετατροπών και ανεξαρτησίας κινήσεων. Οι κατευθυνόμενες παθογένειες σαν τις διαβόητες τοξικότητες των ομολόγων, τις δανειακές συμβάσεις με τα τερατώδη επιτόκια και άλλα τινά πέρασαν από το ενιαίο σύστημα με όρους κρυφούς και ισοπεδωτικούς. Οι αξίες των μισθών έμειναν καθηλωμένες σε δραχμικά επίπεδα με τις αξίες των αγαθών να υπερίπτανται στα ακριβά επίπεδα του ευρώ.

Υπάρχει φυσικά μια βασική διαφορά. Η Ευρώπη δεν είναι πλέον συμμαχία κρατών για την κοινή επίλυση των προβλημάτων και τη συνεργασία, αλλά μια αναγκαστική ένωση κρατών που σχηματοποιούν ένα μη ευρωπαϊκό υπερκράτος. Έχουμε περάσει πλέον από την συνομοσπονδία των ελεύθερων ευρωπαϊκών εθνών στην ομοσπονδία ενός κεντρικού «κράτους» με το όνομα Ευρώπη που έχει πάρει στα χέρια του όλες τις εξουσίες του παραδοσιακού έθνους – κράτους, οδεύοντας στο σχηματισμό των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης στα πρότυπα των ΗΠΑ. Όπου Πολιτεία κι ένα κράτος. Γι’ αυτό άλλωστε βλέπουμε τις συγκρίσεις και τις οικονομικές αντιπαραθέσεις να γίνονται μεταξύ ευρώ και δολαρίου.

Τα σύνορα λοιπόν άνοιξαν και μαζί τους οι δομές και οι μετακινήσεις αγαθών και ανθρώπων. Η Εθνική Εργατική Τάξη αποσυνδέθηκε από το εθνικό προϊόν, η ντόπια παραγωγή συρρικνώθηκε, τα επαγγέλματα ανοίγονται στις ξένες πολυεθνικές, ξένοι εργαζόμενοι απειλούν ελληνικές θέσεις εργασίας. Την ίδια στιγμή που δεν παράγεται εθνικό προϊόν, δεν παράγεται εθνικό εισόδημα. Το κενό καλύπτεται από εισαγωγές και χρέη αντιστοίχως λόγω δανείων. Το ακριβό ευρώ δεν μας αφήνει να σηκώσουμε κεφάλι και ο πλούτος σε χωράφια, εργοστάσια και θάλασσα ξεκλειδώνονται και ξεπουλιούνται για να…ξεχρεώσουμε τάχα. Και στην κυβέρνηση τοποθετούνται ξένοι τοποτηρητές της τρόικας με ρόλο ανώτερο του Έλληνα πρωθυπουργού και των υπουργών του, αφού αυτοί οι ξένοι υπερυπουργοί θα αποφασίζουν φόρους, ξεπουλήματα και ληφθείσες δόσεις.

Η Ελλάς δεν χρειάζεται καμία ευρωζώνη, καμία δήθεν Ευρωπαϊκή Ένωση γράμμα συστημένο για την παγκόσμια διακυβέρνηση, καμία ξένη ομοσπονδία, κανένα ευρώ. Η Ελλάς χρειάζεται εθνικιστική λαϊκή διακυβέρνηση, χρειάζεται τη δραχμή ως εθνική και αδέσμευτη νομισματική μονάδα, χρειάζεται τον Έλληνα Παραγωγό και Εργάτη, τις Ελληνικές Παραγωγικές Μονάδες. Χρειάζεται την πλήρη εθνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών της πόρων. Χρειάζεται τη διαγραφή του ευρώ, των τοκογλυφικών χρεών, των δανεικών ταγών και τοποτηρητών. Δεν είναι η Ελλάς Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι ελληνικό δημιούργημα και μπορεί να ηγηθεί της οικουμένης ξανά μόνον με μια Εθνικοκοινωνική Ελλάδα στην ηγεσία μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας των εθνών.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com


Το καρντάσι μας!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Εφ. Ζαμάν 13-7-2011.

O Νταβούτογλου προκάλεσε την Ε.Ε.
Ο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως ο ελληνοκυπριακός τομέας στην Κύπρο εσκεμμένα καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις και πως όταν αναλάβει την προσωρινή προεδρία της Ε.Ε. οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. θα φτάσουν σε σημείο παγώματος. Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως σε αυτή τη περίπτωση η Τουρκία δεν θα δεχτεί ως ομόλογο της την ελληνοκυπριακή διοίκηση.
Ο Νταβούτογλου στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά την συνάντηση με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ Κονσταντίν Γκριτσένκο, μετά από μια ερώτηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, δήλωσε πως στόχος είναι η συντομότερη δυνατή λύση στην Κύπρο, και η από κοινού ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. τον Ιούλιο του 2012.
Ο Νταβούτογλου συνέχισε λέγοντας : Εάν αυτό δεν συμβεί και η ελληνοκυπριακή πλευρά καθυστερώντας τις διαπραγματεύσεις αναλάβει μονόπλευρα την προσωρινή προεδρία, αυτό δεν θα αναντακλά μόνο το ανεπίλυτο του θέματος αλλά θα σημαίνει ότι έχουν μπλοκαριστεί οι σχέσεις Τουρκίας- Ε.Ε. Αυτό το είπα ξεκάθαρα στον κύριο Φούλε. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση και ο ελληνοκυπριακός τομέας αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. , θα είναι δυνατόν να μπορέσουν να συνεχιστούνε οι σχέσεις Τουρκίας- Ε.Ε.¨.
Ο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου ανέφερε πως σε περίπτωση που ο ελληνοκυπριακός τομέας αναλάβει μονόπλευρα την προεδρία της Ε.Ε. η Τουρκία δεν θα τον δεχτεί ως ομόλογο. Τόνισε πως είναι ανάγκη να ληφθούν από τώρα μέτρα για το ξεπέρασμα αυτής της εμπλοκής και πως η Ε.Ε. και η ελληνοκυπριακή διοίκηση πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους.


Ο καλός φίλος του Φον Δημητράκη! ( αλήθεια αυτό το παιδί που βρίσκεται;)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ¨ΦΙΛΟΥ¨ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ!

Εφ. Γενί Σαφάκ 5-8-2011.

Προειδοποίηση σχετικά με τους φυσικούς πόρους της Κύπρου
Ο υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος στις έρευνες για πετρέλαιο του Ελληνοκυπριακού τομέα, είπε ότι πριν την επίλυση του Κυπριακού και τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα εκπροσωπεί όλο το νησί, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε έρευνες αποθεμάτων πάνω στους φυσικούς πόρους στο νησί ή στις θαλάσσιες περιοχές του. Ανέφερε πως ¨Σε αυτό το θέμα θα δείξουμε την δέουσα αντίδραση. Εάν υπάρξουν επόμενα βήματα¨.


Τι ρόλο παίζει στην Θράκη ο Μέτε;

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΜΕΤΕ!

Ιστοσελίδα της μουφτείας Ξάνθης 2-8-2011.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης επισκέφτηκε τον μουφτή μας
Το Δ.Σ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης με επικεφαλής τον πρόεδρο δικηγόρο Μπουρχανετίν Χαγκουντέρ στις 30 Ιουλίου 2011 επισκέφτηκε τον μουφτή μας. Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε τους υποδέχτηκε και αφού συνομίλησαν για κάποιο διάστημα, μετά αντάλλαξαν δώρα.


Ο πρόεδρος Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ εξέφρασε την ευχαρίστηση για την συνάντηση, και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ενότητα και ομοψυχία για να λυθούνε τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Ο κύριος μουφτής συνεχάρη τον κύριο πρόεδρο και το Δ.Σ. που για πρώτη φορά μόλις εξελέγησαν επισκέφτηκαν την μουφτεία και ευχήθηκε να έχουν επιτυχίες στα καθήκοντα τους.


Ο Χριστόφιας τι θέλει;

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Εφ. Αφρίκα  8-8-2011.
Η Τουρκία δεν θέλει λύση στη Κύπρο.

Εσείς περιμένατε λύση έτσι δεν είναι ;
Τίποτε άλλο δεν λέγατε μόνο ¨ Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί¨.
Τα αυτοαποκαλούμενα ¨αριστερά¨ και δεξιά κόμματα στη βουλή τίποτε άλλο δεν λένε, μόνο πως ¨στόχος μας είναι να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του UBP¨. Για την Άγκυρα που κρατά τα ηνία για κάθε θέμα στην Βόρεια Κύπρο μια κουβέντα δεν λένε ! Το μόνο τους θέλημα είναι να κατεβάσουν από την καρέκλα το UBP, να γίνουν τα νέα ανδρείκελα της Άγκυρας, και να οδηγούνε με τις εντολές και τις οδηγίες που θα έρχονται από εκεί το πλοίο του σουλτάνου ! 
Τι κρίμα που παρά τις τόσες καταπιέσεις και εκφοβισμούς που εφαρμόστηκαν στους Τουρκοκύπριους με οδηγίες της Άγκυρας, αυτοί συνεχίζουν την ίδια πορεία.
Και μη γελιέστε πλέον πως θα υπάρξει λύση
Διότι η λύση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα παραμύθι πίσω από το βουνό Καφ…
Και δυστυχώς εμείς δεν έχουμε την ισχύ και την θέληση να φτάσουμε σε εκείνο το βουνό !
Και αφήστε πια το ρεφρέν πως ¨ Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί¨.
Διότι την ώρα που λέγατε αυτό το τραγούδι, η ειρήνη στην Κύπρο ήδη είχε εμποδιστεί !
………………….
Όταν παρατηρούμε τα λόγια και την συμπεριφορά του Νταβούτογλου και του Ερντογάν, δεν υπάρχει κάποια κρατική σοβαρότητα, ούτε σεβασμός για το διεθνές δίκαιο.
Υπάρχουν μόνο προκλητικές απειλές που στηρίζονται στην ωμή ισχύ!
Και όσοι περίμεναν άνοιγμα από τον Ερντογάν σε σχέση με το Μάρας, με τα ¨Ουτε το Μάρας, ούτε την Γκιουζέλγιούρτ δίνω….Δεν υπάρχει κράτος Κύπρος¨ υπέστησαν μια μεγάλη απογοήτευση.
Και για μια ακόμη φορά βγήκε στα μούτρα τους πως και από ποιους εμποδίζεται η ειρήνη στην Κύπρο.


Για τα Ελληνόπουλα υπάρχει σχέδιο;

ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  2-8-2011

Δελτίο τύπου της ΠΕΚΕΜ Τετάρτη 27-7-2011.
Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης : Υποστηρίζω την ίδρυση κρατικού γυμνασίου
 Η Διοίκηση της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης Άρη Γιαννακίδη.
Επιτροπή αποτελούμενη από τον Τζεμίλ Καμπζά -πρόεδρο της ΠΕΚΕΜ και μέλη του διοικητικού και ελεγκτικού συμβουλίου, είχε συνάντηση στις 29 Ιουλίου με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης Άρη Γιαννακίδη.
Κατά την ημίωρη συνάντηση οι διοικούντες της ΠΕΚΕΜ ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Γιαννακίδη για μερικά γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν κατά τις προσπάθειες τους να υλοποιήσουν τα σχέδια για σχολεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Οι διοικούντες της ΠΕΚΕΜ περιέγραψαν στον Άρη Γιαννακίδη πως ο παλιός δήμος Φιλλύρας δώρισε οικόπεδο στην ΠΕΚΕΜ για την κατασκευή μειονοτικού γυμνασίου, αλλά η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλλύρας είχε επιστραφεί από τον τέως διορισμένο περιφερειάρχη. Του ανέφεραν πως η ΠΕΚΕΜ που ιδρύθηκε για να προσφέρει υπηρεσίες στο θέμα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού της μειονότητας, θα ανοίξει ξανά τον φάκελο της ίδρυσης σχολείων στην περιφέρεια και πως θα εργαστεί για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
Ο Άρης Γιαννακίδης δήλωσε πως υποστηρίζει την ίδρυση ενός κρατικού γυμνασίου στην περιοχή, πως όλες οι αποφάσεις των δήμων στέλνονται στην ΚΕΔΚΕ, όπου εγκρίνονται ή απορρίπτονται και πως ως εκ τούτου δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος και υπεύθυνος για αυτό.
Ο περιφερειάρχης Γιαννακίδης δήλωσε πως παρακολουθεί στενά τις εργασίες της ΠΕΚΕΜ, και πως έχοντας ασκήσει επί μακρόν διοίκηση στην περιοχή, ξέρει πολύ καλά τις ανάγκες και τα θέματα της και εργάζεται χωρίς διακρίσεις για την επίλυση τους.
ΤΖΕΜΙΛ ΚΑΜΠΖΑ : ¨ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ¨
Ο Πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά απευθυνόμενος στον Γιαννακίδη είπε : ¨ Μπορεί εσείς να μην έχετε την ίδια γνώμη με εμάς στο θέμα της ίδρυσης μειονοτικού σχολείου. Εμείς όμως Δ.Σ της ΠΕΚΕΜ προτιθέμεθα να ανοίξουμε πάλι τον φάκελο για την ίδρυση μειονοτικού γυμνασίου. Μέχρι σήμερα πάντα σας συναντούσαμε σε διάφορα επίπεδα διοίκησης . Κατά καιρούς συνεργαστήκαμε. Πιστεύουμε πως στα πλαίσια της καλής θέλησης η συνεργασία μας θα συνεχιστεί. Εμείς επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε μαζί σας ένα μεγάλο σχέδιο και σε τοπικό επίπεδο και σε επίπεδο Ε.Ε. Πιστεύω πως πλέον είναι ο κατάλληλος καιρός για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου σχεδίου με την ίδρυση ενός μειονοτικού φορέα.
Στην συνάντηση των μελών του Δ.Σ. και του ελεγκτικού συμβουλίου με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη μετείχαν η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ και ο νομικός σύμβουλος Καρά Αχμέτ.
Σχόλιο : Καταρχάς εύγε στον Γιαννακίδη για την στάση του. Πέραν τούτου όμως δεν πρέπει κάποιος να αναζητήσει το που βρίσκει τα χρήματα για τέτοια σχέδια η ΠΕΚΕΜ ; Διότι και εγώ θα ήθελα να αγοράσω μερικά Su-27 και να τα χαρίσω στην Ελλάδα αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα …ρευστότητας. Οι κύριοι αυτοί, πόθεν τα άσπρα ;
Και κάτι ακόμη. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την τελετή λήξης του παιδικού σταθμού που διατηρεί η ΠΕΚΕΜ στην περιοχή της Χρύσας-Ξάνθης. Τα αγόρια όπως βλέπετε είναι ντυμένα στα χρώματα της σημαίας της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨. Ετσι για να αντιλαμβανόμαστε που κατατείνουν και τα εκπαιδευτικά σχέδια της ΠΕΚΕΜ….


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής πραγματοποίησε επαφές στη Θράκη.Περιοδικό Αζινλίκτσα 9-8-2011.



O Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, που διορίσθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο έθεσε την εν λόγω γραμματεία εκ νέου εν ενεργεία μετά από επτά χρόνια, επισκέφθηκε τη Θράκη για να πραγματοποιήσει διάφορες επαφές. Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο κος Καλαντζής έκανε δηλώσεις στο Αζινλίκτσα. 

Ο κος Καλαντζής έκανε τις εξής δηλώσεις: «Είχα την τιμή να συναντηθώ με τους σοφολογιότατους Μουφτήδες και τον τοποτηρητή μουφτή Διδυμοτείχου. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μαζί έναν απολογισμό των προβλημάτων που αφορούν στους μουσουλμάνους πολίτες μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που στην Ελλάδα ζει μια γηγενής μουσουλμανική κοινωνία, η μοναδική γηγενής στην Ευρώπη, η οποία βρήκε τον τρόπο να ζει σε ειρηνικό και φιλικό κλίμα με τους χριστιανούς συμπολίτες της. Τα χαρακτηριστικά αυτά, της αρμονικής συμβίωσης και συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού και της εκτίμησης που προσδιορίζουν τη Θράκη και τους Θρακιώτες, μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για την Ευρώπη.
Στο σημείο αυτό, φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και το κράτος. Στην ανοιχτή και φιλική αυτή προσέγγιση, συμβάλλει επίσης και η ορθόδοξη εκκλησία. Πρόκειται για κάτι που μπορούμε να επιτύχουμε υπό τις νέες αυτές συνθήκες, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να προοδεύσουμε και να επιτύχουμε περισσότερα πράγματα».

 Αυτός που θέλει να καταλάβει τι γίνεται στη Θράκη, αντί να μιλά πολύ, θα πρέπει να ακούει
Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, μετά από την υπενθύμιση ότι έχει πραγματοποιήσει το διδακτορικό του για τα μειονοτικά θέματα στη Θράκη, δήλωσε: «Έχω κάνει διδακτορικό πάνω στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Το διδακτορικό περιλάμβανε την περίοδο 1912-1929. Ωστόσο, τη Θράκη δεν τη γνωρίζει κανένας καλύτερα από τους Θρακιώτες. Όσον κι αν επιθυμήσει να ασχοληθεί κάποιος με τα θέματα της Θράκης, για να μπορέσει να καταλάβει τι γίνεται εδώ, θα πρέπει να θυμάται πάντοτε ότι πρέπει να έρθει εδώ, να διαβάσει πολύ και αντί να μιλά, να ακούει. Βέβαια, δεν είναι δυνατό να μιλάς εύκολα για τους ανθρώπους εδώ, όπως κάνουν μερικοί, ενώ μένεις μακριά από τη Θράκη».
Ο Γιώργος Καλαντζής συγκρίνοντας την παλαιότερη κατάσταση με τη σημερινή, δήλωσε: «Έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Η πρωτοβουλία που είχε πάρει παλιότερα ο τωρινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η οποία εξασφάλισε την είσοδο των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας με ειδικά κριτήρια στα ελληνικά πανεπιστήμια, είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες αλλαγές. Η πρωτοβουλία αυτή συνέβαλε σημαντικά. Θα πρέπει φυσικά να συνεχιστεί η εφαρμογή και η ενίσχυση αυτού του είδους των πολιτικών. Διότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν τα μέλη της μειονότητας καλά ελληνικά για να μπορούν να είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας και να μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες. Διότι όταν ζεις σε μια χώρα και δεν γνωρίζεις τη γλώσσα της, τότε είναι πολύ δύσκολο να πράξεις αυτό που πρέπει και αυτό που έχεις δικαίωμα να πράξεις-καθώς μιας και είσαι πολίτης αυτής της χώρας, έχεις και δικαιώματα. Αρκετές φορές, έχουν γίνει κάποια βήματα για την προστασία, την προώθηση και τη συντήρηση των χώρων λατρείας. Φυσικά και πάντοτε υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν περαιτέρω. Βρισκόμαστε ωστόσο, στη σωστή κατεύθυνση. Εξάλλου, έχει σημασία να θυμόμαστε ότι οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας, διαθέτουν ευρωπαϊκό διαβατήριο και μπορούν να μετακινούνται σε όλη την Ευρώπη».
Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής μέσα στα πλαίσια της επίσκεψης του στη περιοχή συναντήθηκε με τους επίσημους μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης κ. Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου καθώς και με τον τοποτηρητή Μουφτή Διδυμοτείχου Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Αλέξης Αλεξανδρής.


Και εξακολουθούμε να τους θέλουμε στην Ευρώπη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!

Εφ. Ραντικάλ 6-8-2011

¨Θα πέσουν στο λάκκο που σκάβουν¨!
 Εφημερίδα Alman Der Tagesspıegel : Η Τουρκία χλευάζει τα συνοριακά σχέδια της Ελλάδας.
 ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Η Εφημερίδα Alman Der Tagesspıegel έγραψε πως η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε στο σχέδιο της Ελλάδας που σκάβει χαντάκι ποταμού για να αντιμετωπιστούνε οι μετανάστες που προσπαθούνε να εισέλθουν παράνομα.
Στην έκδοση της εφημερίδας στο διαδίκτυο η είδηση έχει τίτλο ¨Κριτική και κοροϊδίες από την Τουρκία για τα συνοριακά σχέδια της Ελλάδας¨ και αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο σχέδιο της Ελλάδας, ενώ αναφέρεται πως ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι στο τέλος μπορεί να πέσουν στο λάκκο αυτοί που τον σκάβουν.

Στην είδηση αναφέρεται ότι ο υπουργός Μπαγίς δήλωσε ότι είναι περίεργο και ανησυχητικό ότι η Ελλάδα που βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης  ξοδεύει τόσα χρήματα για ένα τέτοιο σχέδιο, και ότι θα ήταν λάθος αυτό το σχέδιο να εκληφθεί από την Τουρκία ότι την εξοβελίζει από την Ευρώπη. Στην είδηση αναφέρεται η γνώμη ειδικών που δεν πιστεύουν ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να σταματήσει τους μετανάστες, και ότι σχετικά με το σχέδιο αυτό διεξάγονται συνομιλίες ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών. Στην είδηση αναφέρεται ότι Τουρκία και Ελλάδα στο παρελθόν είχαν μεγάλα προβλήματα μεταξύ τους, πως στις μέρες μας η κατάσταση άλλαξε πολύ, πως γίνεται προσπάθεια να λυθούνε μέσω διαλόγου τα θέματα, και ότι οι δύο πρωθυπουργοί διατηρούνε πολύ στενή σχέση.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο υπουργός Μπαγίς είπε ότι η Τουρκία δεν είναι ευχαριστημένη από το σχέδιο, και ότι ελπίζει η Ελλάδα να μην προσπαθήσει λόγω των εσωτερικών προβλημάτων να δημιουργήσει μια εξωτερική κρίση για να στρέψει προς τα έξω την προσοχή.
Το άρθρο αναφέρει πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει μια πολιτική λύση στο θέμα, και ότι ενώ πριν λίγους μήνες είχε υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα σε ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία για να στέλνονται πίσω στην Τουρκία οι λαθρομετανάστες που έφτασαν παράνομα μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη, η συμφωνία τελικά δεν εφαρμόστηκε διότι η Τουρκία ζήτησε ως αντάλλαγμα διευκολύνσεις στο θέμα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.


Αληθεύει;

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ!

Εφ. Ραντικάλ 7-8-2011

Η Βίσση καταργεί το εμπάργκο της προς την Τουρκία ;
 Ένα από τα πιο γνωστά εβδομαδιαία περιοδικά της Ελλάδας το Gossip-tv έγραψε ότι η αναμφισβήτητη ντίβα της ελληνικής μουσικής Άννα Βίσση δέχτηκε να δώσει συναυλία στην Ίμβρο. Σε είδηση που δημοσιεύεται στο turkishgreeknews.com αναφέρεται ότι η καταγόμενη από την Νότια Κύπρο καλλιτέχνης για χρόνια αρνείται να δώσει συναυλία λόγω των κακών της αναμνήσεων από τον τουρκικό στρατό.

Στην είδηση αναφέρεται ότι ένας Ίμβριος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Σαντορίνη της περιέγραψε ότι υπάρχουν ακόμη ηλικιωμένοι που δεν έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην Ίμβρο, και ή Βίσση δέχτηκε να δώσει συναυλία όχι στην Κωνσταντινούπολη, αλλά στην Ίμβρο. Τα έσοδα από την συναυλία που αναμένεται να γίνει στις 15 Αυγούστου θα πάνε για την φροντίδα των εγκαταστάσεων για ηλικιωμένους. Η Άννα Βίσση επί 40 χρόνια ασχολείται με την μουσική και έχει τον τίτλο της Ελληνίδας τραγουδίστριας με τις περισσότερες πωλήσεις, ενώ έχει πολλούς θαυμαστές και στην Τουρκία.


Ο κ. Λαμπρινίδης που κάνει διακοπές;

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΤ ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ!

Ιστοσελίδα της  ABTTF   3-8-2011

Ο πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίμπογλου συναντήθηκε με τους Ριντβάν Μολλά και Μεχμέτ Δεβετζήογλου.
Στις 2 Αυγούστου 2011 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίμπογλου πραγματοποίησε επίσκεψη στον δήμο Κομοτηνής. Ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου συζήτησε εκεί τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Ριντβάν Μολλά Ισά και με τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για θέματα καθαριότητος και πρασίνου Μεχμέτ Δεβετζήογλου.

Στην τριπλή συνάντηση ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου συνεχάρη τους Ριντβάν Μολλά και Μεχμέτ Δεβετζήογλου για την επιτυχία τους στις τοπικές εκλογές. Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου συνεχάρη ιδιαίτερα τους Ριντβάν Μολλά και Μεχμέτ Δεβετζήογλου λόγω της ανάληψης του καθήκοντος του αντιδημάρχου στον δήμο Κομοτηνής, τον ένα από τους 4 δήμους που σχηματίστηκαν με τον νόμο του Καλλικράτη και ευχήθηκε να έχουν επιτυχίες στα νέα τους καθήκοντα.
Στην συνάντηση ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου περιέγραψε στους Ριντβάν Μολλά και Μεχμέτ Δεβετζήογλου τις προσπάθειες που κάνει κατά το τελευταίο διάστημα η ABTTF και τους παρέδωσε την αναφορά δραστηριοτήτων της 16ης περιόδου της ΑΒTTF. Επίσης τους ενημέρωσε σχετικά με την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων της αντιπροσωπείας της ABTTF στις Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο του 2010, και ανέφερε πως η αντιπροσωπεία αυτή θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα για την διεθνοποίηση των θεμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Μιλώντας σχετικά με τις πραγματοποιηθείσες κινήσεις σε διεθνές επίπεδο, ανέφερε ότι στις 19 Ιουλίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζυ Μπούζεκ απάντησε σε επιστολή που είχε στείλει η ABTTF σχετικά με τις αυξανόμενες επιθέσεις μίσους ενάντια σε τζαμιά και άλλους χώρους που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου είπε πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζυ Μπούζεκ αναφέρει πως η Ε.Ε. στηρίζει και θα συνεχίσει στο μέλλον να στηρίζει τις δράσεις αποτροπής διακρίσεων και μισαλλοδοξίας.
Σχόλιο : Προσέξτε πόσες φορές αναφέρει στο κείμενο την φράση  ¨ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου…..¨. Ένας αυτός και ένας ο ψευδομουφτής Ξάνθης που κάνει το ίδιο στην ιστοσελίδα του. Ηρεμείστε βρε, δεν γίνατε και…Padişah. Δεν χρειάζετε σε κάθε κείμενο να το αναφέρετε 15 φορές !


Νέα εξ ανατολών...

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ-ΒΙΝΤΕΟ!

Εφ. Ραντικάλ 6-8-2011

Γερμανοί βουλευτές ισχυρίστηκαν πως ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ είναι εγκληματίας πολέμου, διότι το 1999 είχε χρησιμοποιήσει ενάντια στο ΠΚΚ χημικά όπλα.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ- Πέντε βουλευτές του Αριστερού κόμματος της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής απευθυνόμενοι στον Ερντογάν αναφέρουν πως ¨με έναν στρατηγό που φέρεται να έχει τελέσει έγκλημα πολέμου, το κουρδικό δεν επιλύεται¨.
Υπήρχαν φήμες πως ο τουρκικός στρατός στις 11-5-1999 σε περιοχή κοντά στο χωριό Μπαλίκαγιά της Σιλόπης-νομός Σιρνάκ, είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα ενάντια στο ΠΚΚ και ότι εκεί είχαν σκοτωθεί 20 ΠΚΚδες. 
Τις περασμένες μέρες ανέβηκε στο Youtube βίντεο που λέγεται ότι προέρχεται από στρατιώτη που μετείχε στην σύγκρουση και στο οποίο φαίνεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ.
¨ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ¨
Στην κοινή ανακοίνωση των βουλευτών της Γερμανικής Ομοσπονδιακή Βουλής Ούλα Γέλπκε, Αντρέι Χούνκο, Ίνγκριντ Ρέμερς, Χάιντρουν Ντίντριχ, Χάραλντ Βάινμπεργκ και του Μουράτ Τσακίρ-αρθρογράφου της εφημερίδας Οζγκιούρ Γκιουντέμ αναφέρεται : Ο Οζέλ δεν ήταν μόνο ως διοικητής της Στρατοχωροφυλακής στην κουρδική περιοχή υπεύθυνος για θανάτους, βασανιστήρια και βία, αλλά ήταν και διοικητής σε χρήση χημικών όπλων ενάντια στους Κούρδους αντάρτες το 1999¨.
 Σχόλιο : Το βρήκαμε φίλοι το βίντεο….Δείχνει τον τουρκικό στρατό να βομβαρδίζει με πυροβολικό και ελικόπτερα μια σπηλιά στην οποία είχαν καταφύγει οι αντάρτες. Στο βίντεο φαίνονται οι επικεφαλής της επιχείρησης, μεταξύ των οποίων και ο νυν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ. Μάλιστα στο τέλος του βίντεο ο στρατιώτης που Τούρκος που περιγράφει την επιχείρηση αναφέρει και δείχνει πως ακόμη και  μια μέρα μετά η κατάσταση από τα χημικά ήταν αφόρητη στην σπηλιά.
Το βίντεο : http://www.youtube.com/watch?v=sDR_6YcUC_E&feature=related


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More