10.8.11

Και εξακολουθούμε να τους θέλουμε στην Ευρώπη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!

Εφ. Ραντικάλ 6-8-2011

¨Θα πέσουν στο λάκκο που σκάβουν¨!
 Εφημερίδα Alman Der Tagesspıegel : Η Τουρκία χλευάζει τα συνοριακά σχέδια της Ελλάδας.
 ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Η Εφημερίδα Alman Der Tagesspıegel έγραψε πως η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε στο σχέδιο της Ελλάδας που σκάβει χαντάκι ποταμού για να αντιμετωπιστούνε οι μετανάστες που προσπαθούνε να εισέλθουν παράνομα.
Στην έκδοση της εφημερίδας στο διαδίκτυο η είδηση έχει τίτλο ¨Κριτική και κοροϊδίες από την Τουρκία για τα συνοριακά σχέδια της Ελλάδας¨ και αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο σχέδιο της Ελλάδας, ενώ αναφέρεται πως ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι στο τέλος μπορεί να πέσουν στο λάκκο αυτοί που τον σκάβουν.

Στην είδηση αναφέρεται ότι ο υπουργός Μπαγίς δήλωσε ότι είναι περίεργο και ανησυχητικό ότι η Ελλάδα που βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης  ξοδεύει τόσα χρήματα για ένα τέτοιο σχέδιο, και ότι θα ήταν λάθος αυτό το σχέδιο να εκληφθεί από την Τουρκία ότι την εξοβελίζει από την Ευρώπη. Στην είδηση αναφέρεται η γνώμη ειδικών που δεν πιστεύουν ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να σταματήσει τους μετανάστες, και ότι σχετικά με το σχέδιο αυτό διεξάγονται συνομιλίες ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών. Στην είδηση αναφέρεται ότι Τουρκία και Ελλάδα στο παρελθόν είχαν μεγάλα προβλήματα μεταξύ τους, πως στις μέρες μας η κατάσταση άλλαξε πολύ, πως γίνεται προσπάθεια να λυθούνε μέσω διαλόγου τα θέματα, και ότι οι δύο πρωθυπουργοί διατηρούνε πολύ στενή σχέση.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο υπουργός Μπαγίς είπε ότι η Τουρκία δεν είναι ευχαριστημένη από το σχέδιο, και ότι ελπίζει η Ελλάδα να μην προσπαθήσει λόγω των εσωτερικών προβλημάτων να δημιουργήσει μια εξωτερική κρίση για να στρέψει προς τα έξω την προσοχή.
Το άρθρο αναφέρει πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει μια πολιτική λύση στο θέμα, και ότι ενώ πριν λίγους μήνες είχε υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα σε ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία για να στέλνονται πίσω στην Τουρκία οι λαθρομετανάστες που έφτασαν παράνομα μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη, η συμφωνία τελικά δεν εφαρμόστηκε διότι η Τουρκία ζήτησε ως αντάλλαγμα διευκολύνσεις στο θέμα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More