10.8.11

Νέα εξ ανατολών...

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ-ΒΙΝΤΕΟ!

Εφ. Ραντικάλ 6-8-2011

Γερμανοί βουλευτές ισχυρίστηκαν πως ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ είναι εγκληματίας πολέμου, διότι το 1999 είχε χρησιμοποιήσει ενάντια στο ΠΚΚ χημικά όπλα.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ- Πέντε βουλευτές του Αριστερού κόμματος της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής απευθυνόμενοι στον Ερντογάν αναφέρουν πως ¨με έναν στρατηγό που φέρεται να έχει τελέσει έγκλημα πολέμου, το κουρδικό δεν επιλύεται¨.
Υπήρχαν φήμες πως ο τουρκικός στρατός στις 11-5-1999 σε περιοχή κοντά στο χωριό Μπαλίκαγιά της Σιλόπης-νομός Σιρνάκ, είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα ενάντια στο ΠΚΚ και ότι εκεί είχαν σκοτωθεί 20 ΠΚΚδες. 
Τις περασμένες μέρες ανέβηκε στο Youtube βίντεο που λέγεται ότι προέρχεται από στρατιώτη που μετείχε στην σύγκρουση και στο οποίο φαίνεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ.
¨ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ¨
Στην κοινή ανακοίνωση των βουλευτών της Γερμανικής Ομοσπονδιακή Βουλής Ούλα Γέλπκε, Αντρέι Χούνκο, Ίνγκριντ Ρέμερς, Χάιντρουν Ντίντριχ, Χάραλντ Βάινμπεργκ και του Μουράτ Τσακίρ-αρθρογράφου της εφημερίδας Οζγκιούρ Γκιουντέμ αναφέρεται : Ο Οζέλ δεν ήταν μόνο ως διοικητής της Στρατοχωροφυλακής στην κουρδική περιοχή υπεύθυνος για θανάτους, βασανιστήρια και βία, αλλά ήταν και διοικητής σε χρήση χημικών όπλων ενάντια στους Κούρδους αντάρτες το 1999¨.
 Σχόλιο : Το βρήκαμε φίλοι το βίντεο….Δείχνει τον τουρκικό στρατό να βομβαρδίζει με πυροβολικό και ελικόπτερα μια σπηλιά στην οποία είχαν καταφύγει οι αντάρτες. Στο βίντεο φαίνονται οι επικεφαλής της επιχείρησης, μεταξύ των οποίων και ο νυν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ. Μάλιστα στο τέλος του βίντεο ο στρατιώτης που Τούρκος που περιγράφει την επιχείρηση αναφέρει και δείχνει πως ακόμη και  μια μέρα μετά η κατάσταση από τα χημικά ήταν αφόρητη στην σπηλιά.
Το βίντεο : http://www.youtube.com/watch?v=sDR_6YcUC_E&feature=related


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More