7.5.10

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΌΡΙΣΕ!!

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 8 Μαΐου

 
070510-ekΟύτε με τους κλέφτες, ούτε με τους δολοφόνους. Για τους Έλληνες που βλέπουν τη χώρα να υποφέρει, δεν υπάρχουν διλήμματα. Εβραίοι και νεοταξίτες κερδοσκόποι, «τζογάρουν» την Ελλάδα. Διαβάστε ποιοι κρύβονται πίσω από τα παιχνίδια κατά της πατρίδας μας. «Η Νίκη», ο Κωνσταντίνος Πλεύρης γράφει στον «ΕΚ» για την τελική δικαίωση από τον Άρειο Πάγο. «Το αίμα στα χέρια τους». Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου σχολιάζει μέσα από τη φυλακή τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Τετάρτης. Οι αξιωματικοί βγήκαν στους δρόμους, αντιδρώντας στην απαξίωσή τους από την κυβέρνηση. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Καψάλας, μιλά στον «ΕΚ» για τις εξελίξεις στο σκοπιανό.


Όλοι οι καραγκιόζηδες απεναντί μας...

Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία , ολόκληρος ο πλανήτης γενικότερα, παρακολουθεί τήν Ελλάδα στην προσπάθεια διάσωσής της...

Η τραγική μοίρα τού πλανήτη τον έφερε να εξαρτάται απο την διάθεση συναίνεσης ή μή, στο πρόγραμμα διάσωσης πχ τού Τσίπρα, τού Αδωνι και τών άλλων Ελλήνων πολιτικών...
Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο Ομπάμα παρακολουθεί και ενημερώνεται καθημερινά για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης...
Ιδιες δηλώσεις έγιναν και στην Ιαπωνία...
Για την Ευρώπη δέν χρειάζεται να πούμε κάτι, κοιμούνται και ξυπνάνε με την Ελλάδα...
Ολόκληρος ο πλανήτης εν ολίγοις παρακολουθεί την Ελλάδα και εύχεται να πετύχει το πρόγραμμα διάσωσης...

Η τραγική μοίρα τού πλανήτη τον έφερε να εξαρτάται απο την διάθεση συναίνεσης ή μή, στο πρόγραμμα διάσωσης πχ τού Τσίπρα, τού Αδωνι και τών άλλων Ελλήνων πολιτικών...
Αυτό βέβαια κατά μία έννοια έχει και μία αστεία πλευρά...
Οι Ελληνες πολιτικοί να καθορίζουν τη μοίρα τού πλανήτη!!!
Οσοι νομίζουν ότι αυτό είναι υπερβολή ή κακόγουστο αστείο τού Λαζόπουλου κάνουν λάθος...
Εάν γιά παράδειγμα συνεχιστούν οι αντιδράσεις και το πρόγραμμα αποτύχει η Ελλάδα θα πτωχεύσει...
Αυτό θα μπορούσε (εάν δέν αποσοβηθούν οι συνέπειές του) να προκαλέσει κατάρρευση τής ευρωπαικής και άρα και της παγκόσμιας οικονομίας...
Ρέ τι γίνεται στον κόσμο...



(στη φωτό χαρακτηριστική αντίδραση τού Ομπάμα όταν οι σύμβουλοί του τού εξηγούν απο τι εξαρτάται η οικονομική σταθερότητα τού πλανήτη)




Διαβάζουμε στις ειδήσεις (Ναυτεμπορική)..

Συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελλάδα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τόσο από τον υπουργό του των Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, όσο και απο τον πρόεδρο του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Λόρενς Σάμερς.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, τονίζει ότι την περασμένη Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και καλωσόρισε το «φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, όπως και τη σημαντική υποστήριξη που συμφώνησαν να παράσχουν το ΔΝΤ και οι χώρες της Ευρωζώνης».

Σημειώνει ακόμη ότι στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα όσο και ο υπουργός Γκάιτνερ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με Ευρωπαίους ομολόγους τους για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Ο κ. Γκιμπς επισημαίνει ότι όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στην Ουάσιγκτον, τον Μάρτιο, ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε μαζί του σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομίας.

Στη διάρκεια των συνομιλιών, ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε τα βήματα που έκανε η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές προκλήσεις, ενώ συζητήθηκαν και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ευρώπης και των ΗΠΑ για την από κοινού προώθηση μέτρων για τη μεταρρύθμιση της Οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει μείζονες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν την υποστήριξη της ευρωζώνης και του ΔΝΤ στο πλαίσιο ενός προγράμματος, που έχει σχεδιασθεί, έτσι ώστε να αποδώσει αποτελέσματα εντός των επομένων ετών» και σημειώνει ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά αυτή την προσπάθεια για την ανάκτηση της σταθερότητας στην Ελλάδα και της εμπιστοσύνης στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Άρχισαν τα όργανα!!!!

Προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για βόμβες σε Πρωτοδικείο Πειραιά και Εφετείο
ImageΕκκενώθηκαν πριν από λίγο τα κτίρια του Πρωτοδικείου Πειραιά και του Εφετείου Αθηνών, μετά από τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Στις 9:02, άγνωστος τηλεφώνησε στη γραμματεία του Πρωτοδικείου Πειραιά και ανέφερε ότι σε μία ώρα θα εκραγεί βόμβα. Επί τόπου βρίσκονται ειδικοί πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι ελέγχουν ακόμη το κτίριο.
Παρομοίως, στις 9:20, άγνωστος τηλεφώνησε στη γραμματεία του Εφετείου Αθηνών και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο και θα εκραγεί σε μία ώρα. Επί τόπου βρίσκονται ειδικοί πυροτεχνουργοί.
Τμήμα ειδήσεων defenenet.gr



Άντε στα τσακίδια.....

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ....ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.....ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ....ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ.


Καμαρώστε δημοκρατικούς πολίτες!!!

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΧΤΕΣΙΝΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

Ακουσα ιδίοις ώσι, στις 5/5/2010 και ώρα 14:20, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ fm, ότι το μπλόκ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (γράφεται κι ΑΝΤΑΡC.I.A.) ήταν μπροστά από την Τράπεζα την ώρα του εμπρησμού.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου που μιλούσε με τους δημοσιογράφους υπερασπίστηκε “τα παιδιά” με τις μολότωφ παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, που στο τέλος τους αποκάλεσε κι ανακριτές!

Είπε ότι φταίει ο Βγενόπουλος που το διατηρητέο κτήριο δεν είχε έξοδο κινδύνου! Κι το ότι πήγαν οι άνθρωποι στις δουλείες τους! (σ.σ. αλήθεια αυτός ο επαγγελματίας επαναστάτης που “δουλεύει”;)

Φταίει η Πυροσβεστική που καθηστέρησε να πάει, μέσα σε βροχή από πέτρες, διανύοντας τελικά τα τελευταία 50 μέτρα σε 10 ολόκληρα λέπτα! Μάλιστα είπε ότι αυτός άνοιγε τον δρόμο! (σ.σ.που να μην τον άνοιγε!)

Και τέλος επανέλαβε πολλές φορές οτι οι “φωτιές δεν διαδίδονται, τόσο εύκολα” ρίχνοντας ευθύνες ακόμη και στους Υπαλλήλους της Τράπεζας που κάηκαν ζωντανοί !!!!

Απέφευγε διαρκώς να καταδικάσει τους κουκουλοφόρους΄, λέγοντας οτι κι ο ίδιος φοράει μάσκα, ενώ επίσης ήταν στην “περιφρούρηση” της πορείας του ANTAPCIA, δεν έδωσε σημασία σε αυτούς που έβαζαν φωτιές ξεκινώντας από το Ιανο! Τον εκδότη του οποίου τον εβγαλε και ψεύτη ότι ήταν ο μόνος που έσβηνε την φωτιά, την ώρα που οι άλλοι κοίταζαν.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/05/blog-post_3603.html


Όχι οι μογγόλοι στην Ελλάδα!!!

Σε αναμονή του Τούρκου πρωθυπουργού, πνιγμένοι με τα οικονομικά μας, τα τουρκικά αεροσκάφη αλωνίζουν στο Αιγαίο με δήθεν εκπαιδευτικές πτήσεις!

Σε αναμονή του Τούρκου πρωθυπουργού, πνιγμένοι με τα οικονομικά μας, τα τουρκικά αεροσκάφη αλωνίζουν στο Αιγαίο με δήθεν εκπαιδευτικές πτήσεις. Το ΓΕΣ της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 6 Μαίου, ότι τουρκικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική άσκηση νότια της Χίου υπό στενή παρακολούθηση ελληνικών αεροσκαφών τύπου F-16 από τη Λήμνο και τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματοποίησαν προληπτικές αναχαιτίσεις. Το ξέρουμε αλλά το αποσιωπούμε. Οι μόνοι που χαίρονται για την οικονομική μας κατάντια δεν είναι οι Ευρωπαίοι που μας κατακρίνουν και μας λοιδωρούν, αλλά οι εξ ανατολάς «φίλοι» μας, μέχρι να φάμε τη ξαφνική φάπα…
Εις αναμονήν, λοιπόν, του "φίλου" Ερντογάν…


echedoros-a


Τι μας περιμένει....

Προειδοποίηση-τρόμος της πρόεδρου της Αργεντινής για το ΔΝΤ: "Θα τελειώσει άσχημα η Ελλάδα"!

Προειδοποίηση-τρόμος για την Ελλάδα από την πρόεδρο της παθούσης από το ΔΝΤ Αργεντινής, Christina Fernandez De Kirchner, για την Ελλάδα και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα λιτότητας που δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου: «Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσει άσχημα η Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα της την περασμένη δεκαετία.
«Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001», είπε η Kirchner, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

Η ισχυρή μεσαία τάξη της Αργεντινής, που αποτελούσε... τη «ραχοκοκαλιά» της κοινωνίας και της οικονομίας της, σταδιακά διαλύθηκε προς όφελος μίας ολιγάριθμης διεφθαρμένης οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Το 60% του πληθυσμού σε μία δεκαετία βρέθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας με το 55% των εργαζομένων να είναι ανασφάλιστοι.

Η διόγκωση του δημοσίου τομέα, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή απεδείχθησαν, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, καρκινώματα για την οικονομία.

Ο πληθωρισμός καταδυνάστευε τη χώρα, οι τιμές, μήνα με το μήνα, αυξάνονταν ραγδαία και οι πολίτες έβλεπαν, ανήμποροι να αντιδράσουν, το νόμισμά τους να χάνει καθημερινά την αξία του.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το χρέος της Αργεντινής ανήλθε στο 41% από 29% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, μεταξύ 1993 και 1998.

Το 1997, η γειτονική Βραζιλία βρέθηκε σε βαθιά κρίση, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την υποτίμηση του βραζιλιάνικου νομίσματος κατά 50% της αρχικής του αξίας. Οι εξαγωγές της Αργεντινής προς τη Βραζιλία εκμηδενίστηκαν, ενώ αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εισαγωγές.

Παράλληλα, η άνοδος της τιμής του δολαρίου, με το οποίο ήταν συνδεδεμένο το αργεντίνικο νόμισμα, κατέστησε τα προϊόντα της Αργεντινής μη ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, πλήττοντας θανάσιμα κάθε κλάδο παραγωγικής δραστηριότητας.

Το 1998, η Αργεντινή είχε φτάσει να δανείζεται από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές με επιτόκιο 10,5% και αναγκαστικά κατέφυγε για πρώτη φορά στο ΔΝΤ, ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Το μόνο που κατάφερε, όμως, ήταν να αναβάλλει για τρία χρόνια την οριστική στάση πληρωμών και τη χρεοκοπία.

Την ίδια περίοδο, οι επενδυτικές τράπεζες συνέχιζαν να προωθούν το χρέος της χώρας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με ακόμα υψηλότερες αποδόσεις. Προώθησαν ένα Debt Swap (ανταλλαγή χρέους), όπου οι ιδιοκτήτες ομολόγων αποκτούσαν το δικαίωμα να πάρουν νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας με ευνοϊκότερους όρους. Το σκεπτικό ήταν να μεταφερθεί η εξόφληση του χρέους από το 2001 στο 2005. Πράγματι, 30 δισ. δολάρια άλλαξαν διάρκεια ζωής και επτά επενδυτικές τράπεζες εισέπραξαν 100 εκατ. δολάρια σε προμήθειες.

Όμως, μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες, η Αργεντινή κατέληξε ξανά χωρίς χρήματα, γιατί οι αγορές δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της. Η κυβέρνηση αναγκαστικά κατέφυγε σε ένα δεύτερο δάνειο από το ΔΝΤ. Λίγους μήνες αργότερα, κήρυξε πτώχευση αδυνατώντας να πληρώσει τα χρέη της.

Στα τέλη του 2001, η κρίση οδήγησε την κοινωνία σε σημείο ανάφλεξης. Το ξέσπασμα ήλθε, όταν ο κεντροαριστερός ντε λα Ρούα, απαγόρευσε την ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες, πέραν του ποσού των 250 δολαρίων το μήνα.

Εργάτες, υπάλληλοι και αγρότες μάχονταν στους δρόμους της Αργεντινής και ο Ντε λα Ρούα πρόλαβε να διαφύγει με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου, για να γλυτώσει από την οργή του όχλου.

Ο νέος πρόεδρος, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους. Το πάλαιψαν και το κέρδισαν.

Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Μακεδονομάχων!!

Οι βούλγαροι κομμιτατζήδες απέκτησαν σλαβόφωνη εφημερίδα στην Ελλάδα!


Κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της σκοπιανής εφημερίδας στην Ελλάδα με τον βουλγάρικο τίτλο «Нова Зора»- ‘Νέα Αυγή’ με κείμενα στην σλαβομακεδονική γλώσσα.

Εκδότης είναι ο Δημήτρης Ιωάννου.
«Το μήνυμα είναι σαφές, τα χρόνια του φόβου παρήλθαν. Η χώρα μας δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της. Μπορούμε να συμφωνήσουμε και να προσαρμοστούμε με ό, τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» γράφει η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας.

«Σήμερα», αναφέρει το σκοπιανό κανάλι ‘Άλφα ΤΒ’ «είναι μια ιστορική μέρα για το μακεδονικό και για όλους τους Έλληνες πολίτες, που θέλουν μια πραγματικά ευρωπαϊκή, δημοκρατική Ελλάδα.

Άρχισε η κυκλοφορία του πρώτου μαζικού μέσου ενημέρωσης το οποίο θα περιέχει νέα , άρθρα και σχόλια στη «μακεδονική» γλώσσα. Μια γλώσσα που επίσημα στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αλλά ανεπίσημα μιλιέται ή γίνεται κατανοητή σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα» είπε σε δήλωσή του σήμερα ένας από το προσωπικό της «μακεδονικής» εφημερίδας «Нова Зора»-Νόβα Ζόρα.

Η «Нова Зора» είναι η εφημερίδα, επισημαίνει η σκοπιανή τηλεόραση, που θα ασχολείται κατά κύριο λόγο με τους αυτόχθονες «Μακεδόνες», οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν την επαφή με τη γλώσσα τους, που θέλουν να τη μάθουν στα παιδιά τους και επιζητούν να αναζητήσουν τα δικαιώματά τους για να μάθουν τον πολιτισμό και την ιστορία τους.

Η εφημερίδα, γράφει το δημοσίευμα θα προσφέρει στους αναγνώστες θέματα που δεν βρίσκονται αλλού.

Άγνωστα και σημαντικά γεγονότα που έχουν μείνει σκόπιμα στο σκοτάδι για πολλές δεκαετίες θα έρθουν στο φως καθώς και απλές καθημερνές ιστορίες με αναλύσεις και γνώμες, χωρίς μάσκες και περιορισμούς.

Αυτή είναι κληρονομιά μας, γράφει η συντακτική ομάδα της σκοπιανής εφημερίδας που εκδίδεται στην Ελλάδα, Νέα Αυγή- Νόβα Ζόρα ή «Нова Зора».

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
από το Greece Press News


Είναι σε όλους γνωστό ο ρόλος που παίζει ο περιούσιος λαός!

 

Μικρασιατική, Εμφύλιος, Χρεωκοπία: Τρεις καταστροφές, ένας ένοχος

του Σάββα Καλεντερίδη

Ο Ελληνισμός βίωσε τρεις καταστροφές τα τελευταία εκατό χρόνια.
Η πρώτη ήταν η Μικρασιατική Καταστροφή, όπου ο διεθνής παράγοντας, αφού πρώτα προκάλεσε τον διχασμό, στη συνέχεια παρέσυρε την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος σε ένα εγχείρημα-παγίδα, που οδήγησε στη μεγαλύτερη καταστροφή του Ελληνισμού στα τρεις χιλιάδες χρόνια της ιστορίας του.
Η δεύτερη ήταν ο εμφύλιος, όπου και πάλι ο διεθνής παράγοντας, για να εξασφαλίσει την επιρροή του στη χώρα, αφού προηγουμένως είχε αναλύσει σχολαστικά τους πολιτικούς συσχετισμούς, τους πολιτικούς δρώντες και την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού λαού, παρέσυρε τη χώρα στον καταστροφικό εμφύλιο, αφού μόνο και μόνο μέσα από αυτόν θα μπορούσε να πετύχει το στόχο του.


Τους τελευταίους μήνες παίζεται το δράμα της τρίτης μεγάλης καταστροφής του Ελληνισμού. Αυτό της χρεωκοπίας, της ουσιαστικής διάλυσης του έθνους κράτους που λέγεται Ελλάδα και της υποδούλωσής της για ολόκληρο τον 21ο αιώνα.
Τη φορά αυτή, ο διεθνής παράγων είναι περισσότερο έτοιμος και διαβασμένος από ποτέ. Οι ατζέντηδές του, έχοντας καταλάβει με σχέδιο τις πιο κρίσιμες θέσεις, στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, οδήγησαν τη χώρα με απόλυτη επιτυχία στη χρεωκοπία και την υποδούλωση. Είναι σε όλους γνωστό ποιός ήταν σύμβουλος του κ. Σημίτη για την εξαγορά του χρέους από την Γκόλντμαν Σαξ το 2001 και τί θέση έχει σήμερα στην κυβέρνηση.
Είναι γνωστό σε όλους ότι αμερικανοί σύμβουλοι του κ. πρωθυπουργού έχουν αλώσει τα άδυτα του δύσμοιρου ελληνικού κράτους, οδηγώντας το μήνες τώρα κυριολεκτικά στη σφαγή.
Όπως επίσης είναι γνωστός, εκτός από το σύνολο του ελληνικού λαού, και σε κείνους που δουλειά τους είναι ο πολιτικός εκβιασμός, ο ρόλος του κ. Σημίτη και της οικογένειας Μητσοτάκη στην υπόθεση SIEMENS και όχι μόνον, εξ ου και η στήριξη του εκσυγχρονιστή π. πρωθυπουργού και σύσσωμης της οικογένειας στα μέτρα υποδούλωσης της χώρας.
Τη στιγμή λοιπόν που το σχέδιο λειτουργεί ρολόι, με τους πολιτικούς να είναι ο βασικός ένοχος του εγκλήματος, είναι η ώρα να αναρωτηθεί ο ελληνικός λαός το ρόλο που του έχουν επιφυλάξει να παίξει στο σχέδιο αυτό τα κέντρα που δρομολογούν την ολική καταστροφή της χώρας.
Μήπως έχουν αναλύσει πολύ καλά την ιδιοσυγκρασία και την εκρηκτικότητα του Έλληνα και μέσα από ένα σάπιο και διεφθαρμένο συνδικαλιστικό κίνημα τον οδηγήσουν σε αντιδράσεις, που θα προκαλέσουν την τελική καταστροφή της χώρας;
Αν αναλύσουμε τις δυο προηγούμενες καταστροφές (1922, 1944-1949), θα δούμε ότι εκτός από τον βασικό ένοχο, που ήταν οι πολιτικοί, δυστυχώς, έστω και ασυνείδητα, και ο λαός έπαιξε το 'ρόλο' του.
Μήπως είναι ώρα να αναλύσουμε -έστω και τώρα- τα λάθη του λαού στη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Εμφύλιο και τη φορά αυτή να αποφύγουμε να παίξουμε το παιχνίδι των κέντρων που μας οδηγούν στην καταστροφή;
Ο ελληνικός λαός είναι οργισμένος και όπως είναι φυσικό η οργή αυτή κάπου θα ξεσπάσει.
Η κατάσταση είναι τραγική και με καταστροφικές αντιδράσεις μπορεί να οδηγηθούμε στην ολοκληρωτική καταστροφή.
Αντί να καταστρέψουμε τη χώρα, άς αναλύσουμε ψύχραιμα την κατάσταση, άς δούμε ποιές είναι οι εναλλακτικές λύσεις και ας εκδηλώσουμε την οργή μας με δημιουργικό τρόπο.
Κατά την άποψή μας, υπάρχουν δυο επιλογές:
Δεχόμαστε τα μέτρα, παίρνουμε την οικονομική στήριξη από το ΔΝΤ-Ε.Ε. και στη συνέχεια αναμορφώνουμε το πολιτικό σκηνικό, κάνουμε ένα σχέδιο ΝΕΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για τη χώρα και με μια πανεθνική προσπάθεια βγαίνουμε τελικά από την κρίση.
Απορρίπτουμε τα μέτρα, οδηγούμαστε σε χρεωποκία, βγαίνουμε από το ευρώ και αναμορφώνουμε το πολιτικό σκηνικό, χαράσσοντας μια άλλη πορεία για τη χώρα.
Προσωπικά, είμαι υπέρ της πρώτης επιλογής.
Όμως, και στην πρώτη και τη δεύτερη επιλογή, προϋπόθεση για να πάμε μπροστά, είναι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
Αντί να καίμε και να καταστρέφουμε τη χώρα, ας στρέψουμε την οργή μας πολιτικά και χωρίς άσκηση βίας στους βασικούς ενόχους, τους διεφθαρμένους πολιτικούς, οι οποίοι το καλύτερο που έχουν να κάνουν, αντί χωρίς αιδώ να γράφουν άρθρα και να νουθετούν το λαό για τη σωτηρία της χώρας από την καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν (π.χ. Σημίτης, Οικογένεια Μητσοτάκη, που ήταν οι βασικοί πυλώνες της 'δράσης' της SIEMENS στην Ελλάδα), είναι να πάρουν το αεροπλάνο και να πάνε σε άλλη χώρα, να ζήσουν μια ονειρεμένη ζωή με τα κλεμμένα.
Να αναμορφώσουμε λοιπόν το πολιτικό σκηνικό και να αναδείξουμε υγιείς πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα, που είναι αλήθεια ότι υπάρχουν (πρόσφατα έδειξε ο λάος την εμπιστοσύνη του σε κάποια πρόσωπα), για να σώσουμε τη χώρα από την ολική καταστροφή.

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More