7.5.10

Είναι σε όλους γνωστό ο ρόλος που παίζει ο περιούσιος λαός!

 

Μικρασιατική, Εμφύλιος, Χρεωκοπία: Τρεις καταστροφές, ένας ένοχος

του Σάββα Καλεντερίδη

Ο Ελληνισμός βίωσε τρεις καταστροφές τα τελευταία εκατό χρόνια.
Η πρώτη ήταν η Μικρασιατική Καταστροφή, όπου ο διεθνής παράγοντας, αφού πρώτα προκάλεσε τον διχασμό, στη συνέχεια παρέσυρε την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος σε ένα εγχείρημα-παγίδα, που οδήγησε στη μεγαλύτερη καταστροφή του Ελληνισμού στα τρεις χιλιάδες χρόνια της ιστορίας του.
Η δεύτερη ήταν ο εμφύλιος, όπου και πάλι ο διεθνής παράγοντας, για να εξασφαλίσει την επιρροή του στη χώρα, αφού προηγουμένως είχε αναλύσει σχολαστικά τους πολιτικούς συσχετισμούς, τους πολιτικούς δρώντες και την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού λαού, παρέσυρε τη χώρα στον καταστροφικό εμφύλιο, αφού μόνο και μόνο μέσα από αυτόν θα μπορούσε να πετύχει το στόχο του.


Τους τελευταίους μήνες παίζεται το δράμα της τρίτης μεγάλης καταστροφής του Ελληνισμού. Αυτό της χρεωκοπίας, της ουσιαστικής διάλυσης του έθνους κράτους που λέγεται Ελλάδα και της υποδούλωσής της για ολόκληρο τον 21ο αιώνα.
Τη φορά αυτή, ο διεθνής παράγων είναι περισσότερο έτοιμος και διαβασμένος από ποτέ. Οι ατζέντηδές του, έχοντας καταλάβει με σχέδιο τις πιο κρίσιμες θέσεις, στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, οδήγησαν τη χώρα με απόλυτη επιτυχία στη χρεωκοπία και την υποδούλωση. Είναι σε όλους γνωστό ποιός ήταν σύμβουλος του κ. Σημίτη για την εξαγορά του χρέους από την Γκόλντμαν Σαξ το 2001 και τί θέση έχει σήμερα στην κυβέρνηση.
Είναι γνωστό σε όλους ότι αμερικανοί σύμβουλοι του κ. πρωθυπουργού έχουν αλώσει τα άδυτα του δύσμοιρου ελληνικού κράτους, οδηγώντας το μήνες τώρα κυριολεκτικά στη σφαγή.
Όπως επίσης είναι γνωστός, εκτός από το σύνολο του ελληνικού λαού, και σε κείνους που δουλειά τους είναι ο πολιτικός εκβιασμός, ο ρόλος του κ. Σημίτη και της οικογένειας Μητσοτάκη στην υπόθεση SIEMENS και όχι μόνον, εξ ου και η στήριξη του εκσυγχρονιστή π. πρωθυπουργού και σύσσωμης της οικογένειας στα μέτρα υποδούλωσης της χώρας.
Τη στιγμή λοιπόν που το σχέδιο λειτουργεί ρολόι, με τους πολιτικούς να είναι ο βασικός ένοχος του εγκλήματος, είναι η ώρα να αναρωτηθεί ο ελληνικός λαός το ρόλο που του έχουν επιφυλάξει να παίξει στο σχέδιο αυτό τα κέντρα που δρομολογούν την ολική καταστροφή της χώρας.
Μήπως έχουν αναλύσει πολύ καλά την ιδιοσυγκρασία και την εκρηκτικότητα του Έλληνα και μέσα από ένα σάπιο και διεφθαρμένο συνδικαλιστικό κίνημα τον οδηγήσουν σε αντιδράσεις, που θα προκαλέσουν την τελική καταστροφή της χώρας;
Αν αναλύσουμε τις δυο προηγούμενες καταστροφές (1922, 1944-1949), θα δούμε ότι εκτός από τον βασικό ένοχο, που ήταν οι πολιτικοί, δυστυχώς, έστω και ασυνείδητα, και ο λαός έπαιξε το 'ρόλο' του.
Μήπως είναι ώρα να αναλύσουμε -έστω και τώρα- τα λάθη του λαού στη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Εμφύλιο και τη φορά αυτή να αποφύγουμε να παίξουμε το παιχνίδι των κέντρων που μας οδηγούν στην καταστροφή;
Ο ελληνικός λαός είναι οργισμένος και όπως είναι φυσικό η οργή αυτή κάπου θα ξεσπάσει.
Η κατάσταση είναι τραγική και με καταστροφικές αντιδράσεις μπορεί να οδηγηθούμε στην ολοκληρωτική καταστροφή.
Αντί να καταστρέψουμε τη χώρα, άς αναλύσουμε ψύχραιμα την κατάσταση, άς δούμε ποιές είναι οι εναλλακτικές λύσεις και ας εκδηλώσουμε την οργή μας με δημιουργικό τρόπο.
Κατά την άποψή μας, υπάρχουν δυο επιλογές:
Δεχόμαστε τα μέτρα, παίρνουμε την οικονομική στήριξη από το ΔΝΤ-Ε.Ε. και στη συνέχεια αναμορφώνουμε το πολιτικό σκηνικό, κάνουμε ένα σχέδιο ΝΕΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για τη χώρα και με μια πανεθνική προσπάθεια βγαίνουμε τελικά από την κρίση.
Απορρίπτουμε τα μέτρα, οδηγούμαστε σε χρεωποκία, βγαίνουμε από το ευρώ και αναμορφώνουμε το πολιτικό σκηνικό, χαράσσοντας μια άλλη πορεία για τη χώρα.
Προσωπικά, είμαι υπέρ της πρώτης επιλογής.
Όμως, και στην πρώτη και τη δεύτερη επιλογή, προϋπόθεση για να πάμε μπροστά, είναι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
Αντί να καίμε και να καταστρέφουμε τη χώρα, ας στρέψουμε την οργή μας πολιτικά και χωρίς άσκηση βίας στους βασικούς ενόχους, τους διεφθαρμένους πολιτικούς, οι οποίοι το καλύτερο που έχουν να κάνουν, αντί χωρίς αιδώ να γράφουν άρθρα και να νουθετούν το λαό για τη σωτηρία της χώρας από την καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν (π.χ. Σημίτης, Οικογένεια Μητσοτάκη, που ήταν οι βασικοί πυλώνες της 'δράσης' της SIEMENS στην Ελλάδα), είναι να πάρουν το αεροπλάνο και να πάνε σε άλλη χώρα, να ζήσουν μια ονειρεμένη ζωή με τα κλεμμένα.
Να αναμορφώσουμε λοιπόν το πολιτικό σκηνικό και να αναδείξουμε υγιείς πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα, που είναι αλήθεια ότι υπάρχουν (πρόσφατα έδειξε ο λάος την εμπιστοσύνη του σε κάποια πρόσωπα), για να σώσουμε τη χώρα από την ολική καταστροφή.

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More